Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί ο Πάπας θέλει να αγιοποιήσει την απατεώνισσα Μητέρα Τερέζα;



Οι Ινδοί δηλώνουν αντίθετοι στα σχέδια του Βατικανού για την αγιοποίηση της Μητέρας Τερέζας θεωρώντας ότι έκανε προσηλυτισμό και… όχι μόνο!

Δεκαοκτώ χρόνια μετά τον θάνατό της, και σχεδόν έναν χρόνο πριν την αγιοποίησή της Μητέρας Τερέζας, πληθαίνουν οι φωνές στην Ινδία που αμφισβητούν την προσφορά της.
Μόλις την περασμένη Πέμπτη, ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι η Μητέρα Τερέζα είχε πραγματοποιήσει ακόμη ένα ιατρικό θαύμαανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την αγιοποίηση της Αλβανικής καταγωγής μοναχής.
Οι πιστοί στο έργο και την προσφορά της ήταν σίγουροι ότι κάποια στιγμή σύντομα το Βατικανό θα ανακοίνωνε αυτήν την απόφαση, όμως δεν θα περίμεναν ότι θα υπάρξουν και αντιδράσεις και μάλιστα από την Ινδία, εκεί όπου έζησε και πρόσφερε για πολλά χρόνια ανθρωπιστικό έργο η Τερέζα μέσα από το τάγμα «Ιεραπόστολοι της Φιλανθρωπίας».

«Έκανε προσηλυτισμό»

Η αντίδραση προέρχεται από τον επικεφαλής του ινδουιστικού εθνικιστικού κόμματος RSS ο οποίος επέκρινε τις προθέσεις της.
«Είναι καλό να εργάζεται κάποιος για έναν καλό σκοπό με ανιδιοτελείς προθέσεις. Αλλά το έργο της Μητέρας Τερέζας είχε υστεροβουλία. Ηθελε να προσηλυτίσει στον Χριστιανισμό όποιον υπηρετούσε», δήλωσε ο επικεφαλής του RSS, Μοχάν Μπαγκβάτ και πρόσθεσε: «Στο όνομα της παροχής υπηρεσιών σε φτωχούς γινόταν προσηλιτισμός. Είναι μια πρακτική που ακολουθήθηκε σε άλλα ιδρύματα.»
Ο δηλώσεις του Μπαγκβάτ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των πολιτικών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για όσα ακούστηκαν για μια γυναίκα που “κέρδισε ένα βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη”, με αφορμή το έργο της στην Ινδία. Μόνο που γνωρίζοντας ποιοι και πως κερδίζουν τα βραβεία Νόμπελ, το επιχείρημα επιβεβαιώνει το σκοτεινό ρόλο της.
Το λάθος του Μπαγκβάτ, λάθος που δεν θα έκανε για παράδειγμα ο Γκάντι, είναι ότι αναφέρεται σε προσηλυτισμό στο Χριστιανισμό, ενώ θα έπρεπε να μιλάει για την Καθολική Εκκλησία. Δυο έννοιες που απέχουν η μια με την άλλη όσο οι δυο Πόλοι. 
Η “Μητέρα” Τερέζα δούλευε για το Βατικανό και αυτός είναι και ο λόγος που ο Πάπας θέλει να την αγιοποιήσει.

“Ο Άγγελος της Κόλασης”

INDIA-MOTHER TERESA
Η διαμάχη γύρω από τη Μητέρα Τερέζα, δεν είναι κάτι καινούργιο. Στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί καταγγελίες για κατάχρηση κονδυλίων και κακής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες στα φτωχοκομεία της Καλκούτας.
Το 1994 ο άθεος βρετανός Κρίστοφερ Χίτσενς και ο βρετανός – πακιστανικής καταγωγής – δημοσιογράφος Ταρίκ Αλί, ετοίμασαν ένα ντοκιμαντέρ για την Μητέρα Τερέζα υπό τον τίτλο«Ο Άγγελος της Κόλασης».  
Οι δημιουργοί του δεν δίστασαν να παρομοιάσουν τις εγκαταστάσεις της ιεραποστολής στην Καλκούτα, με το ναζιστικό στρατόπεδο Μπέργκεν Μπλέλσεν και να κάνουν λόγο για μια«αίρεση του θανάτου και του μαρτυρίου». Μάλιστα είχαν κατηγορήσει προσωπικά τη Μητέρα Τερέζα ότι είχε φιλικές σχέσεις με δικτάτορες, όπως ο Ζαν Κλοντ Ντιβαλιέ της Αϊτής. 
Μόνο Άγια δεν την λες, αναφέρει Καναδική μελέτη. Η μητέρα Τερέζα μπορεί να είναι συνώνυμη με την ανιδιοτέλεια, αλλά σύμφωνα με μια ομάδα καναδών ερευνητών, η καθολική καλόγρια “μόνο αγία δεν ήταν”, αναφέρουν οι Times της Ινδίας.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η “ευσπλαχνική” μοναχή δόξαζε τον πόνο και τις κακουχίες, παρά την ανακούφιση από αυτές.
Η μητέρα Τερέζα ήταν πλούσια από προσευχές της, αλλά και σε χρήμα που είχε συγκεντρώσει το ίδρυμα της, σύμφωνα με τους Serge Larivée και Genevieve Chenard του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, του τμήματος ψυχοεκπαίδευση.
Η οσιοποίηση της μητέρας Τερέζας, η οποία ολοκληρώθηκε από το Βατικανό τον Οκτώβριο του 2003, είναι το τελευταίο βήμα πριν από την προκήρυξη της ως “Αγία”.
Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, το Βατικανό έκανε τα στραβά μάτια για τις μάλλον αμφιλεγόμενες μεθόδους φροντίδας των αρρώστων, τις αμφισβητήσιμες πολιτικές επαφές της, την ύποπτη διαχείριση της των τεράστιων χρηματικών ποσών που ελάμβανε και τη δογματική στάση των αρχών του Καθολικισμού.
Η μητέρα Τερέζα πίστευε ότι ο άρρωστος πρέπει να υποφέρει όπως ο Χριστός πάνω στον σταυρό. (Ο Hitchens αναφέρεται σε αυτήν ως “μια φανατική, φονταμενταλίστρια και μια απάτη.”)
Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ότι γιατροί που επισκέφτηκαν πάνω από 517 «σπίτια του θανάτου» που διηύθυνε η μητέρα Τερέζα παρατήρησαν ανθυγιεινές συνθήκες και έλλειψη πραγματικής φροντίδας, καθώς και σε τρόφιμα και παυσίπονα. Η έλλειψη κεφαλαίων δεν υφίστατο ως δικαιολογία, αφού η ίδια και το ίδρυμα της ήταν δέκτες της φιλανθρωπίας εκατοντάδων εκατομμυρίων απ’ όλο τον κόσμο.
Όταν η ίδια η καλόγρια είχε ανάγκη από ιατρική περίθαλψη, την έλαβε σε ένα υπερσύγχρονο αμερικανικό νοσοκομείο, τονίζουν.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εικόνα της “Μητέρας” Τερέζας ο αλτρουισμός είναι ένας μύθος που δημιουργήθηκε σκόπιμα και τα ΜΜΕ έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στη δημιουργία αυτή.
Αν τελικά ο Πάπας Φραγκίσκος αγιοποιήσει την Τερέζα του, θα είναι η δεύτερη που γίνεται επί βασιλείας του. Η πρώτη έγινε ήδη στις ΗΠΑ, όταν τον Σεπτέμβριο αγιοποίησε τον Ισπανό ιεραπόστολο και μοναχό Χουνίπερο Σέρα, που έζησε τον 18ο αιώνα, απόφαση που κρίθηκε ως διχαστική, γιατί σύμφωνα με κριτικούς ο Σέρα κακοποιούσε και φυλάκιζε τους Ινδιάνους της Αμερικής, καταστέλλοντας τον πολιτισμό τους και ευνοώντας την διάδοση ασθενειών που μείωσαν κατά πολύ τον πληθυσμό τους.
Άντε και στην αγιοποίηση του Χίτλερ!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα