Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Πανσέληνος στον Καρκίνο* Όχι Από τα Νερά Αυτήν την Φορά*


4. 1. 2015 


*~~Πανσέληνος στον Καρκίνο ~~*

(Αύριο στις 6:25 το πρωί)




Άσε το παλιό να φύγει

όπως φεύγουν τα κύματα*




Δεν Χρειάζεσαι το Παρελθόν για να Είσαι*

Δεν Χρειάζεται να Θυμάσαι για να Είσαι*



Τίποτα Μην Θυμάσαι για να Είσαι*

Η Μνήμη Είναι Φυλακή*

Πώς να αλλάξεις τον άλλον


Αν το τζίνι σας προσέφερε τρεις ευχές σε ότι αφορά τις σχέσεις σας τι θα ευχόσασταν; Οι περισσότεροι νομίζω θα συμπεριλαμβάναμε μια αλλαγή που έχει να κάνει με τον άλλονΝα γίνει πιο βοηθητικός, πιο συνεργάσιμος, να σταματήσει τη γκρίνια, να γίνει πιο τρυφερός. Όσο όμως δεν υπάρχουν τζίνι και μαγικά ραβδάκια, ο μόνος τρόπος να αλλάξει ο άλλος, είναι η δική μας αλλαγή!
changeyourlifeΕίναι συνήθως πιο εύκολο να εντοπίσουμε ‘τα λάθη’ του άλλου από τα δικά μας, για τον ίδιο λόγοπου η παρατήρηση του άλλου είναι πιο εύκολη από την αυτοπαρατήρησή μας. Εντοπίζουμε λοιπόν τα λάθη του άλλου.

Γιόρτασε την σχέση με τον εαυτό σου !!!!!!! Self-love day


Καλώς όρισες σε σένα! Καλώς όρισες στον  Υπέροχο Εαυτό σου  και στην πιο σημαντική σχέση της ζωής σου. Στη σχέση σου με τον εαυτό σου ! Μένεις πιστή σε αυτή τη σχέση και την κάνεις προτεραιότητα σου. Επιλέγεις εσένα και γίνεσαι το πάθος της ζωής σου. Σε θαυμάζεις , σε εκτιμάς , βλέπεις την ομορφιά σου , απολαμβάνεις την παρέα σου., σε κάνεις χαρούμενη , σε στηρίζεις , σε νοιάζεσαι,γιορτάζεις τις εμπειρίες σου και χαίρεσαι που είσαι γυναίκα . Επιλέγεις τον Εαυτό σου και τον τιμάς!
Αγάπησε βαθειά τον εαυτό σου. Σου αξίζει να αγαπιέσαι έτσι όπως είσαι και δεν προδίδεις  τον εαυτό σου , αλλάζεις τα λόγια σου και την συμπεριφορά σου για να αρέσεις στους άλλους. Δεσμεύσαι να ¨ ερωτευτείς ¨ τον εαυτό σου και αυτός ο έρωτας μαγνητίζει τους άλλους επειδή δεν έχεις την εξάρτηση να τους αρέσεις .  " Γουστάρεις ¨ τόσο πολύ τον εαυτό σου που οι  άλλοι μαγνητίζονται από την αυτοπεποίθηση σου , την ανιδιοτελή αγάπη σου για σένα και  όχι μόνο όταν γιορτάζεις όμορφες εμπειρίες μα κυρίως όταν σε αγαπας και σε αποδέχεσαι και νιώθεις ότι αξίζεις ό,τι και αν βιώνεις ! 

Καιρός για αποτοξίνωση. Χρήσιμοι τρόποι που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απομακρύνει τοξίνες και επιπλέον βάρος



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Καλά κάνατε και φάγατε. Να είστε καλά και να μπορείτε να ξαναευχαριστηθείτε και άλλα εορταστικά τραπέζια. Οι ημέρες των εορτών τελείωσαν, τα πανηγύρια και τα γλέντια ολοκληρώθηκαν και πλέον ήρθε η στιγμή να κάνουμε αποτοξίνωση και να αποβάλουμε όλες τις τοξίνες που έχει το σώμα μας από τα πολλά γλυκά, το αλκοόλ και τα υπόλοιπα βαριά φαγητά.
Υπάρχουν τρόποι να αποτοξινωθείτε τρώγοντας έξυπνα και υιοθετώντας μερικές κινήσεις που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απομακρύνει τις τοξίνες.
Δεν είναι καιρός για εξαντλητικές δίαιτες. Η περίοδος επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι σχετικά μικρή εφόσον ακολουθήσετε τους παρακάτω τρόπους:

Υποθερμία: Μια κατάσταση, που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο (περιγραφή βήμα βήμα της άμυνας και της κατάρρευσης του οργανισμού κατά την πτώση της θερμοκρασίας του)




Του Μάκη Ματιάτου

Το κρύο ήταν πάντα ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του ανθρώπινου γένους. Στο κρύο οφείλονται πάρα πολλοί θάνατοι, ακόμα και στη σημερινή εποχή που η επιστήμη μας δίνει όλα τα μέσα για την αντιμετώπισή του.

Ο άνθρωπος μπορεί να διατηρηθεί στη ζωή χωρίς νερό για αρκετές μέρες, χωρίς τροφή για βδομάδες, αλλά χωρίς τη ζέστη δεν μπορεί να αντέξει πάρα πάνω από μερικές ώρες. Παρόλο που θεωρούμε τη ζέστη κυρίως σαν μια από τις ανέσεις στη ζωή μας, στην ουσία είναι αυτή που διατηρεί τα κύτταρα του οργανισμού μας ζωντανά.

Παρόλα αυτά, πολύ λίγος κόσμος γνωρίζει το ρόλο που παίζει η θερμοκρασία του σώματος στην υγεία και τη διατήρηση της ζωής. 


Ένας λόγος που οι περισσότεροι αγνοούν τις συνέπειες που μπορεί να έχει το κρύο στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι το ότι μόλις πρόσφατα η επιστήμη ασχολήθηκε σοβαρά με τον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος. Ο έλεγχος της θερμότητας είναι ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός μας κανονίζει και διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία με διαφορά 1-2 βαθμών Κελσίου.

υγεία ζωή χαρά ειρήνη ευθυμία ελπίδα...μας εύχεται Ελληνικό ψηφιδωτό από την Μικρά Ασία



Ελληνικό Ψηφιδωτό της Μικράς Ασίας, στην Καρία της Αλικαρνασσού ( το Bodrum της σημερινής Τουρκίας) 

Πέτρινο μωσαικό... τετράγωνο μαύρο περίγραμμα που περιέχει ένα δάφνινο στεφάνι... στο κέντρο είναι μια ελληνική επιγραφή με μαύρα γράμματα... τριγύρω ένα μαύρο κλαδάκι και φύλλα κισσού σκιαγραφημένα με μαύρο.

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε τη νύχτα; Δοκιμάστε λίγο από αυτό το "Ιδανικό καύσιμο του ήπατος " πριν πέσετε στο κρεββάτι!




Όταν σκεφτόμαστε τις καλύτερες τροφές που μπορούμε να φάμε το βράδυ, το ακατέργαστο μέλι δεν περνάει καν από το μυαλό μας, λόγω του πόσο γλυκό είναι, και όταν τρώμε κάτι γλυκό πριν από το κρεβάτι συνήθως δεν τελειώνει καλά.

Ωστόσο το ακατέργαστο μέλι είναι διαφορετικό λόγω της φυσικής σύνθεσης του, σε σημείο που ορισμένοι γιατροί το συνιστούν για λήψη πριν από τον ύπνο.

Ανάμεσά τους είναι ο γιατρός Ron Fessenden, MD, ο οποίος συνέγραψε το βιβλίο The Honey Revolution: Restoring the Health of Future Generations.’

Ο Fessenden είναι μεταξύ εκείνων που συνιστούν το μέλι ως μια ιδανική τροφή για πολλούς λόγους και συνιστά τη λήψη του σε πολλές διαφορετικές ώρες της ημέρας, αλλά ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι θεωρεί απαραίτητη την λήψη του πριν πέσουμε στο κρεβάτι για να στηρίξει τον ύπνο μιας υγιούς νύχτας .

Το μέλι μπορεί να είναι ένα από τα πιο γλυκά τρόφιμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι χρήσιμο για το σώμα σας, καθώς αυτό περνά από τη διαδικασία <<αποκατάστασης>> κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα ΄μαθες πατέρα;


Θα τα ΄μαθες πατέρα. Δεν μπορεί. Ενηλικιώθηκα μέσα από τα λάθη μου. Είμαι κοντά εξήντα πέντε κι ο γιατρός μου συνέστησε να βγαίνω που και που στην αλάνα. Κι είπα να βγω, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πατέρα…
Οι αξίες μας,  με καλούν και πάλι στο στίβο του αγώνα, για να σηκώσω το μεγάλο φορτίο. Για μια μεταπελατειακή Ελλάδα, μιας και τους πελάτες μας τους ικανοποίησα- και με το παραπάνω- όσο ήμουν πρωθυπουργός.
Τα ΄μαθες πατέρα; Συμφωνεί κι η μαμά. Φαντάζομαι ότι εσύ μπορεί να έχεις κάποιες επιφυλάξεις αλλά, έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν συμφωνούσατε με τη μαμά. Αυτό ήταν το μεγάλο δράμα που αντιμετώπισα σα νέος, όταν κάτω από το δριμύ ψύχος ήμουν υποχρεωμένος, τότε στην εξορία, να δουλεύω πηλοφόρι για να φέρω ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι μας. Και ποτέ δεν θα ξεχάσω πατέρα, πόσο με πλήγωσες, όταν έμπλεξες με κείνη την αεροσυνοδό και στη συνέχεια τραυμάτισες το Κίνημα με Κοσκωτάδες, με τα εξοπλιστικά, κι΄ άσε… δε θέλω να θυμάμαι.
Ο μόνος που. εκτίμησε ίσως τις ικανότητές μου, ήταν ο Σημίτης. Ο πνευματικός μου πατέρας, πρότυπο ηγέτη. Με κείνον, τον ικανότατο σύμβουλο, τον Τσουκάτο, έναν αδάμαντα της πολιτικής, που πάντα έβρισκε τρόπο να διατηρεί την οικονομική ευρωστία του Κινήματος…

Τι μπορεί να σημαίνουν οι διάφοροι ήχοι του σώματος;


Αναγνωρίστε τους ήχους που παράγει το σώμα μας και μάθετε ποιοί είναι αθώοι και ποιοί αποτελούν σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά…

Μερικές φορές το σώμα μας διαμαρτύρεται και προσπαθεί να μας ειδοποιήσει ότι κάτι συμβαίνει χρησιμοποιώντας διάφορους ήχους, μερικοί από αυτούς είναι αθώοι και φυσιολογικοί και κάποιοι άλλοι χρήζουν προσοχής. Μάθετε λοιπόν σε ποιους από τους ήχους τους σώματος πρέπει να δώσετε σημασία και τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

1. Αν βουίζουν τα αυτιά σαςΤο πιο συνηθισμένο αίτιο για τις εμβοές (βοητό στα αυτιά) είναι η κυψελίδα που συγκεντρώνεται στα αυτιά μας και είναι γνωστή και ως “κερί”. Στην περίπτωση που για τις εμβοές ευθύνεται το κερί ο ωτορινολαρυγγολόγος θα το απομακρύνει τραβώντας το έξω με ένα ειδικό μηχάνημα. Ακόμη στα φαρμακεία θα βρείτε και ειδικές σταγόνες με φυσική σύσταση για την αντιμετώπιση της κυψελίδας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα