Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Γιατροσόφια για τους πόνους από όλη την Ελλάδα


 
Είναι απλά και εφαρμόσιμα πολλά από αυτά ακόμη και στις μέρες μας. Τα περισσότερα υλικά είναι απλά, και τα βρίσκουμε πολύ εύκολα από τη φύση, σε βιολογικά καταστήματα και σε φαρμακεία.
Η ομοιοπαθητική απαγορεύει τη χρήση φαρμάκων, οι παλιές γιαγιάδες έβρισκαν λύση σε κάθε πάθηση χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα, οι ασιατικές χώρες προτείνουν τη χρήση βοτάνων για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών.
Πόνοι
ΚΟΙΛΟΠΟΝΟΣ: ένα μάλλινο πανί ποτισμένο με οινόπνευμα ή τσίπουρο το έβαζαν φωτιά, το έσβηναν και το σιδέρωναν. Κατόπιν το έβαζαν στην κοιλιά..
Κάτι παρόμοιο ήταν μαντήλι εμποτισμένο με ζεστό ούζο πάνω στον ομφαλό ή εντριβή με ζεστό νερό με ούζο
Επίσης έβαζαν στην κοιλιά καυτό κρεμμύδι.
Στον κοιλόπονο έπιναν χαμομήλι ή φασκόμηλο ή βράζανε τσίπουρο με νερό και ζάχαρη και το πίνανε
ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ: ούζο ή γαρύφαλλο στο δόντι που πονάει. Κάτι διαφορετικό ήταν αλάτι και ελιά στο δόντι που πονούσε ή σαν λύση απελπισίας έβαζαν φύλλο κισσού στο πονεμένο δόντι άλλα ναι μεν σταμάταγε ο πόνος αλλά ταυτόχρονα δε κατέστρεφε το δόντι!!
ΣΤΟΜΑΧΟΠΟΝΟΣ: έπιναν λικέρ από κράνα.
ΠΟΝΟΣ ΑΥΤΙΟΥ: στάζανε μέσα ζωμό από ψημένο πράσο.
ΠΟΝΟΣ ΛΑΙΜΟΥ: τσάι με κονιάκ και λίγο μαυροπίπερο.
ΚΟΛΙΚΟΣ: βράζανε τριβόλια, αγριάδα( μαζί με τη ρίζα) και τη φούντα του καλαμποκιού. Αυτό το αφέψημα το πίνανε.

Οι αποχρώσεις του γκρι


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πόσο απόλυτοι είσαστε στις γνώμες και τις σκέψεις σας ; Τα βλέπετε όλα σαν άσπρο ή μαύρο,  ή αφήνετε και κάποιο περιθώριο στο γκρι ;;;;

Έχει σημασία αυτό, ξέρετε, για την ψυχική σας ηρεμία και, κατ΄ επέκταση, την υγεία σας. Οι απόλυτοι άνθρωποι, κατακρίνουν εύκολα όχι μόνον τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους και αυτό οδηγεί σε ψυχικό στρες και αποδιοργάνωση της ισορροπίας του οργανισμού.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος. Όλοι έχουμε προτερήματα και ελαττώματα, και αυτό πρέπει να το αποδέχεται κανείς και να το κατανοεί. Σημασία δεν έχει το να μην κάνει κάποιος λάθη, αλλά το να μαθαίνει από αυτά τα λάθη του. Έτσι τα λάθη  παύουν να είναι «λάθη» και γίνονται «μαθήματα» και η ζωή παύει να φαίνεται «μαρτύριο» και γίνεται «σχολείο».

Η συμπόνια τόσο για τον εαυτό όσο και για τους άλλους, είναι απαραίτητη για μια καλή και  χαρούμενη ζωή. Είμαστε όλοι κακοποιημένα παιδιά, από την κοινωνία, που μας μεγαλώνει με τρόπους που δημιουργούν φόβους και ενοχές. Τα κράτη είναι υπεύθυνα γι αυτό, γιατί θα έπρεπε οι τρόποι με τους οποίους αντιμετωπίζεται το στρες να εφαρμόζονται και να διδάσκονται στα παιδιά από την προσχολική, ακόμη, ηλικία.  Δυστυχώς  όμως, κάτι τέτοιο δεν γίνεται.  Η παιδεία, όπως αυτή εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη, οδηγεί σε φοβισμένους και αγχωμένους ανθρώπους, και γι αυτόν τον λόγο, παρά την πρόοδο της ιατρικής, αυξάνονται στον κόσμο οι ασθένειες. 

ΘΥΜΗΣΕΣ ΠΑΛΙΕΣ!


sky_waves_b
Είχε ώρα καθισμένη εκεί στο παράθυρο. Το βλέμμα απλανές. Λες και μαρμαρωμένο ήταν. Την κούραση δεν την ένιωθε, ο νους της είχε φύγει μακριά. Στο άπειρο θαρρούσε πως επήγε.
Μα δεν την ένοιαζε! Για την ώρα τούτη τουλάχιστον. Η παράξενη ησυχία που στο σπίτι επικρατούσε, τίποτε δεν της έλεγε. Τώρα ο νους της περιδιάβαινε στα παλιά. Στα χρόνια εκείνα που τη ζωή της άφησαν τα σημάδια του πόνου και της απελπισίας. Άσχημα; Καλά; Δεν ήταν σε θέση να πει. Μάλλον άσχημα σκεφτόταν κάποτε!
Ένας θόρυβος την έφερε και πάλι στην πραγματικότητα. Μια πόρτα άνοιξε και οι παλιοί μεντεσέδες τριζοβόλησαν. Την τάραξαν.
Έκλεισε το παράθυρο και προχώρησε προς τα μέσα. Ένας ήλιος, κατακόκκινος προς τη δύση του, έβαψε τους άσπρους τοίχους. Λευκές δαντέλλες σχημάτισε! Της άρεσαν. Να τις κοιτάζει με τις ώρες μπορούσε.
Τα βαριά βήματα του άντρα ακούστηκαν στο γυαλισμένο παρκέ του αρχοντικού.

Πάρε 100 GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο Onedrive με ένα κλικ!



Όπως πληροφορηθήκαμε πριν από λίγο από το pcmag.com, εξαιτίας κάποιου λάθους τους συστήματος στην Cloud υπηρεσία της Microsoft «Onedrive» (το λάθος ήταν ότι προοριζόταν αυτή η προσφορά μόνο για τις ΗΠΑ), μπορείτε να αποκτήσετε με ένα κλικ 100 GB επιπλέον και δωρεάν αποθηκευτικό χώρογια τα επόμενα 2 χρόνια!

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ondrive προσφέρει δωρεάν 15 GB απόθηκευτικό χώρο. Έτσι λοιπόν, άλλα 100 GB δεν θα μας χαλούσαν καθόλου, εγώ το έκανα ήδη (δείτε την παρακάτω εικόνα)

Θα λογοδοτήσουν όσοι διαφθείρουν τους νέους

Αποτέλεσμα εικόνας για Θα λογοδοτήσουν όσοι διαφθείρουν τους νέους



Θα λογοδοτήσουν πολύ άσχημα όλοι εκείνοι που διαφθείρουν τους νέους, γιατί η διαφθορά των νέων συνιστά ένα απ’ τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Είτε είναι συγγραφείς, μουσικοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί ταινιών, καθηγητές, ή ακόμα και δήθεν πνευματικοί άνθρωποι, όλοι εκείνοι που παρασύρουν τους νέους σε λάθος μονοπάτια, είτε με καθαρή διαβολή ή με τρικ συναισθηματισμών και ψευτοκαλοσύνης ή ψευτοαγάπης – ειδικά η ψευτοαγάπη θέλει πολύ προσοχή, η λέξη αγάπη χρησιμοποιείται αλόγιστα για να χειραγωγήσει. Γιατί οι νέοι συνήθως έχουν καλές προθέσεις αλλά και δυνατά βασικά ένστικτα, έχουν όμως έλλειψη διάκρισης και πείρας, και δυστυχώς έλλειψη σωστής καθοδήγησης, και παρασύρονται έτσι εύκολα από ψευτοσυναισθηματισμούς που στοχεύουν στα κάτω κέντρα τους. Το δηλητήριο δηλαδή που είναι ντυμένο με σοκολάτα.

Αποφασισμένος να σώσει το Eurogroup από το ναυάγιο ο ΓΑΠ! Έφυγε για Βρυξέλλες!

gap 1
Αναχώρησε εκτάκτως για Βρυξέλλες κολυμπώντας ο Γιώργος Παπανδρέου!
Την απόφαση να σώσει τη χώρα μας, και μόνος του αν χρειαστεί, από το χθεσινό ναυάγιο που σημειώθηκε στο Eurogroup των Βρυξελλών πήρε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ Γιώργος Παπανδρέου.
Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη του ΓΑΠ με τους συνεργάτες του οι οποίοι και τον προέτρεπαν να αφήσει τις τρέλες και να μην αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες κολυμπώντας προσπαθώντας παράλληλα να τον πείσουν ότι το γεγονός πως είναι δεινός κολυμβητής δεν είναι αναιρεί την μεγάλη διάρκεια που θα έχει το ταξίδι του εάν δεν χρησιμοποιήσει κάποιο πλοίο ή κανό.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο διάλογος που εκτυλίχθηκε μεταξύ ΓΑΠ και συνεργατών του σε γνωστή πλαζ της Παραλιακής στη Γλυφάδα, λίγο πριν την εσπευσμένη αναχώρηση Παπανδρέου, ήταν ο ακόλουθος:

Τι φοβάσαι;


31122009248
.
«Στην συγκεκριμένη στιγμή, όπως κάθομαι εδώ, δεν φοβάμαι. Δεν φοβάμαι στο παρόν, τίποτα δεν μου συμβαίνει, κανείς δεν με απειλεί ή μου παίρνει κάτι. Αλλά πέρα από την συγκεκριμένη στιγμή, υπάρχει ένα βαθύτερο επίπεδο του νου που συνειδητά ή ασυνείδητα σκέφτεται το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον ή να ανησυχώ πως κάτι από το παρελθόν μπορεί να με καταβάλλει. Οπότε φοβάμαι το παρελθόν και το μέλλον.
Έχω διαχωρίσει τον χρόνο σε παρελθόν και μέλλον. Η σκέψη παρεμβαίνει, λέει, “Πρόσεχε να μην συμβεί ξανά”, ή “Προετοιμάσου για το μέλλον. Το μέλλον πιθανόν να είναι επικίνδυνο για σένα. Μπορεί να έχεις κάτι σήμερα αλλά να το χάσεις. Μπορεί να πεθάνεις αύριο, μπορεί ο άντρας σου ή η γυναίκα σου να σε εγκαταλείψει, μπορεί να χάσεις την δουλειά σου. Μπορεί να μην γίνεις ποτέ διάσημος. Μπορεί να είσαι μόνος.
Θέλεις να είσαι αρκετά βέβαιος για το αύριο.”

Την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησε η Μέρκελ!

merkel_proypologismos
Πολιτικοί ευρείας αποδοχής που υπογράφουν/ψηφίζουν συμφωνίες χωρίς πρώτα να τις διαβάζουν επιθυμεί διακαώς η Άνγκελα  Μέρκελ να προστεθούν στην ομάδα διαπραγμάτευσης που έχει συστήθεί από την ελληνική πλευρά.

Λίγα μόλις λεπτά μετά το ναυάγιο του χθεσινού Eurogroup, η Γερμανίδα Καγκελάριος, με δηλώσεις της στη Γερμανική Bild, ζήτησε την άμεση αποπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα καταγγέλοντας παράλληλα την επανειλημμμένη πρόθεση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών να ζητεί συνεχή ενημέρωση επί του περιεχομένου της συμφωνίας ως προκλητική και σκανδαλώδης.
Παράλληλα, στις ίδιες δηλώσεις, η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε την άμεση αντικατάσταση Βαρουφάκη από κάποιον Έλληνα πολιτικό εγνωσμένης αξίας που έχει αποδείξει στην πράξη ότι εμπιστεύεται τυφλά τους ξένους ηγέτες μη διανοούμενος καν να μπει στη διαδικασία ανάγνωσης όσων τίθενται στην κρίση του.
Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον οποίο και προτείνει ανεπιφύλακτα για άξιο αντικαταστάτη του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ακολουθούν αυτούσιες όλες οι χθεσινές δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου στη γνωστή γερμανική εφημερίδα:

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Λίγο πριν από το αυριανό, κρίσιμο Eurogroup στο οποίο η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τους εταίρους ζητώντας τη διακοπή του Μνημονίου κι ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι Μάκης Βραχιολίδης και Γιάννης Παπαζήσης επέδωσαν ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Κύριο Ιωάννη Βαρουφάκη.  
Στην επιστολή αυτή καταδεικνύεται η κλοπή σε βάρος του λαού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σε συμπαιγνία με τις 4 συστημικές τράπεζες, προτείνοντας παράλληλα λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί! Λύση η οποία θα είναι σωτήρια για τη χώρα. Ελπίζουμε ότι η επιστολή και η λύση που προτείνεται, θα φανεί πολύτιμη στον κ. Βαρουφάκη.
Ιδού η επιστολή:

Οι δημοσιογράφοι Μάκης Βραχιολίδης, Γιάννης Παπαζήσης που
απέστειλαν την επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών
        Κύριε υπουργέ,
 γνωρίζουμε το μέγεθος της επιστημοσύνης σας αλλά και τις προθέσεις σας με την ανάληψη των καθηκόντων σας, όπως επίσης και το εύρος των δραστηριοτήτων σας, εδώ και 2 εβδομάδες που αναλάβατε το δύσκολο αυτό έργο. Εμείς λοιπόν θέλουμε με την παρούσα επιστολή να σας βοηθήσουμε για το καλό της πατρίδος διότι εάν αποτύχετε αυτό  θα έχει συνέπειες δραματικές για όλους μας.
       Με τη δημοσιογραφική μας ιδιότητα ήρθαμε σε επαφή με σημαντικά πρόσωπα και τα στοιχεία που συλλέξαμε  από τις συνεντεύξεις που πήραμε πιστεύουμε ότι θα σας είναι χρήσιμα για να φέρετε σε πέρας το υπερμεγέθους δυσκολίας έργο που αναλάβατε στην πολύ δύσκολη αυτή στιγμή για το έθνος και κάθε δυνατή βοήθεια από όπου και αν προέρχεται, πιστεύουμε ότι θα σας φανεί χρήσιμη.
           Επί της ουσίας λοιπόν σας γνωστοποιούμε ότι οι 4 πρώην πρωθυπουργοί  δανείστηκαν από το εξωτερικό 233 δις ευρώ και τα έδωσαν όλα στις 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση αυτών και τα χρέωσαν στον ελληνικό λαό, με συνέπεια σήμερα να εμφανίζονται ότι δεν  χρεωστάνε αυτές στους δανειστές της χώρας μας αλλά εμείς, ο ελληνικός λαός!!! Αυτό Κύριε υπουργέ έγινε μέσω των ΦΕΚ νο250 της 9-12-2008 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΟΥΤΟΥ

Η φυσική Αφθονία του Σύμπαντος

imagesCA5Y1SRU
Από την αρχή της ύπαρξης του χρόνου, οι φιλόσοφοι, οι οραματιστές και οι μεγάλοι πνευματικοί ηγέτες, έχουν μιλήσει για την φυσική Αφθονία του σύμπαντος.

Η διαφορά ανάμεσα στην επίγνωση της φυσικής μας αφθονίας και το να κατέχουμε απλά ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας , είναι ένα από τα κύρια μαθήματα που ήρθαμε να μάθουμε σε αυτή την ζωή.

Ζούμε σε ένα τρισδιάστατο κόσμο που αντανακλά πίσω σε μας ενέργεια, λέξεις, συναισθήματα, και σκέψεις που εμείς παράγουμε. Δυστυχώς όταν ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο δεν εξοικειωθήκαμε κατάλληλα πώς να εκδηλώνουμεimagesCA0772HD τις επιθυμίες μας , γι αυτό και χρειάζεται χρόνος για να το μάθουμε. Αλλά αυτό από μόνο του είναι μεγάλη ευλογία.

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οτιδήποτε σκεφτόσασταν, αισθανόσασταν ή λέγατε ξαφνικά και άμεσα εμφανιζόταν μπροστά σας. Σίγουρα θα υλοποιούσατε ένα εκατομμύριο ευρώ στο τραπέζι της κουζίνας σας σε 30δευτερόλεπτα, αλλά κάθε φορά που είχατε μία σκέψη φόβου ή ανησυχίας για κάτι, θα είχατε επίσης ένα τέρας να στέκεται μπροστά στο ψυγείο σας, που θα ήθελε να φάει το γεύμα σας ή κάτι άλλο….

Ήρθαμε λοιπόν σε αυτό τον τρισδιάστατο κόσμο με μία εξαιρετική ευλογία προστασίας που μας επιτρέπει να έχουμε σκέψεις και συναισθήματα τα οποία δεν υλοποιούνται αυτόματα μπροστά στα μάτια μας, όπως αυτό συμβαίνει στην μη-φυσική διάσταση. Άρα το γεγονός ότι δεν μπορείτε να υλοποιήσετε τα χρήματα μόνο σκεφτόμενοι αυτά μπορεί να δημιουργεί κάποιο τεχνικό κώλυμα , αλλά είναι και κομμάτι μιας μεγαλύτερης προστασίας που μας επιτρέπει να μάθουμε την τέχνη της εκδήλωσης της πρόθεσής μας, χωρίς να πληγωθούμε κατά την διάρκεια της διαδικασίας.

Η Τέχνη της Ηγεσίας: Σύνεση


arkadian leadership 01τῶν γάρ μετρίων πρῶτα μέν εἰπεῖν
τοὒνομα νικᾶ, χρῆσθαί τε μακρῶ
λῶστα βροτοῖσιν τά δ’ ὑπερβάλλοντ’
οὐδένα καιρόν δύναται θνητοῖς.
“Πάντα το μέτρο νικά, ακόμα και το όνομά του να πεις και αν το κάνεις κυβερνήτη στα έργα σου, ωφέλειες θα βρεις μόνο. Πράξεις πάνω από το μέτρο, στους ανθρώπους δεν φέρνουν καλό”.
Εὐριπίδης, Μήδεια (Στίχοι 125 – 128)
Η πιο κρίσιμη στιγμή του Αγώνα είναι όταν έχεις κατακτήσει μια Νίκη, όχι όμως ακόμη τον Πόλεμο.
Ο μεγαλύτερος εχθρός σου εκείνη τη στιγμή είναι η μεθυστική αλαζονεία του, έστω και πρόσκαιρα, νικητή με το αίμα να κοχλάζει στις φλέβες.

Πώς να μοιραστείς μαζί του τις φαντασιώσεις σου!

φαντασιώσεις
Περνάνε από το μυαλό σου εικόνες και σενάρια που αυξάνουν την σεξουαλική σου διάθεση, τόσο κατά την διάρκεια του σεξ όσο και σε άσχετες στιγμές μέσα στην ημέρα που όπως παρατηρείς, ενισχύουν την επιθυμία σου αλλά και την διέγερσή σου στο σεξ. Όμως σκέφτεσαι όλα τα αρνητικά που μπορεί να συμβούν και καταλήγεις πως θα ήταν καλύτερο να μην μοιραστείς τις φαντασιώσεις σου μαζί του.
Αυτό είναι συχνό λάθος που κάνουμε στις σχέσεις. Όπως είναι γνωστό, μία σχέση που είναι σταθερή και διαρκεί καιρό, θα αρχίσει να χάνει τον πρώτο ενθουσιασμό και το πάθος σιγά σιγά. Και είναι όλες αυτές οι πινελιές στο ξεκίνημα της σχέσης που ο άνθρωπος έχει απόλυτη ανάγκη για να θέλει και να φροντίζει την σχέση του – εκτός από τα βαθύτερα συναισθήματα που σας δένουν με τον καιρό. Απαραίτητο λοιπόν για να μην ξεθωριάσει η σχέση σου είναι να δίνεις ανανεωτικά στοιχεία, ιδιαιτέρως όταν τα στοιχεία αυτά αφορούν το σεξ. Στις αρχές το σεξ ήταν κάθε φορά και κάτι καινούργιο καθώς μαθαίνετε σιγά σιγά ο ένας τον άλλον. Σε αυτήν την εξερεύνηση δεν υπάρχει λόγος να μπει τέλος!
Γιατί δεν το κάνεις όμως;

Μέσω της ασθένειας μιλάμε στον εαυτό μας

Μέσω της ασθένειας μιλάμε στον εαυτό μας. Βάζουμε το σώμα μας να μαρτυρήσει τι μας συμβαίνει: ο πόνος , η φλεγμονή ,εκφράζουν εύγλωττα τα συναισθήματα μας,Μόνο που το εκάστοτε συναίσθημα μετατρέπεται σε σωματική αίσθηση : μπορεί να μας προξενεί φαγούρα , να μας τρώει , να είναι ένας υπόκωφος πόνος αλλά τι είναι αυτό που μας προξενεί φαγούρα τι μας τρώει και σε τι.. αντηχεί ο πόνος;
αρχείο λήψης
Τι ακριβώς σημαίνει όταν πάμε στο γιατρό για τους πονοκεφάλους μας ; Ο γιατρός ακούει προσεχτικά και σημειώνει «κεφαλαλγία» .Εμείς οι ίδιοι ζητάμε να δώσει όνομα σε αυτό που αισθανόμαστε .Το γεγονό ότι έχει ένα όνομα μας καθησυχάζει.Γιατί αυτό σημαίνει πως είναι κάτι συγκεκριμένο ,αναγνωρίσιμο, καταγεγραμμένο και ενδεχομένως μετρήσιμο. Όμως μ αυτόν τον τρόπο υπάρχει ο κίνδυνος να περάσει απαρατήρητο εκείνο που προσπαθούμε να εκφράσουμε μέσω της ασθένειας. Η διάγνωση είναι μια απαραίτητη διαδικασία.(;) Είναι όμως δίκοπο μαχαίρι: δίνοντας όνομα σε μια ασθένεια ,βάζοντας της μια ετικέτα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να απομακρυνθούμε από το ζήτημα που μας θέτει. Το να αφεθούμε στον γιατρό μας είναι θεμιτό.Άλλωστε είναι δουλειά του να μας βοηθήσει και να μας προστατεύσει.Αν όμως εγκαταλείψουμε την ευθύνη αυτού που νιώθουμε , αν η ασθένεια γίνει θέμα του γιατρού και μόνο , τι θα απογίνει το ζήτημα που θέτουμε στον εαυτό μας μέσω της ασθένειας;

Η απάντηση της ψυχής στο φόβο του θανάτου






Καταδυναστευμένοι οι άνθρωποι από τα γεννήματα του νου τους ζούνε προσκολλημένοι στο κυνήγι της απόκτησής τους. Καταναλωτικά αγαθά, πολυτέλειες, κοινωνική και οικονομική καταξίωση, άσκηση εξουσίας, τεχνολογία, φιλοσοφία, επιστήμες, τέχνες είναι τόσα πολλά και πως να τα προλάβεις μες την μικρή ζωή που σου χαρίστηκε. Ένα άγχος βαραίνει το στήθος μας από ένα ρολόι που χτυπά αδιάκοπα και κρέμεται παντού μπροστά μας.




 



Κελαρύζει ο χρόνος στην αυλακωμένη μας ζωή∙ πότε πέρασε η εβδομάδα, ο μήνας, ο χρόνος, η ζωή μας όλη… Καθώς τα έτη συσσωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο, όλο και λιγότερα πράγματα μας κάνουν εντύπωση, όλο και λιγότερα πράγματα αποτυπώνονται στη μνήμη μας. Έτσι τα χρόνια μας δείχνουν φτωχότερα κι έχουμε την αίσθηση πως ο χρόνος όλο και επιταχύνεται. Κι έρχεται κάποτε αυτό το σατόρι, ίσως στην αυγή μιας νέας δεκαετίας, των σαράντα, των πενήντα, των εξήντα ή ίσως λίγο πριν τον επιθανάτιο ρόγχο που αμείλικτα περιμένει μιαν απάντηση: μα που ήμουν τόσα χρόνια, ποίος έζησε την ζωή μου, ποιανού ζωή έζησα τελικά;

Αμαρτήματα που απειλούν τη σχέση σας και πώς να τα αποφύγετε


Συνήθως οι σχέσεις ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις και μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά μετά από μερικά χρόνια η πραγματικότητα έρχεται να μας απογοητεύσει. Δείτε ποια είναι τα επτά πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε σε μία σχέση αλλά και πως μπορούμε να τα αποφύγουμε.

Θεωρείτε δεδομένα μερικά πράγματα, ακόμη και τον σύντροφό σας
Καθώς περνάει ο καιρός, ως ζευγάρι φτιάχνετε την κοινή σας καθημερινότητα με συνήθειες που απολαμβάνετε να κάνετε μαζί. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει ότι ο καθένας σας είχε την καθημερινότητά του πριν και πέρα από την σχέση σας. Αντί να είστε σίγουροι, λοιπόν, πως κάθε Σάββατο θα το περνάτε μαζί, προτιμήστε να το βγάλετε από το μυαλό σας και να κανονίζετε την προηγούμενη ή την ίδια μέρα για το τι θα κάνετε. Έτσι, θα προσπεράσετε και την παγίδα της ρουτίνας, αφού θα υπάρχει ποικιλία στις εξόδους σας, αλλά και στα άτομα που κάνετε παρέα.

2. Δεν κρατάτε υγιή όρια
Επειδή όταν ξεκινήσατε να βγαίνατε, είχατε όρεξη να πηγαίνετε μαζί παντού και να τα κάνετε όλα παρέα, δεν σημαίνει ότι αυτή είναι μία κατάσταση που μπορεί να συμβαίνει για πολύ καιρό. Σιγά σιγά αυτό το «μαζί» μπορεί να αρχίσει να ρουφάει τον χρόνο που μένει για τον καθένα ξεχωριστά. Μοιραία, θα θέλετε να χωρέσετε και πάλι κάποιες παλιές συνήθειες, που λόγω του πρώτου ενθουσιασμού της σχέσης τις είχατε κόψει, στο προσωπικό σας πρόγραμμα, το οποίο ίσως έχει γίνει πια το κοινό σας πρόγραμμα. Βρείτε χρόνο για εσάς προσωπικά και δώστε ένα περιθώριο στον/η σύντροφό σας για να τον/ην πεθυμήσετε.

Σύμβουλος Ομπάμα: Απόκρυψη δεδομένων για ...UFO



Φεβρουάριος 16, 2015.

Ο πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, John Podesta, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του στο Λευκό Οίκο δήλωσε ότι πιστεύει πως η μεγαλύτερη αστοχία του προς την κυβέρνηση, είναι η αποτυχία  δημοσίευσης των εκθέσεων έρευνας που σχετίζονται με τα UFO.


Αυτό έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Τελικά, η μεγαλύτερη αποτυχία μου το 2014: για άλλη μια φορά δεν εξασφαλίσθηκε η δημοσιοποίηση των αρχείων τωνUFO”, έγραψε ο Ποντέστα την τελευταία ημέρα εργασίας του στο Λευκό Οίκο.

Πρώτη φορά κλαρινογαμπρικά

Αναστατωμένο είναι το πανελλήνιο εξαιτίας της χαρακτηριστικής καθυστέρησης που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα ο Κάρολος Παπούλιας να βαράει υπερωρίες και να κινδυνεύει από το 28ο εγκεφαλικό της θητείας του.

Η κατάσταση του Κάρολου Παπούλια απασχολεί έντονα τους επιστήμονες του Προεδρικού Μεγάρου οι οποίοι δε μπορούν να αποφασίσουν αν έχει πάθει βραχυκύκλωμα ή έχει μείνει φυτό, με αποτέλεσμα να μη ξέρουν αν πρέπει να τον βγάλουν από την πρίζα ή να τον αφήσουν απότιστο μέχρι να ξεραθεί.

Την Κυριακή το απόγευμα ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα προταθεί για ΠτΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αλλά τελευταία στιγμή έπεσαν στο τραπέζι κι άλλα, εξίσου δυνατά, ονόματα, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄, αν και το καλύτερο θα ήταν να βάλουν τον Μιχάλη Χριστοφοράκο μαζί με την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και να γράψουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο "Βασίλειο της Siemens".

Από την άλλη, θα μπορούσαμε να κάνουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Θεόδωρο Πάγκαλο o οποίος σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια παρέδωσε, με εντολή Σημίτη, τον Οτσαλάν στους Τούρκους. Ή μήπως τον φάγαμε κι αυτόν μαζί;

Μας λένε τερατώδη ψέμματα για το χρέος! Ελάχιστη θα είναι η ζημιά των κρατών - μελών αν κουρευτεί το χρέος!



Η δήθεν οφειλή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους στα κράτη, δηλαδή στους 
«φορολογούμενους πολίτες» και τους λαούς της Ευρωζώνης, τους οποίους δήθεν θα εξαπατήσουμε και θα ζημιώσουμε στην περίπτωση αναδιάρθρωσης, διαγραφής, ή κουρέματος (απομείωσης) του χρέους μας είναι μια επικοινωνιακή απάτη που στήθηκε από τους επιτήδειους των αγορών,!!! Το ελληνικό χρέος στους «λαούς» της Ευρώπης είναι μόνο τα 53 δις του άμεσου δανεισμού από τα κράτη-μέλη.

Τα 141 δις των ομολόγων του EFSF δεν συνιστούν διακρατικό χρέος, επειδή ο EFSF δεν είναι κράτος ή κοινωνία κρατών, αλλά ανώνυμη εταιρεία με έδρα στο Λουξεμβούργο. 
Τα κράτη- μέλη, είναι μόνο ΜΕΤΟΧΟΙ του EFSF, στον οποίο έχουν εισφέρει μόνο τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ του καταβεβλημένου μετοχικού του κεφαλαίου και, έτσι, δεν είναι άμεσοι δανειστές του ελληνικού δημοσίου. 
 (βλ. http://www.efsf.europa.eu/about/index.htm)   

Στην πραγματικότητα, ο EFSF δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επενδυτική τράπεζα η οποία, εκδίδοντας δικά της ομόλογα, εγγυήθηκε και, έτσι, διευκόλυνε στην άντληση από τις ΑΓΟΡΕΣ των δανείων που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα. 

Ποιά Αξιοπρέπεια; - Δημήτρης Λιαντίνης

«Η παιδεία των νέων, είναι το δυνατό αίμα και ο αέρας ιωδίου για το μέλλον των λαών. Όμως, της δικής μας παιδείας το αίμα, έχει αιματοκρίτη λευχαιμίας»
Τα αρχαία ελληνικά τα αντιπαθούν όλοι οι Έλληνες.
ACROPOLI ATHENS (13)

Αν κάνει κανείς μια δημοσκόπηση σήμερα, το αποτέλεσμα που θα του δοθεί θα το βρει πελώριο. Στους εκατό θα ανακαλύψει πως οι ενενήντα τόσοι, τα αρχαία ελληνικά δεν θέλουν ούτε να τ’ ακούσουν και το χειρότερο είναι, πως την ίδια αποστροφή την αισθάνεται και η πλειονότητα των φιλολόγων που διδάσκει το μάθημα στα σχολεία.
Σήμερα όταν μιλήσεις σε κάποιονε για τα αρχαία ελληνικά, αμέσως θα τον χτυπήσει ναυτία. Ένα πνευματικό ανακάτωμα παραγουλιάζει ολόκληρη την υπόστασή του. Μονόπτωτα ρήματα, ετερόπτωτοι διορισμοί, τρίπτωτες προθέσεις, βαρείες, οξείες, ερωτηματικές, εγκλιτικά και εγκλίσεις, παραγωγή και έτυμα, προληπτικό κατηγορούμενο.
Είναι μια στοίβα τσάνταλα που ξεχειλίζουν το ψυχοσωματικό μας και χύνουνται σαν ερευγμοί, κρυάδες, νυστάλα, χασμήματα, και όλα τα ουά του ιουδαϊκού όχλου. Οι σχετικές μνήμες από τη σχολική εμπειρία ανακαλούν στους ενήλικους πλήξη νεότητας, ψυχικά τραύματα, κατακάθια νευρωτικά, έλλειψη αέρα, δυσχέρεια ύπαρξης.
«Κύρος ανεβαίνει, Κύρος κατεβαίνει, και γαμώ τους Έλληνες και όλους τους δασκάλους». Έτσι άκουσα να καταριέται κάποτε κάποιος τα εφηβικά του χρόνια. Την αθωότητα, δηλαδή και την πιο τρυφερή ώρα της ηλικίας του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα