Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Οι Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν ένα νέο είδος ανθρώπου στην Κίνα






Τα μυστηριώδη ευρήματα στη σπηλιά του “Κόκκινου Ελαφιού”, αποδεικνύονται ότι ανήκουν σε ένα νέο είδος ανθρώπου και όχι σε υποείδος του Κρο-Μανιόν, που είχαν βρει Αυστραλιανοί παλαιοντολόγοι, όπως πιστευόταν παλαιότερα.



«Φαίνεται ότι στη Νότια Κίνα, στη βαθιά αρχαιότητα υπήρχε ένας διαφορετικός λαός. Πολλοί από αυτούς τους τύπους των ανθρώπων έχουν εξαφανισθεί. Τώρα το μυστήριο των ανθρώπων της Σπηλιάς του Κόκκινου Ελαφιού έγινε πιο περίπλοκο. Βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας, πώς και γιατί βρίσκονται μόνο σε αυτό το μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας», δήλωσε ο καθηγητής Ντάρεν Κάρνοτ [Professor Darren Carnot (Darren Curnoe)] από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας και ο καθηγητής Τζι Χιούπινγκ  από το Ινστιτούτο αρχαίας τέχνης και αρχαιολογίας στη Γιουνάν, όπως δημοσιεύει το «PLoS One».


Ο Κάρνοτ και οι συνεργάτες του,  ανέφεραν την ανακάλυψη πριν από τρία χρόνια. Στη συνέχεια τα ευρήματα μεταφέρθηκαν  σε κινεζικό μουσείο. Ήταν τέσσερις σκελετοί που ανακαλύφθηκαν το 1989 στο σπήλαιο του Κόκκινου Ελαφιού στην επαρχία Γιουνάν, στην αυτόνομη περιφέρεια Γκουανγκξί.

 Το σπήλαιο ονομάστηκε «του Κόκκινου Ελαφιού», επειδή οι πανάρχαιοι άνθρωποι κυνηγούσαν τα εξαφανισμένα, σήμερα, κόκκινα ελάφια και τα μαγείρευαν στη σπηλιά που είναι γνωστή ως  σπηλιά  ‘Μαλουντούν’.

Παρά το γεγονός ότι στην Ασία σήμερα κατοικεί πληθυσμός πάνω το μισό της ανθρωπότητας, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να βρουν πλήρως πώς αυτή η ανθρωπογένεση έγινε στην περιοχή και διατηρήθηκε,  αφού αυτός ο πληθυσμός από τον σύγχρονο άνθρωπο έχει μια διαφορά περίπου 70 χιλιάδων χρόνων, σύμφωνα με τον Καρνότ.

«Με την ανακάλυψη των ανθρώπων αυτών στη σπηλιά του «Κόκκινου Ελαφιού» αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης στην Ασία και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο», είπε συνοπτικά ο καθηγητής.

Εντυπωσιάζει το ασυνήθιστο σχήμα του κρανίου αυτών των ανθρωποειδών που δεν είναι σαν του Κρο Μανιόν και των σύγχρονων ανθρώπων.  Οι άνθρωποι αυτοί έζησαν σε μια περίοδο,  όταν ήδη εμφανίστηκαν οι σύγχρονοι άνθρωποι στην περιοχή της Ασίας. Αυτό είναι που εντυπωσιάζει. Ότι συνυπήρχαν πριν από 14.500 χρόνια.




--

 Πηγές: PLoS One -Decamon Science Journal-  BGNES


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα