Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ


Μία προσεκτική μελέτη του εαυτού μας, των σκέψεών μας, των συναισθημάτων, της συμπεριφοράς που έχουμε και των αντιδράσεών μας, του τρόπου με τον οποίον "εκλαμβάνουμε"  τα περιστατικά, θα μας επέτρεπε να ανακαλύψουμε ότι ο καθημερινός άνθρωπος σκέφτεται κι αισθάνεται αρνητικά.
ΜΟΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΑς ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΩΔΗΣ, ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΓΕΜΑΤΗ ΑΜΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΡΟΜΕΡΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΠΙΘΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΩΝ.
............
Αλλά πώς γίνεται να επέμβεις στις εσωτερικές καταστάσεις, στις προσωπικές διαθέσεις, συναισθήματα και τρόπους σκέψης; Αρκεί να σκεφτεί κανείς τη δυσκολία να εξέλθει απλά κάποιος από μια κατάσταση κακής διάθεσης! Η φυσική ενέργεια που μπορεί να μετακινήσει ένα βουνό δεν μπορεί να αλλάξει μια σκέψη και ακόμα λιγότερο ένα συναίσθημα.

Η ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΟΥ...


"Όταν συνειδητοποιήσεις ότι το έξω το έχεις δημιουργήσει εσύ, ότι εσύ περιέχεις τον κόσμο και όχι το αντίστροφο...όταν θυμάσαι ότι όλο αυτό που βλέπεις, ακούς, αγγίζεις, είναι καρπός της δημιουργίας σου, δεν μπορείς πλέον να το φοβάσαι...
Ο κόσμος είναι μια τσιχλόφουσκα, παίρνει το σχήμα των δοντιών σου...Ο κόσμος, οι άλλοι, είναι η πιο έντιμη, η πιο ειλικρινής έκφραση του τι πραγματικά είμαστε...
Ο επίγειος παράδεισος είναι η προβολή μιας ψυχικής κατάστασης, ενός φορητού παραδείσου...Για να κρατήσεις ανέπαφο αυτόν τον παράδεισο, για να κρατήσεις ενωμένα τα άτομα που τον απαρτίζουν, πρέπει πάντα να επαγρυπνείς, πρέπει συνεχώς να "επεμβαίνεις"....
ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙΣ σημαίνει να μάθεις να εισέρχεσαι στα πιο σκοτεινά σημεία του εαυτού σου και να τα φωτίζεις....

...κάποια μέρα θα παραστείς στο μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου...



"Η ανθρωπότητα σιγά σιγά αλλάζει σάρκα...Κάποια μέρα θα σταματήσει να ψαχουλεύει μέσα στις σκιές του κόσμου, θα σταματήσει να λατρεύει το φαγητό, την ιατρική, το σεξ, τον ύπνο, τη δουλειά...Θα μεγαλώσει στη συνείδησή της η αξία της ολιγάρκειας μέχρι να πετύχει την ακεραιότητα του Είναι που θα σηματοδοτήσει το τέλος κάθε φτώχειας, κάθε συμφοράς, κάθε σύγκρουσης. Θα χρειαστεί χρόνος...γιατί η ανθρωπότητα είναι χρόνος..

Τα όρια της ελευθερίας είναι η αρχή της ελευθερίας του άλλου


Νίκος Λυγερός - Τα όρια της ελευθερίας είναι η αρχή της ελευθερίας του άλλου.
Τα όρια της ελευθερίας είναι η αρχή της ελευθερίας του άλλου αλλιώς είναι καταπάτηση. 

Όταν αποδέχομαι να βάλω όρια στην ελευθερία μου είναι επειδή λόγω ανθρωπιάς καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχει ελευθερία και ο άλλος. Τώρα έχουμε ένα άλλο πρόβλημα, όταν έχουμε δύο ελευθερίες πώς θα συμφωνήσουμε. 

Ξαφνικά πρέπει να χάσουμε χρόνο, τότε έχουμε τη δημοκρατία. 

Η δημοκρατία βασίζεται πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι σε κάποια φάση γίνονται συνάνθρωποι και για να έχουν ο ένας σεβασμό προς την ελευθερία του άλλου χάνουν χρόνο για να τα βρουν αλλιώς δεν τα βρίσκουμε. 

Χάνουμε και δεν σπαταλάμε. Τον χάνουμε συνειδητά. 

Ο Δάσκαλος χάνει χρόνο με τον μαθητή για να εξελιχθεί ο μαθητής. Γιατί; 

Γιατί η συνέχεια του Δασκάλου είναι οι μαθητές. 

" Έκανα ότι μπορούσα;" η έννοια που σε τρώει μετά το χωρισμό




Είναι συνηθισμένο οι άνθρωποι να αναρωτιόμαστε για την ορθότητα των επιλογών μας κυρίως όταν αυτές έχουν περάσει στο παρελθόν και τις επανεξετάζουμε μέσα από άλλο πρίσμα, έχοντας αποστασιοποιηθεί. Κάποιες στιγμές μπορεί να βλέπουμε πιο καθαρά το παρελθόν και να συνειδητοποιούμε αλήθειες σχετικά με το δικό μας ρόλο και τη δική μας συμμετοχή στο χωρισμό γιατί όχι και τα λάθη μας. Και κάποιες άλλες ξεχνάμε σημαντικά στοιχεία και εξιδανικεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις.
« Έκανα ότι μπορούσα;… αν είχα χειριστεί αλλιώτικα την κατάσταση θα μπορούσαμε να είμασταν καλά μαζί; ….μήπως παρατράβηξα το σκοινί ενώ έπρεπε να σταματήσω, να μην οδηγήσω το θέμα στα άκρα ; ……»

Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες - Ενεργεί άμεσα ενάντια στα κρυολογήματα και τη γρίπη!

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας είναι να χρησιμοποιήσετε υγιεινά και ισχυρά μπαχαρικά που θα δώσουν ώθηση στον μεταβολισμό σας και θα σας θωρακίσουν από τα κρυολογήματα, την γρίπη και τους ιούς.
Το σκόρδο και το τζίντζερ είναι οι καλύτεροι φίλοι σας, όταν πρόκειται για συνδυασμό ισχυρών μπαχαρικών, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα βότανα που μπορείτε να προσθέσετε στο καθημερινό μενού σας.
Αυτό το πανίσχυρο-συνδυασμό-can-θεραπεία-πιο-ασθένειες-πράξεις-άμεσα-εναντίον-κρυολόγημα της γρίπης

Τροφές Αρνητικών θερμιδών: Όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο βάρος χάνετε!!

Ο μόνος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να κόψετε το φαγητό και να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων. Ναι, αυτό  πιστεύετε οι περισσότεροι από εσάς . Αν είστε από αυτούς, πιθανώς δεν γνωρίζετε τις τροφές με αρνητικές θερμίδες.
Τι σημαίνει το αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων;Παρέχεται από τρόφιμα που δίνουν στον οργανισμό λιγότερες θερμίδες από ό, τι χρειάζεται για να τις αφομοιώσει, αλλά εξακολουθεί να μας διατηρεί γεμάτους ενέργεια.
αρνητικές θερμίδες-τρόφιμα-το-πιο-you-eat-το-πιο-βάρος-you-lose1
Ποιες τροφές έχουν αρνητικές θερμίδες;

TO ΓΕΛΕΚΑΚΙ ΠΟΥ…ΦΟΡΟΥΣΕΣ..ΣΟΥ ΣΤΕΝΕΨΕ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙΣ.



Η περιμέτρος της μέσης ,
ίσως να είναι ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος,
για να αξιολογηθεί ο κίνδυνος, για καρδιακή προσβολή
ή και ξαφνικό θάνατο.
Κοινός τόπος πλέον ότι τα άτομα με μεγάλη κοιλιά εχουν ηυξημένα προβλήματα υγείας….
Η περίμετρος της κοιλιάς, είναι ένας καθοριστικός παράγοντας
που σχετίζεται με την πρόκληση σοβαρών καρδιακών παθήσεων.
Τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, μας δίνουν το δικαίωμα να πούμε
πως μια ταινία μέτρησης της περιμέτρου της κοιλιάς,
πιθανόν να είναι το καλύτερο εργαλείο,
που διαθέτει ο κλινικος παθολόγος,  για την πρόβλεψη του καρδιακού κινδύνου .

Πρωινό Γεύμα! (Ανθυγιεινό & επικίνδυνο)

Πρωινό Γεύμα! (Ανθυγιεινό & επικίνδυνο)

Μάθε πως να ξεκινάς την ημέρα σου για να έχεις ενέργεια, ευεξία και πάνω από όλα Υγεία!
Δράσε Τώρα!

Δεν τρώω Ποτέ… Πρωινό γεύμα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν τρώω Ποτέ… Πρωινό γεύμα!
Η πληροφορία του βίντεο ΔΕΝ αφορά όσους ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:
 Παιδιά στην ανάπτυξη (μέχρι το 20ο έτος)
• Βαριά ασθενείς
• Εγκύους και θηλάζουσες
• Επαγγελματίες αθλητές
• Εργαζόμενους τη νύχτα
Το ανθρώπινο σώμα από τις 04:00πμ. μέχρι τις 12:00π.μ. (8 ώρες), βρίσκεται σε έντονη κατάσταση καταβολισμού – αποτοξίνωσης. Για να το βοηθήσεις πρέπει να συνεργαστείς. Εφάρμοσε δοκιμαστικά για 30 ημέρες τα όσα ακολουθούν παρακάτω και δες διάφορα αρνητικά και ενοχλητικά συμπτώματα ασθένειας μαζί με αρκετές οξείες ασθένειες να εξαφανίζονται «ως δια μαγείας».
Πρωινό Πρωτόκολλο υγείας

Τὸ καλὰ κρυμένο μυστικὸ τῆς καταγωγῆς τοῦ Κεμᾶλ!

Στην βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου, στην πρώτη σελίδα και κάτω αριστερά της εφημερίδας New York Tribune, της 26ης Φεβρουαρίου του 1921, υπάρχει ένα μαργαριτάρι.
Το καλά κρυμμένο μυστικό της καταγωγής του Κεμάλ από την επίσημη συστημική ιστοριογραφία που θα μας έβαζε σε …περίεργες σκέψεις!!!Τὸ καλὰ κρυμένο μυστικὸ τῆς καταγωγῆς τοῦ Κεμᾶλ!1
Τὸ καλὰ κρυμένο μυστικὸ τῆς καταγωγῆς τοῦ Κεμᾶλ!4

Θανάσιμη η ακτινοβολία του κινητού – Έρευνα του Tμήματος Bιολογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών




Θανάσιμες επιπτώσεις στην υγεία μπορεί να έχει η χρήση των κινητών τηλεφώνων όπως πιστοποιεί μεγάλη έρευνα του Tμήματος Bιολογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών.

H έρευνα ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο οι επιστήμονες έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αλόγιστη χρήση του κινητού μπορεί να προκαλέσει από καρκίνο του ακουστικού νεύρου έως μείωση της γονιμότητας, αλλοίωση του γενετικού υλικού και επιτάχυνση του «θανάτου των κυττάρων».
Τα πειράματά μας έγιναν σε πειραματόζωα αλλά και σε καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων υπό πραγματικές συνθήκες χρήσης κινητών», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Kυτταρικής Bιολογίας και Pαδιοβιολογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών Λουκάς Mαργαρίτης.
H διεξαγωγή πειραμάτων σε ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει, με εξαίρεση μελέτες ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων, μελέτες επιδημιολογικές, ροής αίματος στο αυτί, κ.ά. Oλες αυτές, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταδείξει επιπτώσεις από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στο αυτί.

''ΑΛΑΤΙ......ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΣ..''

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ''ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ'' ...


Από νωρίς ο άνθρωπος διαπίστωσε την ιδιαίτερη σημασία του αλατιού. Γι' αυτό ήταν γνωστό και χρησιμοποιούνταν από τους προϊστορικούς χρόνους. Το γνώριζαν σαν μέσο που νοστίμευε και (κυρίως) συντηρούσε τις τροφές. Το μόνο μέσο συντήρησης για κάποιο χρονικό διάστημα κρεάτων και ψαριών πριν από την ανακάλυψη των ψυγείων. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως αλιπάστωση (curing) και τα προϊόντα της διαδικασίας αυτής ονομάζονται αλίπαστα. Η δράση του αυτή οφείλεται στο ότι μειώνει το νερό που είναι διαθέσιμο για τους μικροοργανισμούς περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα ανάπτυξής τους.

ΙΣΤΟΡΙΑ:
Σε αρχαιολογική περιοχή της Ρουμανίας (Poiana Slatinei) υπάρχουν ενδείξεις συστηματικής παραλαβής αλατιού από πηγές αλμυρού νερού με βράσιμό του σε πήλινους δίσκους, που χρονολογούνται από το 6050 π.Χ., ενώ αντίστοιχες ενδείξεις παραλαβής αλατιού από την αλμυρή λίμνη Xiechi της Κίνας χρονολογούνται από το 6000 π.Χ..

Σε κάποιες περιοχές, το αλάτι ήταν τόσο σημαντικό που το χρησιμοποιούσαν για τις συναλλαγές.Οι πλούσιοι φεουδάρχες αντάλλασσαν δούλους με αλάτι. Σε άλλες χώρες, κάποιες εποχές, οι κάτοικοι έκαναν τις αγορές και τις πωλήσεις τους με κομμάτια αλατιού, χρησιμοποιώντας το ως νόμισμα. 'Aλλοι λαοί είχαν έλθει σε πόλεμο μεταξύ τους για να κατακτήσουν εδάφη με πηγές ή ορυχεία αλατιού.

Οι άνθρωποι έπαιρναν το αλάτι από τη θάλασσα, με τις αλυκές που η λειτουργία τους βασίζεται στη βραδεία εξάτμιση του νερού, υπό την επίδραση του ήλιου και του ανέμου. Στη Γαλλία και στη Γερμανία βρέθηκαν, ύστερα από ανασκαφές, αρχαίες συσκευές με τις οποίες απομόνωναν το αλάτι. Σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα, το αλάτι το έβρισκαν σε αλατωρυχεία (salt mines), τα οποία (όπου υπάρχουν) διαθέτουν τεράστιες ποσότητες άλατος, ωστόσο δεν αφθονούν.

ΑΝΑΒΡΑΖΟΝΤΑ ΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ



 ΑΝΑΒΡΑΖΟΝΤΑ ΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ
(μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ποδόλουτρο)

ΥΛΙΚΑ :
6 Φλιτζάνια χοντρό αλάτι
3/4 Του φλιτζανιού κρεμοσάπουνο ελαιολάδου
1 Κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
1-2 Σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή περγαμόντου ή τριαντάφυλλου ή μέντας
3-4 Σταγόνες χρώμα τροφίμων (ανάλογα με το αιθέριο έλαιο βάζω και το χρώμα)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ :

ΒΟΥΤΥΡΟΚΑΡΥΔΟΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

(Μεταφρασμένο από το βιβλίο των σπουδών μου ''The Beauty and The Secrets'')


ΒΟΥΤΥΡΟΚΑΡΥΔΟΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 1 φλυτζάνα τσαγιού βούτυρο καριτέ
1φλυτζάνα τσαγιού βούτυρο καρύδας
1 κουταλιά σούπας τριμμένη φλούδα περγαμόντου η αποξηραμένα λουλούδια λεβάντας
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο χαμομήλι
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντου η λεβάντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Η Ελληνική μουσική σε……. αμηχανία

pantelis_pantelidis_3
Οι εμπορικοί – οι φτηνιάρηδες κοινώς – χέστηκαν για την μουσική. Σουξέ σου λέει να βγάζουμε για να τα παίρνουμε από τα σκυλάδικα και τις αρπαχτές. Οι άλλοι, του ποιοτικού ή λούφαξαν, ή έχουν γίνει βαρετοί. Θεέ μου, τι θα απογίνουμε; Θα ζήσουμε στο έλεος του Παντελίδη, και της κάθε κακόγουστης ξανθιάς στη τηλεόραση;
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι ελάχιστοι οι αληθινοί καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να κάνουν καλή μουσική. Οι περισσότεροι κοιτάνε πώς να τα αρπάξουνε. Αν πάτε σε live θα καταλάβετε τι εννοώ. Τα πάντα όλα στην υπηρεσία του χρήματος.
Η εικόνα της μουσικής
Οι Έλληνες κλιπάδες ζητάνε από 3.000-5.000 ευρώ για ένα καλό video clip και επειδή έχουν καταντήσει ασύμφοροι πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν σε νέες ομάδες σκηνοθετών ή στην γειτονική Βουλγαρία όπου γυρίζουν αριστουργήματα με ένα χιλιάρικο.
Στα clips made in Greece θα έχετε προσέξει ότι χωρίς λόγο και αιτία ο τραγουδιστής ή η τραγουδίστρια κρατάνε εμφανώς μια σακούλα γνωστής φίρμας, ή βγαίνουν από γνωστό εστιατόριο fast food, ή ξαφνικά φάτσα κάρτα φιγουράρει ένα μπουκάλι από γνωστό ποτό ή κάποιο τηλέφωνο με σύνδεση σε γνωστή εταιρία.

Η ΤΣΟΝΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΑ!


Την πρώτη πορνό ταινία, όχι μεγαλύτερης διάρκειας από 20 λεπτά, την είδα πριν 40 χρόνια. Λες και είμασταν στην παρανομία. Μαζευτήκαμε 6-7 δημοσιογράφοι και την παρακολουθήσαμε σ' ένα σκοτεινό χώρο, στα γραφεία της εφημερίδας, με ερασιτεχνική μηχανή προβολής.
Ήταν ένα παντρεμένο ζευγάρι σε μία φάρμα της Ολλανδίας που δέχεται την επίσκεψη ενός άγνωστου ζευγαριού, που μετά από λίγο... μπερδευτήκανε και οι τέσσερις σε διάφορα «σχήματα». Σήμερα το πορνογραφικό υλικό το βρίσκεις πιο εύκολα από μια ασπιρίνη.
Αλήθεια, είναι καλό να βλέπεις τσόντα; Το ερώτημα μπαίνει γιατί σ' όλους αρέσει και πολλοί, πάρα πολλοί είναι οι.. χρήστες. Λοιπόν; Επειδή, φαντάζομαι, δεν απευθύνομαι σε μαλάκες, αντιληπτό είναι πως ο σχετικός εθισμός δεν οφελεί. Τι θέλω να πω;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα