Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μια εικόνα πάντα! Όχι αυτή της άρνησης του προβλήματος, αλλά αυτή της προβολής της λύσης!

 

 Το αντίδοτο μιας υπόθεσης, είναι η γνώση του θέματος. Αν δεν γνωρίζεις, αλλά απλά νομίζεις, μην φέρεσαι απόλυτα. Αύριο, θα κλιθείς να εξηγήσεις γι αυτήν σου την υπόθεση, και αλίμονο αν έχεις πέσει έξω! Έχε άποψη λοιπόν και όχι εμμονή.

Το αντίδοτο στο φόβο, είναι η δράση. Ο φόβος, παραλύει. Η δράση, φέρνει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ζήσε σε δράση, έστω και αν φοβάσαι. Και δράσε τώρα, όχι από αύριο. Μην αφήσεις δευτερόλεπτο ανεκμετάλλευτο. Δεν θα βρει χώρο έτσι ο φόβος για να μπει.

Βασίλης Λεβέντης: Τώρα αρχίζουμε!

Βασίλης Λεβέντης
Με μεγάλη ικανοποίηση ο Βασίλης Λεβέντης δέχτηκε το αποτέλεσμα των εκλογών.
Να γίνει «η σπίθα φλόγα» ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντηςλίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων που τους δίνουν ποσοστό 1,84% (σ.σ. στις 22:20) και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα πίσω από το ΚΙΔΗΣΟ που δεν μπαίνει στη Βουλή.

Το διαδίκτυο κηδεύει τη ΝΔ και τρολάρει με τρέλα τον Άδωνι (σατιρικές εικόνες)


ekloges-1

Λίγες ώρες μετά τα πρώτα Exit Poll και αποτελέσματα, που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με τεράστια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία και το διαδίκτυο…

οργιάζει.
Ήδη οι πρώτες σατιρικές εικόνες με ατάκες και χιουμοριστικά μοντάζ, σε σχέση πάντα με το αποτέλεσμα των εκλογών, έχουν αρχίσει να γίνονται share και retweet με μεγάλη επιτυχία.
Από κηδειόχαρτα της Νέας Δημοκρατίας (παλιά πολιτική παράδοση τα κηδειόχαρτα) μέχρι θανατηφόρα… selfie, οι blogger σχολιάζουν με τον δικό τους ξεχωριστό και καυστικό τρόπο.
Δείτε μερικές από τις εικόνες που κυκλοφορούν και συλλέξαμε σε μια γρήγορη αναζήτηση:

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ... «Οι Ελληνες έδωσαν κλωτσιά στη Μέρκελ»

Ένα σκίτσο που δείχνει ένα πόδι «ντυμένο» με την ελληνική σημαία να κλωτσάει τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ γνωρίζει ιδιαίτερη αποδοχή τις τελευταίες ώρες στα social media και όχι μόνο μεταξύ των ελλήνων χρηστών.

«Οι Ελληνες έδωσαν κλωτσιά στη Μέρκελ»

Σκληρή μάχη στα Δωδεκάνησα-"Κινδυνεύει" η Ιατρίδη

Σκληρή μάχη στα Δωδεκάνησα-Κινδυνεύει η Ιατρίδη
Μάχη ψήφο με ψήφο δίνουν τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίαςστα Δωδεκάνησα. Μέχρι στιγμής

Ταπείνωσε ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλο ο Βασίλης Λεβέντης στην Α' Θεσσαλονίκης



leukos-pyrgos
Του Στρατή Μαζίδη

Ταπείνωση μεγατόνων για το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Α’ Θεσσαλονίκης από το Βασίλη Λεβέντη και την Ενωση Κεντρώων.

Σε 651 από τα 816 εκλογικά τμήματα, ήτοι 79,78%, η Ενωση Κεντρώων βρίσκεται στην 7η θέση με 5,13% και 14.289 ψήφους ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 4,07% και 11.356.

Δίκαιος εξευτελισμός του ΠΑΣΟΚ, ορισμός της ταπείνωσης για τον υπερφίαλο αρχηγό του, τον Ευάγγελο Βενιζέλο που ήταν υποψήφιος στην περιφέρεια αυτή.

Μετά από 92 χρόνια Βουλή χωρίς εκπρόσωπο της οικογένειας Παπανδρέου

Μετά από 92 χρόνια Βουλή χωρίς εκπρόσωπο της οικογένειας Παπανδρέου

Μετά από 92 χρόνια - και με εξαίρεση φυσικά την εφτάχρονη χούντα όπου δεν υπήρχε κοινοβούλιο - θα έχουμε Βουλή χωρίς εκπρόσωπο της οικογένειας Παπανδρέου. 

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο πατέρας του Ανδρέα εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου το 1923 και από τότε εκλεγόταν συνεχώς έως και το 1967. 

Κλείνω τα αφτιά, κλείνω τα μάτια


«Σώπα», είναι μία φράση ή κάπως έτσι προσπαθούμε να αποτρέψουμε τον συνομιλητή μας να μας εκδηλώσει έναν του πόνο.
Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να τον σταματήσουμε και κάπου εκεί αντί να τον ακούμε, θα αρχίσουμε να του παραθέτουμε δικά μας προβλήματα. Σε εκείνο το σημείο είναι που κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να του εξηγήσουμε ότι το δικό του πρόβλημα δεν είναι τίποτε μπροστά στο δικό μας. Έτσι οι γέφυρες επικοινωνίας υπάρχουν πάντα με κενά που τα μεγαλώνουμε όσο περνά ο καιρός.

Σπάνιο είναι να επιτρέψει κάποιος στον άνθρωπό του να βγάλει όλα τα κομμάτια πόνου, φόβου που τον απασχολούν και αυτό γιατί εκείνη τη στιγμή εμείς το παίρνουμε προσωπικά. Έτσι την έκκληση του ανθρώπου μας που έχει ανάγκη να μιλήσει, δεν θα την καταλάβουμε και θα επιλέξουμε το φιμώνω.
Ενώ παράλληλα παρόλο που έχουμε ακούσει ένα μικρό απόσπασμα του πόνου, θα αρχίσουμε να του παραθέτουμε τι θα κάναμε εμείς στην θέση του ή πως λειτουργήσαμε εμείς στη θέση του. Μα δεν πήγαμε ποτέ στη θέση του, γιατί πολύ απλά, δεν μπορούμε να πάμε στη θέση του. Όχι γιατί δεν το θέλουμε, αλλά γιατί είναι αδύνατο.

ΠΟΙΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ;



Την αλήθεια την ορίζει αυτός ο άνθρωπος η ομάδα ανθρώπων, που ελέγχει την εξουσία.

Ανέκαθεν την ιστορία την γράφει ο εκάστοτε ισχυρός, με τον εκάστοτε πολιτισμό του κάθε ισχυρού. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στα πάντα γύρω μας, όπου ο πλούσιος εκμεταλλεύεται τον φτωχό σαν δικό του σκλάβο, μέσα από την ανάγκη του για επιβίωση.

Αυτή η ομάδα των ανθρώπων που ελέγχει τον κόσμο μέσω της εξουσίας και του πλούτου, για να διατηρήσει την εξουσία που της δόθηκε, από την αναγκαστική ίδρυση των κοινωνιών των ανθρώπων, σε πόλεις κράτη στην αρχή, και στην συνέχεια σε λαούς κράτη, επέβαλλε τον ανάλογο πολιτισμό, σύμφωνα με την αντίληψη και τον τρόπο σκέψης και επιθυμιών, από τα ανάλογα πάθη και συναισθήματα που κουβαλούσε πάνω στο κεφάλι τους η ομάδα που κρίθηκε να διοικεί την ανάλογη κοινωνία.

Έτσι, όταν επικρατούσαν τα Ελληνικά ιδεώδη στην αρχαία Ελλάδα, αυτό συνέβη διότι οι άνθρωποι ήταν δίκαιοι, αγαπώντες τον λαό, και προσπαθούσαν να κατανοήσουν τον θεό, μέσα από την αρμονία που φέρει την ευτυχία, αλλά και την κατανόηση του αληθινού μέσα από την αναζήτηση, ανακουφίζοντας την σκέψη.

Τσίπρας: Παρελθόν η Τρόικα – Ούτε υποταγή ούτε ρήξη

Τσίπρας: Παρελθόν η Τρόικα – Ούτε υποταγή ούτε ρήξη

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας, της δημιουργίας, του πολιτισμού. Η Ελλάδα που αγωνίζεται, που ελπίζει, που ζητά χώρο και χρόνο για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητη τη λαϊκή εντολή και διαμήνυσε ότι οι πολίτες, με την ψήφο τους, είπαν τέλος στη λιτότητα και έστειλαν την τρόικα στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τους λαούς της Ευρώπης με τον ελληνικό.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε, θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας και διευκρινίζοντας ότι το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, θα είναι «ούτε ρήξη ούτε υποταγή».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα