Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πώς χάνω ενέργεια από το σώμα μου ?


Η ροή ενέργειας στο σώμα μας είναι το Α και το Ω. Η καθημερινότητά μας είναι για όλους μας ένας δρόμος απομαγνητισμού από την ροή της ενέργειας μας.


Έρχονται πολλές στιγμές που νιώθουμε εξάντληση στο σώμα μας, έχουμε διάθεση στα πατώματα και γενικά χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο νιώθουμε μία κατάπτωση. Ενώ κάνουμε τα ίδια και τα ίδια, δηλαδή το πρόγραμμά μας είναι πανομοιότυπο εμείς έρχονται μέρες που νιώθουμε εντελώς άδειοι.

Όλο αυτό συμβαίνει σε όλους μας μέσα από μορφές αντίστασης ή καταπίεσης συνειδητά ή υποσυνείδητα με αποτέλεσμα η ενέργειά μας εκείνη την ώρα να μεταβάλλεται. Κάθε μορφή αντίστασης που θέτουμε εμείς σε μας μεταστρέφει την ενέργειά μας εναντίον μας, έτσι έχουμε μετατρέψει τα σώματά μας, μέσα από αυτή την πίεση σε χύτρες ταχύτητος. Ο βρασμός που προκαλείται στο σώμα μας μέσα από τέτοιες στιγμές βίας- εξαναγκασμού θα φέρει την εξάντληση, την κόπωση και κάποια στιγμή την ρήξη- έκρηξη.

ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Nikos HiladakisΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ζούμε πραγματιστικά καταπληκτικές στιγμές! Οι πολιτικές παρατάξεις που υποτίθεται ότι πάντα κόπτονταν για την εθνική κυριαρχία, για τα εθνικά μας συμφέροντα, για την ελληνορθόδοξη μας ταυτότητα, είναι αυτές που τα παρέδωσαν όλα χωρίς κανένα ενδοιασμό, που οδήγησαν την χώρα σε ξένη κατοχή, που κατέστρεψαν κάθε έννοια της εθνικής μας ταυτότητας.
Αντίθετα αυτοί που υποτίθεται ότι ήταν πάντα κατά των εθνικών προτύπων, φέρονται σαν οι κύριοι υπερασπιστές της εθνική μας κυριαρχίας. Είναι αυτοί που αγωνίζονται για την εθνική ανεξαρτησία. Είναι αυτοί που μιλούν την γλώσσα της Ελλάδας στους ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους. Αυτοί οι εταίροι θέλουν την χώρα μας να είναι σαν τον…γάιδαρο του Νασραντίν Χότζα.

Συμβαίνουν όλα για ένα λόγο;

«Έχε εμπιστοσύνη στη ζωή. Ξέρει τι δίνει, τι παίρνει πίσω» λέει ένα stickerάκι που κυκλοφορεί τελευταία στα social media, και μοιάζει να είναι η νέα εκδοχή του πολυφορεμένου πια «όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Αν δεν είναι καλά, δεν είναι το τέλος». Ξέρουμε τι σκέφτεστε: Ανοησίες τύπου Πάολο Κοέλιο και φτηνή παρηγοριά για αφελείς Πολυάννες. Ο αναμάρτητος, εκείνος που δεν ξεστόμισε ποτέ τη φράση «όλα για κάποιο λόγο γίνονται», έστω ως φτηνή παρηγοριά σε σοκαρισμένο από τραγωδία φίλο, πρώτος τον λίθο βαλέτω.
zaria
Από πού, όμως, μας προέκυψε η πεποίθηση ότι «όλα για κάποιο λόγο γίνονται»;
Αν βιαστήκατε να απαντήσετε ότι προφανώς πρόκειται για κάποιου είδους θρησκευτική πίστη, που θέλει τα πάντα να αποδίδονται στο μεγαλόπνοο σχέδιο του φιλεύσπλαχνου θεού που μας φροντίζει, ετοιμαστείτε να διαψευστείτε. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Yale διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των άθεων που πίστευαν ότι τα γεγονότα στη ζωή τους ήταν προσχεδιασμένα και αλληλένδετα, ήταν εξίσου μεγάλος με εκείνο των θρησκευόμενων ατόμων, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times. Η διαφορά ήταν ότι οι μεν απέδιδαν το «σχέδιο» στον θεό και οι δε στη μοίρα και τις συμπτώσεις –οι οποίες όμως δεν είναι τυχαίες, αλλά οφείλονται στην τάξη που υπάρχει στο χάος και την εντροπία που ρυθμίζει όλα τα συστήματα.

Οι τραπεζίτες κατέχουν τη γη



 
"Το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα κατασκευάζει χρήματα από το τίποτα. Η διαδικασία είναι ίσως το πιο εκπληκτικό κομμάτι  ταχυδακτυλουργίας που εφευρέθηκε ποτέ. 

Οι τράπεζες συνελήφθησαν στην ανομία και γεννήθηκαν στην αμαρτία. Οι τραπεζίτες κατέχουν τη γη. 

Πάρτε τους τα όλα, αλλά αφήστε τους τη δύναμη να δημιουργήσουν χρήμα και τον έλεγχο της πιστοληπτικής ικανότητας, καθώς με το πάτημα ενός στυλό, θα δημιουργήσουν αρκετά χρήματα για να τα αγοράσουν ξανά. 

Έχετε ποτέ σκεφτεί κάτι δεν πάει καλά;




 
"Στην αναζήτηση για έναν νέο εχθρό που θα μας ενώνει, μας ήρθε η ιδέα ότι η μόλυνση, η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η έλλειψη νερού, η πείνα και τα παρόμοια, θα ταίριαζαν στο  σχέδιο."
 
– "Η Πρώτη Παγκόσμια Επανάσταση», μια έκθεση από το Συμβούλιο της Λέσχης της Ρώμης από τον Alexander King  και τον Bertrand Schneider 1991.

Έχετε ποτέ σκεφτεί κάτι δεν πάει καλά; Έχετε σκεφτεί ποτέ να σας έχουν πει ψέματα οι πολιτικοί σας, η κυβέρνηση, οι δάσκαλοι; Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι σας χειραγωγούν από την τηλεόραση; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί για το πώς λειτουργεί ο κόσμος πραγματικά; Έχετε ποτέ πιάσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σας λένε ψέματα; Θέλετε να ξέρετε πώς λειτουργεί πραγματικά το χρήμα; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι πιστεύει η ελίτ αυτού του κόσμου και όπου μας πάει; Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον μια πρώτη γεύση από την αληθινή φύση του κόσμου και πώς έχουμε παραπλανηθεί και εξαπατηθεί σε κάθε επίπεδο. Αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι το τέλος των πάντων και δεν είναι τα πάντα, αλλά είναι μια αρχή.

Δεν θέλετε να σταματήσετε το τσιγάρο; Τουλάχιστον καθαρίστε τους πνεύμονές σας!

Επιμέλεια Κειμένου dorieas

Βήχας; Για αρχή, θα ήταν καλύτερο να αφήσετε τα τσιγάρα και οι πνεύμονες σας θα καθαριστούν. Με φυσικό τρόπο, χωρίς χημικά παρασκευάσματα.
Τα τσιγάρα περιέχουν πάνω από τέσσερις χιλιάδες δηλητήρια, ένα μεγάλο αριθμό συστατικών ταυτόσημων με αυτών που περιέχονται σε τοξικές χωματερές. Η συνήθεια πειρασμός , την οποία απολαμβάνουν εκατομμύρια, αφήνει βαριά ίχνη στους πνεύμονες, όπου μεταξύ άλλων τοξινών το πιο επικίνδυνο: πίσσα και νικοτίνη συσσωρεύονται.
Οι καπνιστές πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη φροντίδα στο σώμα τους και στη σωστή διατροφή. Στη φύση υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Ανάμεσα στα συστατικά που καθαρίζουν τους πνεύμονες, αυτά είναι το πιο ισχυρά.Δεν θέλουν να σταματήσουν το τσιγάρο Τουλάχιστον Καθαρίστε τους πνεύμονές σας!

Μάσκα από γάλα καρύδας για λεπτά και αδύναμα μαλλιά

Επιμέλεια Κειμένου dorieas
Τα ωραία και υγιή μαλλιά είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με λεπτά μαλλιά ή με μαλλιά που έχουν αργή ανάπτυξη. Αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθησή τους.
Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία για προϊόντα περιποίησης μαλλιών που υποτίθεται ότι μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματά σας. Σε αυτό το άρθρο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μία φυσική, χωρίς χημικά, μάσκα μαλλιών.
μάσκα-of-καρύδα-για-thin-και-αδύναμα μαλλιά γάλα
Αυτό που είναι ακόμη καλύτερο, είναι ότι μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, καθώς έχετε όλα τα συστατικά στην κουζίνα σας.

6000 ετών γιατρικό μειώνει τα τριγλυκερίδια και αποτρέπει πολλές ασθένειες!

Έχετε ποτέ ακούσει για το παστέλι; Ο συνδυασμός γλυκιάς γεύσης και θεραπευτικών δυνάμεων είναι σπάνια, αλλά αυτή το φάρμακο είναι το τέλειο παράδειγμα ενός τέτοιου συνδυασμού.
Το παστέλι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά 6.000 χρόνια πριν, και χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή. Μπορείτε να το αποκαλέσετε ως γλύκισμα ή ως φάρμακο, αλλά αυτό το φάρμακο αναφέρεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα. Είναι από τα πιο νόστιμα φάρμακα που θα δοκιμάσετε ποτέ, και το οποίο την ίδια στιγμή, είναι φορτωμένο με ισχυρά θρεπτικά συστατικά.
6000-year-old-θεραπεία-χαμηλώνει-τριγλυκερίδια-και-πρόληψη-πολλά-ασθένειες
Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Το παστέλι αναφέρθηκε στην Ιλιάδα ως τροφή που δινόταν στους στρατιώτες πριν από τις μάχες με σκοπό την ενίσχυση της ενέργειας και της δύναμης τους. Το παστέλι επίσης αναφέρεται σε αρχαία Αιγυπτιακά αρχεία ως ένα φάρμακο που ως επί το πλείστον καταναλώνοταν από τις γυναίκες, επειδή τόνωνε τις ορμόνες τους και προκαλούσε αύξηση της λίμπιντο τους.
Τι είναι το παστέλι; Είναι ένα φάρμακο που κατασκευάζεται από δύο σούπερ-υγιεινά συστατικά - σουσάμι και μέλι.  Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την αρχική συνταγή, και σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε αυτό το υγιεινό και νόστιμο φάρμακο:

Δες ένα χημικό δεσμό. Χωρίς να δεις τίποτα.



Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2015-03-17]:

Επιστήμονες κατόρθωσαν να δουν τη δημιουργία ενός χημικού δεσμού. Το φαινόμενο διαρκεί τόσο λίγο ώστε πολλοί επιστήμονες πίστευαν ότι δεν θα το έβλεπαν ποτέ: χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό λέιζερ ακτίνων Χ, ερευνητές του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας παρατήρησαν για πρώτη φορά τη μεταβατική κατάσταση δύο ατόμων πριν ενωθούν και σχηματίσουν ένα μόριο. 

Οι ερευνητές που υπογράφουν τη μελέτη στην επιθεώρηση «Science» δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματά τους: «Αυτός είναι ο πραγματικός πυρήνας όλης της Χημείας» σχολιάζει ο Άντερς Νίλσον, επικεφαλής της προσπάθειας στο Εθνικό Εργαστήριο Επιταχυντή SLAC. [1

Όμως μπορούμε να δούμε ένα χημικό δεσμό; 

Υπάρχουν οι χημικοί δεσμοί; 

Ή απλά ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ αυτό που βλέπουμε «χημικούς δεσμούς»; 

Μπορούμε να «σβήσουμε» αναμνήσεις που μας πληγώνουν;

Γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις παρακωλύεται η φυσιολογική διαδικασία απόδοσης νοήματος στην εμπειρία;
Από τη Νάνσυ Αλεξίου, M.Sc., Κλινική Ψυχολόγο, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Webpage: www.nancyalexiou.gr
Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι, όταν σκέπτονται τη ζωή τους, μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν κάποιες αναμνήσεις, που θα εύχονταν να μπορούσαν να σβήσουν με μια μαγική γόμα. Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από κάποιο γεγονός, αλλά κάποιες φορές λέμε… «Ποτέ δε θα το ξεπεράσω πραγματικά αυτό!». Υπάρχουν επίσης για πολλούς πράγματα, που όχι μόνο δε θέλουν να μιλούν γι’ αυτά, αλλά ούτε καν να σκέπτονται.
Πότε συμβαίνει αυτο; Ποιο είναι το χαρακτηριστικό αυτών των αναμνήσεων που θα διαλέγαμε να σβήσουμε;
Οι συγκεκριμένες αναμνήσεις έχουν ένα πολύ χαρακτηριστικό κοινό σημείο: Κουβαλάνε μαζί τους ένα έντονο και αρνητικό συγκινησιακό φορτίο. Εκτός αυτού, έχουν δημιουργήσει και μια αρνητική εικόνα ή σκέψη για το ίδιο το άτομοΘυμόμαστε επομένως τη συγκεκριμένη ανάμνηση και αυτομάτως νιώθουμε ένα συγκεκριμένο αρνητικό συναίσθημα και σκεφτόμαστε για εμάς με έναν συγκεκριμένο αρνητικό τρόπο. Κάθε φορά που έρχεται στο μυαλό μας η εν λόγω ανάμνηση, η διαδικασία επαναλαμβάνεται με αλγοριθμική ακρίβεια. Νιώθουμε το ίδιο αρνητικό συναίσθημα, σκεπτόμαστε για εμάς με τον ίδιο ακριβώς αρνητικό τρόπο.

Πώς ένα δύσκολο παρελθόν μπορεί να οδηγήσει σ’ ένα πιο ευτυχισμένο παρόν


Το να βιώνουμε αντίξοες καταστάσεις όχι μόνο μας εξοπλίζει με τη δυνατότητα ν’ αντιμετωπίζουμε αρνητικά γεγονότα αλλά και μας βοηθά να εκτιμήσουμε τα θετικά, αυξάνοντας τελικά την αίσθηση της ικανοποίησης από τη ζωή.
Η διαδικασία του να ξεπεράσει συναισθηματικά κάποιος μια τραυματική κατάσταση αποτελεί προϋπόθεση για να καταφέρει να γνωρίσει το αίσθημα της ευγνωμοσύνης.
Επιμέλεια – Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA , υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Συγγραφέας: Linda Graham
«Ό,τι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς», έγραψε ο Friedrich Nietsche περισσότερα από εκατό χρόνια πριν. Εργάζομαι ως ψυχοθεραπεύτρια εδώ και είκοσι χρόνια και βλέπω πολλές φορές ασθενείς που επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη.  
«Δεν ήμουν σίγουρη αν θα κατάφερνα να ξεπεράσω το διαζύγιό μου χωρίς να χάσω τα λογικά μου» μου είπε η πελάτισσά μου Karen, την περασμένη εβδομάδα, «αλλά κοιτώντας πίσω συνειδητοποιώ πως ήμουν πολύ δυνατότερη από όσο νόμιζα και ξέρω πως είμαι ακόμα πιο δυνατή τώρα. Όποια αναποδιά κι αν έρθει στο μέλλον ξέρω ότι μπορώ να την αντιμετωπίσω γιατί έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου».
Οι ερευνητές αναφέρονται σ’ αυτή την αντιμετώπιση της ζωής ως «μετατραυματική ωρίμανση».  Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2010 στο «Journal of Personality and Social Psychology», υποστηρίχθηκε ότι οι αντίξοες συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας  και διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαχειρίζονται τις προκλήσεις στο μέλλον. Με άλλα λόγια, ένα τραυματικό γεγονός δε μας καταδικάζει σε ισόβια ταλαιπωρία και ανημπόρια. Αντιθέτως, μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη, κουράγιο και να γίνουμε σοφότεροι ακριβώς επειδή υπεστήκαμε κάποια κακοτυχία.

Μέλι και κανέλα….φάρμακα που δεν θα βρείτε στα φαρμακεία!


 

meli-620x300

Στοίχημα ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν αυτές οι πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου!

Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες…
Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ποτέ, μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στην πραγματικότητα θα είναι πάντα το μέλι…
Ωστόσο όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα γίνει στερεό. Όταν συμβεί αυτό θα χαλαρώσει το καπάκι, βράζουμε λίγο νερό, και καθίζουμε το δοχείο με το μέλι στο ζεστό νερό, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή. Ποτέ να μην βράσει το μέλι ή να το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν γίνει αυτό θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.

UFOs πάνω από ηφαίστειο στην Κόστα Ρίκα! (Βίντεο)




Ημερομηνία παρατήρησης: Μάρτιος, 2015
Τοποθεσία παρατήρησης: Κόστα Ρίκα
live cam:  http://www.ovsicori.una.ac.cr/index.php?option=com_content&view=article&id=43&Itemid=74 

Αυτά τα UFO πιάστηκαν από live cam. 

Υπήρχαν αρκετά, αλλά η ποιότητα του βίντεο δεν είναι τόσο καλή  και υπάρχουν αμφιβολίες. 

Ένα UFO κατεβαίνει σιγά-σιγά από πάνω, στη συνέχεια, ένα άλλο ανεβαίνει από την κάτω δεξιά πλευρά. 

Καθώς το ένα στα αριστερά ανεβαίνει ψηλότερα, το άλλο UFO εξαφανίζεται.

Εξωγήινες κατασκευές στον κρατήρα Dionysius της Σελήνης!




Ημερομηνία ανακάλυψης: Μάρτη 2015 
Τοποθεσία ανακάλυψης: Κρατήρας Dionysius , Σελήνη 
Πηγή NASA: http://wms.lroc.asu.edu/lroc_browse/view/M137434784

Αυτή είναι μία καταπληκτική ανακάλυψη από τον χρήστη του Youtube, Streetcap1. 

Κοιτάξτε προσεκτικά τις παρακάτω εικόνες. 

Σε αυτές θα δείτε κατασκευές, παράθυρα, εξωγήινα διαστημόπλοια και εισόδους που μοιάζουν με πρόσωπα, αλλά που το ανοικτό στόμα τους είναι η Πύλη. 

Τι είναι η κοπρολαλία;


Τι είναι η κοπρολαλία;
Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, αλλά για τους ειδικούς νευρολόγους κάτι συνηθισμένο που συνοδεύει διάφορα κινητικά τικ.
Κατά την κοπρολαλία, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, κάποιες απότομες κινήσεις της κεφαλής ή των άκρων συνοδεύονται από βωμολοχίες, οι οποίες είναι στερεότυπες επαναλαμβανόμενες σε ένταση και ρυθμό.
Κατά κύριο λόγο, εμφανίζεται γύρω στα δεκαπέντε και μετά από εκεί και πέρα παραμένει, τις περισσότερες δε φορές αυξάνεται σε σημείο που να κάνει την κοινωνική συμβίωση των πασχόντων πολύ δύσκολη με τα υπόλοιπα άτομα.

Δεν πέρασες τυχαία από εδώ



1920546_725456800821118_726648370_n
Μια Αρχαία Κινέζικη ιστορία λέει ότι μια αόρατη κόκκινη κλωστή συνδέει όλους εκείνους που προορίζονται για να συναντηθούν ανεξάρτητα από το χρόνο, τον τόπο, ή τις περιστάσεις. Το νήμα μπορεί να τεντώσει ή μπερδευτεί, αλλά ποτέ δεν σπάει…
Πολλές φορές δύο επιφανειακά άσχετα μεταξύ τους γεγονότα που δεν μπορούν να ερμηνευτούν μπορεί να συνδέονται και να έχουν το νόημα τους. Οι περισσότεροι αυτό το ονομάζουν σύμπτωση, η τύχη. Ο Καρλ Γιούνγκ το ονομάζει συγχρονικότητα η αόρατο κοσμικό ιστό.

Ο άνθρωπος που αντικρίζω

Ο άνθρωπος που αντικρίζω με ελπίδα, με προσδοκία, με αξιώσεις ή με χλεύη, δεν είναι άνθρωπος είναι ένας θολός καθρέφτης των επιθυμιών και των φόβων μου. 

Προβάλλω επάνω του το φως και το σκοτάδι μου. 

Χωρίς να το καταλαβαίνω κοιτάζοντας τον θέτω κάποια περιοριστικά ερωτήματα. 

Είναι αυτός ο άνθρωπος καταδεκτικός η ακατάδεκτος; Με σέβεται; Μου ταιριάζει; Τι μουσική ακούει; Έχει ιδέα από τέχνη; 

Με εκατοντάδες τέτοια ερωτήματα αντικρίζουμε τους άλλους, ψάχνοντας να βρούμε στην εμφάνιση, η στη συμπεριφορά τους κάτι που να μας ταιριάζει.

Οι ΤΡΕΙΣ εγκέφαλοι του ανθρώπου. Επιστημονική τεκμηρίωση για την “ερπετοειδή” φύση μας

Egkefalos Paraisthiseis


Να γιατί μόνο οι χορτασμένοι και ικανοποιημένοι μπορούν να φιλοσοφήσουν..
Όλοι μας έχουμε ζήσει την εμπειρία να θέλουμε να κάνουμε κάτι πάρα πολύ, ενώ ταυτόχρονα νοιώθουμε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα μας και αντιλαμβανόμαστε λογικά ότι αυτό είναι παράλογο ή και επικίνδυ­νο ακόμα για μάς. Σκεφτείτε την πε­ρίπτωση που είστε με έναν σύντροφο που αγαπάτε πραγματικά, αλλά στον επαγ­γελματικό σας χώρο υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος σας ελκύει σεξουαλικά πάρα πολύ. Νοιώθετε να θέλετε πάρα πολύ έντονα να κά­νετε σεξ με αυτόν τον τρίτο άνθρωπο, και ταυτόχρονα, έχετε το αίσθημα ότι αυτό βρί­σκεται σε αντίθεση με την αγάπη που νοιώ­θετε για τον/την σύντροφο σας. Ακόμα, την ίδια στιγμή, καταλαβαίνετε λογικά ότι αν πραγματοποιήσετε την παρόρμηση σας, βάζε­τε σε κίνδυνο τόσο τη σχέση σας, όσο και τη δουλειά σας. Και, βέβαια, νοιώθετε μπερδεμέ­νοι γιατί αισθάνεστε σαν να μην ξέρετε το τι πραγματικά θέλετε, το τι πραγματικά ζητάει ο εγκέφαλος σας να κάνετε.
Η θρησκεία την αντιμετώπιζε ως μια στιγ­μή κρίσης που συνδιαλέγονταν τρεις ξεχωριστές πνευματικές «οντότητες», η «ψυχή», ο «άγγελος» και ο «δαίμονας» του ίδιου ανθρώπου. Και ότι ήταν θέμα της «ελεύθερης βού­λησης» του συγκεκριμένου ανθρώπου το να πάρει τη μία ή την άλλη απόφαση, παίρνο­ντας παράλληλα την αντίστοιχη ικανοποίη­ση και αναλαμβάνοντας να πληρώσει το αντίστοιχο χρέος, είτε σε αυτή είτε στην άλ­λη ή την επόμενη (ανάλογα με τη θρησκεία) ζωή του.
Η ψυχολογία την αντιμετωπίζει επίσης ως μία στιγμή κρίσης, μόνο που στην προσέγγι­ση της δεν συνδιαλέγονται τρεις διαφορετικές οντότητες, αλλά τα τρία διαφορετικά μέ­ρη της «ψυχής», ή του «ψυχικού οργάνου» του κάθε ανθρώπου. Το Συνειδητό, το Ύπερ-ουνειδητό και το Υποσυνείδητο.

Τα 5 καλύτερα βότανα για την άνοιξη

Botana


Στην Κινέζικη ιατρική, η εποχή της άνοιξης συνδέεται με το στοιχείο του ξύλου, το οποίο συσχετίζεται με το ήπαρ. Είναι τυχαίο που τόσοι πολιτισμοί συνιστούν νηστείες και αποτοξινωτικά πρωτόκολλα αυτή την εποχή; Όχι βέβαια! Ας δούμε ποια είναι τα καλύτερα βότανα για αυτή την εποχή.
1. Γαϊδουράγκαθο
Είναι γνωστό για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες, αλλά και για την ηπατοπροστατευτική του δράση (σε όλο το φάσμα των ηπατικών διαταραχών). Πάρτε το βότανο σε έγχυμα ή έτοιμες κάψουλες. Το ενεργό συστατικό είναι οι σπόροι, συγκεκριμένα η ουσία σιλυμαρίνη.
2. Ταραξάκο
Άλλο ένα εξαιρετικό βότανο για το ήπαρ. Καθαρίζει το αίμα (όπως άλλωστε όλα τα πικρά χόρτα) και ενισχύει την ηπατική λειτουργία. Συνδυάζεται άριστα με το γαϊδουράγκαθο, σε αφεψήματα. Το τμήμα του φυτού που εμφανίζει ηπατοπροστατευτική – αποτοξινωτική δράση, είναι η ρίζα. Τα υπέργεια στελέχη του φυτού έχουν διουρητικές και υπακτικές ιδιότητες.

H ψυχολογία της δίαιτας

Omorfo Soma


penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
Καλοκαίρι καταφθάνει
Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο καιρός έχει ήδη ζεστάνει πολύ. Μήπως κάτι πρέπει να κάνουμε με το βάρος μας; Σε λίγο θα αρχίσουμε τα μπάνια στη θάλασσα και θα εκτεθούμε στον ήλιο και στα μάτια άλλων λουόμενων. Όμως είμαστε ικανοποιημένοι με το σώμα μας; Το βάρος μας το θεωρούμε καλό; Οι αναλογίες μας μήπως χάλασαν λίγο κατά την διάρκεια του χειμώνα; Η αλήθεια είναι ότι μερικά κιλάκια τα τσιμπήσαμε και πολύ θα επιθυμούσαμε να απαλλαγούμε από αυτά.
Έλα ντε όμως που δεν έχουμε την διάθεση να κάνουμε ούτε σκόντο στο φαί, ούτε να ακούσουμε τη λέξη “δίαιτα”. Πώς να πετύχουμε ένα όμορφο σώμα, με χαρά και χωρίς να αισθανθούμε ότι πιεζόμαστε για να αποκτήσουμε την ιδανική κορμάρα;
Μ’ αρέσω και έτσι
Ας ξεκινήσουμε δίνοντας στο εαυτό μας την επιβεβαίωση ότι είμαστε μια χαρά και στα κιλά που είμαστε τώρα, τις αναλογίες που έχουμε, αλλά θα είμαστε ακόμα πιο ελκυστικές/οι όταν καταφέρουμε να φτάσουμε στο ιδανικό μας  βάρος.
Με αυτό τον τρόπο αισθανόμαστε καλά με εμάς και συγχρόνως βάζουμε ένα στόχο για κάτι καλύτερο. Είναι σημαντικό να ξεκινάμε με την πεποίθηση όχι να διορθώσουμε κάτι επειδή δεν μας αρέσει αλλά γιατί θέλουμε να πετύχουμε ένα νέο στόχο.
Η ψυχολογία της εκκίνησης είναι πολύ σημαντική τόσο για την πορεία όσο και για το αποτέλεσμα.
Γιατί αποτυγχάνουν οι δίαιτες;

7 τρόποι για να γίνεις πιο αποδοτικός στην δουλειά σου



Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος, αλλά η τελειότητα είναι κάτι που όλοι μας επιθυμούμε. Για να φτάσεις λοιπόν την τελειότητα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι… λάθη! Ναι, καλά άκουσες. Γιατί χωρίς να κάνεις λάθος, δύσκολα μαθαίνεις το σωστό. Στη ζωή μας πρέπει να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να γινόμαστε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικοί γίνεται. Σήμερα λοιπόν θα σας μάθουμε 10 τρόπους για να καταφέρεις να γίνεις πιο αποδοτικός στην δουλειά σου.

1. Κράτα λίστα με τις εργασίες σου

Με το πολυάσχολο πρόγραμμά σου, λογικό είναι να ξεχνάς πράγματα. Το να κρατάς λίστα με τις εργασίες που έχεις να κάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να μη ξεχάσεις κάτι. Οργάνωσε την λίστα σου ξεκινώντας να σημειώνεις τις περισσότερο σημαντικές εργασίες σου στην κορφή της. Στο τέλος της ημέρας έλεγξε πόσες από τις εργασίες αυτές κατάφερες να υλοποιήσεις και προσπάθησε την επόμενη μέρα να υλοποιήσεις περισσότερες. 

2. Εξοικειώσου με τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου σου

Πολλές εργασίες γίνονται πιο γρήγορα με την χρήση των συντομεύσεων. Γι΄αυτό καλό θα ήταν να μάθεις να δουλεύεις με τις συντομεύσεις τα προγράμματα στα οποία εργάζεσαι για να εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο που μπορείς να διαθέσεις στην επόμενη εργασία σου. 

Άρχισαν τα όργανα...και οι Ιταλοί ζητούν αποζημιώσεις..


Το καλοκαίρι του 1944 η Τσιβιτέλα, μία κωμόπολη στους λόφους της Τοσκάνης, έζησε εφιαλτικές στιγμές. Ήταν 29 Ιουνίου όταν η Βέρμαχτ μπήκε στην Τσιβιτέλα, λίγες μέρες αφότου τρεις γερμανοί στρατιώτες είχαν πέσει νεκροί σε ενέδρα. «Στις επτά το πρωί ήχησαν οι καμπάνες για την εκκλησία» θυμάται η 83χρονη σήμερα Ίντα Μπαλό. «Η μητέρα μου πήγε στη λειτουργία, εγώ έμεινα στο κρεβάτι μου και ξαφνικά άκουσα πυροβολισμούς. Ήμουν σίγουρη ότι είχαν φτάσει οι Άγγλοι επιτέλους».

Στην πραγματικότητα δεν είχαν φτάσει τα συμμαχικά στρατεύματα, αλλά η μεραρχία αλεξιπτωτιστών «Χέρμαν Γκέρινγκ» που ήθελε να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο των τριών γερμανών στρατιωτών. «Μία ολόκληρη σειρά από οπλοπολυβόλα σκόπευαν προς την εκκλησία. Κάποιοι από τους στρατιώτες γελούσαν» θυμάται η Ίντα Μπαλό. «Και στο προαύλιο της εκκλησίας άρχιζαν να διαχωρίζουν τους κατοίκους της πόλης όπως γινόταν και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης: δεξιά οι άνδρες, αριστερά οι γυναίκες…»

Απογοήτευση για τους συγγενείς των θυμάτων

Ακόμα και με ισόβια κινδυνεύει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Σοβαρότατες οι ευθύνες που βαρύνουν τον πρώην υπουργό σύμφωνα με την εισαγγελέα

Ακόμα και με ισόβια κινδυνεύει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Την ενοχή του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απόπειρας απιστίας και νόθευσης εγγράφου ζήτησε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου από το Ειδικό Δικαστήριο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μετά την πρόταση κόλαφο του εισαγγελέα της έδρας στο Ειδικό Δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αντιμετωπίζει ακόμα και την καταδίκη του σε ισόβια δεσμά με βάση τα ανωτέρω αδικήματα.
Σε μια αγόρευση καταπέλτης η εισαγγελέας τόνισε ότι "Ο κατηγορούμενος και έχει τελέσει τις πράξεις για τις οποίες έχει παραπεμφθεί ενώπιον σας αλλά και η στάση του πραγματικά με απογοήτευσε γιατί ήταν ένας τρόπος, ένας άντρας που έχει τόσα προσόντα, που έχει υπηρετήσει σε τόσες θέσεις, που έχει μια αξιοπρεπή οικογένεια, ενα βαρύ βιογραφικό θα έπρεπε να έχει συναίσθηση της ευθύνης. 
Από εκει και πέρα η δικαιοσύνη δεν εξοντώνει αλλά δείχνει επιείκεια σε αυτούς που συναισθάνονται αυτό που έκαναν. Δυστυχώς εδω φάνηκε και αυτό λυπεί, ότι ο κατηγορούμενος δεν σεβάστηκε ούτε την αρχή της αντικειμενικότητας, ούτε την αρχή της αμεροληψίας. Πιστεύω ότι παρέβη τα καθήκοντα. Προτείνω να κηρυχτεί ένοχος και για τα δυο εγκλήματα και ειλικρινά αυτό που με λυπεί και μακάρι να ειναι τελευταίο αυτό, ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα είμαστε υπερήφανοι όχι για τους προγόνους μας αλλά για το κράτος μας και τη διοίκηση μας και θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα στο εξωτερικό. Μου καλεί ντροπή ακόμα και η ονομασία της λίστας ως Λαγκάρντ και αισθάνθηκα παρά πολύ άβολα βλέποντας τα έγγραφα που συνόδευαν το δεύτερο CD από τη Γαλλία που αναγκαστήκαμε να ξαναζητήσουμε."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα