Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Πώς να χωρίσετε αξιοπρεπώς

Και φτάνει κάποτε η στιγμή που πρέπει να φύγεις. Όχι επειδή τον έπιασες να σε απατά με τη δίδυμη αδερφή σου, ή να κλέβει τον αποταμιευτικό λογαριασμό της ανάπηρης μάνας σου, όχι επειδή σου έκανε κάτι κακό δηλαδή, απλά επειδή ξενέρωσες/ βαρέθηκες/ ερωτεύτηκες άλλον/η. Πώς όμως χωρίζεις κάποιον που αγαπάς; Γιατί αγαπάς ακόμα, μετά από τόσο καιρό, κι ας μην είναι αγάπη του είδους που κρατάει τους ανθρώπους μαζί.
heart
Βήμα #1: Το μέρος

Βου βου βου είναι τρελά τα αεροπλάνα


Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από την αποκάλυψη ότι το αεροπλάνο της Germanwings δεν στούκαρε στις Άλπεις εξαιτίας κάποιου μηχανικού προβλήματος αλλά λόγω εγκεφαλικού προβλήματος που αντιμετώπιζε ο συγκυβερνήτης.

Βέβαια, εγκεφαλικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας αλλά δεν παίρνουν αεροπλάνα για να τα στουκάρουν όπου βρουν - εξάλλου οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν έχουν δίπλωμα πιλότου -, οπότε ο συγκυβερνήτης μάλλον ήταν εντελώς ψυχάκιας.

Το θέμα έχει κλονίσει τα ΜΜΕ ανά τον πλανήτη που τρελαίνονται για κάτι τέτοια σκηνικά, αφού είναι γνωστό ότι περισσότερο από το σεξ πουλάει μόνο ο θάνατος.

Σε απόλυτη αρμονία, κανάλια, εφημερίδες, σάιτ και μπλογκ κατακεραυνώνουν τον συγκυβερνήτη λέγοντας ότι έπαιρνε ψυχοφάρμακα αλλά δεν τον είχε πει σε κανέναν, ενώ δεν αποκλείεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και το ίδιο το αεροπλάνο αλλά δε μπορούσε να το πει στα άλλα αεροπλάνα, γιατί τα αεροπλάνα δε μιλάνε και κάνουν μόνο "βου βου βου".

Εκμεταλλευόμενοι τις ντετεκτιβικές γνώσεις που απέκτησαν από την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι χρήστες των social media ουσιαστικά κατηγορούν όσους πάσχουν από κάποια ψυχιατρική ασθένεια ως εν δυνάμει δολοφόνους, ενώ δεν αποκλείεται ο συγκυβερνήτης να είχε υποστεί bullying από τον κυβερνήτη κι έτσι αποφάσισε να τον πάρει μαζί του παρέα με άλλα 148 άτομα.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να χτυπάς τον Σκύλο σου!

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να χτυπάς τον Σκύλο σου!
«Κακό σκυλί! Κακό σκυλί!»

Ακόμη και αν δεν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, στοιχηματίζω ότι έχετε ακούσει αυτή τη φράση σε αφθονία. Η αυστηρή νουθεσία συνήθως συνοδεύεται από το αποπνικτικό απότομο τράβηγμα του λουριού ή το επιδεικτικά ηχηρό κτύπημα μιας εφημερίδας και πολύ συχνά έχει ως αποτέλεσμα το ένοχο σκυλίσιο κλαψούρισμα ή το να τραπεί σε φυγή ο σκύλος, με την ουρά στα σκέλια. Τότε λοιπόν ο ιδιοκτήτης μπορεί να σκεφτεί ότι ο Φίντο έμαθε το μάθημά του. Αλλά πιθανότατα δεν θα το έμαθε!

Μια επίλεκτη γενιά εκπαιδευτών, συμπεριλαμβανομένου και του Σίζαρ Μίλαν, του «Γητευτή Σκύλων» στο Κανάλι του National Geographic, συστήνει πολύ ενεργά τη χρήση της, όπως χαρακτηρίζεται, θετικής τιμωρίας. Αυτή είναι η κλασσική Skinnerian θεωρία της εφαρμογής κινήτρου με σκοπό την μείωση ανεπιθύμητης συμπεριφοράς.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΣΑΣ






Λένε πως ήταν κάποτε ένας πρίγκιπας που άρχισε ξαφνικά να πιστεύει πως ήταν πετεινός. Μια μέρα λάλησε τόσο δυνατά, που ξύπνησε όλη την αυλή με την ανατολή. Τρέχουν όλοι στο δωμάτιο τον και βλέπουν τον πρίγκιπα γυμνό, να πηγαίνει ανακούρκονδα από τη μια άκρη στην άλλη, ανεβοκατεβάζοντας τα χέρια στα πλευρά του σαν να ήταν φτερά, και να βγάζει κάτι περίεργους ήχους, σαν κακαρίσματα.

Οι αυλικοί τρομάζουν με την εικόνα και προσπαθούν να φέρουν τον πρίγκιπα στα συγκαλά του, εκείνος όμως αρχίζει να τρέχει πέρα-δώθε στο δωμάτιο, «τσιμπώντας» με τη μύτη του δυνατά όσους καταφέρνουν να τον πλησιάσουν, ώσπου μπαίνει κάτω από ένα τραπέζι και μένει εκεί.
Οι μέρες περνάνε, αλλά η κατάσταση του πρίγκιπα δεν βελτιώνεται.

Αξίζει να περιμένεις




Αξίζει για μερικά πράγματα να περιμένεις. Είναι ανάγκη να περιμένεις. Εργάζεται ο Θεός. Μόνο που έχει τους δικούς του ρυθμούς. Ο Θεός εργάζεται πολύ υπομονετικά. Κι η φύση το ίδιο κάνει. Ένα λουλουδάκι θ’ ανθίσει όταν έρθει η ώρα του.

Δεν υπάρχει ζωή εκεί που όλα υπολογίζονται


Αλλά δυστυχώς μονάχα τότε στην απειλή του μηδενός, στο όριο του θανάτου έρχεται το ξύπνημα.
Η συναίσθηση. Η Ανάσταση από τον θάνατο της νεκρής ζωής μας.

Τότε τα χέρια δένουν κόμπο, τα γόνατα λυγίζουν, οι μνήμες και οι πόθοι για ότι δεν έζησες ματώνουν και αιμορραγούν. Πιάνεις το κορμί της ψυχής σου στα δυο σου χέρια και το μεταφέρεις σαν θυσία παρακλήσεως στον Θεό σου. Παράκληση κάνεις και του ζητάς να σου δώσει έστω μια μέρα ακόμη.

Όταν αρχίσεις να ζεις!


Όταν αρχίσεις να ζεις...θα καταλάβεις πως η ζωή δεν παίζεται μόνο σε φόντο ασπρόμαυρο...αυτή η διχρωμία είναι απλώς η βάση,μέσα από την οποία γεννιούνται εκατοντάδες ακόμη αποχρώσεις,που κάθε μια έχει στη σύνθεσή της και ένα διαφορετικό συναίσθημα.

Αγάπη,ευτυχία,ευγνωμοσύνη,χαρά,δημιουργικότητα,έμπνευση,θλίψη,πόνος,απογοήτευση,ενθουσιασμός....όλα αυτά και άλλα πολλά είναι ΖΩΗ.

  Είναι η ίδια η Ζωή....Γιατί για φαντάσου μία ζωή γεμάτη μόνο με πόνο ή μόνο με ευτυχισμένες στιγμές....πόσο μονότονη θα ήταν...Όταν πονάς για μεγάλο διάστημα νοσταλγείς τις ευτυχισμένες στιγμές που έζησες και μόλις έρθει ο καιρός που θα επιστρέψουν ξανά έχεις μάθει να τις εκτιμάς περισσότερο και να τις ζεις με όλο σου το είναι...

Και όταν θες να ζήσεις, Αγάπα το είναι σου, Δεν έχει άλλο δρόμο




Και όταν θες να κλάψεις, κλάψε, θα καθαρίσουν τα μάτια σου και η καρδιά σου.

Και όταν θες να ουρλιάξεις, ούρλιαξε, θα αναπνεύσεις καλύτερα μετά.

Και όταν θες να τα αφήσεις όλα, άστα, και πήγαινε μια βόλτα, στην επιστροφή θα σου φανούν καλύτερα.

Τι είναι το Σύνδρομο Κατακράτησης Αναπνοής; Ο γιος μου όταν κλαίει λιποθυμά



















ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα να με ενημερώσετε για το Σύνδρομο Κατακράτησης Αναπνοής. Ο 3χρονος γιος μου μετά από έντονο κλάμα λιποθυμά. Το περιστατικό έγινε 2 φορές σε διάστημα 5 ημερών. Τι με συμβουλεύετε;

Αγαπητή Λία,

Το σύνδρομο κατακράτησης της αναπνοής είναι δε  είναι και τόσο σπάνιο, αφού προσβάλλει περίπου τέσσερα στα εκατό παιδιά. Το επεισόδιο συμβαίνει συνήθως μετά από ένα ελαφρύ κτύπημα ή όταν δεν κάνουμε το χατίρι του μικρού παιδιού, οπότε αυτό ξεκινά να κλαίει και κρατάει την αναπνοή του.

MATRIX!!! ΟΙ ΓΗΙΝΟΙ HΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ!!! ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ 'ΝΤΑΒΕΛΗ' ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ!!!



Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Μια Ινδική παράδοση αναφέρει ότι οι ψυχές που πρόκειται να μετενσαρκωθούν πέφτουν από τον ουρανό με την βροχή και αναγεννιούνται  υπό την μορφή σπόρων....

Ο Διογένης ο Λαέρτιος στο ζήτημα αυτό, προσθέτει πως η ατμόσφαιρα είναι όλη πλήρη από ψυχές που πλανώνται δια μέσου του αέρος. ( De musica III).
Ενώ ο Μακρόβιος (De somnium soiplonis, I, 10) αναφέρει ότι: 
Κατερχόμενες οι ψυχές προς την γη, διέρχονται από διάφορες αστρικές περιοχές παραλαμβάνοντας εξ' αυτών ένα κατάλληλο ένδυμα φθάνοντας στη γη. Το ένδυμα αυτό αποτελείται από διάφορες ουσίες λεπτοφυών αιθερικών περιβλημάτων. Και μετά το φυσικό θάνατο όλα αυτά θα παραδοθούν ξανά και θα αποδυθούν στους πλανήτες απ' όπου είχαν παραληφθεί.

Αλλά ας δούμε ποιες είναι αυτές οι αστρικές περιοχές και πως δημιουργούνται;

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

H πραγματική ΔΡΑΣΗ είναι η πραγματική ΕΡΓΑΣΙΑ του εαυτού σαν ενιαία Μονάδα!

¨Οταν η δράση δεν είναι πραγματική αλλά μηχανική, δεν γίνεται αναβάθμιση της συνείδησης, απλά συμβαίνουν αποτελέσματα των δράσεων!

Τα αποτελέσματα αυτά, αν δεν κατανοηθούν συνειδητά, να γίνει δηλαδή η αληθινή δράση και αληθινή εργασία,
η συνείδηση δεν μπορεί να αναβαθμιστεί!

Η αιτία είναι που ψάχνουμε, ώστε να ξέρουμε το κύκλο εκδήλωσης κάθε ενέργειας!

Γίνετε συνειδητοί σε αυτά που λέτε ότι ξέρετε, για να τα μάθετε !

Η μετατροπή της ασυνείδητης Αχαριστίας Σε συνειδητή Ευγνωμοσύνη!



Ας μιλήσουμε σήμερα φίλοι για το εγώ της αχαριστίας!

Αυτό όπως όλα τα υπόλοιπα, είναι μαθήματα αποταύτισης που οφείλει κάθε μαθητής του εαυτού του να κάνει , για να γίνει συνειδητός!

Βλέπουμε πως θα οφελήσει η παρατήρηση και η διάκριση του ελευθερου(όχι αποκοπής) ποσοστού συνειδητότητας που διαπερνά τον μέσο κοιμισμένο άνθρωπο!

Ποιός είναι ο αχάριστος άνθρωπος?
Σιγουρα ένας ασυνείδητος , καθώς η αχαριστία είναι μια χαμηλη δόνηση "αποκοπής"!

Αυτός που ενώ του παρέχονται πράγματα τα αποθηκεύει!
Αυτός που δεν βλέπει επειδή το εγώ της αχαριστίας του λέει ότι τα αξίζεις!
Δηλαδή τη μισή αλήθεια!
Γιατί μισή? Γιατί δεν τον προωθεί στην ευγνωμοσύνη , στην μοιρασιά!

10 μύθοι για την εμμηνόπαυση

menopause-woman

H εμμηνόπαυση είναι μία από τις πιο δύσκολες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας και όσο κι αν ενημερωθεί και προετοιμαστεί ψυχολογικά γι’ αυτήν, ποτέ τελικά δεν είναι απόλυτα έτοιμη να την αντιμετωπίσει.

Σ’ αυτό συντελεί και το γεγονός ότι πρόκειται για μία κατάσταση πολυσυζητημένη και όπου υπάρχουν πολλές συζητήσεις προκύπτουν και πολλοί μύθοι. Μύθοι που με τον καιρό μοιάζουν με αλήθειες, ακόμα κι αν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι πιο συχνοί μύθοι σχετικά με την εμμηνόπαυση και πόσοι απ’ αυτούς ισχύουν πραγματικά:

Ορφέας και Ευρυδίκη


"Ορφέας και Ευρυδίκη", Jean-Baptiste-Camille Corot, 1861.

        "Ένας άλλος το ίδιο συγκινητικός μύθος, που ξεκίνησε μέσα από τις σκιές της ορφικής μύησης, είναι εκείνος της Ευρυδίκης, η οποία επανήλθε στη ζωή από το θαύμα της αρμονίας και της αγάπης, της ευαίσθητης Ευρυδίκης που πεθαίνει την ημέρα του γάμου της και βαδίζει προς τον τάφο της με σεμνότητα. Σύντομα, όμως, ακούει τη λύρα του Ορφέα και με αργό βήμα αρχίζει πάλι να βαδίζει προς τα πάνω, προς το φως· οι τρομεροί θεοί του Ερέβους δεν τολμούν να την εμποδίσουν. Αυτή ακολουθεί τον ποιητή, ή μάλλον την ποίηση που λατρεύει...

Αλίμονο όμως στον εραστή, εάν αλλάξει το μαγνητικό ρεύμα και ρίξει έστω και μια ματιά σε εκείνη που πρέπει μόνο να έλξει! 

Η ιερή αγάπη, η παρθενική αγάπη, η αγάπη που είναι ισχυρότερη από τον τάφο χρειάζεται μόνο αφοσίωση και φεύγει τρομοκρατημένη μπροστά στον εγωισμό της επιθυμίας.

Δεν μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας, νιώθετε κούραση; Τι πρέπει να κάνετε; Ποια η σωστή διατροφή και πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.

Αρκετοί άνθρωποι αισθάνονται καθημερινά κούραση και δυσφορία, έχουν δυσκολία συγκέντρωσης και νιώθουν συνεχώς υπνηλία, ακόμα και αν δεν καταβάλλουν κάποια ιδιαίτερη σωματική προσπάθεια. Συνήθως το αποδίδουν στους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής αλλά πολλές φορές μπορεί να κρύβεται και κάτι περισσότερο πίσω από αυτό το σύμπτωμα.

Η κόπωση μπορεί να είναι παροδική ή χρόνια. Συνήθεις παράγοντες και νοσήματα που προκαλούν παροδική κόπωση είναι οι κοινές ιώσεις, το stress, τα πολύωρα ταξίδια ιδιαίτερα μεταξύ χωρών με διαφορά ώρας, οι περίοδοι ανεπαρκούς ύπνου, η περίοδος πριν και κατά την διάρκεια της εμμήνου ρήσεως σε γυναίκες με προ εμμηνορησιακό σύνδρομο, η εμμηνόπαυση, η χρήση τοξικών ουσιών (π.χ. αλκοόλ κατά την διάρκεια και αμέσως μετά τη μέθη). 

Τρεις καθημερινές συνήθειες ευθύνονται για το αίσθημα κόπωσης που συχνά νιώθουμε αναίτια. Ποιες είναι όμως αυτές οι αιτίες που μας κάνουν να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε το ίδιο κουρασμένοι;

Τι προκαλεί η έλλειψη βιταμίνης D;


Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για την βιταμίνη ή αλλιώς βιταμίνη του ήλιου.
Μπορεί στην Ελλάδα λόγω ηλιοφάνειας οι άνδρες , οι γυναίκες και τα παιδιά να μην έχουν έλλειψη αλλά κάποιες κακές συνήθειες εμποδίζουν την παραγωγή της.
Πάντως η βιταμίνη αυτή είναι πολύ σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό αφού  η έλλειψη της σχετίζεται με οστεοπόρωση και αυξημένα κατάγματα.
Τα ύποπτα σημάδια είναι:
μυϊκή αδυναμία 
πόνος στα οστά
ανεξήγητα προβλημάτων στα νεφρά 
κατάθλιψη

Έξυπνα τρικ υγείας για να νικήσετε την αγοραφοβία!



Η αγοραφοβία είναι μία αγχώδης διαταραχή από την οποία πάσχουν πολλά άτομα. Αφορά έναν φόβο που αναπτύσσεται σε περιπτώσεις όπου συνωστίζονται πολλά άτομα και η διαφυγή είναι δύσκολη. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πώς να διαχειριστείτε την αγοραφοβία. 
Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός
 
Η αγοραφοβία είναι μια αγχώδης διαταραχή που χαρακτηρίζεται από τον φόβο απέναντι  σε καταστάσεις, που ο ασθενής  αντιλαμβάνεται  ως επικίνδυνες. Αυτό περιλαμβάνει την παραμονή σε περιβάλλον με  μεγάλο συνωστισμό.  
 
Για μια σταδιακή προσέγγιση της θεραπείας ακολουθήστε τα εξής :

Ποιες τροφές χτυπούν τον καρκίνο του προστάτη


Μετά από μια ηλικία και μετά  οι περισσότεροι άνδρες έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του προστάτη.
 
Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές οι οποίες μπορεί να περιορίσουν την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.
Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές

Το σύμπαν φτάνει στο τέλος του

… σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια


Antonio Padilla: κοσμολογική σταθερά και το τέλος του σύμπαντος
Φυσικοί προτείνουν ένα νέο μηχανισμό «κοσμολογικής κατάρρευσης», σύμφωνα με τον οποίο το σύμπαν σύντομα θα σταματήσει να διαστέλλεται και θα αρχίσει να συρρικνώνεται, καταστρέφοντας τελικά όλη την ύλη που περιέχει.
Μάλιστα, οι υπολογισμοί τους δείχνουν πως, για τα κοσμολογικά δεδομένα, η κατάρρευση θα συμβεί «άμεσα» – δηλαδή σε μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια χρόνια.
Όπως αναφέρουν στο άρθρο τους στο περιοδικό Physical Review Letters [‘The End‘] οι Nemanja Kaloper από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και Antonio Padilla από το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, ο μηχανισμός αυτός οφείλεται στη δράση της σκοτεινής ενέργειας και απαντά σε μερικά από τα συμπαντικά «μυστήρια».

Θετική σκέψη, προπαγάνδα ?


Είναι άραγε η θετική σκέψη μία μορφή προπαγάνδας ? Και αν ναι, με ποια σκοπιμότητα ?


Πριν από χρόνια και καθώς περπατούσα σε όλο αυτό το μονοπάτι της αυτογνωσίας, είχα ξεκινήσει κι εγώ να επιβάλλω στον εαυτό μου αυτή τη διαδρομή. Μέχρι που καθώς διάβαζα ένα βιβλίο του Osho με τίτλο πέρα από τα όρια του νου, συνάντησα μέσα τη φράση ότι η θετική σκέψη είναι μία μορφή επιβολής. Εκείνη την ώρα θύμωσα πολύ, γιατί ήμουν πεπεισμένη ότι η θετική σκέψη βοηθάει στην αλλαγή και στον τρόπο ζωής. Πίστευα ότι όσο προσπαθείς να σκέφτεσαι θετικά όλα γύρω σου αλλάζουν. Ήταν τότε που έγραφα ξανά και ξανά θετικές δηλώσεις και τις έλεγα κάθε μέρα, με την ελπίδα ότι η αλλαγή δεν είναι μακριά. Έτσι όταν ο δάσκαλος αυτός, ερχόταν μέσα από αυτό το βιβλίο να μου καταρρίψει όλο αυτό που εγώ προσπαθούσα να εφαρμόσω στη ζωή μου, θύμωσα και πέταξα το βιβλίο σε μια γωνιά. 

Συμβιβασμοί

11071540_1746411888918591_387828565551704484_n
Ολοι μας ξυπνάμε με έναν σωρό επιθυμίες αλλά και αιτήματα από τους άλλους και ο καθένας από μας πιστεύει ότι ο δικός του τρόπος για να γίνουν τα πράγματα είναι ο καλύτερος. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κάθε μέρα τουλάχιστον ένα συμβιβασμό. Υπάρχουν μικροί συμβιβασμοί αλλά και μεγαλύτεροι. Υποφερτοί συμβιβασμοί, αυτοί τους οποίους αποδεχόμαστε πλήρως γιατί υπάρχει μια γνώση εκ των προτέρων και έτσι γνωρίζουμε ακριβώς γιατί υποκύπτουμε, υπάρχουν επίσης δυνατοί συμβιβασμοί και άλλοι που είναι αθόρυβοι. Οι δυνατοί είναι εκείνοι που ενδεχομένως νοιώθουμε ότι δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε και οι αθόρυβοι είναι εκείνοι που δεν τους συνειδητοποιούμε. Κάθε συμβιβασμός που κάνουμε είναι μια προσπάθεια να εξαγοράσουμε μια μελλοντική ευτυχία. Συμβιβαζόμαστε από φόβο και από άγνοια, όταν δεν γνωρίζουμε ακριβώς τις αξίες μας αλλά και το τι έχει σημασία για μας, συμβιβαζόμαστε από το φόβο της αποτυχίας η, της απόρριψης η από το φόβο της μοναξιάς.

Και η ονείρωξή μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε


Εξαιρετικά καλά πάει το μπολσεβίκικο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού, κρίνοντας από τα χτεσινά δρώμενα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, καταλαβαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να φλομώσει τους ακροδεξιούς στις στρατιωτικές παρελάσεις και τα τσάμικα, ενώ θα υλοποιεί ανενόχλητος το Κομμουνιστικό Μανιφέστο κάτω από τη μύτη τους.

Για ακόμα μια φορά την παράσταση έκλεψαν τα περήφανα άρματα μάχης που αγοράστηκαν από τα εξοπλιστικά προγράμματα που έκαναν πλούσιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο - και τον έστειλαν στη φυλακή -, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης ο Πάνος Καμμένος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού έμαθε ότι επί μία ώρα χειροκροτούσε γερμανικά οπλικά συστήματα.

Ξεχωριστή νότα στην παρέλαση έδωσαν και φέτος οι ΟΥΚάδες που ξελαρρυγγιάστηκαν να εξομολογούνται την ονείρωξή τους που είναι να μπουκάρουν στην Πόλη και να ξεμαρμαρώσουν τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά: "Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε."

ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ…ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ..ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ..


Ο αιματοκρίτης.. μας δείχνει το ποσοστό

του όγκου που καταλαμβάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια 

στο αίμα μας.
 
Θα τον δειτε γραμμενο σαν.. ΗΤ,HCT, PCV 

(packed cell volume, δηλαδή συμπιεσμένος όγκος κυττάρων)

ή και EVF(erythrocyte volume fraction ),

δηλαδή κλασματικός όγκος ερυθροκυττάρων.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι

ο αιματοκρίτης

δείχνει πόσο πυκνό είναι το αίμα μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα