Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Οι συμβουλές του Σοπενχάουερ για να επιλέξετε τη σωστή γυναίκα

Schopenhauer2O Σοπενχάουερ θα σας συμβούλευε να μην παντρευτείτε καλύτερα, αλλά αν θέλετε "σώνει και καλά" να το κάνετε, σας δίνει μερικές συμβουλές
Όπως έχουμε ξαναπεί ο Άρθουρ Σοπενχάουερ (Arthur Schopenhauer) είναι γνωστός για τον μισογυνισμό και τις σχέσεις του με το άλλο φύλο. Οπότε μην τα πάρετε όλα τις μετρητοίς!
Η ιερότητα τον σκοπού
Η μεγάλη σοβαρότητα με την οποία μελετάμε και εκτιμάμε το κάθε σημείο του γυναικείου σώματος, και η σοβαρότητα με την οποία κάνει κι εκείνη το ίδιο, η κριτική αναλυτικότητα με την οποία εξετάζουμε μια γυναίκα που αρχίζει να μας αρέσει, η επιμονή στην επιλογή μας, η επιφυλακτικότητα με την οποία ο γαμπρός παρατηρεί τη νύφη, οι προφυλάξεις που παίρνει για να μην του ξεφύ-γει καμιά λεπτομέρεια και η μεγάλη σημασία που δίνει σε κάθε προτέρημα ή ελάττωμα των βασικών σημείων του σώματός της -όλα αυτά υπηρετούν την ιερότητα του σκοπού. Γιατί το παιδί που θα γεννηθεί από τη σχέση θα κουβαλάει, για μια ολόκληρη ζωή, ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό: αν, λόγου χάρη, η γυναίκα καμπουριάζει λίγο, μπορεί να φορτώσει στο παιδί μια κανονική καμπούρα, και το ίδιο ισχύει για όλα τα άλλα.

Για ποια ηλικία μιλάμε;
Το ανώτατο και κυρίαρχο κριτήριο που κατευθύνει την επιλογή και τις προτιμήσεις μας είναι η ηλικία. Σε γενικές γραμμές, εννοούμε τα χρόνια από την έναρξη της εμμηνόρροιας μέχρι την εμμηνόπαυση, στην πράξη όμως η περίοδος από τα 18 μέχρι τα 28 έχει σαφώς την προτεραιότητα. Έξω απ’ αυτήν τη χρονική περίοδο, δυστυχώς κανένα θηλυκό δεν μπορεί να μας ελκύσει: Μια ηλικιωμένη γυναίκα, δηλαδή μια γυναίκα που έχει περάσει στην εμμηνόπαυση, μας προκαλεί απέχθεια. Τα νιάτα χωρίς ομορφιά έχουν μια κάποια γοητεία- η ομορφιά χωρίς νιάτα καμία.
sop7Ποια είναι η σωστή σωματική διάπλαση;
Ένα τροφαντό γυναικείο στήθος ασκεί τεράστια γοητεία στο ανδρικό φύλο: γιατί συνδέεται άμεσα με τις αναπαραγωγικές λειτουργίες της γυναίκας, αφού υπόσχεται άφθονη τροφή για το όποιο βρέφος προκόψει. Αντίθετα, οι υπερβολικά παχιές γυναίκες μας προκαλούν απέχθεια: ο λόγος είναι ότι αυτός ο σωματότυπος είναι ένδειξη ατροφικής μήτρας, άρα ένα σημάδι στειρότητας- κι αυτό γίνεται αντιληπτό όχι τόσο από το μυαλό, όσο από το ένστικτο.
Μάτια, μύτη, στόμα και χαρακτηριστικά τον προσώπου
Αυτό που μετράει τελευταίο, είναι η ομορφιά τον προσώπου. Εδώ πάνω απ’ όλα σημαντικό ρόλο παίζουν τα οστά του προσώπου- γι’ αυτό και τα πάντα εξαρτώνται από την όμορφη μύτη, αφού μια κοντή, πλακουτσωτή μύτη θα μπορούσε να τα χαλάσει όλα. Μια μύτη ελαφρά γυρισμένη προς τα πάνω ή προς τα κάτω έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο στην ευτυχία ή στη δυστυχία πολλών ανύπαντρων γυναικών- και δικαίως, αφού αυτά τα χαρακτηριστικά επηρεάζουν άμεσα τον σωματότυπο του ανθρώπινου είδους. Το μικρό στόμα με μικρά ζυγωματικά είναι πολύ σημαντικό, γιατί αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου προσώπου, που το διαφοροποιεί από τις μουσούδες των ζώων. Το μικρό, μαζεμένο θα λέγαμε, σαγόνι είναι ιδιαίτερα απεχθές, γιατί το mentum prominulum (ο προγναθισμός) είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους. Και στο τέλος στρέφουμε την προσοχή μας στα όμορφα μάτια και στο μέτωπο’ αυτά εξαρτώνται από τις ψυχικές ιδιότητες, και ιδιαίτερα τις πνευματικές, οι οποίες κληρονομούνται απ’ τη μητέρα.
Η απαραίτητη χημεία
Για να γεννηθεί πραγματικά ένα ερωτικό πάθος, απαιτείται και κάτι άλλο, που μπορεί να εκφραστεί καλύτερα χρησιμοποιώντας μια μεταφορά από τη χημεία -τα δύο πρόσωπα πρέπει να εξουδετερώνουν το ένα το άλλο, όπως ένα οξύ και μια βάση κάνουν ένα ουδέτερο άλας.
arthur-schopenhauerΗ φυσική ισορροπία
Οι φυσιολόγοι ξέρουν ότι ο ανδρισμός και η θηλυκότητα έχουν αναρίθμητες διαβαθμίσεις. Σ’ αυτό το φάσμα των διαβαθμίσεων το έσχατο σκαλί του άνδρα είναι ο απεχθής γύναδρος και ο υποσπαδίας, ενώ το ανώτερο σκαλί για τη γυναίκα είναι το χαριτωμένο ανδρογύναικο: κι οι δύο πλευρές ωστόσο μπορούν να φτάσουν στον πλήρη ερμαφροδιτισμό, μια κατάσταση στην οποία το άτομο βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στα δύο φύλα, χωρίς να ανήκει ούτε στο ένα ούτε στο άλλο, άρα είναι εντελώς ακατάλληλο για το ρόλο της διαιώνισης του είδους. Ως προς την αμοιβαία εξουδετέρωση, την οποία αναφέραμε παραπάνω, ο συγκεκριμένος βαθμός ανδρισμού ενός άνδρα, πρέπει να αντιστοιχεί στον συγκεκριμένο βαθμό θηλυκότητας μιας γυναίκας, έτσι ώστε οι μονομέρειες των δύο να εξουδετερώνονται αμοιβαία. Ως εκ τούτου, ο πιο ανδροπρεπής άνδρας θα αναζητήσει την πιο θηλυπρεπή γυναίκα, και αντιστρόφως, και γενικότερα το κάθε άτομο θα πρέπει να αναζητάει αυτό που του αντιστοιχεί περισσότερο στον δικό του βαθμό σεξουαλικότητας.
Η ομορφιά από μόνη της δεν αρκεί
Είναι σπάνιο για έναν άνδρα να ερωτευτεί μια κραυγαλέα άσχημη γυναίκα, όταν όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο, οφείλεται στην απόλυτη εναρμόνιση της σεξουαλικότητας ανάμεσά τους· όλες οι δικές της αποκλίσεις απ’ το φυσιολογικό είναι ακριβώς αντίθετες, δηλαδή διορθωτικές, των δικών του. Ο έρωτας σ’ αυτές τις περιπτώσεις χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλο πάθος.
Ο έλεγχος της οικογενειακής καταγωγής
Κατά τους χεγκελιανούς, κανείς δεν μπορεί να γράψει Ιλιάδες αν έχει μητέρα μια χήνα και πατέρα έναν υπναρά-έστω κι αν έχει σπουδάσει σε έξι πανεπιστήμια.
Συμπέρασμα: ποτέ από ερωτικό πάθος!
Και μη διαλέγετε ποτέ μόνοι σας, όντας τυφλωμένοι από το ερωτικό πάθος. Έχω δει πολλούς τέτοιους γάμους να καταλήγουν άσχημα. Αφήστε κάποιους άλλους, που τους εμπιστεύεστε, να διαλέξουν για σας. Η αντικειμενική ματιά βρίσκει το πιο σωστό, και η λογική είναι πολύ καλύτερη προξενήτρα από την ανόητη λαγνεία.
*******
Από το βιβλίο " Άρθουρ Σοπενχάουερ - Η τέχνη να ζεις με τις γυναίκες"
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα