Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Καλιφόρνια: Οι πολιτικοί θα πρέπει να έχουν στα σακάκια τους, ταμπέλες με τα λογότυπα των χορηγών τους!

Όπως είναι γνωστό, στην Αμερική, η πλειοψηφία των πολιτικών ειδικά από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, στηρίζονται στενά με τους χορηγούς τους, είτε είναι μεγάλες εταιρείες, είτε λομπίστες. Η άνοδος αυτού του σκοτεινού δρόμου συναλλαγών, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο των πολιτών, είναι η μεγαλύτερη απειλή στη δημοκρατία του έθνους τους, καθώς οι πολιτικοί είναι στην κυριολεξία μαριονέτες ή υπάλληλοι των χορηγών τους, και η πολιτική που ασκούν πολλές φορές γίνεται ακριβώς για να τους εξυπηρετεί.
Η κατάσταση αυτή, είναι χειρότερη ακριβώς επειδή δεν υπάρχει καμία διαφάνεια γύρω από αυτές τις συναλλαγές, και κανένα ρυθμιστικό όργανο δεν μπορεί να τις παρακολουθήσει σωστά. Η άνοδος των Super PAC επιτρέπουν στους χορηγούς  να κρύψουν τα «δώρα» τους και αποτρέπουν τον αμερικανικό λαό από την πλήρη κατανόηση του τι γίνεται «πίσω από τις κουρτίνες».
Ωστόσο, ένα νέο μέτρο που αναμένεται να ψηφιστεί στην Καλιφόρνια δίνει μια τρομερή ιδέα για το ζήτημα – αν περάσει, οι νομοθέτες θα πρέπει να φορούν τα λογότυπα των κορυφαίων δέκα πολιτικών τους χορηγών, παρόμοια με τα σακάκια που φοριούνται από τους οδηγούς αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Το California Isn’t For Sale (η Καλιφόρνια δεν είναι για πούλημα),  είναι μια εκστρατεία που ξεκίνησε από το Σαν Ντιέγκο και τον επιχειρηματία John Cox,  ο οποίος θα αρχίσει να συλλέγει υπογραφές για το μέτρο από την 1η Ιανουαρίου 2016. Ο Cox είναι πολύ αποφασισμένος να το κάνει πραγματικότητα: «Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή πρωτοβουλία. Δεν είναι ένα αστείο. Εάν ερχόσασταν από τον Άρη και κοιτάζατε το εκλογικό μας σύστημα, θα λέγατε στον εαυτό σας, «Πόσο χαζοί είναι αυτοί;»
Η καμπάνια αναδυκνείει ακριβώς το πόσο κακή είναι η κατάσταση χρηματοδότησης των πολιτικών. Η Επιτροπή των ομοσπονδιακών εκλογών έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια να αστυνομεύει τα σούπερ πακέτα και τα σκοτεινά χρήματα που μπαίνουν στις τσέπες των πολιτικών.  Το IRS (εφορία)έχει παραλύσει και είναι ανίκανο να επιβάλει τυχόν κανονισμούς. Ο Cox επισημαίνει ότι όλα αυτά «τα χρήματα προέρχονται από πλούσιες εταιρείες και τα ειδικά συμφέροντα που κερδίζουν με την εύνοια των εκλεγμένων αξιωματούχων. Είναι απολύτως νόμιμο σύμφωνα με τους νόμους, αλλά είναι σε θέση να χειριστούν μια απίστευτη δύναμη στη χώρα μας.
Είναι  ένα απόλυτα σωστό μέτρο, και μια ευκαιρία να πάρουν οι πολίτες μέτρα για να κρατήσουν την διαφθορά των ολιγαρχών μακριά από την πολιτική.
Από το http://www.occupydemocrats.com/
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα