Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ανάλογο «μπουφάν για το κρύο»



Γνωρίζουμε καλά πώς να προφυλάξουμε τον εαυτό μας από τις καιρικές συνθήκες και έχουμε ανάλογο ντύσιμο. Το ανάλογο μπουφάν μας δίνει την ανάλογη φροντίδα ως προς το κρύο που κάνει έξω.
Δεν μπορούμε να τα «βάλουμε» με τον καιρό και να παρέμβουμε στην φυσική αυτή διαδρομή.


Έτσι ακριβώς όπως το κρύο, είναι μερικές καταστάσεις ή γεγονότα στη ζωή μας. Κάποιες από αυτές μας «τρυπούν» το κόκκαλο από το «κρύο» που μπορεί να νιώθουμε. Το «κρύο» σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άδικες συμπεριφορές, επίπονες καταστάσεις, κουραστική μέρα. Και επειδή κάποια από αυτά δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε απλώς να τα βιώσουμε θα φορέσουμε το ανάλογο «μπουφάν» για προστασία. 

Το «μπουφάν» είναι η εργασία που θα κάνουμε με τους εαυτούς μας, ως αυτογνωσία ή ως πνευματική αναζήτηση ή ως προσευχή. Όσο περισσότερο «κρύο» - δύσκολη κατάσταση βιώνουμε, τόσο περισσότερη εργασία χρειαζόμαστε.  

Όσο περπατάμε σε αυτά τα μονοπάτια με το ανάλογο «βάρος» που θα τους δώσουμε, δηλαδή τον ανάλογο χρόνο θα έχουμε και ανάλογα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά θα είναι πάντα υπέρ μας, καθώς θα φτάσει μία μέρα που πια δεν θα υπάρχει για μας καμία «καιρική συνθήκη» - κατάσταση ή γεγονός που να μη το νιώθουμε εμείς μία μόνιμη ηλιοφάνεια. Γιατί η ψυχή ως δικός μας προστάτης μαζί με τον Θεό, θα έχουν κάνει για μας ένα εντελώς διάφανο και καθόλα στεγανό «μπουφάν» που τίποτε δεν θα το διαπερνά.

Δωροθέα  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα