Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Να απαλλαγούμε από όλα όσα δεν είναι ο Εαυτός...


Όταν αρχίζετε να μιλάτε, παρακολουθήστε τον εαυτό σας αν λέτε το πιο ουσιαστικό ή γεμίζετε το διάστημα με σκουπίδια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι τελικά, καθώς αναρριχάστε το πνευματικό βουνό και πηγαίνετε προς την κορυφή, θα πρέπει να είστε όλο και πιο ελεύθεροι. Η αύρα μας είναι γεμάτη από συναισθήματα που δεν χρειάζονται. Υπάρχουν πολλές ανησυχίες που τρώνε τον εγκέφαλό μας. Δεν χρειάζονται. Η Διδασκαλία συμβουλεύει ότι πρέπει τελικά να απαλλαγούμε από όλα όσα δεν είναι ο Εαυτός. Πρέπει να επιλέξουμε τα πιο ουσιαστικά συναισθήματα, σκέψεις και πράξεις.
Γι' αυτό η Διδασκαλία πολλές φορές επαναλαμβάνει τη φράση, "το πιο ουσιαστικό". Τα επουσιώδη είναι σαν ζιζάνια στο δρόμο σας. Δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε. Κρέμονται πάνω σας. Μπλοκάρουν το νου σας. Χτίζουν πολύ κάρμα γύρω σας, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τελικά πρόκειται να εργαστούμε με το πιο ουσιαστικό σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Σχετιζόμαστε μεταξύ μας με επουσιώδη και τελικά γινόμαστε επουσιώδεις ο ένας για τον άλλον. Τα επουσιώδη ξοδεύουν την ενέργειά μας, το χρόνο μας και δημιουργούν κάρμα. Ο πολιτισμός μας και η κουλτούρα μας, η οικονομία μας, τα συμφέροντά μας εξαναγκάζουν τους ανθρώπους να μας φορτώνουν με επουσιώδη, γιατί τα επουσιώδη φέρνουν δουλειά, φέρνουν χρήματα.
(The Art of Teaching)

Τορκόμ Σαραϊνταριάν

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα