Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αναδόμηση σώματος – Φυσικές λύσεις

αναδόμηση σώματος

Όταν ο χρόνος περνά δυστυχώς, δεν κρύβεται. Το σώμα αρχίζει να χάνει τη φυσική του κατάσταση κι αυτό σημαίνει ότι επέρχεται η φθορά! Τι συμβαίνει δηλαδή; Εμφανίζονται σημάδια χαλάρωσης στο σώμα, τα οποία είναι αρκετά αντιαισθητικά! Οι κρέμες του εμπορίου φυσικά και βοηθούν στην αναδόμηση σώματος αλλά, δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο, είναι οι φυσικές λύσεις! Η φύση άλλωστε, είναι πάντα στο πλευρό σας κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ποτέ! Τα τρόφιμα που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και τα scrub για την λειτουργία αυτή είναι ιδανικά καθώς, βοηθούν το σώμα να επέλθει στην αρχική του φυσική κατάσταση. Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την αναδόμηση σώματος καθώς, και φυσικές λύσεις, ιδανικές για το πρόβλημα αυτό.
Γιατί ο οργανισμός όταν είναι νέος δεν χρειάζεται αναδόμηση;
Η αναδόμηση σώματος γίνεται στην ηλικία των 25 και άνω. Γιατί αυτό; Στην ηλικία των 25 και έπειτα, ο οργανισμός αρχίζει να χάνει το κολλαγόνο που υπάρχει μέσα του γι’αυτό χρειάζεται άμεσα εντατική ενυδάτωση. Όταν ένας οργανισμός λοιπόν είναι νέος δεν χρειάζεται αναδόμηση διότι, υπάρχει μια συνεχής και σωστή λειτουργία του οργανισμού που ονομάζεται κυτταρική ανανέωση. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός τότε μπορεί να αντεπεξέλθει σε εσωτερικές και εξωτερικές επιθέσεις, δηλαδή σε μικροοργανισμούς που προσπαθούν να φθείρουν το σώμα σας.

Η αναδόμηση γίνεται σε:
1. Ώριμες επιδερμίδες
Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ο ιστός του οργανισμού αρχίζει να φθείρεται με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Επομένως, η επιδερμίδα χάνει έτσι την πυκνότητά της. Έτσι, έρχεται η αποδόμηση σώματος, δηλαδή η “καταστροφή”. Γι’ αυτό η αναδόμηση σώματος, βοηθά στην καταπολέμηση της χαλάρωσης και στην επαναφορά της πυκνότητας του δέρματος στο σώμα.
2.   Ξηρές επιδερμίδες
3.   Αφυδατωμένες επιδερμίδες
4.   Ερεθισμένες επιδερμίδες
5.  Επιδερμίδες με προβλήματα. ( θαμπάδα, χαλάρωση, κηλίδες- καφέ στίγματα)
Συμβουλές για σωστή αναδόμηση σώματος
Το σώμα χρειάζεται ενίσχυση κολλαγόνου και εντατική ενυδάτωση για να τονωθούν οι χαλαροί δερματικοί ιστοί του σώματος. Πως θα το επιτύχετε αυτό; Πρωτεΐνες, βιταμίνες και λιπίδια είναι απαραίτητα συστατικά για την αναδόμηση σώματος. Συμβάλλουν στην ζωντανή όψη του δέρματος, στη λείανση (απαλότητα) και στην ανόρθωση του περιγράμματος. Δηλαδή, για να επιτύχετε μια σωστή αναδόμηση πρέπει να τρώτε τα κατάλληλα φαγητά με τις σωστές βιταμίνες και πρωτεΐνες καθώς, και λιπίδια.
Επίσης βοηθούν:
  • Ο βασιλικός πολτός. ( είναι γνωστός για τα πλούσια συστατικά του, “αγωνίζεται” υπέρ της νεότητας).
  • Αλόη.
  • Αμύγδαλο.
Φυσικές λύσεις= scrub
Σίγουρα για να πετύχεις μια σωστή και αποτελεσματική αναδόμηση σώματος δεν γίνεται απευθείας. Χρειάζεται υπομονή και όρεξη να έχετε να δουλεύετε καθημερινά. Πρέπει οι τροφές που θα καταναλώνετε να είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και δυστυχώς δεν τελειώνει εδώ η προσπάθειά σας. Για να έχετε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, καλό είναι να εφαρμόζετε στο σώμα σας ένα scrub.Ποιο είναι όμως, το ιδανικό scrub για αναδόμηση σώματος; To scrub αυτό πρέπει να περιέχει συστατικά τα οποία να είναι ιδανικά για τη λειτουργία αυτή! Σημαντικό! Γι’αυτό δίνεται παρακάτω ένα τέλειο scrub! Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι.
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
Το συγκεκριμένο scrub είναι θαυματουργό γι’αυτό και χρησιμοποιείται παντού! Αφού λοιπόν, ανακατέψετε όλα τα υλικά και δείτε ότι το μείγμα σας έχει γίνει στερεό το απλώνετε στο σώμα σας στα σημεία που εσείς νομίζετε ότι είναι προβληματικά! Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το μέλι βοηθάει το δέρμα να γίνει πιο λείο και μαλακό κάτι το οποίο επιθυμείτε. Επιπλέον, η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος γι’αυτό κάντε απαλό μασάζ. Τέλος, το λάδι αφήνει μια λάμψη και μια απαλότητα στο δέρμα που θα ζήλευαν όλες! Αυτό ήταν ένα scrub “παραδοσιακό”. Είναι δηλαδή, η πρώτη λύση για όλα! Υπάρχει όμως και ένα άλλο το οποίο δεν είναι τόσο γνωστό αλλά κάνει κι αυτό τα δικά του θαύματα. Για αυτό το scrub, θα χρησιμοποιήσετε:
  • Αφρόλουτρο άοσμο. ( μπορείτε να το προμηθευτείτε στα φαρμακεία με τα βιολογικά καλλυντικά, βάλτε λίγη ποσότητα).
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας.
  • 150 γραμμάρια τριμμένη μαύρη σοκολάτα.
Ανακατεύετε καλά τα υλικά και αφού γίνει ένα ωραίο μείγμα, γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό. Ρίξτε μέσα το μείγμα και χαλαρώστε! Το scrub αυτό λοιπόν δεν το απλώνεις απευθείας στο σώμα όπως τα άλλα. Είναι κάτι διαφορετικό. Απλώνετε από μόνο του στο σώμα σας κατά τη διάρκεια που βρίσκεστε στο μπάνιο. Είναι ένα scrub το οποίο βοηθά πολύ στην αναδόμηση σώματος καθώς, περιέχει γάλα σόγιας που έχει απαλυντικές ιδιότητες αλλά και ξεκουράζει τους μυς. Επίσης και η σοκολάτα και συγκεκριμένα η μαύρη, βοηθά στην αποκατάσταση της κυτταρικής ανανέωσης και τονώνει το όλο σώμα σας!
Αυτές λοιπόν, ήταν κάποιες συμβουλές σχετικά με την αναδόμηση σώματος. Ακολουθήστε τις και σίγουρα δε θα χάσετε!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα