Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η Συνωμοσία της Σιωπής

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Συνωμοσία της Σιωπής

new-energy-trombly

Το κοινό είναι πολύ πιο ισχυρό από τις λεγόμενες «ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος» (λόμπι). Όμως το κοινό κοιμάται”.

John O’ Malley Bockris, φυσικός

Του Γιώργου Στάμκου (stamkos@post.com)
free 1
Υπάρχουν πολλοί τρόποι που χρησιμοποιούν οι διαχειριστές της εξουσίας για να εξοντώσουν τους εφευρέτες Ελεύθερης Ενέργειας. Αν ήσασταν ένας Αμερικανός εφευρέτης, οποίος επιθυμούσε να κατοχυρώσει μία σημαντική εφεύρεση που άνηκε στο χώρο της Ελεύθερης Ενέργειας, θα μπορούσατε να βρεθείτε και εσείς στη «μαύρη λίστα» των ανθρώπων που έχουν λάβει «διαταγές μυστικότητας» (secrecy orders). Σύμφωνα με μια πληροφορία που μεταδόθηκε από την Ομοσπονδία Αμερικάνων Επιστημόνων, έπειτα από την πράξη Freedom of Information Act για την απελευθέρωση μιας μεγάλης ροής απόρρητων πληροφοριών, το Πεντάγωνο έθετε κάθε χρόνο κάτω από διαταγές μυστικότητας έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων, που αφορούσαν ευρεσιτεχνίες του χώρου της Ελεύθερης Ενέργειας. Συγκεκριμένα μόνον το έτος 1991 το Πεντάγωνο έθεσε κάτω από διαταγές μυστικότητας τον εκπληκτικό αριθμό των 774 αιτήσεων για κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών, οι 506 εκ των οποίων αφορούσαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το 1979 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 290 αιτήσεις. Επίσης η αμερικανική κυβέρνηση απέστειλε ως σήμερα εντολές μπλοκαρίσματος σε μερικές χιλιάδες εφευρέσεις.

πετρος ζωγράφου petros zografou
Η παρακάτω διαταγή μυστικότητας εκδόθηκε το 1980 και την έλαβε ο εφευρέτης Ken MacNeill από την πολιτεία Τζώρτζια των ΗΠΑ. Η ύπαρξη της αποκαλύφθηκε σε επιστημονικό συνέδριο το 1983.

ΔΙΑΤΑΓΗ ΜΥΣΤΙΚΌΤΗΤΑΣ

(Τίτλος 35, Κώδικας των ΗΠΑ [1952], τμήματα 181-188)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προς τον αιτών άνωθεν ονομαζόμενο, στους κληρονόμους του, και σε οποιονδήποτε εντολοδόχο του δικηγόρο ή πράκτορά του, κατωτέρω διορισμένο υπόλογό του.

Με αυτό το έγγραφο ενημερώνεστε ότι η δική σας αίτηση, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, βρέθηκε ότι περιέχει ως θέμα της ένα ζήτημα που είναι μία μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη, η οποία θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για την δημόσια ασφάλεια, και γι’ αυτό το λόγο σας διατάζεστε να μην δημοσιεύσετε ή αποκαλύψετε με κανένα τρόπο την εφεύρεση ή οποιαδήποτε πρακτική πληροφορία σχετικά με αυτήν, συμπεριλαμβανομένων των μέχρι τώρα αδημοσίευτων λεπτομερειών του θέματος που είναι αντικείμενο αυτής της αίτησης, με κανέναν τρόπο ή σε κανένα πρόσωπο που δεν ήταν ενήμερο της εφεύρεσης πριν την ημέρα της διαταγής, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και τους υπάλληλους των υπόλογων, αλλά να κρατήσετε το μυστικό εκτός από τη γραπτή κατάθεση που κρατήθηκε από τον Επίτροπο των Ευρεσιτεχνιών, υπ’ αριθμόν 35 U.S.C. [1952] 182, 186…

hqdefault (1)
Στο συνέδριο, όπου ο Ken MacNeill αποκάλυψε δημόσια το προηγούμενο έγγραφο, συμβούλευσε τους εφευρέτες των συσκευών Ελεύθερης Ενέργειας να αγνοήσουν τις διαταγές μυστικότητας και να ανοιχτούν στο κοινό: «Διαδώστε τις πληροφορίες ή τα μυστικά των συσκευών σας σε αρκετούς ανθρώπους έτσι ώστε να είναι αδύνατον να σας σταματήσουν». Για να ακολουθήσουν όμως αυτή τη συμβουλή χρειάζεται να διαθέτουν θάρρος και μαχητικότητα, ιδιότητες όχι και τόσο συνηθισμένες στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας. Από την άλλη όμως οι επιστήμονες δυσφορούν για το απόρρητο (Top Secret), που θέτουν για διάφορους λόγους οι κυβερνητικοί υπάλληλοι στις εργασίες τους. Το απόρρητο πληγώνει το ηθικό των δημιουργικών επιστημόνων, που δεν βρίσκουν εξ αιτίας του την ευρύτερη αναγνώριση του έργου τους, την οποία και επιθυμούν.
LugosiDevilBat3

ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Η Ελεύθερη Ενέργεια έχει πολλούς εχθρούς κι ανάμεσα στους επιστήμονες. Καλοπληρωμένοι ακαδημαϊκοί και συντηρητικοί επιστήμονες, που αναπαράγουν δογματικά τη γνώση κι έχουν παραιτηθεί από τη διαδικασία της συνεχούς ανανέωσής της, αντιδρούν στις νέες επιστημονικές θεωρίες και στις τεχνολογίες Ελεύθερης Ενέργειας,υποστηρίζοντας με θρησκευτική ευλάβεια το απαράβατο των Νόμων της Θερμοδυναμικής. Αυτοί θεωρούν ότι η Ελεύθερη Ενέργεια θα φέρει τα πάνω κάτω όχι μόνον στο χώρο της Φυσικής, αλλά σε όλους τους τομείς των επιστημών.
Free Energy Book Zografos Machine
Οι απαρχαιωμένες αλλά κατά τ’ άλλα πολύ καλά αμειβόμενες θέσεις τους, απειλούνται από την επερχόμενη ενεργειακή επανάσταση. Το ίδιο και το γόητρο της επιστημονικής «αυθεντίας» του. Χωρίς πολλούς ενδοιασμούς λοιπόν στρέφονται κατά της Ελεύθερης Ενέργειας, συμμαχώντας με τους υπόλοιπους εχθρούς της. Οι επιστήμονες αυτοί αποτελούν συνήθως και το «θεωρητικό οπλοστάσιο» απ’ όπου οι πολέμιοι της Ελεύθερης Ενέργειας αντλούν συχνά «επιστημονικά» επιχειρήματα εναντίον της.
hqdefault

ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ

Μια ακόμη μεγάλη δύναμη που εμποδίζει την πρόσβαση των πολιτών στις τεχνολογίες Ελεύθερης Ενέργειας είναι μια ομάδα ανέντιμων, διεφθαρμένων και απατεώνων «εφευρετών», που ακυρώνουν με τις πράξεις τους τη σοβαρότητα και αξιοπιστία αυτού του εκπληκτικού επιστημονικού ρεύματος. Αυτοί οι τσαρλατάνοι και απατεώνες «εφευρέτες» δρουν στο περιθώριο της Ελεύθερης Ενέργειας, σ’ έναν ομιχλώδη χώρο όπου συνυπάρχουν ανεξήγητες ανωμαλίες και «υπερφυσικές τεχνολογίες». Η αναξιόπιστη και συχνά γελοία δράση τους αποτελεί το καλύτερο «δώρο» για τους εχθρούς της αληθινής Ελεύθερης Ενέργειας, που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ελέγχουν για να δώσουν υπερβολική δημοσιότητα σ’ αυτές τις ατυχείς περιπτώσεις. Αυτοί οι περιθωριακοί τύποι δυσφημίζουν την Ελεύθερη Ενέργεια, ακυρώνοντας τη σοβαρότητά της.
Παρόμοια αρρωστημένα φαινόμενα απαντώνται σε όλους τους χώρους, όχι μόνον στους επιστημονικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν στην Ελλάδα οι λεγόμενοι «Εψιλονολόγοι», οι περιβόητοι «ερευνητές» – οπαδοί οι περισσότεροι μιας αρχαΐζουσας ελληνικής ακροδεξιάς – της νεομυθολογικής «Ομάδας Ε», που δρουν στο περιθώριο του ιδεαλιστικού κινήματος της αναβίωσης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, δυσφημίζοντας το και εν τέλει ακυρώνοντας το.
Τις τελευταίες δεκαετίες ήρθαν στην επιφάνεια πολλές ιστορίες με ασυνήθιστες εφευρέσεις που στη συνέχεια αποδείχτηκαν ψεύτικες ή καλοστημένες απάτες. Κι όμως κάποιες από αυτές τις «εφευρέσεις-μαϊμού» παρέσυραν τη φαντασία του κόσμου, δημιουργώντας μια σχετική μυθολογία που συνεχίζεται ως τις μέρες μας. Ονόματα όπως ο Ρον Χάμπαρτ, ο ιδρυτής της Σαϊντελογίας (Scientology), και ο Τζον Κίλι είναι ίσως τα πρώτα που μας έρχονται κατευθείαν στο μυαλό. Υπάρχουν όμως και δεκάδες άλλες περιπτώσεις τσαρλατάνων, που με τη δράση και το έργο τους έβλαψαν συνολικά την υπόθεση της Ελεύθερης Ενέργειας.
Tesla-marx-generator-lightning.si_450

ΤΟ «ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ» ΤΩΝ ΕΦΕΥΡΕΤΩΝ

Από την άλλη υπάρχουν και ορισμένοι εφευρέτες που ασχολούνται με περιθωριακές τεχνολογίες, οι οποίοι παρουσίασαν, λανθασμένα, ορισμένες χρήσιμες φυσικές ανωμαλίες ως δικές τους «εφευρέσεις». Παρ’ όλα αυτά δεν έχασαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον εαυτό του ως σημαντικό εφευρέτη προσδοκώντας τη δόξα. Στο χώρο αυτό οι ερευνητές, καθώς κινούνται στα όρια της συμβατικής επιστήμης, προσλαμβάνονται συχνά από έναν παράξενο συνδυασμό του «πυρετού του χρυσού» και συμπλέγματος του «Μεσσία». Παράξενα πράγματα συμβαίνουν όταν κανείς αισθάνεται πως μπορεί να γίνει ξαφνικά πλούσιος ή να σώσει τον κόσμο. Χρειάζεται τρομακτική αυτοπειθαρχία και εντιμότητα για να παραμείνει ακέραιος και αντικειμενικός. Πάρα πολλοί εφευρέτες έχασαν κυριολεκτικά τα μυαλά τους πιστεύοντας πως έχουν στα χέρια τους μια συσκευή Ελεύθερης Ενέργειας, που τελικά αποδείχθηκε φενάκη.
free-energy-book-zografos-machine-1
Ένας μεγάλος αριθμός από εφευρέτες έχοντας αντιμετωπίσει την εχθρότητα και τις πολυποίκιλες διώξεις των εχθρών της Ελεύθερης Ενέργειας, έχουν αναπτύξει ένα «σύμπλεγμα καταδίωξης» (Persecution Complex), που τους έκανε καχύποπτους και φοβισμένος, και σε τελική ανάλυση ψυχολογικά ανίκανους να αναπτύξουν συσκευές που θα απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από την ενεργειακή της σκλαβιά. Διακατεχόμενοι από μανία καταδίωξης και φοβίες, είναι πεπεισμένοι πως πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια «οργανωμένη συνωμοσία» εναντίον τους, χρησιμοποιώντας συχνά τη φράση Αυτοί (They) στην προσπάθεια τους να περιγράψουν όσους παγερούς και απρόσωπους γραφειοκράτες τους κάνουν τη ζωή δύσκολη –μια ψύχωση που παραπέμπει και στους γνωστούς «Men In Black»(Άνδρες Με Τα Μαύρα) από τις ιστορίες με UFO. Ο Βρετανός συγγραφέαςJohn Davidson λέει χαρακτηριστικά πάνω σ’ αυτό: «Αρκετοί από αυτούς που έχουν θέσει τον εαυτό τους στον αγώνα κατά του ‘’συστήματος’’, έχουν δημιουργήσει παρανοϊκά συναισθήματα θυματοποίησης και καταστολής, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει καμία ίντριγκα που τους εμποδίζει, παρά μόνον μια υποσυνείδητη αδράνεια να ‘’σχηματίσουν άποψη’’».
156878g-free_energy

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΤΟΙΜΟΙ;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ίσως να μην βρίσκεται στους εχθρούς της Ελεύθερης Ενέργειας και σε μια κάποια «παγκόσμια συνωμοσία» αλλά στην ανωριμότητα της ίδιας της σημερινής ανθρώπινης κοινωνίας. Ο Toby Grotz από το Κολοράντο, ένας μηχανικός και οργανωτής πολλών συνεδρίων για τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες, δεν πιστεύει πως η καταστολή της Ελεύθερης Ενέργειας είναι μια «οργανωμένη συνωμοσία». Πιστεύει αντίθετα πως το πρόβλημα προέρχεται από μας τους ίδιους, από την αντίσταση μας στην αλλαγή: «Το συλλογικό μας ασυνείδητο δεν έχει ακόμη αποφασίσει να κάνει ένα κβαντικό άλμα προς την Ελεύθερη Ενέργεια... Το συλλογικό μας ασυνείδητο έχει κρίνει πως είναι σωστό να ελέγχει τη φωτιά, τον τροχό, την ατμομηχανή, τους ηλεκτρικούς κινητήρες, την πυρηνική ενέργεια –όλα αυτά τα μικρά τεχνολογικά άλματα, που καθόρισαν την εξέλιξη μας, προέρχονται από την απόφαση του συλλογικού μας ασυνείδητου, που κάποια στιγμή είπε: ‘’Εντάξει, είναι η στιγμή να το κάνουμε αυτό. Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε».
revma
Ίσως τελικά οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελεύθερης Ενέργειας να είμαστε εμείς οι ίδιοι! Όσο πιο έμπειροι γινόμαστε, άλλο τόσο γινόμαστε και φοβητσιάρηδες. Αποδεδειγμένα η πείρα διδάσκει το φόβο στις αλλαγές. Οι εμπειρίες τείνουν να κάνουν τους ανθρώπους άτολμους και συντηρητικούς. Η εμπειρία σκοτώνει δημιουργία και τη φαντασία. Οι σημερινοί άνθρωποι φοβούνται όλο και περισσότερο να εκτεθούν, να ανοιχτούν προς το άγνωστο. Με το φόβο όμως και τη συντηρητικότητα είναι αδύνατον να απελευθερωθεί ενεργειακά η ανθρωπότητα.
MESA MAS

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

Εκείνο που εμποδίζει σε τελική ανάλυση την ανάπτυξη των τεχνολογιών της Ελεύθερης Ενέργειας είναι το γεγονός πως οι σημερινοί άνθρωποι δεν έχουν την πνευματική ωριμότητα για να δεχθούν κάτι τέτοιο. Η Ελεύθερη Ενέργεια θα μπορούσε να γίνει η κινητήριος δύναμη μιας φωτισμένης κοινωνίας. Και όλοι γνωρίζουμε πως σημερινές ανθρώπινες κοινωνίες κάθε άλλο παρά φωτισμένες είναι. Το ζήτημα όμως είναι πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε να «ωριμάσει» πνευματικά ο άνθρωπος για να εξαπολυθεί η Ελεύθερη Ενέργεια. Μέρα με την ημέρα ο ζωντανός πλανήτης μας καταρρέει οικολογικά και η Ελεύθερη Ενέργεια είναι ένας τρόπος να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφική διαδικασία. Το ιδανικότερο θα ήταν η ανθρωπότητα να ωριμάσει ταυτόχρονα με την εξαπόλυση της επόμενης πλανητικής επανάστασης. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει προηγουμένως να συνειδητοποιήσουμε πως η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας. Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο Peter Lindemann: «Η πηγή της Ελεύθερης Ενέργειας βρίσκεται μέσα μας. Θα βγει στην επιφάνεια αν εκφράσουμε ελεύθερα τον εαυτό μας».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα