Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ελέγχετε ή σας ελέγχουν τα συναισθήματά σας;

Ελέγχετε ή σας ελέγχουν τα συναισθήματά σας;Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από τη δεξιότητα της διαχείρισης των συναισθημάτων μας. Όπως όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουμε εάν θέλουμε να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή που είναι η βάση για κάθε επιτυχία χρειαζόμαστε έναν τρόπο έτσι ώστε να μπορούμε να νιώθουμε όπως θέλουμε ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι συνθήκες.
Αυτό σημαίνει πως δεν παίζει ρόλο ποιες είναι οι συνθήκες, αλλά το πως εμείς τις αντιλαμβανόμαστε και πως ταξινομούμε, κωδικοποιούμε και αποκωδικοποιούμε τις πληροφορίες των εξωτερικών συνθηκών μέσα στο μυαλό μας.
Εάν δε θέλουμε να ήμαστε έρμαιο των συναισθημάτων μας τότε πρέπει να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε. Ας δούμε μαζί πως μπορούμε να το κάνουμε:
Το συναίσθημα ενός ανθρώπου εξαρτάται από τρεις παράγοντες. Τις εικόνες που έχει μέσα στο μυαλό του, την ιστορία του καθώς και τη φυσιολογία του.
Ο συνδυασμός αυτού του μοτίβου θα καθορίσει το συναίσθημά του.
"Εάν το μοτίβο του τριγώνου - Εικόνες, Ιστορία, Φυσιολογία - καθορίζει το συναίσθημα μας, τότε εμείς και μόνο εμείς επιλέγουμε το πως νιώθουμε. 'Αρα η ευτυχία είναι θέμα επιλογής"

Ας αναλύσουμε τους τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν το συναίσθημά μας...
#1: Φυσιολογία
Αυτό που νιώθουμε οι άνθρωποι ανά πάσα στιγμή εξαρτάται άμεσα από το πως χρησιμοποιούμε το σώμα μας. Ας εμβαθύνουμε λίγο. Τι συναίσθημα νιώθετε τώρα; Πάρτε ένα χαρτί και ένα στυλό και αναγνωρίστε το συναίσθημά σας. Συνδεθείτε με αυτό. Παρατηρήστε που είναι οι ώμοι σας; Πως κινείστε; Τι κάνουν οι μυς του προσώπου σας; Τι κάνουνε τα χέρια σας; Τα πόδια σας; Πώς είναι η αναπνοή σας;
Εάν αφιερώσετε όσο χρόνο χρειάζεστε θα αρχίσετε να αποκτάτε επίγνωση του εαυτού σας και θα αναγνωρίζετε ανά πάσα στιγμή το πως εκπροσωπείτε το κάθε συναίσθημα στο σώμα σας. Όταν ολοκληρώσετε με τη φυσιολογία σας τότε είστε έτοιμοι να πάμε στο επόμενο βήμα :
#2: Εικόνες
Ελέγχετε ή σας ελέγχουν τα συναισθήματά σας;Όταν νιώθετε αυτό το συναίσθημα που νιώθετε τώρα τι εικόνες σας έρχονται στο μυαλό σας; Πώς είναι; Τι χρώματα έχουν; ή δεν έχουν; καταγράψτε με κάθε λεπτομέρεια τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτές τις εικόνες.
Είμαι σίγουρος πως γνωρίζετε ότι εάν αλλάξετε τις εικόνες που έχετε αυτή τη στιγμή που νιώθετε το συναίσθημα που νιώθετε τότε θα αλλάξει και το συναίσθημά σας, έτσι δεν είναι;
Δεν έχω δει προσωπικά άνθρωπο να κοιτάει μπροστά και να πηγαίνει προς τα πίσω για πολύ ώρα χωρίς να πέσει κάτω. Αυτό σημαίνει πως όπου εστιάζουμε εκεί πηγαίνουμε.
Όταν ολοκληρώσετε και αυτό το βήμα προχωρήστε στο επόμενο :
#3: Ιστορία
Τι πιστεύετε για τον κόσμο; Τι πιστεύετε για εσάς; Ποια είναι η άποψή σας; Ποια είναι η γνώμη σας; Κάνετε συχνά κριτική είτε στον εαυτό σας είτε στους άλλους; Όταν σας κάνουν ένα κοπλιμέντο νιώθετε το ίδιο όμορφα με όταν σας κάνουν αποδυναμωτική κριτική;
Εάν όχι, τότε ο εαυτός σας γιατί να νιώθει άνετα και χαρούμενος με εσάς όταν έχετε αποδυναμωτικές σκέψεις;
Εάν θα μπορούσα να συνοψίσω όλα τα παραπάνω θα σας έκανα μια ερώτηση:
Έχετε δει κάποιον άνθρωπο να κοιτάει προς τα πάνω, να έχει ζωηρή κίνηση, να σκέφτεται πόσο όμορφα πέρασε στις διακοπές τους και να αναρωτιέται πόσο όμορφη είναι η ζωή ενώ παράλληλα νιώθει θλιμμένος;
Είμαι σίγουρος πως όχι, γιατί όπως αναφέραμε, το τρίπτυχο του συναισθήματος είναι συγκεκριμένο.
Ώρα για δράση:
1. Τι θα θέλατε να νιώθατε;
2. Ποια εικόνα αντιπροσωπεύει αυτό το συναίσθημα;
3. Τι θα ήταν καλό να λέτε στον εαυτό σας;
4. Ποια θα ήταν η πιο κατάλληλη στάση του σώματος σας;
Βάλτε όλη την ενέργειά σας για σαράντα ημέρες στο να αναπαράγετε όσες πιο πολλές φορές μπορείτε μέσα στην ημέρα το τρίπτυχο του συναισθήματος που επιθυμείτε. Μην εκπλαγείτε εάν ξαφνικά νιώθετε ευτυχισμένοι και γαλήνιοι χωρίς να προσπαθείτε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα