Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Οι 7 νόμοι του Σύμπαντος ΟΔΗΓΟΥΝ στις 3 Πύλες

Στο κείμενο Οι 7 νόμοι του Σύμπαντος και οι 3 Πύλες είδαμε μέχρι και την τρίτη αρχή.

Τώρα ας αναζητήσουμε την Τέταρτη αρχή


«Όλα είναι δυαδικά, όλα έχουν δύο πόλους. Όλα είναι ένα ζεύγος αντιθέτων, τα άκρα αγγίζονται».(Τέταρτη Αρχή) Με μία λέξη κύκλος. Εκεί που αρχίζει το ένα τελειώνει το άλλο. Υπάρχει μία κυκλική τροχιά σε κάθε τι μέσα μας. Μία μόνιμη αρμονία. Όλα μας τα όργανα έχουν μία κυκλικότητα, ένα ρυθμό, ένα τέμπο. Ο χορός που γίνεται μέσα στο σώμα μας απόλυτα αρμονικός και απόλυτα ρυθμισμένος σε αυτή την τέταρτη αρχή, μας δίνει την διαδρομή της υγείας και της αρμονίας.
 
 Πώς όμως «κόβεται» αυτή η αρμονική διαδρομή της κυκλικής επανάληψης ? Μα αντί να είναι κυκλική την κάναμε κυκλοθυμική, δηλαδή βάλαμε αγκάθια τα οποία κάνουν παρεμβολές σε αυτή την ρυθμική επανάληψη. Με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να χωρίζουμε το πάνω με το κάτω και τον κύκλο τον γεμίσαμε κόμπους οι οποίοι δεν μας επιτρέπουν αυτή την ομαλή κίνηση. 
 
Το πάνω με το κάτω που αρχίζει να δημιουργεί τη χωριστότητα είναι το κεφάλι- μυαλό το οποίο μέσα από τις σκέψεις οδηγεί σε συναισθηματικά μπλοκαρίσματα τα οποία με τη σειρά τους αρχίζουν να δημιουργούν τους φραγμούς ροής. Όλα αυτά τα συναντάμε στο σώμα μας με την πίεση στο αίμα μας, με την δύσπνοια, με τα προβλήματα στους πνεύμονες, με τα πρηξίματα στα άκρα μας. Έτσι το νευρικό μας σύστημα μέσα από τους νευρώνες του εγκεφάλου αρχίζουν να επηρεάζουν άμεσα το ορμονικό μας σύστημα. 

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ;;;

Fvto1 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Επί τεσσεράμισι σχεδόν χρόνια αυτή η χώρα έζησε ένα πρωτοφανές ολοκαύτωμα των πάντων, μια ιστορική ανθρωπιστική καταστροφή που δεν έχει κανένα προηγούμενο στην σύγχρονη ιστορία της. Χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν ή πτώχευσαν πετώντας στον δρόμο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οικογένειες διαλύθηκαν ένεκα οικονομικών προβλημάτων, νέοι επιστήμονες, η ελπίδα του έθνους, εξοριστήκαν για να βρουν αλλού καλύτερη τύχη, νοσοκομεία έκλεισαν ή κυριολεκτικά διαλύθηκαν αφήνοντας ξεκρέμαστους και χωρίς φάρμακα χιλιάδες ασθενείς, σχολές και σχολεία καταργηθήκαν ή υπολειτουργούν με άθλιες συνθήκες, πανεπιστήμια βούλιαξαν στην βρωμιά και στις ακαθαρσίες, σπίτια που κτιστήκαν με δάνεια δημοπρατηθήκαν και κυριολεκτικά πέταξαν έξω ιδιοκτήτες που δεν φαντάζονταν όταν πήραν τα δάνεια την σημερινή εξέλιξη και τέλος, τα εθνικά θέματα εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους και η χώρα έγινε το κλοτσοσκούφι των γειτόνων της ενώ φτάσαμε στο σημείο οι τουρκικές φρεγάτες να κάνουν κρουαζιέρες έξω από το Σούνιο.

Τα 10 καλύτερα βότανα στον κόσμο

Τα 10 καλύτερα βότανα στον κόσμο
 
Τα τελευταία χρόνια στρεφόμαστε όλο και περισσότερο στα βότανα, επιδιώκοντας να βρούμε μία εναλλακτική-φυσική λύση τουλάχιστον για τα ήπια προβλήματα που μας απασχολούν. Ποια όμως από όλα αυτά που κυκλοφορούν μπορούμε να εμπιστευτούμε και αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε;  
Τα βότανα χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα ακόμη για διάφορες ενδείξεις, σύμφωνα με τη λαϊκή ιατρική και τις παραδόσεις κάθε λαού και κάθε περιοχής. Ακριβώς επειδή πολλά από αυτά έχουν φανεί πολύ αποτελεσματικά, οι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί αρκετά με την ανάλυση των δραστικών τους ουσιών, αλλά και των χρήσεών τους.
Παρ’ όλα αυτά, όλοι εμείς οι απλοί καταναλωτές τους, που δεν έχουμε πάντα πρόσβαση στα επιστημονικά δεδομένα, αλλά ούτε και τη σχετική γνώση ώστε να μπορέσουμε να τα αξιολογήσουμε, κατακλυζόμαστε από ποικίλες πληροφορίες (από ειδικούς και μη) και συχνά δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε ποιες βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και τεκμηριωμένη γνώση και ποιες όχι. Για να βοηθηθούμε, στο Vita συντάξαμε με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των πλέον ειδικών μία λίστα που περιλαμβάνει κάποια από τα καλύτερα, δραστικότερα και πιο μελετημένα βότανα του κόσμου. Τα παραθέτουμε μαζί με τις επιστημονικά αποδεδειγμένες χρήσεις, αλλά και εφαρμογές τους.

Το κάρυ «εξαφανίζει» τις κακές αναμνήσεις


AD348182A645DFA3A1A634C91FDED138.jpg
  Μια ουσία που περιέχεται στο κάρυ, μπαχαρικό που κυριαρχεί στην ινδική κουζίνα, μπορεί να βοηθά στο σβήσιμο των κακών αναμνήσεων.

Μια νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ υποστηρίζει, ότι η κουρκουμίνη –μια ουσία με έντονο κίτρινο χρώμα που βρίσκεται στη ρίζα της ινδικής κουρκούμης (μπαχαρικό)- αποτρέπει την αποθήκευση νέων αναμνήσεων φόβου στον εγκέφαλο και «αφαιρεί» τις προϋπάρχουσες μνήμες φόβου. 

Οι ερευνητές ελπίζουν, ότι τα ευρήματα αυτά θα βοηθήσουν στη δημιουργία καλύτερων θεραπειών για ανθρώπους που υποφέρουν από ψυχολογικές διαταραχές.

Ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο The City University της Νέας Υόρκης εκπαίδευσαν ποντίκια έτσι ώστε να φοβούνται ένα συγκεκριμένο ήχο. Όμως διαπίστωσαν ότι όσα ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε κουρκουμίνη δεν «πάγωναν» από φόβο κάθε φορά που άκουγαν τον ήχο. Αυτό οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα, ότι ενδεχομένως η κουρκουμίνη να «διαγράφει» τις αναμνήσεις φόβου από τον εγκέφαλο.

Ολοκλήρωσε το διάβασμα του πρώτου μνημονίου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης!

xrisoxoidis

Με μια πανηγυρική ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε πως ολοκλήρωσε με επιτυχία, μέσα σε μόλις τεσσεράμισι χρόνια από την ψήφισή του στην ελληνική βουλή, όλη την ανάγνωση του πρώτου μνημονίου! 




Ακολουθεί αλογόκριτη ολόκληρη η επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών, και Δικτύων:

«Αισθάνομαι την αδήριτη ανάγκη να μοιραστώ μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, την σημερινή εκ μέρους μου ολοκλήρωση της ανάγνωσης αλλά και της εμπεριστατωμένης μελέτης του πρώτου μνημονίου που ψηφίστηκε στην ελληνική βουλή τον Μάϊο του 2010, μεταξύ άλλων, και από εμένα.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους συντρόφους μου από την μεγάλη δημοκρατική παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που στάθηκαν αρωγοί δίπλα μου  στην προσπάθεια που κατέβαλα, μέσα σε αυτά τα πολύ δύσκολα για εμένα τεσσεράμισι χρόνια.

OΡΕΙΧΑΛΚΟΣ,ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ,ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ


Θαλάσσιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σε αρχαιοελληνικό ναυάγιο το σπάνιο χυτό μέταλλο ορείχαλκος, που σύμφωνα με τον Πλάτωνα, προέρχεται από τη θρυλική πόλη της Ατλαντίδας. Οι ερευνητές εντόπισαν 39 ράβδους του συγκεκριμένου μετάλλου διάσπαρτες σε όλο τον αμμώδη πυθμένα της θάλασσας κοντά σε ένα ναυάγιο 2.600 ετών στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.


 Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε πρώτη φορά το 1988, σε ρηχά νερά περίπου 300 μέτρα στα ανοικτά των ακτών της Γέλας στη Σικελία. Ο Σεμπαστιάνο Τούσα, υπεύθυνος του τμήματος θαλάσσιων ερευνών στη Σικελία είπε στο Discovery News ότι η ανακάλυψη των ράβδων από ορείχαλκο, που για πολύ καιρό εθεωρείτο ένα μυστηριώδες μέταλλο, είναι σημαντική καθώς «τίποτα παρόμοιο δεν έχει ποτέ βρεθεί». Και πρόσθεσε: «Ξέραμε τον ορείχαλκο από τα αρχαία κείμενα και λίγα διακοσμητικά αντικείμενα»

Γιατί φυλακή





Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες μια μεταστροφή σε ανθρώπους με τους οποίους για χρόνια μοιραζόμασταν την αντίληψη της αναγκαιότητας της τιμωρίας των πρωταιτίων της πρωτοφανούς κοινωνικοοικονομικής καταστροφής που βιώνει ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια. 
 
Άνθρωποι που μιλούσανε για ελικόπτερα, σήμερα μοιάζουν συγκαταβατικοί σαν παππούδες με Alzheimer.
 
Δε λέω, είναι το ηδύ της νίκης, γλυκός κι ο λοτός της επόμενης ημέρας, μόνο που αφήνει για κουσούρι κενή μνήμη και την ιστορία μια λευκή σελίδα που δεν έχει πάνω της ίχνος αίματος. 
 
Συγχωροχάρτι σε αυτούς που εγκλημάτησαν χυδαία κατά του πληθυσμού, που έκλεψαν, ρήμαξαν, σκότωσαν έστω και έμμεσα, θα αφήσει μια πικρή γεύση στον ίδιο τον πληθυσμό και θα νομιμοποιήσει ακόμη πιο ακραίες τάσεις του.
 
Δε θα συγχωρέσει ο πληθυσμός το ΣΥΡΙΖΑ αν δώσει συγχωροχάρτια.

Η ΨΥΧΗ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ – ΜΕΡΟΣ Α’


lifehub-esotera-psychologia-16


Η μεταμόρφωση της πεταλούδας έχει εμπνεύσει πολλούς να τη χρησιμοποιήσουν ως σύμβολο για την έξοδο της ψυχής από το σώμα. Μία από τις σημασίες της αρχαιοελληνικής λέξης ψυχή ήταν η «πεταλούδα».

Η Ψυχή, η προσωποποίηση της ψυχής, ήταν η νεότερη από τις τρεις όμορφες κόρες του βασιλιά της Σικελίας.

Ο μύθος

Λέγεται ότι η Ψυχή ήταν τόσο εκπληκτικά όμορφη που επισκίαζε ακόμη και την Αφροδίτη, την θεά της ομορφιάς και του έρωτα. Άνδρες συγκεντρωνόταν από παντού για να έρθουν να τη δουν και οι βωμοί της Αφροδίτης εγκαταλείφθηκαν εντελώς, καθώς όλοι λάτρευαν τώρα την ακαταμάχητη πριγκίπισσα αντί της θεάς, φέρνοντάς της προσφορές και σκορπίζοντας λουλούδια στους δρόμους όποτε έβγαινε έξω.

Η απότομα ξεχασμένη Αφροδίτη ήταν εξαγριωμένη με την Ψυχή, ακόμα και αν το κορίτσι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για ότι συνέβαινε. Κάλεσε τον γιο της, Έρωτα (σε αυτόν τον μύθο παρουσιάζεται ως όμορφος νέος) και του έδωσε εντολή να κάνει την Ψυχή να ερωτευθεί τον κατώτερο και πιο αξιοκαταφρόνητο άνδρα που θα μπορούσε να βρει.

Στο μεταξύ η Ψυχή υπέφερε τρομακτικά από την αφοσίωση που συσσωρεύτηκε επάνω της. Τη λάτρευαν και την εγκωμίαζαν, αλλά κανένας δεν τολμούσε να την ζητήσει σε γάμο γιατί ο Έρωτας είχε δηλητηριάσει τις ψυχές των ανδρών ώστε να μην την επιθυμούν. Ενώ οι μεγαλύτερες αδερφές της έκαναν ευτυχισμένους γάμους με όμορφους πρίγκιπες, η αξιολύπητη Ψυχή καθόταν μόνη στο σπίτι, αναθεματίζοντας μυστικά την ομορφιά της. Ο πατέρας της συμβουλεύτηκε ένα μαντείο του θεού Απόλλωνα που τον καθοδήγησε να πάρει την Ψυχή, ντυμένη με νυφικό φόρεμα, σε ένα υψηλό βουνό όπου έπρεπε να περιμένει την άφιξη του γαμπρού. Σύμφωνα με τον χρησμό, αυτός θα ήταν ένας δράκος που πετούσε φωτιές και γέμιζε με τρόμο ακόμα και τους θεούς.

Πνεύμα: Ο θρόνος του κάθε έρωτα

Είναι δεδομένο ότι σε κάθε περίπτωση που χρειάζεται να αντιληφθούμε το οτιδήποτε το κάνουμε μέσω των αισθήσεών μας. Μάθαμε να χειριζόμαστε την κάθε μία από αυτές με τρόπο άξιο θαυμασμού και είμαστε πράγματι εντυπωσιακά καλοί. 

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να υπάρξουμε πλην αυτής της ικανότητας…

Εκεί όπου και εδρεύει το λάθος μας είναι στους λόγους, στις αιτίες για τις οποίες πράττουμε το λίγο ή το πολύ.

Καταλήγουμε επίσης λαθεμένα να θεωρούμε ως απάντηση σε κάθε μας δράση, την εύκολη αντίδραση αγνοώντας το βαθύτερο αίτιο. Μπορεί να μην νοιαζόμαστε κιόλας, διότι δεν γνωρίζουμε το πόσα προβλήματα θα λύναμε εάν ψάχναμε να βρούμε την αιτία που δημιούργησε τον λόγο.

Ζούμε (για πολλούς) σε έναν αιτιοκρατούμενο* κόσμο. Σε ένα κόσμο όπου το ένα αίτιο διαδέχεται το άλλο και πάει λέγοντας μέχρι να συναντήσει τον πρώτο κρίκο της αιτιοκρατικής αλυσίδας που κατόπιν άπειρων διαδρομών καταλήγει στην κοιλιά της μάνας μας. Κάποιοι λένε κι ακόμα παραπίσω. Μιλάνε λοιπόν ακόμα και για κληρονομικότητα μνήμης αλλά εμείς ας μην φτάσουμε εκεί...


Ας συμφωνήσουμε στο ότι πίσω από κάθε μας πράξη υπάρχει και μία έλξη. Ο λόγος της δράσης του εαυτού μας μπορεί κάλλιστα να είναι το -επιθυμητό- αποτέλεσμα, η υποχρέωση, ή η ασυναίσθητη-αυθόρμητη αλληλουχία απάντησης (συνδυασμός πράξεων) σε κάποιο ερέθισμα. 

Καμία διαφωνία απ’ αυτού, όμως πριν το αρχικό ερέθισμα υπήρξε η έλξη. Η προβολή στο μυαλό τού αποτελέσματος της όποιας δράσης. Η θέληση αυτού. Η (ρηχή ή βαθιά)  επιθυμία της ψυχής μας για τα οφέλη της κίνησης.

Ο πλούσιος μάγος και τα πρόβατα

 
 
«Υπάρχουν, όμως, χίλια πράγματα που εμποδίζουν τον άνθρωπο να ξυπνήσει, που τον κρατούν δέσμιο των ονείρων του. Για να δράσει συνειδητά, με την πρόθεση να ξυπνήσει, είναι απαραίτητο να γνωρίζει τη φύση των δυνάμεων που τον κρατούν σε κατάσταση ύπνου.

Πρώτα απ’όλα, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ο ύπνος, που μέσα σ’αυτόν ζει και κινείται ο άνθρωπος, δεν είναι φυσιολογικός αλλά μια ύπνωση. Ο άνθρωπος είναι υπνωτισμένος και αυτή η κατάσταση της ύπνωσης διατηρείται και ενισχύεται αδιάκοπα μέσα του. Θα λεγε κανείς ότι υπάρχουν δυνάμεις που έχουν συμφέρον να κρατήσουν τον άνθρωπο σε κατάσταση ύπνου και να τον εμποδίσουν να δει την αλήθεια και να κατανοήσει τη θέση του.

Υπάρχει μια Ανατολική ιστορία για έναν πλούσιο μάγο που είχε πολλά πρόβατα.

Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι είναι η αναζήτηση της ευχαρίστησης στα πνευματικά παζάρια

 

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η πνευματικότητα είναι να τρέχουν πίσω από κάθε λεγόμενους δασκάλους ή λεγόμενα εσωτεριστικά βιβλία και πίσω από λεγόμενα κανάλια και μέντιουμ. Αλλά η πραγματική πνευματικότητα δεν χτίζεται με τη συσσώρευση γνώσεων, απόψεων, πληροφοριών, αλλά από τη μεταμόρφωση της ζωής. Και η μεταμόρφωση της ζωής δεν μπορεί να γίνει πριν κάποιος αρχίσει να χάνει το προσωπικό συμφέρον του και να αρχίσει να εξυπηρετεί έναν μεγάλο ανθρώπινο σκοπό.

Προς το παρόν έχουμε εκατομμύρια περιπλανώμενους που πηγαίνουν από τον ένα δάσκαλο στο άλλο, από το ένα βιβλίο στο άλλο, προσπαθώντας να βρουν τροφή για το προσωπικό τους συμφέρον. Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι είναι η αναζήτηση της ευχαρίστησης στα πνευματικά παζάρια.

Υπάρχουν πολλές λεγόμενες «εσωτερικές» ή «απόκρυφες» βιβλιογραφίες στην αγορά που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τους ανθρώπους από το να αφιερώσουν τον εαυτό τους σε έναν αξιέπαινο σκοπό. Κάθε βιβλίο, δάσκαλος και σχολή γι' αυτούς είναι σαν ένα μανεκέν μόδας, συνεχώς παρουσιάζοντας στο κοινό μια "νέα" μόδα. 

Η κατάθλιψη στους άνδρες: Συμπτώματα, συνέπειες, κίνδυνοι και αντιμετώπιση

Η κατάθλιψη προσβάλλει περίπου 7% των ανδρών κάθε χρόνο.
Η κατάθλιψη είναι σοβαρή ασθένεια η οποία όμως μπορεί να αντιμετωπισθεί με επιτυχία. Μπορεί να προσβάλει οποιονδήποτε ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα ή το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

Η μη ανίχνευση και θεραπεία της κατάθλιψης οδηγεί σε σοβαρές και κάποτε τραγικές συνέπειες. Ένα σοβαρό πρόβλημα με την κατάθλιψη είναι ότι μπορεί να υπάρχει και να εξελίσσεται χωρίς όμως να γίνεται αντιληπτή από το άτομο που πάσχει, την οικογένεια του, τους φίλους του ή ακόμη τους γιατρούς του.

Οι άνδρες δύσκολα παραδέχονται ότι έχουν συμπτώματα κατάθλιψης και δεν ζητούν βοήθεια. Όμως η κατάθλιψη στους άνδρες δεν είναι σπάνια. Υπολογίζεται ότι περίπου 7% των ανδρών κάθε χρόνο προσβάλλονται από κατάθλιψη.

Η κατάθλιψη μπορεί να εκδηλωθεί με διαφορετικές μορφές όπως συμβαίνει και με τις άλλες ασθένειες. Ο αριθμός και η σοβαρότητα των συμπτωμάτων που παρουσιάζει ο κάθε ασθενής με μια μορφή κατάθλιψης μπορεί να διαφοροποιούνται διαχρονικά και δεν είναι τα ίδια από ασθενή σε ασθενή.
Τα κυριότερα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι τα ακόλουθα:

Ανταγωνισμός μεταξύ γυναικών και ορμονικές αλλαγές

Οι ορμονικές αλλαγές επηρεάζουν τη συμπεριφορά των γυναικών
Οι ορμόνες ποιο ρόλο έχουν στον ανταγωνισμό μεταξύ των γυναικών, ιδιαίτερα όσον αφορά στην επιλογή ανδρών; 

Οι επιστήμονες επισημαίνουν, ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των γυναικών για τους άντρες είναι μια πραγματικότητα, που έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Οι γυναίκες που έχουν ψηλά επίπεδα οιστρογόνων στο αίμα τους με αυξημένη γονιμότητα κατά τη διάρκεια του ορμονικού τους κύκλου, είναι ανταγωνιστικές και μειώνουν περισσότερο άλλες γυναίκες.

Στη φάση του κύκλου τους με χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και μειωμένη γονιμότητα είναι λιγότερο επικριτικές για την εμφάνιση και ελκυστικότητα άλλων γυναικών.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που έγινε στον Καναδά, που είχε ως στόχο να μελετήσει τους μηχανισμούς σεξουαλικής επιλογής για το αντίθετο φύλο στις γυναίκες. Η έρευνα συμπεριέλαβε 57 φοιτήτριες που έπρεπε να σχολιάσουν τις φωτογραφίες 35 γυναικών και 30 ανδρών.

Μια ωραία πεταλούδα...

Twitter
Μια φορά κι έναν καιρό...
...ήταν μια πεταλούδα, που τρομοκρατούσε τον πλανήτη.
Μετά απ’ αυτές τις εκλογές τίποτε δεν θα είναι ίδιο πια σε αυτήν τη χώρα.
Το ΤΕΛΟΣ τής Μεταπολίτευσης ήρθε.
Αυτό, το οποίο συμβαίνει με την Ελλάδα, είναι πρωτοφανές και τείνει να γίνει το μεγάλο μυστήριο της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας. Για κάποιον άγνωστο και μυστηριώδη λόγο η Ελλάδα εμφανίζεται σαν η "πεταλούδα", που, αν κινήσει τα "φτερά" της στο νότιο άκρο τής βαλκανικής χερσονήσου, θα γίνει το αίτιο ενός καταστρεπτικού σεισμού, που θα απειλήσει όλον τον κόσμο. Κάθε φορά που η μικρή Ελλάδα "φταρνίζεται", η παγκόσμια οικονομία "αρρωσταίνει". Η Ελλάδα καθημερινά - με βάση τα διεθνή ΜΜΕ και τις ηγεσίες των μεγάλων κρατών - είτε "απειλεί" με την ασυνέπειά της την παγκόσμια οικονομία με την απόλυτη καταστροφή είτε καλείται με τη θυσία της να τη "σώσει".

ΑΙΜΑ…ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ…ΠΟΣΟ ΑΠΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ..

Δυο λογια..για τον ρόλο του αίματος στην καθημερινότητά μας.
Κι ας ξεκινήσουμε πρώτα απο τα…
Λευκά αιμοσφαίρια (WBC)
Η πρωταρχική λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων είναι:
η καταπολέμηση των λοιμώξεων.. μέσω της επίθεσης και της καταστροφής επιβλαβών ξένων ουσιών.
Διακρίνονται σε πέντε κατηγορίες:
·         Τα Ουδετερόφιλα,
·         Τα Λεμφοκύτταρα,
·         Τα Βασεόφιλα,
·         Τα Ηωσινόφιλα Και
·         Τα Μονοκύτταρα.
Στο αίμα, οι πέντε τύποι των λευκών αιμοσφαιρίων ,είναι ¨παρόντες¨ σε σχετικά σταθερές αναλογίες, που μεταβάλλονται περιστασιακά, ανάλογα με το τί συμβαίνει στον οργανισμό.
Έτσι μια λοίμωξη μπορεί να επάξει την παραγωγή ουδετερόφιλων,σε μεγάλη συγκέντρωση ώστε να καταπολεμηθεί ο βακτηριδιακός εισβολέας.

50+1 συνταγές (αυτοβαυκαλισμού) με βασικό συστατικό την "(δήθεν) Ελπίδα" (Στη φτωχολογιά έδωσαν - τάχαμου μεγαλόψυχα - ένα και μόνο "δημοκρατικό δικαίωμα": να επιλέγει τον Εκτελεστή και, ίσως, τον τρόπο θανάτωσής της)


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος


 "Ελπίδα":


μια μεταφυσική τροφή που θεωρητικά μπορεί να δώσει φτερά.

Σαν το γνωστό ενεργειακό ποτό ένα πράμα.


Με τη διαφορά πως το δεύτερο το πιάνεις, το αισθάνεσαι...


Την "Ελπίδα" όχι...

Αντιθέτως, πιάνεις καλά τα δυό ξαδέρφια της:


την Τύχη και την Ατυχία....


Έτσι δεν ονομάζεις το "μετά", αναλόγως του πως και τι θα προκύψει στην ζωή σου;

Και τις δυό λοιπόν τις αισθάνεσαι καλά...

Αν σου κάτσει η πρώτη, πλημμυρίζεις από ηδονή....

Αν σου κάτσει η δεύτερη γεμίζεις ως τα μπούνια με οδύνη....


Ειρωνεία, ε;
Ακόμη και τα συναισθήματα που κουβαλάνε, ηχητικά και οπτικά μοιάζουν σαν ετεροθαλή αδέρφια μεταξύ τους...

Θεόδοτοι, Δαίμονες, Άνθρωποι....



 

 γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

- Λοιπόν;
- Α...καλώστονα...μας άργησες...
- Εδώ γύρω ήμουν πάντα Φάουστ...
- Δεν με λένε Φάουστ και το ξέρεις...
- Καλά...Ντόριαν τότε;
- Ούτε....κι αυτό το γνωρίζεις...
- Καλά...τότε, μήπως να σε λέω Ματίας;
- Όχι Θεόδοτε...
- Δεν με λένε Θεόδοτο ανθρωπάκο...γνωρίζεις καλά ποιός είμαι...
- Κι όμως, κι όμως...
- Είμαι ο Βασιλιάς αυτού του κόσμου ανθρωπάκο, το ξέρεις αυτό....
- Μπαα; Από πότε;
- Ω, έλα τώρα, το είπε κι ο Θεός σου...ο Υιός Του τέλος πάντων...
- Ναι, αλλά ταυτόχρονα σε έγραψε κανονικά, έτσι Θεόδοτε;
- Και μην με λές έτσι σου είπα...
- Μα δεν αμφισβητώ ότι είσαι ο Ηγεμόνας αυτού του κόσμου Θεόδοτε. Αλλά είσαι επειδή Αυτός σε διόρισε εδώ. Άρα, αυτό είναι το όνομά σου... «Δοτός» από τον Θεό...
- Μου έχουν δώσει χιλιάδες ονόματα από τα βάθη της αρχαιότητας μέχρι σήμερα.
Ποτέ όμως κάτι τέτοιο...Μην μ’ εξοργίζεις λοιπόν.

Υπάρχει Ηθική Ψήφος;


editorialΟλοένα και περισσότερο τις τελευταίες μέρες η λέξη Ηθική πρωταγωνιστεί στις διαφημιστικές καμπάνιες και στις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων. Προφέροντάς την, οι πολιτικοί, προσπαθούν να εξορκίσουν τη θεμελιώδη ασυμφωνία που υπάρχει μεταξύ ηθικής και πολιτικής όχι μόνο επειδή -επανειλημμένα όπως έχει αποδειχθεί- οι ίδιοι προβαίνουν σε ανήθικες πράξεις, αλλά κυρίως (και αυτό είναι το φιλοσοφικά ενδιαφέρον) επειδή υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που οι πολιτικές πράξεις δεν μπορούν να αξιολογηθούν ηθικά.
Το πρόβλημα αυτό δεν ισχύει μόνο για τους πολιτικούς αλλά και για τους πολίτες που καλούνται να ψηφίσουν. Για να απαντήσει κάποιος στο ερώτημα αν υπάρχει ηθική ψήφος, θα πρέπει να υφίσταται ένα πολιτικό σύστημα όπως η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, η συμμετοχική δημοκρατία ή η άμεση δημοκρατία, όπου οι συμμετέχοντες, ως πολιτικές οντότητες, θα προβαίνουν με την ψήφο τους σε μια πράξη επιλογής, φέροντας ταυτόχρονα την ευθύνη της επιλογής τους αυτής. Για έναν περίεργο λόγο, το φιλοσοφικό και γλωσσικό μας σύμπαν έχει καταστεί έτσι, ώστε η έννοια της «ευθύνης» να αποκτά διαφορετική βαρύτητα όταν προσδιορίζεται ως πολιτική ευθύνη και διαφορετική βαρύτητα όταν προσδιορίζεται ως ηθική ευθύνη.

Με ιδιωτικά τζετ πέταξαν στο Νταβός για να μιλήσουν για το… κλίμα!



Μας λένε ότι για το καλό του περιβάλλοντος, πρέπει να καταργήσουμε το Ι.Χ., να πηγαίνουμε με ποδήλατα ή ΜΜΜ, αλλά οι ίδιοι βουτάνε το ιδιωτικό τους τζετ για να “πεταχτούν” μέχρι το Νταβός για να υπερασπιστούν το κλίμα!

Μια μοίρα από περίπου 600 ιδιωτικά τζετ πέταξαν μέχρι το Νταβός της Ελβετίας αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσουν την… υπερθέρμανση του πλανήτη και άλλα θέματα, όσο το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι εν εξελίξει. Συνολικά η εναέρια κίνηση για το μήτινγκ έφτασε τις 1.700 πτήσεις!
Η εισροή των ιδιωτικών τζετ είναι τόσο μεγάλη, που οι ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις αναγκάστηκαν να ανοίξουν μια στρατιωτική αεροπορική βάση για πρώτη φορά για να απορροφήσει όλα τα σούπερ λουξ ιδιωτικά τζετ της ελίτ.
Για τις ιδιωτικές εταιρείες τζετ, όπως οι PrivateFly, NetJets και VistaJet, αυτή είναι μακράν η πιο έντονη περίοδος του έτους τους.

Το Πρόβλημα της σκέψης

(Το πρόβλημα να σκοντάφτεις στα πόδια σου)


Όποια αντίληψη κι αν έχουμε για την προέλευση και την ανάπτυξη του ανθρώπου, το μόνο βεβαιωμένο γεγονός από την ιστορία, και τις επιστήμες που την υποστηρίζουν, είναι ότι ο άνθρωπος βγήκε από το προσυνειδητό χάος εδώ και 500000 χρόνια. Αλλά μόνο τα τελευταία 50000 χρόνια έκανε πραγματική πρόοδο. Μάλιστα καθώς πλησιάζουμε προς την σύγχρονη εποχή τόσο αυξάνονται οι ρυθμοί της ανάπτυξης της ανθρώπινης νοημοσύνης. Παρόλα αυτά, στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, ακόμα μπουσουλάει μέσα στην ιστορία. Ο πολιτισμός που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα δεν είναι παρά μια αρχή, αν σκεφτούμε το «άπειρο» μέλλον μπροστά μας.
Ο άνθρωπος παρόλο που έχει μια καταγραμμένη ιστορία πολιτισμού αρκετών χιλιάδων χρόνων, δεν μπορεί να περηφανευθεί για τον πολιτισμό του. Ίσως μπορεί μόνο για την τεχνολογική ανάπτυξη. Και δεν εξετάζουμε το θέμα από μεταφυσική άποψη αλλά από καθαρά ανθρώπινη ιστορική πλευρά. Δέκα χιλιετηρίδες ιστορία κι ο άνθρωπος έχει τα ίδια πολιτικά, κοινωνικά, και οικονομικά προβλήματα που είχε και πριν 10000 χρόνια που άρχισε ουσιαστικά ο αστικός πολιτισμός με την εγκατάσταση του ανθρώπου σε μόνιμες περιοχές, πόλεις και χωριά.

Εξωγήινα Αιγυπτιακά Τεχνουργήματα Ανακαλύφθηκαν Στην Ιερουσαλήμ

κειμήλια

Σε μια ακόμη συγκλονιστική ανακάλυψη, Αιγυπτιακά λείψανα ανακαλύφθηκαν στην Ιερουσαλήμ, που θα μπορούσαν κάλλιστα να ξαναγράψουν την Αιγυπτιακή ιστορία. Τα ευρήματα, που ανακαλύφθηκαν σε ένα πρώην σπίτι του Sir William Petrie στην Ιερουσαλήμ, υποτίθεται ότι παρελήφθησαν από εκπροσώπους του Μουσείου Ροκφέλερ, λίγο μετά την γνωστοποίηση της ανακάλυψης.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον αυτό το περιστατικό, είναι η σύνδεση των Rockefeller με αυτά τα αντικείμενα που είναι κρυμμένα για τόσο πολύ καιρό.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Κι έφτασε πάλι η ώρα. Η στιγμή του γίγαντα. Του βαθύτατου γνώστη των cds, του psi και των λοιπών αρχικών, που δεν τα θυμάμαι τώρα. Η στιγμή του ενός και μοναδικού, μετά τον περιούσιο βάσει Παλαιάς Διαθήκης, λαού της οικουμένης, που έχει φέρει την Ελλάδα στον ομφαλό του σύμπαντος. Του αποκλειστικού κληρονόμου των πέντε νεκρών της Αμφίπολης, τα μέχρι τώρα, αφού μάλλον υπάρχουν κι άλλοι.
Ήρθε το κρίσιμο λεπτό της ψήφου. Αυτό το λεπτό, που βάσει οικονομικών δεδομένων και προγραμμάτων, το βλέπω να γίνεται όλο και πιο συχνό. Ψηφιακό σαν δευτερόλεπτο. Σκέψης, κρίσης κι  απόφασης για την επιλογή του κατάλληλου υπηρέτη. Του πολιτικού υπηρέτη του άρχοντα του καφενέ και της αενάου φωνής του Νίκου Οικονομόπουλου ή άντε και του Βέρτη ή της Πάολας.
Τρέμει το σύμπαν. Οι Έλληνες προσέρχονται στας διαφανείς κάλπας. Καλπάζουν ίνα διατηρηθεί το δικαίωμα της ψήφου σε πάντα μακάριο τω πνεύματι. Και ταυτόχρονα, τρέμουν όλα τα ΑΕΠ του πλανήτη. Όλων των δήθεν υπερδυνάμεων, που μας το παίζουν ανάπτυξη. Αν τυπώναμε κι εμείς χρήμα – κατά την Ραχήλ – θα σού ΄λεγα κι εγώ πού θα ήμασταν.
Αλλά δεν πειράζει. Αρκεί που είμαι πολύ χαρούμενος. Αρκεί που απολαμβάνω τις λίγες στιγμές που έχω την ελληνική υπηκοότητα. Διότι αισθάνομαι υπέρτατος, κατά το ρητό : Φωνή λαού, οργή Θεού. Χαίρομαι που ανήκω στην φωνή από την μιά, και στο θυμοειδές του Πλάστη από την άλλη. Χάιρομαι που ο Θεός, κατάργησε τις παλιές μονοκρατορίες παλιά, και μου έφερε την ισότητα της ψήφου. Τώρα, γιατί η οργή του λαού δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει, είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, για την οποίαν το παρόν πόνημα, δεν θα ήθελε ιμπεριαλιστικής επεκτάσεως.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα