Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΟΥ ΜΕ ΓΚΟΜΕΝΕΣ!


Πρώτα ρωτάς τον εαυτό σου «Τι θέλεις» από ένα κορίτσι. Βασικό αυτό. Αναρωτιέσαι, λοιπόν. Μια κανονική σχέση με σύντροφο που να αξίζει να επενδύσεις. Ένα γκομενιλίκι με δεδομένη την ημερομηνία λήξεως. Μία ακόμα κατάκτηση, έτσι για να μην παίζουμε στο ίδιο γήπεδο. Τι θέλεις. Πρώτα αυτό το βασικό.
Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που επιθυμείς από το άλλο φύλο, δηλαδή για να κάνουμε ταμείο δεν έχεις ψαχθεί ποιος ακριβώς είσαι, τότε κινδυνεύεις να συλληφθείς απροετοίμαστος. Να μπλεχτείς χωρίς να το πάρεις πρέφα. Να προκύψουν πράγματα άγνωστα, απερπάτιστα σε εσένα.

ΕΝΝΕΑ ΧΗΡΕΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ


Να σου πω γιατί γίνεται το τσαλαπάτημα στη Μέκα. Σ’εκείνο ακριβώς το σημείο που κατά τας γραφάς ο προφήτης Μωάμεθ άρχισε να πετάει πέτρες στον Διάβολο, για να τον διώξει, στην ιερή πέτρα Κάαμπα, όπου έγινε το τελετουργικό από εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς.  Ο πανζουρλισμός. Μιμήθηκαν κι αυτοί το λιθοβολισμό του σατανά χωρίς να υπολογίσουν εκείνες τις θερμές θρησκευτικές στιγμές τον κίνδυνο που διατρέχουν. Να βρεθούν κάτω από τα πέλματα άλλων πιστών.

7 Τρόποι για να Ξεπεράσετε τη Μοναξιά

Τι είναι η μοναξιά;
lonelyΗ μοναξιά είναι μια έννοια που υποδηλώνει ότι νιώθουμε διαχωρισμένοι  κι αποκομμένοι από τους άλλους, σ’ένα βαθύτερο επίπεδο. Είναι ένα φαινόμενο πολυδιάστατο που εκδηλώνεται και βιώνεται διαφορετικά από τον καθένα από εμάς. Εάν αισθάνεστε μόνοι, ίσως να σκέφτεστε:
  • ‘Οτι δεν έχετε ουσιαστικούς δεσμούς με τους ανθρώπους γύρω σας
  • Ότι κανείς δε σας νοιάζεται  πραγματικά
  • Ότι οι γύρω σας σας αγνοούν
  • Ότι δεν μπορείτε να συνδεθείτε με τους άλλους σε συναισθηματικό επίπεδο
  • Ότι σας έχουν εγκαταλείψει
    Ίσως επίσης να περνάτε μια δύσκολη φάση στη ζωή σας όπου

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ «ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

FotoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Είναι πραγματικά καταπληκτικό τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο οι ίδιοι οι Τούρκοι ενενήντα σχεδόν χρόνια μετά την αποχώρηση των Ελληνορθόδοξων Ρωμιών από την Μικρά Ασία, να θέλουν και αυτό να το δηλώνουν και δημόσια, την ανακαίνιση εκκλησιών που κάποτε έσφυζαν από την παρουσία του ελληνορθόδοξου ποιμνίου.
Έτσι αυτή την φορά σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, η εκκλησία του Aydınpınar κοντά στα Μουδανιά που κάποτε ο πληθυσμός τους ήταν στην πλειοψηφία του ελληνορθόδοξος πρόκειται να ανακαινιστεί μετά από έντονο αίτημα των κατοίκων της περιοχής προς την Νομαρχία Προύσας όπου υπάγεται η κωμόπολη. Και να σκεφτεί κανείς ότι το ισλαμικό καθεστώς δεν βλέπει με «καθόλου καλό» μάτι τέτοιες ενέργειες.

Έρωτας στο Γραφείο

 Έχετε σκεφτεί ότι οι ερωτικές σχέσεις στο γραφείο αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία «πειρασμού»;



Αφού χωρικά (διπλανά γραφεία) και χρονικά (λίγος χρόνος για ζωή εκτός γραφείου) η εργασία δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για γνωριμίες και έρωτες....

Ο εργασιακός χώρος αποτελεί το «φυσικό περιβάλλον» πολλών ανθρώπων, μια που περνάνε πολλές ώρες της ημέρας τους σε αυτό το χώρο και συναναστρέφονται άλλα άτομα που είναι παρόμοιου κοινωνικο-μορφωτικού επιπέδου κι ενδιαφερόντων.  

Ποιες ανάγκες καλύπτει το φλερτ και ο έρωτας στο γραφείο

ΤΟ ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

lifehub-votana-42

Στα βουνά της Ελλάδας εντοπίζονται περίπου 17 είδη
Το κλασικό τσάι του βουνού που παλιά δεν έλειπε από κανένα σπίτι και ήταν το πρώτο αφέψημα που ετοίμαζε κάποιος για το κρυολόγημα, βρίσκει σιγά σιγά την θέση του και επιστημονικά ανάμεσα στα ευεργετικά ροφήματα για τον οργανισμό.
Το τσάι του βουνού επιδρά ευεργετικά σε:
– Κρυολογήματα
– Φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού
– Την καταπολέμηση της δυσπεψίας και των γαστρεντερικών διαταραχών

Επίσης θεωρείται:
– Αντισπασμωδικό
– Αναλγητικό
– Επουλωτικό
– Αντιοξειδωτικό
– Αγχολυτικό
Το τσάι του βουνού περιέχει πληθώρα συστατικών όπως φλαβονοειδή, διτερπένια, φαινυλοπροπάνια, ιριδοειδή, μονοτερπένια. Τα τελευταία χρόνια το τσάι του βουνού έχει βρει τη θέση του κάτω από το επιστημονικό μικροσκόπιο με στόχο την εξακρίβωση της θετικής του επίδρασης στον οργανισμό.

Γυναίκες που βασάνισα και με βασάνισαν... (Ζ’ - Νταϊάννα)




Ο πρώτος τσακωμός μας έγινε όταν αποφάσισες να κάνεις δίαιτα!
Χμμμ... αυτό δεν μου καλοάρεσε. 
Κατ΄ αρχάς γιατί αν έχανες κιλά εσύ έπρεπε να χάσω κι εγώ. Άρα να στερηθώ τα πικάντικα και  τα παχυντικά φαγητά μου. 
Κατά δεύτερον, αν αδυνάτιζες θ' άρχιζαν να σε κοιτάν όλοι οι άντρες και σίγουρα θα προτιμούσες κάποιον απ' αυτούς, γιατί ποτέ μου δεν είχα καταλάβει τι διάολο μου έβρισκες...
Ο δεύτερος τσακωμός ξεκίνησε όταν άρχισες να παίρνεις τις προαγωγές στη δουλειά σου τη μια μετά την άλλη!
Ξίνιζα τα μούτρα μου όταν τις ανακοίνωνες, δεν είχα καμιά διάθεση να τις γιορτάσουμε, έκανα ό,τι περνούσε απ' το χέρι μου να σου κόψω τη φόρα και να σε διαολίσω...
Τρίτη αιτία τσακωμού ήταν η τάση μου να ρίχνω όλα τα φταιξίματα στην περίοδό σου!

Φυσική συνταγή που θα εξαφανίσει για πάντα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από το πρόσωπό σας!!!

Αυτό φυσικά-συνταγή-θα-να-σας-προσώπου-μαλλιά-εξαφανιζόταν για πάντα

Σχεδόν κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει προβλήματα με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, ειδικά με τις τρίχες πάνω από το άνω χείλος. 

Οι περισσότερες γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα κάνουν αμέσως αποτρίχωση με κερί ώστε να λύσουν το πρόβλημα που προκαλείται από την ενοχλητική τρίχα. 

Ευτυχώς υπάρχει μια φυσική και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα αυτό. 

Οι γυναίκες στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιούν αυτό το αποτελεσματικό μείγμα για αιώνες.

Στην πραγματικότητα, αυτό το μείγμα αφαιρεί την τρίχα και καταπραΰνει το δέρμα. 

Οι ενεργειακοί τόποι

Φωτογραφία του Panagiotis Darivas.

Όπως είναι γνωστό, η Γη ανήκει στο ηλιακό μας σύστημα κι αυτό με τη σειρά του στον τοπικό γαλαξία "Milky way".

Tο δικό μας ηλιακό σύστημα βρίσκεται στην άκρη του γαλαξία και για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιστροφή χρειάζονται 250.000.000 χρόνια! 

Το κέντρο του γαλαξία μας εκπέμπει όλες τις συχνότητες φωτός. .

Στην γη επιτρέπονται να περνούν μερικά ειδή φωτός(με συγκεκριμένο μήκος κύματος). 

Όταν δυο κύματα συναντιούνται σε εκείνο το σημείο της γης τότε εκεί έχουμε τους λεγόμενους ενεργειακούς τόπους που τους ήξεραν πολύ καλά οι πρόγονοι μας. 

Εκεί κτίζανε τους ναούς τους. 

Για όλους τους οπαδούς του πρωινού καφέ: Αυτή η χρήσιμη ιδέα θα σας εξοικονομήσει χρόνο το πρωί! (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για For All Fans of Morning Coffee: This Useful Idea Will Save You Time in The Morning
Τεράστιος αριθμός ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτό έχει γίνει συνήθεια ως επί το πλείστον για να ξυπνάτε πιο γρήγορα το πρωί. Αλλά μερικές φορές, θα πρέπει να εγκαταλείψετε το αγαπημένο σας ρόφημα επειδή έχετε αργήσει στην εργασία σας, και παίρνει πολύ χρόνο για να φτιάξετε τον καφέ σας.
Όμως, υπάρχει μια εξαιρετική διέξοδος από αυτή την κατάσταση. Απλά παγώστε τον μαγειρεμένο καφέ σε παγοθήκες  παραγωγής παγοκύβων και αυτά θα κρυώσουν γρήγορα τον πρωινό καφέ σας. Αν σας αρέσει να πίνετε τον καφέ με γάλα - παγώστε, επίσης, λίγο γάλα.

Συνταγή νερού που ''λιώνει'' τα λίπη!

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συνταγές για να ξεφορτωθείτε τα λίπη. Θα ενισχύσει την ενέργεια και θα βελτιώσει τη γενική υγεία σας. Αλλά, δεν είναι μόνο αυτό - θα σας βοηθήσει επίσης να λιώσετε το λίπος της κοιλιάς.
νερό-συνταγή-που-να-flush-away-λίπη
Ακολουθείστε αυτές τις συνταγές και αποτοξινώστε το σώμα σας:

Το ''Σωτήριο Για Τη Ζωή'' Mudra - Αυτό το απλό θεραπευτικό άγγιγμα μπορεί να σώσει πραγματικά τη ζωή!

Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες οι άνθρωποι έχουν ενεργειακά κανάλια και τα προβλήματα υγείας έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν την πηγή ενέργειας και την απελευθέρωσή της.
Τα Mudras είναι ειδικές χειρονομίες που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας και επούλωσης.
σωτήρια-μάντρας-αυτό-απλό-ίασης-touch-can-πραγματικά-save-σας-ζωή
Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε περισσότερο για το "Σωτήριο για τη ζωή" Mudra. Είναι πολύ σημαντικό και συχνά χρησιμοποιείται ως πρώτες βοήθειες σε καρδιακά προβλήματα. Το "Σωτήριο για τη ζωή" Mudra είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία του θωρακικού και καρδιακού άλγους, της καρδιακής προσβολής, της ταχυκαρδίας, και άλλων σχετικών καρδιακών παθήσεων.

9 τύποι ανθρώπων που δεν είναι για γάμο

Νιώθετε ότι είναι τέλειος για εσάς, αλλά έχει μία δικαιολογία για κάθε φορά που τον προσκαλείτε να έρθει να γνωρίσει τους φίλους και τους συγγενείς σας; Είστε σίγουρος ότι εκείνη είναι το άλλο σας μισό, αλλά κρίνει όλες σας τις αποφάσεις;
n-RUNAWAY-BRIDEΕίναι εύκολο να παραβλέπει κανείς τα στραβά κάποιου που μοιάζει, κατά τα άλλα, να πληροί όλες τις προϋποθέσεις, αλλά το να το να εμπιστεύεται κανείς το ένστικτό του στην αρχή μίας σχέσης μπορεί να τον γλιτώσει από μεγάλη απογοήτευση και στεναχώρια. Οι ειδικοί πάνω σε θέματα σχέσεων εξηγούν ποιοι είναι οι 9 τύποι ανθρώπων που δεν κάνουν για γάμο.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΝΤΕΜΙΡΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΦωτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Παλαιότερα ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, είχε ομολογήσει για την τουρκική ταυτότητα ότι, «αν αρχίσουμε να δεχόμαστε την αναγνώριση της πραγματικής ταυτότητας των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας τότε δεν θα μείνει…κανένας Τούρκος!»
Η πρωτοφανής αυτή ομολογία του τότε πρόεδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας ομολογούσε πως, αν ο Κούρδος αναγνωριστεί σαν Κούρδος, ο Λαζός αναγνωριστεί σαν Λαζός, ο Ρωμιός αναγνωριστεί σαν Ρωμιός, ο Αρμένιος αναγνωριστεί σαν Αρμένιος, ο Πομάκος αναγνωριστεί σαν Πομάκος, ο Τσετσένος αναγνωριστεί σαν Τσετσένος, ο Τσερκέζος αναγνωριστεί σαν Τσερκέζος, ο Γεωργιανός αναγνωριστεί σαν Γεωργιανός, ο Αλβανός αναγνωριστεί σαν Αλβανός, ο Βόσνιος αναγνωριστεί σαν Βόσνιος, τότε… ποιος είναι Τούρκος ;;;
Στην περίπτωση αυτή δεν… μένει κανένας Τούρκος!!!

Δημιουργήστε το δικό σας συμπλήρωμα βιταμίνης C στο σπίτι - είναι εύκολο και δεν σας στοιχίζει τίποτα!

Οι άνθρωποι προτιμούν τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης C για την καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος. Τονώνουν την ανάπτυξη των ιστών και βοηθούν στην επισκευή τους. Επίσης προλαμβάνουν τις ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.
Σε αντίθεση με την βιταμίνη D, η οποία παράγεται στο σώμα από τον ήλιο, η βιταμίνη C δεν παράγεται στο σώμα και δεν μπορεί να αποθηκευθεί. (1)
make-your-own-βιταμίνη-C-συμπλήρωμα-at-home-του-εύκολη-and-κόστος-you-τίποτα
Ο μόνος τρόπος για να πάρετε σωστές ποσότητες βιταμίνης C είναι μέσω της τροφής και συμπληρωμάτων. Αλλά, ξέρετε ότι τα περισσότερα συμπληρώματα βιταμίνης C στα φαρμακεία προέρχονται από γενετικό καλαμπόκι; (2)
Αν ψάχνετε για έναν υγιή τρόπο για να πάρετε αρκετή βιταμίνη C και να αποφύγετε τα φορτωμένα με χημικά συμπληρώματα, έχουμε μια λύση για σας. Φτιάξτε τη δική σας βιταμίνη C χωρίς να πληρώσετε δεκάρα.

Πώς πληγώνουμε τους γονείς μας

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν, εκτιμούν και σέβονται τους γονείς τους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η αγάπη, όσο τα χρόνια περνούν, θεωρείται δεδομένη. Οι ενήλικες μπορούν να γίνουν πολύ σκληροί με τους γονείς τους, χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται. Όσο οι γονείς μας μεγαλώνουν, οι φυσικές τους ανάγκες αλλάζουν, αλλά η ανάγκη τους για αγάπη και στοργή μεγαλώνει. Ας μην ξεχνάμε τα γενέθλιά τους. Ας μην βαρυγκομούμε με την ιστορία που για σαρακοστή φορά ακούμε. Ας μην τους μαλώνουμε που δεν προσέχουν και πάλι κρύωσαν. Ας τους δώσουμε κανένα φιλί παραπάνω, κι ας μεγαλώσαμε...

Δεν τους παίρνουμε συχνά τηλέφωνο

Ο χρόνος τρέχει και μας προσπερνά κι εμείς τον κυνηγάμε. Συχνά, συνειδητοποιεί κανείς ότι έχουν περάσει δυο, τρεις εβδομάδες απ’ την τελευταία φορά που πήρε τηλέφωνο τον μπαμπά ή τη μαμά του. Η πιο κοινή σκέψη είναι «Εντάξει. Όποτε θέλουν μπορούν να με πάρουν εκείνοι». Σίγουρα μπορούν, αλλά έχετε σκεφτεί ότι αποτελεί συναισθηματική ανάγκη για τους γονείς μας που γερνούν, να επικοινωνούμε εμείς μαζί τους;

Οι τοπ λόγοι που θολώνουν τα μάτια



Δε φταίει μόνο η μυωπία που τα μάτια θολώνουν. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ενοχοποιούνται για την κατάσταση αυτή. Δείτε ποιοι είναι!
Έχετε ζάχαρο
 
Η θολή όραση είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα του διαβήτη. Και αυτό γιατί τα  υψηλά επίπεδα ζαχάρου μπορεί να αλλοιώσουν την εστίαση του ματιού και να επηρεάσουν έτσι την όραση.
 
Ξηρότητα 
 
'Όταν τα μάτια θολώνουν μπορεί να ευθύνεται η ξηρότητα η οποία προκαλείται είτε από κάποια φάρμακα που λαμβάνετε είτε από συγκεκριμένες συνήθειες, όπως είναι το διάβασμα, η τηλεόραση ή η πολύωρη δουλειά σε υπολογιστή,
 
Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό χρησιμοποιήστε τεχνητά δάκρυα.

Πέντε κακές συνήθειες που ''λυγίζουν'' την καρδιά



Ορισμένες κακές  συνήθειες που κάνετε χωρίς να το θέλετε ,ραγίζουν σοβαρά την  καρδιά. 
Δείτε ποιες είναι αυτές!
Μονίμως στον  καναπέ
 
Η μόνιμη εγκατάσταση στον καναπέ κάνει κακό στην καρδιά. Και αυτό γιατί  η πολύωρη ακινησία προκαλεί αύξηση της χοληστερίνης και του ζαχάρου στο αίμα.

Τips για να περιορίσετε τα συμπτώματα των αλλεργιών!

Η άνοιξη πλέον αρχίζει και γίνεται αισθητή και μαζί και τα συμπτώματα των εαρινών αλλεργιών. Η γύρη κατά κύριο λόγο είναι αυτή που ευθύνεται για τα κόκκινα μάτια, τη φαγούρα και το φτέρνισμα. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ορισμένα απλά tips για να περιορίσετε τα συμπτώματα των αλλεργιών. 
Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός
 
 
Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε την έξαρση των εποχιακών κρίσεων αλλεργίας. 
 
Δείτε ένα αλλεργιολόγο, προτού κάνουν την εμφάνισή τους οι αλλεργίες.  Μην περιμένετε τα συμπτώματα αλλεργίας, για να σας δει ένας ειδικός αλλεργιολόγος, γιατί ίσως να μην είναι επιτυχής η αντιμετώπισή τους.  Έτσι, θα πρέπει να ξεκινήσετε τα φάρμακα,  πριν αρχίσει  η  γύρη στα δέντρα.

(1)Κι όμως δεν τους ελέγχουν υγειονομικά επαρκώς (2)Λάθρο...καταχείμωνο...Αιγαίο...βρεγμένος...με ένα μπλουζάκι κι ένα ελαφρύ μπουφάν...το ίδιο μετά στην ενδοχώρα...από σίδερο είναι; ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Πόσοι μπορούν να το κάνουν; Και ΠΟΙΟΙ;



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Αναπόφευκτα, θα γίνονταν κάποια στιγμή κι αυτό το ερώτημα.

Όσο κι αν είναι πουλημένοι οι ΜΜΕοκράτες, ε, η λογική συνεπαγωγή στην περιέργεια καμιά φορά κάνει ανέλπιστα θαύματα.


Ρωτάει λοιπόν η δημοσιογράφος της πρωϊνής (στημένης φιλομεταναστευτικής όπως πάντα) τηλεεκπομπής την εθελόντρια βοηθό των γιατρών που ελέγχουν τους νεοαφιχθέντες λαθρομετανάστες σε κάποιο νησί του Αιγαίου:

- «....υγειονομικά τους ελέγχουν; Είναι πλήρης και επαρκής ο έλεγχος;»

- «κοιτάξτε», προετοιμάζει την απάντηση η εθελόντρια, «οι γιατροί δουλεύουν υπεράνθρωπα, κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, αλλά είναι τόσο λίγοι αυτοί και τόσο πολλοί οι μετανάστες....»

- «δηλαδή, τι εννοείτε;», συμπληρώνει το ερώτημα όλο περιέργεια η δημοσιογράφος.

- «να, ακόμη και στην Ιταλία που έχει μεγαλύτερα μέσα, οι γιατροί ζήτησαν έκτακτη βοήθεια από την ΕΕ για να τα βγάλουν πέρα με τον έλεγχο τόσων πολλών μεταναστών που έχουν να ελέγξουν...οπότε, καταλαβαίνετε πως κάτι παρόμοιο αντιμετωπίζουμε κι εδώ...ελέγχονται μεν όλοι οι μετανάστες αλλά για τυχόν χρόνια προβλήματα εμφανή, για ότι περνούν εκείνη τη στιγμή, τέτοια πράγματα...»...

Ερμής ο Τρισμέγιστος




Στα ομηρικά κείμενα, ο Ερμής, στον πλέον αρχαιότερο και προερχόμενο απ’ την Μυκηναϊκή προϊστορία,
ελληνικό μύθο που υπάρχει, αποκαλύπτεται ότι: «ολίγο μετά την γέννησή του στη Κυλλήνη της Αρκαδίας, υπερπηδά το σπήλαιο που τον έφερε στο κόσμο η Μαία,( η μεγαλύτερη των Πλειάδων νυμφών, κόρη του Άτλαντα), και πηγαίνει στα βουνά της Πιερίας για να πάρει απ’ τον Απόλλωνα τις δαμάλεις.» Ένας παρόμοιος μύθος βρίσκεται και στην Ινδική θρησκεία, όπου στις Βέδες (Ιερή σειρά βιβλίων των Ινδών), το ποίμνιο με τις δαμάλεις του Ίνδρα, κλάπηκαν απ’ τον Βαλά. Ένας αυθεντικά μυστηριακός μύθος που έως τις ημέρες μας δεν έχει αποκαλυφθεί. Υποθέσεις πολλές, μα καμία όμως που να δείξει τον ακριβή ορισμό.

Το πρώτο επίθετο που συναντάμε εκείνα τα προϊστορικά χρόνια για τον Ερμή και στα πρώτα ομηρικά κείμενα (Ιλιάδα), είναι το: «Αργειφάντου», που σημαίνει τον εμφαίνοντα το λαμπρός φως (Άργος). Στους ομηρικούς ύμνους, παρουσιάζεται και σαν εφευρέτης του μουσικού οργάνου, της λύρας. Αξιοπρόσεκτο υπάρχει ακόμη, ότι ο Ερμής είναι εκείνος που σχετίζεται με την αρχή των θυσιών. Μάλιστα ο Όμηρος μας υμνεί: «Πως μπροστά στην αναμμένη φωτιά οδηγεί δύο δαμάλεις που τις ανατρέπει και τις σφάζει, διαχωρίζει και ψήνει τις σάρκες σε δώδεκα μερίδες προορισμένες για τους δώδεκα θεούς». Απ’ τους Μυκηναϊκούς χρόνους, θα πρέπει να λατρευόταν και σαν ψυχοπομπός κρατώντας χρυσή ράβδο και να υπαγόταν στις χθόνιες των μυστηρίων θεότητες. Ο Όμηρος πάλι μας λέει γι αυτό:

Ανείπωτη τραγωδία λαθρομεταναστών στην ''πόρτα του νησιού μας'' με τρεις νεκρούς!!! (Φωτογραφίες)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα