Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κεραλοιφή για ακμή – Συμβουλές και σπιτικές θεραπείες

κεραλοιφή για ακμή

Όλες ξέρετε πόσο ενοχλητικά και αντιαισθητικά είναι τα σημάδια ακμής πάνω σας. Πολλές φορές ίσως και να απελπίζεστε με την κατάσταση αυτή. Φορτώνετε το πρόσωπό σας με βαρύ μακιγιάζ, προκειμένου να καλύψετε τις ατέλειες. Γενικά, βρίσκεστε σε ένα αδιέξοδο, αναζητώντας μια λύση για το πρόβλημα αυτό! Σίγουρα, μπορείτε να καταπολεμήσετε την ακμή κι αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή και εντατική περιποίηση! Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές σχετικά με το πως να αντιμετωπίσετε την ακμή, σπιτικές θεραπείες αλλά και η κεραλοιφή για ακμή για σίγουρα αποτελέσματα!
Τι είναι η ακμή;
Καλό είναι πάντα όταν έχετε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα να έχετε γνώση πάνω σε αυτό! Γι’ αυτό καλό είναι να γνωρίζετε τι είναι η ακμή; Η ακμή λοιπόν, είναι μια πάθηση σμηγματογόνων αδένων. Αυτό ευθύνεται στην έκκριση σμήγματος που δημιουργεί αυτά τα σημάδια. Πιο συχνά εμφανίζεται στο πρόσωπο. Η ακμή παρουσιάζεται συνήθως στην εφηβική ηλικία, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που φαίνονται στην ηλικία των 30 και πάνω. Στη περίπτωση αυτή το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο. Κατά την ηλικία αυτή η εμφάνιση της ακμής οφείλεται σε ορμονικά αίτια και τα σπυράκια είναι βαθιά και πονάνε. Η παραγωγή σμήγματος οφείλεται στην ορμόνη τεστοστερόνη. Ωστόσο, η εμφάνιση της ακμής δεν έχει να κάνει μόνο με τα ορμονικά αίτια αλλά μπορεί να φταίνε και τα εξής:
  1. Γενετικοί παράγοντες (λιπαρό δέρμα, ελκύει πιο πολύ τη λιπαρότητα)
  2. Χρήση καλλυντικών (όχι βαρύ μακιγιάζ)
  3. Χρήση φαρμάκων (αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά)
  4. Άγχος
  5. Εργασιακό περιβάλλον
Αφού λοιπόν έχετε κατανοήσει το πρόβλημα τώρα μπορείτε να περάσετε στην αντιμετώπιση του προβλήματος που είναι η κεραλοιφή για ακμή. Η κεραλοιφή ως βάση περιέχει το κερί, το οποίο λειτουργεί σαν προστατευτική μεμβράνη, ενάντια στους μικροοργανισμούς. Δεν τους επιτρέπει δηλαδή, να εισχωρήσουν μέσα στο δέρμα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • Κερί μέλισσας
  • Ελαιόλαδο
  • Σταφυλέλαιο
  • Τεϊόδεντρο
  • Ρίγανη
Το ελαιόλαδο βοηθά στην ανάπλαση του δέρατος και έχει απαλυντικές ιδιότητες. Επίσης, το σταφυλέλαιο είναι ένα λάδι από κόκκους σταφυλιού, δηλαδή τα κουκούτσια! Έχει αντιγηραντική δράση και βελτιώνει την υφή του δέρματος από τα προβληματικά σημεία με έντονα σημάδια. Επιπλέον, δεν δημιουργεί λιπαρότητα στην επιδερμίδα και απορροφά το σμήγμα που μπορεί να υπάρχει. Διαθέτει βιταμίνη E και αναζωογονεί τα κύτταρα της επιδερμίδας. Όσο για το τεϊόδεντρο, προέρχεται από την Αυστραλία και εξάγεται από απόσταξη ατμού και συγκεκριμένα από τα φύλλα και τα κλαδιά του δέντρου. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες και καθαρίζει τους πόρους της επιδερμίδας! Τέλος η ρίγανη έχει αντιβακτηριακή δράση και λειτουργεί κι αυτή κατά της ακμής.
Εκτέλεση: Κεραλοιφή για ακμή!
Λιώνετε το κερί σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάλτε λίγες σταγόνες από το σταφυλέλαιο και από το τεϊόδεντρο. Αφήστε το λίγο και μετά προσθέστε τη ρίγανη. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και όταν αρχίζει να ομογενοποιηθεί αφαιρέστε το από τη φωτιά και τοποθετήστε το σε ένα βαζάκι. Περιμέντε για μισή ώρα μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα! Ύστερα εφαρμόστε το όπου έχετε προβλήματα ακμής και αφήστε τη κρέμα για περίπου 10-15 λεπτά. Τέλος καθαρίστε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό! Τα αποτελέσματα θα σας επιπλήξουν με την κεραλοιφή για ακμή!
Χρήσιμες συμβουλές!
  • Πλυθείτε με κρύο νερό! Είναι δύσκολο αλλά βοηθάει πολύ διότι έτσι κλείνουν οι πόροι του δέρματος!
  • Τρώτε υγιεινά φαγητά! Σίγουρα μια σωστή διατροφή πάντα έχει και τα επιθυμητά αποτελέσματα!
  • Καθαρίστε πολύ καλά το πρόσωπό σας από το μακιγιάζ το βράδυ! Το δέρμα πρέπει να αναπνέει.
  • Το άγχος δεν βοηθά καθόλου. Γι’ αυτό αποβάλλεται το άγχος μακριά!
  • Προσέξτε τα μαλλιά σας! Τα λιπαρά μαλλιά έχουν κατά συνέπεια και λιπαρές τρίχες οι οποίες, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ακουμπάνε πάνω στο πρόσωπό σας. Ενισχύει την λιπαρότητα!
  • Καθημερινή ενυδάτωση! Διαφορετικά το αφυδατωμένο δέρμα εκκρίνει λιπαρότητα για να θρεφτεί! Κάτι που δεν θέλετε!
  • Χρήση αντηλιακού! Ακόμα και τον χειμώνα χρειάζεται πάντα ένα αντηλιακό!
  • Γυμναστική! Πάντα είναι χρήσιμη! Ακόμα και για την ακμή!
Διάφορες άλλες σπιτικές θεραπείες!
Σίγουρα η κεραλοιφή για ακμή κάνει θαύματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλες θεραπείες κατά της ακμής!
Θεραπεία με ντομάτα
Η ντομάτα περιέχει βιταμίνη C και απαλυντικές ιδιότητες καθώς και λευκαντικές! Για να φτιάξετε τη θεραπεία μπορείτε να κόψετε σε φέτες μια ντομάτα και να την απλώσετε στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα. Διαφορετικά, μπορείτε να πάρετε μια ντομάτα και να την πολτοποιήσετε μέσα σε ένα μίξερ. Όταν γίνει ένας πολτός τοποθετήστε το πάλι στα προβληματικά σημεία και αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά.
Θεραπεία με πατάτα
Η πατάτα περιέχει βιταμίνη C και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Επίσης καταπολεμά τις δυσχρωμίες του δέρματος. Η εφαρμογή είναι η ίδια με αυτή της ντομάτας. Μπορείτε δηλαδή, να τη χρησιμοποιήσετε σαν πολτό ή να την κόψετε σε φέτες και να την εφαρμόσετε στο δέρμα σας! 10-15 λεπτά πάλι αφήστε την.
Θεραπεία με λεμόνι
Ίσως και η πιο αποτελεσματική! Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ. Λειτουργεί κατά της ακμής και ενάντια στα βακτήρια. Κόψτε ένα λεμόνι και τρίψτε το πάνω στο δέρμα σας. Αν αρχίζει να σας τσούζει αυτό σημαίνει ότι η θεραπεία λειτουργεί με επιτυχία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα