Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

4 κοινές συνήθειες που προκαλούν χαλάρωση στο στήθος

Αποτέλεσμα εικόνας για 4 Common Habits That Cause Sagging Breasts
Δυστυχώς, τα χαλαρωμένα στήθη αποτελούν ένα πρόβλημα που καμία γυναίκα δεν μπορεί να αποφύγει εντελώς, και αυτό εξαρτάται από τη γενετική, την ηλικία και το θηλασμό. Ευτυχώς, μπορείτε τουλάχιστον να ελέγξετε μερικές από τις αιτίες που επιταχύνουν το φαινόμενο αυτό.
Εάν δεν θέλετε να δείτε να κρέμονται τα στήθη σας, είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από κάποιες συνήθειες.

Θα χρειαστείτε ακριβώς 5 λεπτά για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια με αυτό το απλό σπιτικό γιατρικό!

Τα σπυράκια εμφανίζονται στη μύτη, τα μάγουλα, το λαιμό, και μερικές φορές ακόμη και στους ώμους σας. Δεν είναι σίγουρα κάτι ευχάριστο, και οι άνθρωποι συνεχίζουν να αναζητούν  πιο εύκολους τρόπους για να απομακρύνουν τα σπυράκια .
Αλλά, δεν νομίζετε ότι θα πρέπει να γνωρίζετε περισσότερα για το τι προκαλεί πραγματικά την εμφάνιση αυτών των σκούρων κηλίδων στο δέρμα σας;
σας-θα-ανάγκη-ακριβώς-5-λεπτά-να-get-απαλλαγούμε-του-σπυράκια-με-αυτή-απλό-σπιτικά-θεραπεία
Τα σπυράκια είναι φραγμένοι πόροι, και συνήθως εμφανίζονται ως αποτέλεσμα κακής διατροφής, ορμονικών διαταραχών, λιπαρού δέρματος και λιπαρών μαλλιών.
Ναι, μπορείτε να τα επηρεάσετε και να τα θεραπεύσετε, αλλά η επόμενη ερώτησή σας είναι πιθανώς  πώς θα απαλλαγείτε από τα σπυράκια από τη στιγμή που εμφανίζονται;

ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ APPLE ;;;



Το πρώτο λογότυπο απεικόνιζε τον Ισαάκ Νεύτων να κάθεται κάτω από μια μηλιά, είχε σχεδιαστεί από τον Ronald Wayne, συνάδελφο στην Atari του Steve Jobs και συνιδρυτή της Apple Computer στις 1 Απριλίου 1976 με τον Jobs και τον Wozniak.

Αντικαταστάθηκε από το "ουράνιο τόξο της Apple" του Rob Janoff, η γνωστή πλέον σιλουέτα ενός μήλου με την δαγκωματιά, στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1988.

Η Τυραννία της Ελλάδας Πάνω στη Γερμανία

Οι Γερμανοί διακρίνονται από το έντονο πάθος με το οποίο αφοσιώνονται σε διάφορες ιδέες και προσπαθούν να τις μετατρέψουν σε πραγματικότητες. Τα μεγαλύτερα επιτεύγματά τους, οι πιο καταστροφικές αποτυχίες τους, η τραγική πολιτική τους ιστορία διαπνέονται εξ ολοκλήρου από αυτόν τον επικίνδυνο ιδεαλισμό. Αν οι περισσότεροι από εμάς είμαστε θύματα των περιστάσεων, μπορεί κανείς να πει ότι ο γερμανικός λαός ως σύνολο είναι έρμαιο των ιδεών”.

Eliza .M. Βutler, Η Τυραννία της Ελλάδας Επί της Γερμανίας, 1935

329
Γράφει ο Γιώργος Στάμκος
Παλιότερα, όταν κάποιος υπουργός των ΗΠΑ επισκέπτονταν την Αθήνα, το κέντρο της έκλεινε από χιλιάδες οργισμένους διαδηλωτές. Αντίθετα, η επίσκεψη ενός Γερμανού υπουργού στην ελληνική πρωτεύουσα δεν προκαλούσε απολύτως καμία αρνητική αντίδραση. Σήμερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν: Όταν ένας Αμερικανός υπουργός επισκέπτεται την Αθήνα δεν ανοίγει ρουθούνι, ενώ η επίσκεψη ενός υπουργού της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θεωρείται “κόκκινο πανί” προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις και διαδηλώσεις.
Αυτό δεν πρέπει να μας παραξενεύει διότι ο αντιαμερικανισμός -Ο μόνος επιτρεπτός ρατσισμός στο σύγχρονο κόσμο”, σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Πάτεν- που χαρακτήριζε ως πρόσφατα την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αντικαταστάθηκε εδώ και τέσσερα χρόνια από τον αντιγερμανισμό.

Νηστεία... με Νερό!

Νηστεία... με Νερό!


Διανύουμε, ήδη, την περίοδο της Σαρακοστής. Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας γνωρίζετε ότι αυτή η περίοδος του χρόνου είναι συνυφασμένη με τη νηστεία. Όπου βρεθώ και όπου σταθώ, ακούω τους πάντες να διατυμπανίζουν ότι νηστεύουν. Πόσοι,όμως, στην πραγματικότητα γνωρίζουν τι θα πει νηστεία, για ποιους λόγους γίνεται και πώς πρέπει να εφαρμόζεται μια νηστεία, ώστε να μας οδηγήσει στο επιδιωκόμενο ποθητό αποτέλεσμα;
Τι είναι η νηστεία
Σύμφωνα με τα περισσότερα Ελληνικά λεξικά, η λέξη νηστεία σημαίνει «την αποχή από τροφή είτε εκούσια είτε ακούσια, δηλαδή την ασιτία». Ξαναδιαβάστε, σας παρακαλώ, τον ορισμό της νηστείας και τυπώστε τον καλά στο μυαλό σας. Κάθε φορά που αποφασίζετε να νηστέψετε για τους δικούς σας προσωπικούς λόγους, αναρωτηθείτε εάν τηρείτε την πραγματική νηστεία, με βάση τον ορισμό της λέξης, ή κοροϊδεύετε τον εαυτό σας, υποκρινόμενοι μια ψευτοχριστιανική σεμνότυφη στάση πιστού.
Νηστεία, λοιπόν, σημαίνει «φερμουάρ» στο στόμα. Για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να νηστεύει κάποιος, αυτό θα το απαντήσω στα επόμενα άρθρα περί νηστείας.

Πληρώνοντας κάρμα συνειδητά



Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πληρώνουν το κάρμα τους συνειδητά. Για παράδειγμα, κάθε φορά που ο Σωκράτης προσπαθούσε να συζητήσει φιλοσοφία με τους φίλους του, η σύζυγός του θύμωνε κι έλεγε, "Θεέ μου! Πάλι φιλοσοφία· πάλι φιλοσοφία· πάλι φιλοσοφία;" Έζησαν μαζί για σαράντα χρόνια σε αυτές τις συνθήκες. 

Ο Σωκράτης έλεγε, "Χρωστάω κάτι σε αυτή τη γυναίκα· αυτός είναι ο λόγος που με ενοχλεί. Αλλά δεν πρόκειται να γίνω σαν κι εκείνη. Θα την αλλάξω όσο το δυνατόν περισσότερο, ή θα χρησιμοποιήσω την γκρίνια της με τέτοιο τρόπο που θα αναπτύξω και θα ξεδιπλώσω τον εαυτό μου. Η ύπαρξή της με βοηθά στην ανάπτυξη του εαυτού μου και στο ξεπλήρωμα προηγούμενων χρεών μου."

Μια μέρα που μιλούσε με έναν από τους φίλους του, η γυναίκα του μπήκε στο δωμάτιο και τους είπε ότι κάνουν πάρα πολύ θόρυβο.

Πέντε συμβουλές για ταχεία ανάρρωση μετά από εγκεφαλικό!



Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής του ασθενούς. Συνήθως τα εγκεφαλικά αφορούν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μπορεί να αφήσουν μόνιμες βλάβες. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τι πρέπει να περιλαμβάνει η αποκατάσταση, ώστε να υπάρξει γρήγορη ανάρρωση. 
 
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
 
Η βλάβη στον εγκέφαλο που προκαλείται από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένα και μακροχρόνια προβλήματα.
 
Παρά το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να ανακτήσουν δυνάμεις αρκετά γρήγορα, οι περισσότεροι θα χρειαστούν μακροπρόθεσμη υποστήριξη, για να  διαχειριστούν τις δυσκολίες. 
 Μια ομάδα ειδικών, όπως   φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές   είναι διαθέσιμοι,  για να βοηθήσουν στην αποκατάστασή.  

''Χτυπήστε'' φυσικά τον κολικό νεφρού!



Εμφανίζεται βίαια και μπορεί να προκαλέσει οξύ πόνο.

Ο λόγος για τον κολικό του νεφρού, ο οποίος προκαλεί έντονο και οξύ πόνο στην περιοχή της κοιλιάς , της σπονδυλικής στήλης και  στην ουροδόχο κύστη.

Τα ύποπτα συμπτώματα είναι:
 
Έντονος πόνος
Αιμορραγία κατά την ούρηση
 Έμετος
Ρίγος και
 Συχνουρία
 
Οι τρόποι αντιμετώπισης της νόσου ποικίλουν και η θεραπεία μπορεί να είτε φαρμακευτική είτε εναλλακτική.
 
Δείτε ποιες είναι αυτές:

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ- ΜΕΡΟΣ Β΄ (Μάιος 1821)

Valtetsi(Wiki commons)
Βαλτετσι.
Valtetsi
Η μάχη του Βαλτετσιου (Ιστορία Ελληνικού έθνους, Εκδοτική Αθηνών)
ΥΠΟΜΝΗΜΑ: Γαλανή γραμμή πορείας: σώμα Θ. Κολοκοτρωνη
Διακεκομμένη Γαλανή γραμμή: σώμα Πλαπούτα
Κοκκινη: πορεία κύριου τουρκικού σώματος υπό τον Ρουμπή
Κόκκινη διακεκομμένη: τουρκικό ιππικό
Πορτοκαλί γραμμές: άλλα τουρκικά σώματα
Μωβ γραμμή: Νικηταράς και άλλοι
.
.
Ο κεχαγιάμπεης διαίρεσε τους στρατιώτες του σε πέντε σώματα. Δύο από αυτά είχαν δύναμη 3.000 ανδρών και τα υπόλοιπα τρία είχαν δύναμη 2.000. Το πρώτο τουρκαλβανικό σώμα που εξήλθε από την Τριπολιτσά ήταν εκείνο που προοριζόταν για την κύρια έφοδο στο Βαλτέτσι, αποτελούμενο από 3.000 Βαρδουνιώτες, Φαναρίτες, Καρυτινούς και Τριπολιτσιώτες με επικεφαλής τον Βαρδουνιώτη Ρουμπή και υπαρχηγό του τον Μουραμπούτη από την Κυπαρισσία, αμφότερους εμπειροπόλεμους οπλαρχηγούς. 
Το σώμα έφθασε ακριβώς στα βόρεια του Βαλτετσίου με αποστολή τόσο να αποκλείσει το τοπικό στρατόπεδο από εκείνα του Χρυσοβιτσίου και της Πιάνας (προκειμένου να μην δεχθεί ενισχύσεις), όσο και να υπερκεράσουν τον προμαχώνα των Γορτυνίων-Ολυμπίων. 
Σύντομα πραγματοποίησε έξοδο και το δεύτερο τουρκικό σώμα το οποίο κατευθύνθηκε στο Καλογεροβούνι, περίπου μία ώρα νοτίως του Βαλτετσίου, με αποστολή να ενισχύσει το σώμα του Ρουμπή αν χρειαζόταν, πλήττοντας τους αγωνιστές από τα νότια. 
Το τρίτο τουρκικό σώμα έσπευσε στο Φραγκόβρυσο και από εκεί στην Κανδρέβα (σημερινή Ασέα) με κύρια αποστολή την αποτροπή αποστολής ενισχύσεων στο Βαλτέτσι από τους αγωνιστές των Βερβαίνων. 

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ- ΜΕΡΟΣ Α΄ (Μάιος 1821)



weapons1821
Το 1820 ο Χουρσίτ πασάς διορίσθηκε Μόρα-βαλεσί (πασάς της Πελοποννήσου) από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β΄. Ο περίφημος Χουρσίτ έμεινε λίγους μήνες στην Τριπολιτσά επειδή κατά το τέλος του 1820 (ή Ιανουάριο 1821), η Πύλη τον διέταξε να εκστρατεύσει εναντίον του στασιαστή Αλή πασά των Ιωαννίνων, ορίζοντας τον σερασκέρη (αρχιστράτηγο) όλων των οθωμανικών δυνάμεων που συγκεντρώνονταν στην Ηπειρο από διάφορα πασαλίκια. Ο Μόρα-βαλεσί άφησε στην Τριπολιτσά ως καϊμακάμη-τοποτηρητή του τον Μεχμέτ πασά Σαλήχ, έναν άνθρωπο μέτριων ικανοτήτων ο οποίος διέθετε περιορισμένες στρατιωτικές δυνάμεις.

Τον Ιανουάριο του 1821 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Χρήστος Αναγνωσταράς επέστρεψαν μυστικά στην Πελοπόννησο. Ο Μεχμέτ και οι άλλοι Οθωμανοί αξιωματούχοι πληροφορήθηκαν την επιστροφή τους. Οι Τούρκοι θορυβήθηκαν επειδή τη συνέδεσαν με μία σειρά άλλων ύποπτων συμβάντων, όπως η παραβίαση του επιτρεπόμενου ορίου παραγωγής πυρίτιδας από τα πυριτιδοποιεία (μπαρουτόμυλους) των αδελφών Σπηλιωτόπουλων στη Δημητσάνα, οι αυξανόμενες επαφές και συναντήσεις ανάμεσα σε Πελοποννησίους προκρίτους και αρχιερείς, η ανεξήγητη αδράνεια του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη έναντι της έλευσης του Κολοκοτρώνη κ.ά. 
Οι φήμες για επικείμενη εξέγερση των Ελλήνων οι οποίοι θα επιχειρούσαν να εκμεταλλευθούν τον οθωμανικό πόλεμο εναντίον του Αλή πασά, είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από το 1820. 

Θούριοι Λόγοι

ΕΛΛΑΣ 2015 ΝΑΥΣ
Ελευθερία και  Ηρωική Ιστορία
Ως πότε Ομηρόπαιδες  θα ζούμε στα στενά με δανεικά;
Ως πότε  θα απλώνουμε το χέρι στην ζητιανιά;
Ως πότε θα σκύβουμε το κεφάλι  και θα ονομάζουμε το  ψάρι πορτοκάλι;
Ως πότε θα ξεριζώνονται, θα  φεύγουνε από την χώρα μας τα καλύτερα  χέρια και  μυαλά;
Ως πότε θα ψηφίζουμε τους πιο άχρηστους  και διεφθαρμένους
να μας κυβερνούν  όποια απόχρωση  γκρι  και αν φορούν;

Ο μάγειρας και η συνταγή



Η διαδρομή της γεύσης και η διαδρομή όλων των συνταγών ξεκίνησε από ανθρώπους- μάγειρες ή μη, που δοκίμασαν τροφές, τις ένωσαν και μας έδωσαν εμάς γνωστά φαγητά.

Ο κάθε μάγειρας έκανε και κάνει χρήση υλικά γνωστά τα οποία σύμφωνα με τις επιλογές του, εμείς αποκτήσαμε βιβλία αναρίθμητα από συνταγές.
Έτσι ακριβώς γίνεται και στην Πνευματική οδό, ανάπτυξη.

Κάθε Πνευματικός ερευνητής ( μάγειρας) παίρνει τα υλικά- γνώση και μέσα από αμέτρητες δοκιμές φτάνει να αποκτήσει και μία συνταγή.

Όπως και στη μαγειρική κάποια υλικά είναι ίδια σε κάθε συνταγή, όπως το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, το ίδιο γίνεται και στην Πνευματική οδό. Κάποια υλικά- γνώσεις για τους Πνευματικούς είναι ίδια και μέσα από αυτά στηρίζονται για να δώσουν την επιπλέον τέχνη τους ως προς κοινή χρήση.

10 «κέρδη» που απολαμβάνουμε βοηθώντας τους άλλους και προσφέρουν το «κλειδί» της ευτυχίας

Όταν κάνουμε κάτι καλό για τους άλλους, οι αποδέκτες αυτών των καλών πράξεων δεν είναι οι μόνοι που “κερδίζουν”. Υπάρχουν οφέλη και για εμάς. Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Ευτυχίας, που εορτάστηκε στις 20 Μαρτίου, ανακαλύψαμε 10 τρόπους με τους οποίους βοηθώντας τους άλλους, θα χαμογελάσουμε και εμείς.
Pulse and Bloom burning-man-nevadaΒοηθώντας τους άλλους θα αισθανθούμε υπέροχα
Προσφέροντας, βιώνουμε μια θετική επίδραση στο σώμα μας. Μελέτες έχουν δείξει πως όταν προσφέρουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, το τμήμα του εγκεφάλου μας που είναι “υπεύθυνο” για την παραγωγή συναισθημάτων ανταμοιβής, ενεργοποιείται. Ο εγκέφαλος απελευθερώνει επίσης θετικές χημικές ουσίες και μας προκαλεί να επιδοθούμε σε ακόμη περισσότερες καλές πράξεις.

Κοινή συνέντευξη Τύπου Αλέξη Τσίπρα και Ανγκελα Μέρκελ



Μετά τη συνάντηση είχαν που το απόγευμα της Δευτέρας στο Βερολίνο η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου

Η Ανγκελα Μέρκελ, μεταξύ άλλων τόνισε:
  • Χαίρομαι που υποδεχόμαστε τον Ελληνα Πρωθυπουργό
  • Τον καλωσορίσαμε θερμά και εκείνον και την ομάδα που έφερε μαζί του.
  • Βρεθήκαμε στις Βρυξέλλες, ενώ είχαμε δυνατότητα να έχουμε μια πιο λεπτομερή συζήτηση σε ένα πιο κλειστό κύκλο (σ.σ. οκταμερής)
  • Συζητήσαμε θέματα του ευρώ, της ΕΕ και θέματα καθαρά διμερούς ενδιαφέροντος.
  • Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι είχαμε πολύ ζεστές και ουσιαστικές επαφές
  • Υπάρχουν πολλοί Ελληνες που ζουν στη Γερμανία είναι η ζωντανή γέφυρα των δύο λαών
  • Μάλιστα ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΑΠΟ… ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΑΠΟ… ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έλληνες ιστορικούς και διανοούμενους επικαλούνται οι Τούρκοι, όπως μια γνωστή σχετική εκπομπή σε ελληνικό κανάλι, για να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους για την ελληνική επανάσταση του 1821, δηλαδή την ιστορική διαστροφή μιας από τις μεγαλύτερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.
Συγκεκριμένα για  την ελληνική επανάσταση του 1821 όλες οι τουρκικές αναφορές κάνουν λόγο για μια…αχάριστη ανταρσία, (Yunan isyanı),  ενάντια στην  οθωμανική εξουσία από ομάδες κλεφτών και  αναρχικών στοιχείων. Μάλιστα τονίζουν το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Μοριά που επαναστάτησαν κατά της Οθωμανική αυτοκρατορίας, απήλαυναν… πλήρη ελευθερία και όλα τα δικαιώματα του πολίτη της αυτοκρατορίας!!!  Μέσα στην «πλήρη ελευθερία» και «ευημερία» που είχαν γενικά οι Ρωμιοί κατάφερναν και πλούτιζαν μέσα στους κόλπους της αυτοκρατορίας, γίνονταν… εφοπλιστές και διοικητές μεγάλων οθωμανικών επαρχιών. Αποδίδουν δε την τελική νίκη των στασιαστών στο γεγονός της υποστήριξης που είχαν από τους Ρώσους; και τους Γάλλους.

Πώς μπορούν να σας αδυνατίσουν οι ξηροί καρποί

superfood

Εάν σκοπεύετε να κάνετε διατροφή μπορεί να ανησυχείτε για τα σνακ. Ο καθένας θέλει να φάει ένα σνακ από καιρού εις καιρόν όταν είναι σε διατροφικό περιορισμό. Αν όμως κάνετε δίαιτα ένα σνακ μπορεί να καταστρέψει την προσπάθειά σας.

Μπορεί να σας αναγκάσει να καταναλώσετε επιπλέον θερμίδες που δεν τις χρειάζεστε.
Δεδομένου ότι πολλά από τα δημοφιλή σνακ στην αγορά είναι πλήρη από αλάτι και ζάχαρη, δεν έχουν πολλές φορές καμία θρεπτική αξία και θεωρούνται κενές θερμίδες.
Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πιθανό να αισθάνεστε ικανοποιημένοι με την κατανάλωση αυτών των σνακ και θα καταλήξετε να λαχταράτε ακόμα περισσότερο φαγητό, που στην πλειοψηφία του δεν θα είναι υγιεινό.

5 τροφές που πρέπει να τρώτε περισσότερο μετά τα 50


couple

Οταν η συζήτηση αφορά το θέμα της υγιεινής διατροφής για ανθρώπους που έχουν ξεπεράσει το 50ό έτος της ηλικίας τους, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι πως χρειάζονται περισσότερο ασβέστιο.

Ναι, είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ηλικία των 50 και άνω, πρέπει να τρώνε περισσότερες τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο.
Χρειάζονται όμως κι άλλες τροφές για να μείνει κανείς υγιής μετά τη συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής.
Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές:

pligouri

1. Πλιγούρι

Με την αυξανόμενη χρήση των φαρμάκων, η ομαλή λειτουργία των εντέρων είναι ένα θέμα. Γνωρίζουμε πως οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αλλά ειδικότερα οι αδιάλυτες φυτικές ίνες και ανάμεσά τους το πλιγούρι απ’ όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως βρίσκεται στη υψηλότερη κλίμακα, καθώς περιέχει 8,6 γραμμάρια ανά μερίδα. Η όλυρα (αγριοσίταρο ή σπέλτα) και το κριθάρι έρχονται στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Αρκεί, βέβαια, να θυμάστε ότι αν αυξήσετε στη διατροφή σας τις αδιάλυτες φυτικές ίνες, θα πρέπει να αυξήσετε ανάλογα και την πρόσληψη των υγρών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα