Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

η ΓΗ μας ΦΩΝΑΖΕΙ πως ΕΡΧΕΤΑΙ ο ΝΙΜΠΙΡΟΥ




Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που φαίνεται πως αποδεικνύουν ότι η Μητέρα Γη αλλάζει τους κραδασμούς της. Η Συχνότητα Συντονισμού της Γης έχει πηδήσει από το 7,82 Hertz σε σχεδόν 14 Hertz. Πριν από λίγες ημέρες, η συχνότητα Schumann έφτασε τα 16.5 Hertz. 

Σύφωνα με το ufosightingshotspot, αυτή η συμπεριφορά της γης αποδεικνύει ότι η ίδια αλλάζει. Επιταχύνει κυριολεκτικά γρήγορα! Αυτό σημαίνει, παράλληλα, πως επηρεάζεται και η συχνότητα του ανθρώπου. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, φαίνεται να έχουν υπάρξει κοσμογονικές αλλαγές στον πλανήτη: ένα γιγαντιαίο άλμα στην ανθρώπινη εξέλιξη.

Υποστηρίζεται πως αυτό το φαινόμενο, της γρήγορης αναπροσαρμογής της συχνότητας Schumann, συμβαίνει κάθε 3.600 χρόνια.

Ο έρωτας στην Αρχαία Ελλάδα

Σύμφωνα με έναν μύθο, ο Έρωτας ήταν γιος της Αφροδίτης. Σε κάποιες παραστάσεις η Αφροδίτη απεικονίζεται -μεταξύ άλλων – να τον θηλάζει, να τον αγκαλιάζει, να τον φιλά, να τον μαλώνει για τις σκανδαλιές του και ο Πλούταρχος επιβεβαιώνει αυτή τη σχέση!

Το όνομα του έρωτα συνδέεται με την γονιμότητα και με την φύση, πάνω στην οποία απεικονίζεται να κυριαρχεί. Συνήθως παριστάνεται με φτερά, οπλισμένος με τόξο και φαρέτρα. Τα βέλη του κανένας δεν δύναται να τα αποφύγει και μπορεί να αποβούν μοιραία. Κάνει συντροφιά με τις Μούσες, αγαπά τον χορό, την Ποίηση, την Μουσική. Στα Ελληνιστικά χρόνια συνυπήρχαν στον έρωτα ο Απόλλων και ο Διόνυσος. Σε αυτά τα χρόνια ο έρωτας αλλάζει πρόσωπα και προσωπεία, επιδεικνύει θεατρικότητα.

Η πολλή σκέψη κάνει κακό!

Σκέφτεστε, σκέφτεστε, σκέφτεστε... 


 


Σκέφτεστε, σκέφτεστε, σκέφτεστε… Προβληματίζεστε, αναρωτιέστε, χάνετε τον ύπνο σας και χάνεστε στις σκέψεις σας.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα τόσο σε εσάς όσο και στην επικοινωνία σας με τους άλλους. Το να σκέφτεστε κάθε τι πολύπλευρα, λες και όλα έχουν τρομερή σημασία και είναι άξια προσοχής, είναι κουραστικό και πολλές φορές, ψυχοφθόρο. Από το τι είπε ο εργοδότης σας, πώς σας κοίταξε ο σύντροφός σας και από τον τρόπο που σας μίλησε η πωλήτρια στο μαγαζί, όλα φαίνονται δεκτικά πολλών ερμηνειών για εσάς. Συμβαίνει όμως, συχνά να μη σημαίνουν απολύτως τίποτα ή τουλάχιστον να μη σημαίνουν κάτι παραπάνω από το προφανές.

Συνεχίζεται η δραματική μείωση του πληθυσμού μελισσών



24/06/08  Bee keeping course at Littlecote House in Berkshire. Teresa Machan and Steve Conway are shown the hives by bee keeper Rosemary Proud (upright head protector) at her property near Lambourn, Berkshire. Picture: John Lawrence 07850 429934 


Οι μελισσοκόμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ανάφεραν απώλειας 42,1% των αποικιών μελισσών από τον Απρίλιο του του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015.
Οι απώλειες αυτές αποτελούν συνέχεια μίας ανησυχητικής τάσης, η οποία σύμφωνα με τους μελισσοκόμους ενδεχομένως να επηρεάσει δραστικά την προμήθεια τροφίμων μας.
Χωρίς μέλισσες για την επικονίαση των καλλιεργειών, είναι πιθανή η απώλεια πολλών βασικών τροφίμων, από τα μήλα και τις ντομάτες, έως τα κρεμμύδια και τα μούρα.
Σϋμφωνα με τους μελισσοκόμους είναι αποδεκτό να χάνεται περίπου το 18,9% των αποικιών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Σε εκείνο το ρυθμό, είναι ακόμα οικονομικά εφικτό να διατηρούνται οι μέλισσες χωρίς τη χρέωση υψηλότερων τιμών για την ενοικίαση για επικονίαση.

Τα 12 χειρότερα προϊόντα που έχουν φτιαχτεί από την Monsanto [λίστα]

Αυτά είναι τα 12 πιο επιβλαβή προϊόντα που έχουν φτιαχτεί από τον γίγαντα της βιοτεχνολογίας, την Monsanto
 
επιμέλεια-μετάφραση: Βιβή Συργκάνη
 
 img18143_b2590bcdd0be16952f387f895e6d8bcf_600_450

1. Ζαχαρίνη

Η απλή ζαχαρίνη είναι τεχνητή γλυκαντική ουσία. Τον 20ο αιώνα η Monsanto θέλησε να χρησιμοποιήσει την ζαχαρίνη στην μαζική παραγωγή για λογαριασμό της Coca Cola. Αρχικά, η ουσία είχε επαινεθεί χάρη στην ιδιότητά της να προσφέρει γλυκιά γεύση χωρίς θερμίδες. Ωστόσο, τη δεκαετία του 1970, μία επιστημονική έρευνα αποκάλυψε ότι η ζαχαρίνη προκάλεσε καρκίνο σε ποντίκια πειραματόζωα. Για λίγο καιρό η ουσία μπήκε στην λίστα των καρκινογόνων ουσιών. Μετά από έντονες πιέσεις, η έρευνα χαρακτηρίστηκε εσφαλμένη και αποσύρθηκε, με αποτέλεσμα η ζαχαρίνη να βγει από την «μαύρη λίστα» να μπει ξανά στην παραγωγή. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως σε ποτά, γλυκά, μπισκότα, οδοντόκρεμες κ.ά.

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΧΥΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ



 


Από πιτσιρικάς μ' είχε γοητεύσει ένα παραμύθι μιας συναρπαστικής εποχής, στο επεισόδιο μετά το τέλος της μάχης στο Μανιάκι. Ο Ιμπραήμ πασάς, σοβαρός πολεμιστής, ζήτησε να βρουν το πτώμα του Παπαφλέσσα, τον οποίον ασπάστηκε σ' ένδειξη θαυμασμού για τον ηρωισμό του.
Δεν ξέρει κανείς αν πράγματι συνέβη αυτό, και δεν πρέπει να αποκλειστεί. Μπάσταρδος ο Αιγυπτιώτης Ιμπραήμ, θετός γιος μπάσταρδου πατέρα, που υπηρετούσε σαν υπαξωματικός του σουλτάνου στην Καβάλα και κατάφερε να γίνει πασάς στην Αίγυπτο. Ανοικτό μυαλό ο Ιμπραήμ, μπροστά από την εποχή του, έκανε μεταγραφές Ευρωπαίων  αξιωματικών από τους ναπολεόντειους πολέμους, σκληρός, ωμός, αν και λέγεται πως έγραφε και ποιήματα.
Το άλλο πρόσωπο στη Μάχη στο Μανιάκι ήταν ο γεννημένος απατεώνας Παπαφλέσσας. Ο ορισμός του τυχοδιώκτη, του αναξιόπιστου.

Μπαγκαβάτ Γκιτά

 Η Άμεση Οδός προς τον Θεό
Υπάρχει πραγματικά ένας Μυστικός Άμεσος Τρόπος, μια Άμεση Δράση που μας Οδηγεί στην Εμπειρία του Θεού. Αποκαλύπτεται Εσωτερικά σε όποιον είναι έτοιμος, ή υποδεικνύεται από τον Αληθινό Δάσκαλο στον αληθινό μαθητή όταν ωριμάζει ο καιρός.

Είναι ελάχιστοι αυτοί που βαδίζουν την Άμεση Οδό. Γιατί; Επειδή είναι ελάχιστοι αυτοί που Νοιώθουν Ολοκληρωτική Αγάπη, επειδή είναι ελάχιστοι αυτοί που Προσεύχονται Αληθινά, επειδή είναι ελάχιστοι αυτοί που Απελευθερώνονται από τους περιορισμούς της κατώτερης ύπαρξης.

TΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

lifehub-votana-45

12 ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ


Το βαλσαμόχορτο έπαιξε σημαντικό ρόλο στις δεισιδαιμονίες του Μεσαίωνα και εκτός της ηρεμιστικής δράσης του χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Το άγχος είναι η ασθένεια της σύγχρονης εποχής. Οι έντονοι ρυθμοί, η κοινωνική και οικονομική πίεση, τα προβλήματα της καθημερινότητας θέτουν τον άνθρωπο σε κατάσταση υπερδιέγερσης από την οποία δεν μπορεί να απαλλαγεί εύκολα στο τέλος της ημέρας.
Το «φαρμακείο της φύσης» διαθέτει ένα πλήθος από ηρεμιστικά βότανα που μπορεί να χαρίσουν την ψυχική ισορροπία χωρίς τις παρενέργειες των τοξικών ουσιών των φαρμακευτικών σκευασμάτων
H νευρική ένταση, τα περιστατικά αϋπνίας και ορισμένες φορές προβλήματα ψυχοσωματικής φύσεως είναι συνήθη. Η φύση έχει τη δυνατότητα να απαλλάξει όσους υποφέρουν από τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα αφού διαθέτει στο φαρμακείο της πλήθος ηρεμιστικών βοτάνων που μπορούν να χαρίσουν την ψυχική ισορροπία χωρίς τις παρενέργειες των τοξικών ουσιών.
Σας παρουσιάζουμε τα 12 σημαντικότερα χαλαρωτικά βότανα που βρίσκονται στο φυσικό περιβάλλον

Μην Κοιτάς Χαμηλά, Δεν Χρειάζεται να Ντρέπεσαι



Η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι η ντροπή είναι το βασικό μας πρόβλημα στη ζωή, είναι συγχρόνως αποκαλυπτική και ανακουφιστική. Ξαφνικά καταλαβαίνουμε τι μας έφταιγε τόσα χρόνια. Καταλαβαίνουμε ότι ζούμε και αναπνέουμε νιώθοντας ντροπή για τον εαυτό μας. Ότι φερόμαστε αλαζονικά, απόμακρα και επιθετικά επειδή ντρεπόμαστε. Ότι στις σχέσεις μας, αντί να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε, ντροπιάζουμε και ντροπιαζόμαστε. Φέρνει μια θλίψη αυτή η διαπίστωση, αλλά παράλληλα προσφέρει μια ευκαιρία. Την ευκαιρία να ξαναγράψουμε την ιστορία της ζωής μας. 

ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Πριν περάσουμε στη «θεραπεία», επιτρέψτε μου να σας θυμίσω πόσο διαβρωτικό πράγμα είναι η ντροπή. Καταρχάς, μας παγιδεύει σε συναισθήματα αναξιότητας και απέχθειας για τον εαυτό μας και μας εμποδίζει να πραγματώσουμε πλήρως το δυναμικό μας. Καταστρέφει τις σχέσεις μας με τους άλλους, μας κάνει επιθετικούς και δυστυχισμένους και, στο τέλος, καταφέρνει να μας «αρρωστήσει». Πράγματι, λειτουργεί σαν τραύμα μέσα μας το οποίο μας κάνει ευάλωτους σε αυτό που ονομάζουμε ψυχοπαθολογία[1]. Πολύ γρήγορα θα σας πω ότι η ντροπή, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σχετίζεται με την υπερδιέγερση και τις τάσεις φυγής[2], την αίσθηση κατωτερότητας[3], τα προβλήματα στην αυτοεκτίμηση[4], την αποσύνδεση από τον εαυτό[5] και τα καταθλιπτικά συμπτώματα[6]. Επίσης, είναι από τις βασικές πηγές της αποξένωσης, της μοναξιάς, των ψυχαναγκασμών, των εξαρτήσεων, της τελειομανίας, του εγωκεντρισμού και της αφόρητης αίσθησης κενού[7]. 

Μήπως το smartphone σας κάνει περισσότερο τεμπέληδες;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα smartphones έχουν εμφιλοχωρήσει στην ανθρώπινη ψυχολογία.
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα smartphones έχουν εμφιλοχωρήσει στην ανθρώπινη ψυχολογία.
Επιμέλεια – Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Συγγραφέας : Emi Boscamp
Η παροιμία «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» μοιάζει πλέον εντελώς ξεπερασμένη κα πιθανόν μπορεί ν’ αντικατασταθεί με την εξής: «το έξυπνο πουλί από το smartphone πιάνεται».
Το έχουμε κάνει όλοι: όταν κάτι  μας διαφεύγει ή δεν επανέρχεται άμεσα στη μνήμη μας, αντί να παιδέψουμε λίγο το μυαλό μας, κάνουμε μια νέα αναζήτηση στο διαδίκτυο. Είναι η εύκολη λύση.
Δυστυχώς, όμως, μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι το να έχει κανείς όλη τη γνώση του κόσμου άμεσα διαθέσιμη  με το πάτημα ενός κουμπιού, τον κάνει να αποφεύγει να σκέφτεται ο ίδιος. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Waterloo βρήκαν ότι οι χρήστες των smartphones που βασίζονται στη διαίσθησή τους περισσότερο όταν έχουν να πάρουν αποφάσεις, τείνουν να στηρίζονται περισσότερο σε  μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου παρά στη δική τους δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων. Οι κινητές συσκευές τους επιτρέπουν ή ίσως αποτελούν και την αιτία να συμπεριφέρονται περισσότερο τεμπέλικα από ότι στο παρελθόν.

Η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και η αντιμετώπισή της σήμερα

Οι καταναγκασμοί είναι οι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές ή νοητικές πράξεις, τις οποίες το άτομο νιώθει πως είναι αναγκασμένο να εκτελέσει.
Από την Αρετή Γκατζέλια, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγο
Στην εποχή που διανύουμε όλοι μας γνωρίζουμε ορισμένες ελαφριές μορφές καταναγκασμού. Πολλοί από εμάς επιδιώκουν να διεκπεραιώνουμε υποθέσεις με την ίδια σειρά, προστατευόμαστε από σύμβολα κακοτυχίας (μαύρες γάτες), χωρίς, ωστόσο, να τους δίνουμε υπερβολική σημασία. Ακόμη, πολλές φορές, μας έρχονται σκέψεις οι οποίες φαίνονται παράλογες, αλλά μας είναι αρκετά δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτές. Ορισμένοι άνθρωποι φαίνονται πολύ διαφορετικοί στα μάτια μας. Διακρίνονται για την σοβαρότητα, την ακρίβεια, την αξιοπιστία και την επιδεξιότητά τους, όμως τους λείπει ο αυθορμητισμός. Η υπέρμετρη ανάγκη τους για προστασία τους οδηγεί σε μία ιδιόρρυθμη συμπεριφορά σε συνδυασμό με πολύ πείσμα. Η προσωπικότητα αυτών των ατόμων είναι ιδιαίτερα καταναγκαστική.
Τα ψυχαναγκαστικά άτομα πλημμυρίζουν από φόβους. Οι φόβοι τους αυτοί φαίνονται πολύ ασυνήθιστοι στα μάτια μας και μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τους κατανοήσουμε. Πολύ περισσότερο μας φαίνεται ξένος ο τρόπος που τους εκφράζουν. Η ζωή τους είναι πολύ περιορισμένη. Η καθημερινότητά τους διακρίνεται από επιμέλεια, προσοχή και ακρίβεια. Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με μία επιστημονική εργασία που έχει δομή και οργάνωση. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως αυτοί οι άνθρωποι μοιάζουν να είναι ανάμεσα σε δύο ζωές, αυτή που δεν διαφέρει από την δική μας και αυτή στην οποία ισχύουν μόνο για τους ίδιους οι δικοί τους κανόνες. Μπορεί να γνωρίζουν πως οι φόβοι τους είναι περιττοί όμως αυτό δεν τους βοηθάει να απελευθερωθούν από αυτούς.

Τι σημαίνει να κατέχεις την δύναμή σου


Είναι η αγάπη το κίνητρό σου ή η ενοχή;
Είναι η αγάπη το κίνητρό σου ή η ενοχή;
Από τον Martin Brofman
Συνέχισε να το κάνεις αυτό μέχρι που θα είσαι ικανός να κάνεις στον εαυτό σου ειλικρινείς καλές κριτικές. Αν είδες την ταινία σε μια αίθουσα, θα την σκεφτόσουν ως μια καταπληκτική ταινία, με έναν εμπνευσμένο πρωταγωνιστή – εσένα! Θα είχες προτείνει την ταινία στους φίλους σου και θα ήθελες να την ξαναδείς.
Παρατήρησε ποιες είναι οι αιτίες για τις οποίες κάνεις πράγματα. Ποια είναι τα κίνητρά σου; Σε μια δεδομένη κατάσταση, κάνεις την επιλογή του φόβου ή την επιλογή της ελευθερίας; Κάνεις πράγματα επειδή αυτό είναι που πραγματικά επιλέγεις να κάνεις ή κάνεις πράγματα (ή δεν κάνεις πράγματα) εξαιτίας του φόβου; Εμπιστεύσου το ένστικτό σου, και αυτό που είναι αληθινό για σένα και αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις.
Έχεις περιορίσει τον εαυτό σου από το να είναι αυτός που πραγματικά είσαι επειδή νόμισες ότι έπρεπε και ανακάλυψες μετά ότι στην πραγματικότητα δεν έπρεπε; Τότε, η βάση των αποφάσεων και των πράξεών σου είναι ο φόβος. Πάρε την απόφαση ότι δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό πια. Μπορείς να είσαι αυτός που πραγματικά είσαι και οι άνθρωποι θα ευχαριστιούνται μαζί σου ακόμα περισσότερο. Όταν κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις κάτι υπέροχο συμβαίνει πάντα.

Οι 4 Πηγές Άγχους

Άγχος στρες πίεση
...είναι λέξεις που έχουν ενταχθεί για τα καλά στο λεξιλόγιο της καθημερινότητάς μας. Δυστυχώς δεν είναι μόνο λέξεις, αλλά και καταστάσεις που ζούμε αν όχι όλοι, σχεδόν όλοι. Ο ξέφρενος ρυθμός της ζωής, τα προβλήματα, η μη αποτελεσματική επικοινωνία, η άγνοια για τον εαυτό μας, οι μεταξύ μας συγκρούσεις επιτείνουν αυτές τις εντάσεις.

Πέρα όμως από τις εξωτερικές συνθήκες και τις αγχωτικές περιστάσεις του καθένα, υπάρχουν και ενδογενείς πηγές άγχους, που θα ονομάσουμε συμβολικά «Μικρές Φωνές», οι οποίες μας ωθούν σε ανεπιβεβαίωτες και λανθασμένες συμπεριφορές.

Το να γνωρίσει ο άνθρωπος τον εαυτό του, τον πραγματικό εαυτό του, το να ανακαλύψει αληθινά ποια είναι η ουσία του είναι ένα δύσκολο έργο, αν και ίσως το πιο αξιόλογο και σημαντικό που μπορεί να κάνει στη διάρκεια της ζωής.

Πολλοί από εμάς πορευόμαστε στον κόσμο χωρίς να ξέρουμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και προς τα πού πάμε. Δεν γνωρίζουμε την πραγματική μας ταυτότητα, δεν ξέρουμε τι αξίζει και τι όχι, τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα