Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Πόσο σημαντική είναι η αυτογνωσία;

Πόσο σημαντική είναι η αυτογνωσία;

To να έχεις αυτογνωσία δεν είναι η απουσία λαθών, αλλά η ικανότητά σου να μάθεις και να τα διορθώσεις.Daniel Chidiac.
Έλλειψη αυτοπεποίθησης. Έλλειψη υπευθυνότητας. Έλλειψη αυτοεκτίμησης. Έλλειψη θέλησης. Έλλειψη κουράγιου. Όλα διαφορετικά και όλα τόσο κοινά. Γιατί πηγάζουν από ένα συναίσθημα και μόνο. Το φόβο.

Ο φόβος θρέφει τα πάντα. Υπάρχει για να σε προειδοποιεί και να σε προφυλάσσει πολλές φορές. Όταν όμως μένεις στο φόβο και σε αυτό που σου προκαλεί δίχως να προσπαθείς να τον νικήσεις, τότε γίνεσαι δέσμιος του και σε χειρίζεται σε κάθε σου βήμα και επιλογή. Φοβάσαι να πιστέψεις στον εαυτό σου. Φοβάσαι να αναλάβεις μια δουλειά. Φοβάσαι να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες.

Πολλοί είναι άνθρωποι των άκρων. Κάποιοι αφήνουν καταστάσεις να τρέχουν γιατί πιστεύουν ότι δε μπορούν να τις ελέγξουν, ενώ άλλοι προσπαθούν να ελέγξουν τα πάντα, ακόμα και τα συναισθήματα και τις επιλογές των άλλων.

Κανείς όμως δεν αναρωτιέται τι κάνει ο ίδιος.

Γιατί αντέδρασα έτσι παρορμητικά όταν μου ακύρωσε την έξοδο; Τι στόχους έχω και πως βλέπω τον εαυτό σε 5 χρόνια; Γιατί να σκέφτομαι πως δεν είμαι αρκετά καλός για αυτή τη δουλειά; Σκέψεις που τρέχουν μέσα στο μυαλό μας καθημερινά. Όμως τις αφήνουμε να περάσουν έτσι απαρατήρητες χωρίς να δώσουμε βάση.

Ποια είναι η λύση σε όλα αυτά; Η αυτογνωσία. Είναι το πιο σημαντικό και το πιο όμορφο και το πιο απαιτητικό και το πιο ανταποδοτικό ταξίδι που πρέπει να κάνει κανείς. Αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον καθένα με μόνο λίγους να επιχειρούν να προκαλέσουν τον εαυτό τους και να μάθουν ποιοι πραγματικά είναι.

Το πως είσαι με τους ανθρώπους γύρω σου δείχνει το πως είσαι εσύ με τον εαυτό σου. Αν έχεις διαρκώς συγκρούσεις με τα άτομα που συναντάς καθημερινά, αυτό σημαίνει πως είσαι και σε μια συνεχή διαμάχη με εσένα. Σημαίνει πως κάτι δε σου αρέσει και προσπαθώντας να λύσεις τα καθημερινά σου προβλήματα, θα βρεις και τι σου φταίει.

Όμως έτσι δε θα βρεις τι θες να αλλάξεις. Πως βρίσκεις εσένα λοιπόν; Τα βήματα είναι απλά.

Μέτρησε τις ευλογίες σου.

• Γίνε πιο ευγενικός.
• Άσε ότι δε μπορείς να ελέγξεις.
• Γίνε παραγωγικός.
• Χαμογέλα.

Έχεις την επιτυχία στα χέρια σου. Δοκίμασε νέα πράγματα βγαίνοντας από τη ζώνη ασφαλείας σου. Και να κάνεις λάθος δεν έγινε και κάτι κακό. Μάθε από αυτό. Κάνε μια αξιολόγηση και θα δεις που χειρίστηκες σωστά την κατάσταση και που όχι. Ψάχνεις να βρεις ικανοποίηση σε υλικά αγαθά, ενώ το μόνο που χρειάζεσαι είναι εσωτερική ικανοποίηση, ποιότητα σχέσεων και μείωση του Εγώ σου.

Κάνε στον εαυτό σου ένα καθημερινό δώρο και αναγνώρισε τα θετικά σου. Κι όλα αυτά με ένα χαμόγελο.

simplylife
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα