Κυριακή 24 Μαΐου 2015

10 Συμβουλές για τη Διαχείριση Δύσκολων Ανθρώπων στην Εργασία

Σε κάποιες καταστάσεις μπορεί να φανεί χρήσιμο να έχουμε μερικά tips για το πως μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να αφήσουμε να μας επηρεάσει η αρνητικότητα ή η επιθετικότητα κάποιων δύσκολων συνεργατών. Στις δύσκολες λοιπόν καταστάσεις, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε όσο περισσότερο μπορείτε, τις ακόλουθες συμβουλές:
negative_people
1. Μείνετε ψύχραιμοι
Το πρώτο πράγμα που χάνουμε στη συνδιαλλαγή μας με “δύσκολους”, “παράλογους” ή “απαιτητικούς” ανθρώπους είναι η ψυχραιμία μας που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την συνδιαλλαγή που θα ακολουθήσει. Και αυτό που μας χρειάζεται σε αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι να μην είμαστε αντιδραστικοί ούτε να παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά αλλά να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σκέψη μας προκειμένου να αποφασίσουμε τι ακριβώς πρέπει να πούμε, ως ποιο βαθμό θα πρέπει να θέσουμε τα όριά μας και ως ποιο βαθμό θα μας εξυπηρετήσει μια πιο διπλωματική συμπεριφορά.

Αυτές οι 15 φωτογραφίες έχουν τέλειες γωνίες. Σίγουρα θα τις δείτε ξανά και ξανά!

Πόσες φορές έχετε τραβήξει μια συνηθισμένη φωτογραφία, για να ανακαλύψετε αργότερα ότι έχετε καταγράψει κάτι μαγικό; Αυτή η μαγική στιγμή θα μπορούσε να προκύψει από οποιονδήποτε συνδυασμό τύχης, καλής χρονικής στιγμής, μιας σπουδαίας γωνίας αλλά και συνάρτησης άλλων παραγόντων. Ωστόσο, τη στιγμή που συμβαίνει, δεν μπορείτε να το δείτε, κάτι που αλλάζει τη στιγμή για πάντα. Δυστυχώς για αυτές τις φωτογραφίες, οι φαινομενικά συνηθισμένες στιγμές μετατράπηκαν σε κάτι ... διαφορετικό.

1. Κρατήστε κάτι για την πρώτη νύχτα του γάμου.

Πίνετε αυτό το φυσικό ρόφημα καθημερινά και αποτοξινωθείτε!

Σε περίπτωση που χρειάζεστε να μειώσετε την περιφέρεια της μέσης σας, βελτιώνοντας παράλληλα το αίμα σας και ουσιαστικά να μειώσετε τη χοληστερόλη, έχουμε τη σωστή απάντηση για εσάς.
επήρεια αυτό-πράσινο-ποτών-κάθε-μέρα-και-σας-σώμα-θα-να-να καθαρίζονται-of-τοξίνες
Συστατικά που απαιτούνται:
  •  1 κιλό λεμόνια
  • Λίγη μαγειρική σόδα
  • 3 ματσάκια μαϊντανό
  • 1,5 λίτρα νερού

ΞΥΠΝΑΣ, ΚΑΝΕΙΣ Ο, ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, ΚΟΙΜΑΣΑΙ


How does it feel – How does it feel
To be on your own – With no direction home
Like a coplete unknown
Like a rolling stone;
Αυτό είναι το πρώτο του τραγούδι που έκανε σουξέ, το 1965. Το Like a Rolling Stone. Το κατατάσσουν μέσα στα 500 μεγάλα τραγούδια. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι είναι ποιητής. Τον είπαν και επαναστάτη. Όλοι οι σπουδαίοι τραγουδοποιοί και τραγουδιστές τον παραδέχονται. Πολλοί, πάρα πολλοί θα ήθελαν να του μοιάσουν. Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία μουσικός που παραμένει στην κορυφή. Κάπου λέει στο τραγούδι του Σαν Πέτρα που Κυλάει...
Ποτέ δεν κύτταξες να δεις το σκυθρωπό ύφος
Των παληάτσων και των κλόουν
Όταν έρχονταν και κόλπα έκαναν για σένα
Ποτέ δεν κατάλαβες πως δεν ήταν καλό
Να αφήνεις τους άλλους τρυκ να σου κάνουν...

Η Συνέντευξη του Νίκολα Τέσλα Που Δημοσιοποιήθηκε Μετά Από 116 Χρόνια (Μέρος Πρώτο)

Testal-king-peter-yugoslavi
Το 1899 ο Τέσλα έδωσε αυτή την συνέντευξη η οποία σπανίως έχει δημοσιευτεί για πάνω απο 100 χρόνια.
Σε αυτήν ο Τέσλα αποκαλύπτει την μεγάλη συνωμοσία της επιστήμης η οποία μέχρι τότε ήταν σε καλό δρόμο, την καταστολή της γνώσης σχετικά με τον αιθέρα, και την καθιέρωση μιας νέας ψευτοεπιστήμης ώστε να αποκρύψει αυτή την γνώση, καθώς επίσης να καταστείλει και την εργασία του ιδίου (του Τέσλα).
Το 1899 λοιπόν έδωσε συνέντευξη σε έναν συγκεκριμένο δημοσιογράφο, τον John Smith, όπου ο Τέσλα είπε:
<<Τα πάντα είναι το φως. Σε μια από τις ακτίνες του βρίσκεται η μοίρα των Εθνών, κάθε Έθνος έχει την δική του ακτίνα φωτός σε αυτή την μεγάλη πηγή φωτός που εμείς βλέπουμε ως Ήλιο.>>
Σε αυτή την συνέντευξη, ο μεγαλύτερος εφευρέτης και οραματιστής της σύγχρονης εποχής, ξετυλίγει ένα νέο όραμα, όπου εμείς οι πολεμιστές του φωτός (της πρώτης & τελευταίας ώρας) δημιουργήσαμε έναν αιώνα αργότερα.
Μέρος της συνέντευξης αφορά την κριτική του Τέσλα πάνω στην θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, που παραβλέπει εντελώς τον αιθέρα σαν ενέργεια.
<< Έχω αποδείξει με την νέα θεωρία των συμπαντικών νόμων, για ποιόν λόγο η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν είναι εντελώς λανθασμένη, και γιατί δεν υπάρχει κενό και ότι τα πάντα είναι ενέργεια.>>
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Έχετε κερδίσει την δόξα ως ο άνθρωπος που ασχολήθηκε με τις κοσμικές διεργασίες. Ποιος είστε κ. Τέσλα;

Τι μαγικό κάνει στον οργανισμό το σκορδολέμονο;



Μπορεί να έχει έντονη μυρωδιά – γι΄ αυτό και πολλοί αποφεύγουν να το καταναλώνουν – όμως το σκόρδο είναι αναντικατάστατο. Η μικροβιολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγγελική Πιττίδη – Τριανταφύλλου εξαίρει τις ευεργετικές ιδιότητές του και προτείνει μια απλούστατη συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων.

Γιατί ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς κάνει θαύματα;



Δεν είναι απαραίτητο να έχει κάνει κάποιος σπουδές ή σεμινάρια συμβουλευτικής σχέσεων για να ανακαλύψει τρόπους  που ομορφαίνουν καθημερινά την επαφή με τον/την σύντροφό του. Γιατί δηλαδή τα αυτονόητα να χρειάζονται τεχνάσματα για να μπουν σε λειτουργία; Εκτός από την καλή επικοινωνία και το απολαυστικό σεξ υπάρχουν λέξεις, αγγίγματα, ματιές, χαμόγελα που γλυκαίνουν τη σχέση και τη δυναμώνουν. Απλά και ωραία πράγματα. Λίγα λεπτά να διαθέσει κάποιος για να σκεφτεί τι είναι αυτό που θα χαροποιήσει τον άνθρωπο που αγαπά και θα βρει χίλιες δυο ιδέες. Για παράδειγμα…

Είμαστε όντα συντονισμένα σε συχνότητες – Η απαγορευμένη γνώση


    Αυτό το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει για πρώτη φορά τους πραγματικούς μηχανισμούς με τους οποίους η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

     Και το πώς ο κάθε ένας από μας αντιδρά στην μεγαλύτερη αλλαγή του περιβάλλοντος που έχει δει ποτέ αυτός ο πλανήτης

    Πριν δύο δισεκατομμύρια χρόνια όταν άρχισε η ζωή για πρώτη φορά σε αυτόν τον πλανήτη την περιέβαλε μια φυσική συχνότητα . Εξαιτίας της κατάφερε να αναπτυχθεί και αναπόφευκτα βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με και μέσω αυτής.
    Τη σημαντική σχέση αυτή, η επιστήμη μόλις τώρα αρχίζει να κατανοεί.
    Η έρευνα δείχνει ότι η έκθεση μας σε αυτές είναι απολύτως απαραίτητα για μας. Ελέγχουν την ψυχική και σωματική μας υγεία , συγχρονίζουν κιρκαδικούς ρυθμούς μας, βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βελτιώνουν την αίσθηση της ευεξίας. Πρόκειται για τις συχνότητες Σούμαν (SR) -μια σειρά  εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων (ELF) του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος της Γης. Η θεμελιώδης είναι στα 7.83 Hz .

    Καλά κι εσύ, ξύπνησες με τους χημικούς αεροψεκασμούς στο κεφάλι;

      Σήμερα πήρα -για μια ακόμα φορά- την κα Χρυσοβελώνη να μάθω τι απέγινε το μέηλ που της έδωσε να δώσει στον κο Καμμένο

      Η κα Χρυσοβελώνη -για μια ακόμα φορά- ήταν βιαστική, γιατί ήθελε να πάει… στην εκκλησία!
      Θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή, μου λέει.
      Πότε; τη ρωτάω. Έτσι μου λέτε αλλά δεν με παίρνετε.
      Έχουμε άλλα πολλά πάνω από το κεφάλι μας, όχι τους χημικούς αεροψεκασμούς.
      Λάθος, της λέω. Μόνο χημικούς αεροψεκασμούς έχουμε πάνω από το κεφάλι μας!
      Καλά, ξυπνήσατε Κυριακάτικα με τους χημικούς αεροψεκασμούς; (καλή ερώτηση)
      Ναι, λέω. Γιατί καραψεκάζουν Κυριακάτικα. Και το Σάββατο κοιμήθηκα με τους χ.α. Και το Σάββατο είχα επίσης ξυπνήσει με χ.α. γιατί την Παρασκευή κοιμήθηκα ΠΆΛΙ με χ.α., γιατί… ΜΑΣ ΨΕΚΆΖΟΥΝ ΌΛΗ ΜΈΡΑ – ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ!!!!!!

      Σαμαράς για Eurovision: «Το 12άρι της Κύπρου χάθηκε με ευθύνη Τσίπρα!»

      samaras_66
      Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον ευρύτερο κυβερνητικό συνασπισμόεξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το πρωί της Κυριακής, σε δηλώσεις του σχετικά με τον 60ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.
      Ακολουθούν όλες οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού στους δημοσιογράφους:
      «Καλημέρα, σας. Όσο καλή μπορεί να είναι η μέρα που ξημέρωσε. Μία μέρα που βρίσκει την Ελλάδα μας καταποντισμένη στον κορυφαίο ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό.

      Πραγματικότητα και Ψευδαισθητική Αντίληψη



      Υπάρχει ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΥΣΙΑ (αν μπορούμε να το ονομάσουμε «Ουσία», αφού είναι «Χωρίς Ιδιότητες», που μπορεί να αναγνωρίσει η Αντίληψη), Χωρίς Χρόνο, που Περιλαμβάνει Δυνητικά όλες τις καταστάσεις κι όλα όσα υπάρχουν ή μπορούν να υπάρξουν.
      Σε Κατάσταση Ακινησίας της Ουσίας Βιώνεται η Ίδια η Ουσία, Αυτό που Είναι Πραγματικά, το Ως Έχει… και τότε μιλάμε για Αυτοσυνειδησία.
      Σε Κατάσταση Δραστηριότητας, όταν Αναδύεται η Αντίληψη, η Αναλυτική Διερεύνηση της Ουσίας, τότε (αυτή η Ίδια η Αντίληψη διακρίνει), διακρίνουμε την Κατάσταση της Βίωσης της Ουσίας (που ονομάσαμε Αυτοσυνειδησία), και την Κατάσταση της Δραστηριότητας, που δίνει μια «Άλλη Όψη της Πραγματικότητας».
      Χαρακτηρίζουμε την Βίωση της Ουσίας, όταν Εκδηλώνεται, ή όταν Πραγματώνεται, σαν την Πραγματικότητα, σαν την Αληθινή Κατάσταση και ονομάζουμε την Δραστηριότητα της Αντίληψης Ψευδαισθητική Αντίληψη.

      Δεν είσαι το σώμα, αλλά κατοικείς μέσα σε αυτό


      Το σώμα του κάθε ανθρώπου φιλοξενεί την ψυχή του, για να μπορέσει η ψυχή να κερδίσει τον δρόμο προς τη Θέωση. Άρα το σώμα μας είναι ένα μεταφορικό μέσον της ψυχής μας. Όλα τα όργανά μας πλαισιώνουν την ψυχή μας και είναι σαν να λέμε οι σωματοφύλακες της. Η δική μας πριγκίπισσα λοιπόν, ψυχή, έχει πόσους σωματοφύλακες να την προστατεύουν για να καταφέρει να πετύχει στο ταξίδι της, αλλά και τους θεματοφύλακες. Οι θεματοφύλακες μας είναι οι έμφυτες γνώσεις που έχουμε από τη γέννα μας. Τα ταλέντα μας και οι οδηγοί μας προς την ανάλογη διαδρομή.

      Εμείς κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να παροπλίζουμε έναν – έναν τους σωματοφύλακες και θεματοφύλακες.
      Πάμε κόντρα σε όλο αυτό το όχημα της ψυχής μας, λες και μας ανήκει. Μα φιλοξενεί προσωρινά και μόνο.
      Αυτό που χρειάζεται εμείς να κάνουμε είναι να ορίσουμε οδηγό την ψυχή μας και να καταλάβουμε ότι όσο πιο αρμονικό είναι αυτό το σώμα με τους σωματοφύλακες και τους θεματοφύλακες τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει και η ψυχή μας να έχει στο ταξίδι της απόλυτη επιτυχία.

      Η Ζωή Που Θα Ήθελες Να Έχεις Αλλά Δεν Έχεις

      Περπατώ ένα ηλιόλουστο και κρύο πρωινό  με πόδια κουρασμένα από την μακριά διαδρομή που διασχίζω. Ο ήλιος, λέω, είναι ανίκανος να ζεστάνει την τραχιά επιφάνεια των χεριών μου και να διεισδύσει στο κεφάλι μου για να το ημερέψει. Η δική μου αναζήτηση είναι ίσως και δική σου, η δική μου δυσαρέσκεια και δική σου. Ψάχνω συνεχώς κάτι άλλο από αυτό που έχω τώρα, κάτι καλύτερο όπως θα έλεγαν πολλοί.
      Συχνά αγκιστρώνομαι στο πως θα ήθελα να είναι η ζωή μου
      Τι θα ήθελα να έχω
      Ποιά θα ήθελα να είμαι
      Τι θα ήθελα να έλεγαν οι άλλοι για μένα
      Τι θα προτιμούσα να μην έχω περάσει
      Τι επιθυμώ να συμβεί
      Τι επιθυμώ να πάψει να συμβαίνει
      Πόσο θετικά θ’άλλαζε η ζωή μου
      Εάν είχα περισσότερα χρήματα  και καλύτερη δουλειά
      Εάν είχα περισσότερη αγάπη
      Καλύτερη υγεία
      Μια σχέση όπως την ήθελα
      Πόσο ωραιότερη θα ήταν η ζωή μου εάν
      το παράθυρο της κρεβατακόμαρας μου έβλεπε σε κήπο
      εάν οι άνθρωποι γύρω μου άλλαζαν
      εάν είχα ένα μαγικό ραβδί που θα εξάλειφε όλα τα προβλήματα μου
      τα άγχη μου, τον πόνο μου.
      Όμως, ας μη γελιέμαι, δεν είναι ο ήλιος που θα ημερέψει το κεφάλι μου

      Πώς να φέρεις περισσότερη αγάπη στη ζωή σου;

      Δεν είναι δυνατόν να ζήσουμε χωρίς αγάπη. Την λαχταρούμε και την ποθούμε για να φέρει στη ζωή μας πληρότητα, ομορφιά κι ευτυχία. Η αγάπη έχει πάμπολλες μορφές και είναι μια αλήθεια διαρκής  που την βλέπεις παντού και πάντα. Η γονεική αγάπη, η ρομαντική αγάπη, η αγάπη μεταξύ αδερφών και φίλων, η αγάπη απέναντι σ’ενα ζώο, η αγάπη μεταξύ συνανθρώπων. Κι ενώ μοιάζει σα να είναι αναπόσπαστο κομμάτι από το ανθρώπινο είναι, πολλοί από εμάς παραπονιούνται για την έλλειψη της ή αμφισβητούν πόσο πραγματική είναι η αγάπη που έχουν στη ζωή τους.
      love-lifeΕάν θέλεις να φέρεις περισσότερη αγάπη στη ζωή σου,
      1. Δώσε
      Η αγάπη μεγαλώνει με το να δίνεις. Η αγάπη που δίνουμε, είναι η μοναδική αγάπη που κρατάμε. Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσεις την αγάπη είναι να την δώσεις.»     E. Hubbard

      Επικοινωνία

      communicate
      Γιατί φοβόμαστε να πούμε στους άλλους ποιοι είμαστε; Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση στην ερώτηση αυτή. Ο John Powell, στο βιβλίο του Why Am I Afraid to Tell You Who I Am? υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει επειδή αυτό που είμαστε είναι το μοναδικό μας απόκτημα και φοβόμαστε πως θα μας το στερήσουν απορρίπτοντάς το. Κάποιοι από εμάς μπορεί να φοβούνται γιατί δεν είναι βέβαιοι για το ποιοι είναι και το τι είναι αυτό που θα ήθελαν να πουν. Πολλοί από εμάς έχουν παρεμποδιστεί και κατακυριευτεί από κάποιον οικογενειακό κανόνα. Ορισμένοι από εμάς υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν έναν τέτοιο κανόνα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, για να επιβώσουν. Παρ’ όλα αυτά, εγώ πιστεύω πως φοβόμαστε να πούμε στους άλλους ποιοι είμαστε, γιατί δεν έχουμε πεισθεί ότι είναι αποδεκτό να είμαστε αυτό που είμαστε.
      Πολλοί από εμάς δεν συμπαθούν και δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους. Δεν εμπιστευόμαστε τις σκέψεις μας. Δεν εμπιστευόμαστε τα συναισθήματά μας. Πιστεύουμε πως η γνώμη μας είναι άχρηστη. Δεν πιστεύουμε πως έχουμε το δικαίωμα να πούμε όχι. Δεν είμαστε σίγουροι γι’ αυτά που θέλουμε και γι’ αυτά που έχουμε ανάγκη.

      Το άτομο έναντι της ομάδας


      lonelinessandlove
      Μερικές φορές είναι δύσκολο να ξέρω ποιος είμαι, ενώ άλλες φωνές είναι διατεθειμένες και έτοιμες να με ορίσουν και να με εξηγήσουν. Το να είμαι ο εαυτός μου, κάποτε ήταν μια απλή υπόθεση, αλλά, με την αυξανόμενη ανάμειξη σε ομάδες, δεν είμαι πια τόσον αυθόρμητα σίγουρος. Μέρος απ’ αυτή την αμφιβολία προέρχεται από την ανατροφοδότηση και τις προσωνυμίες που δέχομαι: «είσαι εξαιρετικός», «είσαι πολύ ευγενικός», «είσαι πολύ νωθρός», «γνοιάζεσαι πάρα πολύ», «δεν ξέρεις καν ότι υπάρχω», «είσαι πολύ ισχυρός», «χρειάζεσαι ν’ αναπτύξεις περισσότερη δύναμη», «είσαι πάρα πολύ ευαίσθητος», «δεν είσαι αρκετά ευαίσθητος», «μ’ αρέσει το μουστάκι σου», «δεν μ’ αρέσει το μουστάκι σου», «κάμνεις ηθικολογικές κρίσεις», «ποτέ δεν είσαι πρόθυμος να κάμεις κρίσεις», «ο θρησκευτικός μυστικισμός σου με τρομάζει», «ο αθεϊσμός σου είναι ο λόγος που δεν σ’ εμπιστεύομαι», «δεν παρουσιάζεις αρκετή ηγετική ικανότητα», «είσαι πάρα πολύ ευθύς».
      Είμαι πραγματικά τόσο ριζικά διαφορετικός για διαφορετικά άτομα; Είμαι ασυνεπής κι ευμετάβλητος; Πώς συμβαίνει να με αντιλαμβάνονται μ’ αυτούς τους αντίθετους τρόπους;

      Η ωραία τρέλα του γαμήλιου έρωτα

      bruckner19
      Η υπερβολή της εποχής μας συνοψίζεται στο άπιαστο όνειρο: όλα σε ένα ή τα θέλω όλα. Ένα και μοναδικό πλάσμα πρέπει να συμπυκνώνει όλες μου τις προσδοκίες. Ποιος μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοια απαίτηση; Η ιλιγγιώδης αύξηση των διαζυγίων στην Ευρώπη δεν οφείλεται στον εγωισμό μας αλλά στον ιδεαλισμό μας: είναι αδύνατο να ζήσουμε μαζί, απέναντι στο είναι δύσκολο να μείνουμε μόνοι. Τα ζευγάρια διαλύονται όχι από απογοήτευση, αλλά από υπερβολική ιδέα για τον εαυτό τους. Από τον έρωτα δεν μένει παρά «το κεραυνοβόλο βλέμμα του θεού» (Αντρέ Μπρετόν) κι αυτό είναι το πρόβλημα. Παραφορτώνουμε το καράβι, το επενδύουμε με τόσες ελπίδες, ώστε τελικά ναυαγεί. Δεν υποφέρουμε από έλλειψη συναισθημάτων αλλά από υπερβολική ανάγκη για συναισθήματα.
      Πιστεύω ακόμα στον μεγάλο έρωτα, ακούμε να λέμε. Όμως δεν έχει νόημα να πιστεύουμε σε μία αφηρημένη έννοια, όσο αξιοθαύμαστη κι αν είναι, καλύτερα να πιστεύουμε στα άτομα, τα ευάλωτα και ατελή άτομα. Αγαπώντας τον έρωτα καταλήγουμε στην εξιδανίκευσή του. Κάποτε αποκλεισμένος από τον γάμο, ο έρωτας-αίσθημα διαλύθηκε εκ των έσω προτού μπει σε κίνδυνο από τις υπερβολικές φιλοδοξίες – η βουλιμία του σηματοδοτεί και την απώλειά του. Από τότε που αφαιρέθηκαν τα εμπόδια που τον τροφοδοτούσαν με το να τον φρενάρουν, είναι υποχρεωμένος να βρει μόνος του τα μέσα για να ανανεωθεί.

      Τρίπτυχο αθανασίας



      Νίκη θέλεις στο θάνατο μα και στα γηρατειά σου
      Διεύρυνε ταυτόχρονα νου, ψυχή και καρδιά σου

      Κατάφερες μόνο με το νου και με τη λογική σου
      Με φάρμακα που έφτιαξες ν΄αλλάξεις την ζωή σου

      Μα τα μαντζούνια  δεν αρκούν, να φέρουν αθανασία

      Άχρηστες μούμιες συντηρούν χωρίς καρδιά και ουσία
      Το βλέπω  είναι δύσκολο τον κόσμο να αλλάξεις

      Αλκυόνη Παπαδάκη "Το ταξίδι που λέγαμε"


      "Σ’ όλη μου τη ζωή υποτίθεται ότι έψαχνα για ασφάλεια. Κάπου ν’ ακουμπήσω. Κάπου να νοιώσω προστασία. Ψεύδος! Ψεύδος πλανερό. Η αλήθεια είναι πως με παρέσερνε ένα άγριο κύμα. Μια μανία αυτοκαταστροφής. Ακόμα κι αυτή η ψευδεπίγραφη ανάγκη της ασφάλειας παγίδα ήταν για αυτοκαταστροφή. Για συντριβή. 

      Ήθελα να οδηγήσω την ψυχή μου στο λαγούμι της ασφάλειας για να την ξεκοκαλίσω με την ησυχία μου. Αυτό ήταν.Καλέ τι να τα κάνω εγώ τα λουκέτα, τους σύρτες και τις κλειδαριές; Αν δε διέκρινα στο βάθος του ορίζον τα ένα λυσσασμένο σκύλο να έρχεται ερμητικά καταπάνω μου, με σκοπό να με ξεσκίσει, δεν μπορούσα να ανάψω ηδονικά το τσιγαράκι μου και να θαυμάσω το ηλιοβασίλεμα.



      Κι όσες φορές ξεχνιόμουν κι άναβα δεύτερο τσιγάρο, ερχόσουν εσύ να συνεχίσεις το ξέσκισμα της κουρελιασμένης μου ψυχής … έτσι για να μην συνηθίζω την ηρεμία …Την έφαγα τη σουγιαδιά, αλλά μυαλό δεν έβαλα. Ποτέ δεν πέρασα από κόσκινο τις φιλίες μου. «Περάστε κόσμε!» Μια ζωή.

      Μας έλκει το απαγορευμένο στον έρωτα;


      Εδώ και τέσσερα χρόνια βασανίζομαι με μια εθιστική καταστροφική σκέψη. Είμασταν κολλητοί. Τόσο καλοί φίλοι. Τον εμπιστευόμουν απόλυτα σε όλα. Μετά όλα άλλαξαν. Μου την έπεσε. Αντιστάθηκα για λίγο. Δεν άντεξα. Είχε τον πλήρη έλεγχο μυαλού και κορμιού. Για 6 μήνες χανόμουν μέσα στα φιλιά και στο πάθος. Δεν το ήξερε κανείς.Κι αυτό με φόβιζε. Δεν έπρεπε να το μάθει κανείς γιατί ήταν το αγόρι της καλύτερής μου φίλης και εμένα ο κολλητός μου και ο απαγορευμένος έρωτας που είχαμε δημιουργήσει.
      Ωσπου μαθεύτηκε,τον έχασα. Δεν με ξαναπλησίασε ποτέ. Έμαθα ότι το ήθελε αλλά φοβόταν. Μονάχα με κοίταζε, αυτό έκανε. Εχουμε να μιλήσουμε 4 χρονια και δεν μπορώ να τον ξεχάσω. Τον θέλω όμως όπως τότε και αυτό με βασανίζει. Τι μπορώ να κάνω; 

      Τι λέει η γλώσσα του σώματός σου για την αυτοπεποίθησή σου;

      5 μαθήματα από τα supermodels για να στέλνεις τα σωστά μηνύματα!

      Θα ήθελες να μπορούσες να μπαίνεις σε ένα χώρο και να τραβάς τα βλέμματα, εκπέμποντας γύρω σου κύματα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς;  Να εμφανίζεσαι για συνέντευξη δουλειάς ή πρώτο ραντεβού και να περνάς το μήνυμα «εγώ είμαι ο άνθρωπός σου»; Η γλώσσα του σώματος, αν τη χρησιμοποιείς σωστά, μπορεί να σε κάνει να το καταφέρεις!

      Ο  δρ  Albert Mehrabian, καθηγητής ψυχολογίας στο UCLA, διάσημος για τις δημοσιεύσεις του πάνω στη γλώσσα του σώματος, έχει αποδείξει ότι το τι μήνυμα περνάμε στους άλλους εξαρτάται περισσότερο από τα σήματα που στέλνουμε με το ίδιο μας το σώμα (55%) και λιγότερο από τα λόγια μας (7%) και τον τόνο της φωνής μας (38%).

      Διάφορες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως εμείς οι γυναίκες πιάνουμε ευκολότερα τα σήματα που στέλνουν όλοι οι άνθρωποι ακόμα και όταν δεν μιλούν: ειδικές μαγνητικές τομογραφίες αποκαλύπτουν πως όταν αποκωδικοποιούμε τη συμπεριφορά των άλλων, οι γυναίκες χρησιμοποιούμε 14-16 περιοχές του εγκεφάλου μας, ενώ στους άντρες ενεργοποιούνται μόλις 4-6 εγκεφαλικές περιοχές. Κανένας άντρας όμως δεν μένει ασυγκίνητος μπροστά σε μια γυναίκα που όλη της η συμπεριφορά μαρτυρά πως η ίδια πιστεύει στον εαυτό της. Αν θέλεις λοιπόν να αποπνέεις έναν αέρα εμπιστοσύνης στον εαυτό σου, σιγουριάς και θάρρους, δεν έχεις παρά να μάθεις από τους καλύτερους: τα μοντέλα!

      Χρώματα: Μάθε ποια μας ανεβάζουν, ποια μας ηρεμούν και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις ψυχολογία.

      Ένας ολόκληρος κλάδος ψυχολογίας μελετά την επίδρασή τους στο συναισθηματικό μας κόσμο και αποκαλύπτει πώς να τα χρησιμοποιούμε για να νιώθουμε καλύτερα.  
      Έχεις παρατηρήσει ότι τις μέρες που δεν είμαστε καλά ψυχολογικά συνήθως επιλέγουμε σκούρα χρώματα στα ρούχα μας; Ποια δεν έχει μπει στον πειρασμό να ταιριάξει την καταρρακωμένη διάθεσή της με μιαtotal black εμφάνιση; Κι όμως, ένας ολόκληρος κλάδος της ψυχολογίας έχει αποδείξει επιστημονικά ότι τα φωτεινά χρώματα είναι ικανά να μας φτιάξουν τη διάθεση, ακόμα και όταν όλα γύρω μας μοιάζουν γκρίζα.

      Το ότι το χρώμα επιδρά στον ψυχισμό μας δεν είναι μια καινούρια ιδέα στον κόσμο της ψυχολογίας. ΟCarl Jung είχε διαπιστώσει πριν δεκαετίες ότι «τα χρώματα είναι η μητρική γλώσσα του υποσυνείδητου», μιλούν δηλαδή απευθείας στο υποσυνείδητό μας ακόμα κι αν εμείς δεν το καταλαβαίνουμε…

      Σήμερα, ένας ολόκληρος κλάδος της ψυχολογίας έχει αναπτυχθεί ώστε οι ειδικοί να μελετήσουν την επίδραση των χρωμάτων στο συναισθηματικό μας κόσμο. Η Sally Augustin, δρ Περιβαλλοντικής Ψυχολογίας, μελετά ακριβώς αυτό: πώς η ψυχολογία μας επηρεάζεται από το περιβάλλον μας. Σύμφωνα με τις έρευνές της, κάθε χρώμα προκαλεί παρόμοιες αντιδράσεις στους περισσότερους ανθρώπους, αν και σημαντικό ρόλο παίζουν η κουλτούρα καθενός, καθώς και τα προσωπικά του βιώματα.

      Άκου την καρδιά σου! Στα συναισθήματά μας βρίσκεται το κλειδί για ευτυχία & επιτυχία!

      10 τρόποι για να αυξήσεις τη συναισθηματική σου νοημοσύνη μαθαίνοντας να ακούς τα συναισθήματά σου.

      Για πολλά χρόνια, όλοι κυνηγούσαμε την επιτυχία. Επιτυχία στην επαγγελματική, την προσωπική και την κοινωνική ζωή. Σήμερα όμως, και έπειτα από εκατοντάδες έρευνες και επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά και αμέτρητες «κλεμμένες» ζωές, το άγιο δισκοπότηρο για όλους μας δεν είναι πια η επιτυχία, αλλά η ευτυχία: Τι να την κάνεις την επιτυχημένη καριέρα, με τα φουσκωμένα μπόνους, τις παροχές και τις ντιζαϊνάτες επαγγελματικές κάρτες αν -ακόμα και τις εποχές που αυτά υπήρχαν- πήγαινες στο γραφείο με σκυφτό το κεφάλι; Τι να την κάνεις την «επιτυχημένη» σχέση με τα μονόπετρα και τα παιδιά-τρόπαια με τα 20άρια στον έλεγχο, αν μέσα σε αυτή δεν νιώθεις αγάπη, ζεστασιά και μοίρασμα; Σιγά σιγά όλοι άρχισαν να μιλούν για το συναίσθημα. Κι οι επιστήμονες, ακολουθώντας τα νέα δεδομένα, εγκατέλειψαν την μελέτη του IQ και άρχισαν να ερευνούν ένα άλλο είδος ευφυΐας, τη συναισθηματική νοημοσύνη (EQ). Γιατί ανακάλυψαν ότι επιτυχία στη ζωή σημαίνει «ζω όμορφα» και μάλιστα ότι ο ισχυρότερος δείκτης μιας καλής ζωής δεν είναι άλλος από τα συναισθήματα που νιώθουμε.

      Μελετώντας τη συναισθηματική νοημοσύνη επιβεβαίωσαν ότι μολονότι αν κάποιος είναι επιτυχημένος αυτό δεν συνεπάγεται ότι είναι και ευτυχισμένος, αντίθετα, όταν κάποιος είναι ευτυχισμένος είναι σίγουρα και επιτυχημένος. Άλλωστε καθένας και καθεμιά μας έχει το δικό του ορισμό για το τι σημαίνει επιτυχία... Στις επιστημονικές έρευνες αυτό αποτυπώνεται ως εξής: στο 70% των περιπτώσεων, άτομα με μέτριο IQ τα πηγαίνουν καλύτερα στη ζωή τους από όσους έχουν ψηλότερο IQ. Τι κάνει τη διαφορά; Η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, η οποία χαρακτηρίζει το 90% όσων ανήκουν στους top performers, εκείνους δηλαδή που κάνουν καταπληκτική δουλειά με ό,τι κι αν ασχολούνται. Δεν είναι τυχαίο το ότι πολλές μεγάλες εταιρίες έχουν εντάξει ειδικά τεστ EQ στην αξιολόγηση των εργαζομένων, ούτε το ότι εδώ και δύο χρόνια, για να γίνει δεκτός ένας υποψήφιος για MBA στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιοYale πρέπει να περάσει και ένα ανάλογο τεστ το οποίο αξιολογεί πόσο καλά ο υποψήφιος αντιλαμβάνεται, αξιολογεί και διαχειρίζεται τα συναισθήματα τόσο του ίδιου όσο και των άλλων.

      Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

      Ξέχνα ότι μ’ αγαπάς και αγάπησέ με πάλι



      Επειδή τις μέρες σκοντάφτεις στην καθημερινότητα και σε στήνω στα πόδια σου προτού να καταρρεύσεις, κι επειδή σου έχω φυλαγμένη μια καληνύχτα για κάθε νύχτα που σε ξεκουφαίνει η σιωπή,γι’ αυτό μ’ αγαπάς.

      Επειδή όταν πεινάς τα λόγια μου γίνονται ψωμί και σε στηλώνουν, κι όταν διψάς στύβω τις μαξιλαροθήκες που είναι ποτισμένες στο δάκρυ μου που στραγγίζω από την αλμύρα και σου δίνω να πιείς, γι’ αυτό μ’αγαπάς.
      Επειδή για να μη θυμάσαι εσύ, έμαθα κι εγώ να ξεχνώ, για να γελάς εσύ, ξέχασα να γελώ, επειδή για να έχεις φωνή, έχασα τη φωνή μου.
      Επειδή έπαψες να προχωράς, έπαψα να κοιτάζω το δρόμο και αφού ο χρόνος δεν σταματά να κυλά κι εσύ δεν θέλεις να μεγαλώσεις, έσπασα τα ρολόγια.

      Εσύ δεν μεγαλώνεις, μόνο γερνάς, κι εγώ λατρεύω τα σημάδια που αφήνουν τα χρόνια στο πρόσωπό σου, πιο πολύ από τα νιάτα σου.
      Γι’αυτό μου λες σ’ αγαπώ, σαν να ξέρεις τι σημαίνει.

      Αποτελεσματική φυσική θεραπεία για να αποβάλετε τα κακά βακτήρια από το στομάχι για πάντα!

      Τα βακτήρια στο στομάχι είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες της σύγχρονης εποχής. 
      Τα βακτήρια συνήθως προκαλούν μόλυνση στο στομάχι, εγκαθίστανται στην πεπτική οδό και σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, η μόλυνση μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. 
      Η θεραπεία μπορεί να είναι πραγματικά αργή και ενοχλητική. 
      Οι άνθρωποι που την έχουν βιώσει γνωρίζουν πόσο δύσκολη μπορεί να είναι και πόσα προβλήματα φέρνει. Πολλοί άνθρωποι στρέφονται στην εναλλακτική ιατρική και ζητούν βοήθεια από τα ισχυρά φυσικά συστατικά.
      Αποτελεσματική Φυσική θεραπεία για να αποβάλει τις κακές βακτήρια στο στομάχι Forever
      Σας προσφέρουμε μια συνταγή για ένα πολύ αποτελεσματικό και ισχυρό φυσικό φάρμακο το οποίο αποτελείται από μόνο δύο συστατικά.

      Πρέπει να το διαβάσετε: μόνο 5 λεπτά για να μειώσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση χωρίς φάρμακα!

      Η υπέρταση (υψηλή πίεση αίματος) είναι μια από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες της σύγχρονης εποχής. Συνδέεται με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, τα αλμυρά τρόφιμα, την παχυσαρκία, την αυξημένο άγχος και την στέρηση ύπνου. Κάθε άτομο βιώνει υψηλή πίεση του αίματος σε ορισμένες στιγμές.
      Πρέπει να διαβάσετε μόνο 5 λεπτά για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης χωρίς φάρμακα
      Λόγω υπερβολικής σωματικής δραστηριότητας ή στρες, οι μύες τεντώνονται, συστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνεται η αρτηριακή πίεση. Είναι προφανές ότι για να επανέλθει η πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα θα πρέπει να χαλαρώσουν οι μύες.
      Ο Lu Hun Sen, γιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας "Spartak" της Μόσχας φέρνει στο φως το μυστικό της αρχαίας κινεζικής ιατρικής.

      Το Μυστήριο των Κουκιών στα Εσωτερικά Μυστικά των Πυθαγορείων

      Μεταξύ των μυστηριωδών «Ακουσμάτων» που ο Πυθαγόρας δίδασκε στους μαθητές του, κανένα δεν ξεσήκωσε διαλόγους και σχολιασμούς, όσο το περιβόητο «κυάμων απέχου» δηλαδή αποχή απο τα κουκια.. Η καταγωγή της προτροπής αυτής είναι αιγυπτιακή ίσως διοτι ,οι Αιγύπτιοι ιερείς, όπως ο Ηρόδοτος αναφέρει (Βιβλ. ΙΙ, κεφ. 37) απαγόρευαν αυστηρά την χρήση κουκιών, γιατι θεωρούσαν ακάθαρτο το φυτό αυτό. Ο Σέξτος ο Εμπειρικός λέει: «Οι Αιγύπτιοι ιερείς ευκολότερα θα έτρωγαν τις σάρκες των γονέων τους, παρά θα αποφάσιζαν να φάνε αυτά τα όσπρια».
      Μπορεί ο Πυθαγόρας εξ αιτίας των διδασκαλιών αυτών που συναντησε στην Αίγυπτο, παραδέχτηκε την αποχή αυτη.Ένας απο τους πιο παράδοξους μαθητές του Διδασκάλου, ο θυελλώδης Εμπεδοκλής ο Ακραγαντίνος, τονίζει σθεναρά: «Δειλοί, πάρτε τα χέρια σας απο τα κουκιά». («Δειλοί, πάνδειλοι, κυάμων απο χείρας έχεσθαι»). (Καθαρμοί, Diels, αποσπ. 141).Περιορισμοί τέτοιοι αναφέρονται και απο τον Ηρόδοτο, για τους ιερείς της Δήμητρος και του Διός.
      Μα ποιο μπορεί να είναι το αίτιο της απαγόρευσης;
      Θα εξετάσουμε πρώτα τις φυσιολογικές αιτίες.

      Της αχαριστίας έπεται η αναισχυντία~Ξενοφών (Ευγνωμοσύνη και αχαριστία)


      ΞΕΝΟΦΩΝ
      “Της αχαριστίας έπεται η αναισχυντία”
      Επακόλουθο της αχαριστίας είναι η αναισχυντία - δηλαδή η ξετσιπωσιά, η έλλειψη εντροπής


      Ευγνωμοσύνη και αχαριστία
      Ευγνωμοσύνη είναι μια λέξη θεϊκή, γι αυτό και η α-χαριστία φέρνει την Νέμεσις.
       Δεν είναι τυχαίο που ο αχάριστος είναι εκείνος που λαμβάνει συντομότερα και εντονότερα την μήνιν των Θεών και της Θεϊκής ενέργειας.

      Η Θεϊκή Ενέργεια εκτός από την επιβράβευση του Καλού, τυχαίνει να είναι και τιμωρός.

      Το ίδιο συμβαίνει και για εκείνον που άγεται και φέρεται από την έπαρση και την αμετροέπεια.
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      1

      Το Ενατο Κυμα