Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα περιστέρια μπορούν να "διαγνώσουν" τον... καρκίνο.



Επιστήμονες στις ΗΠΑ, μετά από μια σειρά πρωτότυπων πειραμάτων, παρατήρησαν ότι ένα περιστέρι είναι σε θέση να διακρίνει μια μαστογραφία ή μία βιοψία με όγκους, από μια χωρίς καρκίνο. 


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρίτσαρντ Λέβενσον του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, έβαλαν 16 περιστέρια να «διαγνώσουν» αν οι εικόνες από τις μαστογραφίες και τις βιοψίες, που εμφανίζονταν σε μια οθόνη μπροστά στα πουλιά, έδειχναν ύπαρξη κακοήθους όγκου.


Οι επιστήμονες εκπαίδευσαν αρχικά τα πουλιά, ανταμείβοντας τα με τροφή κάθε φορά που έκαναν σωστή διάγνωση, τσιμπώντας με την μύτη τους την οθόνη, όταν εμφανιζόταν κάποια εικόνα με καρκίνο. Καθώς τα πουλιά εξοικειώνονταν με τη διαδικασία, το ποσοστό επιτυχούς διάγνωσης αυξανόταν συνεχώς.



Μεμονωμένα κάθε πουλί, μετά από 15 μέρες, είχε ποσοστό επιτυχίας 80% έως 85%. Όμως συλλογικά το κοπάδι τα πήγε περίφημα, επιδεικνύοντας μια αξιοσημείωτη μορφή ομαδικής νοημοσύνης. 



Δείχνοντας τις ίδιες εικόνες σε διαφορετικά πουλιά και συνδυάζοντας τις «απαντήσεις» τους, το ποσοστό επιτυχούς διάγνωσης έφθασε το 99% (!).
Τα περιστέρια μπορούσαν να ανιχνεύσουν στις μαστογραφίες ακόμη και μικροσκοπικά ίχνη, που μπορεί να αποτελούν πρόωρες ενδείξεις καρκίνου.
Οι ερευνητές δεν απέκλεισαν ότι στο μέλλον τα περιστέρια μπορεί πράγματι να αξιοποιηθούν ως διαγνωστικά «εργαλεία» στη θέση των γιατρών.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα