Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Να βλέπεις την άλλη όψη εκείνου που θέλεις να αγκαλιάσεις




Μια μέρα ο πατέρας μου με πήρε σε ένα δάσος όπου υπήρχαν βελανιδιές και πεύκα. Είχα την συνήθεια να πηγαίνω και να αγκαλιάζω τεράστια δέντρα για να αισθανθώ την δύναμη και την ενέργεια τους. Στο δάσος κοντά σε μια μικρή λίμνη, είδα μια μεγάλη βελανιδιά. Έτρεξα να την αγκαλιάσω, αλλά ο πατέρας μου προειδοποίησε, "Όχι, μην το κάνεις αυτό."
"Γιατί όχι; Δεν καταλαβαίνω."
"Λοιπόν, κράτησε το χέρι μου και ας πλησιάσουμε το δέντρο." Προσεγγίσαμε το δέντρο και είπε, "Βλέπεις, αυτή η πλευρά του δέντρου είναι καλή, αλλά ας δούμε την άλλη πλευρά." Περπατήσαμε προσεκτικά στην άλλη πλευρά της μεγάλης βελανιδιάς και σταθήκαμε δέκα μέτρα μακριά από αυτή. "Τι βλέπεις εκεί;"
"Μια μεγάλη τρύπα στο δέντρο."
"Τι άλλο;"

Ο πεντάλογος της αποφυγής και θεραπείας της κατάθλιψης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο πεντάλογος της αποφυγής και θεραπείας της κατάθλιψης

Ένα τρομακτικά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων πάσχει στην εποχή μας από κατάθλιψη. Μπορούμε όμως να την αποτρέψουμε και να την θεραπεύσουμε τηρώντας τα παρακάτω:

Τον Μπόμπολα προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας το ΠΟΤΑΜΙ!

stauros-theodorakis-to-potami-eurokinissi-5701
Την δικιά του πρόταση για το πρόσωπο που είναι καταλληλότερο για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου Δημοκρατίας κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.
Πρόκειται για τον γνωστό Έλληνα επιχειρηματία Γιώργο Μπόμπολα η έλλειψη κομματικής ταυτότητας του οποίου είναι και αυτή που στην σημερινή ανακοίνωση του Ποταμιού επισημαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο εχέγγυο για την αμερόληψία που απαιτείται για την άσκηση του ανώτερου πολιτειακού μας αξιώματος.

Το έγγραφο του Eurogroup που απέρριψε η Αθήνα

Το έγγραφο του Eurogroup που απέρριψε η Αθήνα

Το γύρο του Ιντερνετ κάνει την τελευταία ώρα η φωτογραφία του κειμένου του Γερούν Ντάισελμπλουμ που η ελληνική πλευρά απέρριψε στο σημερινό Eurogroup.
Σύμφωνα με την Ημερησία (www.imerisia.gr), το κείμενο διέρρευσε από ξένους δημοσιογράφους μέσω του Twitter, αρχικά από την Telegraph και στην συνέχεια και από άλλα ΜΜΕ αφού έγινε γνωστή η στάση της Αθήνας.
Οπως υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση, το κείμενο δεν έχει σχέση με τη συμφωνία Ντάισλμπλουμ-Τσίπρα, την περασμένη Πέμπτη, καθώς κάνει λόγο για παράταση του τρέχοντος Μημονίου.
Το προσχέδιο του Eurogroup περιλαμβάνει συνέχιση και ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, ρόλο για το ΔΝΤ και δέσμευση για τις ίδιες μεταρρυθμίσεις.

Απαλλαγείτε από τον πόνο με την χρήση απλού αλουμινόχαρτου!!

Ο πόνος μπορεί να είναι πραγματικά δυσάρεστος, όταν πρόκειται για την πλάτη, τους ώμους, τα γόνατα, το λαιμό ή τις φτέρνες  (σε περιπτώσεις σοβαρού πόνου στην φτέρνα είναι δύσκολο να σταθεί κάποιος κανονικά).

 Ίσως δεν έχετε ακούσει για αυτό πριν, αλλά το αλουμινόχαρτο μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τον πόνο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω από την πληγείσα περιοχή, και ο πόνος θα εξαφανιστεί σύντομα. Ρώσοι και Κινέζοι χρησιμοποιούν από καιρό αυτή τη μέθοδο.

get-απαλλαγούμε-του-πόνος-χρήση-απλό-φύλλου αλουμινίου

Πώς λειτουργεί;

~Τώρα ακούω τη φωνή του δασκάλου μέσα μου και όχι τη Φωνή του Δικαστή μέσα μου



~Φωνές

Πρέπει να πονέσεις, για να μάθεις!
Πρέπει να υποφέρεις, για να μάθεις!
Πρέπει να πληρώσεις, για να μάθεις!
Κοίτα πόσα έκανες,
Κοίτα τι έκανες,
Εσύ φταις
Πρέπει να κάνεις κάτι..
~Και πρέπει να
και πρέπει να
και πρέπει να,
να...

~ΣΤΟΠ !!
Σταμάτα εκεί που είσαι Φωνή!!

~Δεν θέλω άλλο πόνο.
Δεν θέλω άλλο να πληρώσω με πόνο για ότι "έκανα.
Ναι φωνή, δεν μπορώ να διορθώσω τίποτα αν συνεχίσω να ακούω Εσένα
που πάντα "με χρεώνεις,
δεν διορθώνεται τίποτα απολύτως με τις ενοχές Φωνή.

~Σταματώ τώρα αμέσως να ακούω εσένα που ξέρεις μόνο να "με δικάζεις.

Βαρουφάκης: Aποσύρθηκε κείμενο που θα υπέγραφα



Την εκτίμησή του ότι οι συνομιλίες με τους εταίρους θα συνεχιστούν προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την αποτυχία της ελληνικής πλευράς να καταλήξει σε μια συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Αποκάλυψε ότι πριν το συμβούλιο, παρουσιάστηκε ένα σχέδιο ανακοινωθέντος που ήταν έτοιμος να το υπογράψει, ωστόσο το σχέδιο αυτό αποσύρθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ παρουσίασε ένα άλλο σχέδιο ανακοινωθέντος που γυρίζει - όπως είπε - τα πράγματα πίσω.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες και θα καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα είναι θεραπευτική για την Ελλλάδα και καλή για την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη σύνοδο του Eurogroup.

Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός ερωτευμένου;

Οι άνθρωποι λένε ότι ο έρωτας είναι σαν μια μορφή εθισμού, μια εξάρτηση. Σύμφωνα με ορισμένους νευροεπιστήμονες, έχουν δίκιο. Η ρομαντική αγάπη μπορεί να απελευθερώσει τόσους πολλούς ‘‘χαρούμενους’’ νευροδιαβιβαστές στο αίμα του ατόμου, σε σημείο που οι επιδράσεις μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και κάποιες φαρμακευτικές ουσίες. Τα ακόλουθα λοιπόν συμβαίνουν στον εγκέφαλό ενός ατόμου όταν έχει ‘‘κολλήσει’’ (εκλαϊκευμένος αδόκιμος όρος) με αυτόν τον ξεχωριστό κάποιον/α...


Στην αρχή:
Όταν έχει ‘‘πεταλούδες’’ στο στομάχι του ένα άτομο μετά τη γνωριμία κάποιου νέου προσώπου, τα επίπεδα της ντοπαμίνης υπερχειλίζουν. Όλη αυτή η ντοπαμίνη δίνει μια επιπλέον συγκίνηση όταν συναντά το αγαπημένο πρόσωπο που γνώρισε πρόσφατα, δημιουργώντας μια έντονη λαχτάρα να είναι συχνά γύρω του. Μια νευροτροπίνη που ονομάζεται αυξητικός παράγοντας των νεύρων συνοδεύει όλη αυτή την ευφορία και αυξάνει τη συναισθηματική εξάρτηση του ατόμου. Επιπλέον, τα επίπεδα της σεροτονίνης παρουσιάζουν μια πτώση, η οποία κινητοποιεί την ορμή για επιθυμία. Το χημικό αυτό κοκτέιλ είναι ο λόγος για τον οποίο τα ερωτοχτυπημένα ζευγάρια μπορεί να είναι τόσο ξετρελαμένα ο ένας με τον άλλο. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι χημικές συγκεντρώσεις που ζυμώνονται στους εγκεφάλους των ερωτευμένων στην αρχή, είναι παρόμοιες με εκείνες των ατόμων που πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα συνδέονται με την αύξηση των αυτοκτονιών



Λίγες είναι οι χώρες τις οποίες η παγκόσμια οικονομική κρίση χτύπησε τόσο σκληρά όσο στην Ελλάδα. Τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταγραφεί ευρέως, αλλά κάτω από τις προσπάθειες της χώρας για οικονομική ανάκαμψη, βρίσκεται μια απότομη αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών, την οποία οι ερευνητές αποδίδουν στα μέτρα λιτότητας. Η ανεργία στην Ελλάδα έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ από τότε που εισήχθησαν τα μέτρα λιτότητας.

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο "British Medical Journals Open"παρακολούθησε τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα από το 1983 μέχρι το τέλος του 2012 - μια περίοδο 30 ετών, η οποία χαρακτηρίζεται από αυξανόμενα υψηλά και τραγικά χαμηλά επίπεδα.

«Πέρα από το γεγονός ότι η Ελλάδα, ιστορικά, είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως, η χώρα μας θεωρείται ότι έχει επηρεαστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα», όπως γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης. «Η ασκούμενη πίεση στον ελληνικό λαό, η οποία έχει συνεχιστεί για πολλά χρόνια, οδήγησε σε ακαδημαϊκές συζητήσεις σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις που έχουν φέρει τα μέτρα λιτότητας στην υγεία των ανθρώπων».

Όταν οι πεποιθήσεις μας κλονίζονται από αποδείξεις, καταφεύγουμε σε αδιαμφισβήτητες δικαιολογίες



Είναι υπέροχο να έχουμε αποδείξεις για ένα γεγονός. Οι φονταμενταλιστές είναι ευχαριστημένοι από τα ευρήματα που συμφωνούν με τις γραφές και οι άθεοι εκμεταλλεύονται τις αποδείξεις που αντικρούονται σ’ αυτά τα ευρήματα. Όταν όμως τα στοιχεία είναι εναντίον μας, προτιμούμε να κάνουμε κριτική της εγκυρότητας ή της προέλευσης των αποδείξεων που μας παρατίθενται παρά να αλλάξουμε την πεποίθηση μας. Τώρα πλέον, οι έρευνες υποδεικνύουν ότι η μοναδική προοπτική ενός πραγματικού γεγονότος μας οδηγεί να σκεφτούμε αν και πόσο εξαρτάται η πεποίθησή μας από τις αποδείξεις. Γοητευόμαστε από άλλες, λιγότερο αμφισβητήσιμες απόψεις.  

H αφίσα που προωθεί τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου




Αυτή η αφίσα που προωθεί τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι πολύ συμβολική . 


Το φως έρχεται από «πάνω» (το οποίο μπορεί να εκπροσωπεί την ελίτ ) , περνά από το ένα μάτι ( που εκπροσωπεί τη βιομηχανία ) και καταλήγει σε ένα μικροσκοπικό μικρό άτομο. Ποιος είναι αυτό το μικροσκοπικό άτομο; 

Η καρδιά ως σύμβολο

Στις μέρες μας υπάρχει ανάγκη αναθέρμανσης της απολιθωμένης καρδιάς.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η καρδιά ως σύμβολο

Όλοι σχεδόν οι πολιτισμοί τοποθετούν στην παλλόμενη καρδιά την αρχή και το τέλος της ζωής και θεωρούν την καρδιά ένα ευρύτερο «ηλιακής φύσεως» κέντρο (παρόμοιο ίσως με τον ήλιο σε ό,τι αφορά το σύμπαν) το οποίο βηματοδοτεί και συντηρεί όλες τις ζωτικές ανθρώπινες λειτουργίες.
Η καρδιά στους περισσότερους πολιτισμούς θεωρείται όχι μόνο τροφοδότης της ζωής και των βιολογικών λειτουργιών αλλά κέντρο των συναισθημάτων και των παθών. Επίσης αποδίδονται συχνά στην καρδιά ιδιότητες που την καθιστούν ένα κέντρο ευρύτερης και ιδιαίτερης νόησης, το οποίο συνδέεται με την κατανόηση μιας βαθύτερης υπαρξιακής αλήθειας και αυτογνωσίας την οποία συνιστά η λεγόμενη «καρδιακή γνώση».
Σύμφωνα με την Αριστοτελική θεώρηση, η καρδιά εκτελούσε και τις ανώτερες νοητικές λειτουργίες τις οποίες στη συνέχεια ο Ιπποκράτης και οι μαθητές του απέδωσαν ορθότερα στη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα ο ιδανικός στόχος της ασκητικής και πνευματικής ζωής στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση αποτελεί η συγχώνευση ορθού λόγου και συναισθημάτων, η οποία έχει διατυπωθεί θεολογικά ως η κάθοδος του «νου» και η εγκατάστασή του μέσα στην «καρδιά».

Εικονική πραγματικότητα η λύση για τα γλυπτά του Παρθενώνα; – Τότε και για το χρέος!



Ο γνωστός δημοσιογράφος Paul Mason, προτείνει με άρθρο του στον Guardian τη «λύση» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο… «φιλέλληνας» δημοσιογράφος Πολ Μέισον, γνωστός για τις οικονομικές αναλύσεις του, προτείνει σε άρθρο του στον Guardian, μια σύγχρονη «λύση» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Με αφορμή τον δανεισμό του ποτάμιου θεού Ιλισσού στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, γεγονός που δημιούργησε ενστάσεις και πυροδότησε εκ νέου το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και ακύρωσε το πάγιο επιχείρημα των Βρετανών ότι τα γλυπτά δεν μπορούν να μεταφερθούν, ο Μέισον επανέρχεται στο θέμα με νέες ιδέες.
Προτείνει τη δημιουργία ενός νέου τύπου μουσείου με τη βοήθεια της τεχνολογίας, με εικονική πραγματικότητα και 3D εκτύπωση.  Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι όχι μόνο θα λυθεί το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά θα μπορούσε να γίνει το μουσείο του 21ου αιώνα, όπου ο επισκέπτης θα παίρνει περισσότερες πληροφορίες και θα μπορεί να περιδιαβαίνει ανάμεσα στα υποτιθέμενα γλυπτά.

Tα διεθνή ΜΜΕ για το "ναυάγιο" του Eurogroup


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:33

Oι συνομιλίες των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για το μέλλον της Ελλάδας απέτυχαν παταγωδώς, μετά την οργισμένη άρνηση της Αθήνας να δεχτεί την επιμονή των εταίρων της για επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης.

Σύμφωνα με τους Financial Times είναι η δεύτερη φορά σε 5 μέρες που οι διαπραγματεύσεις αποτυγχάνουν και αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα ενδεχομένως να βρεθεί σύντομα χωρίς οικονομική στήριξη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Peter Spiegel αν και αξιωματούχοι δηλώνουν ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για μια συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος αν το αίτημα έρθει πριν το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο το σημερινό αδιέξοδο αποδεικνύει οι περαιτέρω διαπραγματεύσεις μπορεί να είναι μάταιες.

Χωρίς την προστασία της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν για μια ενδεχόμενη αναταραχή στις αγορές και κυρίως για το γεγονός ότι θα μπορούσε να προκληθεί bank run στην Ελλάδα, το οποίο θα ήταν αδύνατο να σταματήσουν.

Το αληθινό χρώμα της ευτυχίας

CIMG4233
Δείχνουν χαρούμενοι αλλά μάλλον είναι απλώς “επίτηδες ευτυχισμένοι” όπως μου έλεγε ο Λαζόπουλος προ αμνημονεύτων ετών. 
Σχεδόν εκβιαστικά, επιχειρούν να μεταφέρουν ένα επίπλαστο κέφι στην ατμόσφαιρα και, συχνά, μέμφονται τους αγέλαστους. 
Ομολογώ οτι συλλαμβάνω τον εαυτό μου να βρίσκεται συχνά στην κατηγορία των αγέλαστων, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ οτι αυτό είναι ένδειξη μη ευτυχίας. 
Και στις δύσκολες στιγμές, η ζωή δεν παύει να είναι ένα πολύτιμο δώρο κι αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ.
 Νοιώθω όμως οτι τα πιο ταπεινά χρώματα είναι σιωπηλά, αφού δεν έχουν καμία ανάγκη από φωνασκίες. 

Βούτηξα το παιδί μου κι έφυγα, όλα μου τα λεφτά 20 ευρώ. Μα τα κατάφερα!

Βούτηξα το παιδί μου κι έφυγα, όλα μου τα λεφτά 20 ευρώ. Μα τα κατάφερα!

Με λένε Χρύσα είμαι 31 ετων και μαμά ενος κουκλου 5 χρονων. Έφυγα στα 20 μου για να ακολουθησω τον ερωτα της ζωής μου σε ενα νησί. Η διάφορα μας,ηταν 15 χρόνια. Εγώ τυφλή απο αγάπη εγκατελειψα τα παντα,πίστευα οτι η ζωή μου ηταν εκείνος και μονο εκείνος..όμως…δυστυχώς όλα άλλαξαν ….όλα….
Στα πέντε χρόνια σχέσης αποκτήσαμε τον μικρο μας….η χαρά μου ηταν μεγαλη ,απερίγραπτη ,ήξερα όμως οτι είχα κανει λαθος… Η βία ήταν μέρος της καθημερινοτητας. Ακόμα και όταν ήμουν έγκυος.Οι καταστάσεις που ζούσα με ξεπερνούσαν ,ενοιωθα καθημερινά να καταρρεω μονη ολομοναχη και σε εναν τόπο που ποτε δεν αγαπησα, που ποτέ δεν ενοιωσα κομματι του..Ένα “δεν”, ενα “όχι” και ενα “γιατί” ηταν η συντροφιά μου. Σκέφτηκα να κάνω υπομονή για το παιδι για να έχει και τους δυο γονείς κοντά του όμως…εγώ; Που ήμουν εγώ; Δέκα χρόνια γερασα,μαυρισα. Ξύλο,φτωχεια, βρισιμο,και κλάμα…ζηταγα βοήθεια απο την μάνα μου και μου απαντούσε “Εσύ το διαλεξες”… Χωρίς λεφτά χωρίς βοήθεια ενα πρωινο που έλειπε στην δουλεια, βουτηξα κυριολεκτικά το παιδι μου και εφυγα…!

Γιατί ξαφνικά όλοι κόβουν τη γλουτένη;

glutenΤα προϊόντα χωρίς γλουτένη βρίσκονται στα ράφια του σούπερ-μάρκετ, στις διαφημίσεις στο φέισμπουκ, ακόμα και στις στήλες του κουτσομπολιού (η Μάιλι Σάιρους και η Lady Gaga έχουν κόψει τη γλουτένη ενώ η Τσέλσι Κλίντον είχε σερβίρει στο γάμο της τούρτα χωρίς γλουτένη).
Οι φίλες που έρχονται σπίτι για καφέ ζητάνε κουλουράκια χωρίς γλουτένη, στις βραδιές πίτσας οι άντρες ζητάνε πίτσα χωρίς γλουτένη. Η πρωτεΐνη του σιταριού παραμονεύει πίσω από κάθε μπουκιά.
Το δριμύ κατηγορώ ήρθε από τον Γουίλιαμ Ντέιβις, έναν καρδιολόγο από το Μιλγουόκι, που έγραψε το βιβλίο «Η κοιλιά της γλουτένης: χάστε κιλά και ξαναβρείτε το μονοπάτι της υγείας», ενοχοποιώντας το σιτάρι για τα πάντα, από την παχυσαρκία, μέχρι το διαβήτη, τις καρδιοπάθειες, τα δερματικά, τη διάσπαση προσοχής, και φυσικά τη σκοτοδίνη που νιώθουμε μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες.
Πώς γίνεται, όμως, το δημητριακό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές ξαφνικά να συνδέεται με τόσα προβλήματα;

Κρήτη: Μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα ξέβρασε η θάλασσα

Κρήτη: Αυτό είναι το μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα που ξέβρασε η θάλασσα - Δείτε τις εικόνες από παραλία των Χανίων (Φωτό)!
Ένα θαλάσσιο πλάσμα δυόμιση περίπου μέτρων ξέβρασε η θάλασσα σε παραλία των Χανίων και συγκεκριμένα στο Γεράνι... του δήμου Πλατανιά, με τις εικόνες να γίνονται γρήγορα θέμα συζήτησης στην πόλη και να προκαλούν απορία στους κατοίκους της περιοχής.

Συμπτώματα που μπορεί να σημαίνουν εγκεφαλικό και δεν πρέπει να αγνοείτε



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια (ΑΕΕ) αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Τα τελευταία 30 χρόνια, πάντως, έχει παρατηρηθεί μια μείωση κατά 45% στους θανάτους που οφείλονται σε ΑΕΕ. Σήμερα, το 70% των ανθρώπων που παθαίνουν εγκεφαλικό συνεχίζουν να έχουν την αυτονομία τους, ενώ το 10% αναρρώνουν πλήρως.
Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο μέσα από τις αρτηρίες διαταράσσεται ή διακόπτεται αιφνίδια. Το αίμα μπορεί να σταματήσει να ρέει σε μια αρτηρία επειδή εμποδίζεται από κάποιο θρόμβο αίματος ή πλάκα (αυτό ονομάζεται ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο) ή επειδή η αρτηρία έχει σπάσει ή υποστεί ρήξη (αυτό ονομάζεται αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο). 

Σας αγαπώ


10978579_907049382672940_7622309384071644496_n
«(…) Ο ομιλητής σάς έκανε μια ερώτηση: Ποια είναι η αιτία του φόβου; Πώς την ακούτε; 
Αυτή η ερώτηση έχει μια δική της ζωντάνια, μια δική της ενέργεια. Είναι μια πολύ σοβαρή ερώτηση, όχι απλώς διανοητική. Αν μείνετε με την ερώτηση και δεν προσπαθήσετε να βρείτε μια απάντηση, η ίδια η ερώτηση θ’ αρχίσει να ξεδιπλώνεται μπροστά σας. 
Υποθέστε ότι σας λέω με κάθε σοβαρότητα, «σας αγαπώ». Το λέω με όλη μου την καρδιά. 
Πώς το ακούτε; Το ακούτε αληθινά και καθαρά ή το κεφάλι σας γεμίζει από το θόρυβο των αντιδράσεων που προκαλεί η λέξη; 
Ίσως να μην έχετε αγαπήσει καθόλου, ποτέ σας. Μπορεί να είστε παντρεμένοι, να κάνετε σεξ, να έχετε παιδιά, αλλά ίσως να μην ξέρετε πραγματικά τι είναι αγάπη. Πιθανόν δεν ξέρετε.

«Κόλακες και φίλοι»


fakebookΑν θέλεις να είσαι πάντα ευχάριστος, κάποιες φορές θα είσαι και χρήσιμος.
Αν θέλεις να είσαι πάντα χρήσιμος, κάποιες φορές θα γίνεις δυσάρεστος.
Ένας ισορροπημένος άνθρωπος χωρίς ανασφάλειες (ελληνιστί «κόμπλεξ»), θα το καταλάβει και θα σε εκτιμήσει.
Όσα περισσότερα κόμπλεξ έχει ένας άνθρωπος, τόσο λιγότεροι και οι φίλοι του, σε αντίθεση, ίσως, με την «αυλή» των κολάκων του.
Γιατί ως γνωστόν, από την Αρχαιότητα ακόμη:
«Ο κόλακας θα σου πει αυτό που ΘΕΛΕΙΣ να ακούσεις.
Ο φίλος θα σου πει αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να ακούσεις…»

Ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον καταλαβαίνει...ότι χρώμα κι αν είναι ο χορτάτος...



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον καταλαβαίνει....

Έτσι λέει ο λαός...
Τι παραπάνω να προσθέσεις σ’ αυτό;

Όταν λοιπόν βγαίνεις και λες «κάντε υπομονή, όλα όσα είπαμε θα γίνουν, αλλά όλα θέλουν το χρόνο τους» είναι σαν να τους βάζεις όλους σ’ ένα τσουβάλι και ταυτόχρονα σαν να λες στον παραπάνω – τον νηστικό:

«...μην παγώσεις από το κρύο, μην πεθάνεις από την πείνα ή τις αρρώστιες, κάνε υπομονή»....

Ρε πάτε καλά;
Όλοι σ’ ένα τσουβάλι;
Όλοι είναι ίσα κι όμοια;

Πως θα κάνει υπομονή αυτός ο εξαθλιωμένος άνθρωπος;
Πως θα πείσετε όλο αυτό το 60% των φτωχών παιδιών που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία να μην λιποθυμάνε;

Με ευχολόγια και εκκλήσεις για υπομονή;
 Όταν χρησιμοποιείτε τη λέξη "φτώχια", ξέρετε για τι ακριβώς μιλάτε;

Φαρμακευτικό ρόφημα για τις γυναίκες - Ιδανικό για απώλεια βάρους, λαμπερό δέρμα και λιγότερη κυτταρίτιδα!


flax_seed
Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε πολλά χρήσιμα συστατικά όπως βιταμίνες, ανόργανα άλατα, λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, που ομαλοποιούν την λειτουργία του εντέρου. Ο σπόρος μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαδικασία καθαρισμού του οργανισμού από τοξίνες και  επιβλαβείς ενώσεις, μειώνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και μειώνει την όρεξη. Εκτός από αυτό, ο λιναρόσπορος αφομοιώνει τα συστατικά ορισμένων τροφίμων, καθαρίζει τα έντερα και τροφοδοτεί τον οργανισμό με λεκιθίνη. Τα λιπαρά οξέα των σπόρων ενεργοποιούν την λειτουργία των λιπαρών κυττάρων και, ως εκ τούτου, βοηθούν στη διαδικασία της τήξης της περίσσειας λίπους.
Αυτός είναι ο λόγος που ο λιναρόσπορος είναι ιδανικό εργαλείο κατά του υπερβολικού βάρους! Βοηθά στην καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους και διατηρεί ιδανικό το σωματικό βάρος.

Μούγκα στη στρούγκα



Συντάκτης: 


Μας λυπάται ο κ. Σόιμπλε γιατί έχουμε μια κυβέρνηση ανεύθυνη. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι μέχρι τώρα η Ελλάδα πήγαινε πολύ καλά, έπιανε τους στόχους, αλλά στις 25 Γενάρη οι Έλληνες αποφάσισαν να εμπιστευθούν ένα κόμμα που δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων. 
Είναι φανερό ότι ο κ. Σόιμπλε προτιμούσε να νταραβερίζεται με την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία δεν έλεγε ποτέ «όχι» και δεν διατύπωνε ούτε μία αμφιβολία για την ορθότητα του προγράμματος.
Λίγο καθυστερημένα ήρθε η επιδοκιμασία του κ. Σόιμπλε προς τους εκλεκτούς του, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά ας είναι, άκουσαν επιτέλους ένα καλό λόγο από τον προϊστάμενό τους. Για να μην ξεχνιόμαστε κι αυτούς τους καταχέριαζε.

Αμφιθυμίες



Σύμφωνοι, καρντάση μου, τα σημάδια είναι εκεί… Και είναι κακά σημάδια.

Είναι κακό σημάδι να τους ακούμε περί άλλων να τυρβάζουν στην επιχειρηματολογία των εντιμότατων φίλων μας περί της συνέχειας του κράτους, αντί για να τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι πριν πέντε χρόνια καταλύθηκε κάθε έννοια συνταγματικότητας αλλά και διεθνούς νομιμότητας, με αυτό το άθλιο πρόγραμμα "διάσωσης" που μετέτρεψε την Ελλάδα και όλους εμάς τους Έλληνες σε υποκείμενα ενός άθλιου πειράματος, που θα σημειωθεί στην ευρωπαϊκή ιστορία με τα μελανότερα μεσαιωνικά χρώματα.

Είναι κακό σημάδι να τους ακούμε να μας λένε ότι θα οφείλουμε ένα χρέος ανεξέλεγκτο, ένα χρέος ειδεχθές, ένα χρέος που είναι ύποπτο και που δεν έχει ελεγχθεί, στο διηνεκές. Ειδικά όταν αυτός ο έλεγχος είναι επί πλέον και μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας. Τι ειρωνεία, αλήθεια!

Είναι κακό σημάδι να τους ακούμε να μας λένε ότι είναι πατριωτικό μας καθήκον να εξοφλήσομε τα παράνομα και αντισυνταγματικά επιβεβλημένα χαράτσια, έστω κι αν αυτοί οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν συντάξεις ή για φάρμακα για τα δημόσια νοσοκομεία, όταν οι λίστες είναι εκεί, σαν ώριμα, βρώσιμα φρούτα, από την εποχή του θρασύτατου Θεοχάρη κι ακόμα παλαιότερα.

Ο Δ. Νανόπουλος υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας;

….Αν στην επερχόμενη προεδρική εκλογή τού προτεινόταν το αξίωμα στο πλαίσιο μιας μη κομματικής υποψηφιότητας, προερχόμενης από την πνευματική ηγεσία, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε άλλες χώρες, θα δεχόταν να εγκαταλείψει τη φυσική; «Δεν με προσέγγισε ποτέ κανείς, να το ξεκαθαρίσω. Ξέρω ότι γράφτηκε, ξέρω ότι συζητήθηκε, αλλά ποτέ δεν μου απευθύνθηκε κάποιος. Εν αντιθέσει με άλλες θέσεις, θα τη σκεφτόμουν πάρα πολύ σοβαρά. Πέραν της εξαιρετικής τιμής, είναι μια θέση από την οποία μπορεί να προσφέρει κανείς, ειδικά στα πολωμένα χρόνια που ζήσαμε. Γιατί ένας πρόεδρος προερχόμενος από την πνευματική ηγεσία θα μπορούσε να δείξει στον ελληνικό λαό ότι όσοι τον επέλεξαν είναι διατεθειμένοι να σκεφτούν διαφορετικά, εκτός του δικού τους συστήματος. Η απάντησή μου, λοιπόν, είναι ότι δεν θα έλεγα a priori «όχι» και υπάρχει και πιθανότητα να έλεγα «ναι». Έχοντας μιλήσει όμως με τους παλιούς προέδρους πρώτα και ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων ότι δεν θα είμαι κάποιος που θα του λένε «σήκω» και θα σηκώνεται. Και θα είχα την κρυφή ελπίδα ότι θα συνέχιζα τη φυσική, είναι μια ιδιότητα που δεν θα μου πάρει ποτέ κανείς. Διαφορετικά, θα πάθαινα κατάθλιψη και δεν θα σωζόμουν ούτε με τα πιο βαριά χαπάκια». Λίγο πρόεδρος και λίγο φυσικός, λοιπόν; «Ναι, ας το αφήσουμε έτσι, στο «λίγο-λίγο»».

Δημήτρης Νανόπουλος: Από του Ζωγράφου στο CERN

Έχει πάθος με τον κινηματογράφο, διαβάζει Ρέιμοντ Τσάντλερ, δηλώνει οπαδός του Παναθηναϊκού. Ταυτόχρονα είναι ένας διαπρεπής φυσικός παγκοσμίου κύρους και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2015. Αναμφίβολα, δεν είναι ένας συνηθισμένος επιστήμονας
Ο Δημήτρης Νανόπουλος στο γραφείο του στην Ακαδημία Αθηνών ( Πηγή: Ανδρέας Σιμόπουλος)
Ο Δημήτρης Νανόπουλος στο γραφείο του στην Ακαδημία Αθηνών ( Πηγή: Ανδρέας Σιμόπουλος)

Βιώνουμε την κατάρρευση ενός μοντέλου ζωής

Ένας ψεύτικος « κόσμος» καταρρέει .Η «αόρατη επανάσταση» γεννά το νέο αληθινό κόσμο. Εμείς είμαστε οι φορείς της ανατροπής που νομοτελειακά έρχεται.
Έχουμε υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή σε καιρό «ειρήνης» από οποιονδήποτε άλλον λαό κι όσο συντονιζόμαστε με τις «συχνότητες» της μιντιακής χυδαιότητας, τόσο ο φόβος, η ανασφάλεια κι η σύγχυση διατρανώνονται  εξαιτίας ενός εικονικό κόσμου, που μας δείχνουν ως «πραγματικό». Δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα και βουλιάζουμε στη σύγχυση ,καθώς δεν έχουμε «εξασκηθεί» να ακούμε τη φωνή της καρδιάς μας  μετά από ελεύθερη κι αδογμάτιστη σκέψη. Είναι κι αυτά τα προσωπικά μας αδιέξοδα, που  μας αποπροσανατολίζουν και δε μας βοηθάνε να ξεδιαλύνουμε το θολό «τοπίο». Κουρασμένοι από την άοκνη-αλλά με λάθος κριτήρια- αναζήτηση, εγκλωβισμένοι στη «λογική»(;)του «λιγότερου κακού» και μη δεχόμενοι την κρισιμότητα και τον τελεσίδικο χαρακτήρα της καταστροφής που ζούμε, ενοχοποιηθήκαμε και στέκουμε απαθείς –προς το παρόν-αλλά μέσα και γύρω μας  η μεταμόρφωση, η «επανάσταση» φουντώνει .Ναι, αυτό που συμβαίνει είναι ασύλληπτα «σύνθετο» για τα δεδομένα του μέσου ανθρώπου. Με «δούρειο ίππο» ένα τεχνηέντως παραφουσκωμένο χρέος  και το ευρώ των τοκογλύφων οδηγηθήκαμε στην παγίδευση, την καταδολίευση όλης της οικονομικής υπερπροσπάθειας χωρίς εθνικό σχέδιο και στόχο, γιατί έχουμε το πιο ξεπουλημένο καθεστώς στον κόσμο!
Εν μέρει ισορροπούμε, κατανοούμε πτυχές της πραγματικότητας, εν μέρει τα καταφέρνουμε, καθώς δεν είμαστε και ειδικοί επί παντός επιστητού.

Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ


Ό, τι διαβαστεί, θερμά παρακαλώ, αποζητά τη σεβαστή σας προσοχή και μη βιαστείτε να με κρίνετε αυστηρά για τις συγκεκριμένες τιμωρίες τις οποίες προτείνω ειδικώς για κάποιους ξευτύλες εγκληματίες. Είμαι της παλαιάς, της παμπάλαιας σχολής, ώ, πόσο με εκφράζει ο αναχρονισμός, ονειρεύομαι να μπορούσα να ζούσα παλαιομοδίτικα.
Στο ψαχνό. Ένας Αλβανός 40χρονος την έπεφτε σε ηλικιωμένους στη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Μπουκάριζε στα σπίτια τους και από τα γερόντια τους έπαιρνε τις οικονομίες τους, δηλαδή ό, τι απέμεινε από τις συντάξεις τους και αν δεν έδιναν τίποτα περισσότερο τους κακοποιούσε, τους κοπανούσε, τους βασάνιζε.
Ο βασανιστής, να το πω για όσους δεν το γνωρίζουν, ήταν επίσημο όργανο της εξουσίας. Θεσμός κανονικός μέχρι και 150-200 χρόνια πριν στην πολιτισμένη Ευρώπη. Ο δήμιος, και μιλάμε πολύ σοβαρά, ήταν ένας μάστορας στη δουλειά του, υψηλής τεχνικής όταν έκοβε με αρτίστικη κίνηση το κεφάλι του ενόχου.

Το καλύτερο ρόφημα για την απώλεια βάρους

Αυτό το ρόφημα αποβάλλει την περίσσεια λίπους και νερού από το σώμα, βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, τη μνήμη, την ακοή και την όραση σας
Τα κύρια συστατικά αυτής της συνταγής είναι το φρέσκο ​​χρένο, η φλούδα λεμονιού και το μέλι.
χάσετε πόντους στην μέση

Το καλύτερο ρόφημα για την απώλεια βάρους:
Συστατικά:
- 125 g χρένο
- 3 βιολογικά λεμόνια
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΥΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Ο άνδρας, λένε, είναι το ισχυρό φύλο. Ποιος το λέει αυτό; Τα μπράτσα. Σωματικά είναι πιο δυνατός ο αρσενικός. Σίγουρα. Στο γαμήσι, όμως, η γυναίκα τον αφήνει πίσω τον άνδρα. Είναι περισσότερο πολυδύναμη σεξουαλικά η γυναίκα. Ον πολυοργασμικό. Άνδρας και γυναίκα εις σάρκαν μία, αυτός να «τελειώσει» και η άλλη να έχει φθάσει ήδη σε 3-4 οργασμούς και να είναι πανέτοιμη να συνεχίσει.
Άμα είναι μαγκιά ότι ο αρσενικός είναι το ισχυρό φύλο επειδή αν πλακωθούν στις μπουνιές θα τις φάει η κυρία, τότε πάω πάσο. Στην ανωτερότητα μετράει, δίνει πόντους, εκτός από το σωματικό και ο πνευματικός τομέας. Δεν εννοώ μονάχα την εξυπνάδα, την ευφυία, αλλά και την απουσία κόμπλεξ. Εδώ είμαστε.
Μια κυρία είναι περίπτωση στο κρεββάτι. Τα δίνει όλα. Ηφαιστειώδης, αισθησιακή. Δεν είναι παγοκολώνα, ούτε στη διάρκεια του ματς μασάει τσίχλα ή, κόβει τα νύχια της με το στόμα. Άνευ ημιχρόνου και χωρίς να αισθάνεται ότι κάποιος θα της σφυρίξει φάουλ, αράουτ, ότι θα της βγάλει κάρτα, κίτρινη, κόκκινη, το κορίτσι επιθυμεί να σε φάει κι εσύ να της κάνεις σημάδια επάνω της, κανένα πρόβλημα.

Ο κόσμος μας είναι αυτός που είναι,γιατί εμείς είμαστε ακριβώς αυτό που είμαστε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο κόσμος μας είναι αυτός που είναι,γιατί εμείς είμαστε ακριβώς αυτό που είμαστε.

Ο κόσμος μας είναι αυτός που είναι,γιατί εμείς είμαστε ακριβώς αυτό που είμαστε.

Με άλλα λόγια μας αξίζει αυτή ακριβώς η πραγματικότητα και η ζωή που έχουμε.
Αντανακλάμε αυτό που είμαστε.

To να βιώσουμε την διαφορά της κρίσης απο την παρατήρηση, είναι το όπλο μας στην μη προσκόλληση.

ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ , ΑΤΟΜΟ, ΑΤΜΗΤΟ.

Η μη προσκόλληση στον ρόλο, στην μάσκα, στο θέατρο, μας καθιστά υπεύθυνους ανθρώπους και κατ επέκταση υπεύθυνους πολίτες.

Αναλαμβάνουμε την υπευθυνότητα του εαυτού μας, της οικογενείας μας, του κράτους μας.
Επανακτούμε την χαμένη μας ακεραιότητα σαν άνθρωποι, σαν πολίτες, σαν κράτος.

Η στείρα κριτική δεν βοηθάει σε κανένα επίπεδο, γίνεσαι εμπλεκόμενος σε αυτό που εσύ ο ίδιος καλείς θέατρο με μαριονέτες.
Παρακάτω μια άποψη ενός διαφορετικού οικονομολόγου.

Elio D’ Anna «Η Σχολή των θεών»
Απάλειψε τα εσωτερικά σου εμπόδια για την εξέλιξη, και όλα σου τα προσωπικά, κοινωνικά, και οικονομικά προβλήματα θα λυθούν.
Όταν έχεις δει το παιχνίδι…

Δεν μπορείς πλέον να ανήκεις σε αυτό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα