Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

H χορτοφαγία ως ένδειξη πολιτισμού


Kαιρό τώρα τριβελίζει το μυαλό μου να γράψω ένα κείμενο για το θέμα μα πάντα σταματάω.  Ίσως γιατί δεν ξέρω από ποια πόρτα να μπω, από που να το πιάσω.
Ένα θέμα που πιάνεται με τα κατάβαθα της ύπαρξης μας, «ριγμένο» την εποχή της παγκοσμιοποίησης όσο κανένα άλλο. Μια βόμβα στα θεμέλια της ανθρωπότητας, τόσο καλά τοποθετημένη που τρομάζει και τους πιο έμπειρους «πυροτεχνουργούς». Αυτή η βόμβα έχει όνομα και λέγεται διατροφή.

Δύο τεράστια κομμάτια είναι αυτά στα οποία χωρίζεται. Το βιολογικό και το ηθικό. Αποφάσισα να ρίξω βάρος στο ηθικό κομμάτι και θα αναφερθώ πολύ λίγο στο καθαρά βιολογικό, όχι γιατί το θεωρώ ελάσσονος σημασίας αλλά επειδή θα πρέπει να το θέσω με ένα πλάνο όρων που άπτονται της ιατρικής επιστήμης ενώ πλέον στην εποχή που ζούμε όλα βρίσκονται μπροστά στην  οθόνη μας με ένα κλικ. Η ευχή και η κατάρα της εποχής της πληροφορίας.

Ξέρατε ότι οι γιατροί στα σχεδόν 15 χρόνια πανεπιστημιακής και κλινικής εκπαίδευσης που λαμβάνουν δεν διδάσκονται ούτε μια ώρα κάτι σχετικό με την διατροφή;

Ας κάνω την γνωστή παρομοίωση του ανθρωπίνου σώματος με το εργοστάσιο. Το ανθρώπινο σώμα λοιπόν είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Είναι λιγάκι διαφορετικό από τα εργοστάσια που ξέρουμε κι αυτό γιατί έχει την εξής ιδιομορφία: Μόνο του αναπαράγει τον εαυτό του ξανά ξανά. Δεν έχω τον ίδιο πνεύμονα που είχα πριν πέντε χρόνια, ούτε το ίδιο δέρμα που είχα πριν δυο χρόνια. Όλα τους τα κύτταρα ξαναφτιάχνονται από την αρχή. Και το ερώτημα που τίθεται: Τι συμβαίνει με τις πρώτες ύλες;

Ας παρομοιάσουμε τον γιατρό με την αρχιμηχανικό ο οποίος πηγαίνει να ελέγξει το εργοστάσιο, να διαπιστώσει τις δυσλειτουργίες και να βοηθήσει να διορθωθούν. Αν ένα εξάρτημα δεν λειτουργεί, θα κοιτάξει πως μέσω των χημικών βοηθημάτων θα κάνει το εργοστάσιο να το επανεκκινήσει ή να φτιάξει ένα καινούριο ή αν είναι πλήρως αχρηστευμένο θα φροντίσει να προμηθεύσει ο ίδιος το εργοστάσιο από εξωτερική πηγή αυτά τα οποία του στερεί το «χαλασμένο» εξάρτημα.

Ανάγνωση κατά προτίμηση…

roloi1Λίγο μετά την αλλαγή του έτους, που όπως πολύ σωστά παρατήρησε μια φίλη μου…»Γιατί γιορτάζουμε? Επειδή γερνάμε?», επιδιδόμαστε όλοι μας σε δηλώσεις που αφορούν τους νέους στόχους που θέτουμε, τα λεγόμενα new year’s resolutions ως άλλα «φιλαράκια» της γνωστής σειράς…»Φέτος θα πάρω πτυχίο», «Θα κόψω το κάπνισμα», «Θα ξεκινήσω γυμναστήριο», «Θα ξεκινήσω τα μαθήματα Ισπανικών/ Χορού/ Κιθάρας…», «Θα ασχολούμαι λιγότερο με τη δουλειά», «Φέτος φίλε θα κανονίσουμε επιτέλους να βρεθούμε!», «Θα διαβάσω εκείνο το βιβλίο», «Θα οργανώσω εκείνο το ταξίδι», «Θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο παιδί μου»… όλοι πολύ ωραίοι στόχοι, αλλά να σας πω… τους ίδιους δεν βάλαμε και πέρυσι? Με αφορμή λοιπόν αυτές τις βαρύγδουπες δηλώσεις που όλοι μας κάνουμε δεν μπόρεσα παρά να αναρωτηθώ…γιατί τόση αναβλητικότητα στις επιθυμίες μας? Είναι επειδή δεν είναι ειλικρινείς ως επιθυμίες οπότε δεν έχουμε και ουσιαστικό κίνητρο για την πραγματοποίησή τους ή είναι απλά άλλο ένα σημείο των καιρών μας η αναβολή της προσπάθειας για την επίτευξη ενός στόχου?
Ζούμε στους καιρούς των γρήγορων αποτελεσμάτων… αν πεινάσουμε παραγγέλλουμε γρήγορο φαγητό, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά αγοράζουμε το θαυματουργό χάπι για γρήγορη απώλεια βάρους, αν θέλουμε να μάθουμε μια ξένη γλώσσα ή μια τέχνη υπάρχουν σχολές που υπόσχονται γρήγορη εκμάθηση, ακόμα και για το sex υπάρχουν πλατφόρμες που μπορεί κανείς να βρει κάτι γρήγορο.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ





Μες από διάφορες παροιμίες του τόπου μας αποκαλύπτεται μιά δοξασία  παλιά. πως το νερό κάποιες ώρες κοιμάται., όπως σ΄αυτήν που λεν στην Κυνουρία : «το νερό κοιμάται, αλλά ο κακός άνθρωπος δεν κοιμάται». Στην ΄Ηπειρο πάλι λεν πως «τα νερά κοιμούνται, οι εχθροί δεν κοιμούνται , ενώ στη Γορτυνία « το ποτάμι κοιμάται, ο οχτρός δεν κοιμάται». Απαράλλακτη παροιμία έχουν και οι Αλβανοί και οι Τούρκοι , ενώ άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί εκφράζουν την ίδια έννοια για τον εχθρό χωρίς την αντίθεση προς το νερό, ίσως γιατί κι άν είχαν ποτέ την  ίδια με μας δοξασία , την λησμόνησαν εντελώς π. χ οι Γάλλοι λένε “Enemi ne dort

Στην Κρήτη πάλι πιστεύουν πως το νερό κοιμάται μια ώρα τη νύχτα.και όποιος θέλει να πιεί , πρέπει να το ξυπνήσει ταράσσοντάς το με το χέρι του απαλά , αλλιώς ,αγανακτεί και του παίρνει το νού. Συναφής είναι και η ηπειρώτικη, πως δεν πρέπει να διασκελίζει κανείς νερό τη νύχτα.
Στον μεσαίωνα, επικαλούνταν τ' όνομα του αγγέλου των ποταμών και των υδάτων όσοι περνούσαν  νύχτα ποτάμι ή πίναν νερό.

Ήρθε η ώρα να ξαναγίνουμε… «Συνάνθρωποι»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
 Πίσω μας πια Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά 2015.
     ΔΕΝ εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «παραιτήθηκε» η Κυανοπράσινη Συγκυβέρνηση των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου και έχουμε εκλογές σε 20 μέρες, την 25η Ιανουαρίου…
     Έρχονται στο νου θύμησες παλιές, αναμνήσεις από άλλα Χριστούγεννα και άλλες πρωτοχρονιές, τότε που μας έλειπαν τα χρήματα
και τα «λούσα» που μας τα παίρνουν πίσω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εδώ και 5 συναπτά χρόνια τροϊκανοκρατίας!..
     Θα σας κουράσω σήμερα, και ζητώ συγνώμη, ανακατεύοντας μνήμες και τρεχούμενα με προοπτική τα μελλούμενα…   
     Μια φορά κι έναν καιρό, στη Θεσσαλονίκη είχαμε στο Διοικητήριο μια «μαρμάρινη» αλάνα που τώρα δεν υπάρχει και, δυστυχώς, τα αρχαία που αποκαλύφθηκαν ΔΕΝ είναι επισκέψιμος χώρος.
     Και απέναντι από την Αγγελάκη είχαμε μια «χωματένια» μεγάλη αλάνα όπου, όπως κάναμε και στη «μαρμάρινη» του Διοικητηρίου, κλοτσούσαμε την μπάλα, παίζαμε κρυφτούλι, αμάδες και μακριά γαϊδούρα…
     Μια φορά κι έναν καιρό, είχαμε τους φίλους και τους κολλητούς να λέμε τα μυστικά μας, να μοιραζόμαστε χαρές που έτσι διπλασιάζονταν και λύπες που μειώνονταν επειδή τις βγάζαμε από το στέρνο με δάκρυα στα μάτια.
     Μια φορά κι έναν καιρό, τα είχαμε αυτά για να παίζουμε εμείς σαν παιδιά γονιών που ΔΕΝ είχαν λεφτά ούτε αυτοκίνητα, αλλά είχαμε όνειρα πολλά!...

Πρώτες βοήθειες από πτώση (γλίστρημα και πέσιμο). Η αρχή αντιμετώπισης R.I.C.E.


Επιμέλεια Κική Τσεκούρα

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που εσείς ή κάποιος άλλος γλίστρησε και έπεσε;  Ανάλογα με το πιο σημείο του σώματος χτύπησε διαβάστε τι χρειάζεται να κάνετε.
Σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται η αρχή Rest Ice Compression Elevation (R.I.C.E.) 
Είναι μία αρχή που αφορά την αντιμετώπιση τραυματισμών μαλακών μορίων.
Rest – Ανάπαυση - ξεκούραση ή σχετική ξεκούραση. 
Ice –O πάγος έχει αναισθητική δράση και μας ανακουφίζει από τον πόνο, μειώνει το μελάνιασμα, την αιμορραγία…Ουσιαστικά τα αιμοφόρα αγγεία ψύχονται και έτσι έχουμε την σύσπαση τους.
Compression- Η περίδεση βοηθάει  να αποτραπεί το παραπάνω πρήξιμο και αιμορραγία. Θέλει προσοχή ώστε το σφύξιμο να μην είναι υπερβολικά έντονα …και σταματήσει τελείως την κυκλοφορία του αίματος στην συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Φυσικά το δένουμε ύστερα από την τοποθέτηση του πάγου.
Elevation – Ανυψώνουμε το τραυματισμένο σημείο ώστε να μειωθεί ο πόνος λόγω του περιορισμού του πρηξίματος.

UFO ενώ "αναχωρούν" από Σελήνη και Γη - Βίντεο



Άγνωστα αντικείμενα εγκαταλείπουν την Σελήνη αλλά και τη Γη στα δύο βίντεο που μπορείτε να δείτε. Το πρώτο προέρχεται από τηλεσκόπιο και το δεύτερο από τον ISS.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε αρκετά!

Στην ηλικία των 74 ετών, ο Μαχάτμα Γκάντι πέρασε 21 ημέρες χωρίς φαγητό κατά τη διάρκεια απεργίας πείνας. Παρά την ηλικία του και την κακή σωματική διάπλαση, ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων κατάφερε να επιβιώσει.
Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μερικοί άνθρωποι κατάφεραν να επιβιώσουν 70 ημέρες χωρίς τροφή.
Εκείνο που είναι περισσότερο συναρπαστικό είναι ότι το ανθρώπινο σώμα είναι σε θέση να αναπτύξει έναν μηχανισμό άμυνας για να καταφέρει να επιβιώσει χωρίς τροφή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παρόλο που ο οργανισμός μπορεί να πεθάνει μέσα σε λίγες ημέρες χωρίς νερό.
σολομός-μαύρο-ρύζι-σαλάτα
6 ώρες χωρίς τροφή
Μετά το φαγητό, το σώμα σας αφομοιώνει την τροφή και την διαμοιράζει στα μόρια γλυκογόνου που αποθηκεύουν ενέργεια. Αυτή η διαδικασία παράγει γλυκόζη - την κύρια πηγή ενέργειας που απορροφάται γρήγορα και μεταφέρεται στην κυκλοφορία του αίματος.
Η γλυκόζη χρησιμοποιείται ως η κύρια πηγή ενέργειας, αν έχετε μια κανονική διατροφή. Θα σας κάνει να νιώσετε καλοταισμένοι, επειδή η γλυκόζη μεταφέρεται στους μυς και την χοληδόχο κύστη σας.  Το «καύσιμο»  γλυκόζη είναι αρκετό για τις επόμενες 6 ώρες. Μετά από 6 ώρες, όταν το σώμα ξοδέψει καύσιμα, δημιουργεί ένα αίσθημα πείνας και γίνεστε οκνηρός.
Κατάσταση πείνας: 3 μέρες χωρίς φαγητό

Κοντά στη συγχώνευση βρίσκονται Καθολική και Ορθόδοξη Eκκλησία


brothersΈντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον θρησκευτικό κλάδο, βάσει πληροφοριών που κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ορθόδοξης και της Καθολικής Eκκλησίας, με σκοπό τη συγχώνευσή τους. Τα επιτελεία των δύο θρησκειών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας και βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού πρόκειται να συνεδριάσει στις 17 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εξετάσει την σχετική εισήγηση και συγκεκριμένα εάν η συγκέντρωση είναι συμβατή με τις διατάξεις περί προστασίας του ανταγωνισμού και στη συνέχεια να δώσει το πράσινο φως.

Η Υπέρτατη γνώση του Μέγα Ιεροφάντη


Η εποχή που ζούμε είναι ο πρόδρομος που θα φέρει στον πλανήτη μας το Φως της Απόλυτης Ένωσης. Όποιος θεωρεί τις γνώσεις αποσπασματικές και δογματικές απλώς ακόμη δεν είναι έτοιμος να λάβει. Να λάβει το Μεγαλείο που θα τον οδηγήσει μπροστά τον Μεγάλο Μύστη τον Ιησού. Που Εκείνος με την σειρά του θα τον οδηγήσει στην Αγκαλιά Του Πατέρα.


Οι γνώσεις χωρίστηκαν για δύο λόγους ο ένας είναι για να τρομάζει κάποιος να αγγίξει μία γνώση που του είπαν ότι δεν πρέπει και ο άλλος λόγος είναι ότι οι γνώσεις χωρίστηκαν για να μιλάνε στις καρδιές των ανθρώπων σύμφωνα με το προσωπικό τους στάτους.
Έχουμε ακούσει και ξανά ακούσει για την εποχή του Υδροχόου όπου δεν είναι τίποτε άλλο από την Ιερή διαδρομή του εδώ και τώρα. Από δω και στο εξής το κάρμα σταματάει να υπάρχει και θα υπάρχει το ότι έδωσες θα πάρεις αυτόματα. 

Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΘΕΛΕΙ ΗΡΩΕΣ ΟΧΙ ΔΕΙΛΟΥΣ



Η παράδοση χωρίς συνείδηση είναι ο δρόμος της μηχανικής συνείδησης, και της προσωρινής ανακούφισης!
Λέω ανακούφιση , επειδή φεύγει η ταλαιπωρία της αμφιβολίας και της κατάκρισις!
Αμφι-βολή-α και κατάκριση, είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στη συνειδητή δημιουργία!
Αυτός που παραδίδεται στο Σύμπαν, χωρίς να έχει πετύχει τη συνειδητή παράδοση, αλλά το κάνει από αποφυγή των εσωτερικών ψυχικών εργασιών, κερδίζει ένα διάλειμμα μόνο, που αν συνεχιστεί φτάνει στην διάλυση!
Επίσης λέω ανακούφιση, επειδή κάποιος που δεν μπορεί να φέρει σε αρμονία τους φορείς συνείδησης, φυσικό, συγκινησιακο,ανώτερο διανοητικό, θελήσεως(ορολογία εσωτεριστών), σημαίνει ότι η συνείδηση φεύγει από αυτά τα πεδία, επειδή πλέον δεν μπορεί να τα λειτουργήσει-γειώσει στο φυσικό όχημα!!!
ΑΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΗΛΩΤΕΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ!

Ακούστε τις 3000 ετών τρομπέτες του Βασιλιά Τουταγχαμών!

Ακούστε το 3000-Year-Old Τρομπέτες του βασιλιά Τουταγχαμών

Ανάμεσα στους θησαυρούς που βρέθηκαν κατά το άνοιγμα του ταφού του Φαραώ Τουταγχαμών το 1923 ήταν δύο περίτεχνες τρομπέτες, η μία από ασήμι και η άλλη από χαλκό.

 Το 1939, το ραδιόφωνο του BBC  μετέδωσε το ήχο των σαλπίγγων στους ακροατές σε όλο τον κόσμο. 

Και, χάρη στο διαδίκτυο, τώρα μπορείτε να τις ακούσετε κι εσείς.

 Ας ελπίσουμε ότι ο ήχος τους δεν θα <<ξυπνήσει>> κάποιους αρχαίους Αιγύπτιους δαίμονες που θα καταραστούν τους ακροατές. 

Hey, περιμένετε ένα λεπτό, το BBC μεταδίδει τον ήχο το 1939 ...

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ και ειδικού του ΧΑΡΒΑΝΤ: “ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να πίνετε γάλα με χαμηλά λιπαρά!”

galaxamilalipra

Μια βόμβα στο ποτήρι μας λέει ο παιδίατρος. Μεγάλη προσοχή στην ποιότητα του γάλακτος… Διαβάστε τον λόγο και μην το παίρνετε αψήφιστα! Ενώ το φυσικό γάλα παρέχει πληθώρα ωφελειών για την υγεία, ένας παιδίατρος και ειδικός του Harvard υποστηρίζει ότι το συνηθισμένο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα του εμπορίου είναι δίχως άλλο ζημιογόνα για την υγεία και την ευημερία μας – εξαιτίας των γλυκαντικών ουσιών.
Όπως ανέφερε ο David Ludwig στην ερευνητική του έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ένωσης (σ.σ. pentapostagma.gr – Journal of the American Medical Association Pediatrics), υπάρχουν αναρίθμητες αποδείξεις για τον αρνητικό αντίκτυπο των αναψυκτικών αλλά και του γάλακτος ως αποτέλεσμα των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με την αύξηση βάρους, την ανάπτυξη διαβήτη και πολλές ακόμη παθήσεις.

Ρόδος: Αυτό δεν ήταν τροχαίο....αυτό ήταν βομβαρδισμός !!!

Τετάρτη ξημερώματα 07/01/2015



  Ούτε ο καλύτερος σκηνοθέτης ταινιών δράσης δεν θα μπορούσε να  φανταστεί και να σκηνοθετήσει ένα τόσο τρομαχτικό ατύχημα. Οι φωτογραφίες προκαλούν δέος. 



 Μία ολόκληρη γειτονιά γεμάτη με τρακαρισμένα αυτοκίνητα, κατεστραμένες μηχανές μεγάλου κυβισμού, ξεριζωμένες κολόνες φωτισμού,  σήματα τροχαίας και δέντρα.

 Ένα τοπίο πολέμου....Κι όμως ως εκ θαύματος δεν υπήρξαν ούτε καν τραυματισμοί!!!

ΑΠΟ ΤΟ 2001 Η CIA ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ, ΚΙΝΑΣ, ΙΝΔΙΑΣ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ…ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Φωτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το 2001 και επί προεδρίας του George W Bush, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, η γνώστη παγκοσμίως CIA, είχε καταστρώσει σχέδια που πρόβλεπαν για τα επόμενα χρόνια την πρόκληση κρίσεων με κύριο στόχο την διάσπαση των χωρών Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, Ιράν αλλά και Τουρκίας. Αυτά αποκαλύπτονται στην ετήσια αναφορά του Global Trends 2015, η οποία αναδημοσιεύτηκε και στον τουρκικό τύπο ένεκα του μεγάλου τουρκικού ενδιαφέροντος καθώς οι προβλεπόμενοι σχεδιασμοί της CIA, αναφέρονταν και σε επικείμενη διάσπαση της Τουρκίας.

ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

 

Το υλικό στο βίντεο που ακολουθεί περιέχει αυθεντικές φωτογραφίες αρχαίων αναπαραστάσεων, αντίγραφα σχεδίων και πρωτότυπα αρχαίων εγγράφων που εσωκλείουν αναφορές σε ανώτερη επιστήμη και τεχνολογία από την αρχαιότητα. 

Το υλικό της αφήγησης είναι 100% αληθινό όσο απίστευτο και αν ακούγεται, περιέχει μόνο επιβεβαιωμένες ιστορικά αναφορές και παραπέμπει τον ακροατή στα εν λόγω αρχαία διασωθέντα κείμενα…

Και αν τα βλέπεις όλα μαύρα, μη ξεχάσεις να αλλάξεις χρώμα…

Και αν τα βλέπεις όλα μαύρα, μη ξεχάσεις να αλλάξεις χρώμα… 


Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό ξεκίνησε να ξεθωριάζει, όπως η «αλληλεγγύη» και η «αγάπη»… Τα λαμπάκια σιγά, σιγά σβήνουν και μαζί μ’ αυτά και η ελπίδα…
Η αναμονή της νέας χρονιάς πέρασε. Όλα αλλάξανε και όλα τελικά μείνανε ίδια. 

Οι φιλοφρονήσεις και οι αγαθοεργίες έλαβαν τέλος, όπως και τα δώρα που κρύβαμε κάτω απ’ το δέντρο… Τ’ ανοίξαμε, φιληθήκαμε, ευχαριστήσαμε, μόνο που αφήσαμε παραπεταμένο το σημαντικότερο… και δεν είναι άλλο από εκείνο που μας προσφέρθηκε την ώρα που γεννηθήκαμε… η ίδια η ζωή…!!!

«… Την ημέρα που γεννιέται κανείς, του χαρίζουν τον κόσμο σαν δώρο γενεθλίων. Ένα υπέροχο κουτί με εξαίσιες κορδέλες! Μερικοί δεν κάνουν τον κόπο ούτε τις κορδέλες να λύσουν, όχι ν’ ανοίξουν το κουτί.
Κι όσοι το ανοίγουν περιμένουν να βρουν μέσα μόνο το Θαύμα, την Ομορφιά, την Έκσταση. Ξαφνιάζονται που υπάρχει στη Ζωή και ο Πόνος και η Απελπισία, η Μοναξιά και η Σύγχυση. Κι όμως είναι όλα μέρος της Ζωής. Δεν ξέρω για σας όμως εγώ δεν θέλω να χάσω τη ζωή. Θέλω να μάθω το κάθε πραγματάκι που έχει μέσα το κουτί.
Αυτό το μικρό κουτί που λέγεται Πόνος. Τι να κάνουμε, δικό μου είναι κι αυτό, θ ανοίξω λοιπόν τον Πόνο και θα γνωρίσω τον Πόνο.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την υπόταση;

altΌπως είναι ήδη γνωστό, η αρτηριακή πίεση ενός ατόμου, εκφράζεται με δύο τιμές, την συστολική και την διαστολική πίεση. Έτσι, για παράδειγμα, όταν λέμε ότι "…η αρτηριακή πίεση ενός ατόμου είναι 120/80", αυτό σημαίνει ότι η συστολική του πίεση (ή «μεγάλη») είναι 120mmHg (χιλιοστά στήλης υδραργύρου), ή απλούστερα «12», ενώ η διαστολική του πίεση (ή «μικρή») είναι 80mmHg, ή απλούστερα «8».


Η συστολική πίεση, αντιπροσωπεύει την πίεση που υπάρχει στις αρτηρίες καθώς η καρδιά συστέλλεται και εκτοξεύει με δύναμη το αίμα προς αυτές, ενώ η διαστολική αντιπροσωπεύει την πίεση που υπάρχει στις αρτηρίες, καθώς η καρδιά χαλαρώνει και προετοιμάζεται για την επόμενη συστολή.

Για τα περισσότερα υγιή άτομα, τα όρια της συστολικής αρτηριακής πίεσης, ευρίσκονται ανάμεσα στα 90 και 120 mmHg. Τα όρια της φυσιολογικής διαστολικής πίεσης, ευρίσκονται μεταξύ 60 και 80 mmHg. Η φυσιολογική αρτηριακή πίεση σήμερα ορίζεται αυτή που κυμαίνεται στα όρια 120/80 mmHg.

Η υπόταση ή χαμηλή αρτηριακή πίεση, είναι η αρτηριακή πίεση που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα ή σημεία, που οφείλονται στην πολύ χαμηλή ροή αίματος στις αρτηρίες και τις φλέβες. Τότε, λόγω της χαμηλής παροχής οξυγόνου και θρεπτικών υλικών στα ζωτικά όργανα του σώματος (εγκέφαλο, καρδιά, νεφρούς), τα όργανα αυτά, δεν λειτουργούν φυσιολογικά και μπορεί να υποστούν βλάβες, παροδικές ή μόνιμες.

Θ’ ανοίξει τρύπα στο “Matrix” για να μπει Φως;

photo_gnomi_7.1.15

Γράφει η Έφη Ασημακοπούλου*,

«Σήμερα τα φώτα και οι φωτισμοί…». Ο κόσμος μας έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη να φωτίσει τις «σκοτεινές σκιές» του και να προχωρήσει σε βαθιές συνειδητοποιήσεις που θα του επιτρέψουν να έχει ένα αξιοβίωτο μέλλον και όχι μια καθημερινότητα που θα μοιάζει με χολιγουντιανή ταινία καταστροφής.
Μια τέτοια συνειδητοποίηση είναι πως για να γίνει καλύτερη η ζωή του καθενός μας, πρέπει να γίνει καλύτερη η ζωή όλων μας. Ο Ζαν Πωλ Σαρτρ έχει διατυπώσει με τον πλέον περιεκτικό και σαφή τρόπο τη μοναδική αξία κάθε ανθρώπινου όντος: «Ένας άνθρωπος αξίζει όσο όλοι οι άνθρωποι και ο οποιοσδήποτε αξίζει όσο αυτός ο άνθρωπος». 

Όπως παρατηρεί  ο γάλλος φιλόσοφος Ζακ Ελλύλ («Αναρχία και Χριστιανισμός»), 2000 χρόνια πριν τον Ζαν Πωλ Σαρτρ, ο Ιησούς Χριστός δεν έκανε καμία διάκριση μεταξύ των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να αναστατώνει τους κατέχοντες την εξουσία. «Η ζωή του καθενός είναι ανώτερη από όλους τους νόμους που θέλουν να οργανώσουν την κοινωνία. Τα Ευαγγέλια είναι γεμάτα με αφηγήσεις των αντιπαρατάξεων του Ιησού με τις αρχές, επειδή ο Ιησούς παραβιάζει το νόμο, από μέριμνα για τη ζωή του καθενός» επισημαίνει ο Ζακ Ελλύλ.

Η συνείδηση και η δουλειά μας


turimetta-beach-04

«Η θάλασσα δεν είναι μόνο η επιφάνεια του νερού που βλέπεις να αστράφτει όλο ζωντάνια στο ηλιοβασίλεμα, είναι και όλο το βάθος του νερού που κάνει τη θάλασσα.
Το ίδιο και ο νους μας είναι όλο του το περιεχόμενο, είτε έχουμε συνείδησή του είτε όχι.
Ο νους είναι τόσο απασχολημένος, τόσο απορροφημένος από τις δραστηριότητες του, που ποτέ δεν αρχίζει να αναρωτιέται για το υποσυνείδητο, να ψάχνει, να ανακαλύπτει, να ψαρεύει μέσα σ’ αυτό.

( κάτι πιο μικρό απ'το τίποτα )

(Goodbye First Love, 2011)

οι στιγμές μας είναι πολύτιμες. αξίζουν κάτι περισσότερο από όλο το πετρέλαιο του κόσμου.

τα δευτερόλεπτα μαζί σου δεν τα χαρίζω σε κανέναν. τα 'χω κρυμμένα στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου μου.

δεν τα δίνω στο πλήθος. δεν τα σκορπάω σε μάτια άλλων. είναι για μένα. για σένα. για εμάς.

δεν φτιάχτηκαν για την ικανοποίηση του Εγώ. ούτε για την θρέψη των όσων μας τρώνε.

Το μέλλον που ονειρευόμαστε (;)



0
november-7-1
 
Ας κρατήσουμε κάτι από το αθώο της ψυχής μας (υπάρχει … κι όμως ναι… πάντα υπάρχει),
ας μην δεχτούμε ότι είναι όλα τόσο κυνικά και ψεύτικα (γιατί ΔΕΝ είναι, σίγουρα όχι όλα αυτά που επιλέγουμε να ζούμε).
Ας κρατήσουμε μια αλήθεια ότι… έχουμε ανάγκη το όνειρο και την ουτοπία… ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ.

για ένα κομμάτι ήλιου
«για να νιώσεις τα πόδια σου να αιωρούνται καθώς κρέμεσαι από μια γέφυρα
για να γκρεμιστεί ο κόσμος σου φορές αμέτρητες και να δεις ότι συνεχίζει να υπάρχει άλλες τόσες
για να νιώσεις τον έρωτα σε κάθε νεκρό κι απομακρυσμένο κύτταρο του κορμιού σου
για να πετάς στα σύννεφα και να πέφτεις απ’ αυτά
για να νιώσεις μόνος και τότε να ανακαλύψεις ότι πάντα έχεις τον εαυτό σου
για να δεις ότι «να ξαναρχίσεις μπορείς και με την τελευταία σου πνοή»
και πως ο χρόνος δεν τελειώνει παρόλο που περνάει
για να πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό ή και σε μια σφιχτή αγκαλιά
για να νιώσεις το χέρι σου να ιδρώνει από αγάπη σε μια βραδινή ανοιξιάτικη βόλτα

Ανοίγουν τα «μυστικά δωμάτια» της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο

  • Ανοίγουν τα «μυστικά δωμάτια» της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο
Μια μοναδική τοιχογραφία της Παναγίας που κρατάει τον Ιησού Χριστό στην αγκαλιά της ανακαλύφθηκε στο Κελί Δοκιμασίας της ιστορικής μονής της Παναγίας Σουμελά στη Ματσούκα του Πόντου.

Το περίτεχνο έργο εντοπίστηκε όταν μετά από 16 χρόνια εργασιών αναστύλωσης της ελληνορθόδοξης μονής, ειδικοί Τούρκοι ερευνητές μπήκαν για πρώτη φορά στο Βαπτιστήριο και το Κελί Δοκιμασίας. Πρόκειται για τα λεγόμενα «μυστικά δωμάτια» του μοναστηριακού συγκροτήματος της Παναγίας Σουμελά, τα οποία το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας αποφάσισε να ανοίξει με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Ελπίζει σε 700.000 και πλέον τουρίστες ετησίως.   

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο άγνωστης βασίλισσας στην Αίγυπτο





Ομάδα Τσέχων αρχαιολόγων ανακάλυψαν τάφο σε αρχαία αιγυπτιακή νεκρόπολη που ανήκει σε  φαραωνική βασίλισσα, που κυβέρνησε πριν από περίπου 4.500 χρόνια και η οποία είναι άγνωστη στους ιστορικούς, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή.


Ο τάφος βρέθηκε στο Αμπούρ Σιρ, που συχνά αποκαλείται «χώρος των λησμονημένων βασιλέων της 5ης Δυναστείας».

Η Αμπού Σιρ είναι μια νεκρόπολη του Παλαιού Βασιλείου, στην περιοχή της σημερινής πρωτεύουσας, του Καΐρου, που χρησιμοποιήθηκε ως  κοιμητήριο εξεχόντων ατόμων της αιγυπτιακής αρχαίας πρωτεύουσας, Μέμφις.

Πάει ο παλιός ο Χρόνος…

Ας γιορτάσουμε παιδιά….

 money-quotes-if-you-want-to-feel-rich

Νιώθουμε ότι κάποιος μας κοροϊδεύει όταν ακούμε αυτές τις λέξεις, τι να γιορτάσουμε αναρωτιέμαι, όλα γύρω φαίνονται να καταρρέουν από οικονομία, σχέσεις, ο καιρός, στο σπίτι χαλάνε πράγματα, αρρωσταίνουμε, από λεφτά καλύτερα να μην πω….

Φαίνεται ο,τι οι Άγγελοι της Αποκάλυψης βγήκαν στον δρόμο και παίρνουν αμπάριζα ό,τι βρουν , από πλυντήρια ρούχων έως βρύσες που μόλις ξεπαγώσουν σε επισκέπτεται στο σπίτι ο καταρράκτης του Νιαγάρα αυτοπροσώπως.
Και τώρα εγώ σκέφτομαι , με όλα αυτά που έχω ακούσει και έχουν συμβεί γενικώς πως να αντικρούσω τα επιχειρήματα και να τα δω όλα θετικά ε?

Λίγη βοήθεια παρακαλώ!!!

Ας εκτιμήσουμε λοιπόν την κατάσταση. 

UFO Που Συντρίβεται, Απελευθερώνει Orb Πάνω Από Την Νότια Καλιφόρνια (Βίντεο)




Ημερομηνία παρατήρησης: 5, Ιαν 2014
Τοποθεσία παρατήρησης: Νότια Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Προσέξατε την σαν λευκό σύννεφο εμφάνιση του UFO; Είναι ένας ειδικός μανδύας που τους επιτρέψει να εμφανίζονται με αυτόν τον τρόπο, αντί να εμφανίζονται σε στέρεη μορφή.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει: 

Χειμερινή κολύμβηση και υγεία. Ποιοι οι κίνδυνοι και τι πρέπει να προσέξετε;





Επιμέλεια Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D.
 
Tο κολύμπι είναι ένας τρόπος ζωής για όλες τις εποχές, για όλες τις ηλικίες. Κατά την κολύμβηση γυμνάζονται όλοι οι μύες του σώματός μας, αναπνέει όλο το σώμα και βοηθά πολύ στην βελτίωση και τη θωράκιση της υγείας. Με το κολύμπι έχουμε μεγαλύτερη επικοινωνία με τη φύση.

Bέβαια την Πρωτοχρονιά το νερό της θάλασσας στην Αττική κυμαίνεται γύρω στους 15 βαθμούς, θερμοκρασία στην οποία δύσκολα μπορεί να προσαρμοστεί ένα αγύμναστο ανθρώπινο σώμα, ιδιαίτερα αν το άτομο έχει περάσει τα 40 ή αν έχει προβλήματα καρδιάς.

Ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί στους 37 βαθμούς.
Το νερό της θάλασσας όμως, λόγω της πλήρους επαφής με το δέρμα, παίρνει τη ζεστασιά του σώματος ευκολότερα. Να γιατί ο παχύσαρκος κολυμβητής με τη «μόνωση» του λίπους γύρω στο σώμα του μπορεί να μείνει περισσότερες ώρες στο κρύο νερό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα