Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό;



Μπορεί να έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό, αλλά η καλή μαγείρισσα στα δύσκολα φαίνεται. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το …σώσεις. Μάθε τους πιο αποτελεσματικούς.

Αν έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό δοκίμασε:


–         Ανακάτεψε λίγο γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, ή γάλα καρύδας μέσα στο καυτερό φαγητό. Πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά, δοκιμάζοντας κάθε τόσο. Η κρεμώδης υφή τους περιορίζει το κάψιμο στο στόμα και δίνει στους γευστικούς κάλυκες μια διαφορετική αίσθηση. Χρησιμοποίησε  το γάλα καρύδας ή το γιαούρτι σε φαγητά όπως το ταϊλανδέζικο και προτίμησε την κρέμα γάλακτος (απλή ή ξινή) με πικάντικες ιταλικές σάλτσες ζυμαρικών ή μεξικάνικες γεύσεις.
–         Πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού πριν βγάλεις το φαγητό από τη φωτιά και άφησε το να πάρει 1-2 βράσεις.
–         Πάρε μισό φλιτζάνι από τη σάλτσα του φαγητού και ρίξε μέσα 1-2 κουταλιές ξύδι (ανάλογα πόσο καυτερό είναι και ποια η ποσότητα μέσα στην κατσαρόλα). Ανακάτεψε καλά και ξαναρίξε τη σάλτσα στην κατσαρόλα. Άφησε να πάρει μερικές βράσεις. Το «κάψιμο» του πιπεριού θα εξουδετερωθεί.

Έριξες πολλά μπαχαρικά στο φαγητό;

Αν το παράκανες με τα μπαχαρικά προσπαθώντας να δώσεις άρωμα ή χαρακτήρα στο φαγητό μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές που ισχύουν για το πολύ πιπέρι.

Κι αν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό;

Εδώ οι επιλογές σου δεν είναι πολλές. Μπορείς να βάλεις μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό που βράζει μία χοντρή φέτα ψωμί (αν έχεις μπαγιάτικο ακόμα καλύτερα) ή μία καθαρισμένη πατάτα. Και τα δύο «ρουφάνε» το αλάτι. Πέταξε το ψωμί και την πατάτα μόλις βράσει το φαγητό.

Σου σέρβιραν και έφαγες πολύ καυτερό φαγητό;

Μην πιεις αναψυκτικό με ανθρακικό ή μπύρα, καθώς οι φυσαλίδες κάνουν το «κάψιμο» εντονότερο. Μπορείς να φας λίγη ψίχα ψωμιού, να πιεις ένα γλυκό ρόφημα ( η ζάχαρη εξουδετερώνει το καυτερό), ή παγωμένο νερό ( ο πάγος μουδιάζει το στόμα) ή να πιεις λίγο γάλα.

helloladies

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα