Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Τα βήματα για την ευτυχία είναι λίγα και απλά

1. Επιλέξτε στόχους. Η ευτυχία κρύβεται στις νέες προκλήσεις. Για να την αγγίξει κάποιος πρέπει να θέτει στόχους και να τους επιτυγχάνει.

2. Κοντινοί στόχοι. Τη μεγαλύτερη ικανοποίηση εισπράττει κάποιος από την επίτευξη πολύ συγκεκριμένων στόχων, όπως το "να πάρω 16 στα μαθηματικά" ή να "κάνω μια ώρα τζόγκινγκ τη μέρα".


3. Αφοσιωθείτε σε ό,τι κάνετε. "Ευτυχισμένους μας κάνει ό,τι μας οδηγεί σε επαφή με το βαθύτερο εαυτό μας".

4. Ικανοποιήστε τις επιθυμίες σας. Όσες περισσότερες επιθυμίες ικανοποιεί κάποιος, τόσο πιο ευτυχισμένος γίνεται.

5. Βιώστε θετικά συναισθήματα. Ένας άλλος δρόμος προς την ευτυχία είναι η ανάπτυξη των θετικών συναισθημάτων. Να ποια είναι τα θετικά συναισθήματα που πρέπει να καλλιεργήσετε:

• Χιούμορ - • Ευγνωμοσύνη - • Συγχώρεση - • Μην ανασκαλεύετε τα γεγονότα που δεν πήγαν καλά

Αυτοί οι Άνθρωποι μου αρέσουν. Αυτοί που είναι τσαλακωμένοι ή που δεν φοβούνται να τσαλακώσουν το είναι τους


Οι άνθρωποι με σημάδια στο σώμα τους, με χαρακιές στη ψυχή τους.

Οι άνθρωποι που είναι πληγωμένοι, πονεμένοι, ραγισμένοι και απόκληροι απ? τη ζωή αλλά παρόλες τις δυσκολίες και τις πίκρες τους, δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια της επιβίωσης. Ψήνονται μαζί με τις ανάγκες τους και γίνονται πιο δυνατοί. Συνεχίζουν να ζουν έχοντας το κεφάλι ψηλά και δεν βάζουν τη ψυχή τους στα πόδια.

Οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να λυγίσουν και να κλάψουν. Ξέρουν ότι πάλι θα βγουν κερδισμένοι απ? την πτώση και την εσωτερική ταπείνωση. Αυτοί που είναι μόνοι και μοναχικοί επειδή επέλεξαν τη μοναχικότητα τους ως την καλύτερη συντροφιά και μπορούν και μόνοι τους να είναι καλά.

Αυτοί που δεν φοβούνται ν? αφεθούν και να φανερώσουν τα συναισθήματα τους και να επικοινωνήσουν δυνατά τις σκέψεις τους. Αυτοί που αφήνονται να δεθούν με τον σύντροφο που έχουν δίπλα τους και δεν χτίζουν τείχη και δεν υψώνουν άμυνες.

Γάλα Σκόρδου- ένα μαγικό φάρμακο που θα σας ανακουφίσει από την Ισχιαλγία!

Το Γάλα Σκόρδου έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των σκουληκιών. Επίσης βοηθάει στην προετοιμασία κλύσματος και αποτελεί σημαντικό ''όπλο'' για τη θεραπεία της ισχιαλγίας.  Μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή μαγειρεμένο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, το ωμό γάλα σκόρδου είναι ισχυρότερο και δρα καλύτερα. Κατά το μαγείρεμα, η διαδικασία μειώνει την οσμή, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί ικανοποιητικά.
σκόρδο-γάλα-α-μαγικό-θεραπεία-να-ανακούφιση-σας-από-ισχιαλγία, πόνος
Εάν χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αυτή η απλή λύση θα σας απαλλάξει από την εφίδρωση των ποδιών. 
Ένας μηχανικός αυτοκινήτων, ο οποίος υπέφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα από ισχιαλγία, έγραψε ότι άρχισε να το χρησιμοποιεί όπως του συνέστησαν και έπινε γάλα σκόρδου καθημερινά, αφού κανένα άλλο φάρμακο δεν είχε αποτέλεσμα.
Μόνο μετά από μερικές ημέρες, αισθάνθηκε ανακουφισμένος, και 14 ημέρες αργότερα η ασθένεια εξαφανίστηκε.
Προετοιμασία του Γάλα Σκόρδου 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ζωντανό από την ανθρώπινη επαφή, τίποτα πιο καταλυτικό και θεραπευτικό από την εμπειρία της Σύνδεσης με τον Άνθρωπο...

Η Φωτό είναι Άσχετη με το Άρθρο, από δημοσίευμα του 80'... αλλά και Σχετική συγχρόνως ... !!! 

Από : Antigoni Simeonidou 


Η μητέρα της μου τηλεφώνησε πανικοβλημένη, λέγοντας μου ότι στην πρώτη επίσκεψη της κόρης της ( 22 ετών) σε ψυχίατρο, η φαρμακευτική αγωγή αντικαταθλιπτικών κρίθηκε απαραίτητη. Ζήτησα απλά να γνωρίσω την κοπέλα και να δω - με όλα τα "μάτια" που διαθέτω- αν όντως χρειάζεται.

Η εικόνα της δεν ήταν εικόνα ανθρώπου που χρειάζεται αγωγή. Ήταν εικόνα ανθρώπου που απλά δεν είχε βιώσει ποτέ το "φάρμακο" κατά της κατάθλιψης, την ανθρώπινη επαφή. 

Ήταν η εικόνα ανθρώπου που το μεγάλωμα του χρωματίστηκε με λάθος τρόπο επαφής με το περιβάλλον της, με αποσύνδεση από το περιβάλλον της και με την δημιουργία αμυντικών μηχανισμών που γεννήθηκαν για να την προστατεύσουν από τον πόνο της. Και ναι, εννοείται ότι όλες αυτές οι εσωτερικές ζωντανές διεργασίες θα της δημιουργούσαν θλίψη, που μπορεί να έφερε μια μορφή κατάθλιψης. ΄

ΚΟΣΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

lifehub-esotera-psychologia-23

 Γενικά, για την απεικόνιση της εξέλιξης χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα κοσμικά σύμβολα :

ΚΥΚΛΟΣ
Αντιπροσωπεύει τον αξεπέραστο δακτύλιο της αδιαφοροποίητης ύλης. Αντιπροσωπεύει ένα ηλιακό σύστημα, πλανήτη, ένα ανθρώπινο σώμα, ιδωμένο αιθερικά, καθώς κι όλα όσα βρίσκονται στην πρωταρχική ή πρώιμη εποχή εκδήλωσης.
ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Αυτός συμβολίζει την παραγωγή θερμότητας στην καρδιά της ύλης. Το σημείο πυρός, τη στιγμή της πρώτης περιστροφικής δραστηριότητας, την πρώτη συστροφή του ατόμου, που υποκινείται από λανθάνουσα θερμότητα, μέσα στη σφαίρα επιρροής ενός άλλου ατόμου.

Θεωρία της Γαίας του James Lovelock

Για αιώνες ολόκληρους, η επίσημη άποψη της επιστήμης για τον πλανήτη που ζούμε, είναι ότι πρόκειται για ένα βράχο κάπου στο διάστημα, που για κάποιους λόγους εμφάνισε μια ιδιαιτερότητα…Τη ζωή. Η άποψη αυτή εξακολουθεί να είναι σεβαστή και ίσως κυρίαρχη ανάμεσα στους ανθρώπους, ειδικά στο δυτικό κόσμο που έχει κάνει σημαία του την ανθρωποκεντρικότητα.
resurrection_of_gaia
Στη δεκαετία του εβδομήντα, ένας Βρετανός βιολόγος και χημικός εμφάνισε μια εναλλακτική θεωρία, η οποία, καθώς περνούσαν τα χρόνια, άρχισε να επιβεβαιώνεται από στοιχεία και ταυτόχρονα να γίνεται συνείδηση ολοένα περισσότερων ανθρώπων. Ο βιολόγος λεγόταν James Lovelock και στη θεωρία του έδωσε το όνομα της Γαίας, της μητέρας θεάς όλων των θεοτήτων της ελληνικής μυθολογίας.

Είναι η Γη ένας ζωντανός οργανισμός;

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Maryland ανακάλυψαν έναν τρόπο να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν τις θειούχες ενώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον της Γης ανοίγοντας το δρόμο για τη διάψευση ή την υποστήριξη μίας θεωρίας δεκαετιών πως ο πλανήτης μας μπορεί να συγκριθεί με έναν ζωντανό οργανισμό, γνωστή ως «η θεωρία της Γαίας».
Rosetta-Earth
Εικόνα της Γης που τραβήχτηκε από την διαστημοσυσκευή Rosetta το 2009
Οι ιδρυτές αυτής της θεωρίας, James Lovelock και Lynn Margulis, πίσω στη δεκαετία του 70, παρομοίωσαν τη Γη με μία μονοκυτταρική μορφή ζωής. Η θεωρία υποστηρίζει ότι η ζωή σε όλες της τις μορφές, πραγματοποιεί εργασίες ώστε να δημιουργήσει ένα γήινο περιβάλλον ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί.
Παρότι το όνομα προέρχεται από την ελληνική θεά της Γης, η θεωρία της Γαίας δεν αφορά στη μυθολογία , αλλά στη βιολογία, στη χημεία και τη γεωλογία και το πώς αλληλεπιδρούν όλοι οι κλάδοι ώστε να κάνουν τον κόσμο μας κατάλληλο για έμβια όντα.

Η αφοσίωση σάς βοηθά να διαλύσετε τις συνήθειές σας

Αποτέλεσμα εικόνας για Η αφοσίωση σάς βοηθά να διαλύσετε τις συνήθειές σας

Διαβάστε για τη ζωή του Λίνκολν, του Ουάσιγκτον, του Γκάντι, της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, της Μητέρας Τερέζας, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και στη συνέχεια εξετάστε τη ζωή σας και τη ζωή των φίλων σας. Ανάμεσα σε αυτές τις πολικότητες, η διάκρισή σας θα αυξηθεί και θα σας βοηθήσει να ασκήσετε την αφοσίωση. Η διάκρισή σας γεννιέται τη στιγμή που συγκρίνετε την ιδανική ζωή ενός Μεγάλου Όντος με τη ζωή που ζείτε.

Προσπαθήστε να αφιερώσετε τον εαυτό σας σε μια μεγαλύτερη ομορφιά, έτσι ώστε να βλέπετε καθαρά που είναι η ζωή σας. Στο μονοπάτι της αφοσίωσης σε κάτι μεγάλο, σιγά-σιγά ξεπερνάτε τις συνήθειές σας, τις θυμαπάτες, τις ψευδαισθήσεις και το εγώ σας.

Οι συνήθειες περνούν από τέσσερα στάδια:

Τέλος Εποχής για την Χοληστερίνη....

Μετα απο αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω νομίζω οτι θα ηταν επιβεβλημμένη μια  ΣΥΓΓΝΩΜΗ εκ μέρους του ιατρικού κατεστημένου.

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita’ degli Studi di Napoli, Federico II
Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M



Κάθε πέντε χρόνια η επιτροπή σύστασης διατροφικών κατευθυντήριων οδηγιών των ΗΠΑ (Dietary Guidelines Advisory Committee) συντάσσει μια αναφορά που επηρεάζει σε ευρεία κλίμακα την παγκόσμια κοινότητα σε θέματα διατροφής και υγείας. Οι συγκεκριμένες συστάσεις επηρεάζουν άμεσα τις αναφορές στον τύπο για τη διατροφή, τους ισχυρισμούς υγείας των εταιρειών παρασκευής τροφίμων, τις συστάσεις και οδηγίες που δίνουν γιατροί και διαιτολόγοι, τη διατροφή στα σχολεία μέχρι και τον τρόπο διαφήμισης των τροφίμων.


Διατροφικές Συστάσεις 2015 και Χοληστερίνη
Οι κατευθυντήριες οδηγίες του 2015 διαμορφώνουν αυτή τη φορά μια πολύ σημαντική αλλαγή θέσης σε σχέση με τις προηγούμενες, που αφορά στη χοληστερίνη και αναφέρουν τα εξής:

3 πράγματα που θα πρέπει να μας διδάξει ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη Αν τα εφαρμόζαμε ο κόσμος ίσως γινόταν καλύτερος

Δεν το περίμενα. Κατά βάθος ήμουν σίγουρος πως ο Βαγγέλης θα ήταν κάπου κρυμμένος – τρομαγμένος μεν, αλλά ζωντανός. Θα περίμενε να καταλαγιάσει ο θόρυβος και θα επέστρεφε. Και γυρνώντας, θα είχε αποκτήσει 10 εκατομμύρια φίλους, όλους εμάς που ποτέ δεν θα του φερόμασταν όπως οι «φίλοι» συντοπίτες του.
giakoumakisΠρόσφατα, για το αφιέρωμα στο bullying μίλησα με ψυχολόγους, συγγραφείς και ανθρώπους που βίωσαν ή δέχτηκαν bullying.
Συνοψίζοντας αυτά που μου είπαν, να 3 συμβουλές που θα ήθελα πραγματικά να λάβουν υπόψη τους όλοι οι άνθρωποι.
Δεν αφορούν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, εκεί δυστυχώς ό,τι έγινε έγινε, και θα μιλήσει η δικαιοσύνη. Οι συμβουλές αφορούν όλους μας, για να προλάβουμε και άλλες τέτοιες τραγωδίες.

Θέλω να ζήσω έστω και μια φορά

martinak15 / Flickr


"Θέλω να ζήσω έστω και μία φορά», ψιθύρισα στη σκιά μου ένα μοναχικό βράδυ.

"Θέλω να ζήσω μια φορά και να δοκιμάσω την ελευθερία στην άκρη της γλώσσας μου.

Θέλω η φωτιά της αποφασιστικότητας να ανάψει μέσα μου και να με κρατήσει ζεστή σε μια κρύα νύχτα σαν αυτή αντί του τσιγάρου που καπνίζω.

Θέλω να δοκιμάσω το τσούξιμο της αγάπης καθώς κυλά μέσα μου, από το λαιμό μου, τεντώνοντας κάθε μυ στο σώμα μου, και να με ικανοποιεί με τον πόνο.

Μηλόξυδο για την Ιγμορίτιδα!



Η Μόλυνση των ρινικών κόλπων είναι μια φλεγμονή που επηρεάζει την επένδυση των ρινικών κόλπων και συχνά οδηγεί σε επίμονο πονοκέφαλο, πυρετό και πόνο του προσώπου.
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα ιγμόρεια σας και να σκοτώσετε τα βακτήρια και τους ιούς που προκαλούν αυτά τα προβλήματα υγείας. Το μηλόξυδο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα.
μήλο-μηλίτη ετοιμάζω-για-κόλπων
Το μηλόξυδο έχει χρησιμοποιηθεί επί μακρόν για πολλούς σκοπούς. Είναι μία από τις πιο ισχυρές φυσικές θεραπείες για διάφορες ασθένειες.
Είναι γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, και αντιοξειδωτικά. Περιέχει μοναδικά οξέα τα οποία προσδένονται σε τοξίνες και διευκολύνουν την αποβολή τους από το σώμα. Αυτά τα οξέα είναι αποτελεσματικά στην καταστροφή των βακτηρίων, των μυκήτων και της καντιντίασης.

αναζητώντας ένα θαυμαστό καινούργιο κόσμο

43699956Η πραγματική ελευθερία είναι το δύσκολο, ίσως πολλές φορές και το ακατόρθωτο. Ο κόσμος συνήθως τείνει να τραβά προς την αντίθετη κατεύθυνση, επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο. Ο δρόμος της υποταγής και της ανελευθερίας τις περισσότερες φορές είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
Ας αναλογιστούμε, εμείς έχουμε επιλέξει ποτέ φαύλους, ανίκανους, ανθρώπους αμφιβόλου ηθικής;  Οι άνθρωποι συνήθως μιλούν με δέος για ‘’κάποιους’’ που αποφασίζουν για όλα, χωρίς να τους κατονομάζουν. Σαν να μιλούν για κάποιους υπερανθρώπους. Όλοι όμως αυτοί οι σκοτεινοί, οι αφανείς και οι τρομεροί, είναι άνθρωποι, με ατέλειες και αδυναμίες. Συχνά μάλιστα είναι άνθρωποι πολύ χαμηλής ποιότητας.
Το βέβαιο είναι πως ακόμη δεν έχουμε κατορθώσει να επιλέγουμε σωστά τους πολιτικούς μας ηγέτες. Κατά ένα παράξενο τρόπο, μέσα από διαδικασίες πολύπλοκες και συχνά εντέχνως υποκινούμενες, έχει περάσει ένα πνεύμα προτίμησης προς τους πιο ακατάλληλους! Κατ’ αυτό τον τρόπο ο πολίτης κατορθώνει να βγάζει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια. Στην εποχή της έξαρσης των θεωριών συνωμοσίας, θα πρέπει να τονίσουμε πως καμία παγκόσμια εξουσία δεν υπάρχει. Το μόνο που υφίσταται είναι μια παγκόσμια ακυβερνησία και μια συνομοταξία των μετρίων.

Είμαστε Έλληνες επειδή έτυχε να γεννηθούμε εδώ;

Δύσκολο να κληρονομείς μια ιστορία σαν αυτή που έχτισαν με κόπο οι πρόγονοί μας;
Αποτέλεσμα εικόνας για Είμαστε Έλληνες επειδή έτυχε να γεννηθούμε εδώ;
Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί αυτός ο τόπος στο παρελθόν γέννησε γενναίες ψυχές και λαμπρά μυαλά ενώ σήμερα μαστίζεται από μια αδράνεια που ανησυχεί κυρίως τους γέροντες του λαού ενω οι νέοι λιώνουν στις καφετέριες; Τρομάζουν λένε στα καφενεία γιατί πρώτη φορά βλέπουν τη νεολαία να σκύβει το κεφάλι.
– «Με τόση μόρφωση που έχουν σήμερα τα παιδιά μας είναι δυνατόν να δέχονται αβίαστα την καταστροφή του έθνους μας ;», μου είπε ένας γείτονας που γεννήθηκε το ’43 και έζησε μια άλλη Ελλάδα στα χρόνια του. Μια Ελλάδα που σήμερα έχει βυθίζεται σε βάλτο και περιμένει ξανά και ξανά να τη σώσουν οι τρίτοι ,κάποιοι σωτήρες – που στην ουσία της κάνουν αφαίμαξη.
Η Ευρώπη μας ήθελε κοντά της όμως ήθελε και να μας αλλάξει. Να λειάνει κάθε μας ακίδα μας , ότι δεν ταίριαζε με τις δικές της επιφάνειες .Κι εμείς οι απόγονοι αυτών που φώναζαν όχι σε κάθε απειλή αιχμαλωσίας λέμε ναι σε κάθε αλλαγή που μας ζητάει η Ευρώπη.

Αγνωστο κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι ήρθε στο φώς...Π ε ρ ι φ ρ ο ν ώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάνου ΧατζιδάκιΔημοσιεύτηκε σε ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι «Βιογραφικό σε πρώτο προσωπικό» που το έγραψε το 1980 στη Μελβούρνη, δημοσιεύει η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, διανοούμενου και ποιητή.

Αυτούσιο το κείμενο αυτό έχει ως εξής:

«Γεννήθηκα στις 23 Οκτώβρη του '25, στην Ξάνθη τη διατηρητέα κι όχι την άλλη τη φριχτή που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους μεταπολεμικούς της ενδοχώρας μετανάστες.

Η μητέρα μου ήταν από την Αδριανούπολη και ο πατέρας μου απ' την Κρήτη. Με φέραν το '31 στην Αθήνα απ' όπου έλαβα την Αττική παιδεία - όταν ακόμη υπήρχε στον τόπο μας και Αττική και Παιδεία.

Είμαι λοιπόν γέννημα δύο ανθρώπων που δεν συνεργάστηκαν ποτέ, εκτός απ' την στιγμή που αποφάσισαν την κατασκευή μου. Γι' αυτό και περιέχω μέσα μου όλες τις δυσκολίες του Θεού και όλες τις αντιθέσεις. Όμως η αστική μου συνείδηση, μαζί με τη θητεία μου την Ευρωπαϊκή, φέραν έν' αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Έγινα τόσο ομαλός, έτσι που οι γύρω μου να φαίνονται ως ανώμαλοι.

Βανουάτου: Όταν μια καιρική βόμβα πετάει την εθνική ανεξαρτησία στο καλάθι των αχρήστων!




Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξαν σήμερα οι αρχές το Βανουάτου μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Παμ από το αρχιπέλαγος του νοτίου Ειρηνικού, όπου ολόκληρα χωριά ισοπεδώθηκαν.

Χαρακτηρίστηκε μια από τις χειρότερες “φυσικές καταστροφές” στην ιστορία της περιοχής.

Το γραφείο Διαχείρισης Εθνικών Καταστροφών επιβεβαίωσε ότι 6 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον κυκλώνα, ενώ ο ΟΗΕ κάνει λόγο για τουλάχιστον 44 νεκρούς- ένας απολογισμός που δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί- σε μία μόνο από τις 6 επαρχίες του Βανουάτου, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
ΒανουάτουΩστόσο καθώς το δίκτυο των επικοινωνιών έχει σχεδόν στο σύνολό του τεθεί εκτός λειτουργίας, είναι αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια ο αριθμός των θυμάτων αυτής της καταστροφής, 48 ώρες μετά το πέρασμα του Παμ, ενός κυκλώνα κατηγορίας 5 που τον συνόδευαν ριπές ανέμου που ξεπερνούσαν τα 300 χιλιόμετρα/ ώρα.

13 Συνήθειες των ανθρώπων που γίνονται πολύ συμπαθείς







Co-author of Emotional Intelligence 2.0 and President at TalentSmart
   
MARCH 10, 2015
Πάρα πολλοί άνθρωποι υποκύπτουν στο εσφαλμένο πιστεύω ότι για να γίνουν αρεστοί είναι κάτι που προέρχεται από τα φυσικά χωρίς διδασκαλία χαρακτηριστικά τους τα οποία τυχαίνει να έχουν  λίγοι- οι όμορφοι και οι όμορφες, τα αγρίως κοινωνικά άτομα και τα απίστευτα ταλαντούχα άτομα. Είναι εύκολο βέβαια να πέσεις στην παγίδα αυτής της παρερμηνείας. Στην πραγματικότητα  το να γίνεσαι αρεστός βρίσκεται ολοκληρωτικά στο δικό σου έλεγχο και είναι ένα θέμα Συναισθηματικής Νοημοσύνης  (EQ).
Σε μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο UCLA , οι ερευνώμενοι υποβλήθηκαν σε 500 επίθετα βάσει της προϋπάρχουσας σημασίας που απέδιδαν στο να γίνεται κάποιος αρεστός. Τα επίθετα που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία  δεν είχαν σε τίποτα να κάνουν με το να γίνονται  κοινωνικοί, ευφυείς ή ελκυστικοί (έμφυτα χαρακτηριστικά). Αντίθετα τα κορυφαία επίθετα ήσαν, ειλικρίνεια, διαφάνεια και ικανότητα κατανόησης (ενός άλλου ατόμου).
Αυτά τα επίθετα-και άλλα σαν κι αυτά- περιγράφουν ανθρώπους που έχουν δεξιότητες στην κοινωνική πλευρά της συναισθηματικής νοημοσύνης. Η έρευνα TalentSmart που συγκεντρώνει πληροφορίες από περισσότερα από 1 εκατομμύριο άτομα  δείχνει ότι οι άνθρωποι που κατέχουν αυτές τις δεξιότητες, δεν είναι απλά  πολύ αρεστοί, αλλά υπερτερούν αυτών που δεν τις κατέχουν με υψηλό  ποσοστό.
 «Σκάψαμε» κατά κάποιο τρόπο για να ανακαλύψουμε τις βασικές συμπεριφορές που έχουν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι και οι οποίες τους κάνουν τόσο αρεστούς. Να 13 από τις καλύτερες:

Εργασία με τη φωτιά- 1. Η ΚΑΡΔΙΑ

.

Σύμφωνα με την Κινέζικη Ιατρική η εργασία για την αποκατάσταση της αρμονίας και της υγείας  στο φυσικό σώμα και τα ενεργειακά σώματα του ανθρώπου ξεκινά με την αποκατάσταση του στοιχείου της φωτιάς που όταν βρίσκεται είτε σε υπερδιέγερση είτε σε καταστολή δημιουργεί ψυχοσωματικές  δυσλειτουργίες.
Όσον αφορά την εργασία με τη φωτιά στο φυσικό σώμα τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα και μπορεί κάποιος με τον ελάχιστο χρόνο να δει εξαιρετικά αποτελέσματα. Πάντοτε όμως -κι αυτό συμβαίνει με την εργασία και για τα υπόλοιπα στοιχεία- όταν εργαζόμαστε στα ενεργειακά σώματα όλα εξαρτώνται από τον βαθμό συνειδητοποίησης μας , οπότε και είναι αρκετά ασαφή τα ποσοστά επιτυχίας.
Σήμερα θα περιοριστούμε στην εργασία με τη φωτιά στο φυσικό σώμα ούτως ώστε να κρατηθεί μια σειρά ορθή που τα σταδιακά οφέλη της θα παρακινήσουν τον καθένα να συνεχίσει με προσωπική μελέτη και εμβάθυνση.
Στο στοιχείο της φωτιάς αντιστοιχούν συγκεκριμένα  όργανα του σώματος  και καλό είναι να ξεκινούμε να δουλεύουμε το σημαντικότερο εξ αυτών, την καρδιά.

Η Αιώνια Αλήθεια



Όλοι οι ιδρυτές των μεγάλων θρησκειών και όλοι οι σημαντικοί φιλόσοφοι της ιστορίας, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την Πραγματικότητα και να “συλλάβουν” την Αλήθεια, ακολούθησαν έναν τελείως φυσικό και απλό τρόπο: Όλοι αναζήτησαν την Αλήθεια και προσπάθησαν να κατανοήσουν την Πραγματικότητα μέσα στην “Δεδομένη Συνείδηση”, στην “Παρούσα Συνείδηση”, σε όποια κατάσταση κι αν βρισκόταν αυτή. Αναζήτησαν την Αληθινή Φύση της Ύπαρξης τους, την εγκυρότητα της αντίληψής τους και ενήργησαν για να φτάσουν στην Καθαρή Αλήθεια.
Το ίδιο μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε άνθρωπος που μπορεί να είναι εξίσου σοφός με όλους αυτούς. Να διερευνήσει την “Δεδομένη Συνείδηση” που τυχαίνει να είναι. Σε αυτή την έρευνα θα περάσει από όλα τα στάδια που πέρασε το ανθρώπινο είδος στην πολλών χιλιετηρίδων ιστορία του. Τυπολογικά υπάρχουν πέντε στάδια προς την Αλήθεια (όπως κι αν την εννοούμε αυτή), πέντε βήματα που πρέπει να κάνουμε.

1) Το πρώτο και ασφαλές θεμέλιο, η βάση από την οποία μπορούμε να ξεκινήσουμε είναι η ίδια μας η Συνείδηση (η “Δεδομένη Συνείδηση” όποια κι αν είναι αυτή). Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουμε και προβληματιζόμαστε κι αναζητούμε την Αλήθεια. Αν δεν υπήρχαμε (αν δεν είχαμε “συνείδηση” της ύπαρξής μας) δεν θα ετίθετο καν το πρόβλημα.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπορείς να βοηθήσεις τον κόσμο να αλλάξει;

Μπορείς να βοηθήσεις τον κόσμο να αλλάξει;
Να δει;
Να ζήσει;
Να συνειδητοποιήσει;

Ενώ μπορείς, ταυτόχρονα δεν μπορείς!
Ή αλλιώς μπορείς, αλλά μόνο έμμεσα.
Και μόνο στο βαθμό, που έχεις ήδη βοηθήσει τον εαυτό σου, και τον έχεις ελευθερώσει. Ποτέ λιγότερο. Ποτέ…

- Μπορείς όταν, (ενώ έχεις αναγνωρίσει την Αλήθεια, που περιλαμβάνει τη βίωση του ψέματος στα πάντα, και τη ζώσα Εσωτερική κατάσταση η οποία σε καθιστά, έξω, ή πάνω, ή μέσα, στην Ουσία των πάντων, και σε φέρνει στο να) κινείσαι στο χώρο, με την ανάλογη ζωή.

Γιατί ζεις μεν ο ίδιος στην Πραγματικότητα, (όχι για τους άλλους αλλά για σένα τον ίδιο), μα  την εισπράττουν όλοι όσοι έρχονται μαζί σου σε επαφή.
Εισπράττουν τη δόνηση αυτής της Ζωής.

Συλλαμβάνουν (υποσυνείδητα) τις σκέψεις που επιλέγεις να κάνεις.
Νιώθουν την Αλήθεια, κι ας μην την έχουν αναγνωρίσει, γιατί δεν έχει ανοιχτεί μέσα τους η Πηγή της, μια και δεν την αναζήτησαν από τη μια, και την σκεπάζουν άλλα πράγματα της προσοχής τους από την άλλη…

Βλέπουν επίσης τις εκφράσεις, τις στάσεις, τη φωνή σου, όπως και εισπράττουν βέβαια τα λόγια σου. Σε αισθάνονται… Αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα σου.
Πράττεις, όχι όπως σου δίδαξαν, όπως πρέπει (συνήθως και ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους), ή όπως κάνουν οι άλλοι, αλλά όπως η καρδιά σου απαιτεί από σένα την κάθε δεδομένη στιγμή, μια και ζεις ταυτιζόμενος μαζί της.
Γιατί στον μόνο Νόμο που μπορείς να υπακούς, είναι αυτός της Καρδιάς. Που συνάγει, με την καρδιά του Σύμπαντος.

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ Η ΜΕΡΚΕΛ!!!


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Κάτι πολύ δυνατό παίζεται στο βάθος – βάθος του ελληνογερμανικού πολέμου. Μου θυμίζει τον έρωτα μετά από έναν τρικούβερτο καβγά και τη νημεμία που ακολουθεί μία καταιγίδα.
Η συνήθως πολύ καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου Euroinsight για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες, γράφει ακριβώς ό,τι ήθελε να ακούσει ο Α. Τσίπρας. Ότι η Μέρκελ, ανησυχώντας για τις γεωπολιτικές συνέπειες που θα είχε μία έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωζώνη προωθεί πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα με βάση και ανορθόδοξες λύσεις.

Ως τέτοιες αναφέρει την αύξηση του ορίου των εντόκων που μπορεί να εκδώσει η χώρα, προσωρινούς περιορισμούς κεφαλαίου εναντίον ενός bank run, πρόωρη εκταμίευση κεφαλαίων από το τρέχον πρόγραμμα ή καθυστέρηση αποπληρωμών στο ΔΝΤ.

ΝΙΚΟΛ, Η ΚΑΥΤΗ ΤΕΚΝΑΤΖΟΥ!



Απορώ που κάποια πράγματα τόσο συνηθισμένα, τα παρουσιάζουν για κάργα εντυπωσιακά. Σχεδόν καθημερινή είδηση είναι μια καθηγήτρια να πηδιέται με έναν μαθητή της. Μια 30αρα και 40αρα δασκάλα να έχει σχέση με αγόρια της τάξης της. Ποιο είναι το σοκ;
Έχει πλέον καταντήσει ρουτίνα. Ένα φαινόμενο της καθημερινότητας. Γυναίκα εκπαιδευτικός να συνουσιάζεται με αγόρια που έχουν τη μισή ή, και μικρότερη ακόμα ηλικία. Κάποιες, μάλιστα, τέτοιες «γνωριμίες» καταλήγουν σε γάμο. Και το ζευγάρι συνεχίζει τη ζωή του, με τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας και αφού έχουν γίνει γονείς.
Περίεργο, προκλητικό, προβληματικό γεγονός, πες το όπως θες, όμως όχι πρωτοφανές, τουλάχιστον στην Αμερική. Οι δασκάλες, μερικές είναι ήδη παντρεμένες, και μητέρες, τα φτιάχνουν με κάποιον ανήλικο μαθητή τους. Είναι τεκνατζούδες; Την βρίσκουν, δηλαδή, μονάχα με τεκνά.
Μήπως η δασκάλα δεν είναι τεκνατζού, αλλά η αγαμία, η αδιαφορία άλλων ανδρών, την στέλνει στον πιτσιρικά. Και τον αποπλανεί σεξουαλικά. Πριν προχωρήσουμε την κουβέντα, να πούμε τι είναι τεκνατζού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα