Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Πέντε περίεργες ιστορίες Κινέζων επιχειρηματιών που έχουν εξαφανιστεί

Members of the military band of the People's Liberation Army of China perform during the City Day celebration in central Moscow, September 5, 2015. Military bands from different countries   participated in the annual Military Music Festival "Spasskaya Tower" starting on Saturday. REUTERS/Maxim Shemetov - RTX1R7SV
REUTERS

Κάποιοι έχουν εμφανιστεί, άλλοι όχι. Παρ’ όλα αυτά οι υποθέσεις τους έχουν πολλά κοινά σημεία και κρύβουν ένα μυστήριο.

Το τρέχον έτος, στελέχη εταιρειών στην Κίνα κατά έναν περίεργο λόγο εξαφανίζονταν. Πολλοί από τους πιο πλούσιους και ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας χάνονταν χωρίς καμία προειδοποίηση. Μερικοί εξ αυτών επέστρεφαν στις θέσεις τους, άλλοι δεν γύριζαν ποτέ. Ωστόσο, η αιτία δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής.
Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι οι μερικές εξαφανίσεις μπορεί να έχουν κάποια άμεση σχέση με τις πράξεις διαφθοράς του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζι Πινγκ, ο οποίος έλαβε τα ηνία της χώρας το 2013.
Ακολουθούν πέντε ιστορίες με εξαφανίσεις στελεχών, εκ των οποίων μερικοί ακόμα αναζητούνται:
1. Γκουο Γκουάνγκτσάνγκ, Πρόεδρος της Fosun
guo-guangchang
Ο Γκουο Γκουάνγκτσάνγκ είναι ο άνθρωπος πίσω από τη Fuson Group, η οποία ασχολείται από τα ακίνητα μέχρι και τη διασκέδαση. Η περιουσία του επιχειρηματία υπολογίζεται ότι αγγίζει τα οκτώ δισ. δολάρια και ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του συχνά ως μαθητής του Γουόρεν Μπάφετ.
Τα ίχνη του έχουν χαθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου και οι μετοχές των εταιρειών του (Fosun International και Fosun Pharmaceutical) έχουν πέσει κατακόρυφα.
Στην πορεία η Fosun δήλωσε ότι ο Γκουάνγκτσάνγκ παρέχει βοήθεια σε μυστικές έρευνες της αστυνομίας, ενώ φωτογραφίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δείχνουν τον ίδιο σε εκδηλώσεις στην Κίνα και τη Νέα Υόρκη.
Μέχρι στιγμής η απουσία του δεν έχει δικαιολογηθεί επισήμως.
2. Γιμ Φουνγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Guotai Junan International
yim-fung
Η χρηματιστηριακή εταιρεία Guotai Junan International ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες ότι έχασε τα ίχνη του Διευθύνοντow Συμβούλου, Γιμ Φουνγκ, από τις 18 Νοεμβρίου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο ότι ο Φουνγκ βρισκόταν σε έρευνα με έναν πρώην στέλεχος της εταιρείας του, τον Γιάο Γκανγκ. Για ένα μήνα κανείς δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω πληροφορίες.
Την Τετάρτη, η εταιρεία του ανακοίνωσε ότι ο Φουνγκ παρέχει τη βοήθειά του σε έρευνα των αρχών του Mainland και σύντομα θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.
3. Μάο Τσιαόφεν, Πρόεδρος της China Minsheng Bank
mao-xiaofeng
Στις αρχές του έτους ο Πρόεδρος της τράπεζας China Minsheng Bank, Μάο Τσιαόφεν κλήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για να συμμετέχει σε έρευνες για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ έπειτα από λίγο η κινέζικη τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο ίδιος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου για προσωπικούς λόγους.
Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποιο νεότερο σχετικά με τον πρώην Πρόεδρο της Minsheng Bank, ενώ οι μετοχές της τράπεζας έχουν πέσει κατακόρυφα κατά 24% το τρέχον έτος.
4. Ζανγκ Γιουν, Πρόεδρος της Agricultural Bank of China
zhang-yun
Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος της Agricultural Bank of China χάθηκε και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τις αρχές σε κάποια έρευνα.
Η συγκεκριμένη τράπεζα είναι από τις πιο μεγάλες κρατικές τράπεζες της χώρας, με περιουσιακά στοιχεία αξίας 2,7 τρισ. δολαρίων, καθιστώντας την ως την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο.
Τον Δεκέμβριο ο Ζανγκ αποχώρησε από την εταιρεία χωρίς καμία εξήγηση κι αμέσως μετά οι μετοχές έπεσαν κατά 16%.
5. Πουν Χο Μαν, Διευθύνων Σύμβουλος της China Aircraft
poon-ho-man
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της China Aircraft παραιτήθηκε μέσω επιστολής του από την εταιρεία στις 17 Ιουνίου. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο έλειπε σε άδεια και ο ίδιος δεν αιτιολόγησε την απόφασή του.
Τα μέσα ενημέρωσης ωστόσο αναφέρουν ότι ο ίδιος συμμετέχει σε μια κυβερνητική έρευνα, ενώ η αεροπορική εταιρεία σημείωσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του από την ημέρα που κατέθεσε την παραίτησή του.
Έκτοτε οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 19% και συνολικά μέχρι σήμερα η μετοχή έχει χάσει 33%.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΜΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα