Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Το μυστικό για να πετύχετε τους στόχους σας

Δείτε πέντε εγγυημένους και επιστημονικώς αποδεδειγμένους τρόπους να πετυχαίνετε οτιδήποτε βάζετε στόχο.
Το μυστικό για να πετύχετε τους στόχους σας  
  Υπόσχεστε στον εαυτό σας ότι θα γίνετε ο πιο τακτικός «θαμώνας» του γυμναστηρίου, αλλά καταλήγετε συνεχώς να το αμελείτε; Αποφασίζετε να ασχοληθείτε με κάτι καινούριο, αλλά τα παρατάτε στην πρώτη δυσκολία; Βάζετε επαγγελματικούς στόχους κάθε χρονιά, αλλά στην πορεία λέτε… «δε βαριέσαι»; Μάλλον πάσχετε κι εσείς από το «σύνδρομο» που μας μαστίζει όλους: Την δυσκολία να συγκεντρωθούμε στους στόχους μας.

Υπάρχουν όμως τρόποι να αντιμετωπίσετε αυτό το σύνδρομο. Και παρακάτω σας τους αποκαλύπτουμε, για να ξέρετε τα μυστικά – ορισμένα εκ των οποίων… επιστημονικά αποδεδειγμένα – ώστε να μην ξεφύγετε ποτέ από τους στόχους σας.

*Μοιραστείτε τους στόχους σας με τους δικούς σας ανθρώπους
Συνήθως οι πράξεις είναι σημαντικότερες από τα λόγια. Αλλά κι αυτά τα τελευταία μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικά, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, που έδειξε ότι το να πούμε τους στόχους μας στην οικογένεια και τους φίλους μας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιμονή στις προσπάθειές μας. Με το να ξέρουν τις επιθυμίες μας οι κοντινοί μας άνθρωποι, αισθανόμαστε κατά κάποιον τρόπο δεσμευμένοι να μην απογοητεύσουμε τις προσδοκίες τους και θέλουμε να αποφύγουμε ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο της αποτυχίας.

*Σπάστε τον στόχο σας σε μικρότερα κομμάτια
Ένας από τους συχνότερους λόγους που τα παρατάμε είναι επειδή ο στόχος μας φαίνεται ακατόρθωτος, και η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε δυσθεώρητη. Το «κλειδί», σύμφωνα με την ίδια έρευνα, είναι να καταστρώσουμε ένα σχέδιο προς τον στόχο, που θα περιλαμβάνει μικρά και εύκολα βήματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρά 15λεπτα προγράμματα στο γυμναστήριο, και όχι να ριχτείτε κατευθείαν στη σκληρή προπόνηση, περιμένοντας να χτίσετε κοιλιακούς σε μια βδομάδα. Αντίστοιχα, μπορείτε να βάλετε στόχο να χάσετε ένα κιλό την πρώτη εβδομάδα, άλλο ένα την επόμενη κ.ο.κ., αντί να σκέφτεστε τα 10 κιλά του συνολικού στόχου αδυνατίσματός σας.

*Σημειώνετε την πρόοδό σας
Το να κρατάτε σημειώσεις ή να έχετε κατά κάποιον τρόπο οπτικοποιημένη την ως τώρα πρόοδό σας στην πορεία προς τον στόχο θα σας βοηθήσει να ξέρετε ανά πάσα στιγμή αν πρέπει να αυξήσετε την προσπάθειά σας, αν ξεστρατίζετε, αν έχετε καθυστερήσει ή αν πρέπει να συνεχίσετε έτσι, στην περίπτωση που πάνε όλα καλά.

*Μην ξεχνάτε το «γιατί»
Ναι, θέλετε να αδυνατίσετε. Αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος σας. Αλλά ποια βαθύτερη επιθυμία σας κρύβεται πίσω από αυτό τον στόχο; Να είστε όμορφοι. Να είστε υγιείς. Να αρέσετε στο αντικείμενο του πόθου σας. Αντίστοιχα, ο στόχος μιας προαγωγής, δεν είναι παρά η επιθυμία σας να αναγνωριστεί η αξία σας - ή να ζείτε μια πιο άνετη ζωή. Επομένως, κάθε φορά που σκέφτεστε να παρατήσετε τον στόχο του αδυνατίσματος ή της προαγωγής, σκεφτείτε ότι απομακρύνεστε και από τα «γιατί», από τις βαθύτερες επιθυμίες σας. Έτσι, θα έχετε πραγματικά καλούς λόγους να προσπαθήσετε ακόμη περισσότερο.

*Ζητήστε βοήθεια
Ακόμη και ο πιο ικανός άνθρωπος του κόσμου, δεν μπορεί να καταφέρει τα πάντα μόνος του. Σύμφωνοι, ο στόχος σας είναι απόλυτα προσωπικός. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να θυσιάσουν λίγο χρόνο για να σας βοηθήσουν να τον πετύχετε. Μην διστάζετε στις δυσκολίες να στραφείτε σε δικούς σας ανθρώπους, στις συμβουλές κάποιου μέντορα, ή στις υπηρεσίες κάποιου πιο εξειδικευμένου από εσάς στο ζήτημα που σας απασχολεί.
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα