Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τι θα είχε να αντιμετωπίσει η Ρωσία αν ερχόταν σε σύγκρουση με την Τουρκία

Τελευταίας τεχνολογίας μέσα έχουν στη διάθεσή τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Όλα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην Τουρκία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στη συριακή μεθόριο. Άγκυρα και Μόσχα δηλώνουν πως μόνο τους μέλημα είναι η αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συνιστούν ψυχραιμία.
Για πολλούς, ήταν έκπληξη η κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, είναι όμως γεγονός πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξοπλισμένες με μέσα τελευταίας τεχνολογίας.
Ας δούμε, λοιπόν, ενδεικτικά ορισμένα από τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η Τουρκία:

ΤΟΥΦΕΚΙΑ


Η Τουρκία βρίσκεται στη διαδικασία του στρατιωτικού εξοπλισμού της με μισό εκατομμύριο νέα τουφέκια. Τα όπλα αυτά σχεδιάστηκαν στην Τουρκία πριν έξι χρόνια για να ταιριάζουν στις συνθήκες κλίματος και εδάφους που λειτουργούν από τα τουρκικά στρατεύματα.

F-16 FIGHTING FALCON


Το τουρκικό αεροσκάφος που κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό ήταν ένα F-16 Fighting Falcon. Η Τουρκία έχει περίπου 300 από αυτά τα αμερικανικά πολλαπλών ρόλων μαχητικά αεροσκάφη.

IAI-MADE HERON


Τα ισραηλινά IAI-made Heron χρησιμοποιούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις που εποπτεύουν τη Γάζα. Η Τουρκία διαθέτει 10 ειδικά κατασκευασμένα από αυτά, με ισχυρότερο κινητήρα.

MQ-1 PREDATOR DRONES


Οι Τούρκοι διαθέτουν επίσης τρία αμερικανικά MQ-1 Predator μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

BLACK HAWK


Το αμερικανικά σχεδιασμένο Black Hawk είναι ένα δοκιμασμένο στρατιωτικό ελικόπτερο που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και από τον αμερικανικό στρατό. Η Τουρκία υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία για την απόκτηση 115 ειδικά τροποποιημένων τέτοιων ελικοπτέρων.

ΟΒΙΔΟΒΟΛΟ PANTER


Το οβιδοβόλο Panter είναι ένα τεράστιο όπλο πεδίου που αναπτύχθηκε πρόσφατα στην Τουρκία για χρήση από τον στρατό της. Έχει εμβέλεια 25 μιλιών.

MGM-140


Το αμερικανικά σχεδιασμένο αντιπυραυλικό σύστημα  MGM-140 είναι σε θέση να χτυπήσει τους στόχους 100 μίλια μακριά. Η Τουρκία έχει 100 από αυτά τα συστήματα

ALTAY


Ο τουρκικός στρατός παρουσίασε το τουρκικά σχεδιασμένο άρμα μάχης Altay και το έθεσε σε λειτουργία φέτος. Το Altay κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρεία Otokar, που είναι περισσότερο γνωστή για την κατασκευή λεωφορείων

MIZRAK-U


Η Τουρκία διαθέτει επίσης και το δικό αντιπυραυλικό σύστημα αέρος-εδάφους Mızrak-U. Τα κατευθυνόμενα βλήματα μπορούν να εντοπίσουν στόχους 5 μίλια μακριά.

BMC KIRPI


Το BMC Kirpi είναι ακόμα κομμάτι του τουρκικού στρατιωτικού υλικού που έχει σχεδιαστεί από το τουρκικό επιτελείο. Ο τουρκικός στρατός έχει πάνω από 600 από αυτά τα συστήματα. “Kirpi” σημαίνει “σκαντζόχοιρος” στα τουρκικά.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα