Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Θα' θελα να φωνάξω τ΄ όνομα σου

Artist: Felicia Simion


Θα θελα να φωνάξω τ΄ όνομα σου, αγάπη, μ΄όλη μου την δύναμη.
Να τ’΄ακούσουν οι χτίστες απ΄ τις σκαλωσιές και να φιλιούνται με τον ήλιο
να το μάθουν στα καράβια οι θερμαστές και ν΄ ανασάνουν όλα τα τριαντάφυλλα

Να τ΄ακούσει η άνοιξη και να ΄ρχεται πιο γρήγορα
να το μάθουν τα παιδιά για να μην φοβούνται το σκοτάδι,
να το λένε τα καλάμια στις ακροποταμιές,
τα τρυγόνια πάνω στους φράχτες να τ' ακούσουν οι πρωτεύουσες του κόσμου


και να το ξαναπούνε μ΄ όλες τις καμπάνες τους να το κουβεντιάζουνε τα βράδια
οι πλύστρες χαϊδεύοντας τα πρησμένα χέρια τους.

Προειδοποίηση του Απόλλωνα!!! Θα ανοίξουν οι ουρανοί και η γη θα ξεσπάσει...


Βέβηλοι  σπιλώσατε και κλέψατε τους θησαυρούς από το θησαυροφυλάκιο του μαντείου των Δελφών.


Πατήσατε τα ιερά και καρποφορείται από αυτά.


Οι καιροί αλλάζουν, ο κόσμος θα ταρακουνηθεί με τα συμβάντα... Θα ανοίξουν οι ουρανοί και η γη θα ξεσπάσει.


Αλλοιώσατε τα Πάτρια εδάφη και θα υποστείτε τις συνέπειες.


Τα πάντα αλλάζουν και κεφάλια κόβονται και πέφτουν.

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΩΜΟΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΖΗΤΑΣ!.. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΕΥΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ


Why-Your-Heart-Connects-You-To-The-Universe_-733×440
Το σύμπαν μπορεί να συνωμοτεί για τα θέλω μας, αλλά μήπως και εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε καλύτερα αυτά που ζητάμε, σε μια στιγμή συναισθηματικής παραφροσύνης;
Πόσες φορές λέμε εγώ αυτόν τον θέλω, η αυτήν εγώ θα την κάνω δική μου, με απίστευτη δύναμη μέσα σε αυτό το θέλω μας! Ε! αυτή ακριβώς η στιγμή της δύναμης που βάζουμε στην δήλωση μας είναι η στιγμή που στέλνουμε ,την ευχή μας στο σύμπαν για να την πραγματοποίηση .Αυτός ο πόθος μαζί με την λαχτάρα και την ανυπομονησία μας να συμβεί αυτό που επιθυμούμε είναι το χρυσό μας εισιτήριο.
Έτσι αρχίζουν πολλές καθημερινές ιστορίες αγάπης και πάρα πολλές μίσους και πόνου, γιατί το σύμπαν με τον δικό σου σπόρο δημιουργίας μπορεί να σου έδωσε, αυτό που εσύ ήθελες αλλά επειδή το σύμπαν ξέρει καλύτερα, η όλα θα πάνε σαν το νερό στο αυλάκι που λένε , η θα παρουσιάζονται όλο δυσκολίες ,σαν σου μιλάει με τον δικό του τρόπο ,μήπως κάνεις λάθος ; Μήπως να το ξανασκεφτείς;
Τίποτα εμείς εκεί ,και στέλνει τα σημάδια του , μια τσακωμοι ,μια τα ψέματα, μια οι άλλοι να μπαίνουν στην μέση μια ο Γιάννης δεν μπορεί μια ο κ…. πονει, τι να λέμε τώρα; Άλλα εμείς τους θέλουμε μια αιωνία λούπα του μυαλού μας σαν κακομαθημένα παλιόπαιδα!

Οι σκοτεινές, εφιαλτικές καταβολές 7 διάσημων παραμυθιών


Το «μια φορά κι έναν καιρό» είναι ίσως η φράση που ακούσαμε όλοι μας περισσότερο από κάθε άλλη κατά τη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας. Μετά από αυτή τη φράση ακολουθούσαν συνήθως πρίγκιπες, πριγκίπισσες, κάστρα, μάγοι, δράκοι, μαγεμένα δάση, ζώα που μιλούσαν, φανταστικοί τόποι, παράξενοι ήρωες, τρομακτικοί κακοί και άλλα εξίσου εντυπωσιακά πράγματα που ανέβαζαν τη φαντασία μας σε νέα επίπεδα -και λύτρωναν τους γονείς μας καθώς
χάρη σε αυτά κοιμόταν επιτέλους το σκασμένο και μπορούσαν οι άνθρωποι να πιουν ένα ποτήρι κρασί με την ηρεμία τους.
Στην πορεία μεγαλώσαμε και συνειδητοποιήσαμε πως τα παραμύθια δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή, όσο κι αν θα ευχόμασταν να ισχύει το αντίθετο. Όπα, μισό, ας το ξαναδούμε λίγο αυτό το τελευταίο. Θα ευχόμασταν όντως να έμοιαζε η ζωή μας με τα παραμύθια; Πριν τρέξετε να απαντήσετε «μα, φυσικά, τι εννοείς;», ας δούμε μερικά από τα διασημότερα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας, όχι όμως αυτά που διαβάσαμε αλλά τις ιστορίες παλιότερων παραμυθιών στις οποίες και βασίστηκαν. Και το ξανασυζητάμε μετά.

Οι 5 μεγαλύτερες Αυταπάτες που μας κρατάνε σκλαβωμένους στο Μάτριξ!

slave-to-the-matrix
Αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε ελεύθεροι, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε τα πράγματα που σας εμποδίζουν να το κάνετε αυτό. Η ζωή δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Το να γεννηθείς στις μέρες μας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το να γεννιόσουν 5.000 χρόνια πριν.
Τότε, γεννιόσουν, ξεπλενόσουν σε κάποιο ποτάμι, και μεγάλωνες μαθαίνοντας πώς να εργάζεσαι και το κυνηγάς. Τώρα, όταν γεννιέσαι, σου δίνεται ένας αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, ένα πιστοποιητικό γέννησης από την κυβέρνηση, σε γαλουχούν με μία στοιβάδα έτοιμων ιδεών, που ξεκινούν από ένα έτοιμο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, και φυσικά επέρχεται η πλύση του εγκεφάλου σας πάντα σύμφωνα με τις κοινωνικές προσδοκίες των συνθηκών της εποχής.
Το «Matrix» είναι ένας συνδυασμός φιλοσοφιών, ιδεών, ιδρυματικών θεσμών, κοινωνικών δομών, και διατάξεων που έχουν αυτοσκοπό να ρίξουν τη στάχτη στα μάτια μας, που μας εμποδίζει να δούμε τη ζωή όπως είναι στην πραγματικότητα . Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο βαθιά υπνωτισμένοι στη μήτρα που νομίζουν ότι έτσι είναι τα πράγματα και πως η μορφή της ζωής τους είναι φυσιολογική.
Εδώ είναι μια λίστα με τις πέντε μεγαλύτερες αυταπάτες που κρατούν την ανθρωπότητα υπόδουλη στο Μάτριξ. Αν θέλετε να σπάσετε τα δεσμά σας, πρέπει πρώτα να μάθετε τι είναι αυτό που χρειάζεστε για να απελευθερωθείτε από τη μήτρα. Μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, θα κατανοήσετε ξεκάθαρα ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι ένα μεγάλο Matrix σχεδιασμένο να μας κρατάει κοιμισμένους.

Ἀπα­ρα­κο­λου­θή­τως


Zerbas,Antonis-Aparakolouthitos-Eikona-03a

Ἀν­τώ­νης Ζέρ­βας

 

01-TaphΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ εἶναι τί μπο­ρεῖ νὰ πε­ρι­μέ­νει κα­νεὶς ὡς ἀν­τάλ­λαγ­μα», δή­λω­νε ὁ νέ­ος λό­γιος σ’ ­ἕ­ναν πιὸ ἡ­λι­κι­ω­μέ­νο ποὺ τοῦ πα­ρα­πο­νι­ό­ταν ὅ­τι πα­ρὰ τὶς ἐν­θου­σι­α­στι­κὲς ὑ­πο­σχέ­σεις του, εἶ­χε κρα­τή­σει ἀ­νέν­δο­τη σι­ω­πὴ σὰν κυ­κλο­φό­ρη­σε τὸ βι­βλί­ο του.
       «Δη­λα­δὴ γιὰ σέ­να τὸ βι­βλί­ο δὲν εἶ­ναι πνευ­μα­τι­κὸ γε­γο­νός!­», ἀ­πο­ροῦ­σε ὁ ἡ­λι­κι­ω­μέ­νος συγ­γρα­φέ­ας.
       «Μὰ κο­ρο­ϊ­δευ­ό­μα­στε. Ὅ­λα γε­γο­νό­τα εἶ­ναι.»
       Θέ­λα­με ν’­ ἀν­δρώ­νον­ται οἱ γε­νι­ὲς γύ­ρω ἀ­πὸ τὶς πνευ­μα­τι­κὲς αὐ­θεν­τί­ες. Θέ­λα­με νὰ πι­στεύ­ου­με ὅ­τι ὅ­σο πιὸ στε­νὸς ἦ­ταν ὁ τό­πος, τό­σο βα­θύ­τε­ρες οἱ ρί­ζες του. Ὅ­πως ἕ­να θε­ό­ρα­το πλα­τά­νι στὴ μέ­ση μιᾶς μι­κρῆς αὐ­λῆς. Ἀλ­λὰ αὐ­λὲς καὶ πλα­τά­νια δὲν ὑ­πάρ­χουν πλέ­ον.
       Πέ­ρυ­σι τὸ κα­λο­καί­ρι, πῆ­γα νὰ ξε­να­γή­σω λί­γους φί­λους στὸν βυ­ζαν­τι­νὸ πλα­τα­νώ­να τοῦ Ἁι-Γιά­ννη, ἔ­ξω ἀ­π’ ­τὸ χω­ριό μας, ὅ­που μοῦ ἀ­να­λο­γοῦν λί­γα προ­πα­το­ρι­κὰ στρέμ­μα­τα μὲ συ­κι­ές καὶ λι­ό­δεν­τρα. Ἡ θαυ­μά­σια θέ­ση εἶ­χε τε­λεί­ως ἀ­πο­ξε­ρα­θεῖ. Τὰ γι­γάν­τια πλα­τά­νια ἑ­τοι­μόρ­ρο­πα, που­θε­νὰ νε­ρό.

Α­ll c­h­a­n­g­ed, c­h­a­n­g­ed u­t­t­e­r­ly:

A t­e­r­r­i­b­le b­e­a­u­ty is b­o­rn.


       Εἴ­χα­με ἀ­κού­σει πὼς θὰ ὑ­πῆρ­χε πάν­τα μί­α τρο­με­ρὴ ὀ­μορ­φιὰ καὶ τὴν κα­ρα­δο­κού­σα­με γιὰ νὰ γί­νου­με ποι­η­τές. Οἱ ἀλ­λα­γὲς δὲν μᾶς ἔ­καμ­πταν, πι­στεύ­α­με στὴν ἀ­ναλ­λοί­ω­τη ἀ­λή­θεια.

Κόρη


06-Gkospontinof,Gk.-Kori-Eikona-01

Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ (Георги Господинов)

Κόρη

(Дъщеря)
06-sΤΟ ΤΡΕΝΟ μπῆ­κε ἕ­νας ἄν­τρας μέ­σης ἡ­λι­κί­ας, ὁ ὁ­ποῖ­ος κου­βα­λοῦ­σε στὰ χέ­ρια, ὅ­πως κου­βα­λοῦν παι­δί, μιὰ με­γά­λη πά­νι­νη κού­κλα, ντυ­μέ­νη μὲ παι­δι­κὸ μπου­φάν.
       — Μὲ συγ­χω­ρεῖ­τε, δύ­ο ἐ­λεύ­θε­ρες θέ­σεις;
       Οἱ ὑ­πό­λοι­ποι ἐ­πι­βά­τες στὸ κου­πὲ κοι­τά­χτη­καν καὶ δὲν ἀ­πο­κρί­θη­καν.
       — Ο­ρί­στε – εἶ­πα, καὶ τοῦ ὑ­πέ­δει­ξα τὴ θέ­ση ἀ­πέ­ναν­τί μου. — Ὅ­μως, εἶ­ναι μο­νή.
       — Δὲν πει­ρά­ζει, αὐ­τὴ θὰ κα­θή­σει σὲ μέ­να.
       Τῆς ἔ­βγα­λε τὸ μπου­φάν, τῆς ἔ­φτια­ξε τὰ μαλ­λιά, τὴν βό­λε­ψε στὴν ἄ­κρη τοῦ κα­θί­σμα­τος καὶ κά­θη­σε δί­πλα της. Ἔ­πει­τα τὴν πῆ­ρε στὰ γό­να­τά του. Οἱ ὑ­πό­λοι­ποι στὸ κου­πέ, ξε­γλί­στρη­σαν γιὰ νὰ ψά­ξου­νε θέ­σεις ἀλ­λοῦ. Ἀ­πο­μεί­να­με μό­νον οἱ δύ­ο μας, δη­λα­δὴ οἱ τρεῖς μας.
       — Πῶς τὴ λέ­νε; – ρώ­τη­σα.
       — Ἄν­τε, πὲς στὸν θεῖ­ο πῶς λέ­γε­σαι. Ἔ;
       Ἡ κού­κλα σι­ω­ποῦ­σε.
       — Πές, Μα­α-ρί­ι… Μα­ρί­α λέ­γε­ται. Εἶ­ναι ντρο­πα­λή.
       Σὲ αὐ­τὴ τὴν ἡ­λι­κί­α ἔ­τσι εἶ­ναι τὰ πα­ιδιά.
       — Γειά σου, Μα­ρί­α. Πό­σο χρο­νῶν εἶ­σαι;
       — Στὰ 5 —ἀ­πάν­τη­σε ὁ πα­τέ­ρας.— Μό­νο ποὺ δὲν τῆς ἀ­ρέ­σει νὰ μι­λά­ει καὶ πο­λύ. Ἔ­τσι δὲν εἶ­ναι; – χα­μο­γέ­λα­σε καὶ ἄρ­χι­σε νὰ τὴν πει­ρά­ζει στὴ μύ­τη. Ἡ μύ­τη της ἦ­ταν ἕ­να φα­γω­μέ­νο ρὸζ κουμ­πί. — Θέ­λεις νὰ κα­θή­σου­με δί­πλα στὸ πα­ρά­θυ­ρο; Ἄν­τε, ἀ­γα­πού­λα μου. Ἔ­λα νὰ δοῦ­με τώ­ρα τί ἔ­χει ἐ­κεῖ ἔ­ξω; Ὤ­ω­ω, δὲς αὐ­τὴ τὴν ἀ­γε­λά­δα πό­σο σο­βα­ρὴ μᾶς κοι­τά­ζει, καὶ τὸ γα­ϊ­δού­ρι ἐ­κεῖ, τὸ βλέ­πεις; Ὄ­χι, ὄ­χι, πιὸ πέ­ρα, δί­πλα σ’ ἐ­κεῖ­νο τὸ δέν­τρο.

Γιατί πιάνομαι μετά τη γυμναστική; Γιατί πονάνε οι μύες;


Γιατί πιάνομαι μετά τη γυμναστική; Γιατί πονάνε οι μύες;Ξεκινάμε γυμναστήριο, τέλος! Πηγαίνοντας όμως την πρώτη φορά, με σχετικά ήπιους ρυθμούς γυμναστικής, την επόμενη μέρα είμαστε πιασμένοι!
Και σαν να μην φτάνει μόνο ότι πονάνε οι μυς μας, έχουμε και δυκαμψία στην περιοχή που γυμναστήκαμε!
Αυτό το φαινόμενο το νιώθουμε για μέρες και σταδιακά φθίνει και "σβήνει".
Σε αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθούμε με το "κάψιμο" του μυ κατά τη διάρκεια της άσκησης, όπως επίσης και με τον τραυματισμό του, μιας και αποτελούν διαφορετικά φαινόμενα.
Έτσι λοιπόν επί του θέματος, ο πόνος αυτός οφείλεται στο γεγονός ότι ο μυς "καταστρέφεται" και "ξανακατασκευάζεται"! Ναι, είναι αλήθεια!
Για την ακρίβεια, όταν ζορίσουμε έναν αδύναμο μυ, γυμνάζοντάς τον σε ρυθμό που δεν είναι "συνηθισμένος", τότε αυτός ο μυϊκός ιστός καταστρέφεται και ξαναχτίζεται πιο δυνατός και μεγάλος, για να αντέξει στις "καινούριες συνθήκες"!
Αυτή η διαδικασία λοιπόν κρατάει κάποιες μέρες και είναι η αιτία που νιώθουμε πιασμένοι - πόνο στους μυς που γυμνάσαμε.

Σημάδια ότι βρήκες το κατάλληλο άτομο για να μοιραστείς την υπόλοιπη ζωή σου


Έρωτας… Τόσα και τόσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και πάντα θα είναι λίγα. Τον αναζητάμε όλη μας τη ζωή. Άλλοτε απογοητευόμαστε κι άλλοτε βρίσκουμε τον άνθρωπο μας.

Συνήθως, όμως, επηρεασμένοι από όλα όσα μπορεί να έχουμε ζήσει στο παρελθόν, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν έχουμε κάνει σωστή επιλογή συντρόφου. Αν, δηλαδή, έχουμε καταφέρει να βρούμε το άλλο μας μισό. Εκείνο το άτομο που θα θελήσουμε και κυρίως που θα καταφέρουμε να περάσουμε τη ζωή μας μαζί του!

Αν αντιμετωπίζεις κι εσύ ένα τέτοιο πρόβλημα, υπάρχει λύση! Ιδού τα 25 σημάδια που θα σου δείξουν πως έχεις κάνει τη σωστή επιλογή!

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΩΤΙΔΟΥ

Πολλές φορές έρχεται η στιγμη να αλλάξουμε, να αλλάξουμε κάτι σημαντικό στη ζωή μας, να κάνουμε το βήμα και να ρισκάρουμε, να χάσουμε κάτι και να κερδίσουμε κάτι άλλο, να εξελιχθούμε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, με ρυθμούς που αντέχουμε και έχουμε ανάγκη..αλλά ναι..αν το καλοσκεφτουμε δεν πονά η αλλαγή αλλά η απίστευτη επιμονή μας στην "ασφάλεια" του τίποτα.

Στην ασφάλεια του συνηθισμένου, του μίζερου...Ποια αλλαγή θα φέρει πόνο? Η αλλαγή αν δεν μας ωφελήσει μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε, να εξελιχθούμε και να ξανα αλλάξουμε κάτι στην πορεία...όσο αντιστεκόμαστε στην αλλαγή και την εξέλιξη, τόσο θα πονάμε άλλοτε βουβα και αθόρυβα, και άλλοτε με τρόμο και ουρλιαχτα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο αντιστεκόμαστε σε μια ψευδή ασφάλεια τόσο θα έρχεται πάντα κάτι να μας τα αναποδογυρίσει ολα μα όλα, όχι απο εκδίκηση ούτε απο...κακογλωσσιά, είναι ο νόμος της ζωής αυτός, όταν κάπου "βολεύεσαι" εκεί σε ξεβολεύει, και μάλιστα απότομα, άκομψα πολλές φορές και οδυνηρά, για να σου υπενθυμίσει αυτό! Ότι τιποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν παραμένει στασιμο. Ότι και εσυ κάποια στιγμή πρέπει να εξελιχθείς, να ξεκουνηθείς, να ξαραχνιάσεις, αφήνοντας την βολική θεσούλα σου και την απίστευτη "ρέκλα" σου που σεχει κάνει ένα πλάσμα παθητικό, δυστυχισμένο με απίστευτα κενα και με κέντρο του κόσμου εσένα και τίποτε άλλο.

Όχι φίλοι μου δεν μιλάμε εδω για την επαγγελματική αλλαγή-εξέλιξη, αλλά για την προσωπική. Όχι δεν μιλάμε για γάμους και οικογένειες, αλλά για ανάπτυξη εαυτού, όλα τα υπόλοιπα έρχονται και έρχονται αυτόματα. 

Τα παιδιά μαθαίνουν αυτό που ζουν!

Τα παιδιά μαθαίνουν αυτό που ζουν!

Τα παιδιά δεν μαθαίνουν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό το οποίο ζουν… Γιατί τα παιδιά απλώς μας μιμούνται - αυτή είναι η πικρή αλήθεια! 
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην επίκριση, μαθαίνουν να επικρίνουν. 
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην εχθρότητα, μαθαίνουν να φιλονικούν. 
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στο φόβο, μαθαίνουν να είναι φοβισμένα. 
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στον οίκτο, μαθαίνουν να λυπούνται τον εαυτό τους. 
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στο χλευασμό, μαθαίνουν να ντρέπονται. 
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στη ζήλια, μαθαίνουν τι θα πει φθόνος. 
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην ντροπή, μαθαίνουν να αισθάνονται ενοχή. 
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην ανεκτικότητα, μαθαίνουν να έχουνυπομονή. 
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην ενθάρρυνση, μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους. 
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στον έπαινο, μαθαίνουν να εκτιμούν. 
Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην επιδοκιμασία, μαθαίνουν ν’ αγαπούν τον εαυτό τους. 

Η συνεχής ενασχόληση με το σώμα και την εικόνα του σώματος


Το σώμα του ανθρώπου έχει τη δύναμη να εκφράζει πάντα την ψυχή τόσο στην υγεία όσο και στην αρρώστια.
Από την Τριανταφυλλιά Χαρίλα, Ψυχολόγο, MSc Εργασιακή Υγεία, Ειδίκευση στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είναι «σωστό» να ασχολείται κανείς με το σώμα ή την εικόνα του σώματός του; Αν είναι υγιές να φροντίζει το σώμα του και να νοιάζεται για την εικόνα του; Και γενικότερα είναι σωστό να φροντίζει τον εαυτό του;
Η απάντηση είναι ναι. Όμως, για πάρα πολλά χρόνια και πολλές φορές συμβαίνει και σήμερα, το να ασχοληθεί κάποιος με την φροντίδα του δικού του εαυτού ήταν εγωιστικό, απαράδεκτο και συνεπώς απαγορευτικό. Μεγαλύτερη σημασία και αξία για κάποιον θα έπρεπε να έχουν και είχαν οι ανάγκες του άλλου συνήθως εις βάρους του δικού του εαυτού.
Ευτυχώς στις μέρες αυτό έχει αρχίζει να αλλάζει, αλλά δεν έχει αλλάξει εντελώς. Η φροντίδα του εαυτού σε όλα τα επίπεδα θα έπρεπε για τον καθένα είναι η νούμερο αξία στη ζωή του. Διαφορετικά δεν μπορεί να φροντίσει και κανέναν άλλο με υγιή τρόπο.
Και δεν χρησιμοποιώ τυχαία το χαρακτηρισμό «υγιή». Η υγεία του ανθρώπου δεν αρκείται μόνο στη σωματική υγεία και ούτε μόνο στην απουσία μιας αρρώστιας ή μιας αναπηρίας. Υγεία είναι η κατάσταση πλήρους φυσικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας. Δυστυχώς έχει καταλήξει να θεωρείται ως μια υπόθεση του σώματος και να  υποβαθμίζεται. Από πληρότητα ζωής γίνεται η απόκτηση ενός υγιούς και γυμνασμένου σώματος και η καλή λειτουργία μιας μηχανής σε ιατρικό επίπεδο.

Αναζητώντας τους σύγχρονους ήρωες

Σε μια εποχή δύσκολη, σαν τη σημερινή, ίσως χρειαζόμαστε ξανά να βρούμε νέους ήρωες.
Από την Αθηνά Πάσχου, Ψυχολόγο, MSc στην Αντιμετώπιση του Πόνου
Ψάχνοντας για έναν ορισμό της λέξης «ήρωας» διαβάζουμε στο sitewww.wikipedia.org πως «Ως ήρωας εννοείται κάποιος άνδρας ή γυναίκα (ηρωίδα), που μπορεί να εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής ενός μύθου, ενός θρύλου ή έπους ή ως η κεντρική φυσιογνωμία ενό ςλογοτεχνικούθεατρικού και κινηματογραφικού έργου. Κατέχει ικανότητες σωματικές, διανοητικές ή ψυχικές μεγαλύτερες από εκείνες που κατέχει ο μέσος άνθρωπος…που τον βοηθούν να εκτελέσει ασυνήθιστες και παράτολμες αγαθοεργές πράξεις (ηρωική πράξη) για τις οποίες γίνεται γνωστός/ή  Ενίοτε αληθινά πρόσωπα κατορθώνουν με ανάλογες πράξεις να φθάσουν στο ηρωικό status και να θεωρούνται ήρωες από τους συνανθρώπους τους. Η κοινωνική ανθρωπολογία θεωρεί επίσης τον ήρωα ως ανάγκη μιας κοινωνίας ή ενός έθνους που χάνει τα ηθικά και πολιτισμικά του ερείσματα. Ο ήρωας στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ένα ηθικό πρότυπο για τα νεαρά μέλη μιας κοινωνίας, αλλά και μια εξιλεωτική πράξη για την εγγενή αδυναμία της να αντιμετωπίσει τα πρακτικά της προβλήματα»
Συνοψίζοντας τα παραπάνω θα λέγαμε ότι οι ήρωες πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία, έχουν ξεχωριστές ιδιότητες, εκτελούν ασυνήθιστες πράξεις, εκφράζουν την ανάγκη μιας κοινωνίας με αδυναμίες και συνιστούν πρότυπα προς μίμηση και μέσα διδασκαλίας. Έτσι μπορούμε να μιλάμε για ήρωες της Ιστορίας, ήρωες των παραμυθιών, ήρωες των κινουμένων σχεδίων, ήρωες της μυθολογίας ή για «καθημερινούς» ήρωες.

Εννέα μυστικά για ν’ αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη σας


Τα καλά νέα είναι ότι η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να εξελιχθεί με την εξάσκηση.
Τα καλά νέα είναι ότι η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να εξελιχθεί με την εξάσκηση.
Επιμέλεια–Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Συγγραφέας : Dr. Patricia Thompson
Σας  έχει πλημμυρίσει κάποτε ένα συναίσθημα τόσο ολοκληρωτικά που να κάνατε ή να είπατε κάτι που μετανιώσατε αργότερα; Υπάρχει κάποιος που να ισχυρίζεται ότι δεν του έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο;
Στην πραγματικότητα, πολλοί από  εμάς θα ωφελούνταν αν μάθαιναν τον τρόπο να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με πιο εποικοδομητικό τρόπο. Η συναισθηματική νοημοσύνη ως όρος γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στη σύγχρονη ψυχολογία και συνδέεται με αυξημένη παραγωγικότητα, περισσότερη ικανοποίηση στις διαπροσωπικές σχέσεις και καλύτερη διαχείριση του άγχους.
Έτσι, αν θέλετε να εμβαθύνετε στις σχέσεις σας με τους φίλους, τους συναδέλφους ή το έτερόν σας ήμισυ,  το να καλλιεργήσετε  την συναισθηματική σας νοημοσύνη πρέπει να γίνει προτεραιότητά σας. Αλλά τι ακριβώς είναι η συναισθηματική νοημοσύνη και πως μπορεί κάποιος να δουλέψει πάνω σε αυτή;
Εν συντομία, η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αναγνωρίζεις και να ρυθμίζεις τα συναισθήματά σου ενώ εξακολουθείς να νιώθεις συμπόνια και να έχεις επίγνωση των αντιδράσεων των άλλων. Με αυτό τον τρόπο, η συναισθηματική νοημοσύνη σου δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεσαι τις σχέσεις σου πιο αποτελεσματικά ακόμα και όταν ξεσπάει κάποια διαμάχη.

«ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΩ ΤΟΝ ΠΑΟ»


Κρίνεται η τύχη του Παναθηναϊκού να υποβιβαστεί στην Β' εθνική για δωροδοκία. Καμμία σημασία, λέω εγώ, δεν έχει αν πράγματι ήταν ένοχος ο Παναθηναϊκός ή, ... λίγο ένοχος ή, αθώος. Αυτό που έμεινε στην Ιστορία είναι ότι ο υποβιβασμός παιζόταν σε μια... ψήφο. Τελικά, ο... ποδάρας, ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, με προσωπικές σχέσεις με τον τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού Απόστολο Νικολαϊδη, ψήφισε υπέρ της απαλλαγής του κατηγορούμενου σωματείου.
Με ψήφους 3-2 γλύτωσε ο Παναθηναϊκός στην ΔΑΕ, το πρώτο στην Ιστορία αθλητικό όργανο στην Ελλλάδα που συστήθηκε το 1975 για να δικάζει αποκλειστικά δωροδοκίες στο ποδόσφαιρο. Μιλάμε για την περιβόητη «Υπόθεση Λουλουδιών». Αξίζει να τη θυμηθούμε...
Σα σήμερα, 28 Μαΐου, το 1975 γίνεται ο νοκ-άουτ ημιτελικός κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό. Είμαστε σε εποχή που ακόμα η προσπάθεια για αλλοίωση αποτελέσματος επιχειρούνταν με ποδοσφαιριστές του αντιπάλου. Σήμερα τους παίκτες τους... σνομπάρουν και το έργο αναλαμβάνουν τα κοράκια.

Βιολογικός μηχανισμός μπορεί να «φρενάρει» την μετάσταση του καρκίνου του μαστού

breast cancer emvoliio
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα βιολογικό μηχανισμό που θα μπορούσε να σταματήσει τον καρκίνο του μαστού, ώστε να μην εξαπλωθεί κάνοντας μετάσταση στα οστά.
Οι βρετανοί και δανοί ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature, διαπίστωσαν ότι, προτού εξαπλωθεί ο καρκίνος, απελευθερώνεται ένα ένζυμο (LOX) από τον όγκο του μαστού, το οποίο ανοίγει «τρύπες» στα οστά και προετοιμάζει το έδαφος για την «άφιξη» των καρκινικών κυττάρων.

Πώς να χάσετε βάρος με μόλις μισό λεμόνι την ημέρα

Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες και η φυσική δραστηριότητα έχουν ουσιαστική σημασία, όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους με φυσικό τρόπο. Απώλεια βάρους είναι η επεξεργασία των θερμίδων και η διανομή τους μέσω του σώματος,κι αυτός είναι ο λόγος που ο μεταβολισμός σας πρέπει να είναι στα καλύτερά του.
Μη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, σημαίνει ότι η διαδικασία απώλειας βάρους σας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.
πώς-να-να χάσουν βάρος-με-μόνο-μισό-ένα-λεμόνι-ανά-ημέρες
Ο χυμός του λεμονιού είναι πλούσιος σε οξύ το οποίο ενισχύει την πέψη και βοηθά στη μείωση των παρενεργειών των ζαχαρούχων τροφών στο σώμα σας. 
Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πώς να χρησιμοποιήσετε τα μέγιστα οφέλη που παρέχονται από τα λεμόνια και να χάσετε τα περιττά κιλά.

Κολοκυθόσποροι κατά του καρκίνου και της κακής διάθεσης!

κολοκύθας-σπόρων-εναντίον-καρκίνο-και-κακό-διάθεση

Μια ισπανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν ενώσεις που καταπολεμούν με επιτυχία τα καρκινικά κύτταρα, αλλά είναι επίσης καλοί για την καταπολέμηση της κακής διάθεσης.

Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, μαγγάνιο, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και φώσφορο. 
Αυτοί οι σπόροι περιέχουν ένα υψηλό ποσοστό ψευδαργύρου, το οποίο είναι αρκετά σημαντικό για το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην ανάπτυξη και την σωστή διαίρεση των κυττάρων στο σώμα, τον ύπνο, την όραση, το δέρμα, και την καλή διάθεση.

Ποιες συνήθειες καταστρέφουν τα δόντια σας;



Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που κάνουμε οι περισσσότεροι από εμάς χωρίς να σκεφτόμαστε ότι καταστρέφουμε τα δόντια μας.
Δείτε ποιες είναι αυτές!

Ροδόχρους πιτυρίαση: Η νόσος των δοκιμαστηρίων

Η ροδόχρους πιτυρίαση, είναι το πιο συχνό δερματολογικό πρόβλημα που καλούνται να  αντιμετωπίσουν οι δερματολόγοι. Η νόσος ονομάζεται και όχι τυχαία η νόσος των δοκιμαστηρίων αφού πλήττει περισσότερο τις γυναίκες κυρίως όσες είναι φανατικές του σόπινγκ.

«Παγώνει» ο εγκέφαλος σας όταν τρώτε παγωτό;

brain freeze
 Αισθάνεστε ότι «παγώνει» ο εγκέφαλος σας όταν τρώτε παγωτό; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, επισημαίνουν οι ειδικοί, καθώς πρόκειται για ένα πολύ συχνό φαινόμενο που μπορεί να συμβεί σε όλους.
Το «brain freeze», όπως το περιγράφει η Διεθνής Ένωση για τον Πονοκέφαλο, πρόκειται ουσιαστικά για τον «πονοκέφαλο που προέρχεται από την κατάποση ή την εισπνοή ενός ψυχρού ερεθίσματος».
Όπως λένε οι ειδικοί, ο πιο πιθανός τρόπος να πάθουμε κάτι τέτοιο είναι εάν φάμε θρυμματισμένου πάγου και προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εάν φάμε το παγωτό μας ή πιούμε το παγωμένο μας ρόφημα αργά.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Πόσο επικίνδυνα είναι τα καινούργια μας ρούχα;

altΤα καινούρια ρούχα, όσο "του κουτιού" κι αν είναι, έχουν κάνει μια μεγάλη διαδρομή μέσα από χημικά, εργοστάσια και χέρια. Το καινούριο πουκάμισο μπορεί να είναι "ποτισμένο" με χημικά ή και μικρόβια. Ακόμα κι αν θεωρείτε βαρετό να βάζετε πλυντήριο, είναι 1.000 φορές πιο ενοχλητικό να κολλήσετε ψείρες, έκζεμα ή κάποια δερματοπάθεια.




Τα καινούρια ρούχα θα πρέπει να πλένονται δύο φορές, πριν φορεθούν, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal. "Χημικά από τις βαφές των υφασμάτων και ίχνη φορμαλδεΰδης ανιχνεύονται συχνά στα ρούχα, που παράγονται στα εργοστάσια και μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο ανθρώπινο δέρμα", λέει ο δρ. Ντόναλντ Μπελσίτο, καθηγητής Δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
Τα περισσότερα συνθετικά υφάσματα βάφονται με χρώματα ανιλίνης - κατάλοιπα της οποίας φεύγουν με δύο πλυσίματα - αλλά αρκετοί ανυπόμονοι αγοραστές παρατηρούν εξανθήματα που προκαλούν κνησμό «κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχει τριβή ή εφίδρωση, όπως η μέση, ο λαιμός, οι μηροί και οι μασχάλες».

Σημάδια που σας δείχνουν πως η ζωή σας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια


Πότε συνειδητοποιεί κανείς πως η ζωή του έχει πράγματι αλλάξει; Ποιά είναι η στιγμή εκείνη που το αντιλαμβάνεται; Και τι συνέπειες μπορεί να έχει για τον ίδιο η συνειδητοποίηση και επίγνωση της αλλαγής αυτής;

Στη δημοφιλή ιστοσελίδα Quora, όπου χρήστες από όλο τον κόσμο ανταλλάζουν απόψεις, μια γυναίκα έθεσε την εξής ερώτηση: Πότε ξέρεις πως η ζωή σου έχει αλλάξει;

Πολλές από τις απαντήσεις που δόθηκαν παρουσιάζουν πραγματικό ενδιαφέρον – μας υπενθυμίζουν πράγματα που υπάρχουν στη ζωή και ίσως είχαμε ξεχάσει, όπως επίσης και πτυχές της πραγματικότητας, που ποτέ δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικές είναι.

Σας παρουσιάζουμε 30 από τις σημαντικότερες, που μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε πως η ζωή μας έχει αλλάξει μια για πάντα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα