Τρίτη 14 Απριλίου 2015

8 ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΝΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ


Πηγαίνοντας από το καλό στο... καλύτερο!



            Ένας από τους σημαντικότερους εχθρούς των διανοητικών μας ικανοτήτων είναι το στρες που βιώνουμε σε καθημερινή βάση.  Είτε ένα πολύ έντονο γεγονός που προκαλεί στρες είτε πολλοί μικρότερης έντασης στρεσσογόνοι παράγοντες σε καθημερινή βάση είναι δυνατό να επηρεάσουν τις διανοητικές λειτουργίες.  Το αποτέλεσμα είναι ότι άνθρωποι έξυπνοι, ικανοί, συχνά σε υψηλές θέσεις ή με σημαντικά καθήκοντα, να μη μπορούν να λειτουργήσουν σε απλά έργα, τα οποία αντιμετώπιζαν με τις διανοητικές τους ικανότητες στο παρελθόν.  Οι διανοητικές αυτές δυσκολίες μπορεί να εντοπίζονται στη μνήμη, στην προσοχή και συγκέντρωσης στη διανοητική ‘θολούρα’ και μπέρδεμα και την οργάνωση. 
Ερευνητικά δεδομένα πολλών ετών δείχνουν ότι αυτές τις δυσκολίες μπορεί κανείς να τις ξεπεράσει ‘ακονίζοντας’ τις διανοητικές του ικανότητες και την αντίληψή του, ενώ παράλληλα μειώνει το στρες.

Λαθρομετανάστες λιάζονται

Εκτος τόπου και χρόνου: Ο Σακελλαρίδης βλέπει τρομοϋστερία!
Χριστοδουλοπούλου: «Δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Απλά το πρωί λιάζονται»
Αμόκ της υπουργού, ενώ καθημερινά καταφτάνουν καραβιές λαθρομεταναστών – «Δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί, το πολύ να φτάσουν τους 100.000 το 2015» – «Σταδιακά θα υπάρχει πρόβλημα, δεν πρέπει να εξαγγέλετε το πρόβλημα» – «Μικρασιατική καταστροφή έχουμε; Πρόσφυγες έρχονται»
Καθώς εντείνεται με ταχύτατους ρυθμούς το «κύμα» προσφύγων που δέχεται η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και ενώ η ελληνική κυβέρνηση εκπονεί έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως κάνοντας η ίδια βόλτα μόνη της χθες στο κέντρο της Αθήνας δεν είδε κανέναν μετανάστη στον δρόμο. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Απλά το πρωί λιάζονται».
Ερωτηθείσα, λίγο αργότερα, σε συνέντευξή της στο MEGΑ η κυρία Χριστοδολουπούλου υποστήριξε ότι «δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί (σ.σ. μετανάστες) να περάσουν στην Ελλάδα αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015».
Και μέσα σε όλα αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κάνει λόγο για καλλιέργεια κλίματος γενικευμένης τρομοϋστερίας επισημαίνοντας σε δήλωσή του ότι «τόσο η τηλεοπτική πραγματικότητα, όσο και η ακροδεξιά ρητορεία του κ. Σαμαρά, βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση με την αντικειμενική πραγματικότητα». Παράλληλα σημειώνει ότι η δημοκρατία παρουσιάζεται σε “κατάσταση πολιορκίας”, ενώ μεγεθύνονται περιθωριακά γεγονότα. Διαβάστε αναλυτικά.

ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ «ΕΥΛΟΓΙΕΣ» Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Φοτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τουλάχιστον πενήντα πλωτά και φουσκωτά μέσα καθημερινά προσπαθούν και στην συντριπτική πλειοψηφία τους καταφέρνουν να περάσουν από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταφέροντας εκατοντάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην ελληνική επικράτεια, όπως αποκαλύπτει και η τουρκική εφημερίδα Sabah, (13/8). Η κατάσταση αυτή προβλέπεται να γίνεται όλο και πιο πιεστική, καθώς ήδη εκατομμύρια κατευθύνονται προς τα δυτικά εξ’ αιτίας των συνεχιζόμενων πολεμικών συγκρούσεων σε ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα από την βόρειο Αφρική μέχρι το Ιράν και την Τουρκία.  Η τουρκική μαφία και οι… «ενώσεις των Τούρκων δουλεμπόρων», τρίβουν τα χέρια τους καθώς φέτος οι δουλειές τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Εξεταστική επιτροπή για το λάστιχο της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε η κυβέρνηση!

ImageHandler
«Στόχος μας να χυθεί άπλετη βενζίνη σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο πρατήριο καυσίμων της Αιδηψού» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το επεισόδιο που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Την εξεταστική επιτροπή η οποία θα φέρει την ονομασία «Επιτροπή Αλήθειας για το λάστιχο της Αιδηψού» πρόκειται να διευθύνει η ίδια η Πρόεδρος της Βουλής που εικάζεται έντονα ότι ήταν και αυτή η οποία πρότεινε στον πρωθυπουργό τη σύστασή της.
Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να δοθούν στο φως της δημοσιότητας και τα δύο τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ που έχουν ήδη σχεδιαστεί από τους συνεργάτες της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη συγκεκριμένη εξεταστική.

Οι 8 πιο δημοφιλείς διαγνωστικές εφαρμογές




Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 8 από τις πιο δημοφιλείς διαγνωστικές εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να δείτε να αξιολογήσετε και να τσεκάρετε το υλικό του υπολογιστή σας, όπως για παράδειγμα επεξεργαστές, μνήμες, κάρτες γραφικών και άλλα.
1
GPU Caps Viewer : Πρόγραμμα διάγνωσης και ενημέρωσης του υλικού της κάρτας γραφικών

Εξαιρετικό πρόγραμμα διάγνωσης και ενημέρωσης του υλικού της κάρτας γραφικών του υπολογιστή σας. Το πρόγραμμα διαβάζει και σας δίνει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κάρτα γραφικών αλλά και και τη δυνατότητα να τρέξετε προγράμματα αξιολόγησης της απόδοσης της ώστε να δείτε τις συνολικές της επιδόσεις. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

Η μυστική συνταγή ενός άνδρα 113 ετών: 5 τροφές για μεγάλη διάρκεια ζωής! (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Bernando Lapallo

Έχετε ακούσει για τον Bernando Lapallo; Γεννήθηκε το 1901 και είναι ακόμα ζωντανός στην ηλικία των 113 ετών (114 ετών ήδη). Μοιράζεται μαζί μας τα 5 μυστικά του, για μεγάλη διάρκεια ζωής, που τον κράτησαν ζωντανό σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Ο Bernardo λέει ότι δεν αρρώστησε ούτε μια φορά στη ζωή του. 
Αυτό συμβαίνει γιατί ο ίδιος αποφεύγει να τρώει κόκκινο κρέας και καταναλώνει βιολογικά τρόφιμα. 
Επιπλέον, ορισμένα από τα πολύ σημαντικά συστατικά στη διατροφή του είναι

Καθαρίστε το συκώτι σας σε 24 ώρες - Απαλλαγείτε από περισσότερες από 1000 πέτρες ήπατος (κυριολεκτικά)

Ο καθαρισμός του ήπατος βελτιώνει την πέψη κάτι που αποτελεί τη βάση της καλής υγείας. Λειτουργεί σπουδαία στη θεραπεία των αλλεργιών και επίσης ανακουφίζει τον πόνο στους ώμους, στον άνω βραχίονα, και στο άνω μέρος της πλάτης.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, έχουν πέτρες στο συκώτι τους. Μερικοί παρουσιάζουν ακόμη και αλλεργίες ή εξανθήματα, ενώ άλλοι δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Οι ακτινογραφίες δεν μπορούν να δείξουν τις πέτρες, καθώς είναι μικρές και μη ασβεστοποιημένες.
επιτυχής ασφαλή ήπατος-καθαρίσει-σε-24-ώρες-get-απαλλαγούμε-από-πάνω-1000-ήπατος-πέτρες-κυριολεκτικά
Υπάρχουν πολλοί τύποι πετρών και οι περισσότερες από αυτές έχουν κρυστάλλους χοληστερόλης. Μπορούν να είναι μαύρες, κόκκινες, λευκές, πράσινες ή με πιο σκούρο χρώμα. Το κέντρο των λίθων περιέχει κατάλοιπα βακτηρίων.
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι οι πέτρες στο συκώτι αρχίζουν να σχηματίζονται γύρω από νεκρά βακτήρια, τα οποία αποτελούν και τον πυρήνα. Οι πέτρες ήπατος είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το μεγαλύτερο μέρος της χοληστερόλης παραμένει στο σώμα και οδηγούν σε ένα αυξημένο επίπεδο χοληστερόλης.
Οι πέτρες μπορούν να συσσωρεύσουν  βακτήρια, παράσιτα και ιούς που πηγαίνουν στο ήπαρ. Αυτό δημιουργεί άριστη κατάσταση για λοιμώξεις που αυξάνουν τον αριθμό των βακτηρίων στο σώμα. Οι λοιμώξεις και τα έλκη δεν μπορούν να θεραπευτούν χωρίς να αφαιρέσετε πρώτα τις πέτρες.
Μην εκτελείτε τον καθαρισμό του ήπατος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, κρυολογήματος ή κάποιας σοβαρής ασθένειας!

Το φιλοσοφικό υπόβαθρο του εργένη

single1

Κάθε στάση στην ζωή ενός ανθρώπου, πέρα από την εφαρμογή της, ενισχύεται και ολοκληρώνεται μόνο όταν υποστηρίζεται από μια θεωρητική αιτιολόγηση, η οποία είναι συνειδητοποιημένη από τον ίδιο. Ένας εκ πεποιθήσεως εργένης έχει αυτή την θεωρητική βάση και πάνω σε αυτή στηρίζεται η κοσμοθεωρία του.
Η λέξη κλειδί είναι το «συνειδητό». Αυτό διότι, ανεξαρτήτως της στάσης που επιλέγει κάποιος σε θέματα που τον απασχολούν στην ζωή του, είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική του υγεία και για την νοητική του ωρίμανση, να κάνει τις δικές του επιλογές. Οι προσωπικές επιλογές δεν αφαιρούν ούτε μειώνουν την πιθανότητα του λάθους. Το λάθος όμως, στην προσωπική πορεία κάθε ανθρώπου, δεν είναι τίποτα άλλο από μια απαραίτητη «πινακίδα», προς μια ορθότερη κατεύθυνση, του ίδιου αλλά και του συνόλου.

Ιπποκράτης: Περί παθών

Ο άντρας ο οποίος είναι συνετός πρέπει:

Ιπποκράτης: Περί παθών
- Nα καταλαβαίνει με το μυαλό του ότι εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη αξία για τον άνθρωπο είναι η υγεία.
- Να ξέρει πώς να βοηθάει μόνος του τον εαυτό του σε περίπτωση ασθένειας.
- Πρέπει επίσης να μπορεί να καταλάβει τι του λένε και τι του δίνουν οι γιατροί.
- Όλα αυτά πρέπει να τα ξέρει όσο είναι λογικό να τα γνωρίζει ένας ιδιώτης.

Αυτά θα μπορούσε να τα γνωρίζει κανείς κυρίως αν ήξερε και ασχολούνταν με τα ακόλουθα:
Όλες οι αρρώστιες των ανθρώπων προκαλούνται από τη χολή και το φλέγμα.
Η χολή και το φλέγμα προκαλούν τις αρρώστιες όταν:
μέσα στο σώμα ξεραίνονται, υγραίνονται, θερμαίνονται ή ψύχονται υπερβολικά.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των δέντρων

 Οι θεραπευτικές ιδιότητες των δέντρων

 Το κυπαρίσσι

Έχει στυπτικές και ψυκτικές ιδιό­τητες, και τα φύλλα του, όταν πίνονται μαζί με γλυκό κρασί και λίγη σμύρνα, ωφελούν τις καταρροές της κύ­στης και τη δυσουρία. Τα χλωρά κυπαρισσόμηλα, όταν κοπανιστούν και ποθούν μαζί με κρασί, είναι κατάλληλα για την αιμόπτυση και τη δυσεντερία και τις καταρροές της κοιλιάς, το ορθοπνοϊκό άσμα και τους βήχες και το αφέψημα τους έχει τις ίδιες επιδράσεις. Όταν κοπανι­στούν μαζί με σύκο μαλακώνουν τα σκληρώματα και θεραπεύουν τους πολύποδες της μύτης. Αποβάλλουν και τα νύχια που έχουν λέπρα, όταν βραστούν μαζί με ξίδι και λιωθούν μαζί με λούπινα, και συστέλλουν και την εντεροκήλη μπαίνοντας ως κατάπλασμα.
Tις ίδιες επιδράσεις έχουν και τα φύλλα· φαίνεται μάλιστα ότι τα κυπαρισσόμηλα μαζί με τα φύλλα, αν καούν ως θυμίαμα, διώ­χνουν τα κουνούπια. Τα φύλλα λιωμένα ως κατάπλα­σμα συγκολλούν τα τραύματα και είναι και αιμοστατικά, ενώ αν κοπανιστούν και λιωθούν μαζί με ξίδι, βάφουν τα μαλλιά.
Γίνονται κατάπλασμα σκέτα ή και με αλεύρι για το ερυσίπελας, τον έρπητα, τους άνθρακες και τις φλεγμονές των ματιών. Αν προστεθούν σε έμπλαστρο κεριού και μπουν επάνω στο στομάχι, το δυναμώνουν.

Συνθηκολόγησε με αυτό που σε ενοχλεί

Είναι αυτό που σε ενοχλεί ή μήπως είναι η εικόνα που έχεις προς αυτό ? Μήπως εσύ του έχεις δώσει κάποιο όνομα το οποίο το ορίζει και έτσι κι εσύ έχεις ανάλογη θέση ως προς αυτό ?


Δοκίμασε να βάλεις ένα λάστιχο με πίεση και την ώρα που θα έρχεται το νερό με ορμή προσπάθησε να το σπρώξεις. Μπορεί να τα καταφέρεις, αλλά πόση δύναμη χρειάζεται να βάλεις ? Για να το σπρώξεις το λάστιχο με την τόση πίεση θα σε κάνει να εξαντληθείς. Ξέρεις πώς θα μετακινήσεις το λάστιχο. Πρώτα θα κλείσεις τη βρύση.
Το ίδιο γίνεται και με αυτό που σε ενοχλεί να κάνεις στη μέρα σου, είναι ίδιο με το λάστιχο και το νερό με πίεση. Αυτή η πίεση σε κάνει εσένα να προσπαθείς να αντισταθείς και το μόνο που καταφέρνεις είναι να αποκτάς υπερκόπωση η οποία μεταφέρεται ως απώλεια ενέργειας στο σώμα, στην διάθεση αλλά και στις σκέψεις σου. Έτσι επειδή αυτό που σε ενοχλεί είναι στην καθημερινότητά σου σε κάνει να δίνεις πολλές μάχες με τις αντιστάσεις σου και με τις δυνάμεις του σώματός σου. 

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ;

abd-basinindan-turkiye-suudi-arabistan-iddiasi--5519984 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κάποιοι όπως φαίνεται θέλουν να ανοίξουν την πόρτα του «τρελοκομείου» στην ήδη μπαρουτοκαπνισμένη Συρία, με συνέπεια να ανάψει μια τρομερή φωτιά σε όλη την Μέση Ανατολή με ανυπολόγιστες συνέπειες ακόμα και για την παγκόσμια ειρήνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου και συγκεκριμένα της εφημερίδας Huffington Post, που επικαλείται απόρρητες πηγές και τα οποία έχουν πάρει μεγάλη έκταση στον τουρκικό τύπο, ετοιμάζεται με την στήριξη των ΗΠΑ κοινή συνδυασμένη στρατιωτική επέμβαση Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας στην Συρία, για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ το οποίο επέζησε μέχρι σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια αιματηρού εμφυλίου πολέμου. 

Η συνδυασμένη δράση των δυο αυτών χωρών, θα γίνει με χερσαία επίθεση της Τουρκίας συνδυαζόμενη με αεροπορικές επιθέσεις της Σαουδικής πολεμικής αεροπορίας. 

Για την επίτευξη της συνεργασίας των δυο χωρών στο κοινό αυτό σχέδιο επεμβάσεως, μεσολάβησε το Κατάρ που θεωρείται σαν ο μεγαλύτερος εχθρός του καθεστώτος Άσαντ και ο μεγαλύτερος φίλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Είσαι Σίγουρος ή Αγενής στο διάλογο; 7 τρόποι να αντιληφθείς τη διαφορά


EPITYXIA-VASO-FATOYROY-EISAI-SIGOYROS-H-AGENHS-STO-DIALOGO
Όταν συνδιαλεγόμαστε με άλλους ανθρώπους έχουμε την αυτοπεποίθηση και τη γνώση να υποστηρίξουμε τις απόψεις μας, ανεξάρτητα από τον αντίλογο. Πολλοί όμως πέφτουν στην παγίδα και από σίγουροι για τη γνώμη τους, καταλήγουν να είναι αγενείς ως προς τους συνομιλητές τους. Εσύ κρατάς τις ισορροπίες;

Το να γίνεις νικητής δεν σημαίνει πάντα και πρωτιά!

 

 Όλα για τη νίκη λοιπόν;
Όσο πόνο και αν αφήσει αυτή στο διάβα της;
Όσους πληγωμένους και αν κρύβει κάτω από τα περήφανα φτερά της;
Όση μοναξιά και αν επιβάλλει η κατάκτησή της;
Όσο και αν τα λάφυρά της θα τα χαρείς μόνο για μερικά χρόνια, ενώ τις επιπτώσεις της μπορεί να τις επωμίζονται πολλές γενεές μετά από σένα;
Μπορείς αν το θες, αυτό να καταφέρεις. Είναι η ανταγωνιστική νίκη αυτή.
Υπάρχει και η συναγωνιστική όμως.
Βάλε το χέρι στην καρδιά και άκουσέ την.
Το να κατακτήσεις τους στόχους σου, δεν σημαίνει απαραίτητα να συντρίψεις τους άλλους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα