Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Στενές επαφές με πνεύματα και άλλα απόκοσμα φαινόμενα

Δεν είναι ασυνήθιστο το φαινόμενο να παρηγορείσαι αφότου έχεις παρακολουθήσει μια ταινία τρόμου, λέγοντας στον εαυτό σου ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στο σινεμά και τα σχετικά. Ούτε φαντάσματα μέσα στην ντουλάπα υπάρχουν εξάλλου ούτε και πνεύματα που στοιχειώνουν τον κόσμο των ζωντανών. 

Και βέβαια κανείς δεν το ξέρει αυτό καλύτερα από τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τους εν λόγω τρομακτικούς ρόλους, από δαιμόνια και απόκοσμες υπάρξεις μέχρι και όλο το εξώκοσμο κακό του Γαλαξία δηλαδή. 

Υπάρχουν βέβαια και ηθοποιοί που αψηφούν κάθε έννοια λογικής και ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με φαντάσματα, κάνοντας άπαντες να αναρωτιούνται αν πρόκειται για διαφημιστικό τρικ για την επόμενη ταινία τους ή για απτή πραγματικότητα. 

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, το λένε και το πιστεύουν… 

Νταν Ακρόιντ 


Ο αγαπημένος Ghostbuster το κόλλησε φαίνεται το μικρόβιο με τα φαντάσματα ήδη από το 1984 (ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στο σινεμά), αν και είχε δηλώσει ότι η σχέση του με τα παραφυσικά φαινόμενα είναι σαφώς παλιότερη και βαθύτερη, καθώς τόσο ο πατέρας όσο και ο παππούς του καλούσαν συχνά πνεύματα στο σπίτι, καταγράφοντας μάλιστα εξαντλητικά τις συνεδρίες με τον κόσμο των νεκρών. 

Ο πατέρας του είχε γράψει ακόμα και βιβλίο για την επίκληση πνευμάτων και τη μεταθανάτια ζωή, κληροδοτώντας έτσι στον γιο του την αγάπη για το υπερφυσικό. 

Κι έτσι ο Νταν δεν δίστασε να κάνει λόγο για πνεύμα που έχει στοιχειώσει το σπίτι του, παιχνιδιάρικο βέβαια πνεύμα, καθώς κάνει όλο σκανδαλιές στην οικία, μετακινώντας αντικείμενα και ανάβοντας ξαφνικά τις ηλεκτρικές συσκευές. Μέχρι και στο κρεβάτι του ηθοποιού εισβάλει το σαφώς θηλυκό φάντασμα, σύμφωνα πάντα με τον Ακρόιντ… 

Λα Τόγια Τζάκσον 

Μπορεί να έγινε διασημότητα λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Μάικλ Τζάκσον, έχει αποτραβηχτεί όμως πια από τα φώτα της δημοσιότητας, όταν ο αδερφός της έφυγε από τον κόσμο το 2009. 

Δίνει βέβαια μια στο τόσο συνεντεύξεις, κι αυτό για να μιλήσει για τον Μάικλ ή το φάντασμά του φυσικά! Κι αυτό γιατί η Λα Τόγια δεν έχει κανέναν ενδοιασμό ότι ο Μάικλ έχει στοιχειώσει το σπίτι της. 

Οι ήχοι από τις απαράμιλλες χορευτικές του φιγούρες στο πάνω πάτωμα τι άλλο να δείχνουν εξάλλου; Κι έτσι η ίδια όχι μόνο νιώθει συνεχώς την επιβλητική παρουσία του βασιλιά της ποπ στον χώρο, αλλά το ίδιο λένε και οι σεκιουριτάδες της, που ακούνε λέει συνεχώς τα συρτά χορευτικά βήματα του moonwalk στον πάνω όροφο… 

Μάιλι Σάιρους 


Δεν θα μπορούσε να λείπει η πανταχού παρούσα αοιδός και από αυτή τη λίστα, η οποία έχει μετατραπεί εξάλλου από αξιολάτρευτο παιδί-ηθοποιός στην πιο ενοχλητική μουσική παρουσία της οικουμένης! 

Η Μάιλι δήλωσε λοιπόν απερίφραστα ότι το λονδρέζικο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε κατά την τουρνέ της στην Αγγλία το 2009 ήταν στοιχειωμένο, κι έτσι ήρθε κατά πρόσωπο με κάνα-δυο φαντάσματα! Η αδερφή της λέει που έκανε μπάνιο στο εν λόγω διαμέρισμα τσουρουφλίστηκε όταν «κάποιος» γύρισε αναπάντεχα τη βρύση στο καυτό νερό, ενώ και η ίδια η αοιδός είδε με αποτροπιασμό ένα μικρό παιδί να την παρακολουθεί όταν πήρε κι εκείνη το μπανάκι της. 

Η μουσικός έψαξε τότε την ιστορία του διαμερίσματος και βρήκε ότι άλλοτε ήταν φούρνος, που είχε καεί εκ θεμελίων, στέλνοντας τον ιδιοκτήτη και τον γιο του στον θάνατο. Κι έτσι το παιδί ήταν το φάντασμα του τραγικού αγοριού… 

Sting 


Ήταν στη δεκαετία του 1980 όταν ο δημοφιλής μουσικός έγραψε το γνωστό κομμάτι «Spirits In The Material World». Από πού νομίζετε άντλησε έμπνευση; Μα από τις φωνές που άκουγε συνεχώς στο σπίτι του και τα αλλόκοτα παραφυσικά φαινόμενα που λάμβαναν χώρα καθ’ εκάστη! 

Όσο για την τρομακτικότερη υπερφυσική εμπειρία του, ήταν η γυναίκα που είδε στο δωμάτιό του με το μωρό στην αγκαλιά της και νόμισε πως ήταν η σύζυγός του και το παιδί τους, αν και αυτοί βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο. 

Κατατρομοκρατημένος, συνειδητοποίησε τότε πως επρόκειτο για φάντασμα, το οποίο είδε λέει και η σύζυγός του λίγο αργότερα, πριν το πνεύμα «λιώσει» και εξαφανιστεί μπροστά στα εμβρόντητα μάτια τους. Το σπίτι στο οποίο συνέβησαν αυτά ήταν πολύ παλιό και ο Sting είναι πεπεισμένος ότι διαθέτει μια άκρως περίεργη ενέργεια… 

Μισέλ Ουίλιαμς 

Όταν πέθανε ο Χιθ Λέτζερ το 2008, ο κόσμος συγκλονίστηκε από τον αιφνίδιο χαμό του, την ίδια ώρα που οι χολιγουντιανές διασημότητες έκαναν αμέσως λόγο για το μπερμπάντικο φάντασμα του Joker που δήλωνε συχνά-πυκνά την παρουσία του στο πλατό του «Batman: The Dark Knight Rises»!

Πολλοί ηθοποιοί της ταινίας ήταν πεπεισμένοι ότι ο Χιθ αρνιόταν να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και η Μισέλ Ουίλιαμς δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο 28χρονος σύντροφός της την είχε επισκεφτεί τουλάχιστον δύο φορές μετά τον θάνατό του! 

Το πνεύμα του Λέτζερ έκανε την εμφάνισή του στο σπίτι της και της απολογήθηκε που έφυγε έτσι αναπάντεχα από τη ζωή, αφήνοντάς τη μόνη να μεγαλώνει το παιδί τους. Η Μισέλ ένιωσε ανακούφιση και ισχυρίστηκε ότι οι επισκέψεις του εκλιπόντος τη βοήθησαν με το πένθος της. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε και πιθανότατα αποσύρθηκε στην άλλη όχθη του ποταμού της ζωής… 

Χάλι Μπέρι 

Όταν η γνωστή ηθοποιός ενσάρκωσε την Dorothy Dandridge στη βιογραφική τηλενουβέλα του 2009, οι θεωρίες συνωμοσίας έδιναν και έπαιρναν ότι η ηθοποιός ήταν στην πραγματικότητα μετενσάρκωση της παλιάς συναδέλφου της, η οποία είχε φύγει από τη ζωή έναν χρόνο πριν γεννηθεί η Μπέρι. 

Πέρα από το γεγονός ότι έμοιαζαν πολύ, οι συνωμοσιολόγοι παρέθεταν το Όσκαρ που πήρε η Χάλι το 2002 και το οποίο είχε στερηθεί η αφρο-αμερικανή συνάδελφός της το 1954, με την Αμερικανική Ακαδημία να μην τη βραβεύει επειδή ήταν μαύρη. 

Όλα αυτά είναι φυσικά ιστορίες για αγρίους, έλα όμως που και η ίδια η Χάλι Μπέρι ισχυρίστηκε ότι ένιωσε το πνεύμα της Dorothy να τη στοιχειώνει κατά τα γυρίσματα της ταινίας! Και μάλιστα μέσα στο ίδιο της το σπίτι. 

Τα καμώματα του φαντάσματος είδαν επίσης η οικιακή της βοηθός αλλά και όλη η παρέα της ένα βράδυ, καθώς το επίμονο πνεύμα δεν έλεγε να ξεκολλήσει από το φόρεμά της, το οποίο φορούσε η Χάλι στην ταινία. Κι έτσι ξεφορτώθηκε λέει τάχιστα το στοιχειωμένο φόρεμα και οι απόκοσμες θεάσεις σταμάτησαν μια και καλή… 

Τζόνι Ντεπ 


Άλλος ένας ηθοποιός που πιστεύει ακράδαντα ότι το πνεύμα ανθρώπου που υποδύθηκε στο σινεμά τον επισκέφθηκε κάνα-δυο φορές. Εδώ όμως ήταν ο αρχινονός Τζον Ντίλινγκερ! 

Ο Ντεπ δήλωσε ευγνώμων σε συνέντευξή του για τα γυρίσματα του «Public Enemies» που κράτησε στα χέρια του το αυθεντικό πιστόλι του γκάγκστερ και ληστή τραπεζών, συνεχίζοντας κατόπιν λέγοντας ότι ένιωθε συνεχώς την απόκοσμη παρουσία του θρυλικού κακοποιού δίπλα του κατά τα γυρίσματα του φιλμ. 

Παρά το γεγονός ότι ο Ντεπ έχει πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητες ταινίες, αυτή ήταν η πρώτη και η μόνη που αισθάνθηκε την επίσκεψη φαντάσματος, καθώς το παραφυσικό λέει δεν είναι του γούστου του. Εκτός από αυτό το τοσοδούλι περιστατικό φυσικά! 

Νίκολας Κέιτζ 


Ο εκκεντρικός ηθοποιός είχε κατατρομοκρατηθεί παλιότερα από ένα φάντασμα με πλούσια κώμη στη σοφίτα του σπιτιού του θείου του. Νεαρός ακόμα και άσημος ηθοποιός, ο Κέιτζ δήλωσε ότι είχε δει μια γυναικεία φιγούρα με περίεργα μαλλιά στη σοφίτα που κοιμόταν, μπήγοντας έτσι τις φωνές της ζωής του! 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, καθώς φαίνεται ότι το υπερφυσικό τον κυνηγάει κατά πόδας, αγόρασε αργότερα ένα σπιτάκι που έμελλε να αποδειχθεί στοιχειωμένο. Κι αυτό γιατί δεν ήξερε ότι η οικία που απέκτησε ήταν το πιο στοιχειωμένο σπίτι της Νέας Ορλεάνης! 

Εκεί είχαν βασανίσει και δολοφονήσει εκατοντάδες σκλάβους οι παλιότεροι ιδιοκτήτες του κατά τον 19ο αιώνα, με όλα αυτά τα πνεύματα των αδικοχαμένων ανθρώπων να στοιχειώνουν έκτοτε τον χώρο και να μην αφήνουν τον Κέιτζ να κοιμηθεί. Τι ακέφαλα πτώματα περιφέρονταν γυμνά στους πάνω ορόφους, τι απόκοσμα φαινόμενα λάμβαναν χώρα εντός του, σωστός εφιάλτης αποδείχτηκε η αγορά…


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα