Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Το Απόκρυφο Βιβλίο του Ενώχ


Η ταυτότητα του Ενώχ
Ο Ενώχ θεωρείται ότι είναι ο έβδομος μετά τον Αδάμ Πατριάρχης των Εβραίων που έζησε στα χρόνια πριν από τον Κατακλυσμό. Πατέρας του Μαθουσάλα, παππούς του Λάμεχ και πρόπαππος του Νώε, θεωρείται από τη χριστιανική παράδοση ως ένας από τους δύο προφήτες (ο άλλος είναι ο Ηλίας), οι οποίοι δεν πέθαναν αλλά ανελήφθησαν ζωντανοί στους ουρανούς. Πιστεύεται ότι και οι δύο θα επιστρέψουν στη Γη στα χρόνια του Αντίχριστου, όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, και θα είναι οι τελευταίοι μάρτυρες της Πίστης πριν από τη Δευτέρα Παρουσία. (Αποκ. Ια’ 1 – 12).


Ωστόσο, αρκετοί αμφισβητούν την ιστορικότητα του προσώπου του Ενώχ, δεχόμενοι ότι αυτό αποτελεί συλλογικό τίτλο μιας τάξης ανθρώπων, εξελιγμένων πνευματικά, που δίδαξαν στους υπόλοιπους τις επιστήμες και τις τέχνες, όπως δέχεται το Θεοσοφικό σύστημα της Έλενας Μπλαβάτσκυ. Ο ίδιος κύκλος πιστεύει ότι συλλογικά είναι και τα ονόματα του Προμηθέα, του Ορφέα, του θεού Θωθ ή Ερμή, των Edris των μουσουλμάνων και άλλων προσώπων που αναφέρονται στη μυθολογία.

Το βιβλίο του Ενώχ
Στον Προφήτη Ενώχ αποδίδεται η συγγραφή ενός κειμένου το οποίο περιέχει προφητείες για την έλευση του Μεσσία, τη συντέλεια του κόσμου, μιλάει για την πτώση των αγγέλων και δίνει λεπτομερείς περιγραφές της κόλασης και του παράδεισου, των κινήσεων των πλανητών και των καιρικών φαινομένων καθώς και πολλά άλλα.

Το βιβλίο αυτό, οι διδαχές του οποίου θεωρούνται ότι μεταφέρθηκαν μέσω της προφορικής παράδοσης, δεν συμπεριλαμβάνεται στα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης και λογίζεται ως απόκρυφο κείμενο, αν και πιθανώς να έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο την Πεντάτευχο των Εβραίων αλλά ακόμα και την ίδια την Αποκάλυψη του Απόστολου Ιωάννη και τις επιστολές των αποστόλων.

Οι πρώτοι πατέρες της εκκλησίας επηρεάστηκαν έντονα από αυτό και το εγκωμίασαν, όπως ο ‘Aγιος Ειρηναίος, ο Ιουστίνος, ο ‘Aγιος Κλήμης ο Αλεξανδρείας, ο Αθηναγόρας, ο Απόστολος Πέτρος και ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος.

ΔΙΔΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΕΡΜΗ



Κατά τον Ερμή τον Τρισμέγιστο  μόνο ένα τμήμα  του πνεύματός  μας λειτουργεί  στο γήινο  χρόνο .το υπόλοιπο  παραμένει  σε μία άχρονη  κατάσταση .Η ζωή τελικά  αποτελεί  το ταξίδι  ενός ανώτερου  νου.

Το πλέον  ενδιαφέρον  και από τα τρία  βιβλία  του τρισμέγιστου  Ερμή  είναι το τελευταίο  που περιλαμβάνει  την « Παρθένο  του Κόσμου «, το  Λόγο  της Ίσιδος  στον Ώρο, καθώς και  διάφορα  αποσπάσματα  από παλιούς  σοφούς  και σχολιαστές.
 Ομιλίες  ή διδασκαλίες
1 . Η πλήρης  ισότητα  των  φύλων  που απορρέει  από τη διδασκαλία  ότι το πνεύμα  μπορεί  να επιλέξει ένα  σώμα  ασχέτως  φύλου  σύμφωνα  με τις  αναπτυξιακές  του ανάγκες.
2 . Αναφορές  σε  ορισμένους  κλάδους  του ζωικού  βασιλείου  με υψηλότερη  αναπτυξιακή  βαθμίδα  από άλλους , κυρίως  τους λέοντες και τα δελφίνια.
3 . Η μόλυνση  του πλανήτη  από τον  άνθρωπο  που καταλήγει  σε μία επανάσταση  μέσω των  τεσσάρων  στοιχείων.
4 .Οι «παλαιοί « που δεν κατάγονται  από αυτόν  τον κόσμο και  από τους  οποίους  προέρχεται  σύμφωνα  με την μητέρα  του την Ίσιδα , ο Ωρος  και η θεική  του γενιά .

Ποδόσφαιρο: Οι 93 κατηγορούμενοι για τα "στημένα", εκτος ο Μαρινάκης!!!


Ονόματα βόμβες περιλαμβάνει η λίστα των 93 κατηγορούμενων για το σκάνδαλο Koriopolis! Aνάμεσά τους βρίσκονται οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μποροβήλος, Κουντούρης, Μενδρινός, Μπάκος.
Ηταν λίγο μετά τις 14.00 όταν ο αντιεισαγγελέας εφετών κατέθεσε την πρόταση για τα στημένα του 2011!
Ο αντιεισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Πούλιος ολοκλήρωσε την έρευνα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 και λίγο μετά τις 14:00 κατέθεσε την πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο για το ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι πρέπει να απαλλαχθούν.

Οπως ενημέρωσε ο Ολυμπιακός ο Πρόεδρος του Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι μέσα στους 93 που κατηγορούνται και συμπεριελήφθη στους 59 για τους οποίους σύμφωνα με τον κύριο Πούλιο δεν υπάρχει κατηγορία.
 
Πλέον το Δικαστικό Συμβούλιο θα εξετάσει το πόρισμα και όπως συμβαίνει σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, θα δεχθεί τις αποφάσεις του εισαγγελέα και θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε δίκη, που αναμένεται να γίνει προς τα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016.

Τα είδε όλα ο Ντράγκι! Διαδηλώτρια χίμηξε κατά πάνω του! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τα είδε όλα ο Ντράγκι! Διαδηλώτρια χίμηξε κατά πάνω του! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

- Τον... τρόμο έζησε ο διοικητής της ΕΚΤΜάριο Ντράγκι όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
Διαδηλώτρια όρμηξε κατά πάνω του!
- Την απομάκρυναν άνδρες της ασφάλειας
- Στη μπλούζα της έγραφε μήνυμα για τη "δικτατορία" της ΕΚΤ
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Όλα κυλούσαν ομαλά στη συνέντευξη Τύπου του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη. Μέχρι τη στιγμή, που (κυριολεκτικά) στο πρόσωπο του κεντρικού Ευρωπαίου τραπεζίτη "έσκασε" μια νεαρή γυναίκα!

Αφού κατάφερε να περάσει από την ασφάλεια, έφτασε τρέχοντας μέχρι το πάνελ όπου καθόταν ο Ντράγκι, πήδηξε μπροστά του, πάνω στο τραπέζι, του πέταξε... κομφετί και άρχισε να φωνάζει κατά της δικτατορίας (dick-tatorship η λέξη που είχε γράψει στη μπλούζα της) της ΕΚΤ.

Ο Μάριο Ντράγκι που φυσικά δεν περίμενε τίποτα απ' όλα αυτά, αιφνιδιάστηκε, ίσως φοβήθηκε και σήκωσε τα χέρια ψηλά σαν σε παράδοση!

Κατόπιν εορτής ήρθε και η αντίδραση της ασφάλειας. Η νεαρή γυναίκα, περίπου 20 ετών, μεταφέρθηκε σηκωτή, κυριολεκτικά, από την αίθουσα, ενώ η συνέντευξη Τύπου του Ντράγκι διεκόπη και ο επικεφαλής της ΕΚΤ απομακρύχθηκε από το χώρο.

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ 

Τα Μυστικά της Σκέψης

«Για να αρχίσεις να σκεφτεσαι σωστά, πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι»
Από την στιγμή που θα ανοίξουμε τα μάτια και θα καλωσορίσουμε το καινούριο πρωινό θα αναλωθούμε σε διάφορες δραστηριότητες επίπονες ή ευχάριστες μέχρι την ώρα που θα ταξιδέψουμε και πάλι στην χώρα των ονείρων, όλο αυτό το διάστημα το μυαλό μας τριγυρίζει αδιάκοπα και ανεξέλεγκτα (ευτυχώς όχι οι σκέψεις όλων μας) στο παρελθόν, σε γλυκές ή πικρές θύμισες, αναζητά εικόνες απ’ το μέλλον με χαρά ή με φόβο έχοντας μόνιμα την τάση να δραπετεύει από το παρόν απ’ το σήμερα απ’ το τώρα.
Καθημερινά όλοι οι άνθρωποι – πλην ελαχίστων – περιπτώσεων όπως θα δούμε παρακάτω, αφήνουμε το μυαλό μας ελεύθερο να πετάει σαν την πεταλούδα από σκέψη σε σκέψη. Ακόμη κι όταν είμαστε χαρούμενοι για κάτι που μας συνέβη την παρούσα στιγμή ο νους θα ξεγλιστρήσει και θα ψάξει να χαθεί μακριά με την πρώτη ευκαιρία για να αναπολήσει παρόμοιες περιπτώσεις. Όταν είμαστε λυπημένοι ή αγχωμένοι τότε είναι βέβαιο ότι θα αφεθούμε να μας περιπλανήσει σε άλλα μονοπάτια λιγότερο ευχάριστα ή να μας παρασύρει μέσα στον φόβο για ένα αβέβαιο ή δυσάρεστο μέλλον.
Τελικά τι είναι η σκέψη και γιατί έχει απλώσει τον ιστό της μέσα στον ανθρώπινο νου; Είναι απλά ένας μηχανισμός ασφαλείας που ενεργοποιείται απ’ τον εγκέφαλο μας για να μας προστατέψει; Ή μήπως είναι  ένα εργαλείο που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας ελέγχοντας συνειδητά την λειτουργία του.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ & ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ

Φωτογραφία του χρήστη ΒΟΤΑΝΟ-Γνωσία & Beauty Secrets.


Η οστεοπόρωση επηρεάζει όλο τον σκελετό αλλά η μείωση της οστικής πυκνότητας είναι συνήθως μεγαλύτερη στη σπονδυλική στήλη, τα ισχία και τα πλευρά.

Η σταδιακή μείωση της οστικής πυκνότητας και της αντοχής ονομάζεται αρχικά οστεοπενία και αργότερα οστεοπόρωση. Η μείωση της οστικής πυκνότητας κάτω από κάποιο όριο αυξάνει την πιθανότητα για κατάγματα.

Για τις γυναίκες ο κίνδυνος της οστεοπόρωσης είναι μεγαλύτερος λόγω της συνήθως μικρότερης μυϊκής μάζας και φυσικά λόγω της σημαντικής αλλαγής στα επίπεδα των ορμονών τους μετά την εμμηνόπαυση.

Τα οιστρογόνα για ρυθμίζουν την δράση των οστεοκλαστών, αλλά η προγεστερόνη είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη λειτουργία των οστεοβλαστών.

Η καλσιτονίνη, η παραθορμόνη, τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη, η τεστοστερόνη, η βιταμίνη D, η Βιταμίνη Κ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία ανακατασκευής των οστών

Διατροφικοί παράγοντες όπως η χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου και η υψηλή ή πολύ χαμηλή φώσφορου, η διατροφή με πάρα πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή πρωτεΐνη, ελλείψεις σε ιχνοστοιχεία, η μεγάλη κατανάλωση αλατιού είναι μερικοί από αυτούς που επηρεάζουν τον μεταβολισμό των οστών.

Πως Να Προσελκύσετε τον Ιδανικό Σύντροφο στη Ζωή Σας

Πως Να Προσελκύσετε τον Ιδανικό Σύντροφο στη Ζωή Σας

Πιστεύετε ότι συνεχίζετε να προσελκύετε λάθος συντρόφους στη ζωή σας;

Είναι 2015 και ακόμα δεν έχετε βρει τον ιδανικό άνθρωπο που θέλετε να περάσετε μαζί του το υπόλοιπο της ζωής σας. Αντ’ αυτού, βρίσκετε τον εαυτό σας να βγαίνει ραντεβού με φρικτούς, επιθετικούς, άπορους ή τεμπέληδες άντρες (ή γυναίκες αντίστοιχα) που δεν έχουν παρόμοια με εσάς ενδιαφέροντα ή νοοτροπία.
Φαίνεται ότι όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, προσεύχεστε ή ζητάτε, απλά δεν μπορείτε να προσελκύσετε το σωστό είδος ατόμου στη ζωή σας.
Σας θυμίζει κάτι;
Δεν είστε μόνοι, οι στατιστικές δείχνουν ότι η μέση γυναίκα θα αντιμετωπίσει τέσσερις καταστροφικά ραντεβού και επτά διαφορετικές σχέσεις πριν από την εύρεση του δια βίου συντρόφου της, ενώ οι άνδρες θα βιώσουν τέσσερα καταστροφικά ραντεβού και οκτώ αποτυχημένες σχέσεις πριν από την εύρεση του δια βίου συντρόφου του.
Το να βρει κάποιος το ιδανικό ταίρι δεν είναι εύκολη υπόθεση, υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο, αλλά πραγματικά μόνο λίγοι είναι οι εκλεκτοί που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον μας. Από πού μπορείτε να ξεκινήσετε; Πώς μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτηση και να προσελκύσετε το τέλειο σύντροφο;

Γιατί τον "άρτο" τον λέμε "ψωμί";

Σε 10

Από την ιστορία της ελληνικής γλώσσας γνωρίζουμε πως αυτό που σήμερα αποκαλούμε"ψωμί" λεγόταν άρτος. 

Εξού και οι λέξεις "αρτοποιός" και "αρτοποιείο", που περιγράφουν σήμερα τον παρασκευαστή του ψωμιού αλλά και τον χώρο όπου πωλείται αυτό. Βέβαια κανείς δεν πάει να αγοράσει "άρτο" στις ημέρες μας.

 Ας δούμε λοιπόν την προέλευση της λέξης"ψωμί"

Νεύρα με το παραμικρό, εκνευρισμός, θυμός μπορεί να οφείλονται και σε πάθηση;


της  Βικτωρίας Πολύζουσυμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν υπομονή και εξάπτονται εύκολα. Άλλοι χρειάζονται πολύ για να θυμώσουν. Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι έχουν «μάθει» να αντιδρούν επιθετικά και  να υιοθετούν αυτή τη συμπεριφορά ως τρόπο αντιμετώπισης των  δυσκολιών στη ζωή τους. Κάποτε μπορεί να συμβεί κάποιος να σας θυμώσει σε τέτοιο βαθμό που να σας κάνει να του επιτεθείτε φραστικά.
Όταν θυμώνουμε, νιώθουμε νεύρα, άγχος, οργή, και πολλές φορές εκδηλώνουμε επιθετικότητα Μας συμβαίνει όταν μας πληγώνουν, μας προσβάλλουν, μας υποτιμούν, μας τραυματίζουν ψυχικά ή ακόμα και μόνο με την αίσθηση ότι είμαστε πολύ κοντά στον να βιώσουμε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα Η επερχόμενη απειλή του ψυχικού πόνου, ιδίως αν έχουμε πονέσει πολύ στο παρελθόν, μπορεί να πυροδοτήσει το συναίσθημα του θυμού.

Καλέντουλα (κατιφές) η φαρμακευτική, για ακμή, δοθιήνες, έρπη, έλκη, μολύνσεις, μώλωπες, τραύματα, πονόλαιμο, κιρσούς


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος

Η καλέντουλα είναι ένα από τα ποιο γνωστά και πολλαπλώς χρησιμοποιημένα βότανα στη δυτική βοτανοθεραπεία. 
Λόγω της μεγάλης περιόδου ανθοφορίας της, από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι το τέλος φθινοπώρου, το βότανο έχει πάρει το όνομά του από το λατινικό calendulae που σημαίνει «όλους τους μήνες». Η λατινική ονομασία της είναι Calendula officinalis και προέρχεται από τη λατινική λέξη «calens», η οποία σημαίνει «η πρώτη μέρα κάθε μήνα», καθώς οι Ρωμαίοι ισχυρίζονταν ότι τότε ανθίζει. Είναι φυτό μονοετές ή διετές, ύψους 20-60 εκ. και άνθη κίτρινα ή πορτοκαλί. Δεν αυτοφύεται αλλά καλλιεργείται ως καλλωπιστικό στους κήπους σε όλη την Ελλάδα.
Ευδοκιμεί σε περιοχές με ήπιο κλίμα και σε χωράφια φτωχά-μέτριας γονιμότητας, ξηρικά ή ποτιστικά. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο που σπέρνεται σε σπορείο. 
Το συναντάμε σε πολλά μέρη της πατρίδας μας, συνήθως με το όνομα νεκρολούλουδο

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ – ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ SUPER FOOD

lifehub-votana-41

Είναι ένας (άγνωστος σε πολλούς) διατροφικός «θησαυρός» που κοστίζει όμως ελάχιστα, με «βούλα» αποκλειστικώς ελληνική. Είναι γλυκιά αλλά μπορεί να βοηθήσει ακόμη και τους διαβητικούς (!), όπως δείχνει τελευταία υπό δημοσίευση ελληνική μελέτη. Ο λόγος για τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα η οποία, όπως θα δείτε, κλείνει μέσα στη «ρυτιδιασμένη» σάρκα της πλούτο αντιοξειδωτικών στοιχείων, ιχνοστοιχείων και διαιτητικών ινών που μπορούν να κάνουν τον καθέναν να… ξανανιώσει θωρακίζοντας τον οργανισμό του από πλήθος δεινών. Οι επιστήμονες προτείνουν να βάλουμε όλοι τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα στη διατροφή μας καθώς μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο… ζαχαρένια από κάθε άποψη.
Ας συστηθούμε όμως με αυτό το προϊόν που η γη μας χαρίζει και, ως φαίνεται, δεν έχουμε εκτιμήσει δεόντως (τόσο ο πληθυσμός όσο και το κράτος αφού η σταφίδα μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό χαρτί για την ελληνική οικονομία, όπως άλλωστε ήταν κάποτε). 

Η Ελλάδα και η… προφητεία της Μαντόνα!

madonna-grammy

Η ελληνική κρίση είναι μια μικρογραφία της παγκόσμιας κρίσης. Η αναστάτωση και η αναταραχή, η νευρικότητα και η αίσθηση ενός επικείμενου «μεγάλου μπαμ» κατακλύζουν την ψυχολογία των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Έχουμε χάσει την επαφή με τα ουσιώδη της ζωής  κι αδυνατούμε να είμαστε κάτι περισσότερο από τον hommo economicus που εξαναγκαζόμαστε να είμαστε,  προκειμένου να επιβιώσουμε. Και αυτό συνέβη «αθόρυβα» μέσα από μια διαρκή διέγερση επιθυμιών που όσο πιο μάταιος αποδεικνυόταν ο χαρακτήρας τους κι όσο πιο πολύ βυθιζόμασταν στην έλλειψη ικανοποίησης και στον μηδενισμό, τόσο περισσότερο αγωνιούσαμε για το “the next big think”, το οποίο κι αυτό θα καταναλώναμε μέσα στην ευδαιμονούσα αδιαφορία μας. Και ο κύκλος της ματαιότητας καλά κρατούσε,  όπως και οι χρηματιστηριακές αποδόσεις της.
Ναι, όμως πέρα από αυτό τι υπάρχει;

Έξι ψέμματα που λέτε στον εαυτό σας

lies1Αυτή είναι μία σύντομη λίστα με πεποιθήσεις που σε περιορίζουν και οι οποίες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τόσο την επιτυχία, όσο και την ευτυχία σου. Σου λένε κάτι;
1. Δεν είμαι
Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα περιοριστικής πεποίθησης από αυτήν που ξεκινά με «Δεν είμαι…». Μπορείτε να ολοκληρώσετε την πρόταση επιλέγοντας από ένα ατελείωτο αριθμό φράσεων, όπως «έτοιμος/η», «αρκετά έξυπνος/η», αρκετά πλούσιος/α», «αρκετά όμορφος/η» κ.ά. Αυτό το είδος περιοριστικής πεποίθησης αποτελεί έκφραση του φόβου σας.
2. Είμαι
Χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη πεποίθηση για να απαλλάξετε τον εαυτό σας από την ανάληψη ευθύνης και να «βαφτίσετε» λογικό οτιδήποτε δεν επιθυμείτε να αλλάξετε. Συνήθως προηγείται λέξεων όπως «καπνιστής», «αναβλητικός», «απαίσιος πωλητής», ή «πολύ ευέξαπτος».
3. Δεν μπορώ
Αυτή η πεποίθηση σας αποτρέπει από το να κάνετε πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε, που ήσασταν πρόθυμοι να προσπαθήσετε ή να μάθετε. Μπορεί να πείτε «δεν μπορώ να σηκωθώ αρκετά νωρίς το πρωί για να κάνω ασκήσεις» ή «δεν μπορών να παρακινήσων τον εαυτό μου». Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, μπορεί και ένας άλλος άνθρωπος να μάθει να το κάνει.

Ενημέρωση για τον καρκίνο από το νοσοκομείο John Hopkins

Gin Giank1

Αφού επί σειρά ετών ο κόσμος γνώριζε ότι η χημειοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος προσπάθειας (τονίζουμε το προσπάθεια) καταπολέμησης του καρκίνου, το John Hopkins επιτέλους ισχυρίζεται ότι υπάρχει και άλλος τρόπος.
Ενημέρωση για τον καρκίνο από το νοσοκομείο John Hopkins:
1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.
2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 Φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.
3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και
Κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.
4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.

Η μετάβαση

Gynaika

penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου

Το μεγάλο όν στάθηκε μόνο του, στο κέντρο.
Κοίταξε ψηλά, πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά.
Τίποτα οικείο, τίποτα γνωστό.
Όλοι οι γνωστοί, οι αγαπημένοι, οι γονείς, οι οικείοι, οι συνοδοιπόροι, είχαν εξαφανιστεί από κοντά του.
Ήταν μόνο.
Μια μοναξιά χωρίς ματαιότητα,
Μια μοναξιά χωρίς πόνο,
Μια μοναξιά γεμάτη,
Μια μοναξιά με μια αίσθηση πληρότητας.
Γύρω του όλα άγνωστα, όλα τόσο διαφορετικά και ας ήταν όλα αυτά που αντίκρυζε και καταπιάνονταν κάθε μέρα.
Ήταν μόνο, ανάμεσα σε γνωστούς,
Ήταν μόνο, στην συνηθισμένη καθημερινότητα του
Και όμως τίποτα δεν ήταν ίδιο, όπως την προηγούμενη ημέρα.
Όχι δεν φοβόνταν, είχε εμπιστοσύνη,
Δεν είχε φόβο, βαθιά μέσα του γνώριζε,
γνώριζε την θεϊκή κατάσταση στην οποία είχε εισέλθει,
γνώριζε ότι εισέρχονταν σε νέα επίπεδα συνείδησης,
ότι κέρδισε την θέα νέων κόσμων.
Παρόλα αυτά αισθάνονταν μετέωρο,
Μετέωρο μπροστά σε κάτι που ενώ ήταν αυτό για το οποίο είχε μοχθήσει σκληρά, τώρα το άφηνε μετέωρο.
Σαν να είχε χαθεί ο στόχος, ή μάλλον ο στόχος απλά είχε επιτευχθεί.
Και τώρα τι; Ρώτησε όλο αγωνία!

Ο βαθύτερος φόβος της αναγνώρισης του μεγαλείου μας

F Orizontas

penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
 
 
Ο βαθύτερος φόβος μας δεν είναι πως είμαστε ανεπαρκείς.
Ο βαθύτερος φόβος μας είναι πως είμαστε δυνατοί
πέρα από κάθε όριο.
Αυτό που μας τρομάζει περισσότερο είναι
το φως μας και όχι το σκοτάδι μας.
Ρωτάς τον εαυτό σου: Ποιος είμαι
εγώ για να είμαι τόσο έξυπνος, τόσο όμορφος, τόσο ταλαντούχος και τόσο
συναρπαστικός;
Αλήθεια, ποιος είσαι εσύ
για να μην είσαι όλα αυτά;
Είσαι ένα παιδί του
Σύμπαντος.
Αν πιστεύεις πως
είσαι ένα ασήμαντο παιδί, δεν βοηθάς τον κόσμο.
Δεν υπάρχει τίποτα
το διαφωτιστικό στη συρρίκνωση, ώστε οι άλλοι άνθρωποι να μη νιώθουν ανασφαλείς
γύρω σου.
Γεννιόμαστε για να υμνούμε
τη δόξα του σύμπαντος που υπάρχει μέσα μας. Δεν υπάρχει μόνο σε μερικούς από εμάς:
Υπάρχει σε όλους μας!
Και καθώς αφήνουμε το φως
μας να λάμψει, δίνουμε υποσυνείδητα την άδεια μας και σε άλλους ανθρώπους να κάνουν
το ίδιο.
Και καθώς ελευθερωνόμαστε
από το φόβο μας,
η παρουσία μας ελευθερώνει
αυτομάτως κι άλλους».
 
Μαριάν Γουίλιαμσον

Ας αναλύσουμε και ας στοχαστούμε το παραπάνω κείμενο:

Τις πταίει;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τις πταίει;

Μη θεωρήσετε ότι θέλω να «αναστήσω» με τον τίτλο του άρθρου μου τον Τρικούπη και τις αιτιάσεις του για το στρεβλό του πολιτικού συστήματος της εποχής του. Ζούμε σε διαφορετικές εποχές, με διαφορετικά προβλήματα και στρεβλώσεις. Δεν μπορούσα, όμως να μη διακρίνω τη γενικότερη πρόθεση του νυν πολιτικού κατεστημένου να αποφύγει, επί της ουσίας, μια σύγχρονη επαναδιατύπωση αυτού του τόσο σημαντικού πολιτικά και ιστορικά ερωτήματος, a posteriori δικαιωμένου. Αντίστοιχο ερώτημα, στην εποχή του Τρικούπη, ταρακούνησε για τα καλά το πολιτικό σύστημα. Αντίστοιχο ερώτημα σήμερα, πολύ φοβάμαι, απλώς θα τοποθετηθεί στη σφαίρα του πολιτικώς γραφικού λόγου.
Βρίσκω γελοία την πρόθεση – που επικρατεί ως πολιτικά αναμενόμενη τα τελευταία χρόνια – να επιρριφθούν οι όποιες ευθύνες για την κατάντια της χώρας μας στους λιγότερο υπεύθυνους. Το «ανεύθυνον» του Βασιλέως, θυμίζω, υπήρξε βασικό πολιτικό πρόταγμα την εποχή του Τρικούπη και «βάσταξε» για αρκετά χρόνια. Σήμερα, το «ανεύθυνον» καλύπτει πολύ περισσότερα πρόσωπα, πολλά περισσότερα συμφέροντα, πολυπληθείς ομάδες και κέντρα εξουσίας, σε βαθμό που καθιστά δυσχερή την απόδοση ευθυνών. Όμως, το ερώτημα είναι ανάγκη να διατυπωθεί εκ νέου: Ποιος ή ποιοι φταίνε επιτέλους;

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΠΩΣ  ΘΑ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ  ( Γενικοί  κανόνες  βιολογικών  συστημάτων ) 
(19-7-2014)

Η  nea  taksi      είναι   ο  κυρίαρχος   (αυτή   την  στιγμή )  του  λιβαδιού  που  λέγεται  "Γή"  .  

Ξεπροβάλλουν  όμως     και  πολλοί  άλλοι    διεκδικητές   του    λιβαδιού  .  

Ένας  απο  τους  διεκδικητές    είμαστε  και  εμείς .

Θα  νικήσει    όποιος    απο   ΤΗΝ  ΦΥΣΙΚΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ    κριθεί  ανώτερος  .

----------------------------------------------

Ανώτερος    σημαίνει   αυτός  που  διαθέτει    ΜΙΜΙΔΙΑ  .

-----------------------------------------------

Μιμίδια  σημαίνει    ικανότητα   να  ΦΘΑΝΕΙΣ  ΣΤΑ  ΑΚΡΑ  .  Εκεί  που   κανείς  ανταγωνιστής    δεν μπορεί  να  φθάσει  .

----------------------------------------------

Πώς  θα  φθάσεις  στα  άκρα  ;  

1)   Αν  η   ΕΠΙΜΟΝΗ   σου    είναι    ανώτερη  απο   αυτή  των  ανταγωνιστών  .  

2)  Αν  ανακαλύψεις     ΝΕΑ  ΟΠΛΑ   .
      Ακόμη  και  το  πιό  άσχετο  , φαινομενικά  ,   προσόν  μπορεί  να  αποδειχθεί    σπουδαίο  όπλο  .  Πχ  το  να   ράβεις  εντυπωσιακές  στολές  ,  το  να  συνθέτεις  πολύ   καλή  μουσική   κλπ 

3)   Αν   ανακαλύψεις    νέες   ΤΕΧΝΙΚΕΣ   στο  παίγνιο  (  ο  πόλεμος   είναι   παίγνιον  σύμφωνα  με  την  Θεωρία  Παιγνίων ) .    Όσο   πιο  πολλοί   "παίκτες"  τόσο  πιο  πολλές  οι  τεχνικές    που  μπορείς  να  εφαρμόσεις   ( αρκεί  να  τις  διανοηθείς   ΠΡΙΝ  τους  άλλους ) . 

Μικρόβια στον εντερικό αυλό βοηθούν στην παραγωγή Σερετονίνης...



Φίλτατοι!
Καθώς η έρευνα ανανεούται διαρκώς, όλο και περισσότερα στοιχεία συλλέγονται για το πόσο και με ποιον θαυμαστό τρόπο είμαστε προγραμματισμένοι για ζωή και υγεία.

Μια καινούργια μελέτη δείχνει οτι αν και η σερετονίνη είναι ένας γνωστότατος νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου, υπολογίζεται πως το 90% της σωματικής παραγωγής σερετονίνης λαμβανει χώρα στον εντερικό αυλό. Μη ορθά ποσοστά περιφερικής σερετονίνης, σχετίζονται με ασθένειες όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, ευερέθιστο κόλον, οστεοπόρωση. Η καινουργια μελετη στην Caltech, δημοσιευμένη στις 9 Απριλίου στο περιοδικό Cell, καταδεικνύει ότι συγκεκριμένα βακτηρίδια είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της περιφερικής σερετονίνης..

8 Τρόποι για να Ανακαλύψτε τον Ανώτερό σας Εαυτό


Ξέρετε ποιος είναι ο ανώτερος, ο πνευματικός μας εαυτός;  



Πρόκειται για το ιδιαίτερο εσωτερικό κομμάτι μας που είναι σοφό, δυνατό, πνευματικό, άυλο και μας συνδέει με την πνευματική αλλά και Θεία υπόσταση του κόσμου.
Ο ανώτερος, πνευματικός εαυτός μας είναι το κομμάτι του εαυτού μας που βρίσκεται πέρα από το «εγώ» και είναι η αυθεντική, υψηλής ποιότητας εσωτερική μας πυξίδα.  Υπάρχουν πολλά συνώνυμα για τον Ανώτερο Εαυτό: εσωτερική σοφία, ψυχή, αιώνιος εαυτός, αυθεντικός εαυτός, κλπ.  Η χριστιανική θρησκεία αναγνωρίζει την ύπαρξή του γιατί η Βίβλος διδάσκει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που τους ενώνει με τον Θεό.
Ο ανώτερος εαυτός μας αποτελεί τη δύναμη που έχουν οι χαρισματικοί άνθρωπο, οι ηγέτες, οι πετυχημένοι σε διάφορους τομείς, οι άνθρωποι που έχουν μείνει στην ιστορία για τον χαρακτήρα και τα κατορθώματά τους.  Ο ανώτερος εαυτός αποτελεί το κλειδί για μια ‘γεμάτη’, χαρούμενη, πετυχημένη ζωή.

ΘΕΣ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ; Φτιάξε το χυμό που «καίει» το κοιλιακό λίπος

                               Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΣ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ; Φτιάξε το χυμό που «καίει» το κοιλιακό λίπος

 Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τη χαλάρωση και να απαλλαχτείτε από το τοπικό λίπος στην κοιλιά, τότε δεν έχετε παρά να μπείτε γρήγορα στην κουζίνα και να παρασκευάσετε το χυμό που τονώσει τους κοιλιακούς σας.

Είναι εξαιρετικά θρεπτικός, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και συμβάλλει στη διάλυση του συσσωρευμένου λίπους. Δοκιμάστε τον τώρα!

Φυσικό ρόφημα που λιώνει το λίπος και επιταχύνει το μεταβολισμό!

Το αργό πεπτικό σύστημα είναι η βασική εξήγηση πίσω από την περίσσεια βάρους. Αλλά, μην ανησυχείτε, αφού έχουμε τη σύνθεση - φόρμουλα για ένα αξιόπιστο φυσικό ρόφημα , το οποίο θα μαλακώσει το λίπος και θα επιταχύνει τα τεμπέλικα έντερα!
Σύμφωνα με πολυάριθμους ικανοποιημένους αναγνώστες, το νερό Sassy είναι περισσότερο από επιτακτικό και έχει βοηθήσει πολλά άτομα να χάσουν αρκετά κιλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
φυσική-ποτό-που-λιώνει λιπαρά-και-ταχύτητες-up-the-μεταβολισμός
Την ίδια στιγμή, εάν χρειάζεστε κάτι νέο και διαφορετικό, ή στην περίπτωση που απλά δεν ενδιαφέρεστε για το ρόφημα Sassy , σας παρουσιάζουμε μια συνταγή ενός πραγματικά παρόμοιου ποτού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα