Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Να γιατί πρέπει να τρώτε αβοκάντο κάθε μέρα!

Τρώτε ένα αβοκάντο σε καθημερινή βάση για να μειώσετε τη χοληστερίνη σας.
Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Pennsylvania συμμετείχαν 45 παχύσαρκα άτομα, ηλικίας μεταξύ 21 και 70 ετών. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και κάθε ομάδα είχε μια διαφορετική διατροφή μείωσης της χοληστερόλης.
Εδώ-είναι-γιατί-θα-πρέπει-να-φάει-ένα-αβοκάντο-κάθε-single-ημέρες
Οι συμμετέχοντες στην πρώτη ομάδα ακολούθησαν μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, η δεύτερη ομάδα μια διατροφή μέτρια σε λιπαρά και η τρίτη ομάδα των συμμετεχόντων ακολούθησε μια διατροφή με βάση το λίπος που προέρχεται από αβοκάντο.
 Αυτές οι τρεις δίαιτες διέφεραν σε πολλές πτυχές.

Γιατί θα πρέπει να ξεκινάτε την ημέρα σας με μπανάνα και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό

Ο «Εφευρέτης» αυτού του φανταστικού πρωινού  που αποτελείται από μια μπανάνα και κανονικό νερό σε θερμοκρασία δωματίου, υποστηρίζει ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να μειώσει σημαντικά το βάρος σας, ανεξάρτητα από το τι τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η δίαιτα που είναι γνωστή ως «Πρωινή μπανάνα" είναι απίστευτα απλή και εύκολο να εφαρμοστεί. Η απάντηση γιατί αυτή η διατροφή είναι τόσο αποτελεσματική έγκειται στο γεγονός ότι οι μπανάνες προωθούν την διαδικασία της πέψης και τονώνουν τον μεταβολισμό.
γιατί-θα-πρέπει-start-σας-μέρα-με-μπανάνα-και-α-cup-of-ζεστό νερό
Το δεύτερο θετικό είναι ότι η μπανάνα είναι πλούσια σε έναν τύπο αμύλου που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, χωνεύεται εύκολα, δίνει την αίσθηση του κορεσμού και μερικώς εμποδίζει την απορρόφηση των υδατανθράκων.

Τα τρώτε κάθε μέρα και καταστρέφουν τα δόντια σας!

Ο Δρ Sameer Patel, οδοντίατρος, ασχολείται με προβλήματα δοντιών που προκαλούνται από την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων. Προτείνει επιπλέον κάποιες λύσεις για να αντικαταστήσετε τις τροφές που καταστρέφουν τα δόντια σας.
μπορείτε να φάτε-τους-κάθε-μέρα-και-να-καταστρέψει-σας-δοντιών

Πρωινό

Κίνδυνος:
Σήμερα μπορείτε να βρείτε συνδυασμούς σιτηρών και μούσλι που περιέχουν πρόσθετες ουσίες και 3 ή περισσότερες κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανά μερίδα. Πράγματι, ακόμη και αν οι παραγωγοί ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους αποτελούν μια καταπληκτική επιλογή για πρωινό , στην πραγματικότητα μπορούν να επηρεάσουν υπερβολικά τη δύναμη των δοντιών σας.
Λύση:

Ποιος θα νικήσει απόψε στη Eurovision: Τι λέει η επιστήμη

Κι όμως, το μοντέλο του Guardian δεν βγάζει νικήτρια τη Σουηδία - Πού τοποθετείται η ελληνική συμμετοχή

Ποιος θα νικήσει απόψε στη Eurovision: Τι λέει η επιστήμη

Μπορεί το μεγάλο (και κατά πολλούς αδιαμφισβήτητο) φαβορί της φετινής Eurovision να είναι η Σουηδία, με το Heroes που ξεσήκωσε το κοινό στον δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης, όμως κάποιοι μελέτησαν τα στοιχεία και έχουν... άλλη άποψη.

Σε blog της βρετανικής εφημερίδας Guardian οι συντάκτες επιχειρούν να προβλέψουν τον νικητή της φετινής διοργάνωσης, και καταλήγουν στην Αρμενία, που δε βρίσκεται ψηλά στις λίστες με τα φαβορί, ενώ η Ελλάδα φιγουράρει στην πέμπτη θέση.

Πώς όμως φτάνουν σε αυτό το συμπέρασμα; Με ένα μοντέλο το οποίο συνυπολογίζει όχι την ποιότητα των τραγουδιών, αλλά τον μέσο όρο ψήφων που λαμβάνει η κάθε χώρα τα τελευταία 12 χρόνια, τις σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες και τις πρόσφατες επιδόσεις όλων των χωρών.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ

lifehub-anthropos-filosofia-29

 

Είναι η τύχη, η αναπότρεπτη μοίρα, το πεπρωμένο του κάθε ανθρώπου, που περιλαμβάνει και προδιαγράφει ολόκληρη τη ζωή του.Το όνομα “Ειμαρμένη” σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη “μοίρα”.
Η λέξη προκύπτει από το αρχαίο ρήμα μείρομαι, που σημαίνει λαμβάνω σε διαμοιρασμό το μερίδιό μου.
Ο τύπος του ρήματος αυτού στον παρακείμενο χρόνο της παθητικής φωνής είναι «είμαρμαι» Ως κύριο όνομα, είναι η προσωποποίηση της μεγαλύτερης δύναμης, που κυριαρχεί στη Φύση και κανονίζει τις ενέργειες των Θεών. Θεωρείται η κυρίαρχος των Μοιρών καθώς καθορίζει το θέλημα τους . Η Ειμαρμένη είναι το πεπρωμένο, το αναπόφευκτο, που πολύ συχνά ταυτίζεται με την Ανάγκη σε έναν Κόσμο συνύπαρξης Θεών και ανθρώπων, ο οποίος διέπεται από αυστηρή νομοτέλεια. Η Ειμαρμένη αποτελεί το καθορισθέν υπό της Μοίρας, τον «Λόγο του Κόσμου».
Θεωρείται ως μία αδιάσπαστη αλυσίδα αιτιοτήτων, την οποία οι Στωικοί αντιλαμβάνονται ως φυσική και ηθική δύναμη, σχεδόν ταυτιζόμενη με τον Θεό, αλλά και με την Δικαιοσύνη και την Πρόνοια, σύμφωνα και με τις απόψεις του Παρμενίδου και του Δημοκρίτου. Είναι η αμείλικτη εξέλιξη των φυσικών τάσεων του Παντός.

Σπυράκια στο πέος: Τι είναι ανάλογα με το χρώμα, το σχήμα και τη θέση

Σπυράκια στο πέος: Τι είναι ανάλογα με το χρώμα, το σχήμα και τη θέση
Τα σπυράκια στα ανδρικά γεννητικά όργανα είναι ένα όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο, το οποίο, λόγω της ιδιαιτερότητάς του όμως, αποτελεί θέμα ταμπού.
Θα πρέπει να γνωρίζετε, σε κάθε περίπτωση, ότι τα εξανθήματα και τα μικρά δερματικά εξογκώματα στα γεννητικά όργανα των ανδρών δεν υποδεικνύουν πάντα λοίμωξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για ακίνδυνο σύμπτωμα που αντιμετωπίζεται εύκολα.
Δείτε αναλυτικά τι μπορεί να σημαίνουν ανάλογα με τη θέση που έχουν εμφανιστεί, το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος:

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΙΚΟΣ

Έρωτας και Πέμπτος Οίκος
Ο ΕΡΩΤΑΣ και η σχέση του με τον ΠΕΜΠΤΟ ΟΙΚΟ
Έρωτας, παιδιά, δημιουργία, τέχνη. Εδώ λοιπόν, θα εξετάσουμε τον πέμπτο οίκο που αναφέρεται στη ζωτικότητα, τη δημιουργικότητα, τις αισθηματικές σχέσεις. Θα δούμε πως λειτουργεί ο πέμπτος οίκος, ανάλογα με το ζώδιο που τον καταλαμβάνει, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει μία εμπεριστατωμένη αναφορά. Γιατί χρειάζεται να γνωρίζουμε ποιοι πλανήτες βρίσκονται σε αυτόν, τι εξουσίες έχει ο πλανήτης που τον εξουσιάζει και πως λειτουργούν επίσης οι τέσσερις προηγούμενοι οίκοι.
Δηλαδή, 1ος οίκος πως συμπεριφέρεται το άτομο, 2ος οίκος πως επιδιώκει να αποκτήσει κάποια πράγματα, 3ος οίκος πως παρατηρεί και συναλλάσσεται στην καθημερινότητα του, 4ος οίκος πόσο εκτιμά τους γονείς του και πόσο είναι δεμένος με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Έτσι φτάνοντας στο 5ο οίκο «της αγάπης» θα φανεί με ποιο τρόπο το άτομο αγαπάει εκείνους που τον έλκουν συναισθηματικά και ερωτικά.
Όμως, αγάπη είναι και δημιουργία. Μέσα από την αγάπη ενός ζευγαριού και την ένωση τους επιτυγχάνεται η ύψιστη δημιουργία τα παιδιά. Γι’ αυτό ο 5ος οίκος, εκτός από την αισθηματική ζωή του ατόμου μας πληροφορεί και για τα παιδιά του.

Η ψυχολογία της συνεξάρτησης στην οικογένεια: η περιοριστική αυτοεικόνα

Το λες σε μένα, το πιστεύεις, και –σε κάποιο βαθμό- είναι έτσι: Εξαρτάσαι ψυχικά, πρακτικά, εργασιακά ακόμα απ’ τον πατέρα και την μάνα σου.
Αν και αυτό σε πνίγει, επειδή περιορίζει το ρεπερτόριο των επιλογών σου, εσύ συνεχίζεις να παραμένεις καθηλωμένη στην ακαμψία των αυτοπεριορισμών σου.
Έχεις –σε συνέργεια με τους «δοτικούς» σου γονείς- εξουσιοδοτήσει το κυρίαρχο εσώψυχό σου «Δεν μπορώ!» να βάζει συνεχώς, και σε κάθε περίσταση, φρένο στην επιθυμία σου για αυτονόμηση, για αυτενέργεια και αυτεξουσιότητα!
Έχεις εδώ και καιρό πειστεί πως είσαι «λίγη» για να πραγματώσεις τα ασθενικά σου «θέλω».
Γι αυτό, καταφεύγεις, μπρος στην κάθε - έστω κι ελάχιστη- «αναποδιά», πριν καλά καλά το προσπαθήσεις μόνη σου, στην πρόθυμη αγκαλιά-θηλιά των «στοργικών» εξουσιαστών σου.
Αφού πείστηκες πως δεν μπορείς να «χωρίσεις» απ’ τους γονείς σου, χωρίζεις τον σύντροφο/ σύζυγό σου. Αυτό –απ’ ό,τι φαίνεται- σου είναι πιο εύκολο κι «ανώδυνο»…
Χωρίζεις προσπαθώντας, απεγνωσμένα κι ανεπίγνωστα, να διεκδικήσεις προσωπικό χώρο στο δικαίωμα της επιλογής. Το δικαίωμα που ανεπαίσθητα και χωρίς επίγνωση εκχώρησες στην αναπόφευκτα "αγαπητή σου" οικογένεια... Το δικαίωμά σου να επιλέγεις εσύ την ζωή σου, έξω από τις άρρητες επιταγές και το πλαίσιο κανονικότητας που σου έχει υπαγορεύσει το οικογενειακό σύστημα.

Τι...ξέχασαν να δείξουν τα κανάλια - Δείτε το αμοντάριστο βίντεο με τη Ζωή και τον δημοσιογράφο

Πολύ χρόνο κατανάλωσαν τα κανάλια για να δείξουν...υποτίθεται ό,τι συνέβη μεταξύ της Προέδρου της Βουλής και δημοσιογράφου του Star.
Παρέλειψαν, ωστόσο, να δείξουν το βίντεο από την αρχή.
Από τη στιγμή, δηλαδή, που η Ζωή Κωνσταντοπούλου εισέρχεται στο κτίριο και αρχίζει η στιχομυθία με τον δημοσιογράφο. Αντίθετα προέβαλαν την αντίδρασή της Προέδρου της Βουλής από ένα σημείο και έπειτα.
Δείτε τη σκηνή πως άρχισε και πως εξελίχθηκε για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ; Πως να χρησιμοποιήσετε ένα μήλο για να τις διώξετε



 

Όσοι υποφέρετε συχνά από ημικρανίες, ειδικότερα οι γυναίκες, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να τις υποφέρετε. Σίγουρα καταφεύγετε σε παυσίπονα που ο οργανισμός σας συνηθίζει πολύ γρήγορα και, τότε, πρέπει να δοκιμάσετε ισχυρότερα χάπια. Όμως, όλα αυτά ενδεχομένως να ανήκουν στο παρελθόν, αν δοκιμάσετε να αξιοποιήσετε ένα κομμένο πράσινο μήλο, χωρίς απαραίτητα να το φάτε!
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μυρωδιά του πράσινου μήλου έχει κάποια θετική επίδραση στη μείωση της σοβαρότητας των ημικρανιών και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα. Η εισπνοή της μυρωδιάς ενός πράσινου μήλου μπορεί να είναι η πλέον άμεση μέθοδος, αντί κατανάλωσης φαρμάκων, δεδομένου ότι οι χημικοί "αγγελιοφόροι" στη ρινική κοιλότητα έχουν άμεση πρόσβαση στον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι σε ασθενείς που άρεσε η μυρωδιά του πράσινου μήλου παρουσίασαν σημαντική μείωση της σοβαρότητας των πονοκεφάλων τους, ενώ οι ασθενείς που αντιπαθούν τη μυρωδιά δεν παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις.

«Υπάρχει φιλία;»

Φίλοςάτομο με το οποίο αναπτύσσει κάποιος μια (στενή) κοινωνική σχέση, η οποία βασίζεται στην αμοιβαία αγάπη, συμπάθεια, εκτίμηση.
freeminds.gr
 Έχεις φίλους; Πάντα με ταλάνιζε αυτή η ερώτηση… και πότε-πότε τη ξεχνούσα και με ξεχνούσε κι αυτή. Όμως ποτέ δεν είχα μια άμεση και καθαρή απάντηση να της δώσω. Οι ερωτήσεις έχουν και ανάλογες απαντήσεις, σκεφτόμουνα και προσπαθούσα με πολλή προσοχή να περιγράψω κάτι αντάξιο της πραγματικότητας.
Έχεις φίλους; Ναι, έχω. Είναι στη Πάτρα, στο εξωτερικό, στην Αθήνα, στην απέναντι πλατεία, στη σχολή μου, στο μάθημα χορού μου, στο μυαλό μου, στο παρελθόν. Μπορούμε αλήθεια να έχουμε φίλους και να τους κρατήσουμε παντοτινούς; Υπάρχουν πρόσωπα που δε θα ξεχάσεις ποτέ ακόμα κι αν έχεις να τους δεις μήνες, χρόνια, αιώνες; Ίσως, μπορεί. Εξαρτάται από τις περιστάσεις και τους χαρακτήρες.
Αν αγαπάς κάποιον θα τον κρατήσεις. Θα μείνει για πάντα μαζί σου, λένε κάποιοι.

Σε σένα μιλώ γυναίκα… Που γεννήθηκες για την καταστροφή μου…


Υπάρχουν κι αυτά τα κορίτσια που έχουν γεννηθεί για την καταστροφή.
Να τα λέμε κι αυτά. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις γυναικών που δεν είναι αυτό που λέμε ο πρώτος αριθμός του Τζόκερ. Κάποια είδη γυναικών γεννήθηκαν για την καταστροφή. Γεννήθηκαν για να μην αφήσουν τους άνδρες ήσυχους, ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα. Το ψέμα δεν το θέλουμε. Υπάρχουν γυναίκες που δεν μας κάνουν υπερήφανες.

Αυτές καλά περνούν. Ο υπόλοιπος πληθυσμός υποφέρει με την ύπαρξή τους. Βασανίζεται κόσμος και κοσμάκης με το χάλι τους.

Είναι ύπουλες και κινούνται μεθοδικά. Δεν το καταλαβαίνεις το υποχθόνιο σχέδιό τους ακόμα κι αν είσαι γάτα με πέταλα. Σε μία κόλλα χαρτί τυλίγουν τα θύματά τους και δεν ξεφεύγουν με τίποτα. Βασικός στόχος οι άνδρες. Βέβαια μπορεί να πετύχει κι εσένα που διαβάζεις και να περάσεις στα πρακτικά ως παράπλευρη απώλεια.

Παραδείγματα προς αποφυγή. Μακριά από τέλειες συμπεριφορές κορίτσια μου. Τη ζωή δύσκολη στους γύρω σας γιατί να την κάνετε; Ασχοληθείτε με το πλέξιμο, το κανό και το καγιάκ (μαζί), το θαλάσσιο σκι, το σκι στο χιόνι, τη χαρτοκοπτική, τα ταρώ. Με κάτι άλλο εκτός από το ”μαύρη, μαύρη, μαύρη έχεις κάνει τη ζωή μου μαύρη, σαν καμμένη γη”. Το χιτάκι της Τσίλα να μη γίνει το soundtrack της ζωής του συντρόφου ή ακόμα και του παιδιού σου.

Άλλα θέλω κι άλλα κάνω και έφτασα ως εδώ


Κάθομαι και αναπολώ τα παλιά. Αυτές τις στιγμές που καθώς τις βιώνεις δεν συνειδητοποιείς πόσο σημαντικές είναι; Αυτό. Παρόλη τη νοσταλγία μου, δεν με πιάνει αυτός ο πόνος στο στήθος όπως παλιότερα.

Ίσως να απενοχοποιήθηκα. Ίσως, να χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια για να ξεπεράσω το ψυχοπλάκωμα που με έπιανε κάθε φόρα που τον σκεφτόμουν. Η σημερινή, όμως, μέρα μου απέδειξε πολλά. Κατάλαβα ότι είχα τη τύχη να γνωρίσω ένα άτομο που δεν θα μπορέσω ποτέ να αποκόψω από τη ζωή μου.. Τα συναισθήματα μου, πλέον, δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο εκτός από αγάπη και υπερηφάνεια για τον άνθρωπο αυτό που μεγαλώσαμε μαζί και με τόση ανιδιοτέλεια μου έμαθε να αγαπώ.


Κοίταξα τριγύρω μου και σκέφτηκα όλους εκείνους τους drama χωρισμούς, τα ψέματα, τις κατινιές και τις μικρότητες που καθημερινά ακούω από τον περίγυρο μου και με έπιασε μια μελαγχολία. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μερικοί αυτό ζητάνε, τον πόνο. Βλέπω άτομα που δεν έχουν γνωρίσει την αγάπη, που δεν σέβονται και δεν θαυμάζουν εκείνον που επέλεξαν, που δεν ξέρουν τον συμβιβασμό.. 

Την επόμενη φορά που θα κρίνεις κάποιον σκέψου...


1 ....ότι οι άλλος μπορεί να καθρεφτίζει την συμπεριφορά σου , τις πεποιθήσεις σου, τους φόβους σου.
2.... οι άλλος μπορεί να καθρεφτίζει τον τρόπο που εσύ φέρεσαι στον εαυτό σου.
3 ....ότι εσύ μπορεί να φέρθηκες με τον ίδιο τρόπο σε άλλους.
4 ...ότι έδωσες στον άλλο αυτό το ρόλο για να μάθεις και να εξελιχθείς και επομένως είσαι συνδημιουργός της εμπειρίας που βίωσες ή κρίνεις,
5,,,ότι κάθε φορά που κρίνεις κάποιον συμβάλλεις στο να δημιουργηθεί αυτή η συμπεριφορά ξανά και συντονίζεσαι με άτομα ίδιας συμπεριφοράς μέχρι να μάθεις.
6...ότι η συμπεριφορά του άλλου χαρακτηρίζει τον άλλο αλλά ο τρόπος που αντιδράς αφορά εσένα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα