Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Γιατί άνθρωπος είσαι να πάρει!

Φωτογραφία του Dimitris Nomikos.

-Δάσκαλε, το φως λιγοστεύει, αισθάνομαι τόσο μικρός απέναντι στα γεγονότα!

-Πάρε τα μάτια σου από τα γεγονότα και στρέψε τα μέσα σου. Είσαι ο ίδιος μεγαλειώδης εαυτός που ήσουν και πριν. Είσαι το θαυμάσιο και μοναδικό πλάσμα που απλά βρίσκεται σε μια χρονικά δύσκολη στιγμή. Είσαι στο τόπο και στην ώρα που θα αναδείξεις τώρα το ποιος είσαι πραγματικά και όχι το πόσα μπορείς να έχεις.

Άνθρωπος γεννήθηκες, όχι κάτοχος. Τα αποκτήματα, δεν θα έπρεπε να συνδέονται με την προσωπικότητα. Το φως της μέρας θα το αντικρίσεις. Την καλημέρα, μπορείς να την πεις. Το χαμόγελο αβίαστα να μοιράσεις. Την πλάτη του διπλανού σου, μπορείς να τη χαϊδέψεις. Με τα χέρια σου, θα κορφολογήσεις τα στάχυα, αλλά και θα τα απλώσεις για να βοηθήσεις να σηκωθεί αυτός που έχει πέσει. Τη θάλασσα θα τη νοιώσεις στο κορμί σου, όπως και το πάθος του συντρόφου σου. Στο δάσος, θα μυρίσεις τον αέρα και θα γελάσεις παίζοντας με τα παιδιά.

ΑΝΑΞΙΟΝ ΕΣΤΑΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΟΥΒΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Μόνο ο τίτλος καταμαρτυρεί όσα πρόκειται να γίνουν στον δήμο Νέας Σμύρνης, που θα φιλοξενήσει την τέως Ψινάκεια φωνή κάποιου, που δεν ξέρει κι ακριβώς τι είναι, που λέγεται Ρουβάς κι είναι και πατήρ τέκνων μετά μονδέλας, που κι αυτή έκανε φιλανθρωπική κίνησιν προς το χαμαιτυπείον που λέγεται Ελλάς. Ενυμφεύθη.
Πόθεν να σωθείς; Τα γαμεί τα πολιτικά και τα οικονομικά σε κάθε εκλογές ο λαός, τι είχε μείνει; Κάποιος νομπελίστας ποιητής παρέα με τον θεό της ελληνικής μουσικής, που λέγεται Μίκης. Με την αστυνομική φωνή του Μπιθικώτση και την χωροφυλάκικη του Καζαντζίδη. Όχι ρε πούστη μου, έχουμε καθήκον να τα γαμήσουμε όλα. Σαν τους Τζιχαντιστές, που όταν δεν βρίσκουν κανέναν να αποκεφαλίσουν, τα βάζουν με παλαιότερα από αυτούς μνημεία. Άμα σου μπει το αγγούρι στον κώλο, πάντα γαμημένος θα είσαι. Αλλά έλα, που τώρα έχουμε Χριστιανούς εδώ. Η πουτάνα η πίστη, πόσο μοιάζει παντού…
Νέα Σμύρνη λοιπόν και νέος Θεοδωράκης. Πώς λέμε νέα φυτίνη; Πώς λέμε νέα δημοκρατία με Άδωνι, Βορίδη και Μπαλτάκο; Με Σαμαρά κιόλας; Τι έχουμε να χάσουμε; Βάλτα όλα στο μίξερ και κάποιοι θα έρθουν στο τσίρκο. Βάλε Ρουβά σε Άξιον Εστί και τι έγινε; Σάμπως Πανταζή δεν φιλοξενούσαμε στο μέγαρο του Διογένη; Και σάμπως δεν κρύβαμε πάντα οτι ναι μεν ήμασταν έτσι, αλλά είμαστε προάστειο και είχαμε άνευ λόγου χαμηλές αντικειμενικές αξίες;

Μην είναι η Λιβύη; Μήπως η Συρία; Όχι καλέ, η Ελλάδα είναι!

    Αν δεν ξέρεις καλή γεωγραφία και κοιτάξεις το χάρτη από τους δορυφόρους της NASA, μπορεί και να μπερδευτείς. Η Ελλάδα, απλά μοιάζει σαν να είναι σε εμπόλεμη ζώνη!

    Τι να πω και τι να σχολιάσω; Μια φωτογραφία πολλές λέξεις. Πολλές φωτογραφίες… άφωνη!
    Αυτή είναι η κατάσταση των τελευταίων ημερών. Χημικές ουρές, χημικές βόμβες, σκόνη, χημικά σύννεφα, χααρπισμένα σύννεφα.

    Ηγεσία στην πράξη


    Ανακαλύψτε τι ακριβώς είναι η ηγεσία και ποια τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη.
    leadership-bicycleΓια πολλούς από εμάς η ηγεσία μπερδεύεται με το management. Θεωρούμε ότι ένας «καλός» manager πρέπει να είναι και ηγέτης, την ίδια στιγμή που βλέπουμε πραγματικούς ηγέτες δίπλα μας χωρίς καμία «επίσημη» εξουσία ή αρμοδιότητα. Τι είναι όμως η ηγεσία; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη; Ηγέτης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Τι πρέπει να κάνει ένας ηγέτης; Δείτε τις συμβουλές που ακολουθούν:
    – Να θυμάστε ότι η ηγεσία δεν είναι διαχρονική: Κάποιες φορές κρατά λεπτά (π.χ. θυμηθείτε τον φίλαθλο που ξεσηκώνει και τους υπόλοιπους πανηγυρίζοντας το γκολ της ομάδας του), κάποιες φορές χρόνια (όπως αποτυπώνεται στο πρόσωπο ενός επανεκλεγέντα πρωθυπουργού) αλλά ποτέ δεν κρατά για πάντα, αντιθέτως κάποια στιγμή χάνεται. Τι σημαίνει αυτό;

    Η Σειρήνα Δεν Θέλει να Πας στην Πηνελόπη*



     

     28. 4. 2015


    * ~ Σειρήνα σε Τετράγωνο με Πηνελόπη ~*




    Οι Σειρήνες σ΄εμποδίζουν
    να φτάσεις στην Πηνελόπη σου
    καθώς ο Υπνωτισμός
    και η Παραπλάνηση σε κάνουν να
    μπερδεύεις τον Αχαλίνωτο Συναισθηματισμό
    με την Διαίσθηση και την Ενόραση*



    Ό,τι πιστεύεις αυτές τις μέρες Δεν είναι αυτό
    που πραγματικά συμβαίνει*



    Ο Αστεροειδής Σειρήνα 1009
    πάνω στην Πύλη της Αστρικής Μαγείας
    (στην 27η Μοίρα του Σκορπιού)
    παραπλανά τα μηνύματα
    που σου στέλνει ο Ουρανός,
    και ενώ νομίζεις πως βαδίζεις
    κάτω από την καθοδήγηση του,
    στην πραγματικότητα
    ακολουθείς το Τραγούδι της Σειρήνας*
    Δηλαδή της Αποπλάνησης*

    Αυτοάνοσα νοσήματα...που οφείλεται αυτή η σύγχρονη πανδημία;

    Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
    Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II

    Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M

    Τα αυτοάνοσα αφορούν σε ασθένειες όπου ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται στους δικούς του ιστούς και όργανα. Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με τα αίτια των αυτοάνοσων νοσημάτων όπως, ιοί, βακτήρια, τοξίνες, ψυχοσωματικά αίτια, ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά, διατροφικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες, ορμονικές διαταραχές, έκθεση σε ακτινοβολίες, ελαττωματικά γονίδια και αυξημένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι σε φυσιολογικά ερεθίσματα.

    Από την κλινική μου εμπειρία τα τελευταία 20 χρόνια με χιλιάδες περιστατικά αυτοανοσίας, έχω παρατηρήσει ότι τα αίτια της εμφάνισης ενός αυτοάνοσου νοσήματος είναι πράγματι πολυπαραγοντικά και δεν υπάρχει ένας και μόνος παράγοντας που να εξηγεί την πανδημία που βιώνουμε στη σύγχρονη εποχή.

    Θα πρέπει να λάβουμε επίσης υπόψη ότι κάποιοι παράγοντες έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε σχέση με άλλους, όπως η βιταμίνη D για παράδειγμα, και ότι διαφορετικοί παράγοντες έχουν διαφορετική επίπτωση σε κάθε περιστατικό.

    Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annals of Neurology βρέθηκε ότι για κάθε 4 μονάδες (ng/ml) αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης D στο αίμα ασθενών που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, μειώνεται η πιθανότητα υποτροπής της νόσου κατά 12%. Η αύξηση 20 μονάδων μειώνει την πιθανότητα υποτροπής στο ήμισυ.

    ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ «ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

    φΟΤΟΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Θησαυροί που κρυφτήκαν από την λαίλαπα της μικρασιάτικης καταστροφής, τενεκέδες με χρυσές λίρες, πολύτιμα χρυσαφικά κοσμήματα, εκκλησιαστικά κημείλια και άλλα αντικείμενα με μεγάλη άξια, έχουν γίνει ο στόχος ενός ανελέητου κυνηγητού από Τούρκους που ψάχνουν με χίλια δυο μέσα για να τα ανακαλύψουν σε πολλές περιοχές της Μικράς Ασίας και κυρίως σε περιοχές του Πόντου.

    Μιλήσαμε με τον μετρ του φλερτ, Κωνσταντίνο Περιστέρη (Βίντεο)

    Μιλήσαμε με τον μετρ του φλερτ, Κωνσταντίνο Περιστέρη

    Τον παρακολουθήσαμε στο Athens Science Festival να εξηγεί πως το φλερτ είναι επιστήμη και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για τη μυστηριώδη έλξη που μπορεί να ασκεί η ψυχολογία στην ιατρική και στην ψυχοσύνθεση ενός νεαρού γυναικολόγου. Ο Κωνσταντίνος Περιστέρης μίλησε στο Pathfinder για την ελλιπή συναισθηματική μας εκπαίδευση αλλά και για κάποιους απλούς τρόπους να επαναφέρουμε τον αυθορμητισμό και το καθημερινό φλερτ στη ζωή μας.
    Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα σε ένα από τα καφέ των Αμπελοκήπων που κάνουν στέκι τους οι πιο χαμογελαστοί άνθρωποι, συναντήσαμε τον γιατρό που συνεπήρε με την ομιλία και τη ζωντάνια του το κοινό του Athens Science Festival. Πώς ένας γιατρός αποφάσισε να βγάλει λόγο για ένα θέμα, θεωρητικά αντίθετο από την επιστήμη του; Γιατί ο κόσμος έχει απομακρύνει από τη ζωή του τη γοητεία του φλερτ; Τι κάνει λάθος η νέα γενιά και ποιες ανάγκες έχει ξεχάσει σήμερα; Οι ερωτήσεις που είχαμε να θέσουμε στον ειδικευόμενο γυναικολόγο, αμέτρητες όπως και τα όσα μας εξομολογήθηκε.

    "Την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις"

    "Την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις"

    Πολλοί ποιητικοί στίχοι είναι αφιερωμένοι στην άνοιξη και στην ανθοφορία της φύσης.
    Από πού αντλείται η έμπνευση των ποιητών; Περνάει από τα ίδια μονοπάτια ή εναλλάσσεται τοπία, εποχές και εικόνες; Οι στίχοι που έχουν γραφτεί από τους ποιητές όλων των εποχών έχουν κάποια σταθερά μοτίβα, μεταξύ αυτών και η άνοιξη. Χρώματα ζωηρά, τοπία καταπράσινα δημιουργούν έντονα συναισθήματα που δημιουργούνται από τις εικόνες της φύσης. Η ποίηση σχετίζεται τόσο με αυτή την εποχή ίσως, γιατί όπως είχε πει και ο Ζουμπέρ Τζόζεφ, “Δεν θα βρεις την ποίηση πουθενά αν δεν κουβαλάς κάποια μαζί σου”. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την άνοιξη.

    Διέρρηξάς τον σάκκον μου και περιέζωσάς με ευφροσύνην





    Ο πρώτος σάκος για να γίνει η γέννα μας σπάει και εμείς βγαίνουμε στον κόσμο. Περπατάμε ως υπηρέτες τελικά όλο τον δρόμο της ζωής μας. Υπηρετούμε τα πάντα γύρω μας και όλα όσα είναι γύρω μας, μας ορίζουν εξωτερικά και εσωτερικά. Αφού απ’ όλα τα έξω εξαρτάται η εσωτερική μας γαλήνη. 


    Κι ενώ «κλωτσάμε» αυτό το δούλος του Θεού και το μαχόμαστε, ωστόσο καταντήσαμε έρμαια της σαρκοφάγας ύλης. Υποταγμένοι υπηρέτες είμαστε και νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι να επιλέγουμε. Αλήθεια εμείς επιλέγουμε ? Είναι τα βήματα και οι επιλογές δικά μας ?
    Εγκλωβισμένοι και σκλαβωμένοι ο καθένας στο δικό του ψυχοφθόρο κλουβί. Σε άλλους είναι χρυσό και καμαρώνουν γι’ αυτό. Το γυαλίζουν κάθε μέρα, το συντηρούν και νιώθουν ελεύθεροι μέσα σε αυτό. Σε άλλους το κλουβί είναι πιο φτωχικό, αλλά όπως και να είναι το κλουβί, δεν παύει να είναι κλουβί, σκλαβιά, φυλακή.  

    Ντόρα η Πεμπτοφαλαγγίτισσα


    Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι, παρά το αίτημα της Ντόρας Μπακογιάνη να παραιτηθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης από Υπουργός Οικονομικών, αυτός την έγραψε στα παπάρια του και παραμένει στη θέση του.

    Μάλιστα, η μεγαλύτερη από τις 3 κόρες του Κόμη Δράκουλα, εκτός από την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από το Υπουργείο Οικονομικών, ζήτησε και την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία, την παραίτηση του Μπάρακ Ομπάμα από το Λευκό Οίκο και την παραίτηση του Βίτορ Περέιρα από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

    Η κα Μπακογιάννη χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Υπουργού Οικονομικών, λέγοντας ότι τα παπάρια του είναι υπερφυσικά μεγάλα και χωράνε πολλούς ακόμα, με αποτέλεσμα να μη χαμπαριάζει από τις απειλές των δανειστών, υπονομεύοντας έτσι τις προσπάθειες της Πέμπτης Φάλαγγας στην Ελλάδα που εργάζεται νυχθημερόν για τα συμφέροντα των Γερμανών.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη βαρίδι για τη χώρα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ο Γιάνης Βαρουφάκης να πάρει την πρωτοκαθεδρία από τo Μητσοτακέικο που αποτελεί βαρίδι για την Ελλάδα τα τελευταία 150 χρόνια.

    15 Τρόποι για να Βελτιώσετε τη Γλώσσα του Σώματός σας

    Πώς στέκεστε;  Πώς κοιτάτε τον συνομιλητή σας;  Τι κάνετε με τα χέρια σας;  Η γλώσσα του σώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική 




    στην επικοινωνία, στον επαγγελματικό, τον ερωτικό, τον κοινωνικό τομέα…  Ένα από τα κλειδιά της αποτελεσματικής επικοινωνίας και της επιτυχίας είναι η γλώσσα του σώματος, το τι λέτε δηλαδή με το σώμα σας.
    Έχετε επίγνωση του πώς στέκεστε, πώς κάθεστε, τι κάνετε με τα χέρια, τα πόδια σας όταν μιλάτε σε κάποιον; Αν όχι, ξεκινήστε από αυτό το σημείο!  Ζητήστε από κάποιον να σας φωτογραφίσει ή να τραβήξει ένα σύντομο βίντεο για να δείτε τον εαυτό σας όπως σας βλέπουν οι άλλοι.  Εντοπίστε τι είναι αυτό που χρειάζεται βελτίωση και ξεκινήστε!


    Εξασκηθείτε και Βελτιώστε τη Γλώσσα του Σώματός σας

    ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ

    Ο Κυπάρισσος θρηνεί το σκοτωμένο ελάφι

    Αφορμή να ασχοληθώ με τον Κυπάρισσο, στάθηκε η επίσκεψή μου στο επιγραφικό μουσείο της Κω που βρίσκεται στον ιερό χώρο του Ασκληπιείου. 

    Βλέποντας μια επιγραφή όπου απαγορευόταν η κοπή του, αναρωτήθηκα το γιατί, εφόσον ήταν γνωστό ότι το πολύτιμο ξύλο είχε ευρεία χρήση στην ναυπηγική τέχνη.

     Ας δούμε μαζί λοιπόν τι μας λέγει η μυθιστορία και ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα από όλες τις πλευρές. 

    Ο Κυπάρισσος, ήταν ένας όμορφος νέος γιος του Τήλεφου και εγγονός του Ηρακλή.

     Κάποτε ο έφηβος Κυπάρισσος απέκτησε την εύνοια του θεού Απόλλωνα ο οποίος του χάρισε ένα εξημερωμένο ιερό ελάφι. 

    Μια μέρα ο Κυπάρισσος βγήκε για κυνήγι, στο δάσος το οποίο το ελάφι συνήθιζε να διασχίζει. 

    Οδηγός επιβίωσης: 5 βήματα για να μην είστε ηλίθιοι

    STUPID

    Εάν αμφισβητείτε ότι οι πολύ έξυπνοι δεν μπορεί παράλληλα να είναι και πολύ ανόητοι, απλά θυμηθείτε την εποχή που ο πιο έξυπνος άνθρωπος στην Αμερική, ο Benjamin Franklin προσπάθησε να θανατώσει μια γαλοπούλα με... ηλεκτροπληξία.
    Ναι, ακόμη και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι μπορεί κάποιες φορές να γίνονται ηλίθιοι. Όμως το BBC και ο David Robson δεν σας αφήνουν έτσι.
    Ο Benjamin Franklin είχε προσπαθήσει να αιχμαλωτίσει την «ηλεκτρική φωτιά» σε γυάλινα βάζα ως μια μορφή πρωτόγονης μπαταρίας. Αφού το έκανε, σκέφτηκε ότι θα ήταν πολύ καλή ιδέα να το χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει και να ψήσει το δείπνο του. Σύντομα έγινε το συνηθισμένο του τρικ για τα πάρτι του, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες του με αυτή τη «μαγική» του ικανότητα.

    Τι να κάνεις όταν κανένας δεν πιστεύει σε σένα!

    μόνος

    Πρώτα απ 'όλα, εξέφραζε τη γνώμη και τα συναισθήματά σου και αν αυτό δεν είναι αρκετό στον δρόμο της προσωπικής σου ανάπτυξης, άλλαξε το περιβάλλον σου. 

    Πες ότι εννοείς, αλλά να μην είσαι κακός.

    Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό, επειδή έχω ασχοληθεί με αυτό το το βλαβερό γεγονός, τον τρόπο που κρίνει η ανθρωπότητα και συγκρίνει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες ως «εφικτές και μη εφικτές" για τον εαυτό μου.

    ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


    Το σχολείο έστεκε σαν από πάντα ατενές 
    Προς το παραμιλητό της θάλασσας
    Με τον μυστικοπαθή κέδρο στην αυλή του
    Ξέφτια από σοβάδες πρόδιδαν την ηλικία του
    Ασπρόμαυρες ιστορίες παιδιών στα θρανία
    Προπολεμικές, κατοχικές, δίσεχτες
    Σβήστηκαν από άλλα θρανία
    Για να γραφούν καινούριες, έγχρωμες
    Ήταν η τελευταία χρονιά που λειτουργούσε
    Όταν το μάθημα διαδέχτηκαν
    Επιφωνήματα έκπληξης
    Απ’ το σπασμένο τζάμι ένα πουλί
    Κωπηλατώντας απέλπιδα, μπήκε
    Σε λίγο αποκαμωμένο στάθηκε 

    Σκέφτηκα επίσης ότι το δράμα μου προερχόταν από τη δίψα μου να ζήσω όπως όλος ο κόσμος και από την ανικανότητά μου, την αδυναμία μου μάλλον, να το καταφέρω.


    Τη νύχτα αυτή, για να παρηγορηθώ που δεν μπορούσα να κοιμηθώ, είπα στον εαυτό μου ότι, αν ο ύπνος μού είχε δοθεί όπως στους άλλους, δεν θα μπορούσα να αγκαλιάζω με το μάτι αυτά τα δέντρα με φόντο τον ουρανό και τα κύματα στο βάθος, ούτε θα μπορούσα να νιώθω μ' αυτόν τον τόσο οξύ τρόπο την ανομοιότητά μου με τα όντα, την απόλυτη μοναξιά μου ανάμεσά τους.

    Ουρικό οξύ: Τι προκαλεί στο σώμα;


    Σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει το αυξημένο ουρικό οξύ. Δείτε τι προκαλεί στο σώμα.
    Ουρική αρθρίτιδα
     
    'Όταν το ουρικό οξύ δεν αποβάλλεται από τα νεφρά τότε προκαλεί σοβαρές παρενέργειες. Μια από αυτές είναι η  ουρική αρθρίτιδα. 
     
    Παλαιότερα ήταν γνωστή και ως  ως «ποδάγρα» και κρίνεται από τους ειδικούς γιατρούς μια από τις πιο επώδυνες νόσους. 
     
    Η πάθηση προκαλείται όταν το ουρικό οξύ δεν απομακρύνεται από τα νεφρά τότε σχηματίζει κρυστάλλους οι οποίοι έχουν την τάση να συγκεντρώνονται στα χέρια και στα πόδια κυρίως στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Η κατάσταση αυτή είναι εξαιρετικά επώδυνη για τους πάσχοντες αφού ούτε να περπατήσουν  καλά καλά δεν μπορούν.

    Δείτε τις τροφές που ''φτιάχνουν'' το κέφι


    Μπορεί  να ακούγεται παράδοξο αλλά υπάρχουν τροφές οι οποίες μπορεί να σας φτιάξουν τη διάθεση.

    Βέβαια δεν αρκεί μόνο αυτό αλλά όπως αναφέρουν επιστημονικές μελέτες είναι δυνατό να σας φτιάξει το κέφι απλά τρώγοντας  συγκεκριμένες τροφές.

    Τι δείχνει ο πόνος στο στήθος;



    Συχνά οι γυναίκες νιώθουν πόνο στο στήθος κάποιες μέρες του μήνα, λόγω των ορμονικών αλλαγών. Μπορεί ο πόνος στο στήθος να είναι σημάδι καρκίνου του μαστού? Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τι δείχνει ο πόνος στο στήθος.  
     
     
    Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
    Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός
     
    Οι περισσότερες γυναίκες αναπτύσσουν πόνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πόνος συνδέεται με την έμμηνο ρύση.  Συνήθως ο πόνος δεν είναι σοβαρός και αντιμετωπίζεται αν επιμένει με ήπια παυσίπονα.
     
    Οι γυναίκες με πόνο στο στήθος συχνά ανησυχούν ότι ο πόνος σχετίζεται με  τον καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, το πρώτο σύμπτωμα του καρκίνου του μαστού είναι συνήθως ένα ανώδυνο εξόγκωμα. Ο πόνος δεν είναι συνήθως  πρώιμο σύμπτωμα. Ωστόσο, ακόμη και αν ο πόνος του μαστού δεν είναι πιθανό να προκαλείται από τον καρκίνο, θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες   ή οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα.

    Αν Φέρομαι Αλαζονικά, Απόμακρα ή Επιθετικά, να Ξέρεις ότι Ντρέπομαι


    Όταν νιώθουμε ντροπιασμένοι, βιώνουμε τόσο δυσάρεστες αισθήσεις που συνήθως έχουμε ισχυρό κίνητρο να κάνουμε κάτι για να νιώσουμε καλύτερα – ακόμα κι αν αυτό το κάτι αποδειχτεί καταστροφικό ή αυτοκαταστροφικό.

    Για να σας βάλω στο κλίμα, θυμίζω ότι η ντροπή αφορά την πεποίθηση ότι είμαστε θεμελιωδώς ελαττωματικοί ως άνθρωποι και την αγωνία ότι υπάρχουμε με έναν αρνητικό τρόπο στο μυαλό των άλλων.

    Όταν αυτή η αίσθηση είναι βαθιά εγκατεστημένη μέσα μας, οι μανούβρες που απαιτούνται για να την ξεφορτωθούμε είναι εξαιρετικά περίπλοκες. Τόσο περίπλοκες και εξελιγμένες μάλιστα, που συχνά δεν θυμίζουν σε τίποτα ντροπή…  

    Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΜΕΡΗ 
    Η ντροπή λειτουργεί σαν συναισθηματικός συναγερμός.

    Προειδοποιεί ότι δεχτήκαμε ή πρόκειται να δεχτούμε επίθεση και κινητοποιεί την αντίδραση της πάλης ή της φυγής.
    Είτε επιτεθούμε, είτε το βάλουμε στα πόδια, αυτό που επιδιώκουμε είναι να μην αποκαλυφθεί το τρομερό και ντροπιαστικό «μυστικό»: ότι θεωρούμε τον εαυτό μας αποτυχημένο ως άνθρωπο.

    Όλες οι άμυνες που χρησιμοποιούμε ενάντια στην ντροπή έχουν στόχο τη διαχείριση των εντυπώσεων – τον έλεγχο του πώς πιστεύουμε ότι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς...

      Είμαι ανώτερος άνθρωπος και δεν το εννοώ μεταφορικά 

    Αν είμαστε σπουδαίοι και μοναδικοί δεν θα έχουμε κανένα λόγο να νιώθουμε ντροπή, σωστά; 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα