Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Για να ζήσει το πλυντήριό σας περισσότερα χρόνια

Για να ζήσει το πλυντήριό σας περισσότερα χρόνια
Οι περισσότερες οικιακές συσκευές έχουν... προσδόκιμο επιβίωσης περίπου 8-10 χρόνια, ανάλογα βέβαια με τη χρήση που τους κάνουμε, τη φροντίδα και τη συντήρηση που δέχονται.
Πώς μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου των ρούχων σας;
1.    Αφήνετε ανοιχτή την πόρτα μεταξύ των πλύσεων. Ο στεγνός κάδος αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας.
2.    Κάνετε μια φορά το μήνα μια πλύση με άδειο τον κάδο στους 90 βαθμούς με μαγειρική σόδα: καθαρίζει, καταπολεμά τα άλατα, απολυμαίνει και εξαφανίζει τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον κάδο.
3.    Μην παραφορτώνετε το πλυντήριό σας. Γεμίστε τον κάδο με τα ρούχα τόσο ώστε να μένει στο επάνω μέρος μία παλάμη κενό.

4.    Ελέγχετε τις τσέπες των ρούχων πριν τα βάλετε στο πλυντήριο και κλείνετε τα φερμουάρ τους. Εάν στα ρούχα υπάρχουν κορδόνια, δένετέ τα πριν τα πλύνετε.
5.    Βεβαιωθείτε πως το πλυντήριο είναι καλά ευθειασμένο. Διαφορετικά δονείται περισσότερο την ώρα της πλύσης με αποτέλεσμα να φθείρεται τόσο το πάτωμα όσο και ορισμένα από τα εξαρτήματά του. (Και κάνει φοβερό θόρυβο!)
6.    Αντικαταστήστε τον πλαστικό σωλήνα αποχέτευσης του πλυντηρίου σας μετά τα πρώτα 3 χρόνια.
7.    Καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο του πλυντηρίου σας.

Καθαρό πλυντήριο = καθαρά ρούχα
Πέρα απ’ το να ζήσει το πλυντήριό σας περισσότερα χρόνια, θέλετε τα ρούχα που πλένετε σε αυτό να βγαίνουν πραγματικά καθαρά, χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές και λεκέδες. Ένας βασικός τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να πλένετε και το ίδιο το πλυντήριο! Κάθε δύο με τρεις μήνες, ή συχνότερα αν χρησιμοποιείτε το πλυντήριο καθημερινά, κάνετε μία πλύση σε καυτό νερό βάζοντας στη θήκη του απορρυπαντικού μαγειρική σόδα και μία κουταλιά της σούπας ξύδι. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα