Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Αποκωδικοποιώντας τη συμπεριφορά του σκύλου

dogtaildogs

Για τους ανθρώπους λένε ότι τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής. Αν όμως, πρόκειται για τον πιστό τετράποδο φίλο μας, τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, θα πρέπει να αναζητήσετε την ουρά.

Η κατεύθυνση προς την οποία κινείται η ουρά του σκύλου, έχει να πει πολλά για την συναισθηματική του κατάσταση. Αν την κουνάει προς τα δεξιά δείχνει θετικά συναισθήματα όπως είναι ο ενθουσιασμός, ενώ αν την κουνάει προς τα αριστερά δείχνει αρνητικά συναισθήματα όπως η αβεβαιότητα, ίσως και ο εκνευρισμός.
Τι περισσότερο μπορεί να «δει» κανείς για το σκύλο του απλά και μόνο από το κούνημα της ουράς του, περιγράφεται σε μια νέα έρευνα από τον Giorgio Vallortigara, διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Τρέντο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Biology.
Το κούνημα της ουράς του σκύλου μπορεί να εκφράζει το συναίσθημα της ευτυχίας όταν βλέπει κάποιον να χαμογελάει ή της αναστάτωσης όταν βλέπει κάποιον να κλαίει.
Κι αν για τους ανθρώπους μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο τριχωτός φίλος τους μπορεί να συντονίζει την ουρά του στο μήκος κύματος των συναισθημάτων του, για τους ειδικούς στη συμπεριφορά των σκύλων αυτό δεν αποτελεί κάτι νέο.

«Τα σκυλιά επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος και μπορεί η γλώσσα του σώματός τους να καθορίσει αυτό που αισθάνονται», λέει ο Robert Sotelo, πιστοποιημένος εκπαιδευτής σκυλιών.
Πόσο εύκολο, όμως, είναι να αποκωδικοποιήσουν οι άνθρωποι τη συμπεριφορά του σκύλου;
Γαύγισμα. To γαύγισμα του σκύλου μπορεί να ακούγεται επιθετικό και σε κάποιες περιπτώσεις να είναι κιόλας, αν πραγματικά αισθανθούν ότι απειλούνται. Ενα ανησυχητικό γαύγισμα θα μπορούσε να σημαίνει ότι προσπαθεί να σας στείλει μια προειδοποίηση (ψάξτε για άλλα σημάδια που μπορεί να υπάρχουν, όπως το σώμα να γέρνει μπροστά ή να ορμάει κάθε φορά που γαυγίζει). Ομως, τις περισσότερες φορές το γαύγισμα είναι απλά ένας τρόπος να τραβήξει την προσοχή σας γιατί θέλει να πάει μια βόλτα, να φάει ή να παίξει μαζί σας. Αν θέλετε να σταματήσει να γαυγίζει, το καλύτερο που θα έχετε να κάνετε είναι να τον αγνοήσετε. Ο σκύλος τελικά θα πάρει το μήνυμα.
Κύλισμα στο χόρτο (ή σε διάφορα «βρόμικα» σημεία). Σκέφτεστε μήπως ότι το σκυλί σας έχει φαγούρα και χρειάζεται απεγνωσμένα να ξυστεί. Δοκιμάστε ξανά. Συνήθως όταν κυλιέται στα χόρτα σημαίνει ότι θέλει να μαζέψει κάθε ευχάριστο (για το ίδιο σίγουρα…) άρωμα, ώστε να ελευθερώσει τις ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας.
Χασμουρητό. Οχι, ο σκύλος σας δεν νυστάζει και δεν θέλει να πάει για ύπνο. Για την ακρίβεια, το χασμουρητό είναι ένας από τους κοινούς τρόπους για τα σκυλιά, ώστε να ανακουφιστούν από το άγχος όταν αισθάνονται άβολα ή νευρικά. Εάν παρατηρήσετε χασμουρητό στο σκυλί σας δοκιμάστε να το αποπροσανατολίσετε με ένα παιχνίδι, μια απόλαυση, ή ακόμα απλά με το καθίσετε δίπλα του ή να περπατήσετε πλάι του. Τότε το σκυλί θα ασχοληθεί με εσάς και τη νέα του δραστηριότητα και θα του φύγουν τα νεύρα.
medinova

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα