Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Επιστήμη- Πολιτισμός


Η επιστήμη της φυσικής είναι η βάση όλων των επιστημών, γιατί όπως  λέει το όνομά της, αυτή ασχολείται με την φύση των πραγμάτων.  

Στις μέρες μας, η φυσική έχει γίνει κβαντική. Οι ανακαλύψεις των ιδιοτήτων που έχουν τα υποατομικά σωματίδια της ύλης που ονομάζονται με ένα όνομα «κβάντα» είναι εκπληκτικές και υπερβαίνουν την ικανότητα αντίληψης που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα ο ανθρώπινος εγκέφαλος, γι αυτό και ετούτη η καινούργια φυσική γίνεται πολύ δύσκολα αντιληπτή από τους περισσότερους. Ακόμη και ο Αϊνστάιν είχε πει, πως όποιος πει ότι καταλαβαίνει την κβαντική φυσική, απλά κοροϊδεύει…
Είτε την καταλαβαίνουμε όμως είτε όχι, με αυτή την κβαντική φυσική προσπαθούν τώρα όλες οι υπόλοιπες επιστήμες να ερμηνεύσουν τα δικά τους θέματα και προβλήματα. Όλα αλλάζουν και μας οδηγούν στην εποχή της καθαρής ενέργειας.

Τα υποατομικά σωματίδια, η βάση του υλικού μας κόσμου, είναι άλλοτε ύλη και άλλοτε ενέργεια, όσο περίεργο και αν αυτό φαντάζει στον συντηρητικό μας νου. Ύλη και ενέργεια, στις μέρες μας πια είναι αποδεκτό από όλους πως είναι ένα και το αυτό, αφού το έχει αποδείξει η επιστήμη της φυσικής. Κανείς δεν μπορεί πια να το αμφισβητήσει.

Τη χωρισμένη με παιδιά βρήκες να πάρεις;

Τη χωρισμένη με παιδιά βρήκες να πάρεις;

Αυτό ήταν ένα από τα σχόλια της παρ’ολίγον πεθεράς μου, στον (πρώην) σύντροφό μου, όταν η σχέση μου με τον γιο της σοβάρευε. Όταν άρχισε να καταλαβαίνει ότι ο γιος της μπορεί να πάρει μια διαζευγμένη με παιδιά. Συγνώμη “κυρία” μου που χώρισα με τον άντρα μου επειδή με έδερνε, δεν θα το ξανακάνω. Έπρεπε να κάτσω εκεί να τις τρώω για να μην μπλέξει ο γιος σου με τη χωρισμένη. Δεν μας λες βέβαια αν η κόρη σου έτρωγε ξύλο κι έφευγε, πώς θα σου φαινόταν αν τα ίδια έλεγαν και για εκείνη αλλά τί ψάχνω να βρω; Ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου σήμερα και διαπιστώνω μέρα με τη μέρα πως η κρίση αντί για καλύτερους μας έκανε χειρότερους.
Ο άντρας μου με χτυπούσε και αποφάσισα να φύγω. Ένα ωραίο πρωί μάζεψα τα πράγματά μου, τα παιδιά μου και έφυγα για το σπίτι των γονιών μου. Μεσολάβησαν πολλά δικαστήρια, πέρασαν τα χρόνια με τσακωμούς για τα πάντα, από το τί καραμέλα θα τρώνε τα παιδιά μέχρι τη διανυκτέρευση, αναγκαστικά κάποια στιγμή κουράστηκε και αυτός και τα βρήκαμε κάπου στη μέση. Τα παιδιά μου τώρα είναι 8 και 10 χρονών.

Κι όμως! Ένα πιρούνι μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Δείτε πως…

12

Όσο η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, άλλο τόσο στα συστήματα ασφαλείας στα σπίτια μας έχουν έχουν αναβαθμιστεί.
Παράλληλα όμως εξελίσσεται και η τεχνολογία που διαθέτουν οι επίδοξοι ληστές… Σήμερα, όπου σχεδόν όλα τα συστήματα συναγερμού βασίζονται σε υλοπογιστές, κάποιος μπορεί να παραβιάσει το χώρο σας απλά με ένα…smartphone!
Στο παρακάτω βίντεο θα σας δείξουμε πως οι άνθρωποι ασφάλιζαν τα σπίτια τους το Μεσαίωνα, μια τεχνική που έχει αποδειχθεί αποτελεσματική μέχρι και τις μέρες μας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πιρούνι και μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Ολική Σεληνιακή Έκλειψη 04.04.2015

Μια γυναίκα χτίζει πάνω στα ερείπια καινούργιες ερωτικές φαντασιώσεις ρισκάροντας μια οδυνηρή εγκατάλειψη.Στις 4 Απριλίου παρατηρείται ολική σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Κριού/Ζυγού. H έκλειψη γίνεται στις 15:05 ώρα Ελλάδος και ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Λέοντα ενώ η έκλειψη πέφτει στον άξονα 3ου/9ου.


Από την έκλειψη επηρεάζονται τα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία από την 13η μέχρι και την 15η μοίρα των παραπάνω ζωδίων και από αντισκιά επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεια στην 15η μοίρα του άξονα Παρθένου/Ιχθύος. 

Γενικότερα, οι σεληνιακές εκλείψεις φέρνουν στην επιφάνεια θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια ή την έλλειψη της ασφάλειας μέσα από το σπίτι, την οικογένεια ή την συναισθηματική μας ζωή. Η συγκεκριμένη έκλειψη γίνεται με την Σελήνη στον Ζυγό και τον Ήλιο στον Κριό και ο άξονας Κριού/Ζυγού είναι ο κύριος άξονας των σχέσεων και των συνεργασιών. Περιμένουμε λοιπόν με αυτή την έκλειψη να ανασυρθούν στην επιφάνεια και να κινηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια που έχουμε μέσα στη σχέση μας, αλλά και στις συνεργασίες μας. Μιας και το φως της Σελήνης από τον Ζυγό εκλείπει, ίσως είναι η στιγμή να δούμε ότι χρειάζεται να βασιστούμε τελικά στην δική μας δύναμη και παρουσία μέσα στην σχέση/συνεργασία (Ήλιος στον Κριό) και να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους δράσης μέσα από την δική μας δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Φιάσκο δίχως προηγούμενο η ιστορία του… «αυτόχειρα» συγκυβερνήτη

 
Του Παύλου Κιρκασίδη 
Η είδηση της συντριβής της πτήσης GWI9525 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις το πρωινό της 24ης Μαρτίου ήταν φυσικά σοκαριστική ωστόσο, όχι και τόσο μη αναμενόμενη καθώς, κατά τον χρόνο που πέρασε, είχαν προηγηθεί ήδη οκτώ ανάλογα αεροπορικά δυστυχήματα με 1.082 νεκρούς, που σημαίνει πως «κάτι» έχει αρχίσει να αλλάζει στις στατιστικές εκείνες που, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, ήθελαν εξαιρετικά χαμηλές τις πιθανότητες μια πτήση «της γραμμής» να τερματιστεί με τον πλέον τραγικό τρόπο.
wreckage-of-the-airbus-a320-is-seen-at-the-site-of-the-crash-near-seyne-les-alpes-march-26-2015-reutersemmanuel-foudrot
 Με ακόμη 144 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος να έχουν χάσει τη ζωή τους στο ένατο, λοιπόν, κατά σειρά αεροπορικό δυστύχημα τους τελευταίους 12 μήνες, ένα πόρισμα το οποίο θα δώσει όλες τις απαντήσεις για τα αίτια και τις συνθήκες της τραγωδίας, δεν μπορεί να μην έχει κορυφαίο ενδιαφέρον, τόσο για τις οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων όσο και για την παγκόσμια κοινότητα που σήμερα, δείχνει να μην απαντά πλέον με την ίδια βεβαιότητα σε ένα ερώτημα που πριν από μερικά χρόνια, και στη συντριπτική της πλειονότητα, ίσως καν δεν έθετε, στο πόσο δηλαδή τελικά ασφαλές είναι σήμερα ένα αεροπορικό ταξίδι ρουτίνας.
Ένα πόρισμα πλήρες, αδιάβλητο και εμπεριστατωμένο που θα εξηγούσε το πώς, ένα υπερσύγχρονο, αν και κάπως «ηλικιωμένο» Airbus A320 πέφτει ξαφνικά από τον ουρανό και συντρίβεται σε μια βουνοπλαγιά.
brenham-meteorite-men-750
Υπάρχουν κάποιες απολύτως συγκεκριμένες θεωρίες των εμπειρογνωμώνων αεροπορικών δυστυχημάτων, ανάμεσα σε αυτές και μια η οποία δείχνει εξαιρετικά πιθανή και αναφέρεται στην περίπτωση του μετεωρίτη που είτε κτυπά απ” ευθείας το αεροσκάφος που θα βρεθεί στην πορεία του, είτε, εκρηγνυόμενος ακόμη και σε απόσταση από αυτό, προκαλεί το φαινόμενο «ΕΜP» δηλαδή του «ηλεκτρομαγνητικού παλμού» ο οποίος, είτε θέτει πλήρως εκτός λειτουργίας όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους, είτε, ακόμη χειρότερα, τα κάνει να δίνουν εσφαλμένα στοιχεία για το ύψος, την ταχύτητα ακόμη και για την ίδια τη θέση του.
Εκείνο όμως που δίνει πλέον μεγάλες πιθανότητες σε μια τέτοια υπόθεση είναι η ανεξήγητα εκρηκτική αύξηση που παρουσιάζει κατά τα τελευταία χρόνια η πτώση μετεωριτών, η οποία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του American Meteor Society, μόνο από το 2005 μέχρι το 2012 έχει δεκαπλασιαστεί και μέχρι το 2014 η καμπύλη εξακολουθεί να ακολουθεί την ίδια γεωμετρικά ανοδική πορεία.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ





 


«Λάζαρε, δεύρο έξω…». Έτσι, λένε, είπε ο Χριστός στον Λάζαρο κι αυτός αναστήθηκε. Παραμύθια. Ο Ιησούς ήταν σοβαρός και δεν μπορούσε να το πει αυτό. Γιατί να τον ξαναφέρει στη ζωή τον Λάζαρο; Φοβάμαι ότι θα μου βγει σεντόνι το πράμα. Κι έχουμε πει να τα κόψουμε τα σενδόνια. Μη ξαναγυρίζουμε στα παληά. Έτσι έχουμε πει. Πώς πρέπει καμμιά φορά μονάχα να ρίχνω κανένα πειραϊκής – πατραϊκής, όμως.

Σάββατο του Λαζάρου είναι και αυτή η γιορτή, λέει, έχει ξεχωριστή σημασία, διότι τυχερός ο Λάζαρος ενώ κατέβηκε στον Άδη, εκεί στον κάτω κόσμο, ξαναγύρισε στη γη. Αν ήξερε πόσο τυχερός ήταν ο Λάζαρος, τότε στην προηγούμενη ζωή του θα είχε γίνει τζογαδόρος, στον ιππόδρομο θα πήγαινε ή, στο καζίνο. Ο άνθρωπος, όμως, ούτε ξυστό αγόραζε, ούτε λότο έπαιζε.

Κι όταν αναστήθηκε ο Λάζαρος δεν ξαναβρήκε το χαμόγελό του. Πάντα σκυθρωπός ήταν και μελαγχολικός. Έζησε, πέθανε, αναστήθηκε και ξανάζησε μια μαύρη ζωή. Γιατί; Επειδή ήθελε να μείνει στον κάτω κόσμο και θύμωσε που τον ξανάφερε στη ζωή ο Χριστός; Ίσως  σκεπτόταν τι τον περιμένει όταν θα ξαναγύριζε στη μετά θάνατο ζωή.

Που να ξέρεις; Δεν μπορείς να ξέρεις. Μόνο αν έχεις κάνει το ίδιο ταξίδι, από την ζωή στο θάνατο και μετά από το θάνατο στη ζωή, μπορείς να το ξέρεις και να το πεις σ’ άλλους. Κι αν οι άλλοι μασήσουν ότι τους λες την αλήθεια.

Ο όρκος του φυγά

 


Γι' αυτούς που φεύγουν.

Ο όρκος του φυγά

Σήκωσε το δεξί σου χέρι. 
Ένωσε αντίχειρα, δείκτη και μέσο. 
Επανέλαβε. 
«Ορκίζομαι,
να χωρέσω σ’ έναν σάκο τα όνειρά μου, 
να μάθω αλφαβήτα με εικοσιέξι γράμματα 
έι, μπι, σι, ντι, οι καριόληδες 
δεν μ’ άφησαν να σηκώσω κεφάλι, 
και να βρω φτερά. 
Απλή μεταβίβαση, 
χωρίς επιστροφές και μαλακίες. 




Ν’ αναπνέω ομίχλη, 
να ξερνάω βροχή, 
να δαγκώνω τα χέρια μου, να τα κάνω γρανάζια, 
να φτύνω το περίσσιο δέρμα, 
μπας και γίνει η γη οικεία, 
να μοιράζω την πατρική μου σκέψη 
τις μνήμες που πλύθηκαν φως, 
στους μόνους νοικιάρηδες που ‘δαν την αγγελία 
των ετοιμοθάνατων. 
Τιμές ευκαιρίας, 
μυαλά ευκαιρίας, 
τομάρια ευκαιριακά που ντύνουν 
άστεγους αληθινούς. 

Δεν ονειρεύομαι κορυφές, αλλά δρόμους

 

Το ρολόι δείχνει δώδεκα παρά δέκα. Κάθομαι στο γραφείο μου και κοιτώ έξω το δρόμο. Δε θέλει πάρα μόνο δέκα λεπτά, για να έρθει η επόμενη χρονιά. Αναρωτιέμαι τι έμαθα από αυτό το χρόνο που φεύγει; Τι μου άφησε και τι μου πήρε; Τότε αποφασίζω να ανοίξω το ημερολόγιο μου και να πω όλα αυτά που κρύβω. Θα προσπαθήσω να μην ωραιοποιήσω καταστάσεις και να μην παρασυρθώ από τα βεγγαλικά που θα φεγγοβολούν τον ουρανό.

 
Συνειδητοποίησα την ευλογία του καθρέφτη και της αλήθειας. Άμα κοιταχτείς μόνο στο καθρέφτη χωρίς δικαιολογίες,  μπορείς να χτίσεις μια ουσιώδη ζωή. Να αντικρίσεις το πρόσωπο σου έτσι όπως ακριβώς είναι. Να μην διαχωρίσεις τις ουλές από τις όμορφες γωνίες σου. Όλα είσαι εσύ και θα τα κουβαλάς μέχρι το τέλος. Πρέπει να μάθεις να τα διαχειρίζεσαι ξέροντας πως το ένα κάποιες φορές θα νικάει το άλλο και πάλι από την αρχή. Για να έχεις αυτογνωσία, δεν αρκεί η ευφυΐα του καθενός. Αν δεν προσέξεις μερικές φορές, μπορεί να σε καταστρέψει. Δε πρέπει να κρύβεσαι από αυτό που είσαι αλλά να ξεγυμνώνεσαι θέλοντας να καταλάβεις αυτό που είσαι.  

Πέταξε ψηλά πριν γίνεις χώμα


-‘’Φοβάμαι Γέροντα;’’ -‘’ Τι φοβάσαι;’’ -‘’ Φοβάμαι τα πάντα.’’ -‘’Δηλαδή;’’ -‘’Φοβάμαι τις φωνές. Φοβάμαι τις γρήγορες ομιλίες. Φοβάμαι τους ανθρώπους που χαμογελούν ψεύτικα.’’ -‘’Τι σκέφτεσαι να κάνεις;’’ -‘’Σκέφτομαι να τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα.’’ -‘’ Μα η ζωή είναι δώρο που σου δίνεται μια φορά.’’ -‘’Το ξέρω αλλά φοβάμαι.’’

Τότε ο γέροντας του έδωσε ένα χαρτί.                                                                                        
 
‘’Τι είναι αυτό;’’                                                                                                                                
 
Το βρήκα πριν πολλά χρόνια σε ένα νεκροταφείο. Μου έδωσε το κουράγιο να ξεπεράσω μια σπάνια αρρώστια. Από τότε  το δίνω σε ανθρώπους που έχουν τα ίδια προβλήματα με εσένα.’’                                                                                  
 
‘’Τι πρόβλημα έχω;’’                                                                                                                      
 
‘’Θα σου πω όταν θεραπευτείς.’’  

ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΤΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ


Δεν είναι συντηρητικοί αυτοί που σοκαρίστηκαν με την καθηγήτρια που μπροστά στους μαθητές της επιδόθηκε σε σεξουαλικές πράξεις, γυμνή. Εννοώ χωρίς να κρύβει τα απόκρυφα σημεία της. Όλοι όσοι κατηγόρησαν την άξια επαίνου εκπαιδευτικό είναι μαλάκες, λέω εγώ. Εννοώ όσα υποστηρίζω. Η κυρία Λώρεν Χόλσταϊν αξίζει για βραβείο επειδή τόλμησε αυτό που ούτε θα το σκεπτόντουσαν άλλες δασκάλες υποκριτικής.

Ρωτάω ευθέως. Ποιος μπορεί να μου αναφέρει έναν, μονάχα έναν σκηνοθέτη ταλαντούχο και κυρίως ποιοτικό, που απέφυγε να συμπεριλάβει σκηνές σεξουαλικές σε κάποια ταινία του. Ακόμα, ρωτάω ευθέως. Ποιος μπορεί να μου αναφέρει μία, μονάχα μία σπουδαία και οσκαρούχα ταινία που δεν είδαμε το πρόσωπό της στην οθόνη να καυλώνει, να εκστασιάζεται όταν υποτίθεται ο συμπρωταγωνιστής της έχει εισδύσει με το πέος του στο αιδοίο της. Άρα, μιλάμε για δουλειά του ηθοποιού.

Βαθύ μυστήριο με τον καλοντυμένο σκύλο που βρέθηκε στην κατοχή της Βίκυς Σταμάτη!


Πολύ μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις αστυνομικές αρχές ο σκύλος που είχε στο πλάι της η Βίκυ Σταμάτη την ώρα της σύλληψή της.
Το αρσενικού γένους σκυλί που καθόταν ακριβώς δίπλα από το παγκάκι της Εκκλησίας του Χαϊδαρίου όπου και εντοπίστηκε η δραπέτισσα μάνα ήταν ντυμένο με την τελευταία λέξη σκυλίσιων ρούχων της Luis Vuitton.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών που συνέλαβαν τη Βίκυ Σταμάτη, το εκκεντρικό τετράποδο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από τον κορμό ενός εκ των δέντρων στα οποία η συλληφθείσα είχε γράψει διάφορα αινιγματικά μηνύματα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»

Turkia-AdihristosΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Τουρκία του νεοοθωμανιστή Ταΐπ Ερντογάν θα προκαλέσει με της επεκτατικές τις ενέργειες ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά «προφητεύει» ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Joe Richardson, τα βιβλία του οποίου σχολιάζονται ευρέως στην γειτονική χώρα προκαλώντας πολλές συζητήσεις αλλά και ανησυχίες για το μέλλον της. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η κρίση στην Συρία και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή η οποία θυμίζει έντονα μια πυριτιδαποθήκη, ενισχύει τις απόψεις για τον καταλυτικό ρόλο που θα παίξει η Τουρκία στην έκρηξη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.

Τα μικρά και ασήμαντα…

Οι άντρες έχουν την τάση να παραμελούν τα μικρά και ασήμαντα καθημερινά πραγματάκια που κάνουν όμως τεράστια διαφορά στην εξέλιξη μιας σχέσης! Αφιερώστε χρόνο γι αυτά τα μικρά και ασήμαντα της καθημερινότητας και εκπλαγείτε με την θετική αλλαγή της συμπεριφοράς της συντρόφου σας απέναντι σας.
a_walk_to_remember_in_loveΑπό την στιγμή που πήρατε την απόφαση να εμπλακείτε σε μια σταθερή σχέση αυτό σημαίνει ότι αποδώ και μπρος θα πρέπει να δίνετε μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία στα συναισθήματα της συντρόφου σας. Πρέπει να της δίνετε μεγαλύτερη προσοχή! Το πρόβλημα είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι άντρες δεν κάνουν κινήσεις οι οποίες δείχνουν στην σύντροφο τους την αγάπη ή την τρυφερότητα που αισθάνονται γι αυτήν αφήνοντας την έτσι παραπονεμένη και σε συνεχή αμφιβολία για τα συναισθήματα τους. Αναμφίβολα όμως οι μικρές αυτές κινήσεις σας ανεβάζουν στην εκτίμηση της. Είτε είστε κοντά της ή μακριά της πείτε της ότι την σκέφτεστε και την νοιάζεστε με τους ακόλουθους απλούς τρόπους! Δεν είναι δύσκολο!

Διατροφή χωρίς γλουτένη: Oλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

grains4

Προτού κανείς προχωρήσει σε μια διατροφή ελεύθερη από γλουτένη οφείλει να γνωρίζει τι μπορεί να προκαλέσει η γλουτένη στα άτομα που έχουν δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη και ποιες τροφές την περιλαμβάνουν.

Η γλουτένη είναι ένας ειδικός τύπος πρωτεΐνης, που όμως δεν θα τη βρει κανείς στο κρέας ή στα αυγά. Η γλουτένη βρίσκεται στο στάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι. Μια δίαιτα χωρίς γλουτένη σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγουμε αυτά τα σιτηρά.
Μια δίαιτα ελεύθερη από γλουτένη είναι απαραίτητη για τους περισσότερους ανθρώπους με αλλεργία στη γλουτένη, καθώς και αυτούς που πάσχουν από κοιλιοκάκη, μια κατάσταση που προκαλεί εντερική βλάβη όταν κάποιος τρώει γλουτένη.

Όνειρό μου... ο ουρανός !




Τους είπα πως το όνειρό μου είναι να πετάξω..
να πλανιέμαι ελεύθερη στον ουρανό..
να νιώθω το δροσερό αέρα να χτυπάει το πρόσωπο και το στέρνο μου και να περνάει μέσα από τα δάχτυλά μου..
να αισθανθώ τη στιγμή της απόλυτης ελευθερίας.. όχι για πολύ.. όσο αρκεί για να την εκτιμήσω..

Τί είναι αγάπη τελικά ;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τί είναι αγάπη τελικά ;Ένα περίεργο συναίσθημα πλημμύρισε σήμερα τη καρδια μου...

Μια ανεξήγητη μελαγχολία, χωρίς λόγο μάλλον, αλλά ιδιαίτερα έντονη...

Σκέψεις άρχισαν να κατακλίζουν το μυαλό μου, που συνήθως αποφεύγω με μεγάλο πείσμα να φέρω στο νου μου, γιατί ποτέ δε καταφέρνω να τις "δαμάσω", να τις εξηγήσω...
Σκεφτόμουν, σκεφτόμουν, σκεφτόμουν... και αναρωτήθηκα, τί είναι αγάπη;
Κι έτσι ξεκίνησε ένας σύντομος μονόλογος με τον εαυτό μου..
Ξέρω τί είναι αγάπη... Σίγουρα το ξέρω...

Μαζί με τον εαυτό μου....


... Δεν έχω σκέψεις, λόγια ή συναισθήματα αυτή τη στιγμή, μόνο μια ανάγκη να γράψω.

Τελικά μου αρέσει αυτή η ηρεμία; ...ή μήπως όχι;

Το λογικό θα ήταν να ξέρω.. αλλά όταν ρωτάω τον εαυτό μου στις συχνές "συζητήσεις" που έχω μαζί του.. δε γνωρίζει.. δεν έχει να μου πει κάτι.. ή απλά εγώ δε μπορώνα δω αυτά που πρέπει να δω..

.....
.....
.....
..Η ώρα περνάει..  κι ακόμα ησυχία...
Νομίζω πως πιέζω τον εαυτό μου να νιώσει.. εγώ που πάντα έλεγα πως η καρδιά δε μπορεί να νιώσει όταν δε θέλει ... Δε μπορεί να νιώσει όταν δε θέλω...

Έρχεται όμως κάποια στιγμή στη ζωή μας που πρέπει να πούμε ένα ΝΑΙ ή ένα ΌΧΙ ...  Να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να προχωράμε στο δρόμο που βαδίζουμε ή αν θα χαράξουμε ένα νέο μονοπάτι.. αβέβαιο ίσως αλλά μεπροοπτικές να εξελιχθεί όπως το ονειρευόμαστε....

Δραπετεύοντας από τον εαυτό μας...

Άραγε υπάρχουν τρόποι για να ξεφύγουμε από τον εαυτό μας; Και όταν νιώθουμε αυτή την ανάγκη, ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούμαστε σε αυτή τη σκέψη; 


Μάλλον πιο σημαντικό είναι να απαντήσουμε στον εαυτό μας γιατί θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτόν ή καλύτερα τι είναι αυτό από το οποίο θέλουμε να δραπετεύσουμε.

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι κάνοντας μια αλλαγή στη ζωή μας μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας και όλα όσα μας ενοχλούν στον εαυτό μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τον εαυτό μας πίσω, με μια αλλαγή σπιτιού, με αλλαγή παρέας ή φίλων ή με αλλαγή δουλειάς. Όλα όσα μας ενοχλούν στον εαυτό μας μπορούμε με πολλή προσπάθεια και δουλειά να τα αλλάξουμε.

Το λάθος που κάνουμε όλοι το πρωί, και μας χαλάει την ημέρα!




Μπορεί ποτέ να μην φανταζόσουν ότι θα ήσουν από αυτούς τους ανθρώπους που είναι τόσο κολλημένοι με το smartphone τους αλλά η πραγματικότητα είναι πως είσαι εθισμένη. Μάλιστα έχει και όνομα αυτό που έχεις. Λέγεται Nomophibia (ο φόβος που νιώθεις όταν είσαι μακριά από το κινητό σου).

Ενώ παλαιότερα ξυπνούσες το πρωί, έτρωγες το πρωινό σου ήρεμη και ξεκινούσες την ημέρα σου, τώρα αφού ξυπνήσεις, μένεις στο κρεβάτι και μπαίνεις στο instagram και το facebook για να “τσεκάρεις” τι έχει γίνει από τη στιγμή που έπεσες για ύπνο. Μάλιστα, μία πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι 4 στους 5 χρήστες των smartphone τσεκάρουν τα κινητά τους στα 15 πρώτα λεπτά από τη στιγμή που θα ξυπνήσουν. Πρόκειται για μία λιπηρή διαπίστωση αν σκεφτεί κανείς πως ο τρόπος που θα ξυπνήσεις συνήθως καθορίζει και την υπόλοιπη μέρα σου ενώ το πώς ζεις σήμερα επηρρεάζει την αυριανή ζωή σου. Θέλεις πραγματικά να ζεις έτσι; Αν όχι, δες πώς πρέπει να ξυπνάς τα πρωινά σου..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα