Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ




Κάποιος φίλος μου που τον λένε Πωλ, πήρε ένα αυτοκίνητο σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο από τον αδερφό του. Την παραμονή των Χριστουγέννων, βγαίνοντας από το γραφείο του είδε ένα αλητάκι να κάνει βόλτες γύρω απ’ αυτό και να το θαυμάζει. «Δικό σας είναι αυτό το αυτοκίνητο, κύριε;» ρώτησε.
Ο Πωλ έγνεψε καταφατικά. «Μου το έκανε δώρο ο αδερφός μου για τα Χριστούγεννα». Το παιδί έμεινε με το στόμα ανοικτό. «Δηλαδή, σας το έδωσε ο αδερφός σας και δεν πληρώσατε τίποτα; Μπράβο! Μακάρι να…» δίστασε.
Ο Πωλ βέβαια ήξερε τι ήθελε να πει, «μακάρι να’ χα κι εγώ έναν τέτοιο αδερφό». Ωστόσο, αυτό που είπε το παιδί συγκλόνισε τον Πωλ μέχρι τα τρίσβαθα της ψυχής του.
«Μακάρι», συνέχισε ο μικρός, «να μπορούσα να γίνω κι εγώ τέτοιος αδερφός».
Ο Πωλ κοίταξε το παιδί κατάπληκτος και μετά είπε αυθόρμητα: «Θέλεις να κάνεις μια βόλτα με το αυτοκίνητο μου;»
«Ω, ναι, πάρα πολύ».
Αφού έκαναν μια σύντομη βόλτα, ο μικρός γύρισε και με μάτια που έλαμπαν είπε: «Κύριε, μπορείτε να περάσετε έξω από το σπίτι μου;»

Ο Πωλ χαμογέλασε αχνά. Υποψιαζόταν τι ήθελε ο νεαρός: να δείξει στους γείτονες ότι πήγαινε σπίτι του με αυτοκίνητο. Αλλά ο Πωλ γελάστηκε για δεύτερη φορά. «Σταματάτε εκεί, σ’ αυτά τα δυο σκαλιά;» παρακάλεσε το παιδί.
Βγήκε από το αυτοκίνητο κι ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά. Σε λίγο ο Πωλ τον άκουσε να γυρίζει, αλλά όχι τρέχοντας τώρα. Έφερνε μαζί του το μικρό, ανάπηρο αδερφό του. Τον έβαλε να καθίσει στο κάτω σκαλί και μετά στριμώχτηκε δίπλα του και του έδειξε το αυτοκίνητο.
«Να! Βλέπεις αδερφάκι, αυτό σου έλεγα πριν επάνω. Του το χάρισε ο αδερφός του για τα Χριστούγεννα κι ο ίδιος δεν πλήρωσε δεκάρα. Μια μέρα θα σου δωρίσω κι εγώ ένα τέτοιο… και τότε θα δεις όλα εκείνα τα όμορφα πράγματα που σου έλεγα ότι βρίσκονται στις Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες».
Ο Πωλ βγήκε από το αυτοκίνητο, πήρε το ανάπηρο αγόρι και το έβαλε στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου. Ο μεγάλος αδερφός, με τα μάτια του ν’ αστράφτουν, μπήκε μέσα και κάθισε δίπλα του. Οι τρεις τους ξεκίνησαν ένα αξέχαστο εορταστικό περίπατο με το αυτοκίνητο.
Εκείνη την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Πωλ έμαθε τι εννοούσε ο Χριστός, όταν έλεγε ότι η μεγαλύτερη ευλογία είναι να δίνεις…
Dan Clark


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα