Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο Αλντεμπαράν Στη Σκήτη Του Θεού


«Ρε μπαγάσα, περνάς καλά κει πάνω;
Μιαν ανάσα, γυρεύω για να γιάνω.»
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μια νυχιά, έτσι είναι το φεγγάρι απόψε. Απ” την άκρη του κρέμεται ένα αστέρι, ένα από κεινα που μείναν μόνα τους να κλαίν” τον χαμένο αγώνα του τροβαδούρου.
Και δίπλα απ” τη νυχιά είδα τον Θεό ν” απλώνεται.
~~{}~~
Πριν πολλά χρόνια, τότε που ο ήλιος έβγαινε απ” την ανατολή και το γρασίδι φύτρωνε στο χώμα, είχα βρεθεί στο Άγιο Όρος.
Θυμόμουν τον Καζαντζάκη και τον Σικελιανό που τριγυρνούσαν στον Άθω προς αναζήτηση θεού. Τον βρήκαν κι οι δυο, καθένας με τον τρόπο του.

Με τις ευλογίες της Κομισιόν 19 μεταλλαγμένα προϊόντα μπαίνουν στη ζωή μας!


Η ΕΕ ενέκρινε σήμερα την εισαγωγή και την κυκλοφορία στην αγορά 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, δύο ημέρες μετά την πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους.

Ένδεκα προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto –πολλές ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού– βρίσκονται μεταξύ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που εγκρίθηκαν, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Τα υπόλοιπα οκτώ είναι προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας Dupont και των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF.
Δεκαεπτά από αυτούς τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς προορίζονται για την ανθρώπινη και την ζωική διατροφή, ενώ δύο είναι δρεπτά άνθη.

Και το 8ο σώμα κατοικεί στη Γαία


Μετά το έσονται οι δύο εις σάρκα μία και μετά από όλο τον δρόμο της Πνευματικής κατάρτισης το επόμενο βήμα είναι η διάνοιξη των 7 σωμάτων και η μόνιμη κατοικία του 8 στη γη. 


Πώς ήθελε να βιωθεί όλο αυτό το σχέδιο ? Μα φυσικά από την εποχή του Ιησού, ο οποίος ευλόγησε τον γάμο. Όπου για όλο αυτό ο ίδιος ο Κύριος οδήγησε στην ένωση των δύο εις ένα. Να φύγει το εγώ και να περάσουμε στο εμείς. Όχι δεν θα ασχοληθούμε με το τι έγινε τελικά, γιατί αυτό λίγο να κοιτάξουμε δίπλα μας μπορούμε να το καταλάβουμε, να το αντιληφθούμε. Θα δούμε πώς έπρεπε να είναι τα πράγματα για να μπορέσουμε να φύγουμε από το έρπομε και να περάσουμε στο βιώνω τη Βασιλεία των Ουρανών.
Η ένωση λοιπόν των ανθρώπων μέσα από το Ιερό Μυστήριο του γάμου, ένωνε και ενώνει τα αιθερικά σώματα των ανθρώπων για να τα μετατρέψει σε ιαθερικά = ίαση Θεϊκή = σώματα χωρίς καμία τοξικότητα. Αφού οι δύο σύντροφοι θα περπατούσαν έναν κοινό και αδιαίρετο δρόμο της αρετής, της αγνής, άσπιλης αγάπης δίχως όρους και όρια μεταξύ τους. Τότε από εκεί και μετά, τα 7 τους σώματα μέσα από την ένωσή των θα δομούσαν την επ-ώαση = επική γέννα = Υπέρ Νόες να κατοικούν στην Γη. Αυτό που θα αρχίσει να γίνεται δηλαδή μετά την μετάβασή μας στην Νέα αρχή του Πλανήτη μας. Οπότε το ζευγάρι μέσα από την ένωση των 7 σωμάτων του μέσα από την κοινή κίνηση και πορεία ανόδου με οδηγό την αγάπη θα περνούσε να ενώσει το ότι πάνω και κάτω ( νόμος του Σύμπαντος).  

Η Τράπεζα Πειραιώς μας αγαπάει

Τεράστια ανάσα σε όλους τους Έλληνες δίνει η Τράπεζα Πειραιώς, αφού παγώνει τα στεγαστικά τους δάνεια και διαγράφει τους τόκους από τα παπάρια τους, όπου τους είχαν γραμμένους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς διαγράφει τα χρέη τους σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες - που κάποτε έφταναν με φορτηγά στα σπίτια τους -, ενώ ανταλλάζει τις παλιές φθαρμένες κάρτες με αστραφτερές νέες που περιμένουν να υπερχρεωθούν.

Συγκεκριμένα, οι ευεργετικές διατάξεις αφορούν όλους τους πελάτες της τράπεζας που πληρούν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, οπότε αν πεθαίνετε από την πείνα, δε χρειάζεται να ανησυχείτε πια, αφού η Τράπεζα Πειραιώς σάς χαρίζει το 100% των οφειλών σας μέχρι 20.000 ευρώ που έτσι κι αλλιώς δε θα πληρώνατε ποτέ.

Το μέτρο αναμένεται να ανακουφίσει χιλιάδες άστεγους, οι οποίοι δε θα χρωστάνε πια τα στεγαστικά δάνεια που τους πέταξαν στο δρόμο, ενώ αποτελεί δικαίωση και για τους αυτόχειρες που πηδούσαν από τις ταράτσες, επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τα τοκογλυφικά δάνεια που μοίραζαν οι τράπεζες σαν καραμέλες.

ΟΙ «ΠΟΥΣΤΙΕΣ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ 1821


Όλα είναι έτοιμα πρώτο δεκαήμερο Μαρτίου το 1821 για να πάρει φωτιά η επανάσταση. Σε αναμένα κάρβουνα ο Κολοκοτρώνης, στη Μάνη. Δεν κρατιέται ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, 
κρυμένος από τον πρόξενο της Ρωσίας Βλασόπουλο. Στα πόστα τους οι Φιλικοί στον Μοριά. Είναι παραμύθι ότι η δουλειά ξεκίνησε με μπροστάρηδες τους κοτζαμπάσηδες και ότι 
το σύνθημα έδωσε ο Γερμανός Παλαιών Πατρών στην Αγία Λαύρα.
Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα. Μύθος ότι η αρχή έγινε την 25η Μαρτίου με τον παπά, τον Γερμανό που εκείνη την «ιστορική» ημέρα δεν βρισκότανε στην Αγία Λαύρα. Τα πρώτα 
ντουφέκια που βάρεσαν ήταν του Φιλικού Ν. Σουλιώτη, όταν στο χωριό Πόρτα των Καλαβρύτων κυνήγησε τους χαρατζήδες, τους φοροεισπράκτορες των Τούρκων. Επίσης, στις 20 Μαρτίου με τον Πετμεζά ο Σουλιώτης κανόνισε τους Τούρκους στους Τρεις Πύργους των Καλαβρύτων.

20 Εμπνευσμένες Ρήσεις Από τις Οποίες Θα Επωφεληθείτε

20 Εμπνευσμένες Ρήσεις Από τις Οποίες Θα Επωφεληθείτε
Όλη η αξία των εμπνευσμένων φράσεων είναι στο ότι περιλαμβάνουν πολλή σοφία μέσα σε λίγες λέξεις. Μπορούν να ανοίξουν το μυαλό και την καρδιά μας. Σας παρουσιάζουμε 20 εμπνευσμένες ρήσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε και να μελετήσετε, ώστε να επωφεληθείτε απ’ αυτές.
  1. “Εάν βάζεις συνεχώς όρια σε ό, τι κάνεις, είτε φυσικά είτε οτιδήποτε άλλο, θα εξαπλωθούν στην εργασία σου και στη ζωή σου. Δεν υπάρχουν όρια. Υπάρχουν μόνο οροπέδια, και πρέπει να μη μείνεις και να τα κοιτάζεις, πρέπει να τα ξεπεράσεις.” – Bruce Lee
  2. “Όταν μία πόρτα κλείνει, μία άλλη ανοίγει, αλλά συχνά κοιτάμε την κλειστή πόρτα δυστυχώς τόσο πολύ, ώστε να μην βλέπουμε τις πόρτες που έχουν ανοίξει για εμάς.” – Alexander Graham Bell
  3. “Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, οπότε μην τον ξοδεύεις ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεσαι από το δόγμα – το οποίο είναι να ζεις με το αποτέλεσμα αυτών που άλλοι σκέφτονται. Μην αφήνεις τον θόρυβο της γνώμης των άλλων να πνίξει την εσωτερική σου φωνή. Και το σημαντικότερο, έχε το κουράγιο να ακολουθήσεις την καρδιά και τη διαίσθησή σου. Κατά κάποιον τρόπο γνωρίζουν τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να γίνεις. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα.” – Steve Jobs

Αποδέξου τον εαυτό σου

Love Myself


Αποδέξου και αγάπησε τον εαυτό σου αυτή τη στιγμή
Βρίσκεσαι στην διαδικασία να γίνεις ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου, για να γίνεις το άτομο που θα χαίρεσαι περισσότερο να είσαι μαζί του.
Αποδέξου και αγάπησε τον εαυτό σου αυτή τη στιγμή.
Συνήθως αρνείσαι να αγαπήσεις τον εαυτό σου επειδή ακόμα δεν έχεις χάσει βάρος ή δεν έχεις  βρει καινούργια δουλειά, έναν εραστή, αυτό ή εκείνο που επιθυμείς. Έτσι πάντα αναβάλλεις να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Αλλά και όταν  βρεις μια καινούργια δουλειά ή έναν εραστή ή όταν χάσεις το βάρος που θέλεις, αγαπάς τον εαυτό σου ή απλώς κάνεις έναν καινούργιο κατάλογο και έχεις μια ακόμα περίοδο καθυστέρησης;
Η μόνη ώρα που μπορείς να αρχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου είναι ακριβώς εδώ, ακριβώς τώρα.  Η αγάπη χωρίς ορούς είναι αγάπη χωρίς προσδοκίες. Αποδέξου αυτό που είσαι.

Χώρος, χρόνος, συναισθήματα και 5η διάσταση

Gh 5h Diastasi


penγράφει o Γεώργιος Νικηταΐδης
 
Είμαστε μόνοι μας στον χώρο; γιατί στον χρόνο δεν είμαστε…
Περπατώ σε έναν δρόμο ο οποίος μου φαίνεται έρημος. Είναι χωματόδρομος, έχει ησυχία πολύ, είμαστε εγώ και η φύση. Ξαφνικά νιώθω μόνος, νιώθω ένα ρίγος, έναν φόβο, νιώθω απομονωμένος, νιώθω μακριά από άλλους ανθρώπους. Ήθελα να μείνω μόνος μου, αλλά η επαφή με την φύση και την μοναξιά και την ησυχία με τρομάζει λίγο. Ξαφνικά, αντιλαμβάνομαι ότι περπατάω σε χωματόδρομο, σε χώμα σκληρό, σε πέτρες και κοιτώντας πιο προσεκτικά τον χωματόδρομο, βλέπω ότι υπάρχουν ίχνη. Κάποιοι έχουν περάσει από εδώ πριν από εμένα. Υπάρχουν σημάδια ζώων, υπάρχουν σημάδια ανθρώπων ακόμα και τροχοφόρων. Τι σημαίνει άραγε αυτό ξαφνικά, μέσα στην απόλυτη σιγή και την απόλυτη μοναξιά; Συνειδητοποιώ ότι απλώς αυτή την στιγμή, αυτή την χρονική στιγμή είμαι ο μόνος που βαδίζει σε αυτό τον χωματόδρομο. Πριν πέρασαν δεκάδες, υπάρχουν πολλά ίχνη, πέρασαν πριν από λίγη ώρα, πέρασαν εχθές, πέρασαν τις προηγούμενες ημέρες. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον χρόνο.  Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είμαι μόνος. Στον χώρο αυτόν όμως δεν είμαι μόνος, υπάρχουν ίχνη. Τι σημαίνει αυτό άραγε;

ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

GENOKTONIA_PONTION1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις αρχές του εικοστού αιώνα διαπράχτηκε η φρικτή γενοκτονία των χριστιανών της Μικράς Ασίας, των χριστιανών της Ανατολής, Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων. Σχεδόν εκατό χρόνια μετά ο καιρός ωρίμασε ώστε με μια κοινή στρατηγική να προωθηθεί η διεθνής αναγνώριση αυτής της γενοκτονίας συνολικά.
«Δεν είχε ακόμα χαράξει, έλεγε ο πατέρας μου, όταν όλο το χωριό ξεκίνησε με θρήνους συνοδεία μερικών ζαπτιέδων, (Τούρκων χωροφυλάκων), παίρνοντας τον δρόμο της εξορίας, με πολύ λίγα από τα υπάρχοντά τους, αφού τα πάντα έπρεπε να τα εγκαταλείψουν, γυναίκες, παιδιά και γέροι. Οι άνδρες είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες και είχαν οδηγηθεί μακριά από το χωριό, στη γειτονική Kαισάρεια. Ύστερα από πορεία μερικών ωρών φτάσαμε στην Kαισάρεια και εκεί που πλησιάζαμε στην πλατεία της πόλης, από την κεφαλή της πορείας άρχισε ένας σπαρακτικός θρήνος που σε λίγο έφτασε και σε μας και μας κάλυψε.

Εσείς ακούτε το ‘βουητό'; Τα ΜΜΕ μιλούν για πρώτη φορά για το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο



Μπορείτε να ακούσετε το βουητό; Γιατί μόνο 1 στα 50 άτομα σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται από το μονότονο θόρυβο χαμηλής συχνότητας που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν;

  • Το ‘Βουητό’  έχει ακουστεί σε απομονωμένα μέρη σε όλο τον κόσμο
  • Μόνο ένα στα πενήντα άτομα μπορούν να το ‘πιάσουν’ σε αυτές τις περιοχές
  • Οι επιστήμονες είναι αμήχανοι, καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν τι προκαλεί το βουητό
  • Εκείνοι που το ακούν νιώθουν πονοκεφάλους, ναυτία, ζάλη, ρινορραγίες και διαταραχές του ύπνου
Αρχίζει να μας εκπλήσσει ο ξένος τύπος που δειλά δειλά αναδεικνύει θέματα που μέχρι στιγμής μόνο σε ιστολόγια ‘συνωμοσιολόγων’ συναντούσες. Έτσι μετά το θέμα τηςαμερικάνικης μυστικής υπηρεσίας που θέλει να ελέγξει τον καιρό, ένα νέο άρθρο δημοσιεύτηκε στην Daily Mail για το περίεργο φαινόμενο του βουητού που πολύς κόσμος έχει παραπονεθεί ότι ακούει τελευταία ανά τον κόσμο. Βέβαια, ως συνήθως, η μισή αλήθεια και κάποια πρόσθετα στοιχεία που περιπλέκουν το θέμα. Ειδικότερα αναφέρει:

Επιτυγχάνοντας ουσιαστική εξέλιξη στη ζωή μας

Όλοι οι άνθρωποι ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο για να εκπληρώσουμε έναν στόχο. Τον προσωπικό μας σκοπό, ο οποίος ακόμα και από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, μας παρακινεί να κάνουμε κάποιες επιλογές ανάλογα με το τι επιθυμούμε να επιτύχουμε στη ζωή μας. Όταν η προσωπικότητά μας δεν έχει ακόμα επαρκώς δομηθεί, οι επιλογές αυτές γίνονται υποσυνείδητα. Μετά, όμως, την ενηλικίωσή μας, κάθε φορά που οδηγούμαστε προς τη μία ή την άλλη απόφαση ταυτόχρονα επιλέγουμε μία κατεύθυνση στη ζωή μας. Έναν συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος οδηγεί στον αντίστοιχο στόχο που θέλουμε να εκπληρώσουμε. Οι στόχοι που θέτει κάθε άνθρωπος στη ζωή του, λοιπόν, καθορίζουν όχι μόνο το παρόν και το μέλλον του, αλλά και την ίδια την ποιότητα του χαρακτήρα του. Αν για παράδειγμα ο μόνος στόχος ενός ανθρώπου είναι η οικονομική δύναμη αυτομάτως αυτό τον διαφοροποιεί από κάποιον που αναζητά την εσωτερική καλλιέργεια. Χωρίς να κρίνουμε καμιά από τις δύο επιλογές διαπιστώνουμε ότι οι στόχοι που θέτει ένας άνθρωπος είναι μέρος της εξέλιξής του και αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας του της προσωπικότητας... Καθώς οι επιλογές ζωής για τον κάθε άνθρωπο ποικίλουν ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του, αυτό που θα μπορούσαμε να επισημάνουμε είναι το πόσο ουσιώδες για την εξέλιξή του είναι αυτές οι επιλογές να βασίζονται σε κριτήρια με θετικό πρόσημο και πρόθεση αναβάθμισης. Τι είναι αυτό, όμως, που χαρακτηρίζει μία επιλογή θετική και με πρόθεση εξέλιξης και αναβάθμισης; Για τον κάθε άνθρωπο αυτό μπορεί να διαφέρει, ωστόσο, υπάρχουν πάντα και κάποιες βασικές συνιστώσες από τις οποίες εκπηγάζουν πολυποίκιλες παράμετροι. Μερικές από αυτές είναι: 1. Μία επιλογή που επιτυγχάνει ουσιαστική εξέλιξη στη ζωή μας συνοδεύεται πάντα από θετικά και αισιόδοξα συναισθήματα. Αν νιώθουμε έντονο στρες ή θλίψη για μία επιλογή που πρόκειται να κάνουμε τότε ίσως και να μην πρόκειται για την πιο κατάλληλη για την εξέλιξή μας επιλογή. 2. Επιδιώκουμε να εξελισσόμαστε επί της ουσίας, κάθε φορά που δοκιμάζουμε να βγούμε έξω από την ασφαλή μας περιοχή και να δοκιμάσουμε να ξεπεράσουμε δημιουργικά τα όριά μας. Η τόλμη, όταν εκδηλώνεται την κατάλληλη στιγμή, αποτελεί μέγιστο προσόν και ένα δεδομένο που σίγουρα μας εξελίσσει μέσα από τα όποια μαθήματα πρόκειται να μας προσφέρει. 3. Ένας ακόμα τρόπος να διαπιστώσουμε εάν οι επιλογές μας εξελίσσουν την προσωπικότητά μας επί της ουσίας είναι το υπόβαθρο που τις στηρίζει. Εάν, για παράδειγμα, βασίζονται αποκλειστικά σε υλικό υπόβαθρο και όλα γίνονται για την απόκτηση υλικών αγαθών και πλούτου με κάθε μέσον, τότε σίγουρα δεν μας αναβαθμίζουν, ακόμα και αν βελτιώνουν επιφανειακά το επίπεδο ζωής μας. Η προσωπικότητά μας παραμένει στάσιμη χωρίς να εκλεπτύνει και να ενισχύει το δυναμικό της. 4. Εάν καταφέρουμε να έχουμε μία οπτική η οποία είναι ξεκάθαρη απέναντι στη ζωή, γνωρίζοντας τις επιθυμίες αλλά και τις αδυναμίες μας σε βάθος, ενώ παράλληλα παραμένουμε ανοιχτοί και δεκτικοί σε κάθε διαφορετική οπτική ή συμπεριφορά, αυτό μας καθιστά ιδιαίτερα ώριμους και με ουσιαστική διάθεση εξέλιξης. 5. Κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τόσο τα λάθη μας, όσο και τα λάθη των άλλων και να τα ξεπερνάμε το συντομότερο δυνατόν, εάν επιθυμούμε την πραγματική μας εξέλιξη. Όσο πιο πολύ εμμένουμε στο αρνητικό τόσο περισσότερο καθυστερούμε τη δική μας αναβάθμιση ζωής. Άλλωστε, ένας γαλήνιος νους που δεν εστιάζει στις αδικίες και τα αρνητικά κομμάτια της ζωής, αλλά μία καρδιά καθαρή και γεμάτη θετικά συναισθήματα αποτελούν το καλύτερο πεδίο για να αναπτυχθούν όλα τα υπέροχα στοιχεία ενός ανθρώπου.Όλοι οι άνθρωποι ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο για να εκπληρώσουμε έναν στόχο. Τον προσωπικό μας σκοπό, ο οποίος ακόμα και από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, μας παρακινεί να κάνουμε κάποιες επιλογές ανάλογα με το τι επιθυμούμε να επιτύχουμε στη ζωή μας.
Όταν η προσωπικότητά μας δεν έχει ακόμα επαρκώς δομηθεί, οι επιλογές αυτές γίνονται υποσυνείδητα. Μετά, όμως, την ενηλικίωσή μας, κάθε φορά που οδηγούμαστε προς τη μία ή την άλλη απόφαση ταυτόχρονα επιλέγουμε μία κατεύθυνση στη ζωή μας. Έναν συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος οδηγεί στον αντίστοιχο στόχο που θέλουμε να εκπληρώσουμε.
Οι στόχοι που θέτει κάθε άνθρωπος στη ζωή του, λοιπόν, καθορίζουν όχι μόνο το παρόν και το μέλλον του, αλλά και την ίδια την ποιότητα του χαρακτήρα του. Αν για παράδειγμα ο μόνος στόχος ενός ανθρώπου είναι η οικονομική δύναμη αυτομάτως αυτό τον διαφοροποιεί από κάποιον που αναζητά την εσωτερική καλλιέργεια. Χωρίς να κρίνουμε καμιά από τις δύο επιλογές διαπιστώνουμε ότι οι στόχοι που θέτει ένας άνθρωπος είναι μέρος της εξέλιξής του και αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας του της προσωπικότητας...

Τα όπλα του μεταβολισμού σου: Μηλόξιδο, πιπέρι καγιέν και κανέλα

Τα όπλα του μεταβολισμού σου: Μηλόξιδο, πιπέρι καγιέν και κανέλαΤρόφιμα και μπαχαρικά, όπως το μηλόξιδο, το πιπέρι καγιέν και η κανέλα, είναι γεμάτα με γεύση και ωφελούν την υγεία. Θα μπορούσαν να μετατρέψουν το ντουλάπι της κουζίνας σας σε θέση μετάβασης για την επόμενη θεραπεία σας. Αν και το κάθε ένα προσφέρει τα δικά του πλεονεκτήματα, και τα τρία συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούςμεταβολισμού.
Χοληστερόλη και σάκχαρο
Το μηλόξιδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς, σύμφωνα με μια εργαστηριακή μελέτη σε ζώα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του Δεκεμβρίου 2008 στο περιοδικό Pakistani Journal ofBiological Science. Στη μελέτη, τέσσερις εβδομάδες συμπληρωμάτων από μηλόξιδο οδήγησε σε μειωμένα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης A1c ή της HbA1c, ένας δείκτης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών πριν από τη δοκιμή. Το μηλόξιδο επίσης μείωσε σημαντικά τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χαμηλής πυκνότητας της λιποπρωτεΐνης ή της LDL, της κακής μορφής της χοληστερόλης, και αύξησε τα επίπεδα υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή HDL, η καλή μορφή χοληστερόλης. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μηλόξιδο μπορεί να είναι πολύτιμο στη διαχείριση του διαβήτη.

Γιατί οι σκύλοι κλέβουν... την καρδιά μας;

altΠοιός δεν σκλαβώθηκε από τα μάτια κάποιου σκύλου κάποια στιγμή και ποιός δεν ένοιωσε πως κάτι ανάλογο νοιώθει και ο «καλύτερος φίλος» του ανθρώπου; Τώρα, μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα έρχεται για πρώτη φορά να εξηγήσει αυτή την ιδιόμορφη ιστορία αγάπης που «παίζεται» με τα μάτια.




Όταν ο άνθρωπος και ο σκύλος κοιτάζονται στα μάτια, πυροδοτείται η αυξημένη παραγωγή της ορμόνης ωκυτοκίνης και στους δύο, πράγμα που δημιουργεί έναν βιοχημικής φύσης συναισθηματικό δεσμό μεταξύ τους. Κάπως έτσι τα κατοικίδια ζώα και ιδίως οι σκύλοι γρήγορα γίνονται αναπόσπαστο μέλος μιας ανθρώπινης οικογένειας, ψυχή τε και σώματι.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ζωολόγο Τακεφούμι Κικουσούι, καθηγητή κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Αζαμπού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το ίδιο, το πρακτορείο Ρόιτερς και το "New Scientist", μελέτησαν στο εργαστήριο 30 ζεύγη ανθρώπων (ανδρών και γυναικών) και σκύλων (από διάφορες ράτσες) και μέτρησαν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης πριν και μετά την 30λεπτη επαφή μεταξύ τους.
Η ανάλυση των ούρων τόσο των ανθρώπων, όσο και των σκύλων, έδειξε ότι η ωκυτοκίνη τους ακολουθούσε παράλληλη πορεία. Όσο ανέβαινε στους ανθρώπους, τόσο αύξανε στους σκύλους - και το αντίστροφο. Και όσο μεγάλωνε η ωκυτοκίνη στα δύο είδη, τόσο μεγαλύτερος ήταν ο χρόνος που οι σκύλοι (και ιδίως οι σκύλες) κοιτούσαν περισσότερο τα αφεντικά τους. Η ωκυτοκίνη αυξανόταν στους σκύλους κατά 130% περίπου, ενώ στα αφεντικά τους κατά 300%, όταν κοιτάζονταν για αρκετή ώρα στα μάτια.

Μήπως έχετε πεσμένη διάθεση για σεξ; Δείτε τα αίτια

Μήπως έχετε πεσμένη διάθεση για σεξ; Δείτε τα αίτια


Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη
Το άγχος, η εργασιακή ανασφάλεια αλλά η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι μερικοί από τους λόγους που οι άνδρες, χάνουν το ενδιαφέρον τους για ερωτικές περιπτύξεις.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine «ένας στους πέντε άνδρες νιώθει ανασφάλεια για το μέγεθος των προσόντων του,γεγονός που επηρεάζει και τις αποδόσεις του».
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αύξηση καταγράφεται -εν μέσω κρίσης- στις επεμβάσεις επιμήκυνσης πέους και στη χώρα μας, καθώς η κακή αυτοεικόνα των ανδρών για τα προσόντα τους, προκαλεί προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που οδηγούν την ανδρική λίμπιντο σε πτώση;

Άγχος – ιδέες απαλλαγής από την αγχωτική κατάσταση ζωής & ανάπτυξης της ζωτικής ζωής


Η φύση της ζωής είναι  η συνεχής εναλλαγή από τη μία κατάσταση στην άλλη.
Η φύση της ζωής είναι η συνεχής εναλλαγή από τη μία κατάσταση στην άλλη.
Από τη Δανάη Χορομίδου , Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια- Ψυχοδραματιστή
Η αγχωτική κατάσταση ζωής
Το άγχος, είναι μια κατάσταση εγρήγορσης, φυσιολογικής και διανοητικής, που συνήθως χρωματίζεται από ένα αίσθημα συνεχούς ανησυχίας και ανικανοποίητου.
Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση άγχους, βιώνουμε τον κόσμο απειλητικό και στην ουσία βρισκόμαστε σε κατάσταση άμυνας. Η αντίληψή μας διαστρεβλώνεται- δεν μπορούμε να δούμε και να κρίνουμε τα πράγματα με καθαρή ματιά. Μπορεί να νιώθουμε ότι κατακλυζόμαστε από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος μην προλαβαίνοντας να τα αφομοιώσουμε και να τα χωρέσουμε μέσα μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε πίεση, κούραση και εκνευρισμό.
Ταυτόχρονα, δυσκολευόμαστε να ξεκουραστούμε πραγματικά, σωματικά ή ψυχικά. Συνήθως ο ύπνος μας διαταράσσεται, ενώ ακόμα και τον ελεύθερο χρόνο το μυαλό μας τρέχει να προλάβει στην «κατάσταση απειλής».
Έτσι,  το άγχος διαχέεται σε όλο το φάσμα της ζωής μας, ακόμα και όταν δεν υπάρχει εξωτερικό και συγκεκριμένο αγχογόνο ερέθισμα. Η ζωή έχει μετατραπεί σε έναν ατέρμον αγώνα και τη βιώνουμε μέσα σε μια κατάσταση συνεχούς ανησυχίας και επιφυλακής.

Το άγχος και η αντιμετώπισή του σήμερα


Οι αγχώδεις διαταραχές αποτελούν πολύ συχνές ψυχικές διαταραχές, αφορώντας ένα πολύ μεγάλο τμήμα του συνολικού πληθυσμού.
Από την Αρετή Γκατζέλια, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγο
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε βιώσει άγχος: μια διάχυτη, δυσάρεστη και ακαθόριστη αίσθηση ανησυχίας, που συνήθως συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα: εφίδρωση, ζάλη, ταχυκαρδία, αίσθημα πνιγμού, αστάθεια, βάρος στο στήθος, μυς που τρέμουν (κ.λ.π.). Η ένταση και η διάρκεια του άγχους είναι δυσανάλογη του ερεθίσματος που το προκαλεί. Όπως και ο φόβος, το άγχος βιώνεται υποκειμενικά. Το άγχος λειτουργεί ως σήμα που προειδοποιεί τον οργανισμό για έναν επερχόμενο κίνδυνο και τον προετοιμάζει να ανασυνταχθεί, κινητοποιήσει τις άμυνές του για να αντιμετωπίσει την απειλή, να διαφύγει ή να μειώσει τις επιπτώσεις της. Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως το άγχος δε μειώνεται απαραίτητα με την απομάκρυνση από το ερέθισμα.
Οι αγχώδεις διαταραχές περιλαμβάνουν: την διαταραχή πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία, την αγοραφοβία χωρίς ιστορικό διαταραχής πανικού, την ειδική φοβία, την κοινωνική φοβία, την ψυχαναγκαστική- καταναγκαστική διαταραχή, την διαταραχή μετά από ψυχοτραυματικό στρες, την διαταραχή από οξύ στρες, την γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, την διαταραχή οφειλόμενη σε γενική ιατρική κατάσταση, την αγχώδη διαταραχή προκαλούμενη από ουσίες και την αγχώδη διαταραχή μη προσδιοριζόμενη αλλιώς.

Πώς αντιμετωπίζουν οι διάφοροι πολιτισμοί τα συμπτώματα του στρες


Οι γυναίκες της Κίνας απολαμβάνουν να χαλαρώνουν με το να βυθίζουν τα πόδια τους σε ζεστό νερό, προτού αποσυρθούν για τον βραδινό τους ύπνο.
Οι γυναίκες της Κίνας απολαμβάνουν να χαλαρώνουν με το να βυθίζουν τα πόδια τους σε ζεστό νερό, προτού αποσυρθούν για τον βραδινό ύπνο.
Από την Ελένη Ταρναρά, Υπεύθυνη Προγράμματος FIGHTSTRESS
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: ΙΔΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ!
Στην Φινλανδία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η χρήση της σάουνας (ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια με ζεστές ή ξηρές θερμοκρασίες) ως μια τεχνική αποσυμφόρησης.  Συνήθως άτομα του ιδίου φύλλου κάθονται παρέα και χαλαρώνουν σε δωμάτια με θερμοκρασίες 70-100 βαθμών Κελσίου. Ζεστές πέτρες περιχύνονται με νερό και αυτές παράγουν τον ζεστό ατμό που θα χαλαρώσει όλους τους μύες του σώματος.
ΔΑΝΙΑ: «ΥΓΙΑΙΝΟΝΤΑΣ» ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ
Οι Δανοί ακολουθούν ένα πολύ έξυπνο χαλαρωτικό τρικ. Οργανώνουν δείπνα τελευταίας στιγμής με φίλους τις καθημερινές εργάσιμες μέρες. Αυτά τα ονομάζουν Hygge ή Cozy. Το να περνάει κανείς παρέα με φίλους βοηθάει στην έκκριση της οξυτοκίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που απαλύνει το σύστημα του στρες.

Γιατί το "ήπαρ" το λέμε "συκώτι";

Σε 10

Το "ήπαρ" ή "συκώτι", είναι ένα ζωτικό όργανο, το οποίο παίζει βασικό ρόλο στο μεταβολισμό και επιτελεί πολλές λειτουργίες του οργανισμού. 

Γιατί όμως το "ήπαρ" έγινε "συκώτι"; 

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ..


Ένα μόνο πάντα ήξερα
Από τότε που μπήκες στην ζωή μου ..
Εσένα ήθελα ..

Θέλησα να σε μυρίσω,
Πλημύρισε το μυαλό μου
Από το άρωμα σου .

Σε άγγιξα
Ακόμη η αφή σου
Καεί το δέρμα μου

Θέλω να σε νιώσω
Να κυλάς μέσα σε κάθε φλέβα μου
Να ποτίζεις κάθε κύτταρο μου

Φίλησε με
Άφησε μου τον πόθο σου στα χείλη μου
Θέλω να πιω κάθε σταγόνα
Από τα χείλη σου

Το στήθος επηρεάζει την ψυχολογία της γυναίκας


Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών έχει ανασφάλεια για την εμφάνιση του στήθους της, περισσότερο σχεδόν από κάθε άλλο σημείο του σώματός της.

Και σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Plastic and Reconstructive Surgery, το ασύμμετρο ή το πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να οδηγήσει τη γυναίκα σε προβλήματα ψυχικής υγείας, χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και διατροφικές διαταραχές.

Οι δύο μαστοί στο στήθος της γυναίκας έχουν συχνά διαφορετικό μέγεθος και σχήμα, ειδικά κατά την ηλικία που το σώμα της ακόμη διαμορφώνεται (εφηβεία). Αυτό είναι γνωστό ως ασυμμετρία του μαστού και επηρεάζει περισσότερες από τις μισές γυναίκες. Ο δρ Brian Labow, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και χειρουργός στο νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, υποστηρίζει ότι η ασυμμετρία του μαστού είναι κάτι περισσότερο από ένα «απλό θέμα εμφάνισης» και ότι μπορεί να έχει αρνητικές ψυχολογικές και συναισθηματικές συνέπειες για τις γυναίκες.

Τα παιδιά και η επίδραση της οθόνης




Τάμπλετ και λάπτοπ, κινητά και τηλεοράσεις υπάρχουν μέσα στην καθημερινή μας ζωή και καταλαμβάνουν ένα μέρος της καθημερινότητάς μας. Χρήσιμα τεχνολογικά μέσα, τα οποία όμως, έχουν και αρνητικές επιδράσεις. 
Εστιάζοντας όμως στα παιδιά, που έχουν έναν εγκέφαλο που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αλλά και να προβληματιστούμε σχετικά με το ποιες είναι οι επιδράσεις που έχει η οθόνη. Πόσο καλό κάνει στα παιδιά να βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή τάμπλετ, πόσο ωφέλιμη είναι μια δραστηριότητα σε τέτοιου είδους μέσα;

Η σύγχυση μεταξύ «εγώ» και «Προσωπικότητας»

 


Πολλά έχουν ειπωθεί για το «εγώ» μας και πόσο ανασταλτικός παράγοντας είναι για την πνευματική μας εξέλιξη, Υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ «εγώ» και «Προσωπικότητας», σαν να είναι ένα και το αυτό, όμως διαφέρουν μεταξύ τους όσο η ημέρα από την νύχτα. Το «εγώ» είναι εκείνο το μέρος του ανθρώπου, που δεν έχει υγιή Προσωπικότητα και ταυτίζεται με τους προγραμματισμούς, τους μηχανισμούς και τις ελλείψεις του, αποσπασμένο από την Πνευματική του υπόσταση. 

Είναι εκείνο το μέρος του ανθρώπου, που αναπτύσσεται μόνο οριζόντια, δημιουργεί συνειδήσεις όχλου και ζει σε ένα συναισθηματικό ολόγραμμα με κυρίαρχη κατάσταση τον φόβο. Λένε ότι η μοίρα των ανθρώπων είναι κοινή και αυτό αφορά μόνο τούτο το μέρος τους, που δεν γνωρίζει τίποτα άλλο για τον Εαυτό του, πέρα από τις προσωπικές του πεποιθήσεις. Είναι εκείνο το μέρος του ανθρώπου, που νομίζει ότι διαφέρει από τους άλλους, ενώ σκέφτεται και πράττει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως όλοι… χωρίς συνέπεια, χωρίς ευφυΐα, χωρίς συνοχή… Είναι εκείνο το μέρος του ανθρώπου που δημιουργεί πολέμους μέσα του, ενώ ο ίδιος ο άνθρωπος θέλει ειρήνη έξω του… Είναι εκείνο το μέρος του ανθρώπου που πιστεύει στον θεό των νεκρών, των δούλων και των αγίων και ονειρεύεται παραδείσους ενώ βιώνει στην ζωή του την κόλαση, ανίσχυρος να αφυπνίσει την αληθινή του Φύση, την χαρισματική ανθρώπινη Φύση, που είναι πολυδιάστατη και Θεία…

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ -Β'ΜΕΡΟΣ



                                           ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΓΗ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Το παρόν άρθρο είναι συνέχεια του Α'ΜΕΡΟΥΣ και συνιστώ στον αναγνώστη να διαβάσει το Α'ΜΕΡΟΣ για να μπορέσει να καταλάβει τα παρακάτω αναφερόμενα.

Επαναλαμβάνω και πάλι ότι:

-Επειδή αναγράφονται περίεργα-παράξενα πράγματα,το άρθρο προορίζεται γιά αφυπνισμένα άτομα και για άτομα με "ευρύ μυαλό".


-Ατομα που δεν μπορούν να τα πιστέψουν,κανείς δεν τα υποχρεώνει να πιστέψουν.Αν θέλουν ας εκλάμβουν τα αναγραφόμενα σαν ένα ωραίο παραμύθι !!!

Ας τους θυμήσω όμως ότι,"Αν δεν πιστεύεις σε κάτι,δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει.Η πιο ισχυρή φαντασία μπορεί να είναι τελικά η πραγματικότητα "!

"Οι άνθρωποι κρίνουν κατά τα φαινόμενα της όρασής των, διότι όραση έχουν όλοι οι άνθρωποι, αλλά αντίληψιν ολίγοι" Πλάτων.

Οπου αναφέρω "φωτεινές δυνάμεις" εννοώ τους Ανδρομέδιους -Ολύμπιους και την "Ανωτέρα Τάξη Συμμάχων".Τις αποστατικές δυνάμεις τις ονομάζω και "σκοτεινές".


ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Μετά την συμφωνία των αποστατών με την Γαλαξιακή Συνμοσπονδία των "Ε"της Ανδρομέδας πριν 13.500 χρόνια,ήρθαν στη Γη οι αρχηγοί των Δρακονιανών,οι οποίοι ονομάζονται "Ομάδα Δέλτα"(ορισμένοι τους ονομάζουν ομάδα "Χίμαιρα") και εγκαταστάθηκαν μέσα σε ανθρωποειδή φυσικά σώματα.Τα μέλη της "Ομάδας Δ" είναι από τους πιο επικίνδυνους ερπετοειδείς και περπατούν ανάμεσά μας εμφανιζόμενοι σαν άνθρωποι.Όλο και περισσότεροι είναι σήμερα ενσωματωμένοι στον
ΟΜΑΔΑ  ΔΕΛΤΑ
ανθρώπινο πληθυσμό (έχουν διαβρώσει ιδιαίτερα τους Αγγλοσάξωνες).

Αυτοί αποφάσισαν να θέσουν σε "καραντίνα" τον πλανήτη.Για τον σκοπό αυτό δημιούργησαν ένα βαθμωτό ηλεκτρομαγνητικό πλέγμα γύρω από τη Γη,εμποδίζοντας αποτελεσματικά κάθε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, απομονώνοντας έτσι την ανθρωπότητα και δημιουργώντας ένα πλανήτη φυλακή.Το πλέγμα αυτό το ονόμασαν "Πέπλο".Πρόκειται για έναν ηλεκτρομαγνητικό φράχτη,θα μπορούσε να πει κανείς, ο οποίος ήταν στο κατώτερο αστρικό και ειδικά στο αιθερικό επίπεδο της Γης.

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ- Α'ΜΕΡΟΣ

ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ-ΟΛΥΜΠΙΟΙ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Το παρόν άρθρο αναφέρεται στην απόκρυφη ιστορία του Σύμπαντος και του πλανήτη μας,τη Γη ή Γαία,από εκατομμύρια χρόνια πριν μέχρι σήμερα.Οι πληροφορίες που αναγράφονται προέρχονται από αστρονομικά δεδομένα,από την μυθολογία μας,από αρχαία κείμενα άλλων λαών,από ιερά κείμενα, από κείμενα της ελληνικής γραμματείας και από σύγχρονα μηνύματα των" υπερβατικών

οντοτήτων",τις οποίες οντότητες οι αρχαίοι πρόγονοι μας τις είχαν ονομάσει "θεούς"(από το ρήμα "θεώ"= τρέχω γρήγορα).

Από το 1997 έχει αρχίσει παγκοσμίως αποστολή μυνημάτων σε αρκετούς ανθρώπους,κυρίως ελληνικής καταγωγής,με διάφορους τρόπους(σε υπολογιστές ή νοηματικά).Τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός αυτών των ατόμων,ιδίως στην χώρα μας.

Το άρθρο,λόγω του μεγέθους του, θα χωριστεί σε δύο μέρη.Το Α΄μέρος,με την ονομασία "Ανδρομέδιοι-Ολύμπιοι",θα αναφέρεται στην προϊστορία και το Β΄μέρος σε "μετέπειτα γεγονότα" από το 11.500 π.Χ μέχρι σήμερα.

Επειδή αναγράφονται περίεργα-παράξενα πράγματα το άρθρο προορίζεται γιά αφυπνισμένα άτομα και για άτομα με "ευρύ μυαλό".

Ατομα που δεν μπορούν να τα πιστέψουν και ούτε τα υποχρεώνει κανείς να τα πιστέψουν,ας εκλάμβουν τα αναγραφόμενα σαν ένα ωραίο παραμύθι !!!
Ας τους θυμήσω όμως ότι:"Αν δεν πιστεύεις σε κάτι,δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει.
Η  πιο ισχυρή φαντασία μπορεί να είναι τελικά η πραγματικότητα "!

Οι περισσότερες πληροφορίες του Α'μέρους προέρχονται από τα βιβλία του φίλου και συναδέλφου μου Στρατηγού Γεράσιμου Καλογεράκη.Επίσης καλόν είναι ο αναγνώστης να διαβάσει και το άρθρο μου "Γαλαξιακή Συνομοσπονδία Σμήνους 13 Γαλαξιών των Ε της Ανδρομέδας" (Οκτώβριος 2011) για περισσότερες λεπτομέρειες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα