Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η σοφία, στη διαδρομή βρίσκεται

Ένα γέροντα κάποτε ρώτησα, να μου μάθει τη σοφία.
Μια ματιά απλά μου έριξε αυτός, και γύρισε πέρα το κεφάλι του κοιτάζοντας το κενό.
Τη γνώση νιε μου που αποζητάς να μάθεις, αν κανείς ποτέ στη δώσει, να μην τονε πιστέψεις, μου αποκρίθηκε.
Αυτό που ψάχνεις, στα μάτια σου μέσα κρύβεται. Το βλέμμα, εσύ το έχεις από παιδί. Και από παιδί, τα όνειρά σου τα στοιχειώνει ο σκοπός σου. Ψάξε να ξαναβρείς αυτό το βλέμμα το παιδικό. Εκεί, τα ήξερες όλα!
Ποιος μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του σοφό, και να έρθει να σου αλλάξει το βλέμμα; Αφού εσύ, ονειρεύεσαι και βλέπεις με τη φαντασία σου μέρη, που ο σοφός ούτε τα έχει διανοηθεί. Γιατί εσύ, είσαι η εξέλιξη!
Ποια σοφία μπορεί απλά να ειπωθεί και να ισχύει; Αν ήταν έτσι, ένας κανόνας μόνο θα υπήρχε. Συμβουλές για την εποχή, υπάρχουν πάντα πολλές. Αλλά είναι εποχιακές. Δεν μπορείς να κλείσεις ένα ρυάκι μέσα σε ένα ποτήρι.
Τράβα ζήσε τη διαδρομή σου. Θα έρθει η ώρα που οι ρυτίδες στο πρόσωπό σου, θα σου αλλάξουν το βλέμμα. Και τότε θα ξέρεις ότι θα πρέπει να μιλάς λιγότερο και να ατενίζεις περισσότερο.
Η σοφία, στη διαδρομή βρίσκεται. Ζήσε τη διαδρομή ενσυνείδητα, και θα τη βρίσκεις δίπλα σου να αλλάζει συνεχώς όπως οι εποχές αλλάζουν πέπλο. Φρόντισε μόνο να την παραλάβεις με την αγνότητά της και όταν είναι να την παραδόσεις στους επόμενους, να μην την έχεις βιάσει.
Η σοφία, είναι πεπρωμένο. Η βλακεία και η αλαζονεία, είναι παράδρομος που σου ανοίχτηκε από όλους αυτούς τους σοφούς που σου άλλαξαν το βλέμμα. Μπορείς πάντα να επιλέξεις τον ένα ή τον άλλο δρόμο.

Ένα γέροντα κάποτε ρώτησα, να μου μάθει τη σοφία.

Μια ματιά απλά μου έριξε αυτός, και γύρισε πέρα το κεφάλι του κοιτάζοντας το κενό.


Τη γνώση νιε μου που αποζητάς να μάθεις, αν κανείς ποτέ στη δώσει, να μην τονε πιστέψεις, μου αποκρίθηκε.


Αυτό που ψάχνεις, στα μάτια σου μέσα κρύβεται. Το βλέμμα, εσύ το έχεις από παιδί. Και από παιδί, τα όνειρά σου τα στοιχειώνει ο σκοπός σου. Ψάξε να ξαναβρείς αυτό το βλέμμα το παιδικό. Εκεί, τα ήξερες όλα!


Ποιος μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του σοφό, και να έρθει να σου αλλάξει το βλέμμα; Αφού εσύ, ονειρεύεσαι και βλέπεις με τη φαντασία σου μέρη, που ο σοφός ούτε τα έχει διανοηθεί. Γιατί εσύ, είσαι η εξέλιξη!

Paul McCartney - 45 χρόνια χωρίς τους Beatles..


Από τον Γιάννη Πετρίδη

Πριν από περίπου 45 χρόνια και με δεδομένη την απόφαση των Beatles να διαλυθούν, τα τέσσερα μέλη τους είχαν αρχίσει να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους με προσωπικά άλμπουμ και τραγούδια που είχαν σκοπό την εμπορική επιτυχία. Το διευκρινίζω αυτό γιατί, όταν ακόμα το συγκρότημα ήταν ενεργό, είχαν κυκλοφορήσει μια σειρά από πειραματικά σχεδόν άλμπουμ, όπως το soundtrack του Wonderwall (1968) και το Electronic Sound (1969), από τον Harrison και τα τρία άλμπουμ του Lennon με τη Yoko Ono και το Live Peace In Toronto με το όνομα Plastic Ono Band.

Η πρώτη προσπάθεια για προσωπική εμπορική επιτυχία έγινε με κυκλοφορία κάποιου τραγουδιού από τον Lennon, που με το όνομα Plastic Ono Band κυκλοφόρησε, το καλοκαίρι του 1969, το Give Peace Α Chance και σαν άλμπουμ η πρώτη έντονη παρουσία έγινε από τον Paul McCartney με την κυκλοφορία τού McCartney στις 17 Απριλίου του 1970, δηλαδή έναν μήνα σχεδόν μετά την κυκλοφορία τού Let It Be από τους Beatles και ενώ στις 10 του ίδιου μήνα ο Paul ανακοίνωνε ότι δεν ήταν στα σχέδιά του να ξαναηχογραφήσει με το συγκρότημά του. Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κυκλοφορία των δύο δίσκων ήταν ιδιαίτερα σύντομο και επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε μεταξύ των τεσσάρων μελών τους. Προφανώς γι' αυτό ο McCartney δεν κυκλοφόρησε κάποιο τραγούδι σε μικρό δίσκο από αυτό το άλμπουμ, ενώ λογικά θα μπορούσε να το κάνει με το Maybe Ι'm Amazed.

«Ποιος είναι υπεύθυνος γι΄αυτό το χάος»;


article-paris-2
Την ώρα που άκουσα την είδηση γι΄ αυτή τη φρίκη που έγινε στο Παρίσι, δούλευα ένα βιβλίο του Κρισναμούρτι  που μεταφράζω αυτόν τον καιρό, και περιέχει τις τελευταίες ομιλίες  που έκανε το 1985 στη Βομβάη. Εκτός που είναι σαν να έχουν ειπωθεί σήμερα κι όχι πριν 29 χρόνια, έχει και πράγματα που είναι σαν να αναφέρονται σ΄ αυτό το τραγικό γεγονός!  Έτσι αποφάσισα να ανεβάσω σήμερα αυτό το απόσπασμα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω τίποτε άλλο.

Π.
 «… Τι είναι σύγκρουση; 
Σας παρακαλώ μην περιμένετε εμένα να σας πω την απάντηση. Κάντε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας, και δώστε όλο σας τον νου στο να βρείτε ποια είναι η φύση της σύγκρουσης. 
Σύγκρουση υπάρχει σίγουρα, όταν υπάρχει διττότητα: «εγώ» και «εσύ», η γυναίκα μου – ή ο άντρας μου- ως κάτι χωριστό από μένα· ο διαχωρισμός σε διαλογιζόμενο και διαλογισμό. Όσο, λοιπόν, θα υπάρχει διαίρεση ανάμεσα σε εθνικότητες, ανάμεσα σε θρησκείες, ανάμεσα σε ανθρώπους, ανάμεσα στο ιδανικό και στο πραγματικό, ανάμεσα σε «εκείνο που είναι γεγονός» και στο «πώς θα έπρεπε να είναι», δεν μπορεί παρά να υπάρχει σύγκρουση. 
Αυτό είναι νόμος. Όπου υπάρχει διαχωρισμός, η αίσθηση της διαίρεσης σαν Άραβας και Εβραίος, Ινδουιστής και Μουσουλμάνος, πατέρας και γιος, και λοιπά, δεν μπορεί παρά να υπάρχει σύγκρουση. Αυτό είναι γεγονός. (..) 

Το επίπεδο των αισθήσεων ( μέρος 3ο)



Πώς οι αισθήσεις μας αρχίζουν την καταγραφή των «δεδομένων» ?
Το σίγουρο είναι ότι στην ηλικία που αρχίζουν οι καταγραφές μέσα στη μνήμη μας ως προς τις αισθήσεις μας και ως προς την κυτταρική μας δομή, εμείς δεν έχουμε συνείδηση. Δεν μπορούμε ούτε να γνωρίζουμε αρκετά πράγματα, αλλά ούτε και να επιλέγουμε.


Η ενεργοποίηση του «πακέτου» αυτού διαδραματίζεται στα πρώτα μας χρόνια στον πλανήτη. Όπου εκεί λογικό είναι να  μην έχουμε εμείς κανέναν έλεγχο ως προς τις επιλογές μας και τις επαφές μας με τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις μας. Οι οποίες χρήζουν «κεραίας» τότε και λαμβάνουν από τον έξω κόσμο τα ερεθίσματα που περνούν στον εγκέφαλό μας.
Αυτό που μαθαίνει πολύ καλά ένα μωρό και το αναγνωρίζει σχεδόν από την αρχή, είναι πως μέσα από τον πόνο ή την όποια δυσφορία του γεννιέται το κλάμα και μέσα από το κλάμα έλκει και την ανάλογη φροντίδα από το περιβάλλον του. Έτσι μέσα στην πηγή του εγκεφάλου μας περνά μέσα εκεί στον υποσυνείδητο φορέα η πληροφορία ότι πόνος = ενδιαφέρον.
Ο πόνος τότε γίνεται ένας «σύμμαχος» μας τον οποίο τον χρησιμοποιούμε για να έλξουμε από το περιβάλλον μας την φροντίδα. Οπότε ο πόνος γίνεται ένας οδηγός των αισθήσεων και όχι μόνο μετατρέπεται ο ίδιος ο πόνος σε αίσθηση. Μία αίσθηση την οποία μπορούμε εύκολα να την εντοπίσουμε και να πράξουμε ανάλογα. 

Το επίπεδο των αισθήσεων ( μέρος δεύτερο)



Οι αισθήσεις μας όπως αναφέραμε και στο πρώτο μέρος συνδέονται άμεσα με όλες τις πληροφορίες που έχει λάβει ο εγκέφαλός μας, τις οποίες τις έχει ταξινομήσει μέσα στους νευρώνες και από εκεί διοχετεύονται σε όλο το σώμα. Και κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ρυθμίζουν τις άμυνες, τις αντιστάσεις μας, την πεποίθησή μας δηλαδή τον χαρακτήρα μας κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Οι αισθήσεις μας λοιπόν μία από τις πρώτες πληροφορίες που λαμβάνουν είναι αυτή του ζεστού. Η ζέστη μας ανοίγει αμέσως το κομμάτι της αντίληψής μας που μας δίνει το μήνυμα θαλπωρή και ασφάλεια. Γιατί ήταν εκεί στις πρώτες μας ώρες στη γη που μέσα από το ζεστό αρχίσαμε να αναπτύσσουμε ταυτόχρονα σχεδόν και τις 5 μας αισθήσεις. Μέσα από την αγκαλιά της μαμάς και την τροφή μας μέσα από το ζεστό γάλα. Όλο αυτό ενεργοποιούσε τότε μαζί με τις αισθήσεις μας με μηνύματα θαλπωρής στους νευρώνες μας ενεργοποιούσε παράλληλα και την οξυτοκίνη την ορμόνη της αγάπης
και την σεροτονίνη την ορμόνη της ευτυχίας.
Όλο αυτό μας έχει κάνει να έχουμε ανάλογες αντιδράσεις ως προς τις αισθήσεις μας και τη ζέστη ή το κρύο. 

Το επίπεδο των αισθήσεων ( μέρος πρώτο )



Οι αισθήσεις μας συνεργάζονται με τον εγκέφαλο μας = γνώσεις= εμπειρίες= συναισθήματα και ενώ προσλαμβάνουν πληροφορίες μπορούν να ερμηνεύσουν μόνο όσες γνωρίζουν ως συνειδητό και αποθηκεύουν στο υποσυνείδητο- ασυνείδητο- Ανώτερο Κεντρικό Νου και στο κεντρικό Νευρικό σύστημα όλα τα υπόλοιπα.


Το επίπεδο των αισθήσεων καθορίζεται από το δικό μας υλικό στάτους και γενικά από το περιβάλλον που ζούμε.
Μέσα από το καθρέφτισμα όλων των πραγμάτων που ζούμε αντιγράφει ο εγκέφαλός μας όλες τις οικείες πληροφορίες και τις μεταφέρει στα αισθητήρια όργανά μας μέσα από την Κεντρική Μονάδα του Νευρικού μας συστήματος. Γι’ αυτό θα δούμε ότι όταν ένας γονέας φοράει γυαλιά όρασης αυτό μεταφέρεται μέσα από τους νευρώνες του εγκεφάλου, ως πληροφορία στο παιδί και σε μεγαλύτερο ποσοστό θα φορέσει και αυτό γυαλιά.
Όπως το ίδιο θα γίνει με τις γεύσεις μας, με τα ακούσματά μας.
Οι αισθήσεις μας λοιπόν είναι σχεδόν ανεξέλεγκτες και γι’ αυτό όταν λέμε ότι η αγάπη είναι αίσθηση όλοι ψάχνουν να βρουν το πώς. Και αφού κανένας δεν έχει τον έλεγχο των αισθήσεών του πώς μπορεί να ξεχωρίσει αυτή την 6η αίσθηση της αγάπης, αφού στους νευρώνες δεν υπάρχει ως πληροφορία, τότε γεννιέται η απώθηση και όχι η αποδοχή. 

Μύθοι Καρδιοπάθειας

Καρδιοπάθειες και θεραπευτικές προκλήσεις

Οι καρδιοπάθειες παραμένουν μία από τις κύριες αιτίες θανάτων στη Δύση, παρά τα τεράστια χρηματικά ποσά που ξοδεύονται κάθε χρόνο στις στατίνες και τις τροφές με χαμηλά λιπαρά. Αυτό δείχνει ότι ίσως τελικά η ιατρική να έχει μόνο μια μικρή εικόνα ή ακόμα και να μην έχει καν ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει με τη χοληστερόλη.
Η καρδιαγγειακή νόσος οδηγεί στο θάνατο έναν άνθρωπο κάθε 37 δευτερόλεπτα, μόνο στις ΗΠΑ. Ο όρος καρδιαγγειακή νόσος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων όπως η στεφανιαία νόσος, η καρδιακή προσβολή, η στηθάγχη, η καρδιακή ανεπάρκεια και το έμφραγμα και παραμένει η κύρια αιτία θανάτου στη Δύση καθώς είναι υπεύθυνη για σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού θανάτων.
Επιπλέον, είναι φανερό ότι η ανταπόκριση της ιατρικής στη μεγαλύτερη πρόκληση που της έγινε ποτέ είναι αξιοθρήνητα ανεπαρκής και μάλιστα, τελευταία η όλη κατάσταση έχει χειροτερέψει ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας νέας μελέτης, η ασπιρίνη -μία από τις σημαντικότερες θεραπείες για κάθε περίσταση, την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι σε καθημερινή βάση- δε μπορεί πλέον να θεωρείται ασφαλής λύση για άτομα που είναι ήδη καρδιοπαθείς (Lancet, 2009; 373:1849-60).
Όλο αυτό, σαφώς θα έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς περίπου 37 δισεκατομμύρια ταμπλέτες ασπιρίνης το χρόνο, καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο ως μέτρο προφύλαξης ή γιατρικό για κάθε περίπτωση λόγω των αντιπηκτικών της ιδιοτήτων.
Βέβαια τα νέα δεν ήταν καλύτερα ούτε για το άλλο ισχυρό όπλο της ιατρικής ενάντια στις καρδιακές παθήσεις— τις στατίνες, που μειώνουν τη χοληστερόλη. Το ποσό από τις παγκόσμιες πωλήσεις τους για το 2008, άγγιξε τα 26 δις δολάρια στις ΗΠΑ, (www.bharatbook.com/Market-Research-Reports/Statins-The-World-Market-2009-2024.html), αν και μια πρόσφατη μελέτη για το κορυφαίο προϊόν «Lipitor» (ατορβαστατίνη) αποκάλυψε ότι τo φάρμακo επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου και προκαλεί απώλεια μνήμης (Townsend Letter, 2009; 311: 64–70).

Φύση vs Ανατροφής

Αποτελεί μία από τις παλαιότερες και πιο αμφιλεγόμενες επιστημονικές συζητήσεις: οι άνθρωποι γεννιούνται με ορισμένα χαρακτηριστικά ή τα αποκτούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους; Τα επιχειρήματα για το ρόλο της φύσης και της ανατροφής προκαλούν μεγάλες αντιπαραθέσεις εδώ και αιώνες, αλλά σήμερα η επιστήμη έχει αρχίσει να αποκαλύπτει τη συναρπαστική πραγματικότητα.
Nature-NurtureΗ ανακάλυψη της σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στα γονίδια και στις πολιτικές προτιμήσεις κέντρισε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
«Οι αριστεροί γεννιούνται, δεν γίνονται», έγραφαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, προβάλλοντας αναφορές ότι επιστήμονες στις ΗΠΑ είχαν "αποκαλύψει” πως οι άνθρωποι που διαθέτουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο ήταν πιθανότερο να διαθέτουν αριστερές πολιτικές απόψεις. Εκ πρώτης όψεως, αυτό το εύρημα ήταν η πιο πρόσφατη συνεισφορά στη συζήτηση περί φύσης και ανατροφής – το ερώτημα του κατά πόσον είμαστε γεννημένοι με χαρακτηριστικά που προϋπάρχουν στα γονίδιά μας ή τα αποκτάμε στη μετέπειτα ζωή μας.

ΣΙΧΑΜΑ

Βρε τι σίχαμα είναι αυτό το ελληνικό κράτος ! Ούτε φυλακές δεν μπορεί να φτειάξει. Μιλάω για τα τελευταία που διαβάσαμε και τα πάρε δώσε του Τσοχατζόπουλου, του Βλαστού και των λοιπών εμπλεκομένων στην όλη ιστορία των εκβιασμών και των βομβών. Πραγματικά, αν όλοι αυτοί ήταν ελεύθεροι, λιγότερα θα είχαν την δυνατότητα να σχεδιάσουν. Δεν τουε βάλαμε φυλακή τελικά. Γραφεία τους παραχωρήσαμε κι αίθουσες γνωριμιών.
Και μην πεταχτεί κανείς και πει οτι ο Έλληνας έχει την φυλακή που του ταιριάζει. Ότι, έτσι την θέλει ο λαός και λοιπές μπούρδες. Οι φυλακές, είναι το κλασσικό τελευταίο παράδειγμα, οτι το κράτος, η εξουσία η δημόσια, δεν έχει καμία σχέση με τον κοσμάκη. Κι ας εκλέγεται από αυτόν. Αντιπερισπασμός είναι για τα μάτια του δήθεν σκεπτόμενου.
Διότι εκλέγονταιο οι πολιτικοί. Δεν εκλέγονται οι διευθυντές των φυλακών, ούτε εκλέγονται οι δικηγόροι που μπαινοβγαίνουν εκεί μέσα, ούτε ψηφίζονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Αυτοί βρίσκονται στην κανονική διαφθορά στην οποίαν υπακούει ο καθένας που αποχτάει μαγαζάκι με δημόσια χρήματα. Και δεν ελέγχεται από τους εκλεγμένους. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. Δεν είναι καθρέφτης του λαού ο εκάστοτε υπουργός δικαιοσύνης.

Συμπτώματα Λιπώδους Ήπατος Και Πώς Να Θεραπευθείτε

Η Ηπατική στεάτωση (λιπώδες ήπαρ), είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες που επηρεάζουν το ήπαρ. Καταθέσεις οξέων μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές και να οδηγήσουν ακόμη και σε ηπατική ανεπάρκεια.

Το συκώτι είναι ζωτικό όργανο - καθαρίζει το αίμα, εξισορροπεί τη γλυκόζη του αίματος, διασπά το λίπος, παράγει ένζυμα και διατηρεί τις βιταμίνες, τα μέταλλα και το γλυκογόνο. Η λειτουργία του δεν μπορεί να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματος.
λιπαρά ήπατος-Συμπτώματα-και-πώς-να-Heal-τους

Μικρές ποσότητες λιπαρών καταθέσεων δεν μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές, αλλά αν το λίπος είναι ίσο με το 5-10% του βάρους του ήπατος σας, 
οπωσδήποτε θα έχετε λιπώδες ήπαρ . Είναι μια κοινή συνέπεια του αλκοολισμού, αλλά η Ηπατική στεάτωση δεν συνδέεται πάντα με την αλκοόλη. Η υψηλή αρτηριακή πίεση , το φούσκωμα, η κόπωση ή η υψηλή χοληστερόλη απαιτούν δύο προϋποθέσεις: υπερφόρτωση του ήπατος και καταχρηστικό μεταβολισμό του λίπους.

Να γιατί πρέπει να τρώτε αβοκάντο σε καθημερινή βάση!

εδώ-είναι-γιατί-θα-πρέπει-να-φάει-αβοκάντο-on-a-daily-βάση (2)
Ξέρετε ότι τρώγοντας αβοκάντο σε καθημερινή βάση, είστε σε θέση να μειώσετε το επίπεδο της χοληστερόλης;
Σε μια έρευνα, η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, έλαβαν μέρος 45 παχύσαρκα άτομα ηλικίας μεταξύ 21 και 70 ετών. Αυτά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Κάθε ομάδα ακολούθησε διαφορετική διατροφή για τη μείωση της χοληστερόλης.
Η πρώτη ακολούθησε διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, η δεύτερη διατροφή μέτρια σε λιπαρά και η τρίτη διατροφή με αβοκάντο. Και οι τρεις δίαιτες ήταν πολύ διαφορετικές.

Αυτό το ρόφημα είναι η γρηγορότερη φυσική θεραπεία για τον πονόλαιμο - ενεργεί αμέσως

Ο πονόλαιμος και ο βήχας είναι τα πιο συνηθισμένα παράπονα κατά τους χειμερινούς μήνες, τα οποία μπορούν να στραγγίξουν το σώμα και να μας <<ρίξουν>> στο κρεβάτι. Αν είστε υπέρμαχοι της φυσικής θεραπείας, προετοιμάστε το ταχύτερο τσάι, το οποίο θα σας βοηθήσει με τον πονόλαιμο και αμέσως θα ενισχύσει τη διάθεσή σας.
Αυτό-ποτό-είναι-το-ταχύτερα-φυσικό-θεραπεία-για-πληγή-λαιμό-it-πράξεις-αμέσως
Το ζίντζερ (πιπερόριζα) τον τελευταίο καιρό δεν χρησιμοποιείται μόνο στην κουζίνα ως αγαπημένο μπαχαρικό, αλλά και ως μια αποτελεσματική θεραπεία για πολλές ασθένειες. Ανακουφίζει την αδιαθεσία, τονώνει την κυκλοφορία και μειώνει το στρες, ενώ αποτελεί την πιο επιθυμητή θεραπεία για τον πονόλαιμο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Την Αγιοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου αποφάσισε η Εκκλησία της Ελλάδος!


agiopoieitai.o.gap
Λίγες μόνο μέρες μετά την αγιοποίηση του γέροντος Παΐσιου, μία δεύτερη αγιοποίηση από την Εκκλησία της Ελλάδος βάζει φωτιά -αυτή τη φορά- στο προεκλογικό σκηνικό της χώρας.
Την αγιοποίηση του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου αποφάσισε ομοφώνως η Ιερά Σύνοδος σε έκτακτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης.
Η πρόταση για την αγιοποίηση του πρώην πρωθυπουργού κατετέθη αργά το βράδυ της Δευτέρας από ομάδα μητροπολιτών λίγα μόλις λεπτά με την λήξη της αποκαλυπτικής συνέντευξης του άγιου πλέον Παπανδρέου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου («Στον Ενικό»).
Ο τιμητικός τίτλος που αποφασίσθηκε να απονεμηθεί στον κύριο Παπανδρέου είναι Μνημονιομάχος αφού παρά το γεγονός ότι ήταν αυτός που έβαλε την χώρα στο μνημόνιο, στη συνέχεια έκανε τα πάντα προκειμένου να το σκίσει.

Αντιμετωπίζοντας τους νάρκισσους

antimetopizontas tous narkissous
Πολύ συχνά οι ναρκισσιστές βρίσκονται πράγματι σε διευθυντικούς ή άλλους ηγετικούς ρόλους.
Από την Αντωνία Λουκία Αντωνά, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας*
Η ναρκισσιστική διαταραχή – πιο απλά ναρκισσισμός – ανήκει στις διαταραχές προσωπικότητας και φέρει 9 διαγνωστικά κριτήρια (DSM-5), με βασικότερα μία μεγαλειώδη αίσθηση εαυτού και επιτευγμάτων και φαντασιώσεις για απεριόριστη δύναμη, εξυπνάδα, ομορφιά κτλ. Αν και αυτά τα κριτήρια είναι εξαιρετικά σημαντικά για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε το ναρκισσισμό έτσι όπως μπορεί να τον βιώνει κάποιος που βρίσκεται στον κύκλο επιρροής του ναρκισσιστή και θα δούμε πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί.
Τα χαρακτηριστικά που θα παρατηρήσουν όσοι περνάνε αρκετό χρόνο με κάποιο ναρκισσιστή είναι μία αίσθηση ανωτερότητας κι ένας εγωκεντρισμός, ο οποίος συχνά τους αποτρέπει από το ν’ ακούσουν προσεκτικά κάποιον – αντ’ αυτού απαντάνε με κάτι που απασχολεί τους ίδιους. Αυτό που διαφοροποιεί το ναρκισσιστή από κάποιον που πάσχει από κάποια άλλη διαταραχή (πχ. οριακή) είναι ότι συνήθως δε θα αρνηθεί ουσιαστικά την ύπαρξη της διαταραχής του.

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο: Άρωμα Ανατροπής και Αναθεώρησης

Από: Βαγγέλη Πετρίτση 

aquarius

Πραγματοποιείται στις 20 Ιανουαρίου 2015 στις 3:13μμ με συντεταγμένες Αθήνας Νέα Σελήνη στο φιλικό, ειλικρινές αλλά και ανατρεπτικό ζώδιο του Υδροχόου. Όπως κάθε Νέα Σελήνη έτσι και αυτή κουβαλάει μέσα της τον σπόρο για μια καινούρια αρχή σε εκείνον τον τομέα της ζωής μας όπου τυχαίνει να λαμβάνει χώρα. Η ιδέα της αλλαγής και της ανατροπής που φέρνει κάθε καινούρια αρχή εντείνεται τώρα γιατί η Νέα Σελήνη εντοπίζεται σε μηδενική μοίρα, δηλαδή σε μοίρα πολύ δυναμική, ενός ζωδίου που είναι από την φύση του ανατρεπτικό. Περισσότερο όμως από ολόφρεσκη καινούρια αρχή, η παρούσα Νέα Σελήνη έχει το άρωμα της αναθεώρησης με αφορμή γεγονότα και επιλογές που κορυφώθηκαν κοντά στην προηγούμενη Πανσέληνο (5 Ιανουαρίου 2015). Και αυτό γιατί η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται μόλις μια μέρα πριν την αναδρομή του Ερμή ο οποίος κατά την προηγούμενη Πανσέληνο βρισκόταν στην ίδια μοίρα που βρίσκεται τώρα η Νέα Σελήνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια άμεση σύνδεση μεταξύ των δύο.

Πότε το σεξ προκαλεί πονοκέφαλο;



Μπορεί οι γυναίκες να δικαιολογούν την άρνηση τους για σεξ με το ''όχι απόψε αγάπη μου έχω πονοκέφαλο '' αλλά οι ερωτικές επαφές έχουν χαρακτηρισθεί ότι είναι το καλύτερο ''παυσίπονο''.
Δια χειρός επιστημόνων ανακαλύφθηκε ότι ναι μεν το σεξ ανακουφίζει από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ημικρανίας αλλά η ίδια η σεξουαλική διέγερση είναι δυνατόν να προκαλέσει πονοκέφαλο.
Πότε όμως το σεξ προκαλεί πονοκέφαλο και φοβερή ημικρανία;

Η κρυμμένη φλόγα της εσωτερικής μας επανάστασης




Εδώ και αρκετά χρόνια παρατηρώ τον εαυτό μου ανάμεσα στους ανθρώπους γύρω μου, έχοντας τη βεβαιότητα πλέον πως δεν υπάρχει τίποτα που να μην γνωρίζουν. Όπου και να γυρίσω τη ματιά μου και την προσοχή μου, θα δω ή θα ακούσω κάτι που δείχνει το βαθμό αφύπνισης του παγκόσμιου «δυτικού» πληθυσμού αυτού του πλανήτη, σε πραγματικά υψηλά επίπεδα. Δείχνει, αλλά δεν είναι… Όταν πλησιάσεις πιο κοντά στον κάθε ένα από αυτούς, όλο το σκηνικό καταρρέει μέσα σε ένα φοβικό περιβάλλον γεμάτο από ερωτήσεις για την επιβίωσή τους και το μέλλον τους, χωρίς σχεδόν ίχνος από όσα με τα μανίας διαβάζουν, ακούν και συζητούνε… Γιατί; Οι λόγοι είναι αρκετοί και καλά κρυμμένοι… Κύρια όμως διότι η γνώση παραμένει αόρατη στη συνείδηση αν δεν περάσει απ τις αισθήσεις μας, αν δεν γίνει βίωμα, αν δεν μεταφραστεί σε πράξη…
  
1. Η διαφορετικότητα στην αντίληψη

Οι άνθρωποι διαχρονικά, σε ότι σχετίζεται με την αναζήτηση του βάθους της συνείδησης τους, χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες… Ένα 10% περίπου αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά από τους άλλους και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν εύκολα σε αλλαγές στη ζωή τους, ένα 80% σχεδόν δεν ασχολούνται με αυτά τα θέματα σε βάθος και άλλο ένα 10%, θεωρεί ότι ο κόσμος είναι απολύτως έτσι όπως τον αντιλαμβάνονται και άρα ο οποιοσδήποτε βρεθεί μπροστά του να λέει κάτι διαφορετικό και δυσνόητο, θεωρείται εν δυνάμει επικίνδυνος… Η πρώτη κατηγορία είναι αυτή που δημιουργεί τις αλλαγές στον κοινωνικό ιστό και η τελευταία αυτή που διατηρεί τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις με ευλαβικό και τελετουργικό τρόπο, ενώ η μεσαία προτιμά να μην ασχολείται και απλά ακολουθεί την γενική πρακτική, μη θεωρώντας ότι όλο αυτό είναι κάτι σημαντικό για το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθεί σοβαρά περισσότερο…

ΤΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩ


Το μέσα και το έξω


«Αυτό που σε μια γενιά φαίνεται ως η κορύφωση της ανθρώπινης γνώσης, συχνά θεωρείται άτοπο από την επόμενη, και αυτό που θεωρείται προκατάληψη σ’ έναν αιώνα, μπορεί να αποτελέσει τη βάση της επιστήμης στον επόμενο». (Θεόφραστος Παράκελσος)

Από το να επιτιθέμαστε στο σώμα με μεγάλες και συχνά για μεγάλο χρονικό διάστημα και με συχνά επαναλαμβανόμενες δόσεις ισχυρών φαρμάκων, που σε τελική ανάλυση ο οργανισμός εξαντλείτε από την δηλητηρίαση που προκύπτει και πλέον δεν έχει την αντοχή η την δυνατότητα να επανέλθει ξανά στο φυσιολογικό του επίπεδο. Ας δούμε το πώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί η σχέση του μέσα και του έξω και όχι μόνο, στον ανθρώπινο οργανισμό, δίνοντας μας έτσι, μια διαφορετική ερμηνεία για την διαταραχή που εμείς αποκαλούμαι ασθένεια (Αρρώστια).
Στην ομοιοπαθητική τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Μπορεί εύκολα να πείσει κάθε σκεπτόμενο, ότι οι παθήσεις των ανθρώπων δεν βασίζονται σε υλικό ερέθισμα, δηλαδή σε νοσογόνο ύλη, αλλά ότι είναι μόνο πνευματοειδούς (δυναμικές) διαταραχές της πνευματοειδούς δύναμης που ζωογονεί το σώμα του ανθρώπου (της ζωτικής αρχής, της ζωτικής δύναμης).
Η ομοιοπαθητική ξέρει, ότι θεραπεία μπορεί να επακολουθήσει μόνο με την αντίδραση της ζωτικής δύναμης στο σωστό ομοιοπαθητικό φάρμακο που λήφθηκε, θεραπεία τόσο περισσότερο βέβαιη και γρήγορη, όσο ισχυρότερη είναι η ζωτική δύναμη του ανθρώπου που έχει τη διαταραχή.

Τα έξι χρώματα της αρχαίας Αιγύπτου, και ο συμβολισμός τους




Στην αρχαία Αίγυπτο, το χρώμα ήταν ένα αναπόσπαστο τμήμα της ουσίας και της ύπαρξης όλων των πραγμάτων μέσα στη ζωή. Το κάθε χρώμα παρείχε μια ένδειξη για την ουσία ή την καρδιά του εκάστοτε θέματος που μπορεί να απασχολούσε κάποιον. Η αιγυπτιακή φράση ότι κάποιος δεν θα μπορούσε ποτέ να γνωρίσει το χρώμα των θεών, σήμαινε ότι οι θεοί για τους Αιγυπτίους ήταν μη αναγνωρίσιμοι, πέρα από κάθε ιδιότητα και ότι δεν μπορούσαν ποτέ να γίνουν εντελώς κατανοητοί.

Τα χρώματα παρείχαν ενδείξεις για τη φύση των όντων που απεικονίζονταν στα καλλιτεχνικά έργα. Για παράδειγμα, όταν απεικόνιζαν τον θεό Άμμωνα χρησιμοποιούσαν το μπλε χρώμα στο δέρμα του για να υπαινιχθούν την κοσμική πτυχή του. Το πράσινο δέρμα του θεού Όσιρι ήταν μια αναφορά στη δύναμή του πάνω στη βλάστηση και στην αναζωογονητική του δράση.

Φυσικά, η χρήση του χρώματος στην αιγυπτιακή τέχνη δεν ήταν πάντα συμβολική. Κατά την επικάλυψη των αντικειμένων, όπως και κατά την απεικόνιση μιας σειράς βοδιών για παράδειγμα, τα χρώματα κάθε ζώου εναλλάσσονταν ώστε να διαφοροποιηθεί κάθε μεμονωμένο ζώο και το οπτικό αποτέλεσμα να είναι πιο ευχάριστο.. Εκτός από αυτές τις πρακτικές περιπτώσεις όμως, είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι η αιγυπτιακή χρήση του χρώματος στην τέχνη τους ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος συμβολική.

Ο Αιγύπτιος καλλιτέχνης είχε στη διάθεσή του έξι χρώματα, συμπεριλαμβανομένης και της μελάνης για την γραφή. Αυτά τα χρώματα παράγονταν κατά ένα μεγάλο μέρος από τις ορυκτές ενώσεις και έτσι μπόρεσαν να διατηρήσουν τη δονητικότητά τους κατά τη διάρκεια των χιλιετιών. Κάθε ένα από αυτά τα χρώματα είχε μια εγγενή συμβολική έννοιά, όπως παρουσιάζεται κατωτέρω. Εντούτοις, η αμφισημία της κάθε έννοιας υπάρχει και πρέπει να σημειωθεί προσεκτικά.

Στην αγάπη δεν υπάρχει κατοχή και εξουσία, (του προσώπου που αγαπάς)



Στην αγάπη δεν υπάρχει ζήλεια, (κανείς δεν είναι κτήμα σου).

Η αγάπη δεν είναι θέμα πείρας και μνήμης, (έχω ζήσει ευτυχισμένες στιγμές και επιθυμώ την επανάληψη τους).

Στην αγάπη δεν υπάρχει κατοχή και εξουσία, (του προσώπου που αγαπάς).

Η αγάπη δεν έχει σχέση με την ταύτιση και την εξάρτηση, (με όποιον αγαπάς).

Στην αγάπη δεν υπάρχει αγωνία και φόβος, (μήπως δεν σε αγαπούν).

Η αγάπη δεν είναι συμπάθεια και αισθησιακές εντυπώσεις.

Οι υπερβολές στο Facebook οδηγούν στον ψυχολόγο

Οι χρήστες μεγαλοποιούν τη ζωή τους online χωρίς να μπορούν να το διαχειριστούν αυτό στην πραγματική τους ζωή.
fbΑνησυχητικά είναι τα ευρήματα μιας νέας μελέτης που έγινε για τη χρήση των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter. Ειδικοί της μη κυβερνητικής οργάνωσης Κοινωνία της Νευροψυχοανάλυσης αναφέρουν ότι δύο στους τρεις χρήστες κοινωνικών δικτύων υπερβάλλουν στα όσα γράφουν για τους ίδιους γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων.
Τα online ψέματα

Είσαι Οραματιστής;


Βιώνετε την ζωή σας ως ένας άνθρωπος που λύνει προβλήματα ή σαν μία δημιουργική δύναμη?

Οι οραματιστές κατανοούν ότι είναι πιο ισχυρό να κινείσαι προς αυτό που θέλεις παρά να φεύγεις μακριά από αυτό που δεν θέλεις.
Επίσης κατανοούν ότι ή δημιουργία και η καταστροφή , και οι δύο αυτές δυνάμεις εξυπηρετούν κάποιο σκοπό.
Η πραγματική δημιουργία είναι να δημιουργείς κάτι από το τίποτα, από το μηδέν, και όχι απλά να διορθώνεις τα λάθη ή να βελτιώνεις ότι σου είναι δυσάρεστο.
Εάν δεν θεωρείς τον εαυτό σου δημιουργό, τότε παρατήρησε τα κάτωθι:

Με κάποιο τρόπο Μήπως?

Παράγεις, δημιουργείς, επενδύεις, σχεδιάζεις, κατοχυρώνεις, χτίζεις, επινοείς, δημιουργείς μόδα, ξεκινάς, έχεις κάποια πρωτότυπη ιδέα, ιδρύεις, κατασκευάζεις ή καταστρέφεις?

Ονειρεύεσαι και κινείσαι για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικά?
Ίσως να είναι προκλητικό για εμάς να βλέπουμε τους εαυτούς μας σαν δημιουργούς γιατί εάν η ζωή μας δεν είναι ακριβώς όπως θα την θέλαμε να είναι , μπορούμε άνετα να κατηγορήσουμε κάτι ή κάποιον για αυτό.
Το να πάρουμε την ευθύνη της ζωής μας μπορεί να είναι μία πηγή μεγάλης ελευθερίας ή ασήκωτου βάρους. Εσύ επιλέγεις!Σε προκαλώ να ζήσεις ως οραματιστής και να εξερευνήσεις τι σημαίνει να ζεις σαν ένας δημιουργός.

1ου μ.Χ. αιώνα : Βρέθηκε το αρχαιότερο ελληνικό Eυαγγέλιο

Προσωπίδα αιγυπτιακής μούμιας του 1ου αιώνα,  φτιάχθηκε με πάπυρο που περιείχε αποσπάσματα του Ευγγελίου στα ελληνικά 

Ιανουάριος 20, 2015.

Θραύσμα παπύρου που βρέθηκε σε αρχαία αιγυπτιακή  προσωπίδα μούμιας περιέχει το παλαιότερο αντίγραφο του Ευαγγελίου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.



Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι εντόπισαν το κομμάτι του παπύρου, στο οποίο είχε απόσπασμα από το Ευαγγέλιο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, ως υλικό για να φτιάξουν μια προσωπίδα σε αιγυπτιακή μούμια.

«Έχουμε ανακτήσει αρχαία κείμενα από τον πρώτο, τον δεύτερο και τον τρίτο αιώνα. Όχι μόνο χριστιανικά κείμενα, όχι μόνο βιβλικά αποσπάσματα, αλλά και κλασικά ελληνικά κείμενα και έγγραφα, εγκόσμια έγγραφα και επιστολές», δήλωσε ο CraigEvans καθηγητής των Μελετών της Καινής Διαθήκης στο Acadia Divinity Collegeόπως είπε στο Live Science.

Οι ερευνητές αναλύοντας τα κείμενα που βρέθηκαν στην προσωπίδα της μούμιας, τα αντέγραψαν προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα κείμενα  που είναι γραμμένα και ανήκουν στο Ευαγγέλιο του Μάρκου έχουν υποστεί αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.

Έτσι διαπίστωσαν ότι :

Σταυρός Στον Άρη!!



Παρακάτω είναι ένα άγαλμα σε σχήμα αρνιού. 

Ημερομηνία της ανακάλυψης: 20 του Ιανουαρίου του 2015 
Τοποθεσία της ανακάλυψης: Άρης 
Φωτογραφία URL: http://www.gigapan.com/gigapans/155263

Σε έλεγχο που έκανα σε μερικές φωτογραφίες από τον Άρη στο Mars Gigapan ανακάλυψα μερικές ενδιαφέρουσες ανωμαλίες. Ο σταυρός είναι πραγματικά σκαλισμένος πάνω σε μία 
πέτρα σχήματος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου, όμοια με μια πινακίδα στην είσοδο εκκλησίας.

Εμβόλια ελέγχου της σκέψης έχουν δοκιμαστεί ήδη σε ανυποψίαστους πολίτες!!!


¨600 στελέχη εμβολίου ελέγχου της σκέψης, σε μορφή αεροζόλ, 
που διαδόθηκαν μέσω του αέρα, της τροφής και του νερού, 
έχουν δοκιμαστεί ήδη σε ανυποψίαστους πολίτες!!!"

Αυτό ακριβώς διαβάζουμε στη σελίδα Natural Νews

Στο άρθρο του Mike Adams παρουσιάζεται έγγραφο που αποκαλύπτει πως επί 8 χρόνια επιστήμονες της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατασεύαζαν και διέσπειραν ενεργά ιικά εμβόλια που σχεδιάστηκαν για να αλλάξουν τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις, μέσωτης μόλυνσης του εγκεφάλου και την καταστολή της γενετικής έκφρασης των νευρολογικών κυττάρων. Η διασπορά αυτών των εμβολίων έχει γίνει μέσω σπρέι που διασπάρθηκαν σε μεγάλα υψόμετρα, μέσωοχημάτων οδικής κυκλοφορίας, μέσω της παροχής νερού αλλά ακόμη και μέσω του συστήματος τροφίμων.

"Όπως θα δείτε στο έγγραφο και το βίντεο παρακάτω, το εμβόλιο σχεδιάστηκε εξ αρχής για να χρησιμοποιηθεί κατά του άμαχου πληθυσμού, και 600 στελέχη των μολυσματικών ιών εξετάστηκαν σεανθρώπινα υποκείμενα. Ένας από τους φορείς μετάδοσης που αναφέρεται αξιοποιεί στέλεχος της γρίπης για να εξαπλωθεί ο ιός που μολύνει το μυαλό ως πανδημία. (!!!)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα