Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

20 συμβουλές της Coco Chanel για το στυλ

20 συμβουλές της Coco Chanel για το στυλ

Τυπώστε αυτή τη σελίδα και κολλήστε τη στο εσωτερικό της ντουλάπας σας. Θα σας φανεί χρήσιμη.


1. "Μία γυναίκα που δεν φοράει άρωμα δεν έχει μέλλον."
2. "Αν ντυθείτε άκομψα, θα θυμούνται το ρούχο. Αν ντυθείτε άψογα θα θυμούνται εσάς." 

3. "Η απλότητα είναι το κλειδί για την πραγματική κομψότητα."
4. "Δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτεσαι για εμένα. Δεν υπάρχεις στη σκέψη μου καθόλου."
 5. "Η ζωή μου δεν με ευχαριστούσε, οπότε τη δημιούργησα όπως ήθελα."
 6. "Η μόδα αλλάζει, το στυλ μένει αναλλοίωτο." 

Τα χαρακτηριστικά της (πραγματικά) έξυπνης γυναίκας!


Δεν ξέρω αν τα μάθατε. Δεν ξέρω αν κάτι έχετε καταλάβει. Δε θέλω και να σας στενοχωρήσω αλλά πρέπει να σας μιλήσω ειλικρινά. Ζούμε σε μία εποχή που η βλακεία είναι μεταδοτική και η σκέψη της Mae West, πως το μυαλό είναι μεγάλο προσόν μόνο αν το κρύβεις, φαντάζει τρομακτικά επίκαιρη. Σαν ένα τεράστιο σύννεφο βλακείας να έχει καθίσει πάνω από τα κεφάλια μας και να ρίχνει μικρές μπόρες.

Η εξυπνάδα δεν είναι (μόνο) θέμα μόρφωσης. Δεν είσαι έξυπνη μόνο και μόνο επειδή μπορείς να λύσεις μία εξίσωση τρίτου βαθμού, να πεις χωρίς να κομπιάσεις τον πολλαπλασιασμό του 9 και να μπορείς να αναγνωρίσεις το χημικό σύμβολο του κοβάλτιου.

Με λίγα λόγια δεν είσαι έξυπνη επειδή στο σχολείο έπαιρνες άριστα, στο πανεπιστήμιο ήσουν η καλύτερη και στο μεταπτυχιακό σε θαύμαζαν συμφοιτητές και καθηγητές. Μην παρεξηγηθούμε. Προφανώς και δεν πιστεύω πως όσες από εσάς έχετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά στερείστε ευφυίας αλλά η πραγματική εξυπνάδα δεν εξετάζει απολυτήριο Λυκείου.
??Δεν είναι ότι είμαι και τόσο έξυπνος. Είναι που μένω με τα προβλήματα περισσότερο”. Το έχει πει ξεκάθαρα ο Albert Einstein. Μίλησε κανείς για τους δείκτες νοημοσύνης; Άκουσα κάτι;

ΕΦΕΥΡΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΡΩΝA:Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ,ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ!(+ΣΥΛΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ)


Υπάρχουν σπουδαία δείγματα αρχαίας τεχνολογίας που πραγματικά μας αφήνουν άφωνους με την γνώση και τη σοφία που διέθεταν οι άνθρωποι στο παρελθόν. Ωστόσο πολλές από αυτές τις εφευρέσεις χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και επανεμφανίστηκαν χιλιετίες αργότερα.
Μια τέτοια ανακάλυψη έκανε ένας ελληνας μαθηματικός πριν από χιλιάδες χρόνια και σε αυτόν θα πρέπει να «χρεωθεί» η ατμομηχανή που αργότερα κίνησε τον σιδηρόδρομο. Ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς ήταν ένας σπουδαίος Έλληνας μαθηματικός και μηχανικός του 1ο ου π.Χ ή 1ο ου μ.Χ αιώνα που γεννήθηκε στην Αίγυπτο από ελληνες γονείς που ταξίδεψαν εκεί μετά τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εγκαταστάθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και πιθανότατα δίδασκε στο Μουσείο της Αλεξάνδρειας, που έιχαν ιδρύσει οι πλούσιοι Έλληνες της περιοχής . Ήταν ο πρώτος που εφηύρε την ατμομηχανή με σκοπό να παράγει κινητήρια δύναμη με την βοήθεια του ατμού. Την ονόμασε ατμοστρόβιλο ή αιολόσφαιρα, από τον Αίολο τον θεό του ανέμου.

Η Αλλαγή Τρόπου Ζωής είναι το πιο Δυνατό Φάρμακο στον Διαβήτη


Το πιο δυνατό όπλο που έχουμε για την αποτελεσματική ρύθμιση του διαβήτη, λέγεται αλλαγή τρόπου ζωής. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από μικρές και μεγάλες μελέτες που δημοσιεύονται στα ιατρικά περιοδικά. Ο συνδυασμός μείωσης της θερμιδικής πρόσληψης στο Μεσογειακό πρότυπο διατροφής και η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας μπορεί να φέρει αποτελέσματα ανώτερα από την προσθήκη φαρμακευτικών ουσιών.

Στη μεγαλύτερη μελέτη που αναφέρεται σε αυτό το θέμα, η LOOK AHEAD Study, αποδείχθηκε ότι η αλλαγή τρόπου ζωής βοήθησε στο να βελτιωθούν πολλές βιολογικοί παράμετροι των συμμετεχόντων, σε αντίθεση με αυτούς που έλαβαν συμβατική θεραπεία, χωρίς μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά τους. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε μείωση στο σωματικό βάρος, μείωση των φαρμάκων που απαιτούνται για τον διαβήτη την υπέρταση και την δυλιπιδαιμία. Επίσης βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής και μειώθηκαν τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης αυτών των ασθενών.

Ο νόμος του Pareto

Πως μπορούμε να επιτύχουμε το 80% των αποτελεσμάτων

καταβάλλοντας το 20% της προσπάθειας.

 

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II

Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M

 
Ο Vilfredo Pareto ήταν ένας Ιταλός οικονομολόγος που έζησε κατά τον προηγούμενο αιώνα και έκανε μια πολύ σημαντική παρατήρηση η οποία διδάσκεται σήμερα σε όλα τα οικονομικά Πανεπιστήμια όλου του κόσμου ως ο νόμος του Pareto.

O Pareto παρατήρησε ότι το 80% της του πλούτου στην Ιταλία (και σε άλλες χώρες όπως παρατήρησε στη συνέχεια) ανήκε στο 20% του πληθυσμού. Μια σημαντικά μικρότερη ομάδα του πληθυσμού κατείχε δηλαδή την πλειοψηφία του πλούτου.

Αυτή η ανισομερής κατανομή όπου λίγοι ζωτικοί παράγοντες (20%) έχουν ένα μεγαλύτερο αποτέλεσμα (80%) είναι ένας κανόνας που έχει ευρύτερες εφαρμογές. Ο Pareto επεκτείνοντας την παρατήρησή του, είδε ότι αυτή η αναλογία 80/20 ή παραλλαγές της (90/10 ή και 95/2.5) ισχύουν και σε άλλους τομείς της ζωής.

Πρόσεξε ότι το 80% της παραγωγής μπιζελιών προέρχεται από το 20% των λοβών μπιζελιών. Το 20% περίπου του ατμοσφαιρικού αέρα περιέχει οξυγόνο ενώ το υπόλοιπο 80% αδρανές άζωτο.

Leawo Music Recorder - Καταγράψτε οποιονδήποτε ήχο από τον υπολογιστή σας (δωρεάν μόνο για σήμερα)



Το «Leawo Music Recorder» είναι μια εφαρμογή με τηνοποία μπορείτε να εγγράψετε τον ήχο από τον υπολογιστή σας. Και όταν λέμε ήχο, εννοούμε οτιδήποτε ακούγετε από το PC σας. Για παράδειγμα, μπορεί να καταγράψει τον ήχο από το μικρόφωνό σας, από web streamning ραδιοφώνων, Από το Youtube, Last.fm, iTunes Radio κ.α.

Το αποτέλεσμα μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε διάφορες μορφές, όπως MP3 ή WAV. 

Οι ευεργετικές και οι επιβλαβείς επιδράσεις του καφέ

λήψηΟι περισσότεροι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι αν δεν πιούν μια κούπα καφέ το πρωί, δεν θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και γενικά δεν θα μπορούν να αποδώσουν παραγωγικά. Ωστόσο, κανείς από τους ανθρώπους που συμμερίζονται την παραπάνω άποψη δεν περιορίζεται σε μια μόνο κούπα καφέ την ημέρα. Οι περισσότεροι από αυτούς καταναλώνουν καθημερινά ποσότητα καφέ που αντιστοιχεί σε τρεις-τέσσερις μεγάλες κούπες , ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που υπερβαίνουν τις πέντε κούπες καφέ καθημερινά. Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές μελέτες η καθημερινή κατανάλωση καφέ έχει ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, όταν αυτή είναι ελεγχόμενη, ενώ υπάρχουν μελέτες που στηλιτεύουν την καθημερινή κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφέ.
Πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι οι μελέτες που διεξήχθησαν από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας της Δυτικής Αυστραλίας για τις ευεργετικές και τις επιβλαβείς επιδράσεις του καφέ βασίστηκαν σε ένα συγκεκριμένο είδος πολυφαινόλης (μιας ουσίας του καφέ) που ονομάζεται χλωρογενικό οξύ (CGA).  Η συγκεκριμένη ουσία επιλέχθηκε επειδή υπάρχει σε αφθονία στον καφέ και επειδή επιδρά με διάφορους τρόπους στον ανθρώπινο οργανισμό.

" Ο Μύθος του Πάρσιφαλ "


      Ο Πάρσιφαλ είναι ένα προστατευόμενο νεαρό αγόρι. Η μητέρα του, η Θλίψη της Καρδιάς , έχει ήδη χάσει τον άντρα της και δυό γιούς στη μάχη. 

Φοβούμενη ότι ο Πάρσιφαλ θα θελήσει να ακολουθήσει τα βήματά τους και να γίνει ιππότης και ότι θα έχει ένα  εξίσου φρικτό θάνατο , τον μεγαλώνει στο δάσος μακριά απο τον πολιτισμό. Η Θλίψη της Καρδιάς ζει για να προστατέψει το γιό της από τη ζωή.

       Μιά μέρα όταν ο Πάρσιφαλ παίζει στο δάσος, συναντάει μια ομάδα πέντε ιπποτών με γυαλιστερές πανοπλίες και μακριές ξιφολόγχες και έλκεται ακαταμάχητα από τον περιπετειώδη κόσμο τους.


 Είναι τόσο συνεπαρμένος απο τους ανδρείους πολεμιστές και τα στολίδια τους που αποφασίζει αμέσως να αφήσει το σπίτι του και να γίνει ιππότης και ο ίδιος. 

  Η τρομοκρατημένη μητέρα του  τον ικετεύει να μην την αφήσει, αλλά ο Πάρσιφαλ είναι αποφασισμένος να ταξιδέψει ως το ανάκτορο του βασιλιά Αρθούρου και να γίνει μέλος της θρυλικής Στρογγυλής Τραπέζης. 

Ανάπαυση μέσα από εργασία



Μια φορά ο πατέρας μου είπε, "Θα πάμε στα βουνά για ολική ανάπαυση." Ο Πατέρας μου, η μητέρα μου, κι εμείς τα τέσσερα παιδιά εργαστήκαμε πολύ σκληρά για το μαγείρεμα και την προετοιμασία όλων όσων χρειαζόμασταν για να πάρουμε μαζί μας. Πραγματικά εργαστήκαμε υπερωρίες για να ετοιμαστούμε να πάμε για ξεκούραση.
 
Μετά από οδήγηση διακοσίων μιλίων, φτάσαμε στα βουνά και εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να στήσουμε τις σκηνές μας και να βάλουμε τα πάντα στη σωστή τους θέση. Κάναμε πεζοπορία, κολύμπι, μαγείρεμα, και συλλέξαμε ξύλο κάθε μέρα για δύο εβδομάδες.

Όταν ο εχθρός επιτίθεται…




Τα άτομα που μας προξενούν θυμό είναι μια ισχυρή πηγή σοφίας, καθώς φέρνουν στο φως τα αδύνατα σημεία μας και γίνονται καθρέπτης στον οποίον κοιταζόμαστε. Ο Αριστοφάνης έλεγε ότι «οι σοφοί άνθρωποι μαθαίνουν πολλά από τους εχθρούς τους».

Ένας δάσκαλος μπορεί να μας διδάξει τη σπουδαιότητα της υπομονής, του ελέγχου και της ανεκτικότητας. Όλες όμως αυτές τις ικανότητες δεν έχουμε την δυνατότητα να τις εξασκήσουμε, παρά μόνο στην αληθινή ζωή, όταν θα συναντήσουμε τον “εχθρό”. 

Στις πολεμικές τέχνες μαθαίνουμε ότι η επίθεση του αντιπάλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός μας όταν γνωρίζουμε πώς να διοχετεύσουμε την ορμή της, την κατάλληλη στιγμή, προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο δάσκαλος «σάπισε» -«μούχλιασε»




Ο δάσκαλος, εδώ δεν είναι άνθρωπος, δεν είναι ένα πρόσωπο. Ο δάσκαλος είναι η γνώση. Η κάθε γνώση που έρχεται κάθε μέρα για να μας αναβαθμίσει. Ο δάσκαλος είναι όπως το φρέσκο λουλούδι. Η γνώση λοιπόν οφείλει να αναγνωρίζεται τη στιγμή που έρχεται.

Πότε και πώς έρχεται ? Όταν εμείς είμαστε στο ανάλογο σημείο γνώσης. Τότε κάνει την εμφάνισή του ο δάσκαλος- γνώση και εμείς οφείλουμε να λάβουμε το μάθημα και να φέρουμε σε ολοκλήρωση την γνώση αυτή, έτσι ώστε να περάσουμε στην επόμενη.

Τι μακιγιάζ να κάνετε για να προσελκύσετε τους άνδρες! Έρευνα



Τι μακιγιάζ να κάνετε για να προσελκύσετε τους άνδρες! Έρευνα

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού
Τελικά το μακιγιάζ των γυναικών δε φαίνεται να αφήνει ανεπηρέαστους τους άνδρες. Δείτε τι έδειξε έρευνα
Καθοριστικός παράγοντας για την προσέλκυση των ανδρικών βλεμμάτων ή αντίστοιχα της απομάκρυνσης φαίνεται πως είναι το μακιγιάζ των γυναικών.
Έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστημίου του Manchester έδειξε τον τρόπο που το μακιγιάζ καθορίζει τις ερωτικές σχέσεις.

35 εκπληκτικοί DIY μελωδοί!

Οι μελωδοί είναι έναι πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο για τον κήπο ή το μπαλκόνι μας. Ειδικά εαν είναι δικής μας κατασκευής τότε είναι σίγουρα και μοναδικό! Με καθημερινά αντικείμενα όπως καπάκια,κοχύλια, κομμάτια απο πλαστικά μπουκάλια, πέτρες, βότσαλα κτλ


Προσοχή στην Αλλεργική ρινίτιδα. Προκαλεί συνάχι, μπουκωμένη μύτη, πονοκέφαλο, φτέρνισμα, ξηρό βήχα. Μέτρα πρόληψης και Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.

Μήπως η μύτη σας είναι συνεχώς βουλωμένη ή τρέχει και δεν λέει να σταματήσει; Αν συμβαίνει αυτό, μπορεί να υποφέρετε από ρινίτιδα, μια φλεγμονή των βλεννογόνων της μύτης. Αν είναι κρύωμα τα συμπτώματα υποχωρούν σε λίγες μέρες. 
Η αλλεργική ρινίτιδα είναι, πραγματικά, η πιο συχνή αλλεργική πάθηση και έχει γίνει πολύ πιο συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια. Η ρινίτιδα είναι η πιο συνηθισμένη αλλεργική πάθηση στην Ελλάδα και επηρεάζει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Όπως θα γνωρίζετε - πάρα πολύ καλά - αν είστε πάσχων, δεν επηρεάζεται μόνο η μύτη σας. Ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα είναι τα μάτια που έχουν κνησμό και δακρύζουν ασταμάτητα, μία πάθηση γνωστή ως αλλεργική επιπεφυκίτιδα, και στο ένα τρίτο περίπου των ατόμων που υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα το κυριότερο σύμπτωμα είναι τα κόκκινα μάτια με κνησμό και δακρύρροια. Πολλές φορές συνυπάρχει με άλλες αλλεργικές παθήσεις, όπως το άσθμα. Η θεραπεία της ρινίτιδας επιβάλλεται καθώς μπορεί να αποτελέσει αιτία για άλλες παθήσεις όπως οι διαταραχές στη διάρκεια του ύπνου, η κόπωση και οι μαθησιακές δυσκολίες.

Τι κοινό έχει η Μπαρτσελόνα με την Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γεωργία;

Τι κοινό έχει η Μπαρτσελόνα με την Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γεωργία;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στα σύμβολα των ομάδων και ακόμα περισσότερο των κρατών. Η Μπαρτσελόνα έχει κάνει διάσημο σε όλο τον κόσμο το έμβλημά της, ιδιαίτερα μετά τις επιτυχίες που σημειώνει από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, μέχρι και σήμερα.
Τι κοινό έχει η Μπαρτσελόνα με την Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γεωργία;
Και αν προσέξει κάποιος καλύτερα το έμβλημα της Μπαρτσελόνα θα διαπιστώσει ότι σ' αυτό υπάρχει κάτι κοινό με την σημαία της Αγγλίας. Ο κόκκινος σταυρός. Ο ίδιος που υπάρχει στη σημαία της Αγγλίας, της Γεωργίας, αλλά και της Ελλάδας ως παραλλαγή! Ο Σταυρός του Αγίου Γεωργίου. Η Μπαρτσελόνα χρησιμοποιεί στο έμβλημά της τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου αφού είναι ο προστάτης Άγιος της Kαταλονίας. 

Από πού προέρχεται η λέξη "φασισμός";

Σε 10

Ο φασισμός, είναι πολιτικοκοινωνικό σύστημα, με αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στο μονοκομματισμό και τον ολοκληρωτισμό. 
Ο όρος "φασισμός", προέρχεται από την ιταλική λέξη fascismo, η οποία με τη σειρα της, προέρχεται από τη λατινική λέξη fasces (φάσες, ενικός fascis-φάσις). 
Fasces ονομαζόταν ένα αρχαίο ρωμαϊκό σύμβολο, που απεικόνιζε ράβδους δεμένες γύρω από ένα πέλεκυ. 

Εγκεφαλικό: Tips για να μειώσετε τον κίνδυνο!



Το εγκεφαλικό είναι ένα ιατρικό πρόβλημα γύρω από το οποίο επικρατούν διάφοροι μύθοι. Ένας από τους πιο δημοφιλείς  είναι ότι δεν προλαμβάνεται. Αυτό όμως δεν ισχύει αφού είναι στο χέρι σας να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο.
Παράγοντες κινδύνου αποτελούν:
η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η υψηλή χοληστερόλη. Τι να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο
 
Γνωρίστε τους αριθμούς σας

Δείτε το ''μενού'' που προστατεύει την καρδιά!



Είναι γνωστή η σχέση διατροφής και καρδιαγγειακών προβλημάτων. Στις θεωρούμενες αναπτυγμένες κοινωνίες οι συνέπειες από τις κατεστημένες διατροφικές συνήθειες έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας με σοβαρές αρνητικές επιδράσεις στη δημόσια υγεία και ιδιατέρως στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Κατά μεγάλο μέρος για την κατάσταση αυτή ευθύνεται η ευκολία στην πρόσβαση και η αφθονία ακατάλληλης τροφής (π.χ περίσσια κρέατος) καθώς και η ανεπαρκής ενημέρωση του πληθυσμού. Όμως υπάρχουν και διατροφικοί σύμμαχοι της καρδιάς.
 
Γράφει ο Αντώνιος Δ. Βραχάτης
Επεμβατικός Καρδιολόγος - τέως Διευθυντής Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματάς»

Τρεις πόρτες έχει ο έρωτας;

Γράφει η Gabie
Φίλες μου, είναι ίσως χαρακτηριστικό της εποχής μας ότι οι χωρισμοί, τα διαζύγια και η μοναξιά βασιλεύουν. Ενώ παλιότερα είδηση ήταν όταν ένα ζευγάρι χώριζε, σήμερα είδηση είναι όταν ζευγάρι συνεχίζει να είναι μαζί.
Σπάνιο. Σκεφτείτε δε, πόσες φίλες σας είναι ελεύθερες σε αντίθεση με τις δεσμευμένες φίλες σας. Μάλιστα τις περισσότερες φορές τα single κορίτσια, η πλειοψηφία τους δηλαδή, είναι από όμορφες έως πάρα πολύ ωραίες και εντυπωσιακές γυναίκες.
Το θέμα αυτό με έχει απασχολήσει πολύ και συχνά βρίσκομαι να το συζητώ με φίλους, φίλες, συναδέλφους, γνωστούς-γιατί ειλικρινά με έχει κάνει σκεπτική το γιατί υπάρχει τόση μοναξιά εκεί έξω- έτσι λοιπόν την προηγούμενη βδομάδα, μάλλον σαν να ήθελε το σύμπαν να μου πει κάτι, έρχομαι αντιμέτωπη με έναν σοφό ταξιτζή.
Ανάμεσα στα πολλά που είπαμε, στην κατά τα άλλα μικρή μας διαδρομή, μου εμπιστεύτηκε κάτι που ίσως τελικά να έχει δίκιο.

«Μία φορά και έναν καιρό….»

Γράφει η Τσαχουρίδη Ειρήνη
«…ήταν μία κοπέλα που πέρασε πολλές δυσκολίες και πολλά βάσανα. Όμως δεν έχασε το κουράγιο της και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες βρίσκοντας τελικά την ευτυχία.»
Αυτό ήταν περίπου το μοτίβο των περισσότερων παραμυθιών που μας διάβαζαν όταν ήμασταν παιδιά. Μέσα από αυτά τα παραμύθια μαθαίναμε για την πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, για την αρχή της δικαιοσύνης που τελικά θριάμβευε και για τις αρετές του συνεχούς αγώνα και της επιμονής που απέδιδαν πάντα καρπούς. 
Ακούγοντας τα παραμύθια αγωνιούσαμε, φανταζόμασταν την εξέλιξη της ιστορίας και αισθανόμασταν λύτρωση όταν βλέπαμε πως τελικά όλα πήγαιναν όπως θεωρούσαμε σωστό να πάνε και αντιλαμβανόμασταν πως παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια εμφανιζόταν κάποια λύση που έβγαζε τους ήρωες από το αδιέξοδό τους. 

Πώς θα… ξορκίσεις τη στυτική δυσλειτουργία;




Η ομαλή στυτική λειτουργία προϋποθέτει άψογη κυκλοφορία αίματος, άριστα νευρολογικά αντανακλαστικά, επάρκεια καρδιοαναπνευστικού συστήματος, σωστά επίπεδα ορμονών και καλή φυσική κατάσταση. Όπως επισημαίνει η ειδική παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη: «Εάν θέλεις να διατηρήσεις ανέπαφη τη στύση σου, πρέπει να αποφεύγεις κάθε παράγοντα που ασκεί βλαπτικές επιδράσεις σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω συνιστώσες της σωστής στύσης».

Η γιατρός συμβουλεύει:

Να κάνεις διατροφή ισορροπημένη σε θερμίδες και χαμηλή σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά, τα οποία βρίσκονται στο βούτυρο, τα ζωικά λίπη, τις μαργαρίνες αλλά και στα φυτικά έλαια των τυποποιημένων προϊόντων και των εστιατορίων. Πρέπει να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου – σε καθημερινή βάση – με φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ντομάτα ή χυμό ντομάτας, κακάο (όχι πάνω από ένα φλιτζάνι ημερησίως), καρότα, άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης καλό είναι να καταναλώνεις μικρά ψάρια τουλάχιστον δύο φορές εβδομαδιαίως και να αποφεύγεις την κατάχρηση αλκοόλ και γλυκών. Η μεσογειακή διατροφή, που χαρακτηρίζεται από συστηματική κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, παρθένου ελαιόλαδου και ψωμιού ολικής άλεσης, είναι το συνιστώμενο διατροφικό μοντέλο. Μελέτες καταδεικνύουν τα οφέλη των παραπάνω διατροφικών παρεμβάσεων στη διατήρηση της επάρκειας της στυτικής ικανότητας σε μεγάλη ηλικία.

Γυναίκες σε διαμάχη

Γυναίκες σε διαμάχη
“Οι γυναίκες δεν τα βρίσκετε μεταξύ σας” Ταπεινωτικά σχόλια, όπως το παραπάνω, άλλοτε αποθαρρύνουν τις γυναίκες και άλλοτε τις βγάζουν… εκτός εαυτού! Πρόκειται για μια αμφιθυμία, μια κατάσταση αμηχανίας που προκύπτει από την παραδοσιακή αντίληψη ότι δεν υπάρχουν γνήσιες γυναικείες σχέσεις, μια άποψη γένους ανδρικού, την οποία δυστυχώς συμμερίζονται και οι γυναίκες και συντηρείται αρκετά μέχρι τις μέρες μας.
Αυτή η παραδοσιακή “κατηγορία” εναντίον των γυναικών δεν μπορεί παρά να κατασκευάσθηκε από τον ανδρικό πληθυσμό του πλανήτη, μοναδικού άλλωστε διαμορφωτή όλων των κοινωνικών αντιλήψεων για… κάμποσες χιλιετηρίδες!
Οι άνδρες ποτέ δεν απειλήθηκαν από τις γυναικείες συγκρούσεις. Γιατί άλλωστε; Το πεδίο… μάχης ανάμεσα στις γυναίκες είχε πάντα λάφυρο τους ίδιους! Με οποιοδήποτε ρόλο -πατέρας, γιος, σύζυγος, κοινωνικός παράγοντας- ο άνδρας ασκούσε πάντα εξουσία.
Πρώτος σε κάθε ιεραρχία, στο σπίτι, στη δουλειά, στην κοινωνία, χάριζε την εύνοιά του στις γυναίκες, έδινε κάποιες παραχωρήσεις, αλλά με πολλούς όρους και αυστηρές προϋποθέσεις, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του και το συμφέρον της ανδρικής κοινότητας.
Γιατί λοιπόν να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι –χάριν της ανδρικής εύνοιας, της κοινωνικής αναγνώρισης- οι γυναίκες ανέπτυξαν, χωρίς να το αντιλαμβάνονται, μια αντιπαλότητα μεταξύ τους; Και γιατί πρέπει να κατηγορούνται για “φυσικές” ανικανότητες και κάποια εκ φύσεως γυναικεία χαρακτηριστικά, όταν πλέον γνωρίζουμε ότι οι κοινωνικοί και όχι οι βιολογικοί παράγοντες διαμορφώνουν τα στερεότυπα των ρόλων, τις κοινωνικές ταυτότητες και εν τέλει και τις συμπεριφορές;

Ζωγραφική προσώπου. Πόσο επικίνδυνη είναι για τα παιδιά;

Ζωγραφική προσώπου. Πόσο επικίνδυνη είναι για τα παιδιά; 

Η ζωγραφική προσώπου (face painting) είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα, ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά η οποία  όμως μπορεί να εγκυμονεί σοβαρούς  κινδύνους. Αποτελεί τα τελευταία χρόνια συνηθισμένη δραστηριότητα σε πολλά παιδικά πάρτι.

Ποιοι οι πιθανοί κίνδυνοι από την ζωγραφική προσώπου στα παιδιά;
Τα  υλικά  που χρησιμοποιούνται στην ζωγραφική προσώπου έχουν μελετηθεί διεθνώς όπως από το Κέντρο Υγείας του Καναδά και διάφορα εξειδικευμένα εργαστήρια στην Αμερική και στην Ευρώπη. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη  τοξικών ουσιών όπως:
  • μόλυβδος (Pb)
  • Tο αρσενικό (As)
  • υδράργυρος (Hg)
  • To κάδμιο (Cd)
  • Tο αντιμόνιο (Sb)

Οι πιο πάνω τοξικές ουσίες  μπορούν να επηρεάσουν την λειτουργία των νεφρών, του νευρικού, ανοσοποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος.

Πρωθυπουργοί, υπουργοί Οικονομικών και πολιτικοί που ψήφιζαν τους νόμους ευθύνονται για το Μνημόνιο

Πρωθυπουργοί, υπουργοί Οικονομικών και πολιτικοί που ψήφιζαν τους νόμους ευθύνονται για το Μνημόνιο 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Χθες, «γιορτάσαμε» την πέμπτη «επέτειο» από τη “διάσωση” της χώρας και την υπαγωγή της στο Μνημόνιο. Πόσοι άραγε θυμούνται ότι την Κυριακή 9 Μαϊου του 2010, μας ανακοίνωσαν τη «σωτηρία» μας με την παροχή ενός υπέρογκου δανείου ύψους 110 δις ευρώ, η οποία δεν ήταν τελικά σωτηρία αλλά δρόμος προς την καταστροφή;





Εκείνη την ημέρα δημιουργήθηκε ένας σκληρός και χωρίς ευαισθησίες μηχανισμός, που επέβαλαν οι εταίροι και φίλοι Ευρωπαίοι, μετά από την απόφαση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει την Ελλάδα στους «Θεσμούς» επειδή φοβήθηκε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να πάρει τα αναγκαία μέτρα, τα οποία απαιτούσαν οι δύσκολες περιστάσεις της ελληνικής οικονομίας.

Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι και με σεβασμό στην αλήθεια και τη δεοντολογία, ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε μία δεινοπαθούσα οικονομία από τον Κώστα Καραμανλή. Ο τελευταίος, φοβούμενος την ανατροπή του από μερικούς βουλευτές του, που τον απειλούσαν πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα στη Βουλή, δειλίασε ενώ είχε αποφασίσει τη σύγκρουση. Είναι στα ελαφρυντικά του βεβαίως ότι προσκάλεσε στο Μαξίμου τον κ. Παπανδρέου, στον οποίο είπε όλη την αλήθεια, και του ζήτησε να συμπορευθούν μαζί. Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άλλα έλεγε στους Αμερικανούς, άλλα στον κ. Καραμανλή και όταν βρισκόταν στο πεζοδρόμιο με τους συνδικαλιστές ξεσάλωνε… Με δεδομένη την “αμερικανική παιδεία” του ήταν περίεργος ο δεσμός του με την κρατικοδίατη ηγεσία των συνδικαλιστών, που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ. Εδειχνε να τους τρέμει…

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΦΙΛΩΝ



lifehub-apopseis-46 


Θεριά οι άνθρωποι δεν μπορούν το
Φως να το σηκώσουν … 
                                                                            (Κ.Βάρναλης)


Ο ΠΛΑΤΩΝ δίδασκε ότι η πόλις είναι η μεγέθυνση της ψυχής ενός εκάστου των πολιτών.  Αναρωτιέμαι τι είδους ψυχή έχουν οι άνθρωποι ; που επιβάλλουν στη χώρα μου μία γ ε ν ο κ τ ο ν ί α .

Από την στιγμή που η ανθρωπιστική ! οργάνωση του ΔΝΤ ήρθε για να μας βοηθήσει  6.000.000 άνθρωποι είναι στα όρια της φτώχειας ,  η ανεργία εκτινάχθηκε στο 22% και χιλιάδες νέοι επιστήμονες ξενιτεύτηκαν. Τα τελευταία πέντε χρόνια έγιναν  6.000 αυτοκτονίες ανθρώπων που δεν άντεξαν η ζωή τους να εξαθλιώνεται .
Koινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και στόχο είχαν την αξιοπρεπή ζωή του πολίτη καταργήθηκαν.
Οι  Έλληνες υφίστανται για άλλη μία φορά στην ιστορία τους γ ε ν ο κ το ν ί α  διότι ποιος νέος με μισθό 489 € (καθαρά ) μπορεί να ζήσει μόνος του, να παντρευτεί και να κάνει παιδιά ;;;
Ποιος πολίτης με 489 € μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του και να τους προσφέρει μια αξιοπρεπή ζωή όταν οι τιμές στα βασικά αγαθά έχουν εκτοξευθεί στα ύψη;

Οι νευροεπιστήμονες  Κίμπερλι Νόουπλ του Ιατρικού κέντρου του πανεπιστημίου Κολούμπια της Ν.Υ και η Ελίζαμπελ  Σόουελ της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Ν. Καλιφόρνιας και του νοσοκομείου παίδων του Λος Άντζελες δημοσίευσαν στο περιοδικό νευροεπιστήμης  Nature neuroscience  έρευνα που δείχνει ότι τα παιδιά από φτωχές οικογένειες τείνουν να έχουν μικρότερη  επιφάνεια εγκεφάλου και μικρότερες νοητικές ικανότητες.

Σήμερα η «μεγάλη μέρα»…



EUROGROUP-debt-editorial 


Γράφει ο Ceteris Paribus

Στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα Eurogroup είχαν την κρισιμότητά τους. Ωστόσο, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το σημερινό Eurogroup είναι το κρισιμότερο όλων. Ποτέ άλλοτε τα δύο διαμετρικά αντίθετα ενδεχόμενα, η συμφωνία και η ρήξη, δεν ήταν τόσο έντονα παρόντα ταυτόχρονα. Αν από το σημερινό Eurogroup δεν βγει «λευκός καπνός», με τη μορφή δήλωσης που να είναι αρκετή ώστε ο κ. Ντράγκι να ανοίξει με κάποιο τρόπο τη «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης, ο πολιτικός χρόνος της διαπραγμάτευσης θα τελειώσει και θα μπούμε σε ένα νέο «κύκλο», της διαχείρισης των συνεπειών της αποτυχίας από όλες τις πλευρές… Αν πάλι από το σημερινό Eurogroup βγει «λευκός καπνός», πάλι θα μπούμε σε ένα νέο «κύκλο», της διαχείρισης των συνεπειών της… συμφωνίας, κατά κύριο λόγο στο εσωτερικό μέτωπο…

Τη σημερινή μέρα σαν μέρα καμπής προσδιορίζουν τα εξής θεμελιώδη δεδομένα:

Φασκόμηλο το σωτήριον (Salvia officinalis)

Αποτελεί ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα βότανα. Γνωστά σε κάθε παππού και γιαγιά που έχουν πάντα στο ράφι τους. Δεν είναι άλλο από το ιερό και σωτήριο φασκόμηλο.Ένα ελληνικό βότανο που κινδυνεύει να ξεχαστεί από τον αμείλικτο ανταγωνιστή του espresso. 

Δεν είναι η βελούδινη υφή του,
δεν είναι η ξεχωριστή μυρωδιά του,
δεν είναι τα πανέμορφα χρώματά του που το κάνουν σωτήριο.
Αλλά ο πλούτος που φέρει στο εσωτερικό του που το κάνει μοναδικό.

Ας δούμε μαζί τα δώρα που κρύβει και την προσφορά του στην υγεία.

Ιστορικά στοιχεία

Στη λατινική φέρει το βοτανικό όνομα salvia officinalis. Άλλα ονόματά του είναι σάλβια η φαμακευτική, αλιφασκιά, αλισφακιά,σφάκα, χαμόσφακα, μοσχακίδι, φασκομηλιά, φιλούρα, φιλουριά, ελελίφασκος ο φαρμακευτικός.

Η προέλευση της λατινικής ονομασίας είναι από το ρήμα salvare που σημαίνει σώζω, θεραπεύω. Θεωρείται πανάκεια και για το λόγο αυτό το ονόμαζαν και "salvia salvatrix" (salvatrix: σωτήριο) εξ'ου και ο χαρακτηρισμός του φασκόμηλο το σωτήριο. Οι Ρωμαίοι απέδιδαν τον απαραίτητο σεβασμό στο βότανο συνοδεύοντας τη συγκομιδή του με ειδικά τελετουργικά. Το ονόμαζαν δε ιερό βότανο herba sacra, ενώ οι ακόλουθοι της σχολής του Σαλέρνο έλεγαν ότι δεν υπάρχει καλύτερο βότανο ενάντια στο θάνατο.

Δύο ακόμη τεράστια διαστημόπλοια εισήλθαν στην τροχιά του Ήλιου, τρία συνολικά αυτή τη στιγμή! (Βίντεο)

 

 Ημερομηνία παρατήρησης: 9 Μαΐου 2015   Τοποθεσία παρατήρησης: Ήλιος

 http://sohowww.nascom.nasa.gov//data/REPROCESSING/Completed/2015/c3/20150509/20150509_1030_c3_1024.jpg http://sohowww.nascom.nasa.gov//data/REPROCESSING/Completed/2015/c2/20150509/20150509_0036_c2_1024.jpg

 Κάμερες: Lasco C2 and C3

Δύο ακόμη τεράστια ΑΤΙΑ επισημάνθηκαν σε φωτογραφίες του SOHO σήμερα.  

Αυτή την εβδομάδα έχουν παρατηρηθεί τρία, συνολικά. 

 Δείτε τις ορθές γωνίες στο πλοίο που μοιάζει με έναν γιγαντιαίο κρυστάλλινο πύργο στο διάστημα. 

 Είναι όμορφο. 

Ποια κατέχει το ρεκόρ της πιο ψηλής γυναίκας στον κόσμο;

 


Το όνομά της είναι Zeng Jinlian και γεννήθηκε στην Κίνα το 1964. Απεβίωσε το 1982, λίγους μήνες πριν κλείσει τα 18 της χρόνια.

Σχεδόν 2,5 μέτρα!

Η Jinlian – σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις – είχε ύψος 2,49 μέτρα! Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ακριβές ύψος της ίσως ήταν μεγαλύτερο από αυτό, αλλά η σκολίωση από την οποία έπασχε δεν της επέτρεπε να σταθεί ευθυτενής ώστε να μετρηθεί σωστά. Μέχρι σήμερα κατέχει το ρεκόρ της πιο ψηλής γυναίκας στον κόσμο.

Πώς να εκτυπώσετε σχέδιο πάνω σε ύφασμα με οικιακό εκτυπωτή!


Τα πράγματα είναι πολύ απλά.


Τα υλικά που χρειάζονται είναι πολύ απλά. Μία κόλλα Α4 όχι η κλασσική αλλά χοντρό χαρτονάκι (όσο περισσότερων γραμμαρίων τόσο το καλύτερο), κόλλα σε σπρέυ, ένα κομμάτι ύφασμα, ένας εκτυπωτής Inject.


Ψεκάστε πάνω στο χαρτί κόλλα και γρήγορα κολλήστε πάνω στο ύφασμα απο την πίσω μεριά και όχι απο την καλή του.

Τα αγόρια βιάζονται πιο συχνά από ό, τι τα κορίτσια





Τα αγόρια βιάζονται πιο συχνά από ό, τι τα κορίτσια.


Ποιος βιάζεται περισσότερες φορές, τα αγόρια ή τα κορίτσια; Δυστυχώς, είναι τα αγόρια. Και ποιος κάνει το βιασμό; Φαίνεται σαν να είναι ένα tossup μεταξύ ανδρών και γυναικών. Δεν το πιστεύετε; Ψυχοθεραπευτής Tom Golden μελετά την έρευνα.

Κατασκευάζοντας "γυναίκες θύματα", περιθωριοποιώντας τους ευάλωτους άνδρες.

ΟΥΤΕ ΣΟΦΟΣ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΜΑΓΟΣ



 


Τον είπανε «Σοφό» κι έτσι τον έχει καταχωρήσει η Ιστορία, όπως κάποιον άλλον, κάποιους άλλους τους έχουν βαπτίσει «Μέγας». Άσχετο αν υπήρξαν πράγματι Μέγιστοι στο έγκλημα, στην πρόκληση δυστυχίας, στην υποδούλωση λαών.
Λέγαμε για τον Λέοντα τον επωνομαζόμενο Σοφό. Που ήταν ένα νούμερο και μισό. Και γράφουμε γι’ αυτόν, με την ευκαιρία του θανάτου του σα σήμερα, 11 Μαϊου, το 912, για να μη λησμονούμε ότι ένας εξουσιαστής, βασιληάς, αυτοκράτορας, δικτάτορας, κυβερνήτης εκλεγμένος κι όχι, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για άτομο άξιο να γιαουρτωθεί.

Αυτοκράτωρ του Βυζαντίου ο Λεών ο ΣΤ΄, ο μετέπειτα «Σοφός», διαδέχθηκε στα 20 του χρόνια τον πατέρα του, που δεν ήταν πατέρας του. Τον Λέοντα τον έκανε η γυναίκα του Βασιλείου Α΄ με τον γκόμενο της Μιχαήλ Γ΄. Πατέρας και γιος, Βασίλειος και Λέων δεν τα πήγαιναν καλά, άλλωστε ο αυτοκράτωρ ήθελε διάδοχο τον άλλον γιο, τον αδελφό του Λέοντα, Κωνσταντίνο που όμως τον πρόλαβαν (ποιοι;) να πεθάνει ενωρίς.

Άκυρα τα δάνεια αν παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα – Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους



Με μια παρατήρηση την οποία ξεχνούν οι δανειστές και αποσιωπούν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης… επανέρχεται η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στο δεύτερο μίνι ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει. 

Δυο κορυφαίοι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Σεφάς Λουμίνα, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για το εξωτερικό δημόσιο χρέος και ο Ολιβιέ ντε Σούτερ, πρώην ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή υποστηρίζουν ότι βάσει του διεθνούς δικαίου μια δανειακή σύμβαση μπορεί να θεωρηθεί άκυρη σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις: Όταν η συμφωνία υπογράφηκε σε καθεστώς εξαναγκασμού και όταν η αποπληρωμή των δανείων υπονομεύει την ικανότητα του κράτους να εκπληρώνει τις πρωταρχικές του υποχρεώσεις απέναντι στον πληθυσμό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα