Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Είμαστε αυτό που τρώμε

Όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο πιστεύω ότι πράγματι είμαστε αυτό που τρώμε. Παλιά στο σπίτι μας είχαμε πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Δεν ξέρω αν ήταν σωστό ή λάθος, αλλά περιελάμβανε τα πάντα. Κρέας τρώγαμε μια φορά την εβδομάδα, όπως επίσης από μία φορά κοτόπουλο και ψάρι. Πάντα μέσα στην εβδομάδα υπήρχαν όσπρια, ζυμαρικά και λαδερά. Επίσης είχαμε αυτό που λέμε φαγητό εκ των ενόντων: Ομελέτα, ή χόρτα με πατάτες και φέτα, ή αβγά τηγανητά με πατάτες και σαλάτα, ή κεφτεδάκια με χόρτα… κτλ. Τώρα η διατροφή μας έχει γίνει ό,τι νάναι! Διάβαζα πρόσφατα ότι υπάρχουν τροφές που όχι μόνο κάνουν καλό στην υγεία μας αλλά περιέχουν τέτοια συστατικά που μας κάνουν κάπως πιο ευτυχείς. Είναι αυτό – που όπως λέει και κάποια διαφήμιση: «Αντικαταθλιπτικά από το φαρμακείο της φύσης». Για ελάτε να ρίξουμε μια ματιά μπας και συμμορφωθούμε……
seskl
Σέσκουλα
Τα σέσκουλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι ζωτικό μέρος των βιοχημικών αντιδράσεων που αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα. Αν σας λείπει ενέργεια, βάλτε στην διατροφή σας αυτό το μαγικό λαχανικό. Άλλωστε οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου συνδέθηκαν με το υψηλότερο ποσοστό κατάθλιψης. Παντού σέσκουλο παιδιά. Στην σαλάτα, στις χορτόπιτες, στις σπανακόπιτες…. Παντού.

ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ


Σύμφωνα με «πληροφορίες» θα επιστρέψει στο Δρομοκαϊτειο η κυρία Βίκυ Σταμάτη, που την κοπάνησε διότι δεν άντεξε άλλο μέσα στο ψυχιατρείο. Και αυτό είναι το καλύτερο για εκείνη. Δεν θα περιμένει να συλληφθεί, αλλά με την δική της βούληση θα επανέλθει στην «ακούσια νοσηλεία».
Ασφαλώς θα έχει συνέπειες για την κοπάνα της από το τρελλάδικο η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ποιος τις υπολογίζει, όμως. Τι να της κάνουν οι επιπλέον κάποιοι λιγοστοί μήνες ποινής όταν έχει χρόνια φυλακής στην πλάτη της.

Πιο συχνά οργασμό οι άνδρες, αν…


Sex on the beach
Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ παρουσιάζει μια βασική και αισθητή διαφορά στη συχνότητα του γυναικείου και του ανδρικού οργασμού.
Τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν ότι οι άνδρες έχουν πιο συχνά οργασμό όταν κάνουν σεξ με έναν οικείο σύντροφο.

Βουδιστής μοναχός, γνωστός ως ο "πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο" μιλάει για την ευτυχία και πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Matthieu Ricard

Ο Matthieu Ricard είναι Γάλλος βουδιστής μοναχός, που διαμένει στη μονή Shechen Tennyi Dargyeling, στο Νεπάλ.

Ευρέως γνωστός ως ο "πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο", ο Ricard περιγράφει, σε αυτό το TED Talk, με εξαιρετική λεπτομέρεια την άποψή του για την έννοια της ευτυχίας και πώς μπορούμε να την καταλάβουμε και να την βρούμε.

Εδώ είναι μια επιλογή από αποσπάσματα από τον Matthieu Ricard που περιγράφουν την αντίληψη της ευτυχίας:

"Υπάρχει μια δυνατότητα για αλλαγή επειδή όλα τα συναισθήματα είναι φευγαλέα."

"Σε αντίθεση με την ευχαρίστηση, η πραγματική ευτυχία μπορεί να επηρεάζεται από την περίσταση, αλλά δεν εξαρτάται από αυτήν. Μας δίνει πραγματικά τους εσωτερικούς πόρους για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτές τις συνθήκες. "

Η ελίτ ψάχνει τρόπους να φτάνει τα 500!



Έμμονη ιδέα πλέον είναι για την παγκόσμια ελίτ η επιμήκυνση της ζωής τους. Τα όριο των 100 χρόνια που πλέον κατακτήθηκε με τις διάφορες επιστημονικές μεθόδους -πολλές εκ των οποίων είναι πέρα από κάθε ηθική- τώρα τους φαίνονται λίγα και ψάχνονται πως θα τα πενταπλασιάσουν.

Σήμερα, η προσπάθεια να παραταθεί η ανθρώπινη ζωή επ ‘αόριστον βασανίζει την οικονομική και πολιτική ελίτ. Ο επικεφαλής των επενδυτικών δραστηριοτήτων της Google, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι είναι δυνατόν να ζήσουμε έως 500 χρόνια.
«Έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία για να επιτευχθεί οτιδήποτε έχετε το θράσος να οραματιστείτε», είπε ο Bill Maris. «Ελπίζω μόνο να ζήσω αρκετό καιρό για να μην πεθάνω».
Οι αρχαίοι πίστευαν σε ένα μαγικό ελιξίριο, ένα φίλτρο που θα προσέφερε στους θνητούς αυτό που θέλουν περισσότερο, την αιώνια ζωή.
Κινέζοι αυτοκράτορες κυνήγησαν το όνειρο με το να καταναλώνουν πολύτιμες ουσίες, όπως νεφρίτη και χρυσό, συχνά με μοιραία αποτελέσματα.
Η Elizabeth Bathory, η κόμισσα της Τρανσυλβανίας του 16ου αιώνα που ονομάστηκε Lady Δράκουλα, προέβη σε μια ακόμη πιο δραστική προσπάθεια να νικήσει τον θάνατο, κάνοντας μπάνιο στο αίμα νεαρών κοριτσιών.

Άσε τους άλλους να μασάνε goji berry και βάλε τα ελληνικά super foods στη διατροφή σου!


Πολλές φορές στη διατροφή μας ψάχνουμε θαύματα αγνοώντας εκείνα που έχουμε μπροστά στα μάτια μας.

ο σωστό πάντα είναι να ρωτάς τους ειδικούς. Να ενημερώνεσαι από τους ανθρώπους που η πληροφορία που αναζητάς είναι η δουλειά τους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την διατροφή σου.

Η Αστερία Σταματάκη, MSc, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος , MSc στην Κλινική Διατροφή, συγγραφέας με τον Κων/νο Ξένο του βιβλίου: Γνωρίστε Τα Ελληνικά Super Foods (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) είναι, λοιπόν, ο άνθρωπός μας τώρα που μας απασχολεί αν όλα αυτά που μας πασάρονται ως μαγικές τροφές είναι καλά, μας δίνουν ή όχι την ενέργεια που αναζητάμε, αν έχει νόημα να αναζητάμε βότανα και φυτά από τον Αμαζόνιο ώστε να βγάλουμε την ημέρα και φυσικά να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με όλα εκείνα που χρειάζεται ώστε να είναι υγιής και να σας πω και κάτι, γιατί ντρέπομαι τόση ώρα; Να ζήσουμε πολύ.

Σαν την γιαγιά της φωτογραφίας. Ε, ναι. Αφού έχω τσάι του βουνού από το χωριό μου γιατί να ψάχνω εκείνο το φοβερό που δοκίμασε μια φίλη μου και της έκανε καλό; Αφού μου φέρνει η γιαγιά μου από το χωριό αυτό που μάζεψε με τα χεράκια της. Επειδή ίσως εμένα όμως να μην με πιστεύετε ότι κάνει καλό ζήτησα την άποψη της ειδικού:

Βίκυ Σταμάτη: «Αδίκως με ψάχνετε! Έχω πάρει αντισυλληπτικά!»


σταματη
Μία επιστολή-βόμβα της δραπέτισσας Βίκυς Σταμάτη βάζει φρένο σε κάθε σενάριο πιθανού εντοπισμού της από τις αστυνομικές αρχές!
Η εξαφανισμένη από τα ξημερώματα της Πέμπτης σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλουέδωσε σημεία ζωής νωρίς το μεσημέρι με ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την οποία και αναδημοσιεύουμε αυτούσια:
«Κύριοι της Ελληνικής Αστυνομίας, αγαπητοί Δικαστές και λοιπές αρχές του μητροκτόνου ελληνικού κράτους, μάταια και ανούσια κάθε προσπάθεια που θα καταβάλετε για να με συλλάβετε.
Λίγες ώρες πριν αποδράσω από το κολαστήριό σας, προέβην σε κατανάλωση υπερβολικής δόσης αντισυλληπτικών χαπιών τα οποία θα μου επιτρέπουν να κυκλοφορώ ελεύθερη και ωραία για μία ζωή.

Κανελάδα σπιτική και τέρμα στα αναψυκτικά!


Αποτέλεσμα εικόνας για Κανέλα

Έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, και γεύση όσο λίγα μπαχάρια. 

Η κανέλα και το γαρίφαλο είναι φτιαγμένα για να αγαπιούνται, δίνοντας γεύση στον καφέ, τα σιροπιαστά γλυκά, σε κέικ και μηλόπιτες, αλλά και στον κιμά, το κόκκινο κρέας, ακόμη και τα πουλερικά.
Ειδικά, όταν ανακατεύονται παρέα, το άρωμά τους εκπέμπει σαγήνη προτού καν προλάβει η γεύση.

Υλικά:
●750 γρ. ζάχαρη *
●1,5 λίτρο νερό
●4 ξυλάκια κανέλας
●2 γαρίφαλα

Πώς από την ερωτική σχέση οδηγούμαστε στον χωρισμό

Υπάρχουν τέσσερα στάδια ανάπτυξης μιας ερωτικής σχέσης ξεκινώντας από τη μηδενική επαφή μεταξύ των δύο ατόμων και καταλήγοντας στο στάδιο της αμοιβαιότητας που οδηγεί τελικά και στη δημιουργία της σχέσης. Ποια είναι, όμως, τα στάδια που οδηγούν στον τερματισμό της;
Συγκεκριμένα, στο πρώτο στάδιο της μηδενικής επαφής δεν υπάρχει ουσιαστική επαφή ανάμεσα στα δύο άτομα, αφού αγνοούν ο ένας την ύπαρξη του άλλου.  Στη ζωή μας θα συναντήσουμε και θα συναναστραφούμε με πολλούς ανθρώπους, όμως, όπως είναι λογικό δεν μπορούμε να δείξουμε ενδιαφέρον σε όλους τους ανθρώπους, ούτε να τους ερωτευτούμε.
Το δεύτερο στάδιο, ονομάζεται αναγνωριστικό στάδιο και αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι για τη δημιουργία της σχέσης.  Σε αυτό το στάδιο ένας από τους δύο ενδιαφερόμενους αρχίζει να εντοπίζει το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει, να δίνει προσοχή στα εξωτερικά χαρακτηριστικά χωρίς να γίνεται όμως αντιληπτός. Αυτή φυσικά είναι μια μονόπλευρη επαφή, όπου το αντικείμενο του πόθου μας δεν την γνωρίζει.

Αναζητήστε τα κατάλληλα νέα την κατάλληλη στιγμή στο Twitter με το Curator

Το Twitter δημιούργησε για τους media publishers το Curator, μια νέα υπηρεσία που τους επιτρέπει να αναζητούν συγκεκριμένες πληροφορίες μέσα στο Twitter. Το Curator προσφέρει ειδικά φίλτρα αναζήτησης για την εύρεση συγκεκριμένου υλικού και τη δυνατότητα αναζήτησης με πολύπλοκα hastags και keywords, προκειμένου οι media εκδότες να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού τους. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να κάνουν ακόμη πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή τους, με το να θέσουν κριτήρια όπως αριθμός ακόλουθων (follower count), γλώσσα, τοποθεσία, κ.α. Η υπηρεσία διατίθεται δωρεάν.

Το καλύτερο ρόφημα για απώλεια βάρους: Είτε το πιστεύετε είτε όχι, περιέχει "0" θερμίδες!

Εάν προσπαθείτε να βρείτε ένα φυσικό τρόπο για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, έχουμε την ιδανική λύση για εσάς. Ετοιμάστε το μαγικό, χωρίς θερμίδες, ρόφημα αποτοξίνωσης και απολαύστε τα οφέλη του.
Το ''νερό μήλου-κανέλας'' περιέχει πολύ λίγες θερμίδες, στην πραγματικότητα λιγότερο από 10 θερμίδες σε κάθε δόση. Ξεχάστε τα αναψυκτικά διαίτης και τους χυμούς, και αφήστε αυτό το ρόφημα να κάνει θαύματα μέσα σε μία εβδομάδα.Τα αποτέλεσμα που θα πρέπει να περιμένετε είναι μια μεγαλοπρεπή απώλεια βάρους και μία αίσθηση απίστευτης ενέργειας.
detox-μήλο-κανέλα-νερό-ώθηση-μεταβολισμού-naturally1 σας
Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κανάτα νερό, επαναπληρώστε 3-4 φορές πριν αντικαταστήσετε τα μήλα και την κανέλα.

Ρόφημα από κουρκούμη και πιπερόριζα - Το ισχυρότερο αντιφλεγμονώδες ρόφημα που ανακουφίζει τον πόνο άμεσα!!

Αυτό το ρόφημα είναι σπουδαίο για το σώμα σας, λόγω των αναζωογονητικών και ενυδατικών του ιδιοτήτων. Το πιο σημαντικό είναι ότι παρέχει ισχυρή αναλγητική δράση και ανακουφίζει ή εξαλείφει πλήρως τον πόνο.
Δοκιμάστε αυτό το σπιτικό ρόφημα για να ανακουφίσετε τον πόνο . Η συνέργεια των θεραπευτικών συστατικών του θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη γενική σας κατάσταση.
κουρκούμη-τζίντζερ-ποτό-το-πιο-πιο ισχυρή αντι-φλεγμονώδη-ποτών-ότι-ανακουφίζει τον πόνο-, αμέσως
Συστατικά:

Δείτε τι συμβαίνει όταν πίνετε τον καφέ σας με άδειο στομάχι!

Ένα μόνο φλιτζάνι καφέ με άδειο στομάχι είναι ένα πραγματικό σοκ για τον οργανισμό σας, έτσι θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές πριν να απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα.
Οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν ο καφές είναι υγιής ή όχι, και αυτό το ζήτημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ εκείνων που τους αρέσει πραγματικά. Ο καφές παρέχει πολλά οφέλη, αλλά πρέπει ακόμα να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες. Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι αν ο καφές θα πρέπει να καταναλώνεται με άδειο στομάχι.
βλέπε-τι-συμβαίνει-όταν-σας-ποτό-α-καφέ-σε-ένα-άδειο στομάχι-
Ο καφές είναι μία καταπληκτική πηγή αντιοξειδωτικών και έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικός στην πρόληψη έναντι κακοηθών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αλείφετε μέλι και κανέλα στο ψωμί στο πρωινό σας!

Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι το μέλι είναι αρκετά αποτελεσματικό στη θεραπεία πολλών ασθενειών. Όταν συνδυάζεται με κανέλα είναι ακόμη πιο ισχυρό. Αυτός ο συνδυασμός  μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τους ιούς, την υψηλή χοληστερόλη και το σάκχαρο του αίματος.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο συνδυασμός μελιού και ζάχαρης μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε σχεδόν κάθε ασθένεια. Αυτό που είναι ακόμη καλύτερο, είναι ότι αυτά τα φυσικά προϊόντα είναι διαθέσιμα σχεδόν σε κάθε κατάστημα, και είναι εξαιρετικά φθηνά.
αυτό-είναι-γιατί-θα-πρέπει-εξάπλωση-μέλι-και-κανέλα-on-ψωμί-και-τρώνε-it-κάθε-πρωί
Σας αναφέρουμε μερικά από τα κύρια οφέλη υγείας που παρέχονται από μέλι και κανέλα:
1. Καρδιακές παθήσεις
Απλώστε λίγο μέλι και κανέλα σε μια φέτα ψωμί, αντί της συνηθισμένης μαρμελάδα σας. Αυτό το υγιεινό πρωινό θα μειώσει το επίπεδο της χοληστερόλης στις αρτηρίες σας και προλαμβάνει την καρδιακή προσβολή.

Αυτό είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό στον κόσμο: Εμποδίζει το σχηματισμό των κιρσών και καθαρίζει το σώμα σε λίγες μόνο ώρες!!

Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία, τις αρτηρίες, τις φλέβες και τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, περιλαμβανομένων εκείνων που τροφοδοτούν την καρδιά, και μειώνει το οίδημα των κάτω άκρων ....
Το Pycnogenol είναι ισχυρότερο αντιοξειδωτικό από τη βιταμίνη C και την Ε. Μελέτες έχουν δείξει ότι το Pycnogenol είναι 50 φορές πιο αποτελεσματικό από τη βιταμίνη Ε και 20 φορές πιο ισχυρό από τη βιταμίνη C. Περιέχει προανθοκυανιδίνες οι οποίες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά της οικογένειας των φλαβονοειδών και προέρχονται από εκχύλισμα φλοιού του πεύκου Pinus Maritima. Παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και σημαντικά οφέλη για τα αγγεία και το κυκλοφορικό. Είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό και σήμερα λειτουργεί ως προστασία ενάντια σε διάφορες τοξίνες. 
this-is-the-most-powerful-antioxidant-in-the-world-it-prevents-the-formation-of-varicose-veins-cleanses-the-body-in-just-few-hours
Μελέτη δείχνει ότι το Pycnogenol απορροφάται ταχέως και διανέμεται σε όλο το σώμα, σε μόλις 20 λεπτά. Ενεργοποιεί επίσης την βιταμίνη C πριν την αποβολή της από το σώμα.
Το Pycnogenol χρησιμοποιείται στη Γαλλία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Αργεντινή και την Ελβετία, ενώ πρόσφατα άρχισε να πωλείται και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Θετικές επιδράσεις του Pycnogenol:

Ευφυΐα: Εγγενής ή επίκτητη;

Η ευφυΐα είναι κατά 49% γενετικά κληρονομήσιμη και κατά 51% διεγέρσιμη από τους γονείς και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει το παιδί σύμφωνα με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες.
mindΣύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς του διάσημου Αμερικανού γενετιστή, Ντέιβιντ Σενκ στο βιβλίο του «Τhe Genius in all of us» (Η ιδιοφυία μέσα μας), «πολλά από τα παιδιά που γεννιούνται έξυπνα δεν εξελίσσονται όπως θα περίμενες κανείς, ενώ εξίσου συχνά συμβαίνει παιδιά που δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνα να επιτυγχάνουν πολλά στην ζωή τους».

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ… ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ 16 ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ Α. ΑΙΓΑΙΟΥ!!!

σάρωση0001Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την καθεστώς κυριαρχίας των 16 ελληνικών νησιών και νησίδων του ανατολικού Αιγαίου και αυτών που βρίσκονται νότια της Κρήτης διαπραγματεύεται η τουρκική πλευρά με την ελληνική, αποκάλυψε ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, İsmet Yılmaz, σε ομιλία του μέσα στην τουρκική βουλή.
Την πρωτοφανή αυτή δήλωση που ουσιαστικά αμφισβητεί και επίσημα την ελληνική επικράτεια, έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της τουρκικής εθνικιστικής αντιπολίτευσης σχετικά με το τι ενέργειες πρόκειται να κάνει η Τουρκία για να σταματήσει η… «παράνομη» όπως ισχυρίστηκαν, κατοχή των νησιών αυτών από την Ελλάδα.

Οι αναποφλοίωτοι σπόροι στη διατροφή μας

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Στις διατροφικές οδηγίες που βοηθούν την καταπολέμηση του στρες περιλαμβάνονται και οδηγίες για την κατανάλωση αναποφλοίωτων σπόρων, όπως και στα βιβλία μου αλλά και στα άρθρα μου σε αυτή την ιστοσελίδα επισημαίνω τακτικά.
Πολλές φορές σας έχω πει πως πρέπει να αντικαταστήσετε το άσπρο ψωμί με ψωμί ολικής άλεσης (φτιαγμένο κατά προτίμηση από βιολογικό αλεύρι, με προζύμι), τα άσπρα ζυμαρικά με ζυμαρικά ολικής άλεσης και το άσπρο ρύζι με αναποφλοίωτο.
Με τον τρόπο αυτό εμπλουτίζεται πολύ η διατροφή σε φυτικές ίνες, που βοηθούν την καλύτερη λειτουργία του εντέρου και την αποβολή μέσα από αυτό βλαβερών για την υγεία ουσιών.

Πρόσφατη σχετικά έρευνα που δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά στο περιοδικό JAMA InternalMedicine πριν λίγους μήνες (5 Ιανουαρίου 2015) κατέληξε στο συμπέρασμα πως η αύξηση της κατανάλωσης αναποφλοίωτων σπόρων οδηγεί σε αύξηση του μέσου όρου ζωής, όσον αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Καρκίνος του ήπατος. Σε τι οφείλεται, πώς γίνεται η διάγνωση και πώς η θεραπεία; Υπάρχει πρόληψη;


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.

Ο καρκίνος του ήπατος είναι μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου. Ο καρκίνος του ήπατος είναι ο πέμπτος πιο συχνός καρκίνος στους άντρες και ο έβδομος κατά σειρά στις γυναίκες. Σύµφωνα µε τον Παγκόσµιο Οργανισµό Υγείας προκαλεί περίπου 600.000 θανάτους ετησίως αποτελώντας την τρίτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως.  Αύξηση παρουσιάζει την τελευταία δεκαετία παγκόσμια αλλά και στη χώρα μας. Ο καρκίνος του ήπατος από άποψη συχνότητας παρουσιάζει σημαντικές διαφορές στις διάφορες γεωγραφικές περιοχές του κόσμου. Συναντάται σε υψηλή συχνότητα, π.χ. στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ κλπ. Στην Ελλάδα παρουσιάζει μέτρια συχνότητα αλλά αυτή φαίνεται να είναι μεγαλύτερη, συγκρινόμενη με εκείνη της Δυτικής και της Βόρειας Ευρώπης.

Σημαντικό μερίδιο της αύξησης, που παρατηρείται στην Ελλάδα, έχουν οι μετανάστες που προέρχονται από χώρες με υψηλά ποσοστά ηπατίτιδας. Ο καρκίνος του ήπατος απειλεί να λάβει τεράστιες διαστάσεις την επόμενη δεκαετία, αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα να αντιμετωπιστεί η επιδημία του ιού της ηπατίτιδας.
Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι καρκίνου του ήπατος. Ο πρωτοπαθής που αρχίζει από το ήπαρ, και ο δευτεροπαθής  που εμφανίζεται σε άλλο μέρος του σώματος και εξαπλώνεται (κάνει μετάσταση) και στο ήπαρ. Είτε είναι πρωτοπαθής, είτε μεταστατικός, έχει συνήθως πολύ κακή πρόγνωση. 

Πόσοι άνδρες κάνουν…αποχή από το σεξ στην Ελλάδα;

Πόσοι άνδρες κάνουν…αποχή από το σεξ στην Ελλάδα;


Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο και οι άνδρες στην εποχή της τεχνολογίας και των social media, κάνουν αποχή από το σεξ.
Μπορεί οι περισσότεροι να εκτιμούν πως ο ανδρικός πληθυσμός είναι …φτιαγμένος για το σεξ, όμως στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν απόχη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιασθούν κατά τη διάρκεια του 2ου Μεσογειακού Συνεδρίου για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Banquet) στις 3 και 4 Απριλίου 2015, στην Ελλάδα του 2015, ένα εκατομμύριο άνδρες βρίσκονται σε σεξουαλική αποχή.

ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ: ΟΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Με έγγραφό του το Εργασιακό Σωματείο του Ε.Κ.Α.Β Ρόδου απαιτεί από τη διοίκηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει με την ανυπαρξία της.

                                                         
EKABΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ε.Κ.Α.Β ΡΟΔΟΥ



   ΡΟΔΟΣ  27-03-2014
                                                            Α.Π.11  
                                                                           ΠΡΟΣ: Διευθυντή παραρτήματος


                                                                                          
ΘΕΜΑ : << ΟΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ >>


Αξιότιμε κύριε Διευθυντά

Από τον Ιανουάριο του 2015 που εντάχτηκαν τα δευτερογενή περιστατικά στο καθηκοντολόγιο μας έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να αυξάνονται καθημερινά με ραγδαίους ρυθμούς .

Όπως γνωρίζετε, από 01/04/2015 θα εδρεύουν  στην πόλη της Ρόδου  3 ασθενοφόρα , το πρωί ,  κάθε Δευτέρα και Πέμπτη   και τις υπόλοιπες ημέρες  2 ασθενοφόρα για την  κάλυψη της πόλης της  Ρόδου και όλης της δυτικής πλευράς του νησιού . Τα 2 ασθενοφόρα όμως  κύριε Διευθυντά είναι το όριο ασφάλειας για την κάλυψη των επείγοντων περιστατικών σε μια ακτίνα 80 χιλιόμετρων .

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα εξιτήρια και οι επανεξετάσεις ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της λογικής , 15 ημερησίως ,  και  οι πάντες απαιτούν άμεση εξυπηρέτηση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα