Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Αυτό που αγαπάω περισσότερο στα χρόνια των Μνημονίων

mega
mega

Επειδή έχω αποδεχτεί πως η χώρα μας θα είναι σε αυτήν την τραγική, αλλά και γελοία, κατάσταση μέχρι να τα τινάξω, έχω αρχίσει να το διασκεδάζω και να βρίσκω τα αγαπημένα μου σημεία μέσα σε όλο αυτό το όμορφο σκηνικό της χρεοκοπίας και των Μνημονίων.
Από τις πιο αγαπημένες μου σκηνές αυτά τα έξι χρόνια της χρεοκοπίας -και το έχω γράψει αρκετές φορές-, είναι αυτή που βγαίνουν οι τηλεδημοσιογράφοι στα κανάλια και μας λένε «απίστευτα περιστατικά φοροδιαφυγής».

«Να ο γιατρός φοροφυγάς, να ο καφετζής με τα δισεκατομμύρια, να η ζητιάνα που τα έκρυβε στο στρώμα, να η ιερόδουλη που δεν έκοβε αποδείξεις για τα τσιμπούκια» και τα ρέστα.

Είναι πολύ αστεία φάση αυτή, γιατί οι ιδιοκτήτες των καναλιών είναι πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή επί δεκαετίες, αλλά καταδικάζουν την φοροδιαφυγή των άλλων.

Το ακόμα πιο αστείο είναι που αυτοί οι τηλεδημοσιογράφοι είναι σε payroll τραπεζών, επιχειρηματιών, πρεσβειών, υπουργείων κλπ αλλά σοκάρονται με την φοροδιαφυγή. Τα χρήματα στη βαλίτσα για αυτούς δεν τους σοκάρουν.
Αλλά το γέλιο συνεχίζεται με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν είχε τον χρόνο να κυνηγήσει τους πλούσιους. Αλήθεια, το είπε αυτό.

Δηλαδή, η κυβέρνηση κυνήγησε τους φτωχούς αλλά δεν είχε χρόνο να κυνηγήσει τους πλούσιους.

Είναι λογικό αυτό γιατί στην χρεοκοπημένη Ελλάδα οι πλούσιοι είναι περισσότεροι από τους φτωχούς, οπότε πού να κυνηγάς τους πλούσιους που είναι πολλοί; Κυνηγάς τους φτωχούς που είναι λίγοι.

Αυτός ο Τσακαλώτος είναι, λέει, μαρξιστής. Ναι, κι εγώ είμαι ο Μαραντόνα.
Α, να σας πω πως ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως θα χτυπήσει ξανά -για χιλιοστή φορά- την διαπλοκή και τους ολιγάρχες.

Μαζέψτε τα παιδιά σας στα σπίτια. Θα γίνει πάλι πόλεμος εκεί έξω.


pitsirikos


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα