Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Το "Βιολογικό" - ελευθέρας βοσκής κρέας δεν είναι πιο ασφαλές για την υγεία σε σχέση με το συμβατικό...


Το "Βιολογικό" - (ελευθέρας βοσκής) κρέας δεν είναι πιο ασφαλές για την υγεία σε σχέση με το συμβατικό.
Τα σφάγια προερχόμενα από ζώα οργανικής εκτροφής έχουν τον ίδιο και ίσως μεγαλύτερο αριθμόκαρκινογόνων σε σύγκριση με τα συμβατικά, σύμφωνα με μια μελέτη που μόλις δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Environmental Science and Pollution Research International. 

Οι ερευνητές ανέλυσαν 76 δείγματα από τις δυο μορφές εκτροφής (οργανικής και μη) συμπεριλαμβανόμενων και των βοοειδών, αιγοπροβάτων, πουλερικών για 33 διαφορετικά καρκινογόνα και επέδειξαν την σύγκριση με την μέση κοινή κατανάλωση.
Όλα τα δείγματα περιείχαν καρκινογόνα και για συγκριμένα μάλιστα (POPs), τα αποτελέσματα φανέρωσαν υψηλότερους δείκτες στα της οργανικής εκτροφής, ιδιαίτερα στα αιγοπρόβατα.

Οι καλλιεργημένοι είναι πιο ευτυχισμένοι


woman-readingΟι καλλιεργημένοι άνθρωποι, που τους αρέσει να πηγαίνουν συχνά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως μουσεία, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες μουσικής και εκθέσεις τέχνης ή που οι ίδιοι παίζουν κάποιο μουσικό όργανο ή ζωγραφίζουν, είναι πιο πιθανό να αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση στην ζωή τους, άσχετα με το πόσο τυπικά μορφωμένοι ή πόσο πλούσιοι είναι, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Όμως η σχέση ανάμεσα στην κουλτούρα και το αίσθημα ευτυχίας και ικανοποίησης δεν είναι ακριβώς η ίδια για τα δύο φύλα.

Πως να γράψεις για τον εαυτό σου με αφορμή φρικτά εγκλήματα



Του Δημήτρη Τσίρκα
Ένα φρικτό έγκλημα που αναπόδραστα κερδίζει την προσοχή του κόσμου είναι η καλύτερη ευκαιρία να προβάλλεις και να μιλήσεις για τον εαυτό σου, γι αυτό δεν πρέπει να την αφήσεις να πάει χαμένη. Εδώ παρουσιάζουμε έναν αναλυτικό οδηγό για το πως μπορείς να το κάνεις, ανάλογα με τον τύπο του χαρακτήρα που σου ταιριάζει.
Α) Ο κάγκουρας. Αν είσαι ο τύπος του κάγκουρα θα γράφεις συνέχεια «ψόφο, ψόφο», θα ζητάς επιτακτικά την επαναφορά της θανατικής ποινής για να τιμωρηθούν τέτοια «καθάρματα» και θ” απαιτείς το λιντσάρισμα του δράστη. Θα περιγράψεις με αναλυτικές λεπτομέρειες τα βασανιστήρια στα οποία θα τον επέβαλλες αν τον είχες μπροστά σου, που οφείλουν να είναι χειρότερα και πιο σαδιστικά απ” αυτά που έκανε ο δράστης στο θύμα του. Έτσι φαίνεται πως εκφράζεις τον αποτροπιασμό σου για το έγκλημα και το δράστη αλλά στην πραγματικότητα δείχνεις πόσο κάγκουρας είσαι, όπως ήταν και ο βασικός σου στόχος. Δεν πρόκειται να ρίξεις γκόμενα.

Συμβουλές για την υγεία της φωνής

foni

Τα προβλήματα της φωνής -οι φωνητικές διαταραχές- περιλαμβάνουν το βράχνιασμα της φωνής, την εύκολη κόπωση της φωνής, την αδυναμία ολοκλήρωσης μιας πρότασης χωρίς διακοπή για αναπνοή, τον περιορισμό στο εύρος-κλίμακα της φωνής, την αφωνία, τα «σπασίματα» της φωνής, το «τρέμουλο» στη φωνή, το «πνίξιμο» της φωνής στην έναρξη του λόγου και τον πόνο στο λάρυγγα κατά την προσπάθεια ομιλίας.

Αν δεν είστε απόλυτα βέβαιος-η για την ποιότητα της φωνής σας, απλά αναρωτηθείτε:

US Army: Το νέο αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 3ο Συγκρότημα Ειδικών Δυνάμεων (Αερομεταφερόμενο) [3rd Special Forces Group (Airborne)] έγινε το πρώτο συγκρότημα του Στρατού των ΗΠΑ που ενέταξε σε υπηρεσία το νέο αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης RA-1 Military Free Fall Advanced Ram-Air Parachute System.
Το νέο αλεξίπτωτο έχει ως χαρακτηριστικό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλματα ελεύθερης πτώσης (HALO και ΗΑΗΟ, μεγάλου υψομέτρου και ανοίγματος σε μικρό και μεγάλο υψόμετρο αντίστοιχα) αλλά και στατικού ιμάντα αυξάνοντας σημαντικά την επιχειρησιακή ευελιξία.


Επίσης, λόγω ισχυρότερης κατασκευής σε σχέση με το προγενέστερο MC-4 που χρησιμοποιείται από τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ (αλλά και του Ελληνικού Στρατού) για πολλά χρόνια μπορεί να υποστηρίξει βάρος μεγαλύτερο κατά 35 κιλά. 

Ήδη την παρούσα περίοδο δύο συσκευαστές του 3ου Συγκροτήματος Ειδικών Δυνάμεων (Αερομεταφερόμενο) έχουν μεταβεί στην Yuma της Αριζόνα όπου εδρεύει το 1ο Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Ειδικού Πολέμου (Αερομεταφερόμενο) [1st Special Warfare Training Group (Airborne)] για να υποβοηθήσουν με την κτηθείσα εμπειρία την εισαγωγή του νέου αλεξιπτώτου στο σχολείο εκπαίδευσης στην ελεύθερη πτώση. 

O AΠΟΗΧΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΒΑ

 

Κάτι έγινε κι άρα κάτι λογικά θα έμεινε. Τζάμπα το έκανε ο υπεύθυνος πολιτισμού του συμπαθούς δήμου της Νέας Σμύρνης; Τυχαία, τίποτα δεν γίνεται. Ούτε κάτι διοργανώνεται για να τρώμε χρόνο. Αυτά είναι μόνο για τους τύπους που απλά πήγανε εκεί για να δουν. Κι ήταν και δεκαπέντε χιλιάδες, δεν ήταν και λίγοι. Κομπάρσοι φυσικά, αλλά όλη η ιστορία είναι χτισμένη πάνω στους δεύτερους. Χωρίς Τσέτες ο Ατατούρκ για παράδειγμα, τι νάχε καταφέρει;

Ο Ρουβάς λοιπόν, εμπλούτισε το βιογραφικό του. Όπως και να το κάνουμε, το ψάχνει. Όπως έψαχνε και παλιά με τον Ψινάκη. Από την κλασσική κουνάμενη μαϊμού και τα μακαρόνια με τον κιμά, που έφερε ανάταση στις ρουβίτσες που είχαν βαρεθεί τα τσιφτετέλια, όπως και να το κάνεις, ο σημερινός πατέρας, σαρανταρίζων, είπε να μην έχει την τύχη του Τέρυ Χρυσού. Και σώβρακα έχει βάλει και φτερά σε τραγωδίες, και γραβάτα έβαλε ιστάμενος μπροστά σε χορωδίες. Υπάρχει μιά ποιοτική ανέλιξη, όπως και να το κάνεις. Και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; Όταν μεγαλώνεις και το σώμα δεν ακολουθεί το πνεύμα, λίγη ποιότητα δεν βλάπτει.

Αν βέβαια ο Θεοδωράκης και ο Ελύτης είναι ποιότητα. Δεν κατάλαβα. Με το ζόρι να είναι; Επειδή κάνανε κάποιο έργο ; Κι ο Καφάσης έχει κάνει μαζί με τον Φλωρινιώτη. Και πάντα υπήρχαν δεκαπέντε χιλιάδες, που τους ακολουθούσαν. 

Αμβούργο: Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές από ανεμοστρόβιλο







Ενας άντρας σκοτώθηκε όταν έπεσε από μια σκάλα, ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά όταν κεραμίδια από την σκεπή ενός σπιτιού τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ σε μια άλλη μικρή πόλη κοντά στο Αμβούργο, ένα κουβούκλιο από ατσάλι έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο ενός 26χρονου άντρα με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει

Το αίμα πουλάει, τηλεθέαση ζητάει

Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν χθες τα ΜΜΕ, αφού, όπως αποδείχθηκε, ο παιδοκτόνος πατέρας του 4χρονου κοριτσιού δεν είναι μόνο Βούλγαρος αλλά και χρήστης ναρκωτικών, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να μη ξέρουν ποιο από τα δύο να τονίσουν περισσότερο.

Σήμερα γράφτηκε ότι είναι και ομοφυλόφιλος, οπότε η δουλειά τους έγινε ακόμα πιο δύσκολη.

Πάντως Έλληνας και νορμάλ σαν εμάς δεν είναι.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα, ήταν σαφές ότι δε θα μπορούσαμε πια να μιλάμε για είδηση και ρεπορτάζ. Αυτό που ακολούθησε στα ΜΜΕ ήταν στυγνή εκμετάλλευση του θανάτου ενός παιδιού και προσβολή κάθε έννοιας δημοσιογραφίας.

ΣΤΗΝ ΜΕΚΚΑ SEX SHOP ΓΙΑ ΤΙΣ…ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ

Φοτο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πραγματικά καταπληκτική είδηση ότι στην ιερή πόλη των μουσουλμάνων, την Μέκκα, άνοιξε πρόσφατα ένα κλασσικό κατάστημα… πορνό, σύμφωνα με τα πρότυπα όπως αναφέρεται των ομοειδών καταστημάτων του Άμστερνταμ όπου ευδοκιμεί αυτό το «είδος», μας μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, η οποία επικαλείται την αραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, Alyaoum24.com.

Το εντυπωσιακό στην είδηση αυτή είναι ότι σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, το άνοιγμα ενός τέτοιου καταστήματος στην ιερή πόλη του προσκυνήματος εκατομμυρίων μουσουλμάνων δεν είναι ασύμβατη με τον ισλαμικό νόμο, την γνωστή μας Şeriat, (Σαρία), με τον οποίο κυβερνάται η Σαουδική Αραβία όπου βρίσκεται η Μέκκα. Μάλιστα στο κατάστημα αυτό στην Μέκκα που αναμένεται να κάνει «χρυσές» δουλειές, θα υπάρχουν «προϊόντα» γνωστών ολλανδικών και γερμανικών εταιρειών του είδους, όπως η γερμανική Beate Uhse κ.α.

Πώς να γίνεις προοδευτικός- Οδηγίες για Ελλάδα μόνο

1. Να εμπεδώσεις την παροιμία ´ Στον ξένο κώλο εκατό ραβδιές ‘, γιατί ό, τι θεωρία θα αναπτύσσεις από εδώ και πέρα θα έχει αποκλειστική εφαρμογή στη ζωή των άλλων, αλλά ποτέ στη δική σου. 

10014943 
2. Για τον εαυτό σου να κρατάς μόνο το life style των θέσεων που θα υποστηρίζεις, αλλά ποτέ την πραγμάτωση της ιδεολογίας. Αν σου ζητηθεί να δώσεις το καλό παράδειγμα, να επιλέξεις τομείς, στους οποίους ούτως ή άλλως είσαι  χαμένος από χέρι..

3. Καλό είναι να μην αντιπροτείνεις τίποτα, αλλά, αν χρειαστεί να το κάνεις, να αρκείσαι σε ασαφείς αερολογίες, που θα είναι αδύνατο να υλοποιηθούν. Εξάλλου, οι άλλοι θα φταίνε πάντα για την αδυναμία τους να τις εφαρμόσουν.

4. Να ανακαλύψεις μια οποιαδήποτε μειονότητα και να προβάλλεις τις αξίες, τις θεωρίες και τις ιδιαιτερότητες της, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν κριτήρια απαξίωσης της πλειοψηφίας

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Πάθος, μίσος, παράνοια, διαστροφή, το καθένα ξεχωριστά ή και όλα μαζί είναι συνήθως οι αιτίες για ένα φρικιαστικό έγκλημα σαν κι αυτό με θύμα τη μικρή Άννυ, που ίσως αποδειχθεί το πιο αποκρουστικό και αποτρόπαιο των τελευταίων ετών.
«Κρίμα που καταργήθηκε η θανατική ποινή», θα πει και πάλι η κοινή γνώμη. Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 1972, εκτελέστηκε στην Κρήτη ο 27χρονος τότε Βασίλης Λυμπέρης, ο τελευταίος Έλληνας θανατοποινίτης. Επτά μήνες νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 1972, είχε εξοντώσει την οικογένεια του, δηλαδή τη γυναίκα, τα παιδιά του και την πεθερά του, αδειάζοντας μπιτόνια βενζίνη στο σπίτι του και βάζοντας στη συνέχεια φωτιά. Ένα χρόνο πριν η γυναίκα του με διαθήκη της, άφηνε την περιουσία της στα παιδιά της.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΣΕΞ


Ο κόσμος δεν ερωτεύεται σήμερα. Τι συμβαίνει; Οι άνθρωποι δεν κάνουν σεξ, δεν το επιθυμούν όπως παληά. Κάτι φταίει. Κάτι έχει στραβώσει. Να, γιατί το μπουρδέλο δεν θα πεθάνει ποτέ. Το πληρωτικό είναι πάντα μια λύση.
Φταίει η γυναίκα, λέει ο αποδυτηριάκιας. Μήπως εκείνος που πρέπει να καταδικάσουμε είναι ο άντρας; Δεν νομίζω. Δεν είναι το πρόβλημα ο άντρας που δεν πέφτει σεξ. Που κυκλοφορούν πολλά κορίτσια αχάλαστα. Που πολλές γυναίκες είναι στην πείνα, που δεν έχουν στο μυαλό τους το σεξ.
Ο άντρας ήταν πάντα ο μαλάκας. Ήθελε το ερέθισμα από την άλλη. Να του στείλει το μήνυμα η γυναίκα και μετά να φλερτάρει. Να μπουκάρει.

ΤΣΙΡΙΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ «VOICE» ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΗ


Μ' έφαγε η περιέργεια. Πώς να ήταν ο κύριος Σάκης Ρουβάς σαν τραγουδιστής στο Άξιον Εστί. Είδα και άκουσα από video τη συναυλία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Να σου πω τη γνώμη μου.
Όταν ο περίεργος που ανέλαβε να προλογίσει το γεγονός, το γιατί παίζεται αυτό το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και τους συμβολισμούς του και μπλα μπλα, ήρθε η στιγμή να αναφέρει τους συντελεστές. Το όνομα του κυρίου Σάκη Ρουβά το υποδέχθηκαν τσιρίγματα, κοριτσίστικα, αγορίσματα, όλων των φύλων και των φυλών σε ήχους και θορύβους συνηθισμένους σε reality τηλεοπτικών talent-show.

Για το Βεσάκ* Την Πνευματική μας Πρωτοχρονιά*



5. 5. 2015


Για το Βεσάκ*

Την Πανίερη Γιορτή*

Το Φως της Ατραπού*

Για την Πανσέληνο 

που έγινε στις 4 του Μαΐου*

Που οι Ιεροί Διδάσκαλοι 

Μοίρασαν τις Ευλογίες Τους στην Γη*


*****

Η ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ*

Στο πιο Ψηλό Βουνό

Μέσα στη Φωτιά

Μέσα στη Φωτιά Κάθομαι

Και Δεν Καίγομαι
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα