Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.




Στο νεφέλωμα του Ωρίωνα (Κεφαλή του Ίππου), βρίσκεται το "Φωτεινό Τούνελ των Ψυχών" που αναφέρουν πολλοί άνθρωποι λίγο πριν τον θάνατο τους και "Το Υπέροχο Φως" που αναφέρουν πολλοί άνθρωποι που επανέρχονται στην ζωή μετά από στιγμιαίο θάνατο τους.
Εδώ βρίσκεται η "Πύλη της Αιωνιότητας και των Πεδίων της Μακαριότητας", που οδηγεί στα πεδία του "Υπέρτατου Φωτός", η οποία είναι "Η Ατραπός των Μυημένων" που ακολουθούσαν οι Μύστες των Ελληνικών Μυστηρίων όταν κατακτούσαν τον τίτλο του Μεγάλου Ιεροφάντη.
Εδώ διαδραματίζονται όλες οι μεταφυσικές διαδικασίες του καθαρμού των ψυχών των ανθρώπων για να ανέλθουν σε ανώτερο επίπεδο φωτός, καθώς και όλες οι προετοιμασίες για την ενσάρκωση τους στην Γη ή σε άλλους πλανήτες.

Η ΕΠΟΧΉ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΌΟΥ: Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΌΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΈΛΛΟΝΤΟΣ


                                          

Αποκαλυπτική ανάλυση για την Εποχή του Υδροχόου και του τρόπου με τον οποίο αυτή επηρεάζει την καθημερινότητά μας και την εξέλιξη της συνείδησής μας. Μια μελέτη που ξεκινά από τα μακρινά βάθη της αρχαιότητας, φθάνει στη σημερινή εποχή των έντονων αλλαγών και ανακατατάξεων που λαμβάνουν χώρα πάνω στον πλανήτη και επεκτείνεται και στο μακρινό μέλλον.


Διάλεξη που δόθηκε από το Φιλοσοφικό Σύλλογο ΙΑΜΒΛΙΧΟ στις 2 Δεκεμβρίου 1982



Η Εποχή του Υδροχόου


Μια φράση που στις μέρες μας ακούγεται πάρα πολύ και σε διαφόρους κύκλους, είτε επιστημονικούς-ψυχολογικούς, είτε αστρολογικούς-αποκρυφιστικούς.


Όταν ακούγεται αυτή η έκφραση, αμέσως στο νου μας σχηματίζεται η αίσθηση κάποιας χρονικής περιόδου. Μα το ποια ακριβώς είναι αυτή, το ποιος την όρισε, το γιατί δόθηκε αυτή η ονομασία, είναι πράγματα που συνήθως δεν γνωρίζουμε. Για το λόγο αυτό, θα προσπαθήσουμε να δούμε τί ακριβώς σημαίνει Εποχή του Υδροχόου από κάθε άποψη. Και ας αρχίσουμε από την καθαρά επιστημονική-αστρονομική έννοια.




Μία από τις 14 ταυτόχρονες κινήσεις της Γης, είναι η ιδιαίτερη κυκλική κίνηση του πολικού άξονά της, η λεγόμενη μετάπτωση. Αυτή αναγκάζει τον πολικό άξονα να διαγράψει έναν κώνο σε διάστημα περίπου 25.800 χρόνων. Αυτό το χρονικό διάστημα ονομάζουμε κοσμικό έτος. Δεν είναι μια καινούργια ανακάλυψη. Ο Ίππαρχος ήταν εκείνος που για πρώτη φορά παρατήρησε το φαινόμενο. Αποτέλεσμα της μετάπτωσης είναι η αλλαγή του σημείου ισημερίας, καθώς και η περιοδική αλλαγή του πολικού αστέρα, γιατί μετατοπίζονται όλοι οι αστέρες στην ουράνια σφαίρα.

Ήλιος στους Διδύμους* Τα Αδέλφια*



17. 5. 2015



Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ


Από 21 Μαΐου έως 21 Ιουνίου 






Ο  Ήλιος Μπαίνει στους Διδύμους 

στις 21 Μαΐου,

και οι Δίδυμοι συμβολίζουν την Ανθρωπότητα

και τα Αδέλφια*






Οι Δίδυμοι είμαστε Εμείς*

Εμείς οι Άνθρωποι*

ο Ένας Απέναντι Από τον Άλλον*

Ο Ένας Δίπλα στον Άλλον*

Ο Ένας Μέσα στον Άλλον*

Όμοιοι σαν Δυό Σταγόνες Νερό*

Στον Ίδιο Ωκεανό*





Πολλές Δοκιμασίες και Τεστ θα μπουν 

αυτήν την Περίοδο

ανάμεσα στα Πάσης Φύσεως Αδέλφια

και εν αναμονή της Πανσελήνου της Ανθρωπότητας

στις 2 Ιουνίου,

για να δούμε σε ποιό σημείο βρισκόμαστε*

Απρόσμενη πληρωμή δόσης


Αποτέλεσμα εικόνας για Απρόσμενη πληρωμή δόσης


Kαθόλου δεν άρεσε στους Γερμανούς και τα ανά την Ευρώπη φερέφωνά τους, όπως όλα δείχνουν, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα βρήκε λεφτά και πλήρωσε την Τρίτη στο ΔΝΤ την καθόλου ασήμαντη δόση ύψους 756 εκατομμυρίων ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι... έβρεξε λεφτά από τον ουρανό για να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή αυτής της δόσης στο υπό αμερικανικό έλεγχο ΔΝΤ.
Το «μυστικό» το έμαθε η κυβέρνηση, αν πιστέψουμε τον Δημήτρη Βίτσα, πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτή, από την ίδια την Κριστίν Λαγκάρντ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ αποκάλυψε στην Αθήνα ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως σε όλες τις χώρες - μέλη του ΔΝΤ, διατηρείται εδώ και δεκαετίες λογαριασμός έκτακτης ανάγκης του ΔΝΤ. Τα λεφτά που είχε μέσα αυτός ο λογαριασμός έφταναν περίπου για να πληρωθεί η δόση!
Το είχε κρύψει ο Στουρνάρας από την κυβέρνηση! Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το «μαρτύρησε» μόνο όταν πληροφορήθηκε ότι το ήξεραν πλέον στο κυβερνητικό επιτελείο. Αυτό έγινε πριν από καμιά δεκαριά μέρες. Κατηγορούν στην κυβέρνηση τον διοικητή της ΤτΕ ότι φέρθηκε ως πολιτικός αντίπαλος, όχι ως κεντρικός τραπεζίτης.
Η ουσία είναι ότι ο λογαριασμός αυτός είχε γύρω στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Πλανητική ευθυγράμμιση θα προκαλέσει τεράστιο σεισμό 9,8R στην Καλιφόρνια στις 28 Μαΐου; (Βίντεο)



B4INREMOTE-aHR0cDovLzEuYnAuYmxvZ3Nwb3QuY29tLy16eG1WLTQ3QzA4TS9WVmVRSlVBcG9DSS9BQUFBQUFBQU1YQS9CQTdCM3Z0YmFKVS9zNjQwL2NhbGlmb3JuaWEtZWFydGhxdWFrZS1tYXktMjAxNS02MTB4MzQzLmpwZw==

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube από τον χρήστη Ditrianum Media προειδοποιεί ότι θα υπάρξει μια σειρά από πλανητικές ευθυγραμμίσεις στις 28 Μαΐου του 2015, που μέσω της Αφροδίτης και του Ερμή θα ''επαναφορτίσουν'' την Βόρεια Αμερικανική πλευρά του Ειρηνικού - και  οι οποίες τελικά θα προκαλέσουν έναν τεράστιο σεισμό στην περιοχή της Καλιφόρνια.

4 τροφές για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση άμεσα!

4-τροφές-to-κατώτερο-αρτηριακής πίεσης γρήγορα

Το εγκεφαλικό επεισόδιο και η στεφανιαία νόσος είναι ακόμα στην κορυφή των 3 πρώτων αιτιών θανάτου στις ΗΠΑ. Παρά τις συνεχείς υπενθυμίσεις ότι η υψηλή πίεση του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε αυτές τις χρόνιες παθήσεις, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν παίρνουν προφυλάξεις για τη μείωση της αρτηριακής τους πίεσης. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη γνώσεων όσον αφορά τα είδη των τροφών που πρέπει να τρώνε για την προώθηση της υγιούς πίεσης του αίματος.

Γιατί άραγε η υψηλή αρτηριακή πίεση συμβαίνει;

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκύψει από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων το οικογενειακό ιστορικό, η φυλή και η ηλικία. 

Μπορεί να μην είστε σε θέση να αλλάξετε αυτούς τους κοινούς παράγοντες, αλλά σίγουρα μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας τον καπνό και την κατανάλωση αλκοόλ, την αλλαγή της διατροφής σας και τη μείωση των επιπέδων στρες.

Εάν  τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σας είναι 140/90, θεωρείται ότι έχετε υπέρταση. 

Η φυσιολογική αρτηριακή πίεση θα πρέπει να βρίσκεται στο 120/80, και οτιδήποτε πάνω από αυτό θα μπορούσε να σας θέσει σε κίνδυνο για τη νόσο.

Το τρομακτικό μέρος της υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι ότι δεν θα παρατηρήσετε ποτέ ότι συμβαίνει. Μόλις τα συμπτώματα αρχίσουν να συμβαίνουν, είναι πολύ πιθανό η ζημιά να είναι ήδη πολύ εκτεταμένη για να αντιστραφεί.

Αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό ή νεφρική ανεπάρκεια. Ο διαβήτης, η άπνοια ύπνου, και η υψηλή χοληστερόλη επίσης σχετίζονται με την υψηλή πίεση του αίματος.

Τι να κάνετε για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τους είπαν ψέματα ότι πήραν το πρωτάθλημα (Βίντεο)

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Παίκτες, προπονητές και 90.000 οπαδοί της Tractor Sazi από το Ιράν πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου, ενώ το πρωτάθλημα είχε πάρει άλλη ομάδα. Διαβάστε γιατί...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τους είπαν ψέματα ότι πήραν το πρωτάθλημα (Βίντεο)

Σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας στο Ιράν. Τρεις ομάδες στην Persian Gulf Pro League έδιναν μάχη για τον τίτλο, οι δυο εξ αυτών (Tractor Sazi και Naft Tehran) αγωνίζονταν μεταξύ τους, ενώ η τρίτη (Sepahan) κόντρα σε αδιάφορη ομάδα.

Η Tractor Sazi προηγούνταν με 3-1 στο σκορ μέχρι και το 75ο λεπτό, όταν η Naft Tehran μείωσε αρχικά στο 76' και ισοφάρισε στο 81ο λεπτό. Την ίδια ώρα η Sepahan νικούσε με 2-0 και όπως όλα έδειχναν θα κατακτούσε το πρωτάθλημα.

Είστε εδώ, λοιπόν αρχίστε να ζείτε στο τώρα



3627890636_64933da06f_o
"Γιατί αν κάποιος είναι σε θέση να ζήσει πλήρως στο παρόν, το μέλλον είναι μια φάρσα. Δεν υπάρχει νόημα να κάνετε σχέδια για ένα μέλλον που ποτέ δεν θα είσαστε σε θέση να απολαύσετε. Όταν ωριμάσουν τα σχέδιά σας, θα συνεχίστε να ζείτε για κάποιο άλλο, πιο μακρινό μέλλον. Δεν θα είστε ποτέ μα ποτέ σε θέση να κάνετε μια στάση και με πλήρη ικανοποίηση να πείτε, «Τώρα, έχω φτάσει!" 
Ολόκληρη η εκπαίδευσή σας, σας έχει στερήσει αυτή την δυνατότητα, διότι σας προετοιμάζει για το μέλλον, αντί να σας δείχνει πώς να είστε ζωντανοί τώρα. "~ Alan Watts
Από πολύ εύθραυστη ηλικία μας λένε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε, να λάβουμε την κατάλληλη εκπαίδευση, να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη πορεία, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά στη ζωή. Πηγαίνουμε στο σχολείο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάμε στο κολέγιο. Πηγαίνουμε στο κολέγιο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε μια δουλειά. Εκλιπαρούμε για επιτυχία, γι 'αυτό αναζητούμε τρόπους για να πάρουμε μια προαγωγή, να γίνουμε πιο επιτυχημένοι, διότι πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής που θέλουμε για τον εαυτό μας, και ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί στο διηνεκές.

ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ!


Καθ? όλη τη διάρκεια της ζωής μας περνάμε φάσεις κατά τις οποίες βιώνουμε έντονες καταστάσεις που οδηγούν σε συναισθηματικό κομφούζιο, κάνοντας έτσι δυσκολότερη την λήψη αποφάσεων. Οι φάσεις αυτές μπορούν να είναι φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές, οικογενειακές, υπαρξιακές κτλ. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε για να μην καταλήξουμε σε αδιέξοδο είναι να παραμένουμε ψύχραιμοι και λογικοί, χωρίς να αλλοιώνουμε τα στάνταρ μας, δηλαδή τα πιστεύω και τις αρχές μας. Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε την ισορροπία στο μυαλό και την καρδιά αποφεύγοντας ακραίες λύσεις.

Αρχικά, υπάρχουν κάποια πράγματα που θεωρούνται δεδομένα και πρέπει να έχουμε ως βάση για να μπορούμε ευκολότερα να κλείνουμε κάποιες πόρτες, να φεύγουμε όταν περισσεύουμε και γενικότερα να παίρνουμε αποστάσεις από ό,τι ερεθίζει τον «κακό» εαυτό και να δίνουμε ένα τέλος σε ό,τι δεν μας ταιριάζει και μας παρασύρει στην καταστροφή.
1) Τίποτα δεν κρατάει για πάντα, διότι όλα αλλοιώνονται με το πέρας του χρόνου(π.χ ο πόνος, η αγάπη… μπορεί να μην σταματήσουν να υπάρχουν, αλλά αλλοιώνονται)

2) Το ποτέ και το πάντα είναι δυο έννοιες αόριστες και ανυπόστατες. (π.χ δε θα χωρίσουμε ποτέ, θα είμαστε μαζί για πάντα)

3) Ο χρόνος κυλάει μπροστά. Γι? αυτό υπάρχουν και οι χρονικές βαθμίδες παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Αυτά τα 3 στοιχεία λοιπόν είναι η αρχή του δρόμου που οδηγεί στην απελευθέρωση και στην αποδέσμευση από ό,τι μας κρατάει πίσω και δε μας αφήνει να εξελιχθούμε.

Μου σερβίρετε ένα βασιλόπουλο παρακαλώ, κι αν δεν έχετε, ένα λύκο

«Κι όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά – θυμάσαι; – μου άπλωσες
τα χέρια σου τόσο τρυφερά
σα να με γνώριζες από χρόνια. Μα και βέβαια
με γνώριζες. Γιατί πριν μπεις ακόμα στη ζωή μου
είχες πολύ ζήσει μέσα στα όνειρα μου
αγαπημένη μου»

- Τάσος Λειβαδίτης

Ο έρωτας απορρέει από την επιθυμία μας να αναζητήσουμε ένα συνοδοιπόρο στην καρδιά μας. Αποφασίζουμε να βγούμε από μια μοναχική κατάσταση, και στρεφόμαστε στον άνθρωπό που διακινεί μέσα μας συναισθήματα που απλώνονται στο ψυχικό μας σύστημα, γεμίζοντας μας με συναισθηματική πληρότητα που πηγάζει από τη γνήσια επιθυμία και την ουσιαστική αγάπη του ενός προς τον άλλον.

Η μέθεξη της ερωτικής αγάπης μοιάζει με την ικανοποίηση που αισθανόμαστε ως παιδιά στη συναισθηματική ένωση με τους γονείς μας, όπου αντλούσαμε τη ζωή από τα πρόσωπα, που ήταν εκεί σταθερά κοντά μας, για να αφουγκραστούν τα συναισθήματά μας, να αγκαλιάσουν τους φόβους μας, να θρέψουν τα φτερά της ελευθερίας μας, να εμπνεύσουν τον σεβασμό στην αγάπη του εαυτού μας.

Ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση αυτής της απόλαυσης, που του παρείχε την αίσθηση της αφοσίωσης, η οποία περιέβαλλε στοργικά την ύπαρξή του. Η φράση «ενωμένος με αυτόν-ήν μπορώ να κάνω τα πάντα» έχει τις ρίζες της σ? αυτήν την αποκλειστική σχέση, που του πρόσφερε απλόχερα ζεστασιά, τρυφερότητα, αγάπη, μέσα από την αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης που έπλεκε τον δεσμό ανάμεσά τους.

Όλα γίνονται για ένα λόγο…


Δύο άγγελοι που ταξίδευαν σταμάτησαν να περάσουν την νύχτα σε ένα σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας.

Η οικογένεια ήταν αγενής και αρνήθηκε στους αγγέλους να μείνουν στο δωμάτιο των ξένων της βίλας.

Αντιθέτως, έδωσαν στους αγγέλους ένα μικρό μέρος σε ένα κρύο υπόγειο. Καθώς εκείνοι έφτιαχναν τα κρεβάτια τους στο σκληρό πάτωμα, ο μεγαλύτερος άγγελος είδε μια τρύπα στον τοίχο και την επισκεύασε. Όταν ο μικρότερος άγγελος τον ρώτησε γιατί, ο μεγαλύτερος απάντησε: «Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται».

Την επόμενη νύχτα οι δύο άγγελοι ήρθαν να ξεκουραστούν σε ένα πολύ φτωχικό σπίτι αλλά ο αγρότης και η γυναίκα του ήταν πολύ φιλόξενοι. Αφού μοιράστηκαν τη λίγη τροφή που είχαν, οι δύο άγγελοι κοιμήθηκαν στο κρεβάτι τους όπου μπορούσαν να έχουν μια ξεκούραστη νύχτα.

Ομοιοπαθητική και αυτογνωσία Ξέρω τι θέλω, η θέλω αυτά που προσδοκούν οι άλλοι να θέλω;



Ξέρω τι θέλω, η θέλω αυτά που προσδοκούν οι άλλοι να θέλω;

Αν πετύχω αυτή τη νέα δουλειά, αν αγοράσω αυτό το καλύτερο αυτοκίνητο, αν κάνω αυτό το ταξίδι – τι βγαίνει; Προς τι όλα αυτά; Εγώ είμαι πραγματικά εκείνος που επιθυμεί όλα αυτά; Δεν επιδιώκω κάποιο σκοπό, που υποτίθεται πως θα με κάνει ευτυχή, που όμως μου ξεφεύγει μόλις φτάνω στην επιτυχία του;

Τα ερωτήματα αυτά, όταν εγείρονται, δημιουργούν φόβο, γιατί θέτουν επί τάπητος την ίδια τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η δραστηριότητα του ανθρώπου, η γνώση του για το τι επιθυμεί.
Οι άνθρωποι τείνουν για το λόγο αυτό να απαλλαγούν όσο συντομότερα γίνεται απ’ αυτές τις ενοχλητικές σκέψεις. Αισθάνονται να τους ενοχλούν αυτά τα ερωτήματα γιατί έχουν κουραστεί ή νοιώθουν αποθάρρυνση και συνεχίζουν να επιδιώκουν τους σκοπούς που πιστεύουν πως είναι δικοί τους.

Όλα αυτά όμως δίνουν μια αμυδρή απεικόνιση της αλήθειας – της αλήθειας πως ο σύγχρονος άνθρωπος ζει με την αυταπάτη πως ξέρει τι θέλει, ενώ πραγματικά θέλει αυτό που προσδοκούν οι άλλοι να θέλει. Για να το παραδεχτεί αυτό, πρέπει να νοήσει πως το να ξέρει κανείς τι πραγματικά θέλει δεν είναι εύκολο, όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος, αλλά ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα που πρέπει να λύσει κάθε ανθρώπινο ον.

ΜΑΛΘΗ..Το Χωριό όπου η Ιστορία συναντιέται με την καλλιέργεια της ελιάς.

Γεωγραφικά και Ιστορικά Στοιχεία Μάλθης


Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΘΗΣ
Το χωριό Μάλθη βρίσκεται στο ορεινό τμήμα της επαρχίας Τριφυλλίας του νομού Μεσσηνίας.Το όνομα του χωριού επί τουρκοκρατίας ,και έτσι όπως επεκράτησε μέχρι το 1927 οπότε άρχισαν οι ανασκαφές της αρχαίας Μάλθης, ήταν Μποντιάς και μέχρι το 1912 η κοινότητα μαζί με το γειτονικό χωριό Βυδίσοβα (σημερινή Δροσοπηγή) αποτελούσαν τμήμα της κοινότητας Αετού.Στη Μάλθη, στο νότιο άκρο του όρους Ραμοβούνι και 1,5 χλμ δυτικά του χωριούΒασιλικό, συναντάμε την αρχαία ακρόπολη μήκους 138 μ και πλάτους 82 μ. Το χωριό Μάλθη, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο,φέρει το όνομα της αρχαίας πόλης των Δωρίων.Η ακρόπολη βρίσκεται στο ΝΑ άκρο της κοιλάδας Σουλιμά και είχε θέα στον κάμπο.
Ο χώρος έγινε γνωστός χάρη στις συστηματικές ανασκαφές του Σουηδού αρχαιολόγου N. Valmin (1927 - 1934). Ο Valmin είχε υποστηρίξει ότι η Μάλθη ήταν το ομηρικό Δώριο (Ιλιάδα, Ραψωδία Β, 594). Υποστήριξε επίσης ότι ο οικισμός είχε κατοικηθεί στην ύστερη νεολιθική εποχή, στη συνέχεια σε δύο φάσεις στα τέλη της πρωτοελλαδικής (ΠΕ) εποχής και κατόπιν στη Μεσοελλαδική (ΜΕ) και Υστεροελλαδική (ΥΕ) - Μυκηναϊκή) εποχή. Ονόμασε λοιπόν τους διαδοχικούς οικισμούς Dorion I - II - III - IV - V.
Από τη συστηματική μελέτη της κεραμικής προέκυψε όμως ότι ο οικισμός αυτός είναι νεότερος απ' ό,τι αρχικά υπέθεσε ο Valmin: δημιουργήθηκε στην αρχή της Μεσοελλαδικής εποχής.
Σ' αυτήν την πρώτη του φάση ήταν ατείχιστος και τα οικοδομήματα είχαν αψιδωτό σχήμα. Ξεχωρίζει σ' αυτή τη φάση ένα μεγάλο (11,35 Χ 5,70 μ.) καμπυλόγραμμο, σχεδόν ωοειδές κτίσμα με δύο εισόδους στο νότιο τμήμα
Αργότερα, κατά την ώριμη ΜΕ ΙΙ εποχή απέκτησε οχυρωματικό περίβολο. Τότε εγκαταλείπονται τα αψιδωτά ή καμπυλόγραμμα κτίσματα και κτίζονται τετράπλευρα - ορθογώνια.

Νίκησε τον καρκίνο: του έδωσαν 18 μήνες ζωής και έγινε εντελώς καλά με αυτή τη συνταγή!

Ο David Hibit, ένας 33χρονος από το Staffordshire, διαγνώστηκε με καρκίνο του λεπτού εντέρου, και οι εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι είχε μόνο 18 μήνες ζωής. 
Αντιθέτως, θεραπεύτηκε.
Κυττάζει στο μέλλον για μια ευτυχισμένη ζωή μαζί με την οικογένειά του, έχοντας θεραπευτεί πλήρως από την φοβερή ασθένεια.
ο-beat-καρκίνο-που-έδωσαν-τον-18-μήνες-από-ζωής-και-ο-ο-εντελώς-cured-με-αυτή-συνταγή
Ο David ισχυρίζεται ότι θεράπευσε πλήρως τον εαυτό του επωφελούμενος του εξαίσιου ελαίου κάνναβης, το οποίο κοστίζει περίπου £ 50 ανά γραμμάριο σε τοπικούς αντιπροσώπους.

Παραψυχολογικές Δυνάμεις στις Πολεμικές Τέχνες



Από τον Γ. Απέργη


Η παραψυχολογία αποτελεί πλέον μια ξεχωριστή επιστήμη με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αναπτύσσεται παράλληλα με την κανονική επιστήμη της ψυχολογίας. Έχουν γίνει αλματώδεις εξελίξεις σε θέματα μελέτης της παραψυχολογίας, αλλά και εργαστηριακών ερευνών, πολλές από τις οποίες δεν γίνονται γνωστές στο πλατύ κοινό. Επίσης, οι σημερινοί ερευνητές παίρνουν πάρα πολλά στοιχεία από την αρχαιότητα σχετικά μ' αυτό το θέμα.
Οι αρχαίοι παραδοσιακοί Πολιτισμοί ασχολήθηκαν με την ανάπτυξη των ψυχολογικών και παραψυχολογικών δυνάμεων στον άνθρωπο, μέσα από διάφορα Φιλοσοφικά και Μυητικά Συστήματα.

Δεν ήταν μια απλή έρευνα στα διάφορα ακατανόητα φαινόμενα για τον ανθρώπινο νου αλλά μια σωστή εφαρμογή των ανερμήνευτων Νόμων της Φύσης, που είχαν άμεση επίδραση στον άνθρωπο, θεωρώντας τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο μέρος αυτής της φύσης, αλλά και του Σύμπαντος.

Όμως η άγνοια που υπάρχει σήμερα, και παράλληλα προωθείται σε σχέση με τις πραγματικές δυνατότητες και δυνάμεις του ανθρώπου, μας κάνει να μη μπορούμε να δεχτούμε εύκολα αυτές τις γνώσεις που διασώθηκαν από την αρχαιότητα και αρκετές φορές τις υποτιμούμε.

Τα φαινόμενα που εξετάζει η παραψυχολογία είναι πέρα απ' το πεδίο μελέτης και έρευνας της γνωστής μας ψυχολογίας. Μερικά απ' αυτά είναι που κινούνται στα αόρατα επίπεδα του συναισθηματικού και νοητικού επιπέδου.

Τέτοια φαινόμενα μπορεί να είναι: Προφητικά οράματα, προαισθήσεις-προγνώσεις, ονειρικά μηνύματα, φαινόμενα αναδίπλωσης, πρόσβαση σε αρχεία και γνώσεις του παρελθόντος, ψυχομετρία, ενόραση, τηλεπάθεια, υπνωτισμός, Μεσμερισμός κ.λ.π.Δε μπορούμε να δώσουμε εξηγήσεις για το πλήθος αυτών των φαινομένων, αφού θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο γι' αυτό.

Μετά απ' αυτήν τη γενική εισαγωγή και τη διευκρίνηση στο θέμα της παραψυχολογίας, μπαίνουμε στο θέμα των Πολεμικών Τεχνών, κάνοντας μια σημαντική διευκρίνιση. Όταν αναφερόμαστε στις σημερινές πολεμικές τέχνες, εννοούμε ότι αυτές έχουν έναν εξωτερικό χαρακτήρα, που περιορίζεται μόνο στη φυσική ανάπτυξη σαν άθλημα και στη γνώση των διαφόρων τεχνικών και μόνο.

ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Ο κόσμος και η φύση μέσα στην οποία ζούμε αποτελείτε από ορατά και αόρατα στοιχεία. Για τα ορατά όλοι συμφωνούμε καθώς η όραση μας τα παρατηρεί και λίγο η πολύ δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων. Όσον αφορά τώρα τα αόρατα έχουμε μια ποικιλία απόψεων και εξηγήσεων από την τέλεια άρνηση της ύπαρξής τους έως την άποψη ότι μόνο αυτά είναι ουσιαστικά. Αυτό και πάλι είναι φυσικό καθώς δεν είναι δυνατό να παρατηρήσουμε αυτά τα αόρατα στοιχεία αλλά μόνο τα αποτελέσματά τους και από αυτά καθώς και από τη ενέργεια που παράγουν να βγάλουμε τα όποια συμπεράσματα και να έχουμε τις όποιες αποδείξεις για την ύπαρξή τους.


Ανάλογα με τον τόπο και το χρόνο ανάλογα με τις χώρες και τους πολιτισμούς αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες και απόψεις πάνω στις αόρατες Δυνάμεις της Φύσης ή τους απόκρυφους Νόμους του Σύμπαντος.

Ένα απλό παράδειγμα είναι το πώς ο σπόρος ενός δέντρου γίνεται κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες το αντίστοιχο δέντρο. Αυτό το απόλυτα φυσικό γεγονός μπορεί να εξηγηθεί από πολλές πλευρές ανάλογα τον άνθρωπο που το εξηγεί, ανάλογα το περιβάλλον και την εποχή που εξηγείται.

 Ένας βιολόγος λόγου χάρη θα πει ότι ο σπόρος μεγαλώνει τρεφόμενος από τα συστατικά της γης και ακολουθώντας τον αντίστοιχο βιολογικό σχέδιο μας δίνει μετά από κάποια περίοδο το αντίστοιχο δέντρο.

Ένας μοναχός του μεσαίωνα θα πει ότι η παντοδυναμία του Θεού οδηγεί το σπόρο και τον κάνει δέντρο και ένας αποκρυφιστής του προηγούμενου αιώνα θα πει ότι τα στοιχειά της γης και του ξύλου θα μεταφέρουν ότι χρειάζεται στο σπόρο και τελικά τον οδηγήσουν στο δέντρο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα