Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Εντοπίστηκε η περιοχή της «ευτυχίας» στον εγκέφαλο

happiness

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Kyotoστην Ιαπωνία, η γενική ευτυχία είναι ένας συνδυασμός χαρούμενων συναισθημάτων και ικανοποίησης από τη ζωή που λαμβάνουν χώρα σε μια περιοχή του εγκεφάλου που μέχρι σήμερα δεν είχε καταστεί δυνατός ο εντοπισμός της.
Συγκεκριμένα, ερευνητική ομάδα, όπως δημοσιεύει το Scientific Reports, χρησιμοποίησε μαγνητική τομογραφία για να εξετάσει τον εγκέφαλο εθελοντών που ρωτήθηκαν πόσο ευτυχισμένοι ήταν γενικά, πόσο έντονα ένιωθαν τα συναισθήματα και πόσο ευχαριστημένοι ήταν με τη ζωή τους.
Αναλύοντας τα στοιχεία προέκυψε ότι τα άτομα που αισθάνονται πιο έντονα την ευτυχία, λιγότερο έντονα τη λύπη και μπορούν να βρουν καλύτερα νόημα στη ζωή τους έχουν μεγαλύτερο προσφηνοειδές λόβιο -μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι πολύ ενεργή όταν οι άνθρωποι έχουν την εμπειρία της συνειδητότητας.


01 k uni 3 225x300
«Κατά την αρχαιότητα σπουδαίοι άνθρωποι όπως ο Αριστοτέλης προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την έννοια της ευτυχίας. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πλέον γνωρίζουμε περισσότερα για το τι σημαίνει να είναι κανείς ευτυχισμένος», δηλώνει ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Sato.
Παράλληλα, ο Δρ. Satoεικάζει πως τα ευρήματα μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς θα μπορούσαν ακόμα και να βοηθήσουν τους ανθρώπους στο μέλλον να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους να είναι πιο ευτυχισμένοι.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα