Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η αμφίεση Βαρουφάκη και το αγγλικό… φλέγμα



Θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχει γίνει, μεταξύ των άλλων, και η ενδυματολογική αμφίεση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος προτιμά να εμανίζεται και να προκαλεί ως ρόκ στάρ στις συναντήσεις που έχει με ξένους παράγοντες.
Αφορμή το σχόλιο του Guardian για την αμφίεση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στη συνάντηση που είχε με το βρετανό  ομόλογό του κ. Τζορτζ Όσμπορν. Ο κ. Βαρουφάκης «έσκασε μύτη» – για να μεταχειριστούμε μία ανάλογημε την αμφίεση  έκφραση -,  με ένα δερμάτινο πανωφόρι, το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και τα χέρια στις τσέπες. 
Με αυτό το look ο Βαρουφάκης πήγε την Ντάουνινγκ Στριτ στην εποχή που ο Σον Ράιντερ τραγουδούσε με τους Black Grape «It’s Great When You’re Straight … Yeah», το 1995, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Και αυτό είναι ίσως το πιο επιεικές σχόλιο που κάνει.

Καθαρίστε το συκώτι σας μέσα σε 4 ημέρες!

εδώ-είναι-πώς-να-καθαρίσει-σας-ήπατος-εντός-4-ημέρες
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τον απλούστερο τρόπο για το πώς να πραγματοποιήσετε αποτοξίνωση και να καθαρίσετε το συκώτι σας.

Η κατανάλωση σταφιδών είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να καθαρίσει το συκώτι σας.
Το ήπαρ αποτελεί το βιοχημικό εργαστήριο του οργανισμού μας και είναι υπεύθυνο για την αποσύνθεση των τοξινών που παράγονται στο σώμα.

Εκτός από το αλκοόλ, ορισμένα φάρμακα, η κακή διατροφή και οι βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υγεία μας.

Πώς να προετοιμάσετε το φάρμακο για τον καθαρισμό του ήπατος;

Ο Μπλοφατζής

Καθοριστικές κρίνονται οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, αφού ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι από τώρα και στο εξής θα γράφει το όνομά του με τρία γάμα, τέσσερα άλφα και εικοσιοκτώ σίγμα, ενώ θα πηγαίνει σε όλες τις κρίσιμες συναντήσεις με ανοιχτή ρόμπα και χνουδωτές παντόφλες.

Σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι τόσο cool που κάνει τον The Dude από το Big Lebowski να μοιάζει με καλόγρια.

Νομίζατε ότι θα γράψω για τις δηλώσεις στήριξης προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ε; Χα! Σας την έσκασα. 

Και τώρα νομίζετε ότι δε θα γράψω για τις δηλώσεις στήριξης προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ε; Χα! Σας την ξαναέσκασα. 

Ποιος είναι cool τώρα, Γιάνη Βαρουφάκη;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Δεν είναι ότι δεν Θέλω, είναι που Φοβάμαι


Φανταστείτε ένα παιδί να τρέχει με λαχτάρα προς τη μητέρα του (*) καθώς εκείνη επιστρέφει από έναν αποχωρισμό. Της απλώνει τα χέρια να το πάρει αγκαλιά, αλλά μόλις βρεθεί στην αγκαλιά της, παλεύει θυμωμένα να το αφήσει κάτω. Μετά, πάει και στέκεται λίγο παράμερα κοιτάζοντάς την στενοχωρημένα [1].

Το παιδί αυτό μεγαλώνοντας θα υιοθετήσει ένα φοβικό στυλ στον τρόπο που σχετίζεται, δηλαδή ένα ακανόνιστο μείγμα έντονης ανάγκης να προσκολληθεί στους άλλους και εξίσου έντονης ανάγκης να τους αποφύγει την ίδια στιγμή [2].

Ακούγεται παράξενη συμπεριφορά αλλά στην πραγματικότητα είναι η μόνη λογική συμπεριφορά μπροστά σε μια αγκαλιά που γίνεται συγχρόνως αντιληπτή ως επιθυμητή και επικίνδυνη. Είναι η μόνη δυνατή απόκριση όταν η λύση στο φόβο είναι η επαφή με εκείνον που προκαλεί το φόβο.

Από τα τρία ανασφαλή στυλ δεσμού (**), το φοβικό είναι το πιο δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί.
Τα διπλά μηνύματα που στέλνει ο «φοβικός» ξεγελούν και παραπλανούν: Είναι εύκολο να τον μπερδέψεις για «απορριπτικό» αν σου διαφύγει ο φόβος πίσω από την απομάκρυνσή του και είναι το ίδιο εύκολο να τον περάσεις για «υπερεμπλεκόμενο» αν δεν διακρίνεις το δισταγμό πίσω από το πλησίασμά του.

* Ή τον πατέρα του.
** Απορριπτικόυπερεμπλεκόμενο και φοβικό στυλ δεσμού [3].

ΕΧΩ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ 

Ο μύθος του στρες από τη νέα τεχνολογία

Ανάμεσα στις μεγάλες αποφάσεις που ελήφθησαν επ’ ευκαιρία της έναρξης του νέου έτους και αναρτήθηκαν στο Twitter, η απόφαση «απογαλακτισμού» και απόστασης από την τεχνολογία βρίσκεται στην τρίτη θέση, μετά την απόφαση για δίαιτα και για διακοπή του καπνίσματος.
winterΌπως το τηλέφωνο διευκόλυνε τη διατήρηση των διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά ούτε τις υποκατέστησε ούτε και τις κατέστρεψε, έτσι και η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα εργαλείο για να αυξήσει και να ενισχύσει τις ανθρώπινες σχέσεις που ήδη έχουμε.
Ο κόσμος στρέφεται για βοήθεια στα κέντρα ψηφιακής αποτοξίνωσης, ενώ πληθαίνουν τα υπνοδωμάτια χωρίς οθόνες όπως εξάλλου και οι εφαρμογές που επιβάλλουν  να  σβήσεις για κάποιες ώρες το κινητό τηλέφωνο.
Ολα αυτά αποτελούν απάντηση στην επικρατούσα πεποίθηση ότι η ψηφιακή τεχνολογία, η λήψη υπερβολικών ηλεκτρονικών επιστολών και οι φωτογραφίες των φίλων στο Instagram, που πάντα προκαλούν φθόνο, μας αρρωσταίνουν και μας στρεσάρουν.

Πώς να καταναλώσετε το υγιέστερο φάρμακο στον κόσμο, το σκόρδο... και να αποφύγετε τη δυσάρεστη μυρωδιά του!

πώς-να-κατανάλωση-κόσμους-υγιέστερα-συστατικό-σκόρδο-και-Αποφύγετε-του-δυσάρεστη οσμή-

Το σκόρδο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο υγιεινών συστατικών με τις καλύτερες ιδιότητες για την υγεία. 

Σε όλες τις χώρες και σε όλες τις ηπείρους, το σκόρδο θεωρείται ως ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο. Όμως, λόγω της μυρωδιάς του, πολλοί δεν το χρησιμοποιούν στη διατροφή. 

Το σκόρδο είναι πιο υγιεινό, όταν χρησιμοποιείται φρέσκο.

Θυμηθείτε να το θρυμματίσετε ή να το ψιλοκόψετε και αφήστε το για μερικά λεπτά προκειμένου να δημιουργηθεί η χημική του ένωση, allicine.
 Αυτό το λαχανικό είναι  πιο υγιεινό, όταν παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο, αλλά επίσης, και η  μυρωδιά του είναι ισχυρότερη.

Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το φρέσκο ​​σκόρδο και να αποφευχθεί η δυσάρεστη και έντονη μυρωδιά του. 

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και  ξεκινήστε με αυτό το απλό και καλό φάρμακο για την υγεία, ακόμη και σήμερα.

Συνταγή για θεραπεία καρδιακών προβλημάτων και προστασία από τον καρκίνο

συνταγή-για-θεραπεία-καρδιάς προβλήματα-και-καρκίνος προστασίας
Αυτή η θεραπεία έχει τριπλή δράση:
  1. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγωγή καρδιακών παθήσεων ή στηθάγχης
  2. Μειώνει το επίπεδο της κακής χοληστερόλης
  3. Δρα ως προληπτικό κατά του καρκίνου.
Εάν καταναλώνετε αυτό το φάρμακο για κάποιο διάστημα δεν θα ενοχλείστε από κάθε είδους ογκολογικές παθήσεις.

Συστατικά που απαιτούνται:

Χυμός τριών συστατικών προλαμβάνει τον καρκίνο, θεραπεύει νεφρικά προβλήματα και άλλες ασθένειες

Ένα από τα τρία συστατικά που χρειάζεστε είναι επίσης διαθέσιμο και το χειμώνα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης.

Το τεύτλο έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, είναι γεμάτο με καροτενοειδή και φολικό οξύ. Πρόκειται για μία ρίζα λαχανικού με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, την πρόωρη γήρανση και τις ασθένειες.
Αυτό-τριών συστατικών χυμούς αποτρέπει-καρκίνο-κεράσματα-νεφρού-προβλήματα-και-άλλες-ασθένειες

Ανακατεύουμε το παντζάρι και το βάζουμε σε ένα ποτήρι.


 Το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο, στη συνέχεια, προσθέτουμε το καρότο και τον χυμό μήλου.

Ποιες γυναίκες προσποιούνται οργασμό; Όλες οι αιτίες

Έστω και για μια φορά στη ζωή τους όλες οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό ενώ ένα ποσοστό που αγγίζει το 65% των γυναικών  δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι υποκρίνονται συστηματικά κατα τη διάρκεια των ερωτικών επαφών τους.
Πρόσφατη αμερικάνικη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine τεκμηρίωσε ότι μόνο το 28% των γυναικών παραδέχονται  ότι μπορούν να φτάσουν σε οργασμό μόνο μέσω του σεξ.
 
Το υπόλοιπο ποσοστό  παραδέχεται ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζονται βοήθεια είτε από τον ίδιο το σύντροφο τους είτε από ένα ερωτικό βοήθημα.
 
Όμως γιατί οι γυναίκες προσποιούνται ψεύτικο οργασμό;

Κάντε το μόνοι σας: Φυσικό Botox Από Μόνο 3 Συστατικά

Ο χρόνος περνά και τα πρώτα σημάδια γήρανσης και κούρασης έχουν ήδη εμφανιστεί στο πρόσωπό σας. Αντί να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία για κρέμες αντι-γήρανσης, χρησιμοποιήστε κάποια φυσικά συστατικά για να κάνετε τη δική σας μάσκα.
Τα συστατικά που χρειάζεστε είναι όλα φυσικά, εύκολα διαθέσιμα και σούπερ-φθηνά, δίνοντάς σας τον καλύτερο συνδυασμό για το δέρμα σας.
make-it-yourself-φυσικά-Botox-από-μόνο-3-συστατικών

Συστατικά: 
Σας συνιστούμε αυτό το φυσικό botox , απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες:

  • 1 κουταλιά της σούπας sour cream
  • 5 κουταλιές της σούπας χυμό καρότου
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
Προετοιμασία:

Αναμίξτε προσεκτικά 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο σε μισό ποτήρι νερό. Προσθέστε 100 ml βραστό νερό και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει σε ένα ομοιογενές μείγμα.

Λάδι Σκόρδου, το τέλειο φάρμακο! Πως να το παρασκευάσετε!

Αυτό-σκόρδο-λάδι-είναι-ο-τέλειο-θεραπεία-εδώ-είναι-πώς-να-προετοιμασία-it
Καθαρίστε ένα μεσαίου μεγέθους σκόρδο. Κατόπιν λιώστε το. Βεβαιωθείτε ότι έχετε παρασκευάσει πολτώδες μείγμα. Μεταφέρετε τον πολτό σε ένα καθαρό βάζο. Στη συνέχεια ροσθέστε ένα φλιτζάνι ακατέργαστο ηλιέλαιο στο βάζο.Αποθηκεύστε το βάζο στο ψυγείο για 12 ώρες.

Η μακριά κόμη ως σύμβολο δύναμης και πνευματικότητας.



Τα μακριά μαλλιά είναι από παλιά ένα κοινό  σύμβολο  δύναμης και πνευματικότητας. Σύμβολο πνευματικότητας καθώς όλοι οι φωτισμένοι άνθρωποι από την αρχαιότητα έως σήμερα είχαν μακριά κόμη. Από τον Ιησού έως  τους   Ινδούς  γιόγκι, αλλά και  τους Ορθόδοξους μας ιερείς και ασκητές ακόμη και σήμερα.

Σύμβολο δύναμης σύμφωνα με την ιστορία του ο Σαμψών  όταν αυτός έχασε τη δύναμή του με την απώλεια των μαλλιών του.  Μακριά μαλλιά είχαν και οι Σπαρτιάτες. Μας  σώζεται το παρακάτω περιστατικό : 

“Κάποτε στη Ρόδο που είχε επισκεφτεί ως μέλος των Σπαρτιατών Πρέσβεων, σε μια προσπάθεια ένωσης των ελληνικών Δυνάμεων ξηράς και θαλάσσης προ της επικείμενης επέλασης του Ξέρξη, συνάντησε απόσπασμα του αυτοκρατορικού Στόλου των Περσών υπό ένα Αιγύπτιο αρχηγό της ναυτικής μοίρας, ονόματι Ψαμίτυχο. Αντάλλαξαν πληροφορίες και δώρα, ενώ ο Αιγύπτιος τον ρώτησε γιατί οι Σπαρτιάτες έχουν τόσο μακριά μαλλιά (κώμη). Ο Διηνέκης τότε του είπε: "Διότι, κανένα άλλο στολίδι (εκτός από την κώμη) δεν κάνει έναν ωραίο άντρα ωραιότερο και έναν άσχημο άνδρα... τρομακτικότερο!!! Άσε που είναι και..τζάμπα !!!

Πώς να ανακουφιστείτε από το στρες σε 10 λεπτά ή λιγότερο!

Πώς να ανακουφίσει την πίεση σε 10 λεπτά ή λιγότερο

Εντάξει, είστε υπό μεγάλη πίεση. Ίσως είναι η εργασία σας, το απαιτητικό αφεντικό σας, η πεθερά σας, τα χρήματα, η υγεία σας - και η λίστα συνεχίζεται. Όποιος και αν είναι ο λόγος, η αποσυμπίεση από το στρες είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας. Δεν έχετε χρόνο για ένα τρέξιμο 5 μιλίων ή μια ώρα στο γυμναστήριο; Δοκιμάστε τα παρακάτω για να απαλλαγείτε από το στρες μέσα σε λίγα λεπτά:

Γιατί θέλω το σκυλί μου να πεθάνει γρήγορα

Γιατί θέλετε το σκυλί μου να πεθάνει γρήγορα

Ένας μεγάλος αριθμός φίλων μου έχουν πει αντίο στα αγαπημένα σκυλιά τους τον τελευταίο καιρό, οι περισσότεροι από αυτούς με σχεδόν καμία προειδοποίηση. Ο Fido ανακτά μια μπάλα και κουνάει την ουρά του το βράδυ, και το επόμενο πρωί δεν μπορεί να κινηθεί και αφήνει την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα.

Πώς να ληστέψουμε μια τράπεζα


Πώς να ληστέψουμε μια τράπεζα
Πώς να ληστέψουμε μια τράπεζα από μέσα
William Black: How to rob a bank (from the inside, that is)
Στο σημερινό μάθημα μαγειρικής θα μάθουμε πώς να ληστέψουμε μια τράπεζα, από μέσα. Είναι προφανές ότι το κοινό χρειάζεται καθοδήγηση, επειδή κατά μέσο όρο, τα κέρδη από ληστείες τραπεζών ανέρχονται μόνο σε 7.500 δολάρια. Ερασιτέχνες ληστές που δε γνωρίζουν τίποτα για το πώς να «μαγειρέψουν» τα βιβλία.
0:29 Οι άνθρωποι που γνωρίζουν, φυσικά, διοικούν τις μεγαλύτερες τράπεζες μας και πρόσφατα μας κόστισαν πάνω από 11 τρις δολάρια. Έτσι φαίνονται τα 11 τρισεκατομμύρια. Πόσα μηδενικά είναι αυτά; Μας κόστισαν επίσης, πάνω από 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
0:48 Το καθήκον μας είναι να εκπαιδευτούμε ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε γιατί έχουμε αυτές τις επαναλαμβανόμενες, εντεινόμενες οικονομικές κρίσεις και πώς θα μπορέσουμε να τις αποτρέψουμε στο μέλλον. Η απάντηση είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε την επιδημία της ελεγκτικής απάτης. Η ελεγκτική απάτη συμβαίνει όταν αυτοί που ελέγχουν, συνήθως ένας Διευθύνων Σύμβουλος, ένα φαινομενικά νόμιμο πρόσωπο, την χρησιμοποιεί ως μέσον εξαπάτησης. Αυτά είναι τα όπλα μαζικής καταστροφής στον χρηματοοικονομικό κόσμο.

Μ. Ιγνατίου: Μεγάλη στήριξη από Ομπάμα, άλλος όμως πληρώνει

Η δήλωση του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για την Ελλάδα και την κρίση χρέους, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο CNN, έχει ιστορική σημασία. Και έγινε στην πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Έχει εκλεχθεί μία νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, με συγκρουσιακή μάλιστα διάθεση, η οποία την ίδια στιγμή -έστω και αν δεν το παραδέχεται- γνωρίζει πως τα περιθώρια για τις διαπραγματεύσεις που επιδιώκει με αγωνία είναι στενά και αγγίζουν τα όρια του κινδύνου. Επίσης, η παγκόσμια κοινότητα αντιλαμβάνεται ευτυχώς, έστω και αργά, πως τα όρια μας, τα όρια των πολιτών έφτασαν στο κόκκινο. Έτσι απλά το λέω: δεν μπορούμε άλλο.

Ο Αμερικανός ηγέτης έκανε σήμερα επιλογή, η οποία δεν έχει τόσο σχέση με την Ελλάδα και το πρόβλημα της αυτό καθ’ αυτό, αλλά με τη Γερμανία. Εξηγώντας, για μία ακόμη φορά το σύνθημά του, «Ναι στην Ανάπτυξη, Όχι στη Λιτότητα» στόχευσε την Καγκελάριο Μέρκελ, η οποία έχει διαμετρικά αντίθετη άποψη.

Πιστεύει στη λιτότητα και στην τιμωρία των λαών, και ειδικά του ελληνικού. Ας μην έχουμε αμφιβολία γι’ αυτό, διότι η συνέχιση για πέμπτη χρονιά αυτών των απαράδεκτων και αβάστακτων μέτρων, ξέφυγε από τον δήθεν στόχο της διόρθωσης της οικονομίας και κατάντησε συνεχιζόμενη τιμωρία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Λευκάνετε τα δόντια σας φυσικά σε 3 λεπτά (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Κουρκούμη

Η σκόνη Κουρκουμά δεν είναι μόνο αποτελεσματική για την λεύκανση του δέρματος σας - μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε για να λευκάνετε τα δόντια σας. 

Εδώ είναι μια σύντομη επεξήγηση του βίντεο που ακολουθεί:

Συστατικά:
  • 4 κουταλιές της σούπας σκόνη από ρίζα κουρκουμά (οργανική)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (οργανικά)
Οδηγίες:

Το κλειδί της δημιουργίας...Ζήσε με Πάθος!



Κάτι απλά που μπορείς να επαναλαμβάνεις καθημερινά για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου…

 Η ευγνωμοσύνη σου δίνει πρόσβαση στη δύναμη, τη σοφία, τη δημιουργικότητα του σύμπαντος. Deepak Chopra

 Σκέψου τώρα κάτι που θέλεις αλλά δεν έχεις. Ίσως είναι τα χρήματα ή μια συντροφική σχέση ή ένα αμάξι ή μια δουλειά ή την κοινωνική καταξίωση ή την αποδοχή ή το τέλειο κορμί ή τα παιδιά ή χρόνο με τον αγαπημένο σου ή υγεία ή ένα καινούργιο παιχνίδι. Ό,τι και να σου λείπει σκέψου το για μια στιγμή.
Τώρα παρατήρησε πως νιώθεις. Φαντάζομαι όχι και πολύ ωραία, σωστά; Μπορεί να νιώθεις άγχος, κενό, μόνος, φόβο, λυπημένος, απογοητευμένος, πικραμένος…
Γνωρίζεις τι κάνουν αυτά τα συναισθήματα σε εσένα; Σε αποδυναμώνουν. Όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε αυτά «που δεν έχεις» ή ακόμη καλύτερα «στο φόβο αυτών που δεν έχεις ή τη δυστυχία του να μη τα έχεις». Εάν δεν το έχεις τώρα, μπορεί να νιώθεις φόβο ότι δε θα το αποκτήσεις ποτέ. Ή μπορεί να νιώθεις δυστυχισμένος μέχρι να το αποκτήσεις. Μπορεί να σκέφτεσαι πως η ζωή θα είναι εξαιρετική όταν το αποκτήσεις.

Δεν μπορείς να πας σε νέους Τόπους, όταν φοβάσαι να ξεστρατίσεις από τους παλιούς Δρόμους…

Το να βλέπεις τον Κόσμο με άλλα μάτια, σημαίνει πως τον Κόσμο κοιτάζει ένας άλλος Εαυτός.
Γνωρίζεις πως Αυτός είναι αναβαθμισμένος από τον προηγούμενο, όταν το Μάτι μπορεί να βλέπει πράγματα μέχρι πριν «αόρατα»…

Το φαινόμενο του "σώματος του κολυμβητή"



Όταν ο δοκιμιογράφος και χρηματιστής Νασσίμ Τάλεμπ πήρε τη μεγάλη απόφαση να απαλλαγεί από το επίμονο, περιττό βάρος του, σκέφτηκε τα πιο διαφορετικά σπορ. Οι δρομείς τού φαίνονταν αδύνατοι και ανικανοποίητοι. Οι μπόντι μπίλντερ έδειχναν πιο ανεπτυγμένοι κατά πλάτος παρά καθ’ ύψος, και εξόχως ηλίθιοι. Οι παίκτες του τένις; Άνθρωποι μιας ανώτερης τάξης! Μόνο οι κολυμβητές τού άρεσαν. Το σώμα τους είναι καλοφτιαγμένο και κομψό. Έτσι, ο Νασσίμ αποφάσισε να βυθίζεται δύο φορές την εβδομάδα στη χλωριωμένη τοπική πισίνα και να προπο - νείται σκληρά.

 Χρειάστηκε όμως λίγο καιρό για να καταλάβει ότι είχε πέσει θύμα ψευδαίσθησης. 

Οι κολυμβητές που κάνουν πρωταθλητισμό δεν έχουν αυτό το τέλειο σώμα επειδή προπονούνται σκληρά, αλλά το αντίστροφο: είναι καλοί κολυμβητές επειδή διαθέτουν σώμα κολυμβητή. Το σώμα τους είναι κριτήριο επιλογής και όχι αποτέλεσμα προπόνησης.

 Πάρτε για παράδειγμα τα ονειρεμένα πλάσματα που διαφημίζουν καλλυντικά.

Τι σημαίνει διατροφικά το μανταρίνι

Το μανταρίνι είναι ένα χαρακτηριστικό φρούτο του χειμώνα, ιδιαίτερα αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, γεγονός που οφείλεται όχι μόνο στη νοστιμιά του, αλλά και
στην ευκολία που προσφέρει στην κατανάλωσή του εντός κι εκτός σπιτιού. Παράλληλα, το διατροφικό του «προφίλ» περιλαμβάνει ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο οργανισμός για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της χειμερινής περιόδου.

Αρχικά το μανταρίνι, ως μέλος της οικογένειας των εσπεριδοειδών, ανήκει στις πλούσιες πηγές βιταμίνης C, ενός θρεπτικού συστατικού που «πρωταγωνιστεί» αυτή την εποχή, λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία του οργανισμού από ιώσεις και κρυολογήματα. Ενδεικτικά, δύο μικρά μανταρίνια καλύπτουν σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C για έναν ενήλικα, ενώ στην περίπτωση των παιδιών ηλικίας 1-8 ετών, αρκεί ένα μικρό μανταρίνι προκειμένου να προσλάβουν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

θα μπω στη σιωπή για να λάβω, να μεταλάβω, να καταλάβω και να αναλάβω



Σε φοβάσαι, σε απομονώνεις, σε αποτρέπεις από την εσωτερική σου αναζήτηση. Για κάποιο λόγο που ούτε κι εσύ ξέρεις, αυτό ίσως να το έχεις βαφτίσει αιρετικό, κουραστικό, δύσκολο, χαζό κλπ. Όλα αυτά απλώς είναι πέπλα σκοτεινά που ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι γιατί δεν αντέχεις να δεις την αλήθεια. Την θέλεις μεν, την ζητάς, κάποιες φορές την απαιτείς, αλλά ούτε που θέλεις να την δεις. Γιατί ο μόνος που σε κρύβει από την αλήθεια είναι ο ίδιος σου ο εαυτός και κανένας άλλος.


Αυτός τόσα χρόνια σου κρύβει, εκείνος σου «πλέκει» σενάρια, εκείνος σε απομονώνει και σου απαγορεύει να είσαι αυτό που είσαι. Με αποτέλεσμα ο εαυτός σου να σου θέτει τους όρους και τα όρια που είσαι φυλακισμένος.
Επέλεξε λοιπόν να συναντήσεις την σιωπή. Ποια σιωπή και τι είναι η σιωπή. Ο δρόμος της σιωπής άραγε έχει μέθοδο ? Και τι εννοούμε σιωπή?
Σιωπή λοιπόν ως αρχικά βήματα γνωριμία με τον εαυτό μας είναι να επιλέξουμε ένα ήρεμο μέρος, ένα μέρος που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Είτε είναι ένα μέρος στο σπίτι μας, είτε είναι η θάλασσα, είτε το βουνό. 

Δύο μόνο συστατικά και το δέρμα σας θα είναι απαλό και καθαρό σαν του μωρού!

Η μάσκα που ακολουθεί αποτελείται από μόνο δύο συστατικά που μπορείτε να βρείτε πανεύκολα, ακόμη και στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Υπόσχεται να αφήσει το δέρμα σας απαλό και πεντακάθαρο!

Τι θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη
1 1 / 2- 2 κουταλιές της σούπας γάλα 

Τα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου και τα μπουλούκια των μαστόρων


Ο άνθρωπος στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει, να μετακινηθεί, να συντομεύσει τις αποστάσεις έπρεπε να αντιμετωπίσει τα εμπόδια της φύσης- ορμητικά και βαθιά ποτάμια, χαράδρες κ.ά.- και να συμφιλιωθεί με αυτήν. Στην προσπάθεια του αυτή έφτιαξε πέτρινα γεφύρια. Τα πέτρινα γεφύρια στην Ελλάδα είναι λιτά, όμορφα, εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον. Εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής, που πολλά διατηρούνται και σήμερα σε άριστη κατάσταση.

περισσότερα εδώ


Οι Ηπειρώτες μάστορες της πέτρας


Οι τεχνίτες, οι "Φίλοι του Θεού", όπως τους αποκαλούσαν οι Τούρκοι, απολάμβαναν της υπόληψης και του σεβασμού και από τον λαό και από τον Τούρκο κυρίαρχο. 


Κινιόντουσαν ελεύθερα και την ευθύνη της ζωής τους την είχαν οι τοπικοί άρχοντες, μπέηδες και αγάδες, εξαιτίας της ιδιαίτερης ειδίκευσής τους. Το ωράριο εργασίας τους ήταν εξαντλητικό για αυτό και όλοι τους ήταν ξερακιανοί, αδύνατοι, ηλιοκαμένοι…σπαθάτοι.

Ούτε Ευρωπαίοι είμαστε, ούτε ανατολίτες, είμαστε ότι μας συμφέρει, ότι μας κάνει να νιώθουμε αρχηγοί!


Πως νομίζετε κρατήθηκε η Ελλάς τόσες χιλιάδες χρόνια;

Ήδη θα νιώθαμε όλοι μας ρωμιοί, ήδη θα αφομοιωνόμασταν με τόσες 
εκατοντάδες φορές που το προσπάθησαν τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια και το προσπαθούν ακόμη.

Ούτε Ευρωπαίοι είμαστε, ούτε ανατολίτες, είμαστε ότι μας συμφέρει, ότι μας κάνει να νιώθουμε αρχηγοί!

Kαι πάνω απ'όλα νιώθουμε Έλληνες!!

Και ξέρετε γιατί;

Ας σπάσουμε το matrix μέσα μας! Να νιώσουμε την ζωή του αληθινού μας εαυτού


Όχι μην παίρνεις το μήλο! δεν σου έμαθα να με υπακούς;
Γι'αυτό, όποιος δεν με υπακούει θα τον πάω στα τάρταρα να του κάνει συνεχώς ντα ο κακός θεός.

Για να συνέλθουμε λέω, και ας καθαρίσουμε το μυαλό μας να δούμε καθαρά την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχαμε ελεύθερο μυαλό να σκεφτούμε!

Ο ελεύθερος άνθρωπος κατανοεί αυτό που νιώθει, όχι αυτό που φοβάται! και όταν αυτό που νιώθει του φέρνει κάποια "χτυπήματα" δεν σημαίνει ότι είναι λάθος η αλήθεια που νιώθει, αλλά το "τείχος" προστασίας του matrix στο οποίο ζούμε.

Νιώθεις την αλήθεια; ακολούθησε την! και μην σταματάς ποτέ, αλλά συνέχισε να επιμένεις συνεχώς, μέχρι να σπάσεις το matrix και να δεις αυτό που νιώθεις να πραγματοποιείται!

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Στις υπάρχουσες σχέσεις δεν αίρεται η μοναξιά, χωρίς αυτό να αποτελεί ένα βασικό πρόβλημα. Η ασύνειδη μοναξιά “ανταλλάσσεται” από τα εκάστοτε προβλήματα και από τον τρόπο ζωής που επέβαλλε το σύστημα με γνώμονα την υλιστική θεώρηση ζωής. Έτσι, ανεπίγνωτα, ο σημερινός άνθρωπος βιώνει έναν τρόπο ζωής που δεν ξέρει πού θα τον οδηγήσει, καθώς αντιμετωπίζεται όχι ως πρόσωπο αλλά ως αριθμός. Η απώλεια του εαυτού δεν γίνεται αντιληπτή, ωστόσο όμως είναι καθοριστική και αντικατοπτρίζεται στην απουσία του ανθρώπου από το παρόν. Το παρόν ως σημαντική στιγμή συνάντησης με τον άλλον, παρακάμπτεται, ασύνειδα. Τούτο αποτρέπει από την εμβάθυνση στο γεγονός της ζωής. 

Ο νόμος της αλληλοεπίδρασης, ένας νόμος που ισχύει ή ούτως ή άλλως, θα μπορούσε να συμβάλλει στην συνειδητή βίωση του παρόντος, καθώς λειτουργεί ευεργετικά, εάν και εφόσον αίρεται η κτητικότητα, αυτή η θαυμαστή στιγμή αναδύει και την ανάλογη μυθολογία που παραπέμπει πλέον στην Ψυχή. Η Α-λήθη καταργεί τον παλαιό άνθρωπο, ο οποίος μέσα από την κατάσταση της σχέσης αποκτά τη βεβαιότητα της υπαρξιακής του πραγματικότητας.

Είμαι κι εγώ ένας Θεός από έρωτα για κάθε ανεπανάληπτη στιγμή μου

Ποιος θα πει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ στο διαχρονικό ερώτημα: «Υπάρχει Θεός»; Οι βιολόγοι αντιφάσκουν, ενώ οι απαντήσεις ποικίλουν ανάλογα με τη συγκυρία και τις… κυλιόμενες ανάγκες! Ίσως η λύση βρίσκεται στην Ποίηση. 
Ιδού:  «Αηδόνι, αηδόνι, αηδόνι, τι είναι Θεός, τι μη Θεός και τι αναμεσό τους;… Άραξα μονάχος μ’ αυτό το παραμύθι, αν είναι αλήθεια πως αυτό είναι παραμύθι, αν είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι δεν θα ξαναπιάσουν τον παλιό δόλο των θεών…
 Αν είναι αλήθεια πως τόσος πόνος, τόση ζωή πήγαν στην άβυσσο για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη» (Γιώργος Σεφέρης),  «Πάτερ υμών ο εν τοις ουρανοίς, στον ουρανό κανείς» (Νίκος Καρούζος)
Θεέ, άφησες τους φτωχούς φτωχοί να είναι, γιατί ήτανε οι πόθοι τους πιο όμορφοι απ’ τον Παράδεισό σου (Μπέρτολτ Μπρεχτ)
Είμαι κι εγώ ένας Θεός μες το δικό του σύμπαν, σε τούτο το υγρό υπόγειο, έξω βρέχει, ένα σύμπαν ανεξιχνίαστο κι ανεξάντλητο κι απρόβλεπτο, ένας Θεός καθόλου αθάνατος, γι’ αυτό και τρέμοντας από έρωτα για κάθε συγκλονιστική κι ανεπανάληπτη στιγμή του (Τάσος Λειβαδίτης),
 Θεός αν είναι στις φλόγες να καείς κι απ’ το δάκρυ μου φωτιά να πιεις, δεν μπορείς μια ζωή καρδιά να συγχωρείς, θεός αν είναι κι αν μ’ αγαπάει κανείς…(Λίνα Νικολακοπούλου)

Η πνευματικότητα των κατοικίδιων ζώων


Ο δεσμός μεταξύ ενός κατοικίδιου και του αφεντικού του συνήθως είναι βαθύς κι έντονος. Τα ζώα συνηχούν με εμάς με έναν τρόπο πολύ βαθύτερο απ” όσο συνηχούν πολλοί άνθρωποι. Κι αυτό συμβαίνει επειδή τα ζώα δεν έχουν εγωισμό. Δεν έχουν κάτι που να εμποδίζει την αγάπη τους προς το Θείο. Μας αγαπούν άνευ όρων… και μας υπηρετούν συνεχώς με τρόπους που εμείς συχνά δεν αναγνωρίζουμε. Εμείς τα ταΐζουμε, τα φροντίζουμε, τα πηγαίνουμε για εμβόλια στον κτηνίατρο κι εκείνα σε αντάλλαγμα ηρεμούν την ψυχή μας με έναν λεπτοφυή αλλά αντιληπτό τρόπο.
Όσο πιο ανοιχτοί είμαστε στα πνευματικά δώρα που μας φέρνουν τα κατοικίδιά μας, τόσο περισσότερο μπορούμε να μοιραζόμαστε αυτά τα δώρα. Τα ζώα είναι μεγάλη ευλογία για ανθρώπους που επιτελούν θεραπευτικό έργο. Οι θεραπευτές λατρεύουν τα ταλέντα τους και τη χαρά που φέρνουν αυτά τα ταλέντα στους άλλους κι όμως συχνά νιώθουν αποστραγγισμένοι λόγω έλλειψης ανταλλαγής ενέργειας. Δίνουν τόσα πολλά ενώ δεν λαμβάνουν τα αντίστοιχα. Τα ζώα, από τη φύση τους, μετουσιώνουν την δυσαρμονική ενέργεια του στρες. Μοιάζουν με πνευματικές καθαρίστριες που έρχονται στη συνειδητότητά μας και σφουγγαρίζουν τις βρωμιές που άφησε η καθημερινή συναισθηματική αναταραχή. Η επιστημονική κοινότητα επικυρώνει αυτή την οπτική. Μελέτες που έγιναν, δείχνουν πως άνθρωποι με κατοικίδια αναρρώνουν ταχύτερα μετά από επεμβάσεις ή ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζουν μεγαλύτερες και πιο υγιείς ζωές από αυτούς που δεν έχουν κατοικίδια.

Θέλετε να συμμετέχετε στο Συμπαντικό τραγούδι ή να είστε το Συμπαντικό τραγούδι;


Ζητάμε από τον Θεό να συμβεί εκείνο ή το άλλο και γίνεται. Νιώθουμε για λίγο χαρά μέχρι να εξατμιστεί το δυναμικό της υλοποίησης. Ξαναζητάμε. Πάλι το ίδιο. Κάθε φορά που ζητάμε κάτι, το λαμβάνουμε, μετά τελειώνει και μετά ζητάμε κι άλλο. Και προχωράμε ζητώντας συνέχεια να υλοποιήσουμε σε έναν κόσμο που δεν μπορούμε να ελέγξουμε… ακόμη και την ίδια μας την υλοποίηση. Και κουραζόμαστε και απογοητευόμαστε. Και μέσα στην απογοήτευσή μας, ζητάμε κάτι και γίνεται. Και νιώθουμε πάλι χαρά μέχρι να εξατμιστεί κι αυτό το δυναμικό και να πέσουμε πάλι.
Μαθαίνουμε πνευματικά εργαλεία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ακόμη καλύτερα τον κόσμο που θέλουμε. Μπερδεύουμε την πνευματική μας εξέλιξη με τα «θέλω» της προσωπικότητας και του εγώ. Στέλνουμε ενέργεια σε καταστάσεις που θέλουμε να φέρουμε σε ύπαρξη, γράφουμε αυτό που θέλουμε σε χαρτάκια και στέλνουμε κι εκεί ενέργεια για να υλοποιηθούν, ζητάμε τον ιδανικό σύντροφο, την ιδανική εργασία, χρήματα. Και έρχονται κι αυτά. Και χαιρόμαστε που όσα κάναμε δούλεψαν. Και μετά το δυναμικό τελειώνει ή αυτό που ζητήσαμε ήρθε ίσως με φίλους που δεν είχαμε προβλέψει… και απογοητευόμαστε. Δεν είναι τελικά όπως το θέλουμε. Και εκφράζουμε παράπονα στον Θεό καθώς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη ζωή μας και απογοητευόμαστε… αλλά πάλι ζητάμε κάτι. Και το λαμβάνουμε. Και χαιρόμαστε. Και απογοητευόμαστε ξανά.

Οργισμένη καρδιά





Οι οργισμένες καρδιές,
δεν διακρίνονται στο πλήθος.

Κλείνουν τα μάτια
και χάνονται σε αυτό.

Οι οργισμένες καρδιές,
χτυπάνε μόνο για όσους αγαπήσαμε.

Tα ορκισμένα σώματα,
περιμένουν την τελευταία σφαίρα
μα μέχρι τότε λύνονται επιδέξια
μπροστά απ'τις σκιές.

Μα να,παρατηρώ,τι σημασία έχει πια
σε ποια καρδιά ορκίστηκα εγώ;

10 Αλάνθαστα Σημάδια ότι Κάποιος Σας Λέει Ψέματα

Μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος μας λέει ψέματα;



ΝαιΜας λένε τα αποτελέσματα πολύχρονων ερευνών της DrLeanne ten Brinke που μελετάει τη συμπεριφορά των ψευτών και και της DrLillian Glass που έχει δουλέψει με το FBI στην ανίχνευση ψεμάτων που λένε εκατοντάδες ανακρινόμενοι.  Πολλές φορές οι άνθρωποι που λένε ψέματα τα  έχουν σκεφτεί σε κάθε λεπτομέρεια, ακόμα τα έχουν προβάρει, αλλά παρόλα αυτά, υποσυνείδητα, τους ξεφεύγουν μικρές λεπτομέρειες της γλώσσας του σώματος οι οποίες τους προδίδουν!
Αναρωτιέστε λοιπόν αν κάποιος σας λέει αλήθεια ή ψέματα;  Παρατηρήστε την έκφραση του προσώπου τους, τη γλώσσα του σώματός τους και τον τρόπο με τον οποίο μιλάνε και θα καταλάβετε!

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ…..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα