Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΑΙΡΕΤΙΚΑ: Στο «ματς» Τουρκίας – Ρωσίας, «σημειώσατε 1»…

Οι Ρώσοι αντιδρούν με ένα αρκετά παιδικό και φτηνό επικοινωνιακά τρόπο απέναντι στην Τουρκία, που μπορεί να περπατάει στο εσωτερικό της κοινό και απέναντι στους θιασώτες του «Ξανθού Γένους», αλλά χάνει κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα σε διεθνές επίπεδο γιατί αποδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.
Η ιστορία αυτής της αντιπαράθεσης τείνει να εξελιχθεί σε Φιλιππινέζικη Σαπουνόπερα με νέα επεισόδια κάθε μέρα. Είναι σαφές ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο νικητής είναι η Τουρκία, απέδειξε ότι οι αντιδράσεις και τα μέσα που διαθέτει η Ρωσία για να την πιέσει είναι πολύ περιορισμένα στην πραγματικότητα.
Αυτό φαίνεται και από τις διάφορες Τουρκικές ανακοινώσεις όπου το ύφος είναι εξόχως συγκαταβατικό ( η υπομονή μας έχει όρια κ.λπ.) απέναντι στη Ρωσία. Αυτό βεβαίως εξαγριώνει ακόμη περισσότερο τη Μόσχα η οποία αναγκάζεται να καταφύγει σε φτηνούς βερμπαλισμούς χωρίς πρακτικό αντίκρισμα.
Αυτό καθαυτό το γεγονός θα έπρεπε να ξυπνήσει στην Ελλάδα όλους αυτούς που πιστεύουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας αξιόπιστος σύμμαχος / αντίβαρο της Ελλάδας έναντι της Αμερικής που μονίμως παίρνει άμεσα η έμμεσα το μέρος της Τουρκίας.
Μπορεί να θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε μαγαζί γωνία αλλά δεν είμαστε μαγαζί γωνία και πλατεία όπως η Τουρκία. Κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε το χάρτη και τότε ίσως συνειδητοποιήσουμε κάποια απλά πράγματα.

Η Τουρκία βρέχεται από την Α. Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα (έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Μαύρη Θάλασσα) συν τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου.
Συνορεύει με Συρία, Ιράκ, Ιράν, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Ελλάδα και έχει ναυτικές και αεροπορικές βάσεις πολύ μεγάλης στρατηγικής αξίας για τους Συμμάχους της που μπορούν να ελέγξουν τη Μ. Ανατολή, τη Μαύρη Θάλασσα και τον Καύκασο, πράγμα που δυστυχώς η Ελλάδα δεν διαθέτει.
Η Ρωσία χαρακτήρισε την Τουρκία ως Φίλη, Σύμμαχο και Στρατηγικό Εταίρο (για αυτό χαρακτήρισε την κατάρριψη ως πισώπλατη μαχαιριά), κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ για την Ελλάδα. Σε οικονομικό επίπεδο καλύτερα να αποφύγουμε την σύγκριση αριθμών στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με την Ρωσία.
Η Αμερική ανέχεται όλα τα παιχνίδια της Άγκυρας με την Ρωσία χωρίς ποτέ να της επέβαλε η να της επιβάλει κυρώσεις, εν αντιθέσει με την Ελλάδα όπου καταφεύγει σε ανατροπές κυβερνήσεων, αν μία Ελληνική κυβέρνηση γλυκοκοιτάξει προς Μόσχα.
Συμπέρασμα, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σε όλες μας τις κινήσεις, το γεωστρατηγικό πεδίο είναι εξαιρετικά ρευστό και ευμετάβλητο και οποιαδήποτε απερισκεψία μπορεί να μας κοστίσει πολύ ακριβά.
Α.Γ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. σωστος ο αναλυτης ! αμα την βρίσκεις τοσα χρονια με τους αμερικανους μαλακας εισαι να αλλαζεις ανδρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα